.
خوشبختی یعنی آرامش درونی🌺 یعنی باورکنی وهمه چیز رو بسپاری دست خداوندو ایمان داشته باشی که بدون اذن خداوند برگی ازدرخت نمی افتد💐 یعنی توکل به ارحم راحمین🌹
👤 م. منصوریان
🔺️ سرمایهی #عشق 🔺️
🟠 عشق و عاطفه هم درست مثل پول، برای رشد و حفظ ارزشش به سرمایهگذاری نیاز داره پس... 👆
🖤 @HAMDARDI_COM
🥇خانم یلدا محمدی برنده #جایزه این چالش شدن. منتظر چالشهای جذاب و متفاوت بعدی باشید.
📌 آثار فردی #عزاداری 2️⃣
روانشناسان، پس از مخالفتهای اولیه، در نهایت به این نتیجه رسیدهاند که دین و معنویت، از مهمترین عوامل مؤثر بر رفتار آدمی است. بررسيهاي علمي نشان ميدهد که هر چه ميزان معنويت و دينداري افراد زيادتر باشد، مصونيت بيشتري در برابر كجرفتاريها یافته، احتمال انحراف آنها كمتر میگردد؛ چنانکه ميزان خودكنترلي هيجاني در فرزندانِ والدين با سطح اعتقاد مذهبي بالا، بیشتر بوده و تخلفات دوران نوجواني آنان کمتر خواهد بود.[۱]
عزاداری، به عنوان مجلسی که با تغییر یا تحکیم باورها و تحریک هیجانات مذهبی، میزان پایبندی افراد را به دین بیشتر میکند، میتواند نقش فزایندهای در این راستا داشته باشد. چنانچه برخی گفتهاند شرکت در عزاداری ماه محرم، تأثیر قابل توجهی در خويشتنداري دانشجویان پسر دانشگاههای تهران، نسبت به انحرافات جنسي داشته است.[۲]
علاوه بر آن، عزاداري و توسل به معصومين، یکی از مهمترین راههای ارتقای معرفت و کسب مراتب قرب الهی است. مرحوم آقای قاضی میفرمود: «محال است انسانی به جز از راه سیدالشهداء(ع) به مقام توحید برسد.»[۳]
علامه طباطبایی نیز در این باره فرموده: «اکثر افرادی که موفق به نفی خواطر شده و توانستهاند ذهن خود را پاک و صاف نمایند و بالأخره سلطان معرفت برای آنان طلوع نموده است، در یکی از این دو حال بوده است: اوّل در حین تلاوت قرآن مجید و التفات به خواننده آن...، دوم از راه توسل به حضرت ابا عبدالله الحسین(ع)؛ زیرا آن حضرت را برای رفع حجاب و موانع طریق، نسبت به سالکین راه خدا عنایتی عظیم است.» [۴]
#محرم #امام_حسین
🖤 @HAMDARDI_COM
منابع متن 👇👇👇
.
.
منابع:
[۱]. عابدينی، نصير، «نقش عزاداری محرم در خويشتنداری جنسی دانشجويان پسر دانشگاههای تهران»، مجله روانشناسی و دین، سال سوم، شماره اوّل، بهار 1389ش، ص 43 ـ 53.
[۲]. همان.
[۳]. هیأت تحریریه مؤسسه فرهنگی مطالعاتی شمس الشموس، عطش، تهران: شمس الشموس، شانزدهم، 1389ش، ص 22.
[۴] طهرانی، محمدحسین، رساله لب اللباب، بیجا: نشر حکمت، بیتا، ص 159.
✴ به تفاوتهای خود و همسرتان در روشهای فرزندپروری احترام بگذارید
🔷️ از اصولی که همسرتان برای تربیت فرزند به آنها اعتقاد دارد حمایت کنید، مگر اینکه از استانداردهای فرزندپروری بسیار دور باشند. انتقاد و بحثوجدل بر سر استانداردهای متفاوت در میان همسران، به سلامت ازدواج و احساس امنیت فرزندان بیشتر آسیب وارد میکند تا اینکه استانداردهای متفاوت شریک زندگیتان را بپذیرید.
✅ در هر صورت بهتر است هر دو نفر از شیوهی یکسان تربیتی بهره ببرند زیرا وجود تضاد در این رویه بیش از راهکارهای کمی غلط یکی از والدین به کودک آسیب وارد میکند.
#تربیت_فرزند
🖤 @HAMDARDI_COM
🔺 "اعتماد" دقیقا چیه که "به نفس" باید داشته باشیم؟ 🔻
فرض کنید به مطب یک پزشک می روید و به شما میگوید: باید عمل شوید و تنها در این صورت است که خوب می شوید.
آیا شما فقط در صورت یقین صد در صد زیر دست این پزشک قرار میگیرید تا شما را عمل کند؟
خیر…
حتی ممکن است بنا بر دلایلی حتی زیر عمل از دنیا بروید. با اینکه به او اعتماد صد در صد ندارید، اما شما به او اعتماد میکنید و برای جراحی آماده میشوید.
به این میگویند عمل اعتماد کردن.
☑️ اعتماد به توانایی هایمان هم ،همین است. قرار نیست ما به یک توانمندیمان اعتماد صد در صد داشته باشیم. باید با همان اعتماد متوسط یا متوسط به بالا هم باید بریم و آن کار را انجام دهیم. این است که می گویند فردی #اعتماد_نفس دارد.
➖ خیلی به ندرت پیش می آید که فردی در زمینهای اعتماد به نفس صد در صد داشته باشد.
#مشاوره_فردی
🖤 @HAMDARDI_COM
📌 آثار فردی #عزاداری 3️⃣
▪️رویکردهای شناختی، به نوعی دنبال اثبات این نکته هستند که عمده مشکلات بشر، ریشه در افکار او دارد و در این میان، سالمترین افراد کسانی هستند که از اندیشهای معقول و منطقی برخوردار باشند؛[۱] یعنی اندیشهای که بر اساس دلایل و شواهدِ پذیرفتهشده و به دور از هر گونه یکجانبهنگری و پیشداوری انجام شود؛ چیزی که در منابع دینی ما، از آن به «بصیرت» یاد میشود.
▪️بصیرت، نوعی علم و آگاهی همراه با توان تشخیص و تمییز است که ابزار فهم حقیقت است. از این رو، افراد فاقد بصیرت، از هدایت یافتن عاجز و محروم هستند.[۲]
▪️زندگی اهل بیت: پُر است از عبرتهایی که قدرت تحلیل و تشخیصِ شناختی افراد را تحت تأثیر قرار میدهد و مجلس عزاداری، یادآور و آموزنده همه آن عبرتها است. فوکویاما، شیعه را به پرندهای با دو بال قدرتمند تشبیه کرده است؛ یکی، بال سبز انتظار موعود، و دیگری، بال سرخ شهادت که شکستناپذیری و مبارزه با ظلم را برایشان به ارمغان آورده است.[۳]
#محرم #امام_حسین
🖤 @HAMDARDI_COM
__________________
[۱]. ر.ک: رنا برنچ و راب ویلسون، رفتاردرمانی شناختی، ترجمه: مهدي قراجه داغی، تهران: آوند دانش، 1391ش، ص 13.
[۲]. رحیمی، علیرضا، تعلیم و تربیت بصیرتگرا، تهران: دانشگاه امام صادق7، 1389ش، ص 310.
[۳]. ر.ک: بروشورهای فرهنگی و اطلاعرسانی مؤسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی;.
زندگي يه طوفان مداومه. اگه منتظر باشی طوفان تموم شه تا شروع كنی، يهو چشم باز میكنی میبينی عمرت رفته و هيچوقت زندگی نكردی.
💚 به خانواده همدردی بپیوندید 👇
🖤 @HAMDARDI_COM
📌 لحظات را مزهمزه کنید
بله پدرومادری، هیجانانگیزترین کار در دنیا است. درست است که خانهی شما بههم ریخته میشود، لباسهای چِرک بر روی هم انباشته میشوند و کُلی کار روی سرتان ریخته است و چه بسا دلتان بخواهد یک جیغ بلند بکشید، اما شاید همین حالا کودکتان خندیده باشد. از این لحظات لذت ببرید چرا که خیلی زود به انتها میرسند.
#تربیت_فرزند
🖤 @HAMDARDI_COM
🔻 جایگاه زیبایی در ازدواج
🔷️ گاهی پیش می آید که ازاطرافیانمان این جمله را می شنویم که «چهره در ازدواج اصلا مهم نیست»، «چهرهی فرد بعد از مدتی عادی میشود».
🔸️در صورتی که اگر بر اساس این جملات، فردی را به عنوان همسر قبول کنیم که ظاهر آن برایمان دلنشین نیست، می تواند سبب شود هیچوقت نتوانیم با همسرمان رابطهی عاطفی خوبی برقرار کنیم .
🔹️در نتیجه رابطه ی سردی داشته باشیم و این سردی رابطه ما را به شکست در زندگی برساند.
🔸️لزومی ندارد با فردی ازدواج کنید که ظاهر بسیار زیبایی داشته باشد ولی نیاز است که چهرهی فرد برای شما دلنشین باشد.
#مشاوره_ازدواج
🖤 @HAMDARDI_COM
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺️ تست کنترل اعصاب.....
بدون هزینه...😉
⚠️ اگر نتوانی با شرایط غیر دلخواه کنار بیایی پس باید یا کاملا حلش کنی یا مدارا کنی یا اعصاب خود را خرد کنید. انتخاب با شما...
#مشاوره_فردی
🖤 @HAMDARDI_COM
📌 آثار فردی #عزاداری 4️⃣
☑️ عزادار، از زماني که انگيزه شرکت در مجلس عزا در او شکل ميگيرد با حرکت ارادي و برنامهريزي لازم، تعامل با اعضاي خانواده و مردم، سازگار شدن با برنامههاي عمومي عزاداران، کيفيت عزاداري و نيز مشارکت در برگزاري اين مراسم، همواره به تواناییها، استعدادها، نیازها، محدودیتها، اهداف، تضادهای درونی، مسئولیتپذیری، جنسیت و همانندسازی با دیگران واقف شده، به تعریف روشنی از خود میرسد که به آن «هویت فردی» گویند.
#محرم #هیئت
#امام_حسین
🖤 @HAMDARDI_COM
📌 شما مالک فرزندتان نیستید
فرزندانتان تنها برای زمان مشخصی به شما سپرده شدهاند. در این سالها تمام تلاش خود را انجام دهید تا به خوبی فرزندتان را تربیت کنید. چون به مرور از نوجوانی به بعد، نقش شما در جهتدهی به او کمتر و کمتر میشود.
#تربیت_فرزند
🖤 @HAMDARDI_COM
🔺 #کمال_گرایی در انتخاب همسر 🔻
🔳 بعضی افراد در انتخاب همسر به شدت وسواس گونه رفتار می کنند و معتقدند که باید با فردی ازدواج کنند که از همه نظر در سطح عالی باشد، به همین دلیل به امید فردی بهتر، هرگونه پیشنهاد ازدواجی را رد می کنند.
🔲 در حالی که نیاز است که این را بدانیم که هیچ انسانی کامل نیست و اگر در انتخاب همسر، چنین دیدگاهی داشته باشیم قطعا به در بسته خواهیم خورد.
🔳 چنین افرادی ممکن است در زمان آشنایی با فردی احساس کنند که یک فرد کامل و تمام عیار را یافته اند ولی زمانی که زندگی مشترکشان را با فرد آغاز کنند، با آگاهی از نقص های فرد ممکن است دلسرد و دل زده شوند. به این دلیل که افراد #کمال_گرا نقصهای فرد را طبیعی نمی دانند و گمان میکنند که همه چیز باید عالی باشد.
#مشاوره_ازدواج
🖤 @HAMDARDI_COM
🔺 #پنگوئن_کمال_گرا 😄 🔻
✔️ هر قدر که ملاکهایمان را سختگیرانهتر کنیم، ازدواج دشوارتر میشود و گاهی محال!
#مشاوره_ازدواج
#کمال_گرایی
#کمال_گرا
🖤 @HAMDARDI_COM
.
❓یعنی به هر قیمتی ازدواج کنیم؟
✅ خیر، ملاکهای اصلی و خط قرمزهایت را مشخص کن. خط قرمزها چیزهایی هستند که به هیچ وجه نمیتوانی از آنها کوتاه بیایی. تعداد اینها نباید زیاد باشد.
🔘 در ملاکهای دیگر تناسب سنجی کن. اگر درصد قابل توجهی از خواستههایت را داشت، بهتر است با ملاکهای غیرضروری دیگر که در طرف مقابل نیست، کنار بیایی.
#مشاوره_ازدواج
🖤 @HAMDARDI_COM
📌 آثار فردی #عزاداری 5️⃣
▪️هوش هیجانی، عبارت است از شناخت، درک، کنترل افکار و احساسات و ارتباطات مناسب آنها با ديگران؛ به گونهای که با هيجانات ديگران همدلی نموده و افراد را قادر سازد که بر اساس يک سطح هيجانی مناسب، با ديگران تعامل نمايد.[۱]
▪️کارشناسان برای افزايش هوش هیجانی، روشهایی را بیان میکنند؛ از جمله وارد شدن فرد در محیطهای اجتماعی تا در تعامل سازنده با مردم، به قدرت ابراز وجود و بیان احساسات، کنترل خشم، پرهیز از جملاتی چون «من نمیتوانم» یا «نمیشود»، و یا توانایی ابراز احساسات به صورت واقعی برسد. [۲]
▪️عزاداری، خود به معنای ابراز احساسات حزنانگیز نسبت به واقعهای غمافزا است. تلاش فرد در عزای امام حسین(ع) برای متناسب کردن عزاداری با الگوهای دینی و پرهیز از تقلید مراسمهای غیر دینی، متناسببودن با زمان و مکان با توجه به شیوههای صحیح عزاداری، و نیز تعامل مناسب با عوامل این عزاداری، هر کدام به نوبه خود میتواند تقویت هوش هیجانی را به دنبال داشته باشد.
#محرم #هیئت
#امام_حسین علیهالسلام
🖤 @HAMDARDI_COM
__________________________
منابع:
[۱]. رینا کلرک و رونیل روکس، هوش هیجانی برای کودکان و نوجوانان، ترجمه: علی کریمی، تهران: رسانه تخصصی، 1390ش، ص 8.
[۲]. آدل. بی. لین، پنجاه فعالیت عملی برای ارتقای هوش هیجانی در محیط کار، ترجمه: بهرامعلی قنبری هاشمآبادی و سیده معصومه علوی، مشهد: بهنشر، 1389ش، ص53.
.
📌 #عزاداری با ما چه میکند؟
(مجموعه پستهای آثار عزاداری 👇)
1️⃣ آرامش روانی 👇
https://eitaa.com/hamdardi_com/5871
2️⃣ رشد اخلاقی 👇
https://eitaa.com/hamdardi_com/5888
3️⃣ بصیرتافزایی 👇
https://eitaa.com/hamdardi_com/5894
4️⃣ هویتسازی فردی 👇
https://eitaa.com/hamdardi_com/5899
5️⃣ تقویت هوش هیجانی 👇
https://eitaa.com/hamdardi_com/5904
6️⃣ تخلیه هیجانات 👇
https://eitaa.com/hamdardi_com/5912
▪️التماس دعا...
#محرم #امام_حسین
#پیشنهاد_برای_محرم
🖤 @HAMDARDI_COM
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺️ربط #ویدئو با توضیحات زیر روشنه؟🔻
🔳 #فرافکنی یکی از مکانیزمهای دفاعیه که فروید مطرح میکنه. شخصی که از این #مکانیزم_دفاعی استفاده میکنه، با نسبت دادن احساسات ناجور خودش به بقیه، سعی میکنه تا از فشار اونها کم کنه.
🔲 مثلا شخصی که به شدت عاشق خوردن نذریه، دچار عذاب وجدان میشه که من چه آدم شکمپرستی هستم که فقط برای گرفتن #نذری میرم مراسم #امام_حسین . اونوقت برای کم کردن فشار این احساس گناه، فرافکنی میکنه و میگه: مردم رو نگاه کن! فقط میرن #هیئت که نذری بخورن.
#فیلم
🖤 @HAMDARDI_COM
انسانی که کربلا معرفی میکند 🔻
👈به سلیگمن در روانشناسی مثبتگرا بگویید زمینی میشناسم که در معرکۀ عشق شاهد ذبح 18 نفر از بستگان درجه یک بود و گفت: جز زیبایی ندیدم! و قاسمی که گفت: مرگ برایم از عسل شیرینتر است!
👈به واتسون در رفتارگرائی بگویید حسینی میشناسم که نه با «مُلکِ ری» فریفته شد و نه از «غلاف شمشیر» هراسناک! تا تردید حاصل کند که مبنای رفتارِ آدمی «پاداش» است یا «تهدید؟» !
👈به گلاسر در تئوری انتخاب بگویید سراغ دارم 72 نفر با اختیار خویش «انتخاب» کردند تا پای در «قتلگاه» بگذارند!
👈به مازلو در #روانشناسی انسان گرایانه بگویید ابوالفضلی میشناسم که پا بر نیازهای زیستی گذاشت و «جرعهای آب ننوشید» و نیاز به امنیت خود را نادیده گرفت و «اماننامه» را پس زد تا مصداقی شود برای «افرادِ خودشکوفا»!
👈اگر از «مهارت نه گفتن» گفتید، یاد کنید از آقایی که زیرِ سُم اسبان رفت اما بر بیعتِ با ظالم «نه» گفت!
👈اگر از «خانواده مطلوب» گفتید، نام ببرید از «انسجام خانوداگیِ» یک ابر مرد که خانوادهاش از مدینه تا کربلا از شیرخواره تا بزرگسال و از عروس و داماد تا پدربزرگ و مادربزرگ پا به پا تا جولانگاه همراه او پیش آمدند!
👤 یادداشتی از برادر خوش ذوق جناب آقای کریمی...
آری انسان شناسی #کربلا رنگ و بویش متفاوت است...
🖤 @HAMDARDI_COM
.
این متن شاید سنگین باشه یه مقدار، اما کسانی که با نظریههای #مشاوره و روانشناسی آشنایی داشته باشن، اشارههای متن رو به خوبی متوجه میشن!
.
🔻 سه سؤال «تو-محور» را هر روز از فرزندتان بپرسید
☑ هر روز سه سؤال که مخاطب آن فرزندتان باشد را از او بپرسید. هنر مکالمه، مهارت اجتماعی مهمی است که اغلب والدین در آموختن آن به فرزندشان غفلت میکنند. هنر برقراری مکالمه را در فرزندان با پرسیدن سؤالاتی مانند اینها ایجاد کنید: «هیئت امشب چطور بود؟»، «توی مهمونی چه کارهایی کردی؟»، «فردا بعدازظهر کجا میخواهی بروی؟»
#تربیت_فرزند
🖤 @HAMDARDI_COM
🔺️ دقت کنید همهش به فکر این نباشید که «فقط حالتون رو خوب کنید». لازمه سبک زندگیتون رو هم بهبود ببخشید تا مدام حالتون بد نشه.
☑️ خوب کردن موقت حال بد با چیپس و فیلم، نقش مسکن داره؛ ولی یادگرفتن مهارتهای زندگی نقش درمان و پیشگیری از مشکل.
#طنزیمات
#مشاوره_فردی
🖤 @HAMDARDI_COM