حُسْنَت بِه اِتِّفاقِ مَلاحَت جهان گرفت؛
آری، بِه اِتِّفاق، جهان میتوان گرفت
@hamshenasi
قاضی زاده کنار رفت.
یادمون نمیره با پیرهن مشکی اومدی
یادمون نمیره اومدی از شهید جمهور در مقابل خائنان و هتاکان دفاع کنی
یادمون نمیره شرافتت رو
دعای یه ایران همراته سید❤️
✅ @iransiasat_ir👈
🔻پوپولیسم خام پزشکیان و خطر سقوط در وضع پیشاسیاست
✍ سید حسین شهرستانی
۱. با کمال احترام مسعود پزشکیان خودِ پوپولیسم است، آنهم پوپولیسم خام.
پوپولیسم خام یعنی چه؟ یعنی برخلاف اشکال متعارف پوپولیسم که ایدئولوژیهای سیاسی را خرج کنش خود میکند، اینبار این پوپولیسم خام است که خرج ایدئولوژیها و گروههای ذینفع متناسب با آن میشود.
خدا میداند اگر در میان نامزدهای اصولگرا کسی چون او در میدان بود، اصلاحطلبان گوش فلک را از بانگ "خطر ظهور پوپولیسم" کر میکردند.
۲. بهزاد نبوی، چریک پیر اصلاحات میگوید بگذارید پزشکیان خودش باشد. ماجرا این است: ایدئولوژی و ذینفعانش اینبار در کمیناند تا از نردبان پوپولیسم بالا روند و بعد از آن بیدرنگ نردبان را کنار خواهند زد.
پزشکیان میگوید من از اینها استفاده میکنم چون رای میخواهم-یعنی میخواهد با فاصلهگذاری از رادیکالیسم اصلاحات هم از مواهب آن بهره ببرد و هم مضراتش را کنار بگذارد-؛ اما از آنجا که پزشکیان در سیاست ساده و نقشپذیر و خام است، رابطه معکوس خواهد بود: آنها او را در هاضمه خویش مستحیل خواهند کرد.
۳. پزشکیان آدم شریفی است ولی جهان سیاست را نمیشناسد. فکر میکند نزاعهای سیاسی "دعوای الکی" است و میتوان با گفتگو و رجوع به کارشناسان رفعش کرد.
این البته مزیت نسبی اوست که اهل دعوا نیست، برخلاف جریان حامیاش که سیاست را فقط با نزاع و دشمنسازی داخلی پیش میبرد (با دوستان خصومت با دشمنان مدارا)
اما نیروی "پوپولیسم غوغاسالار" در پس پوپولیسم خام پزشکیان مخفی شده است.
۴. پوپولیسم غوغاسالار چیست؟
در ادب فارسی و عربی، کلمه "غوغاء" بمعنی خیل مردمان است از جهت نابخردی و شکلپذیری و همجالرعاءبودن...
"غوغایی" کسی است که مردم را با تحریک عواطف سطحی و احساسات خامشان به میدان میکشد و هنگامه بهپا میکند.
مردمگرایی اصلاحطلبان، غوغاسالارانه است. ۸۸ نمونه آن. سیاست جاری و خرد عمومی و منافع ملی، قربانی این منش غوغایی است.
اصلاحطلبان میتوانستند در چهارچوب جمهوری اسلامی و منافع ملی، ایدههایی چون "آزادی" و گرایش به "تعامل با غرب" را نمایندگی کنند.
احزاب در یک سیستم سیاسی، هریک در اولویتبخشی به ارزشهای بنیادین از هم ممتاز میشوند.
اما اصلاحطلبان این ارزشها و گرایشها را گروگان کامجویی سیاسی و رادیکالیسم تمامیتخواهانه خود کردند. رادیکالیسمی که چون "دیگری" را بهرسمیت نمیشناسد، خود نیز بهرسمیت شناخته نخواهد شد؛ گرچه باتمام این احوال نظام آنها را در بازی شریک میکند.
۵. پوپولیسم خام پزشکیان، با سبد رای متفاوتی از سبد رای پوپولیسم غوغایی اصلاحطلبان کار میکند. سبد رای پزشکیان تا حد زیادی با سبد رای احمدینژاد و حتی رئیسی مشترک است، ترکیب درهمی از نارضایتیها و بیمها و امیدهایی که چون خام است، مرز روشنی ندارد.
۶. پزشکیان آدم خوبی است ولی باید نگران باشیم از یک آشوب و پریشانی بیلگام که نتیجه ذاتی این خامی و شکلپذیری و بساطت است.
بساطتی که وضع "پیشاسیاست" را یادآوری میکند: وضع طبیعی و خام امور، وضع جهان بیدعوا و پر از صلح نیست؛ دقیقا وضع "جنگ همه با همه" است.
📖 جامعهشناسی مردم
✅ @Popular_Sociology
هدایت شده از تداوم انقلاب اسلامی
مردم خوب و محترم آذربایجانهای شرقی و غربی و اردبیل و ترکان شریف ایران اسلامی
سلام علیکم
در آستانه سیزدهمین انتخابات ریاست جمهوری قرار داریم و در میدان رقابتها، کاندیداهای محترم با شعارهای مختلف سعی بر جلب آرای مردمی دارند. آنچیزی که بنده را وادار کرد که این سطور را خدمت شما عزیزان بنگارم توجه دادن شما عزیزان به شاخصهای انتخاب فرد اصلح و همچنین نقد برخی شعارهای پوشالی است که فکر میکنم در جهت عوامفریبی و استفاده ابزاری از مردم شریف آذربایجان است.
نیک می دانید که استانهای ترک نشین همانند بسیاری از استانهای کشور در نسبت با تهران فرصت کمتری برای پیشرفت و آبادانی داشته اند و از سوی دیگر با نوعی بی عدالتی مواجه بوده و هستند. نسخه توسعه مرکزگرایِ خارج نگر، هیچ برنامه روشن و جامعی برای شکوفایی استعدادهای اقتصادی و پیشرفت شهرهای کشور با استفاده از ظرفیت و استعداد مردم بومی مناطق مختلف ندارد و طبق نسخه های الگوی مکتب مدرنیزاسیون، ظرفیتهای بومی شهرهای کشور را چونان ماده خامی می انگارد که با حداقل درونزایی قرار است با چند واسطه در خدمت سرمایه داری جهانی قرار گیرد. از سوی دیگر عدم توجه به عدالت در لایه های فرهنگی و اجتماعی و سیاسی و اقتصادی، بحران امروز کشور است.
از سوی دیگر هویت طلبی مردمان آذربایجان مقابله با به محاق رفتن فرهنگهای اصیل ایرانی است که توسط جریان مدرنیزاسیون انجام پذیرفته که در دوره پهلوی اول، با زور سرنیزه و در دوره پهلوی دوم با قدرت نرم و از طریق شش برنامه توسعه اقدام شده است. انقلاب اسلامی ایران حرکت توده مردم بر اساس مبانی و ارزشهای اصیل جامعه ایرانی بود که اسلام رکن رکین آن است و همین بومی¬گرایی را در تمامی حوزه های فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و سیاسی انقلاب اسلامی به جدّ می¬توان ملاحظه کرد. در عرصه فرهنگی مقابله با تمامی مظاهر فرهنگی غرب و اصرار بر سبک زندگی ایرانی-اسلامی، در عرصه اقتصادی تلاش برای خودکفایی و در عرصه سیاسی استقلال خواهی را می توان مثالهایی از این روند گزارش کرد.
ولی دهه هفتاد شروعی بر احیای روند مدرنیزاسیون جامعه ایرانی و اضمحلال شاخصهای اصیل اسلامی ایرانی است که البته بیشتر بر حوزه های اقتصادی و اجتماعی تمرکز دارد که بعدا در دولت اصلاحات بر مدرنیزاسیونِ فرهنگی و سیاسی سوق می یابد. جناب دکتر پزشکیان وزیر دولت اصلاحات بوده و در آن دوران هیچ اثری از ایشان در صیانت از فرهنگ و هویت اصیل مردم ایران و مشخصا فرهنگ مردم آذربایجان دیده نمی شود و حتی در خلال تغییر اسامی بالغ بر ۶۰ جزیره دریاچه ارومیه از اسامی اصیل ترکی که توسط دولت اصلاحات در سال1384 انجام شد، هیچ عکس العملی از ایشان نمی¬بینیم. (لازم به توجه است که سابقه قبلی تغییر اسامی ترکی جزایر دریاچه ارومیه به حکومت پهلوی در سال 1355 برمی گردد) جناب پزشکیان که امروز ستادش در چنبره دولتهای کارگزاران، اعتدال و اصلاحات است بالغ بر شش دولت در اختیار داشتند ولی هیچوقت بر حفظ و احیای فرهنگهای اصیل ایرانی تلاشی نکرده اند که هیچ، بلکه در زدودن آن هم تلاش کرده اند و از سوی دیگر توسعه نامتوازن و تعمیق شکاف طبقاتی و فاصله توسعه یافتگی استانها با تهران، ماحصل اقدامات این دولت ها بوده است.
طبیعی است که کاندیدای منتخب ریاست جمهوری صرفا به دلیل همشهری بودن و ترک بودن صلاحیت رای دادن نمی یابد بلکه باید برنامه ای روشن برای حل این دو مقوله داشته باشد. فلذا این اشتباه مطلق است که جناب ایشان را به عنوان نماینده مردم آذربایجان تلقی کنیم چرا که از بدنه دولت ایشان نه عدالت همه جانبه حاصل خواهد شد نه پیشرفت متوازن استانهای غیر تهران...
بنده به عنوان یکی از اهالی آذربایجان، از شما همشهریان عزیز درخواست دارم فریب این حرفهای سطحی را نخورید و بر اساس اولویتهای خودتان به کاندیدایی رای بدهید که اولا عدالتخواه باشد و برای حقوق فرهنگی و هویتی و اقتصادی و اجتماعی همه اقوام و فرهنگهای ایرانی برنامه داشته باشد و ثانیا پیشرفت و آبادانی درونزای همه استانهای کشور از جمله آذربایجان برایش موضوعیت داشته باشد.
بنده ادعا نمیکنم کاندیداهای جریان انقلاب به طور کامل این ویژگی ها را دارند ولی حتما می گویم که جناب پزشکیان هیچکدام از این شاخصها را ندارد.
عزت و سربلندی همشهریان عزیزم را از درگاه باریتعالی آرزومندم.
عزیز نجف پور آقابیگلو
هفتم تیرماه 1403
www.a-najafpour.ir
https://ble.ir/a_najafpour
https://eitaa.com/a_najafpour
هدایت شده از پرهیزکار
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
با انتخاب نامزد اصلح، سرنوشت جمعی خود را خودمان تعیین کنیم
🔺من، علی علیزاده، به سعید جلیلی رای میدهم چرا که گفتار او تنها گفتار سیاسی نسبتا عدالتخواه و فسادستیز این انتخابات بود. چرا که مطالبات معیشتی طبقات پایینی و محروم جامعه در صدای او بیشتر از هر نامزد دیگری شنیده شد. چرا که سیاستهای او اگر عملی شود میتواند مانع از عمیقتر شدن دره فقر و غنا در ایران ۱۴۰۳ شود. به ویژه آنکه ادامه وضعیت موجود باعث تقابل جدی طبقات محروم با نظام سیاسی میشود و ایران را به سمت بحرانی امنیتی میبرد.
▪️به سعید جلیلی رای میدهم چرا که گفتار او تنها گفتار استعمارستیز و استقلالخواه و حامی اقتصاد ملی در این انتخابات بود و درکش از توسعه فراتر از فروش نفت و باقی مواد خام و واردات محصولات مصرفی بود. تازه آن هم به قیمت خلع سلاح در قالب احیای برجام. گفتارِ جلیلی نشان میدهد او با سازوکار غارت کشورهای جهان سوم توسط امپریالیسم آشناست و میداند استقلال اقتصادی همزمان نیازمند مقابله با امتداد داخلی امپریالیسم، یعنی سرمایه داری انگلی و غیرمولد و غیرملی و الیگارشی بیوطن است و گمانم همین، دلیل این هجمه همهجانبه سکولار و مذهبی و چپ و راست علیه اوست.
▪️به جلیلی رای میدهم چرا که در ایران ۱۴۰۳ که دهکهای پایین توسط کارگزاران شکمسیر و بالانشین و رسانهها و گفتارهای جریان اصلی اصلاحطلب و اصولگرا اصلا دیده نمیشوند و به حساب نمیآیند یک روایت ملی از پیشرفت ارائه داد که محرکش همین مردم طبقات پایین هستند. و این یعنی در گفتار جلیلی محرومان قرار نیست زیر چرخ توسعه له شوند، بلکه آنها قرار است یکبار دیگر به صحنه بیایند و خود راننده و لوکوموتیو توسعه شوند.
▪️به جلیلی رای میدهم چرا که نگاهش سرشار از آینده بود. آنهم وقتی بخش عمده جامعه ایران، زیر فشار توامان تحریم از بیرون و بیعدالتیهای اقتصادی از داخل، توان فکر کردن به آینده را از دست دادهاند. و بدون تصویری از آینده، ملتی شکل نمیگیرد.
▪️به سعید جلیلی رای می دهم، به رغم نگرانیهایم از سیاستهای فرهنگی و اجتماعی او به ویژه درباره زنان. با این آگاهی که باید با او و حامیانش در گفتگویی انتقادی ماند. اما خطر سیاستهای فرهنگی و جنسیتی او را بسیار کمتر از خطر نامزدهای نئولیبرالی میدانم که پروژه مرکزیشان احیای وابستگی اقتصادی ایران به سیاستهای واشنگتن در قالب برجام است و تقسیم رانت بین محافل قدرت و ثروت داخلی به نام تعامل.
⚫️ @jedal_siasi | جدال سیاسی
هم شناسی با #دکتر_جلیلی
🔻«صداقت سیاسی»،
🔻«سلامت اقتصادی»،
🔻«عدالتخواهی ساختاری»،
🔻«برنامهی موشکافانه»
🔻«تسلط بر میدان».
فطرت جمهور مردم به خوبی آن را درک می کند
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
بهسپیدیبرفشادی...
رنگ سعید جلیلی سفید است!
مثل موهایی که در آسیاب سفید نکرده!
مثل محاسنی که در دولت سایه،
برای یافتن راهحل مشکلات مردم سفید شده...
رنگ سعید جلیلی سفید است!
مثل سرتاسر زندگیاش
حتی یک نقطه خاکستری در آن پیدا نخواهید کرد...
مثل قلبش
مثل عشقش به مردم
مثل ایمانش به پیشرفت
مثل امیدش به آینده
رنگ سعید جلیلی سفید است
مثل "برف شادی"
مثل برق چشمانِ پرانگیزهاش
مثل یک صفحه نقاشی بدون خط
خط و خطوطش را دیگران نمیکشند
خودش نقاش است!
نقاش تصویری سفید و روشن
از آینده ایران عزیزمان
از فردایی روشن
با دولتی که به جنگ سیاهیها برخواهد خاست...
و راه #سرخی را دنبال خواهد کرد
و برگ #سبزی را رقم خواهد زد
رنگ سعید جلیلی #سفید است
🇮🇷 یکجهانفرصت 🇮🇷
🇮🇷 یکایرانجهش..🇮🇷
پن: شبها به میدانهای شهر بروید و با چند عکس و دستنوشته و سیستم صوتی و مهمتر از همه #برف_شادی جشن بگیرید
آقا فرمودند این روزها ایام شادی و نشاط است... فضای خشک و غبارآلود سیاسیاجتماعی جامعه رو بشکنید. طرفداران پزشکیان را هم دعوت کنید به این جشن باشکوه...
♨️ اقْتِصادِفَرهَنگی: 🇮🇷
💠 @h_abasifar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺نه از ترک بودن مادرش سوءاستفاده کرد، نه کرد بودن پدرش، نه از پایی که در جبهه جا ماند، گفت، نه از اینکه حافظ قرآن کریم است و نه اجازه داد از همسرش که پزشک است برای جلب آرای زنان استفاده نماید.
🔹جلیلی به هیچکس هیچ وعدهای نداده است. او نمیخواهد وامدار کسی باشد تا بتواند بیملاحظه با فساد بجنگد.
✅ @iransiasat_ir👈
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⁉️ کتمان چرا؟
🔸 وقتی مادر دکتر جلیلی به زبان آذری از خاطرات مسجد گوهرشاد می گوید، از خود می پرسم پس چرا دکتر جلیل مانند رقیبش که می گوید از مادر کُرد و از پدر آذری هستم او نیز به مردم نمی گوید که از مادر ترک ( اردبیل ) و از پدر کُرد ( سردشت مهاباد ) هستم؟
🔹 رقیب دکتر جلیلی با همین اطلاع رسانی قومیتی خود در دور اول توانست چند میلیون رأی بی زحمت را به چنگ آورد. چرا دکتر جلیلی با کتمان ریشه ترکی و کُردی خودش را از چند میلیون رأی بی دردسر محروم کرد؟ اگر دکتر جلیلی این کار را کرده بود قطعاً در همان دور اول رئیس جمهور شده بود.
🔸 می دانید چرا؟
به سه دلیل:
اول؛ اینکه جلیلی می خواهد مردم آزاد و به دور از تعصبات قومی زبانی او را انتخاب کنند.
دوم؛ اینکه دکتر جلیلی نگاه ابزاری به ریشه های ترکی و کُردی خود ندارد. ارزش و اصالت ریشه های قومی برای او فوق این حرف ها است.
سوم؛ اینکه جلیلی نمی خواست خود را از دیگر قومیت ها جدا بداند. او همه قومیت ها را ذیل هویت ایرانی می داند. ایرانی بودن در نظر جلیلی همه قومیت ها را در بر می گیرد. من ایرانیم یعنی من همه این اقوام هستم.
https://www.aparat.com/v/zgdf5a7
✍ داود مهدوی زادگان
👉 @mahdavizadegan
🔴 توهین آشکار پزشکیان به شهید سلیمانی
متاسفانه بی برنامگی بر صحبت های پزشکیان چنبره زده ولی برای اینکه بتواند طیف تندروی اصلاح طلبان را راضی کند حتی حاضر است شخصیت شهید سلیمانی را هم چنگ بزند.
پزشکیان امشب به صراحت گفت «سلیمانی موی دماغ آمریکایی ها بود.» آقای پزشکیان، حاج قاسم، خار در چشم آمریکایی ها بود نه موی دماغ. برای یک رای به سردار دلها توهین نکنید.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
خلاصه مناظره امشب 👆
🔵نمی توانیم
🟢می توانیم
🔸اما همچنان غم بی ادبی به #سردار_دل_ها بر دلمان سنگینی می کند.
😔😔😔😔
🔻خلاصه مناظره اول به زبان ساده:
🔻جلیلی اکثر سخنان پزشکیان را اول تائید می کرد و بعد...
توضیح می داد که باید اولا "عمیق" دید، "جامع" دید و البته "راه حل" داشت
🔸اگر عمیق نبینیم دچار سطحی گری می شویم
🔸جامع نبینیم یک طرفه قضاوت می کنیم
🔸راه حل ندهیم ناامیدی ایجاد می کنیم
🔻خلاصه تقابل این دو نگاه:
-اول تحریک هیجان است
-دومی رشد اگاهی وعقلانیت
-اولی ناامیدی ایجاد می کند
-دومی امیدافرین است
-اولی فقط مطالبه ها را می بیند
-دومی نیازها را هم می بیند
-اولی در سطح چالش می ماند
-دومی سراغ لایه های زیرین چالش ها می رود
-اولی داده اش را از منابع قدرت می گیرد
-دومی داده اش را از متن مردم
-اولی فقط چالش را می بیند
-دومی برای چالش برنامه می دهد
-اولی راه حلش را حواله به بیرون از خود می دهد
-دومی راه حلش اتکا به خودش است
-اولی پشت سر مردم حرکت می کند
- دومی پیشرو و جهت دهنده است
🔻در نهایت اینکه؛
🔸اولی پوپولیسم است
🔸دومی مردمسالاری
پوپولیسم موفقیت خودش را نگه داشتن مردم در "جهل" می داند و مردمسالاری در "رشد آگاهی" های مردم.
🔻نتیجه اینکه:
سالها تقابل جریان انقلاب مقابل اصلاح طلب ها و غربزده ها سر همین دونگاه بوده است؛ واگرنه خیلی از مسائل مان مشابه است.
جمعه یکی از این دو راه حل را باید انتخاب کرد.
@mahdian_mohsen
همشناسی(تعارف) فرهنگی الگوی ارتباطات میان فرهنگی
🔻خلاصه مناظره اول به زبان ساده: 🔻جلیلی اکثر سخنان پزشکیان را اول تائید می کرد و بعد... توضیح می داد
همان تفاوت دمکراسی و جمهوری، همان تقلیل مردم به اعداد یا تعالی مردم به کلمات.
اولی دنبال فراوانی تجمعی
دومی دنبال فراروی تدریجی
مَنْ كَانَ يُرِيدُ الْعِزَّةَ فَلِلَّهِ الْعِزَّةُ جَمِيعًا ۚ إِلَيْهِ يَصْعَدُ الْكَلِمُ الطَّيِّبُ وَالْعَمَلُ الصَّالِحُ يَرْفَعُهُ
اینک زمان وعده به پایان رسیده است
پایان دلخوشیِ به شیطان رسیده است
وقتش رسیده تا غزلی تازه بشنویم
حالا که جام و باده مستان رسیده است
زین باغ یک بغل علف هرز چیده ایم
نوبت به رشد سرو خرامان رسیده است
باید هَرَس شوند همه ی شاخه های پیر
فصل شکوفه های جوانان رسیده است
ما را در این میانه چو«نقشی ست پرشکوه»
وقت وفا به عهد و به پیمان رسیده است
ما رأی می دهیم و«جلیلی»شعارماست
این مرد از تبار شهیدان رسیده است
مارا به سر هوای دلی انقلابی است
آری ز انقلاب خیر فراوان رسیده است
«با یک جهان ز فرصت، ایران کندجهش»
با «منتظر» بگوئید باران رسیده است
#محسن_پیدایش
@hamshenasi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
خدایا تو خود شاهدی...
⭕️بیانیه جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در حمایت از دکتر جلیلی
بسم الله الرحمن الرحیم
🔹 ملت شریف ایران؛ ضمن تشکر از شرکت شما در مرحله اول #انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری و با تقدیر از کلیه دستاندر کاران اجرایی، نظارتی، امنیتی، نظامی، انتظامی و نیز کلیه کسانی که به نحوی در خلق این حضور باشکوه مؤثر بودند، با احترام به هردو نامزد ریاست جمهوری مرحله دوم و با توجه به معیارهای «انتخاب اصلح» در کلام امام خمینی – قدس سره – و مقام معظم رهبری – مدظله العالی – و با عنایت به ضرورتهای کشور و انقلاب، بر اساس مصوبه جلسه رسمی شورای عالی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، بدینوسیله نظر اکثریت اعضای جامعه مدرسین حوزه علمیه قم مبنی بر "حمایت از جناب آقای دکتر #سعید_جلیلی " را اعلام مینمائیم.
🔹 از همگان انتظار میرود با شرکت پرشور خود در روز جمعه ۱۴۰۳/۰۴/۱۵ به وظیفه شرعی و قانونی خود عمل نمایند.
جامعه مدرسین حوزه علمیه قم
✅@Jalili_saeed