2️⃣ چگونه سیاستهای فاسد دانشگاهی جلوی رشد و جوانی جمعیت ایران را گرفته است؟ (قسمت دوم)
گویا آموزش عالی در خواب عمیقی فرو رفته و شاهد ذره ذره آب شدن استعداد و تواناییهای جوانان این کشور نیست.
نامه دردمندانه یکی از دانشجویان استعدادهای درخشان، مخترع و دارای ده مقاله ISI.
در این بین اساتید دلسوز و انقلابی وجود دارند که به غیر انسانی بودن این سیاست پیبردهاند و هیچگاه دانشجویان دکتری را به حضور تمام وقت در دانشگاه مجبور نمیکنند؛ و حتی آنها را تشویق میکنند که کنار درس کار کنند و فقط در دانشگاه جلسات ماهانه داشته باشند و وظایف دانشجویی را هم انجام دهند، که هم بتوانند کسب درآمد نمایند، هم به موقع ازدواج کنند و فرزندآوری داشته باشند.
😡 اما متاسفانه کم نیستند اساتیدی که فقط به منافع خود فکر میکنند و از قانون فاسد تمام وقت بودن دانشجویان استفاده میکنند و برای اینکه دانشجو نتواند کار دیگری جز مقاله دادن برای آنها و ارتقا رتبه شان انجام دهد، دانشجو را مجبور میکنند هر روز در دانشگاه حضور داشته باشد، و به او میگویند حق نداری جایی غیر از دانشگاه باشی و کاری غیر از آن چه من میگویم انجام دهی.
😱 حتی دیده شده به دانشجو میگویند حق نداری ازدواج کنی. اگر این استعمار دانشجو نیست پس چه نام دارد؟ اگر این خیانت به کشور نیست پس چه نام دارد؟
😧 بخش دیگری از اساتید هم هستند که برای اینکه رزومه صرفاً تئوری نداشته باشند، کارهای محدود صنعتی را قبول میکنند و باز به زور برای دانشجویان با مبالغ بسیار بسیار محدود تعریف میکنند، که همان هم نوعی استعمار است. از دانشجویان بپرسید خواهند گفت «اگر نیمی از وقتی که برای آن پروژهها گذاشتیم را اسنپ میرفتیم درآمد بیشتری داشتیم». انقدر قیمتها پایین است که پول جیب دانشجو و هزینه کرایههای تاکسی و رفت و آمد را هم تامین نمیکند چه برسد به ازدواج و فرزندآوری.
🔹 دانشجوی دکتری که کنار کار مرتبط در بیرون دانشگاه، درسش را هم ادامه دهد، استاد با مهارت بیشتری برای آینده دانشگاه میشود و اگر در جامعه و صنعت کارش را ادامه دهد، خدمتگزار بهتری برای این مرز و بوم خواهد شد.
👈 از مسئولین محترم خواستاریم قوانین را طوری تغییر دهند که اساتید خودخواه نتوانند برای ارتقا مرتبه خودشان، دانشجویان را مجبور به دادن مقاله زیاد کنند و آنها را در دانشگاه بدون مزد زندانی کنند.
🔹 خواهشاً این موضوع را درک کنید که هزینههای ازدواج و فرزندآوری دانشجویان دکتری با اینکه شش ماه یکبار آن هم در وقت نامعلوم ۶.۵ میلیون تومان وام از صندوق رفاه دانشجویی بدهید حل نمیشود. بماند که برای همان هم دو ضامن کارمند نیاز است که جمع زیادی از دانشجویان نمیتوانند پیدا کنند.
❌ نگاهی به حقوقهایی که خودتان میگیرید بیندازید و یادتان بیاید که با این میزان حقوق، هنوز هم در زندگی لنگ میزنید. به فکر دانشجوی دکتری بیچاره باشید که از زندگی و جوانیاش زده است و به جای اینکه برود و مشغول افزایش سرمایه مالی بشود، جهاد میکند و در جبهه علم میجنگد. درست این است که زندگی او در حد بالاتری از دلالان و شغلهای واسطهگری باشد، اما این عالمان مظلوم در حد یک ازدواج ساده و زندگی بسیار معمول هم حق ندارند و برای آنها فکری نکردید.
👈👈 بارها رهبر عظیم الشان درباره جوانان مخصوصا جوانان عالم که در جبهه علم جهاد کردهاند تذکر دادهاند و فرمودهاند امیدشان به آنهاست. با امیدهای رهبری چه کردید؟ چه کردید که رفتن از این کشور تنها راه چاره دانشجویان دکتری شده است؟ چه کردید که تحصیل دکتری در این کشور تبدیل به حماقت بزرگ شده است؟ چه کردید که کسانی که ریشه در این خاک دارند و از درآمدهای زیاد حاصل از تحصیل در کشورهای دیگر میگذرند و مهاجرت نمیکنند، از حق حیات معمول خویش هم محروم میشوند، و بمبهای انرژی و استعداد به افراد سرخورده و محروم و افسرده و از همه جا مانده تبدیل میشوند. چطور میخواهید جواب این ظلمها را بدهید؟ چطور فرمان رهبرتان را میشنوید و خودتان را به کری میزنید.
#نهاد_علم #دانشگاه
🤝 به همراهی یکدیگر، مباهات و افتخار می کنیم
─┅─•🍃🌸🍃🍃🌸🍃•─┅─
🔺کلکم راع و کلکم مسوول عن رعیته
⚖️ زمینه سازی برپایی عدالت و احقاق حقوق عامه با حکمرانی مسوولانه
🇮🇷 کانال حکمرانی مسوولانه
╭@hokmrani_masoulaneh
╰─┅─•🍃🌸🍃🍃🌸🍃•─┅─
3️⃣ چگونه سیاستهای فاسد دانشگاهی جلوی رشد و جوانی جمعیت ایران را گرفته است؟ (قسمت سوم و پایانی)
گویا آموزش عالی در خواب عمیقی فرو رفته و شاهد ذره ذره آب شدن استعداد و تواناییهای جوانان این کشور نیست.
نامه دردمندانه یکی از دانشجویان استعدادهای درخشان، مخترع و دارای ده مقاله ISI.
🔹 لازم به ذکر است که بدنه اصلی دانشگاهی کشور شاهد حضور اساتید عالیرتبه، گرانقدر، و دلسوز است که از سرمایه جوانی خودشان گذشته اند و به ارتقاء دانشجو میپردازند و هدفشان خیر دانشجو است. از خداوند متعال سلامتی و طول عمر برای اساتید عزیزمان خواستاریم. اکثر اساتید آنقدر شریف و بزرگ منش هستند که خودشان مشکلات و کاستیهای آییننامهها را درک میکنند و دانشجو را ملزم به رعایت آن نمیکنند. یکی از مثالها همین الزام حضور تمام وقت دانشجویان دکتری بدون تامین مالی ایشان است. اکثر اساتید به نقص این آییننامه اذعان دارند و دانشجو را ملزم نمیکنند تمام وقت در دانشگاه حضور داشته باشد.
🔹 در حقیقت مشکلات ما به اساتید برنمیگردد؛ به آییننامه غلط برمیگردد. چرا باید آییننامهای یکطرفه وجود داشته باشد که معدود افرادی بتوانند آنرا مستمسک قرار داده و بدون لحاظ شرایط وجدانی و انسانی، دانشجو را در منگنه قرار دهند؟
روی سخن با قاطبه اساتید عزیزی که مصلحت دانشجو را لحاظ می دارند؛ نبوده و نیست.
از کاستیها صحبت کردیم، از همراهیهای اساتید عزیزمان هم میگوییم و صمیمانه تشکر میکنیم. این عزیزان هستند که در جبهه مشکلات، سنگر دانشجویان هستند؛ و هر جا مشکلات آییننامهای وجود داشته باشد؛ باز هم محل ارجاع دانشجویان و سنگ صبور آنها برای باز شدن گرههای مختلف هستند.
پایان نامه.
📃 توضیح ضروری:
🔹 بحمد الله قاطبه اعضای هیات علمی از نقد فوق، مبرا هستند و نقد صرفا ناظر به تعداد بسیار معدودی از اساتید در برخی از دانشگاهها می باشد.
این اشکال، منجر به تضییع حقوق برخی از دانشجویان گردیده است. در این بین بسیاری از دانشجویان ترک تحصیل کرده یا اخراج شده اند. متاسفانه بر اثر فشارهای زیاد، برخی از دانشجویان دچار بیماری های روحی و روانی مزمن گردیده اند.
👈 لازم است مسوولین محترم وزارت علوم برای اصلاح این ظلم شبه قانونی، اقدام عاجل انجام دهند. اصل، انجام پژوهشهای تقاضا محور در مقطع دکتری است که دانشجو از ناحیه آن کاملا حمایت مالی شود و نیازی به انجام کار دوم برای گذران زندگی خود نداشته باشد. در غیر اینصورت الزام دانشجو به حضور تمام وقت در دانشگاه بدون تامین مالی مناسب، ظلم به دانشجو است.
از مسوولین محترم برخی دانشگاهها که این مساله در آن وجود دارد نیز درخواست می شود بصورت عاجل به حل این معضل اقدام نمایند.
در صورت لزوم اطلاعات بیشتری در این خصوص منتشر خواهد شد.
🤝 به همراهی یکدیگر، مباهات و افتخار می کنیم
─┅─•🍃🌸🍃🍃🌸🍃•─┅─
🔺کلکم راع و کلکم مسوول عن رعیته
⚖️ زمینه سازی برپایی عدالت و احقاق حقوق عامه با حکمرانی مسوولانه
🇮🇷 کانال حکمرانی مسوولانه
╭@hokmrani_masoulaneh
╰─┅─•🍃🌸🍃🍃🌸🍃•─┅─
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 قربانی کردن نقش همسری ومادری مولود تمدن غرب است که بر زخم آسیب های سنت نشست
🔹 این همه دختر مجرد دهه شصت فدای همین فدا کردن نقش مادری و همسری به نقش اجتماعی زن شدند، هیچ کس هم از خودش نپرسید چرا باید ازدواج دختران به تحصیل و اشتغال گره بخورد، چرا باید دختران صبر کنند برای ازدواج که جای پایی در جامعه برای خود پیدا کنند؟؟
❓ کدام یک زنان اثر گذار تمدنی ما منتظر ایفای نقش اجتماعی خود برای ازدواج بودند؟
حضرت زهرا، حضرت زینب؟ کدامشان؟
⁉️ مگر ما میخواهیم چقدر در جامعه اثر گذار باشیم که اثرمان بیشتر از حضرت زینب باشد؟ پس چرا این بانو مادری و همسری را قربانی نقش سیاسی خود در عاشورا نکردند؟
چه خیانتی که به دختران شیعه به اسم تحصیل و اشتغال شد؟
🔻خیلی از مادرانی که مهارت مدیریت زندگی مشترک را نداشته اند، به دنبال تربیت دخترانی برآمدند که حقوق بگیر و مستقل و تحصیل کرده و جایگاه اجتماعی دارد و اینگونه بود که بلای بدتری بر سر زن آمد و مولود آن دختران مجرد تنها شد.
🔻اینجور که میبینم باید یه دوره ویژه روی اقتصاد اسلامی و اقتصاد زن مسلمان یادداشت بنویسم تا هویت زن مسلمان فدای اقتصاد نشه.
🔻نمیشه با مدل اقتصاد غربی توقع داشت زن اسلامی فکر کنه و اسلامی عمل کنه
🔻اقتصاد اسلامی کاملا در تضاد اقتصاد امانیست غربی است. هم ماهیتا، هم کارکرد و هم اجرا. اما دنیا فعلا بر اساس اقتصاد غرب داره میگرده، و زنان بین هویت اسلامی خودشان و کارکرد اقتصادی غربی سردرگم هستند و این خیلی تنش ها و شبهات ایجاد میکند.
✍️ عالیه سادات
@asatid_enghelabi
─┅─•🍃🌸🍃🍃🌸🍃•─┅─
🇮🇷 کانال حکمرانی مسوولانه
@hokmrani_masoulaneh
🔰 مقام معظم رهبری: اگر ما فارغالتّحصیلی داریم که شغل ندارد، باید بدانید نظام تعلیم و تربیت ما اشکال دارد
ورود غير تخصصي معاونت هاي آموزشي دانشگاه ها به امور ترفيع و مميزه و به حاشيه رفتن سند آمايش آموزش عالي
🔹 مقام معظم رهبری (مدظله العالي) سهشنبه ۲۹ فروردین 1402 در ديدار با اعضای تشکلها و فعالان مختلف دانشجویی بر اجراي سند آمایش آموزش عالی تاكيد كردند. خوشبختانه روز بعد مسئولان محترم وزارت علوم، تحقيقات و فناوري بر اجراي سند آمايش آموزش عالي تاكيد نمودند و اعلام كردند كه وزارت علوم، تحقيقات و فناوري آمایش آموزش عالی را به عنوان اولویت اصلی خود با دقت و فوریت در دستور کار قرار میدهد و کارهای گذشته را در این رابطه بازنگری و بازآرایی و تکمیل خواهد کرد.
♻️ اين اعلام آمادگي را براي اجراي سند آمايش آموزش عالي به فال نيك مي گيريم و پيشنهاد مي شود ابتدا مسئولیت دبیری مميزه و رئیس کمیته ترفيع كه تقريبا مبتني بر امتيازات پژوهش، فناوري و نوآوري هستند به معاونت هاي تخصصي پژوهش و فناوري دانشگاه ها محول شوند تا متعاقبا معاونت هاي آموزشي دانشگاه ها به جاي ارزيابي فعاليت هاي پژوهشي، فناوري و نوآوري (به نيابت از معاونت هاي تخصصي پژوهش و فناوري دانشگاه ها) بر امورات تخصصي خود از جمله توسعه آموزش عالي نيازمحور، حذف رشته هاي فاقد اولويت، افزايش كيفيت آموزش، كاربردي كردن آموزش، رصد و پایش اشتغال فارغ التحصيلان، توسعه آموزش پژوهش محور، كاربردي كردن دروس، تغيير سرفصل ها، توانمند سازي اساتيد، تجهیز کلاس های درس، تجهيز کارگاه ها و آزمايشگاه هاي آموزشي و اجراي ماموريت هاي محوله در چارچوب سند آمايش آموزش عالي و نقشه جامع علمي كشور متمركز شوند.
⚜️ بديهي است در اين صورت، معاونت هاي پژوهش و فناوري دانشگاه ها نيز مي توانند بر فرآيندهاي ترفيع پايه و مميزه متمركز شوند و ضمن ارزيابي صحيح اين فعاليت ها به اعمال سياست هاي پژوهشي مصوب مربوط به ماموريت دانشگاه بپردازند.
💠 نيازي به توضيح نيست كه هم اكنون ميزان تاثير فعاليتهاي تخصصي معاونت هاي آموزشي در فرآيند هاي مميزه و ترفيع تقريبا به تشكيل منظم كلاس هاي درس و كمّيت تدريس محدود مي شود و كيفيت تدريس نيز توسط مديريت هاي نظارت و ارزیابي دانشگاه ها كه خارج از حوزه هاي معاونت هاي آموزشي دانشگاه ها هستند مورد سنجش قرار مي گيرد.
❎ و بدین ترتیب مي توان گفت در حال حاضر پیش شرط های کلیدی فرآيندهاي ترفيع و مميزه دانشگاه موضوعات پژوهشي، فناورانه و نوآورانه هستند و اين موضوعات بسیار پیچیده و تخصصی هستند و ارتباطي با حدود وظایف تخصصي سازماني معاونت هاي آموزشي دانشگاه ها ندارند و برعهده گرفتن مسئولیت مميزه و ریاست کمیته های ترفيع توسط معاونان آموزشي دانشگاه ها، نخست به معناي ممانعت از اجرای دقيق این فرآیندها در معاونت هاي تخصصي پژوهش و فناوري و ممانعت از اعمال مصوبات و سیاست های پژوهشی و فناوری این معاونت های تخصصی است و دوم به معنای تراکم فعالیت های غیر تخصصی در معاونت های آموزشی دانشگاه ها و عدم امكان پرداختن معاونت هاي آموزشي دانشگاه ها به ماموریت ها و فعاليت هاي تخصصي آموزشي است که در نهایت کاهش کارآمدی و نارضايتي های گسترده در پی خواهد داشت.
👈👈 اگر به طور جدي به دنبال عملي شدن اهداف سند آمايش آموزش عالي كشور هستيم ضرورت دارد در اسرع وقت مسئولیت کمیته های ترفيع و دبیری هيئت های مميزه از معاونت هاي آموزشي دانشگاه ها به معاونت هاي پژوهش و فناوري انتقال يابند تا مسیر اجرای سند آمایش در اموزش عالی هموار گردد.
🔹 قسمتی از فرمایشات مقام معظم رهبری در دیدار ۲۹ فروردین 1402:
▫️ ما نمیدانیم توزیع دانشجو بر حسب رشتههای علمی بر چه اساسی صورت میگیرد. این رشتههای علمی باید مورد نیاز کشور باشد، باید به درد کشور بخورد. چه تعداد دانشجو در فلان رشته لازم داریم؟ اینها باید فکر بشود، باید کار بشود.
▫️ این یکی از مهمترین کارهای شما است که باید انجام بگیرد.
▫️ بعضی از رشتههای علمی در ایران هست که مورد نیاز نیست، شغلش هم وجود ندارد؛ خب چه فایدهای دارد؟
▫️ بعضی از کارهای دانشگاهی و رشتههای دانشگاهی هست که اصلاً وجودش [ضرورتی ندارد].
▫️ ما الان شاید چند صد هزار دیپلمِ آمادهی به کار داریم که میتوانند در بخشهای مختلف مشغول به کار بشوند؛ اینها را میآوریم داخل دانشگاه، بعد از مدّتی چند صد هزار کارشناس یا کارشناس ارشدِ بیکارِ متوقّعِ عصبانی تحویل کشور میدهیم!
▫️ فکر کنیم ببینیم چه چیزی لازم داریم، بر حسب نیازمان حرکت بکنیم.
▫️ اگر ما فارغالتّحصیلی داریم که شغل ندارد، باید بدانید نظام تعلیم و تربیت ما اشکال دارد.
▫️ اگر کسی برای فایدهی کشور تحصیل میکند، باید شغلش آماده باشد.
▫️ اگر فارغالتّحصیل داریم امّا شغل ندارد، پیدا است که این دانشجو گرفتن با نظام و با محاسبهی درست انجام نگرفته.
@hokmrani_masoulaneh
چگونه می توانیم شاهد تحقق عینی یدخلون فی دین الله افواجا باشیم؟
🔹 استاد حکیم شهید مطهری سه توصیه مهم به مبلّغان ومربّیان دین را مطرح می کنند. به نظر حقیر مهمتر از این سه نکته مهندسی شخصیت منادیان و مربیان دین و عمل به معلومات توسط ایشان است یعنی کسی که خود را پیشوای مردم قرار می دهد باید خود سازی و تهذیب نفس و عمل به معارف دین را از خود شروع کند و نخست بکوشند خودشان خودساخته و اهل توحید باشند و از داوری بی اساس و زدن حرف اضافه پرهیز نمایند
و ضمن اصلاح دیدگاه در خصوص روش تقابل با نظریه رقیب روش تعامل را اتخاد نمایند.
بعلاوه تلقی خویش از روش علمی را اصلاح کنند و در تمام طرح ها و برنامه ها و تصمیم ها ازروش علمی به معنای صحیح کلمه استفاده کنند و از برخورد کلنگی و سلیقه ای با اندیشه ها بدون نقد علمی آنها، پرهیز کنند.
و اما سه توصیه استاد مطهری :
1️⃣ مربّيان دين بايد اوّل بكوشند خودشان عالم و محقّق و دينشناس بشوند
و به نام دين مفاهيم و معانى نامعقولى در اذهان مردم وارد نكنند كه همان معانى نامعقول منشأ حركتهاى ضدّ دينى مى شود.
2️⃣ ثانياً در اصلاح محيط بكوشند و از آلودگيهاى محيط تا حدود امكان بكاهند.
3️⃣ ثالثاً از همه مهمتر و بالاتر اينكه به نام دين و به اسم دين با فطريّات مردم معارضه و مبارزه نكنند.
آن وقت است كه خواهند ديد
مردم «يَدْخُلُونَ فِي دين الله افواجا»
📚 مجموعه آثار استاد شهيد مطهرى (خورشيد دين هرگز غروب نمى كند)، ج3، ص: 405- با ویرایش جزیئ-
✍️ محمد جواد حیدری
@MohammadJavadHeidari
🇮🇷 کانال حکمرانی مسوولانه
@hokmrani_masoulaneh
📌علاج مشکلات؛ خلاص کامل از دنباله روی در فرهنگ غربی در زمینه مسائل اقتصاد
💡ما وقتی میگوییم منتظر امام زمان هستیم، بیشترین خصوصیتی که برای امام زمان ذکر می کنیم، این است که «یملأ الله به الارض قسطاً و عدلًا»؛ نمی گوییم: «یملأ الله دیناً و صلاة و صوماً». بااینکه آن هم هست و قسط و عدل در چارچوب دین، بهترین و بیشترین تحقّق را پیدا می کند، لیکن معلوم می شود که این عدل، یک مصرعِ بلند درخواستهای انسان است
🔹 و اگر این روشی که الآن بعضیها غافلانه دنبال میکنند و آن، الگو گرفتن از زندگی غربی است، رواج پیدا کند، روز به روز این حالت بدتر خواهد شد. علاج این است که ما خودمان را از دنباله رویِ فرهنگ غربی در زمینه مسائل اقتصاد کاملًا خلاص کنیم و نجات ببخشیم.
❌ اینطور نیست که اگر کشوری درآمد سرانه اش رقم بالایی است، معنایش این است که این درآمد سرانه به همه میرسد. شما الآن ببینید در آمارهایی که داده می شود، فرضاً می گویند در فلان کشور پیشرفته دنیا مثلًا امریکا یا کانادا درجه حرارت به چهل و دو درجه رسید و فلان قدر آدم کشته شدند. آیا در تهران اتّفاق میافتد که در چهل و دو درجه حرارت کسی کشته شود؟ یا مثلًا گفته می شود در فلان کشور سرما به پنج درجه، ده درجه زیر صفر رسید و فلان تعداد انسان یخ زدند. اینها چه کسانی هستند که از حرارت زیاد کشته می شوند و یا در زمستان یخ می زنند؟ آنهایی که در ساختمانهایی نشسته اند که با سرما و گرمای آنچنانی اداره میشود، یخ نمی زنند؛ آنها که سرپناه دارند که یخ نمی زنند و یا از گرما نمی میرند. این معنایش آن است که طبقاتی در آنجا وجود دارند که زندگی بر آنها سخت است.
⛔️ برزیل امروز هفتمین یا هشتمین قدرت اقتصادی دنیاست؛ اما در آنجا چند میلیون کودک وجود دارد که اینها نه پدر و مادر دارند، نه سرپناه دارند، نه مسکن دارند؛ شبها درکوچه ها میخوابند، در کوچه ها هم پرورش پیدا میکنند، در همان کوچه ها هم یا کشته میشوند و یا میمیرند! ما نباید دنبال این زندگی برویم. ما نباید دنبال این اقتصاد برویم. شکوفایی اقتصاد معنایش این نیست.
✅ شکوفایی اقتصاد این است که به دولت امکان بدهد تا فقر را از میان جامعه بردارد؛ این اقتصاد خوب است. ما بایستی نه فقر یک گروه خاصی را، بلکه فقر عمومی را از بین ببریم. اقتصاد، اقتصاد اسلامی است و همین بایستی تحقّق پیدا کند. | رهبر حکیم انقلاب اسلامی
@jebhetse
#اقتصاد
🇮🇷 کانال حکمرانی مسوولانه
@hokmrani_masoulaneh
بالاخره دم خروس بیرون زد!
طی ماههای اخیر، بارها از طرف شهردار محترم تهران اعلام شد که در دوره ایشان حتی یک سانتی متر هم تراکم فروشی نشده است. اما بالاخره در گردهمایی اخیر شهرداران نواحی کلانشهر تهران، معاون شهرسازی شهرداری تهران ضمن اعتراف به تراکم فروشی، در جملاتی عجیب، این سیاست را به رونق تولید و تحقق شعار سال ربط داده است و عملا برای توجیه تراکم فروشی، از رهبر انقلاب هزینه کرده است. جهت اطلاع ایشان و سایر مدیران شهری، نظر صریح رهبر معظم انقلاب در خصوص تراکم فروشی به شرح زیر تقدیم میشود:
"چرا (این برجهای حاصل از تراکم فروشی) ساخته شده؟ چون این فضا و این تراکم فروخته شده است، به قول خود آقایان، تراکم را فروختند و فلان قدر درآمد داشته است! این واقعا دلیل درستی است؟! این پاسخ قابل قبولی است؟! شما وجدانتان، دینتان و احساستان این پاسخ را میپذیرد؟!" (۷۹/۴/۲۷).
ضمنا جا دارد از مدیران محترم شهرداری تهران بپرسیم که اینطوری میخواهید شعارتان مبنی بر "تهران، کلانشهر الگوی جهان اسلام" را محقّق کنید؟! منظورتان از قرارگاه جهادی مسکن همین تراکم فروشیها بود؟! درکتان از شهرسازی اسلامی همین است؟! آیا سایر کشورهای اسلامی و حتی غیر اسلامی هم مانند شما برای رونق ساخت و ساز، تراکم میفروشند؟! آیا تنها راهی که برای جلوگیری از فرسودگی شهر به ذهنتان میرسد همین است؟! از اعتراف صادقانه مدیران شهرداری تهران ممنونم اما استدعا دارم دیگر برای توجیه این نوع کارهایشان نه از رهبری هزینه کنند و نه دم از اسلام و شعارهای اسلامی بزنند. خدا عاقبت همه ما را ختم به خیر کند.
@baladetayyeb
@hokmrani_masoulaneh
🔴 وزارتِ بیسیاست
ولی پرسیاستگذار!
🔹 همه ناطقین امروزِ مجلس از مخالف وزیر گرفته تا مدافع، تاکید داشتند که فاطمیامین، پاکدست و پرکار و بااخلاق بود. او بخاطر مسئله شخص خودش برکنار نشد؛ پس چوب چه چیزی را خورد؟!
🔺 اصلیترین علت ذکرشده استیضاح، معضلات خودرو بود.
حال، سوال بنیادی این است که اساساً سیاست صنعت خودرو در جمهوری اسلامی چیست که وزیر باید مجری آن باشد؟
▪️ بعد از ۵۰ سال هنوز معلوم نیست که مونتاژ خودرو خارجی، امر مطلوبی هست یا نه و ما را خودروساز میکند یا خیر؟
▪️ هنوز قوای سهگانه نمیدانند سالانه چند خودرو فرسوده باید حتما و تحت هرشرایطی اسقاط شود؟
▪️ هنوز بر سر نحوه قیمتگذاری کالاهای پایه در بورس کالا سیاست نهایی روشن نیست.
🔺و ده ها مثال دیگر که نشان میدهد تولید و وزارت صمت، اساساً سیاست روشنی ندارد و داریم دور خود میچرخیم.
🔶 این بیسیاستی رابگذارید درکنار وجود چندین نهاد تصمیمگیر درحوزه صمت (وبطور خاص خودرو):
❕مجلس شورای اسلامی
❕هیات وزیران
❕مجمع تشخیص
❕بانک مرکزی
❕ستاد تسهیل
❕شورای رقابت
❕شورای عالی بورس
❕سازمان حمایت
❕سازمان تعزیرات حکومتی
❕سازمان بازرسی
❕سازمان ملی استاندارد
❕سازمان محیط زیست
❕نیروی انتظامی
❕اتاق بازرگانی
❕و ....
⁉️ یک وزیر چگونه باید نظر این همه نهاد را همآهنگ کند؟!
این است که تحولات اساسی در حوزه تولید به نتیجه نمیرسد.
🔹 اگر در صنایع نظامی موفق هستیم، چون اولاً سیاست روشنی دارد و ثانیاً حرف آخر را یکی میزند.
👈 حکمرانی تولید، باید متحول شود.
✍️ روح الله ایزدخواه
@dr_izadkhah
🇮🇷 حکمرانی مسوولانه
@hokmrani_masoulaneh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ اینجا خلیج فارسه و باید فارسی حرف بزنی!
👌 مکالمه شیرمردان نیروی دریایی سپاه و نیروهای ائتلاف (ارتش ایالات متحده از ترس خود را نیروی ائتلاف بینالمللی معرفی میکند).
💪 ادبیات و اقتدار را شاهد هستید؛ این ناوها در هر جای دیگر جهان تنها میگویند این ناو جنگی ارتش ایالات متحده است.
⚜️ خدا رحمت کند شهید بزرگوار حاج محمد ناظری رحمهالله را که سنت این کار را سالهاست در خلیج فارس بنا نهاده است.
https://eitaa.com/joinchat/1644822562C2eae0dcc44
🇮🇷 کانال حکمرانی مسوولانه
@hokmrani_masoulaneh
⛓ #زن_هرزگی_اسارت
🩸 در حادثه شهادت مظلومانه شهید الداغی، سه نوع شخصیت نمود دارد. اول: دختر بدحجاب، دوم: پسران هوسران و سوم: جوان غیرتمند. این سه شخصیت نماد سه جریان هستند:
▫️ اول: جریانی که با شعار آزادی پوشش و لاقیدی برای زنان دنبال ترویج بد حجابی و بی حجابی، بی مبالاتی و بی مسوولیتی و خود خواهی می باشد.
▫️ دوم جریانی که نماد تعرض، توهین، هتک و هرزگی است.
▫️ سوم: جریان از خود گذشتگی، غیرت، مسوولیت، دلسوزی و حفاظت و حراست.
❌ این حادثه ذات پروژه #زن_زندگی_آزادی را نیز عیان کرد. منظور آنها از زندگی برای زنان، چیزی جز هرزگی نیست. آزادی ادعا شده نیز فریب است و نهایت زندگی هرزه آلود چیز جز اسارت نیست. اسارت دست مردان هوسران. بنابراین غایت این جریان چیزی جز
👈 #زن_هرزگی_اسارت
نیست.
💥 حادثه شهادت شهید الداغی چنان بلند و روشنگر است که می تواند تمام پروژه #زن_زندگی_آزادی و سازندگان و مروجان آنرا نابود و با خاک یکسان نماید. نباید گذاشت این حادثه و خون شهید به فراموشی سپرده شود.
💢 در حالیکه پیروان جریانهای فاسد لیبرالیسم و صهیونیسم با به پاکردن فتنه دروغین مهسا امینی و با بسیج تمام ظرفیتهای خود غائله بزرگ و خسارت آفرینی را به کشور تحمیل کردند؛ دستگاههای مسوول فرهنگی و تبلیغی کشور با ناکارآمدی تمام، در استفاده از حوادث روشنگر برای جریان سازی نانوان هستند و این لزوم یک تحول اساسی در حکمرانی کشور مخصوصا حکمرانی فرهنگی را گوشزد می کند. راه حل، تحقق حکمرانی مسوولانه و وجود برنامه جامع پیشرفت بجای برنامه های جزیره ای می باشد.
💯 درگیری تمدنی ما با فرهنگ منحط لیبرالی، در این حادثه بصورت کاملا آشکار، نمایان است. بر همه مسوولین لازم است با استفاده از همه ابزارهای فرهنگی و هنری (مجسمه، پوستر، نماهنگ کوتاه، متن ادبی، بزرگداشت و …) روح این حادثه را در فضاهای عمومی کشور (مدارس، ایستگاههای مترو، خیابانها، مراکز تجمع و …) منتشرو فضا را پر نمایند. این کار باید در خصوص دیگر حوادث روشنگر نیز بصورت منسجم تکرار گردد تا در ذهن و جان و نهاد تک تک ایرانیان ثبت گردد.
🛑 در پایان تاکید می شود؛ اگر در این حادثه به مسوولیتها توجه نشود و با افراد مسوولیت نشناس برخورد لازم صورت نگیرد؛ مساله به صورت ریشه ای درمان نخواهد شد و خون شهید گریبان مسوولین را رها نخواهد کرد.
از جمله، والدین در تربیت و نظارت بر رفتار فرزندان خود مسوولند. بنابراین در صورت اثبات بی مسوولیتی، باید طبق موازین قانونی با والدین دختر بدحجاب و پسران هرزه نیز برخورد لازم صورت بگیرد.
#زن_هرزگی_اسارت
🇮🇷 کانال حکمرانی مسوولانه
@hokmrani_masoulaneh
🌷 روز معلم مبارک
روز تمام معلمان فداکاری که از آرامش، سلامتی و زندگی راحت گذشتند تا اندیشه و اندیشیدن در این خاک ریشه دوانده و تنومند شود. سوختند تا فرزندان وطن زنده و جاوید بمانند.
🌹روز استاد «محسن خشخاشی بروجردی» که با چاقوی ناجوانمردانهی شاگردش در کلاس درس مظلومانه به شهادت رسید؛
🌹روز «حمید کنگو زهی» معلم سیستانی که فداکارانه زیر آوار ماند تا شاگردانش را از حادثهای دلخراش نجات دهد؛
🌹روز «اکبر عابدی» که خود سوخت تا دانشآموزانش را نجات دهد؛
🌹روز «کاظم صفرزاده» که در لرستان جان خود را در سیلاب از دست داد تا دانشآموزش زنده بماند؛
🌹روز «حسن امیدزاده» که در گیلان برای نجات دانشآموزانش از آتش، زیبایی و جوانی چهرهاش را هدیه کرد؛
🌹روز «حمیده دانش» که در مشهد غرق شد تا دانشآموزش را نجات داده و درس ایثار را به دیگر دانشآموزانش بیاموزد؛
🌹روز «واعظی نسب» که در اردو برای نجات دانشآموزان از سقوط تیر دروازه، خود را سپر بلا کرد؛
🌹روز «امیر صادقی» معلم مشکینشهری که برای نجات دانشآموزان از ریزش سقف مدرسهی کانکسیاش در زیر آوار ماند؛
🌹روز «محمدعلی محمدیان» که موی خود را تراشید تا شاگرد بیمارش غم به چهره نیاورد؛
🌹روز «علی بهاری» که بخشی از کبدش را به دانشآموزش اهدا کرد؛
🌹روز «معصومه خوشکام» که بعد از عمل دیسک کمرش با تخت در کلاس حاضر شد تا فداکاریاش را کامل کند؛
🌹روز «احسان موسوی» و روز «ثریا مطهرزاده» که تمام دارایی خود را برای درمان دانشآموزشان هزینه کردند؛
🌹روز تمام معلمهایی که ناشناخته همهی هستیشان را دادند و کسی آنها را نشناخت و مدال افتخاری نگرفتند؛
👌روز معلمینی که اگر عشق نبود، هیچ نیازی نمیتوانست مجبورشان کند که با همهی وجود، روح و جان و جوانیشان را فدای کودکان و نوجوانان این مرز و بوم کنند...
🇮🇷 کانال حکمرانی مسوولانه
@hokmrani_masoulaneh
⭕️ درصورت ادامه روند فعلی در حوزه مسکن؛ دیگر اجاره نشینی هم برای مردم آرزو خواهد شد!
ما درحال حرکت به سمت رسمی شدن بَدمسکنی و حاشیه نشینی هستیم...
❌ اکنون آگهیهایی میبینیم که پشت بام اجاره میدهند، تا چند وقت دیگر مثل بسیاری از شهرهای بزرگ دنیا باید به فکر جاهایی باشیم که مردم بتوانند در آن چادرنشینی کنند.
🔺 بانکها چند برابر وامی که باید به مسکن میدادند به بنگاههای خودشان پرداخت کردند، درصورتیکه اصلا آن بنگاهداری تخلف بوده است!
این اتفاق تبعات ندارد؟ پیامد ندارد؟
اقتصاد کشور را به خاک سیاه نمی نشاند؟ ولی اگر بانکها تسهیلات تکلیفی مسکن را بدهند میگویند تبعات دارد اگر جریمهی عدم انجام این تکلیف از بانکها مطالبه شود میگویند تبعات دارد!
❓اینکه خودشان و خانوادهشان و قبیلهشان مثل بانک آینده با سرمایه مردم مال سازی میکنند تبعات ندارد؟!
⚠️ این بانک 98 درصد منابع مردم استان البرز را بر خلاف آییننامه بانک مرکزی از استان خارج کرده است!
▫️نامهای به بانک مرکزی نوشتیم اما هنوز به ما پاسخ نداده است!
چه کسی باید با اینها برخورد کند؟
▫️این پولها برای مردم است، بانک وقتی شروع کرده مگر چقدر سرمایه داشته است؟
🔸جریمهای که این بانکها بابت تخلف سال قبل باید به صندوق ملی مسکن واریز کنند تا صرف همین پروژههایی که آنقدر کند است بشود، بالای 60 هزار میلیارد تومان است...
✍️ مهدی عسگری
@MahdiAsgari133
👈 این معضلات، بیانگر وجود حکمرانی سلیقه ای و نبود حکمرانی مسوولانه در کشور است. سوداگران به خوبی این مساله را درک کرده اند و آزادانه با سوداگری های متنوع، کمر اقشار ضعیف را شکسته اند.
متاسفانه مسوولان از اصلاح حکمرانی در کشور که ریشه سامان یافتن همه امور است غفلت کرده اند. نسبت به ریشه ها بی توجه اند و دنبال اصلاح شاخ و برگ هستند. در این غفلت، اقشار متوسط و ضعیف جامعه بی سرو صدا زیر فشار مسائل و مشکلات له می شوند.
🇮🇷 کانال حکمرانی مسوولانه
@hokmrani_masoulaneh
🔰 درآمد ایران در مقایسه با چند شرکت مهم
🔹 بزرگترین شرکتهای دنیا از نظر درآمد در سال (2022):
والمارت: 576.01 میلیارد دلار
آمازون: 485.90 میلیارد دلار
شرکت ملی نفت چین: 443.43 میلیارد دلار
شرکت نفت و گاز آرامکو عربستان: 393.92 میلیارد دلار
اپل: 387.54 میلیارد دلار
گروه ساینوپک: 383.99 میلیارد دلار
اکسون موبیل: 356.61 میلیارد دلار
برکشایر هاتاوی: 353.16 میلیارد دلار
رویال داچ شل: 329.58 میلیارد دلار
سی وی اس هلث: 307.86 میلیارد دلار
▫️ تولید ملی کل کشور ایران در سال (2022): حدود 1500 میلیارد دلار
👈 تولید ملی ایران تنها سه برابر درآمد یک شرکت به نام والمارت است.
✅ این امر نشانه فاصله شدید بهره وری شرکت های ایرانی و شرکت های برتر است. بهره وری بسیار بالا ناشی از تفکر علمی، احترام به علم، تعمق در علم، اهتمام به اختراع و نوآوری مستمر، تبدیل علم به فناوری، استفاده از فناوری برای تحول در فرایند تولید، تکامل زنجیره ارزش صنعت، و بازاریابی بین المللی است.
✍️ محمد زمان رستمی
🇮🇷 کانال حکمرانی مسوولانه
@hokmrani_masoulaneh
14020218توحید و شرک و پیشرفت و توسعه.mp3
24.7M
🎧 آیتالله میرباقری | سخنرانی پرنکته دربارۀ نتایج لیبرالیسم اقتصادی، ۱۴۰۲/۲/۱۸
◀️ دوگانۀ «توحید و شرک» تا دوگانۀ «پیشرفت و توسعه» و تا الگوهای اقتصادی، امتداد دارد.
◀️ اگر رباخواری زیاد شود، فحشا توسعه پیدا میکند.
◀️ اگر از لیبرالیسم اقتصادی تبعیت کنیم، پیامدهای فرهنگی و سیاسیاش را، از جمله در حوزۀ حجاب، به ما تحمیل خواهد کرد.
◀️ مثال مهم سردار شهید حاجقاسم سلیمانی
@mirbaqeri_ir
🇮🇷 کانال حکمرانی مسوولانه
@hokmrani_masoulaneh
🌎 مسوولیت سنگین اجتماعی در قبال نیاز دیگران
روایاتی در باب رعایت حال مستاجرین
🔻صاحب خانه ها توجه کنند
✅به روایات زیر توجه فرمایید :
1⃣عَنِ ابْنِ سِنَانٍ عَنِ الْمُفَضَّلِ بْنِ عُمَرَ قَالَ: قَالَ أَبُو عَبْدِ اللَّهِ مَنْ کَانَتْ لَهُ دَارٌ فَاحْتَاجَ مُؤْمِنٌ إِلَی سُکْنَاهَا فَمَنَعَهُ إِیَّاهَا قَالَ اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ مَلَائِکَتِی أَ بَخِلَ عَبْدِی عَلَی عَبْدِی بِسُکْنَی الدُّنْیَا وَ عِزَّتِی لَا یَسْکُنُ جِنَانِی أَبَداً.
📚 الکافی ج۲ص۳۶۷
امام صادق صلوات اللَّه علیه فرمود : کسی که خانه ای داشته باشد و مؤمنی به سکونت در آن محتاج باشد و آن را از او منع نماید، اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ می فرماید : ای ملائکه من! آیا بنده من مسکن دنیا را بر بنده من بخل می ورزد؟! به عزّتم سوگند که او هیچگاه در بهشت من مسکن نخواهد گزید!
2⃣عَنْ فُرَاتِ بْنِ أَحْنَفَ عَنْ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ قَالَ: أَیُّمَا مُؤْمِنٍ مَنَعَ مُؤْمِناً شَیْئاً مِمَّا یَحْتَاجُ إِلَیْهِ وَ هُوَ یَقْدِرُ عَلَیْهِ مِنْ عِنْدِهِ أَوْ مِنْ عِنْدِ غَیْرِهِ أَقَامَهُ اللَّهُ یَوْمَ الْقِیَامَةِ مُسْوَدّاً وَجْهُهُ مُزْرَقَّةً عَیْنَاهُ مَغْلُولَةً یَدَاهُ إِلَی عُنُقِهِ فَیُقَالُ هَذَا الْخَائِنُ الَّذِی خَانَ اللَّهَ وَ رَسُولَهُ ثُمَّ یُؤْمَرُ بِهِ إِلَی النَّارِ.
📚 الکافی ج۲ص۳۶۷
امام صادق صلوات اللَّه علیه فرمود : هر مومنی که از مؤمن دیگر چیزی از آن چیزهایی که به آن احتیاج دارد را در حالیکه از نزد خود یا از نزد دیگری بر آن توانایی دارد منع نماید، پروردگار در روز قیامت او را با صورتی سیاه و چشمانی کور و دستان غُل شده در گردن بر پا نگه می دارد و گفته می شود : این خائنی است که به اللَّه و رسول او خیانت کرد! سپس أمر کرده می شود که به آتش برده شود!
✅ با توجه به روایات فوق و غیره، اگر مؤمنی به چیزی که بر آن توانایی داریم محتاج شود و ما آن را از او منع نمائيم، عواقب بسیار شدید و وخیمی برای آن بیان شده است.
✅ لذا اگر مؤمنی به خانه اضافه ما محتاج است، حق منع نمودن آن خانه را از او به دلائلی مثل عدم توان پرداخت اجاره مرسوم نداریم و بیرون کردن او از خانه موجب مستوجب شدن به عقوبات وارده در روایات فوق و غیره می شود.
✅ اي صاحبان خانه های اضافه! در این شرایط سخت اقتصادی، مسکن دنیوی اضافه خود را از مؤمنین و شیعیان امیرالمؤمنین صلوات اللَّه علیه منع نکنید و در اختیار آنها قرار دهید تا استفاده کنند و اگر بدون عذر شرعی از آنها باز دارید، طبق روایت 1⃣، پروردگار به عزت خود قسم خورده است که شما را در بهشت خود مسکن ندهد، چرا که مسکن دنیا را از مؤمن محتاج منع نمودید و بخل ورزیدید.
🇮🇷 کانال حکمرانی مسوولانه
@hokmrani_masoulaneh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📚 گاهی علم، انسان را به جهنم می فرستد!
🔥 گاهی علم توحید ... گاهی علم عرفان ... گاهی علم فقه ... گاهی علم اخلاق ... انسان را به جهنم می فرستد!
🔰 با علم درست نمی شود؛ تزکیه می خواهد.
ترکیه مقدم است بر همه چیز...
👈 [گاهی] زبان، زبان شیطان است و توحید می گوید و دل، دل شیطان است که توحید را دریافت کرده است و قلب، قلب شیطان است که فقه را آموخته و تعلیم می کند.
▫️ امام خمینی رضوان الله تعالی علیه
🇮🇷 کانال حکمرانی مسوولانه
@hokmrani_masoulaneh
🔐 علت جدایی دانشگاه از صنعت و راه حل آن
🔰 یکی از معضلات جامعه علمی ما جدایی دانشگاه از صنعت می باشد که مشکلی است جدی و باید عوامل آن بررسی شود. معمولا در بررسی علل این مشکل همه اذهان به سمت دانشگاه رفته و علت در دانشگاه جستجو می شود. حال آنکه جدایی صنعت از دانشگاه یک مسئله چند وجهی است که بخشی از آن به صنعت، بخشی به دانشگاه و بخشی هم به حاکمیت بر می گردد.
🔹 بعنوان نمونه در صنایع مادر، مخصوصا صنایع پتروشیمی که در تولید ناخالص ملی نقش عظیمی ایفا می کنند برخی از مشکلات زیر حاکم می باشد:
▫️ قیمت ارزان گاز و دیگر حاملهای انرژی که رانت و عامل تنبلی صنایع در توجه به دانش روز می باشد.
▫️ چون بازار مصرفی خوبی دارند؛ به نوعی در محصولات بالادست و خام فروشی مانده اند و نیازی به توسعه محصولات میان دست و پایین دست احساس نمی کنند.
▫️ به جای کار تخصصی خودشان و بازگشت دلار حاصل از صادرات در سرمایه گذاری و توسعه، دنبال فروش ارز و ... رفته اند.
▫️ غالبا پایه این صنایع کاملا وارداتی می باشد. یعنی اساس این صنایع بر اساس پتنت هایی است که از کشورهای دیگر وارد شده اند. حتی نصب و راه اندازی تاسیسات اولیه آنها هم تحت لیسانس همان شرکت خارجی بوده است.
👈 وقتی که پتنت صنعتی وارد شد دیگر نیازی به متخصصان و دانشمندان باقی نمی ماند و حتی یک بی سواد هم می تواند آن صنعت را مدیریت کند.
از آنجایی که این صنایع بر اساس تکنولوژی های وارداتی هستند لذا غالبا نیازی به داشتن بخش های تحقیق و توسعه (R&D) باقی نمی ماند و در نتیجه نیازی به خدمات دانشگاهی هم احساس نمی شود.
متأسفانه برخی صنایع حتی به خود جرات نمی دهند که یک تغییر جزئی در مراحل تولید ایجاد کنند. حتی اگر یقین حاصل شود که آن تغییر اندک می تواند بهرهوری را بیشتر کند.
❌ وقتی بخش تحقیق و توسعه در شرکتی وجود نداشته باشد به مرور زمان آن صنعت دچار افت می شود و بعضا شاهد هستیم که صنعتی که می بایست نقشی در تولید ناخالص داخلی داشته باشد، خود به یک معضل تبدیل و زیان ده شده است.
✅ برای حل این معضلات دو پیشنهاد ارائه می گردد:
1️⃣ اصلاح سیاستگذاری حاکمیتی بالادستی به سیاستی جامع، یکپارچه و هماهنگ و تدوین برنامه جامع پیشرفت به جای برنامه های جزیره ای پیشرفت.
در برنامه جامع پیشرفت، بخشهای مختلف کشور به صورت جزیره دیده نمی شود و پیشرفت هر یک به تنهایی سنجیده نمی شود؛ بلکه برنامه ریزی جامع و هماهنگ و هم افزا برای ارتقای شاخصهای کلی پیشرفت کشور انجام می شود. در این صورت شاهد سیاستگذاریهای ناهمگون در بخشهای مختلف نخواهیم بود. لازمه تدوین و اجرای برنامه جامع پیشرفت، درجه بندی واحدها و دستگاههای مختلف بر اساس شاخص عملکرد می باشد. این درجه بندی مبنای حمایتهای قانونی حساب شده، قرار می گیرد.
2️⃣ تمرکز بر روی شرکت های دانش بنیان واقعی که قادر به طراحی صفر تا صد یک صنعت می باشند، می تواند جایگزین مناسبی به جای صنایع وارداتی باشد.
مثلا برای طراحی یک صنعت کوچک که بتواند ماده اولیه ای را به محصولی تبدیل کند به دانش های مختلفی مثل شیمی، طراحی راکتور، انتقال حرارت، انتقال جرم، مکانیک، برق، صنایع، طراحی اقتصادی و... نیاز است و شرکتی که قصد چنین طراحی هایی را دارد هرگز خود را بی نیاز از دانشگاه نمی بیند.
🌿 اهمیت تولید ثروت بر اساس دانش وطنی در حاکمیت هم احساس شده است و می بینیم مقام معظم رهبری که سالهای منتهی به قرن ١۴ را بر اساس اقتصاد نامگذاری می فرمودند سال 1401 یعنی سال ابتدایی قرن جدید را سال «تولید؛ دانش بنیان، اشتغال آفرین» نامگذاری فرمودند.
#دانشگاه
✍️ علیرضا عباسی
عضو هیات علمی گروه شیمی دانشگاه قم
🇮🇷 کانال حکمرانی مسوولانه
@hokmrani_masoulaneh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 رهبر انقلاب: آمارها مهماند اما در همه مسائل کشور ملاک باید خروجی و محصول نهایی باشد
🔹مناط داوری را خروجی کار قرار بدهید. فرض کنید اینی که ما سر فلان قضیه این کارها را کردیم و این تعداد جلسه گذاشتیم و... اینها ملاک نیست. ملاک این است که نتیجه چه شد، خروجی کارها چه شد. این در همهی مسائل کشور این جوری است. آمارها مهماند، منتها باید نشان داده شود که خروجی این آمارها و این مطالبی که گفته شد خروجیاش چیست، آن مهم است.
🔹محصول نهایی مهم است که دست مردم چه میرسد.
@Farsna
✅ در طرح حکمرانی مسوولانه جزئیات سازوکار و روال انجام ارزیابی نهایی تدوین گردیده است:
1️⃣ ارزیابی دستاوردها و پیامدهای نهایی برنامه ها و فعالیتها با استفاده از شاخصهای کمی
2️⃣ درجه بندی دستگاهها و کارکنان بر مبنای این ارزیابی
3️⃣ اعطای مزایا و ارتقاء های شغلی بر اساس درجه کسب شده
4️⃣ انجام روال فوق توسط یک سازمان متمرکز و مستقل و به صورت شفاف، سامانه ای و بدور از امکان اعمال سلیقه
👈 عملیاتی شدن طرح حکمرانی مسوولانه، مطالبه مقام معظم رهبری را محقق می نماید.
#حکمرانی
🇮🇷 کانال حکمرانی مسوولانه
@hokmrani_masoulaneh
🔰 ای مبلغین عزیز!
🌐 ای طلاب گرامی!
👈 در آستانه محرم حسینی سلام الله علیه ملتمسانه از شما می خواهیم در مجالس و منبرها...
۱. از محکمات اسلام بگویید و به مطالب سست و مشکوک متوسل نشوید.
۲. مطالب معقول و خرد پذیر بگویید و چیزی را بگویید که در درجه اول خودتان پذیرفته و قانع شده باشید.
۳. از خواب و قصه ها و شعر و شعارهای بی در و پیکر و بی سند و ثمر که گاهی اشکالات معرفتی دارند پرهیز نمایید.
۴. منبرها را از حالت یک طرفه و خسته کننده به تعاملی و منعطف و پرسش و پاسخی سوق دهید.
۵. منبرها را کوتاه و مختصر و مفید بکنید.
۶. ظرفیت مخاطب را لحاظ کنید نه تعداد صفحات یادداشت هایتان را.
۷. نقد منصفانه بکنید و از افراط و تفریط در مثبت و منفی گویی اجتناب نمایید.
۸. به چشمان مخاطب و خمیازه هایشان توجه کنید و منبر را کنتراتی اداره نکنید.
۹. هدفمند و مساله محور منبر بروید و بدانید که در هر منبر چه مساله ای را می خواهید حل کنید.
۱۰. با مطالعه کافی منبر بروید و از قبل مطالب مورد نظر را با دوستان و صاحب نظران به مباحثه بگذارید تا ناخالصی هایش روشن گردد.
۱۱. فقط به احساسات عوام تکیه نکنید بلکه در ارتقا عقلانیت آنها هم بکوشید.
۱۲. تعارفات آبکی و تکیه کلام های تشریفاتی و نخ نما را کم کنید.
۱۳. به وادی هایی که تخصص یا اطلاع کافی ندارید ورود نکنید چون بیشتر خراب می کنید.
۱۴. از تکرار مکررات و قبض و بسط های بی ثمر پرهیز نمایید.
۱۵. از مسائل روز و ترفند دشمنان غفلت نکنید.
۱۶. با مردم ساده و روان صحبت کنید و از قلمبه گویی اجتناب فرمایید.
۱۷. در خرافه شناسی بکوشید و با خرافات مبارزه کنید.
۱۸. به بهانه زبان حال و غیره هر نسبت ناروایی را به خاندان رسالت علیهم السلام نسبت ندهید.
و یک پیشنهاد:
📘 اگر در انتخاب محتوی مشکل داشتید کتاب حکمت ها و اندرزهای شهید مطهری را بردارید که از آن، ده ها منبر قابل استخراج است. یکی یکی انتخاب و با آیات و روایات و اسناد و معقولات و مسائل روز و غیره پرورش دهید و حرف حسابی به مردم بگویید.
سلام و درود بر شما و زحمت سنگین تبلیغ!❤️
🇮🇷 کانال حکمرانی مسوولانه
@hokmrani_masoulaneh
⭕️ فقه غنی و سرشار و ارزشمند ما یک عیب دارد ... [اینکه] حکومتی نیست
حضرت آیتالله خامنهای دامَ ظِلُّه
♦️ما به بازنگری در تمام ابواب و کتب فقهیه احتیاج داریم. فقه غنی و سرشار و ارزشمند ما - که خیلی انصافاً فقه قوی و استدلالی و عمیقی است - یک عیب دارد، آن عیب را شماها باید برطرف کنید. آن عیب، عبارت است از اینکه این فقه برای این صورت و این فرض نوشته شده که یک حکومت ظلمی جوری بر سر کار باشد که بر خلاف «ما أنزلالله» دارد حکم میکند و اجرا میکند، یک عده شیعهٔ مستضعف مظلوم هم یک گوشهای زندگی میکنند. این فقه، دستورالعمل آن عده شیعهی مستضعف مظلوم است. فقه حکومتی نیست؛ در تنقیح و تحقیق فقه کنونی ما، روزگاری که این فقه بخواهد نظام جامعه را اداره بکند پیشبینی نشده؛ با آن دید، تحقیق شده و تحقیق هم بسیار عالی است، بسیار دقیق است؛ واقعاً تحقیقات اصولیای که محققین اصولی ما دارند و فقهی (که البته سابقهٔ فقه، خب از اصول، خیلی بیشتر است و تحقیقات فقهی هم سابقهدارتر وریشهدارتر است) کمنظیر است انصافاً، خیلی عالی است، اما این عیب را دارد. این عیب را شما باید برطرف کنید. شما باید یکبار دیگر، از طهارت تا دیات، نگاه کنید و فقهی استنباط کنید برای حکومتکردن.
♦️ما میخواهیم الآن حکومت کنیم، بر مبنای فقه اسلام. اسلام، اقتصاد دارد، روابط اجتماعی دارد، سیاست مالی دارد، سیاست پولی دارد، روابط خارجی دارد، جنگ دارد، صلح و مذاکره دارد، آتشبس موقت دارد، نظام کارگری وکارخانه دارد، مسائل حکومتی دارد، قانونگذاران دارد، مدیران دارد، بیعت دارد، اولوالامر دارد، اطاعت از اولوالامر دارد، ارتش دارد، سلسله مراکز دارد؛ اینها در اسلام هست، مگر میشود بگویید نیست؟ خیلی خب پیدا کنید ببینیم. باید کاری کنید که وقتی کسی رسالهٔ عملیه را باز کرد، بداند چرا مالیات دارند میگیرند و چهجوری باید بگیرند و اگر نگیرند چگونه میشود و بقیهٔ چیزهای دیگر. از اسلام باید اینها استقصاء بشود. این کار را شما باید بکنید.
♦️پنجاه سال وقت داریم ما برای این کار؛ بنده نمیگویم اینها را شما سهچهارساله درست کنید، پنجاه سال وقت دارید؛ پنجاهسال، زمان زیادی است، اما این کار هم بسیار کار عظیمی است. اگر شما قدم اول را برنداشتید قدم پنجاهم برداشته نخواهد شد، این را بدانید. امروز ما داریم حکومت میکنیم، اداره میکنیم کشور را، اما این ادارهٔ امروز ما، با ناشیگری، با بیاطلاعی، با عدم تجربه، با ندانستن نظر اسلام در بسیاری از موارد همراه است. همین مقدارش است که در دنیا این غوغا را به پا کرده، همین مقدارش است که قدرتها را از ما میترساند، اگر آنجور کامل و صحیحش بود ببینید چه میشد.
📕بیانات در دانشگاه علوم اسلامی رضوی، ۱۳۶۴/۰۶/۱۱
پینوشت: در اثر تصرف در محیط و تغییر دادنِ شرایط، واحد مطالعه از فرد به جامعه باید ارتقاء پیدا کند؛ به عبارت دیگر، فقه ادراهٔ فرد باید به فقه ادارهٔ جامعه (با آن گستردگی و پیچیدگی و تنوع) با نگرشی حکومتی و جهانی تبدیل شود.
@Asre_jadid_57
🇮🇷 کانال حکمرانی مسوولانه
@hokmrani_masoulaneh
🔰 چند نکته اساسی برای اثر بخشی جهاد تبیین و تبلیغ فرهنگ دینی
۱. در جهاد تبیین باید با مهربان مردم، صادق باشیم و با دردمندی به فکر حل معضلاتشان باشیم؛ نه توجیهگر نقصها و خطاهای موجود.
۲. در جهاد تبیین باید بر بازخوانی و دفاع از اهداف و آرمانها که درست و بحق بوده تمرکز کنیم و روشهای غلط و نادرست را نقد و تقبیح و اصلاح نمائیم؛ نه اینکه بخاطر درست بودن اهداف و آرمانها همچنان بر روشهای غلط و نادرست پافشاری کنیم. تداوم روشهای نادرست و ظالمانه قطعا به فروپاشی و سرنگونی میانجامد. این سنت الهی است و خداوند با کسی تعارف ندارد. الملک یدوم مع الکفر و لایدوم مع الظلم
۳. در حکومت امام علی علیه السلام اگر خطایی رخ می داد حضرت امیر علیه السلام خود اولین کسی بود که فریاد می زد و با قدرت و سرعت اصلاح می کردو احقاق حق می نمود و هرگز در مواجهه با فساد و افساد کوتاه نمی آمد.
۴. اگر بخواهیم این نظام و انقلاب ماندگار و باقی باشد و پیشرفت نماید؛ فرمول دارد. فرمول بقا و ارتقای جمهوری اسلامی این است:
▫️بازخوانی منطقی اهداف و آرمانهای انقلاب و نظام و دفاع معقول و علمی از آنها از طریق بحث آزاد و محترمانه و مهرورزانه با منتقدان و حتی مخالفان و بلکه دشمنان و تلاش برای تبدیل معاند به مخالف و تبدیل مخالف به موافق و تبدیل موافق به شخصیت متعادل و ولایی.
▫️باز خوانی عملکردها و آسیبشناسی آنها و اعتراف به نقصها و خطاها و عذرخواهی از آن و قول دادن به مردم، بویژه آسیبدیدگان برای جبران.
▫️تشکیل اتاق فکر ملی برای هماندیشی در راستای دستیابی به انتقال از وضع موجود به وضع مطلوب با استفاده از علم وروش علمی و راهبرد و برنامهٔ جامع تحول.
✍️ محمد جواد حیدری
عضو هیات علمی گروه فقه و مبانی حقوق اسلامی دانشگاه قم
🇮🇷 کانال حکمرانی مسوولانه
@hokmrani_masoulaneh
❓ آیا با آیین نامه ارتقاء مرتبه علمی اعضای هیئت علمی فعلی، می توان به اهداف اسناد بالادستی در کشور دست یافت؟
💰 بر اساس آیین نامه جاری ارتقاء، متناسب با افزایش تعداد چاپ مقالات، افراد از مشوق های مختلف بهره مند می شوند که شامل موارد زیر است:
1. تسهیل ترفیع سالیانه و بهره مندی افزایش حقوق
٢. تسهیل ارتقاء مرتبه و بهره مندی از افزایش حقوق
٣. بهره مندی از پایه های تشویقی و افزایش حقوق
۴. بهره مندی از گرنت بیشتر و استفاده مجدد از آن در جهت افزایش تولید مقالات و بهره مندی از مشوق های بیشتر به صورت تصاعدی
۵. اعطای القابی از قبیل استاد سرآمد پژوهشگر برتر و کسب وجهه
۶. بهره مندی از گرنت های ویژه
٧. تسهیل مهاجرت بعد از باز نشستگی
و ...
👈 با وجود انتفاع از این همه امتیاز مربوط به چاپ مقالات آیا انگیزه ای برای پاسخ به نیازها، حل مسائل و مشکلات جامعه باقی می ماند؟
😧 اگر عضو هيئت علمی صرفا در امر تولید مقاله موفقیت داشته باشد ولی در امور آموزشی و فرهنگی از حداقل های لازم برخوردار باشد، برای دانشجو زمان کافی اختصاص ندهد، در تربیت دانشجو اهتمام جدی نداشته باشد... باز هم بر اساس آیین نامه فعلی، استاد نمونه خواهد بود در حالی که با اصول منطقی، جایگاه واقعی استاد باید بر اساس مجموع فعالیت های فرهنگی، آموزشی، پژوهشی- فناوری و مدیریتی تعیین شود.
❌ آیین نامه فعلی آموزش کارآمد و پرورش نیروی متخصص و پژوهش های نیازمحور، تقاضا محور و کاربردی را که از اهداف اصلی پایه گذاری دانشگاه ها هستند نادیده انگاشته و با تقدس بخشی به چاپ مقاله، ان را به هدفی انحرافی برای دانشگاه تبدیل کرده است در حالی که هدف از پژوهش ها پاسخ به نیازها، حل مسائل و مشکلات است و مقاله قالب گزارش این اقدامات است و به خودی خود هدف نیست.
‼️ جای بسی تعجب است که در هفته گرامیداشت مقام معلم، بجای تقدیر از اساتید تاثیرگذار در امور اموزشی، فرهنگی و تربیتی و پژوهش هایی که به دنبال پاسخ به نیاز و حل مسائل و مشکلات جامعه باشند، ملاک تقدیر و انتخاب اساتید، قرار داشتن در لیست 1 درصد و 2 درصد دانشگاه استنفورد بوده است.
⁉️ درست به یاد داریم که همین ۵ سال قبل بود که دانشگاه استنفوردسند مضحک و مغرضانه ایران ۲۰۴۰ خود را ارائه داد و همگی اذعان داشتیم که دانشگاه استنفورد تحت تاثیر دستگاه های جاسوسی و اطلاعاتی و امنیتی آمریکا است. حال سوال این است که چه اتفاقی افتاد که دانشگاه استنفورد در کسوت معاند و ارائه دهنده سند ایران ۲۰۴۰ پس از گذشت ۵ سال، حالا در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تطهیر شده و شاخص های آن به معیار اصلی معرفی پژوهشگران یک درصد و دو درصد پر استناد تبدیل شده است؟
🔺 آیا دانشگاه استنفورد پس از شکست مفتضحانه در خصوص ارائه سند ایران ۲۰۴۰ چند سال قبل خود، حالا تغییر تاکتیک داده است و با آدرس دهی غلط در حال به بیراهه بردن نهاد علم کشور است؟
#دانشگاه
✍️ علیرضا عباسی
عضو هیات علمی گروه شیمی دانشگاه قم
🇮🇷 کانال حکمرانی مسوولانه
@hokmrani_masoulaneh
دست طراح این پوستر را باید بوسید...
چقدر نمایش زیبایی است از تقابل جبهه حق و باطل
از تقابل دنیاپرستی و آخرتطلبی
از جنگ فقر و غنی
از رویارویی اسلام ناب و اسلام سرمایهداری
از درگیری معنویت و مادیگرایی
آنچه ارزش ذاتی دارد فقط و فقط و فقط خداست و ولایت او.
هرچه غیر او، اعتباری محض است.
و هر ارزشی فقط به ارزش اوست...
تکهای کاغذ اگر تحت ولایت الله باشد ارزشش از کوهی طلا و نقره و الماس و مروارید و دنیا و مافیها بیشتر است
@h_abasifar
🇮🇷 کانال حکمرانی مسوولانه
@hokmrani_masoulaneh
عباسی ولدی پدیده این روزهای هیئات مذهبی
یادداشت بعدی را ملاحظه بفرمایید
https://eitaa.com/hokmrani_masoulaneh/374
🔻🔻🔻
عباسی ولدی پدیده این روزهای هیئات مذهبی
🔻 گاهی عادت داریم انسانهایی که نزدیک مان هستند را قدر ندانیم، کار آنها را ترجمه و تحلیل نکنیم و خیلی ساده از کنار آن عبور کنیم.
🔻 #عباسی_ولدی قریب به یک دهه است با نگارش دهها جلد کتاب در زمینههای تربیتی بهتنهایی اندازه یک مؤسسه عریض و طویل کار کرد. متن تولید کرد، منبع و مرجع فکری تولید کرد، بهسمت ایجاد #جریان_تربیتی حرکت کرد هرچند شاید هنوز با آن فاصله دارد.
🔻 فکر کنم آثارش امروز به بیش از 50 جلد رسیده است. آثاری که هم تنوع در محتوا دارد، هم جذابیت در طراحی و گرافیک و هم ایجادکننده نوعی تغییر نگرش در مخاطب است که همه جای مطالعه و #تحلیل دارد.
🔻 اما آنچه امروز اهمیت دارد کاری است که #عباسی_ولدی این روزها در قالب #هیئت_نوجوانان شروع کرده است. حرکت او امروز واقعاً ویژه است، جای مطالعه و #الگوسازی و تقدیر دارد. به چند ویژگی کار او اشاره میکنم:
1️⃣ #عباسی_ولدی قبل از منبر استاد #میرباقری برای نوجوانان منبر میرود. کاملاً جدی بهنحوی که بچهها احساس میکنند در یک برنامه مهم و اختصاصی خودشان شرکت کردهاند.
2️⃣ فعلاً نسبت به محتوای #منبر نظر نمیدهم شاید نقدی داشته باشم. اما بهلحاظ قالب، منبر #داستانمحور است. این مدل از ارائه منبر بهشدت برای بچهها جذاب است.
3️⃣ زبان، #لحن و بیان بهشدت صمیمی، دوستانه و دوستداشتنی است. این احساس #صمیمیت جذابیت دوچندانی برای منبر ایجاد میکند.
4️⃣ فضای جلسه با قالبهای مرسوم متفاوت است. بچهها از اینکه بین منبر صحبت کنند، سؤال بپرسند، شوخی کنند، منعی ندارند و آزادانه در هیئت مینشینند. سخنران آغوشش بهروی اقتضائات این سن باز است.
5️⃣ منبر او، #منبر_تعاملی است. سخنران سوال میکند، برای روز بعد به بچهها تکلیف میدهد تا بنویسند، فکر کنند و بعد جواب خود را به #عمو_عباسی بدهند و درباره آن صحبت کنند.
6️⃣ اما یکی از جذابترین بخشهای کار #عباسی_ولدی بعد از منبر است که میآید و ساعتی بین بچهها مینشیند و با آنها #گعده میکند. از سر و کولش بالا میروند و با او ساده و راحت گفتگو میکنند. این بخش شاید اثرگذارترین قسمت این پکیج است.
6️⃣ اما آنچه کار #عباسی_ولدی را ویژه کرده است #صداقت او در تعامل با بچهها است. افراد زیادی دیدم که کار کودک و نوجوان میکنند ولی بسیاری از رفتارها و خندهها و بازیها #تصنعی است. اما عباسی ولدی با همه وجود بچهها را دوست دارد، صادقانه و پدرانه و این #صداقت را بچهها با وجودشان درک میکنند.
♻️ #نوجوانان مهم هستند، باید احساس کنند که آنها را مهم میدانیم و جدی میگیریم. این احساس را به آنها منتقل کنیم و با همین جدیت برای شان وقت بگذاریم. اما با امثال این #الگو
#عباسی_ولدی
#عمو_عباسی
#نوجوانان
#الگوسازی
#جریان_تربیتی
#نسل_جدید
#تربیت_نسل
#هیئت_ثارالله
@taalighat
🇮🇷 کانال حکمرانی مسوولانه
@hokmrani_masoulaneh
🅾️ چیزی نیست، دانشجویان دانشگاهسوره هستند، زیر مجموعه سازمانتبلیغاتاسلامی
♦️پ.ن۱: در سایت رسمی این دانشگاه نوشته شده است: این دانشگاه ... مشکل اساسی هنرمندان و علاقهمندان هنر در زمینه کمبود فضاهای #سالم هنری را حل کرده و با تربیت نیروی انسانی #متدین!! و #متعهد!! رسالت اعتلای هنر دینی!! و توسعه و تعمق ادبیات انقلاب اسلامی را در جامعه فرهنگی و هنری کشور به انجام برساند ...
♦️پ.ن۲: سازمان تبلیغات وظیفه هماهنگی، اعزام و بهره گیری از مبلغین و روحانیون را در مناسبتهای مختلف در سطح کشور برعهده دارد.
♦️یعنی از طرفی روحانی اعزام میکنند برای تبلیغ دین، از سمت دیگر دانشجویانی با این کیفیت تربیت میکنند که نهایتاً با فعالیت در سینما و تلویزیون ریشه باورهای دینی را بزنند.
‼️ همینقدر #پت_و_مت
#استحالهفرهنگی
@besmellaherrahmanerrahimm
⛔️ این مثالی است از سیاستگذاری های غیر یکپارچه و غیر هماهنگ در مجموعه حکمرانی کشور. به این معنی که:
1️⃣ دستگاههای عریض و طویل با نیروی انسانی فراوان تشکیل می شود و برای فعالیت آنها از بیت المال بودجه های هنگفت هزینه می شود تا یکسری از اهداف محقق گردد.
2️⃣ مجددا از بیت المال در همان دستگاه یا دستگاههای دیگر، بودجه های کلان صرف برنامه ای می شود که برخلاف اهداف قبل می باشد.
🌀 یعنی بودجه بصورت مضاعف هزینه می شود با برآیند صفر یا نزدیک به صفر.
😠 نتیجه آن می شود که نظام از جیب مردم هزینه می کند؛ اما چیزی را که می خواهد برداشت نمی کند و این منجر به ناکارآمدی در حکمرانی و در نتیجه نارضایتی مردم می گردد.
🇮🇷 کانال حکمرانی مسوولانه
@hokmrani_masoulaneh
❓یکگزارش تکان دهنده و چند سوال
😷 طبق گزارش اخیر مرکز پژوهشهای مجلس، طی ۵ سال (حد فاصل ۹۵ تا ۱۴۰۰) بیش از ۷۵ هزار نفر در ایران به علت آلودگی هوا جان سپردهاند که بخش غالب آن، سهم کلانشهرها و به ویژه تهران بوده است. از دلایل این مهم، تراکم شدید و تمرکز بیش از حد فعالیت و جمعیت در کلانشهرها از یک سو، و از سوی دیگر، بلندمرتبهسازیها و عمودیسازیهایی است که سبب جلوگیری از گردش طبیعی جریان هوا در کلانشهرها شده است. طبق این گزارش، هزینههای مربوط به مرگومیرهای ناشی از آلودگی هوا، فقط در سال ۱۴۰۰، برابر با ۱۱/۳ میلیارد دلار برآورد شده است! یعنی اگر با کمترین قیمت دلار در سال ۱۴۰۰ که ۲۱ هزار تومان بوده است محاسبه کنیم، حدود ۲۳۱ هزار میلیارد تومان هزینه اقتصادی داشته است!
🔺 این در حالی است که کل بودجه محقّق شده شهرداری تهران در سال ۱۴۰۰، فقط ۳۵ هزار میلیارد تومان بوده است و این معنایش آن است که هزینههای اقتصادی مربوط به مرگ و میرهای حاصل از آلودگی هوا، بیش از ۶ برابر کل بودجه شهرداری تهران بوده است! تازه این فقط هزینههای مربوط به مرگ و میرها است و اگر سایر هزینهها نظیر هزینههای حاصل از تعطیلی ادارات و صنایع و ... را نیز اضافه کنیم، این اختلاف سر به فلک میکشد!
🤔 به عنوان یک معلم کوچک دانشگاه از همه مدیران شهری، دولتمردان، اعضای شورای عالی شهرسازی و سایر مسئولانی که با سیاستهای اشتباهشان شهرهای ما را به این حال و روز انداختهاند استدعا دارم برای رضای خدا اندکی درخصوص این اعداد و ارقام تامل کنند و بیاندیشند که واقعا این نوع شهرسازی متراکم و عمودی که چنین هزینههای وحشتناکی را به شهروندان ما تحمیل کرده است هیچ توجیه اقتصادی دارد؟! تراکم افزایی و اصرار بر حفظ محدودههای فعلی کلانشهرها به بهانه مدیریت زمین و عدم اجازه برای توسعه افقی کلانشهرها چه منطقی دارد؟! فارغ از هزینههای اقتصادی، نسبت این نوع شهرسازی با فرهنگ و سبک زندگی ما چیست؟! برای نابودی فرهنگ و سبک زندگی ما که نتیجه این نوع شهرسازی اشتباه است چه هزینهای را برآورد میکنید؟! آیا هنوز وقت تجدید نظر در سیاستهای اشتباه گذشته فرا نرسیده است؟!
@baladetayyeb
سوال:
♨️ در نظام حکمرانی کشور، مسوولیت این فاجعه با کیست؟ چه کسی حقوق ضایع شده عمومی را جبران می کند؟ چه کسی با قاصرین و مقصرین برخورد می کند؟ کجا پاسخگوی این مساله است؟؟ اصولا مسوولین چه نگاهی به مقوله خطیر حق الناس و لزوم اداء آن دارند؟؟
🔺 سیاستگذاری در حوزه حمل و نقل در کنار سیاستگذاری در حوزه شهرسازی و تبعات هولناک جانی، اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و امنیتی آن و مخاطراتی که در حوادث غیرمترقبه ایجاد می کند؛ و بدتر از آن، مسوولیت ناپذیری ارکان تصمیم گیری و اجراء و نظارت در قبال این تبعات، یکی از مصادیق تاسف برانگیز حکمرانی غیر مسوولانه در کشور می باشد.
⁉️ واقعا جان انسانها چقدر می ارزد؟؟؟ آیا مدعی العموم به عنوان مدعی دفاع از حقوق عامه، در این فاجعه مسوولیتی ندارد؟؟؟ نهادهای نظارتی چطور؟؟ نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی چطور؟؟؟
⭕️ آیا کسی از مسوولین محترم، مسوولیت پذیر است تا جلوی تداوم سیاستگذاریهایی که منجر به چنین فجایعی می شود را بگیرد؟؟ آیا گوش شنوایی هست؟؟ آیا سیستم حکمرانی، هوشمندی لازم را دارد که به طور سیستماتیک راه اصلاحی بگشاید؟؟
🇮🇷 کانال حکمرانی مسوولانه
@hokmrani_masoulaneh