#خوانش_اندیشه| اهمّ دغدغههای اندیشمندان، پژوهشگران و فعالان رسانهایِ حوزوی در هفتهای که گذشت؛
▪️با تعارض دیدگاهکارشناسان چه باید کرد؟|احمدحسین شریفی
📎 لینک یادداشت
▪️ ستاره نحس مستکبران رو به زوال است|میراحمدرضا حاجتی
📎 لینک یادداشت
▪️ ستیز با مکتب؛ به اسم دفاع از اشخاص|محمدرضا باقرزاده
📎 لینک یادداشت
▪️ توتالیتاریسم «شبهعلم»|حبیب اله بابائی
📎 لینک یادداشت
▪️ چرخش فراگیر قدرت|داود مهدویزادگان
📎 لینک یادداشت
▪️ سفر اربعین و مساله رنج|محمد جعفری
📎 لینک یادداشت
▪️برائت اربعینی یا برائت برائتی؟|دانیال بصیر
📎 لینک یادداشت
▪️مشاور دولت در امور روحانیت|احمد اولیایی
📎 لینک یادداشت
▪️مسیریاب انقلاب|بهروز دلاور
📎 لینک یادداشت
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
@rahamedia
12.36M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⭕️ میثم مطیعی ،"مداح عصر انقلاب"(۱)
🔺انسان ها همیشه در دو بعد زندگی میکنند، یا در حال و یا در گذشته و اساسا انسان هایی موفق هستند که نگاهشان علاوه برگذشته به سمت آینده و عصر کنونی در حال حرکت هستند.
🔺انقلاب اسلامی این زمینه را ایجاد کرد که نگاه های حداقلی و سطحی کنار روند و به سمت یک هدف و نگاهی ژرف حرکت کنند و زمانی که انقلاب اسلامی وقتی شکل گرفت یک نسبت بین عموم جامعه در حال رواج بود و آن این بود که نسبت ما با جمهوری اسلامی و این انقلابی که رخ داده است چیست؟
🔺برخی در قبال دگرگونی که رخ داده یا بی طرف بودند و یا اساسا رغبتی به آن نداشتند،اما عده ای نیز بودند که علاوه براینکه رغبت داشتند،نسبت خود را با این انقلاب روشن کرده و در حال فعالیت هستند.
🔺میثم مطیعی جز همین افراد است شخصیتی انقلابی ،اهل علم و مسلط بودن به زبان عربی و اجرا کردن کار های چند زبانه.
🔺او توانسته با تسلطی که به زبان خارجه داشته است دایره ی مخاطبین خود را صرفا به محدوده ی جغرافیایی جمهوری اسلامی محدوده نکند و مخاطبین انقلاب اسلامی را در دایره ی وسیع ببیند و اساسا وظیفه خود ببیند برای جذب آنها و اثر گذاری در بخش بین الملل، وبه راستی او توانسته است در حد خود و در وسع خود حرف اسلام و انقلاب اسلامی را به جهانیان برساند.
🔺چه خوب است بقیه ی مادحین گرامی "دایره ی اثرگذاری" خویش بر روی مخاطب را فراتر ببینند و اول برای خود "ارزش" قائل باشند وهم برای مخاطب گرامی تا از هرچه خوانی و ساده خوانی جلوگیری کنند که امروزه عافتی است که هیئات امروز ما را فراگرفته است.
✍علی بختیاری
@Serat1357talabe
@howzavian_hamedan
بهشت پیامکی
🔹بشارت خروج ماه صفر
«مَنْ بَشَّرَنِي بِخُرُوجِ آذَارَ فَلَهُ الْجَنَّة»
هرکس بشارت خروج ماه آزار(صفر) را بمن بدهد، اهل بهشت است.
🔹در این ایام بسیاری با استناد به این روایت، با ارسال پیامهایی با مضمون تبریک اتمام ماه صفر، بدنبال أهل بهشت شدن هستند.
غافل از اینکه:
🍁اول: در بیان برخی علمای حدیث بر جعلی بودن این روایت تصریح شده.
🍁دوم: برفرض صحت، طبق روایت، کسی که به پیامبر تبریک بگوید ، أهل بهشت است. فرستندگان این پیام ها به پیامبر ص دسترس دارند یا مخاطبان خود را پیامبر می دانند؟؟؟
🍁سوم: این جمله، بخشی از یک روایت است که شیخ صدوق در کتاب خود آورده که با دقت در متن روایت، مشخص می شود که داستان، اساسا چیز دیگری است.
🍁متن روایت:👇👇
روزی پیامبر ص در میان جمعی از صحابه خوددر مسجد قبا فرمودند: مردی که الان از در مسجد وارد خواهد شد، از مردان بهشتی است. برخی از آنان که این جمله را شنیدند از مسجد خارج شدند و سعی کردند اولین کسی باشند که وارد مسجد می شود. وقتی پیامبر ص از کار این گروه مطلع شدند به گروه باقی مانده فرمودند: در میان کسانی که وارد مسجد خواهند شد، کسی که خروج ماه آزار(صفر) را به من بشارت دهد، أهل بهشت است (فَمَنْ بَشَّرَنِي بِخُرُوجِ آذَارَ فَلَهُ الْجَنَّة). سپس گروهی وارد مسجد شدند که در میان آن ها ابوذر بود. پیامبر فرمودند: الآن در کدام یک از ماه های رومی هستیم؟ ابوذر گفت: یارسول الله ماه آزار به اتمام رسید.حضرت فرمود: من خود می دانستم. اما دوست داشتم تا قوم من بدانند که تو مردی از أهل بهشت هستی. و چرا تو آهل بهشت نباشی در حالی که بعداز من بخاطر دوستی أهل بیتم از حرم من (مدینه) بیرون رانده می شوی و تنها می مانی و تنها از دنیا می روی...
قضاوت با شما
این روایت کجا و فهم ما از آن کجا؟؟
🍁ظاهرا «بهشت پیامکی» کم هزینه تر از «بهشت عمل صالح» است.
✍ مجید نقیلو
#نویسندگان_حوزوی_زنجان
@howzavian_zanjan
.
✍️ توصیه امام صادق علیه السلام به رعایت فصاحت و درست سخن گفتن
#بیان_معیار
#نویسندگان_حوزوی
✨ @howzavian
🔰بدعتی بنام دهه محسنیه
✳️در چند سال اخیر بعد از ایام آخر ماه صفر از سوی برخی گروههای مذهبی و هیئتی مسئله ادامه عزاداریها تا نهم ماه ربیع الاول پر رنگ میشود. هییتهای را برپا میکنند و در فضای مجازی نیز تا آنجا که میتوانند میتازند که این ایام، ایام حمله و هتک حرمت به خانه حضرت زهرا سلام الله علیهاست. در این ایام حضرت ضربت خوردند و فرزند خودشان (حضرت محسن) را از دست دادهاند!
✔️ آنچه در منابع تاریخی آمده ایام هتک حرمت به خانه حضرت زهرا سلام الله علیها به طور واضح مشخص نیست و نمیتوان به همین راحتی گفت که بلافاصله پس از شهادت پیامبر اسلام هتک حرمت صورت گرفته است. تاریخ شهادت حضرت محسن بن علی نیز نه در تاریخ و نه در روایات درج نشده است.
▫️آنچه در روایات آمده است خبر شهادت و هتک حرمت حضرت میباشد اما در خصوص زمان حملهور شدن به خانه حضرت و زمان شهادت محسن بن علی علیهماالسلام کلامی بیان نشده است. از حضرت صادق علیه السلام طبری شیعی در دلایل الامامه نقل میکند که "قبضت فی جمادی الآخره یوم الثلاثاء لثلاث خلون منه، سنه احدیعشره من الهجره. وکان سبب وفاتها ان قنفذا مولی عمر لکزها بنعل السیف بامره، فاسقطت محسنا و مرضت من ذلک مرضا شدیدا، ولم تدع احدا ممن آذاها یدخل علیها"
حضرت صادق علیه السلام زمان شهادت حضرت را سوم جمادیالثانی سال یازدهم بیان میکنند و سبب شهادت محسن بن علی علیهماالسلام را ضربه غلاف قنفذ ذکر میکنند. مرحوم کلینی نیز در کافی روایتی از حضرت کاظم علیه السلام بیان میکنند که عنوان شهیده برای حضرت فاطمه سلاماللهعلیها قرار گرفته است که فرمودند: "ان فاطمة صدیقة شهیدة"
🔸️از برآیند مجموع حوادثی که در تاریخ ذکر شده است (حرکت سپاه اسامه به سمت موته و پرچم داری بریده از قبیله اسلمه و اعتراضش به قومش در همراهی اهل سقیفه) و شواهدی که وجود دارد (چگونگی راه رفتن حضرت زهرا بعد از غضب فدک و ایراد خطبه فدکیه از سوی ابن ابی الحدید) و از کنار هم قرار دادن آنها، میتوان اینگونه نتیجه گرفت که حمله و هجوم به خانه امیرالمومنین علیه السلام و هتک حرمت به ساحت مقدس حضرت زهرا سلام الله علیها حدودا ۵۰ روز پس از ایام شهادت پیامبر اسلام اتفاق افتاده است که سرانجام پس ۹۵ روز حضرت به شهادت میرسند.
لذا برپایی جلساتی تحت عنوان ایام محسنیه بدعتی در مناسک مذهبی از سوی جریانهای برائتی و شیرازی میباشد.
✍️دانیال بصیر
#محسنیه
#برائتی
#شیرازی
@cafe_fekr
@howzavian_hamedan
🔷عیار ملّت و تجربههای سفید و سیاه
✍بهروز شامیزاده
🔸شناخت عیار ملّت ایران و اینکه براساس این عیار، ملت تا به حال چه کاره بوده و بعد از این میخواهد چه کار کند، مسئلهای است که بیشتر تحلیلهای سیاسی امروز براساس آن ارائه میشود و بیشتر اشخاص و جریانها به نوعی خود را زبان گویای ملت ایران میدانند؛
اما آیا واقعا شناخت #عیار_ملت اینچنین سهل و در دسترس همگان است؟ اگر اینگونه است پس چرا بسیاری پیروزی انقلاب در سال 57 را پیشبینی نمیکرد! چرا بسیاری مقاومت و پیروزی مردم در دوران ترورهای کور و تجزیه طلبیهای دهه شصت را انتظار نداشت! چرا علیرغم تجربه پیروزی مردم در انقلاب و دو سال جنگ داخلی، باز قدرت مقاومت مردم در جنگ بین المللی هشت ساله را بسیاری از کسانی که فکر میکردند عیار مردم دستشان است، باور نداشتند! چرا خیلیها حتی نمیتوانستند انقلاب را یک روز بدون امام تصور کنند؟ و چراهای بسیاری که بهتر است آنها را به یاد بیاوریم و یادآور دیگران شویم تا زمینهای شود برای برخی اعترافها.
🔹آیا خوب نیست که با صراحت تمام، اعتراف کنیم که قیام مردم در خاموش کردن فتنهی 23 تیر سال 78 را پیشبینی نمیکردیم؟! آیا خوب نیست که برخی اعتراف کنند که هشت ماه فتنه انتخابات 88 ، دلهای آنها را لرزاند و گمان بد به خدا و مردم بردند و با اینکه قطرهای در دیای قیام 9دی بودند اما باز مبهوت و حیران؟! آیا خوب نیست که به زبان بیاوریم که میترسیدیم تحریمهای سنگین اقتصادی، مردم را از پا درآورد؟! از این قبیل اعترافات زیاد است اما آنچه دستبهنقد و از همه روشنتر است، تشییع جنازه سردار دلهاست؛ آیا بهتر نیست اعتراف کنیم که خلق این یوم الله، برای همه ما _و نه فقط برای دشمنان_ غیرمنتظره بود. با اینکه همه معجزههای پیش از این مانند همین یوم الله را خداوند با دستان ما آفریده بود.
🔸اینجاست که باید به سخت و پیچیده بودن مسئلهی #شناخت_ملت_ایران اذعان کرد؛ چرا که ریشههای #عظمت_ملّت ایران در پی آفرینش عظمتهای میدانی و کسب دستاوردهای بزرگ، در رشد روزافزون و تصاعدی بلکه معجزهگون، به شکلی سقف فلک را شکافته و میشکافد که یارای همراهی دیدههای جزئینگر، باورهای متّکی به محاسبات زمینی و قدمهای لرزان و لغزان را از خود سلب میکند. و اگر چنین نیست پس چرا دشمنان ملت با همه توانانی که بکار میگیرند از ارزیابی ملت درمانده و عاجزند؟!
🔹خب اگر وضعیت ما این گونه بوده و هست، پس چگونه به راحتی نسبت به تحلیلهای خود و دیگران از وضعیت ملت ایران؛ وضعیت قدرت، ایمان، آگاهی، صبر و خلاصه همه اموری که به هویت جمعی ما مربوط است، سرخم فرود میآوریم حال آنکه همین تحلیلها اگر تبدیل به باور شود، #تصمیمهای_بزرگ ملّی را دستخوش آسیبهای جدی میکند. آیا نباید از تجربهی سفید و سیاه گذشته در شناخت عیار ملت عبرت بگیریم؛ #تجربهی_سفید وعدههای پیروزی امامین انقلاب براساس شناخت الهی از توانائیهای ملت و نقاط ضعف دشمن و در مقابل #تجربهی_سیاهِ ارعاب و مأیوسسازی مدعیان مردم شناس براساس ضعفهای درونی خود و تکیه به هیمنه پوشالی دشمن و نگاه تحقیرآمیز و البته کور و احمقانه دشمن به ملت ایران.
🔸آری اغتشاشات پاییز 1401 نیز نشان داد که دشمن و هر کسی که هراسی از دشمن در دل دارد، حق ندارد برای ما از ناتوانائیهای ملی سخن بگوید و تنها کسی که در مقابله با دشمن در قله شجاعت قرار گرفته و همواره با زیرکی تمام، سیاهنماییهای دشمنان و دنبالهروهای داخلیشان را خنثی کرده است، میتواند و باید #زبان_گویای_ملت باشد. آری تنها رهبری معظم است که آیینه تمام نمای هویت ملی ما در هر زمان است و تنها او میتواند با نگاه الهی و کلان خود، وضعیت گذشته و امروز ما را به هم گرده زده و توشهی راه آینده قرار دهد. اوست که ایمان به مردم را به ایمان به خدا پیوند زده؛
«يُؤْمِنُ بِاللَّهِ وَيُؤْمِنُ لِلْمُؤْمِنِينَ» و در نتیجه نصرت الهی را در ایمان به نصرت ملت ایران «هُوَ الَّذِي أَيَّدَكَ بِنَصْرِهِ وَبِالْمُؤْمِنِينَ» دنبال میکند. و ما هم تا چنین ایمانی را مزه نکنیم نباید امیدوار چنان نصرتی باشیم.
#ایمان_به_مردم
#نویسندگان_حوزوی_آذربایجان_شرقی
@howzavian_eastazarbaijan
🔵 سخنی مهم با اساتید و طلاب حوزههای علمیه
بسم الله الرحمن الرحیم
با آغاز سال تحصیلی جدید در حوزههای علمیه، که امسال از 17 شهریورماه آغاز میشود، فرصت مبارکی فراهم آمده است تا با قلبی آکنده از امید و نگرانی نسبت به آینده اسلام و جامعه مسلمانان، با شما اساتید بزرگوار و طلاب گرامی حوزههای علمیه، سخنی داشته باشم. این ایام، فرصتی است مغتنم برای بازاندیشی در رسالت و وظایف خطیری که بر عهده ماست.
✅✅ به یاد آوریم کلام بلند حضرت امام خمینی (قدّس سرّه) را که فرمودند: «حوزههای علمیه باید در خدمت اسلام و مردم باشند و فقه اسلامی را به عنوان راهکارهای عملی در زندگی پیاده کنند» . این سخن امام راحل، زنگ خطری است که بر گوش ما صدا میکند و ما را به خود میآورد تا بدانیم که ما به عنوان طلاب و اساتید حوزههای علمیه، مسئولیتی عظیم بر دوش داریم. آغاز سال تحصیلی جدید، زمانی است برای بازنگری و تأمل در مسئولیتهای خود و پاسخگویی به این ندای الهی و معنوی که در مسیر علم و عمل، به گونهای حرکت کنیم که شایسته این جایگاه والا باشیم.
▫️ ضرورت درک شرایط روز:
بر هیچکس پوشیده نیست که در دنیای امروز، تغییرات سریع و گستردهای در عرصههای مختلف جهانی و ملی در حال رخ دادن است. این تحولات، ایجاب میکند که ما به عنوان وارثان علم دین، نسبت به اوضاع زمانه خود آگاه و بیدار باشیم. قرآن کریم در سوره توبه، آیه 122 میفرماید: «وَ لِيَتَفَقَّهُوا فِي الدِّينِ وَلْيُنذِرُوا قَوْمَهُمْ إِذَا رَجَعُوا إِلَيْهِمْ لَعَلَّهُمْ يَحْذَرُونَ» ؛ چرا از هر گروهی، جمعی به سوی پیامبر (صلیاللهعلیهوآله) نروند تا در دین به فهم و شناخت عمیق دست یابند و قوم خود را از آنچه آموختهاند، آگاه سازند، باشد که آنان پرهیزگار شوند. این آیه شریفه، بر ما تأکید میکند که لازمه تحقق این رسالت، درک عمیق دین و شرایط روزگار است. باید با بصیرت و بینشی دقیق، به تبیین مسائل و مشکلات بپردازیم و جامعه اسلامی را به سوی درک صحیح و اقدام مؤثر هدایت کنیم.
▫️ الزامات فقهی و انقلابی:
ما موظفیم که درسها و برنامههای علمی خود را بر اساس فقه جعفری تنظیم و استوار سازیم، چرا که فقه جعفری، با عمق، جامعیت، و پویایی خود، ظرفیت ارائه راهکارهای عملی برای مسائل و معضلات روز را دارد. امام علی (علیهالسلام) در نهجالبلاغه، خطبه 147 میفرمایند: «اِعْرِفْ دِينَكَ كَما يَجِبُ أَنْ تَعْرِفَهُ» ؛ دین خود را چنان که شایسته است، بشناس. این سخن علوی، نوری است برای راه ما که به ژرفای آموزههای فقهی جعفری پی ببریم و بر اصولی قوی و پایدار بنا کنیم تا در مواجهه با چالشهای پیچیده امروز، مسیر درست را بیابیم و اهداف متعالی دین مبین اسلام و انقلاب شکوهمند اسلامی را محقق سازیم.
▫️ همکاری و تعامل سازنده:
برای پیشبرد اهداف والای دین و انقلاب اسلامی، لازم است که همدلی، همکاری، و تعامل سازنده میان اساتید معظم و طلاب گرانقدر تقویت گردد. قرآن کریم در سوره آل عمران، آیه 200 میفرماید: «يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اصْبِرُوا وَصَابِرُوا وَرَابِطُوا وَاتَّقُوا اللَّهَ لَعَلَّكُمْ تُفْلِحُونَ»؛ ای اهل ایمان، صبر پیشه کنید، در برابر سختیها استقامت ورزید، به هم پیوند دهید و تقوا پیشه کنید، شاید که رستگار شوید. این آیه، ما را به وحدت، صبر، پایداری، و تلاش جمعی در راه خدا دعوت میکند و به ما نشان میدهد که پیشرفت در عرصه علم و دین، مستلزم روحیه تعامل و همکاری است.
✅ امیدواریم که با آغاز سال تحصیلی جدید، این دوره، نقطه عطفی در مسیر تلاشهای علمی و دینی ما باشد. دعا میکنیم که خداوند متعال به ما توفیق دهد تا با فهم درست شرایط، بهرهگیری از معارف غنی فقه جعفری، و تعامل و همکاری موثر و کارآمد، بتوانیم به پیشبرد اهداف مقدس دین و انقلاب اسلامی خدمت کنیم. بیگمان، با عزم و ارادهای راسخ و ایمان قلبی، خواهیم توانست به دستاوردهایی درخشان و آیندهای بهتر برای جامعه اسلامی دست یابیم.
✍ موسی آقایاری
#نویسندگان_حوزوی_زنجان
@howzavian_zanjan
🔻 مدرسه اندیشهورز رحا برگزار میکند؛
✍️ رواق اهل قلم(7)
💢 ۲۰ تجربه از دنیای نویسندگی
👤 تجربههای میرشمسالدین فلاح هاشمی، نویسنده و مدیر نشر صاد
📅 زمان: شنبه 17 شهریور
⏰ ساعت: ۲۱ الی ۲۲
🔗 در بستر اسکای روم
🔘 نام نویسی:
@Jahaderevayat
🌐 رسانه حوزه انقلابی (رحا مدیا)
🆔 @rahamedia
نویسندگان حوزوی
🔻 مدرسه اندیشهورز رحا برگزار میکند؛ ✍️ رواق اهل قلم(7) 💢 ۲۰ تجربه از دنیای نویسندگی 👤 تجربههای
#رواق_اهل_قلم
✔️ رواق هفتم با استاد میر شمس الدین فلاح هاشمی
#تبلیغ_مکتوب