✳️ از قتل گاندی تا گلایه شاه از عهدشکنی آمریکا ؛ امام خمینی : خائن اصلی را بیرون کردید همت کنید و این را هم اخراج کنید!
#تقویم_تاریخ
#9_بهمن
✅ سال 1288
موقرالسلطنه به دار کشیده شد.
✅ سال 1304
چراغعلی خان پهلوی نژاد (امیر اکرم) به پیشکاری ولیعهد منصوب شد.
✅ سال 1307
دولت لایحه خرید 6 میلیون تومان اسلحه را از محل ذخیره احتیاطی به مجلس داد.
✅ سال 1316
امروز حریقی در عمارت پست و تلگراف تهران رخ داد.
✅سال 1318
مجلس شورای ملی لایحه دولت را مبنی بر استخدام پروفسور ابرلینگ برای ریاست دانشکده پزشکی و همچنین استخدام پروفسور برتران را برای تدریس در دانشگاه تهران تصویب کرد.
✅ سال 1320
پیمان اتحاد بین سه کشور امروز در وزارت امور خارجه به امضاء رسید. از طرف دولت ایران علی سهیلی وزیر امور خارجه و از طرف دولت شوروی اسمیرنوف سفیر کبیر و از طرف انگلستان ریدرز بولارد وزیر مختار پیمان نامه را امضاء کردند.
✅ سال 1326
گاندی پیشوای معروف هندوستان به قتل رسید.
✅ سال 1331
دکتر مصدق نخست وزیر به سادچیکف سفیر اتحاد جماهیر شوروی اطلاع داد که مدت قرارداد شیلات دریای خزر پایان یافته و دولت ایران مایل به تمدید امتیاز نیست.
✅ سال 1336
موافقتنامه بازرگانی ایران و ایتالیا امضاء شد.
✅ سال 1337
قرارداد فرهنگی ایران و ترکیه امضاء و مبادله شد.
یک هیئت سیاسی از طرف دولت شوروی به ریاست ولادیمیر سمیونوف برای مذاکره وارد تهران شد.
✅ سال 1341
وزیر فرهنگ اعلام کرد که زنان نیز می توانند برای مبارزه با بی سوادی در سپاه دانش شرکت کنند.
✅ سال 1344
وزیر بازرگانی خارجی چک اسلواکی با وزیر اقتصاد ملی ایران قراردادی منعقد و امضاء کرد که به موجب این قرارداد دولت چک اسلواکی 150 میلیون دلار به ایران اعتبار داد.
✅ سال 1350
بین شارجه و عمان جنگ درگرفت. قسمتی از شارجه به تصرف نیروی عمان درآمد.
✅ سال 1357
شاه از عهدشکنی کارتر و نزدیکان خود گله گزاری کرد و افزود برخلاف قول کارتر، واشنگتن بطور مداوم وی را مورد حمله قرار داده است.
در دانمارک دانشجویان سفارت را اشغال کردند.
دکتر بختیار در یک مصاحبه مطبوعاتی اعلام کرد: به پاریس نخواهم رفت و فرودگاه مهرآباد تا چند ساعت دیگر باز خواهد شد و در راه ورود حضرت آیت الله العظمی خمینی به کشور مانعی نیست بختیار افزود به هیچوجه استعفا نمی هم و به هر کاری دست می زنم تا جنگ مسلحانه روی ندهد. وحدت، استقلال و تمامیت ایران از خمینی و شاه مهمتر است. شکل رژیم مهم نیست و با انتخابات برای همه چیز، حتی تغییر رژیم حاضرم. اما زیر بار زور نمی روم.
امام خمینی طی پیامی در پاریس فرمودند: خائن اصلی را با خفت بیرون کردید، همت کنید این نتیجه را که حاشیه ای بیش نیست از صحنه خارج کنید. اکنون بر جمیع جناحهای ملی و دولتی است که چون گذشته دولت غیر قانونی را محکوم کنند و اطاعت از آن نکنند که اطاعت طاغوت، حرام و مخالف رضای خدا است. من از طبقه شریفه ارتش که دستشان به خون جوانان ما آلوده نشده است می خواهم که ننگ اطاعت از خیانتکاران را تحمل نکنند و با قاطعیت آنان را از مقابله ملت بازدارند.
امام خمینی اعلام کرد: اگر ارتش کنار بکشد، آرامش تضمین می شود. محافظ من خدا است و حفظ امنیت با مردم است.
امام طی سخنانی گفتند: من در اولین فرصتی که پیدا کنم به ایران می روم و در اولین قدم دولتی مبتنی بر رأی مردم اعلام می کنم.
امام خمینی، دکتر علی امینی را برای ملاقات نپذیرفتند.
تظاهرات مردم خشمگین تهران امروز به اوج رسید. مردم با سنگربندی و پناه گرفتن کنار دیوارها با چکمه پوشان به جنگ پرداختند. دانش آموزان در این نبردهای خیابانی حادثه آفرین بودند. در این تظاهرات قلعه شهرنو، کاباره شکوفه نو و دو کارخانه آبجوسازی از طرف مردم به آتش کشیده شد. کشته شدگان از 50 نفر و زخمی ها از 200 نفر تجاوز کردند.
در گرگان و سنندج تظاهرات خونین شد.
3 هزار نفر زندانی عادی زندان قزلحصار دست به شورش زدند.
رادیو مسکو اعلام کرد: رمزی کلارک وزیر پیشین دادگستری آمریکا ضمن تشریح نتایج اقامت 8 روزه خود در ایران اعتراف کرد که 99 درصد مردم ایران خواستار بازگشت آیت الله خمینی هستند و جداً اصرار دارند که رژیم ضد ملی از میان برود و به سلطه بیگانگان بر ایران پایان داده شود.
@iichs_ir
❌ اسناد و تصاویر بهنمایش درآمده در این نمایشگاه وقایع زیر را شامل میشود: جنگ جهانی اول و اشغال ایران، کودتای 3 اسفند 1299ش و قرارداد استعماری 1919، استبداد و دیکتاتوری رضاخان، غصب املاک مردم و مصادره اموال رجال سیاسی توسط رضاخان، ترور شخصیتهای سیاسی توسط رضاخان، نهضت علما و روحانیون در دوران رضاخان، تغییر لباس و کلاه، ماجرای منع حجاب در سال 1314، تلاش برای تغییر سبک زندگی ایرانیان در سالهای حکومت شانزدهساله پهلوی اول، شهریور 1320 و اشغال ایران در جنگ جهانی دوم توسط شوروی، انگلستان و آمریکا، فرار #رضاخان از کشور و جایگزینی #محمدرضا_پهلوی ، شکایات گسترده مردمی از غصب املاک و اموال بعد از فرار رضاخان، وقایع مربوط به ملی شدن صنعت نفت و جریاناتی نظیر فدائیان اسلام و تکاپوهای فرهنگی و سیاسی آنها، نهضت امام خمینی(ره)، نفوذ آمریکاییها در کشور، کودتای 28 مرداد 1332 و آغاز سلطه آمریکا بر ایران و اقداماتی که از سال 1332 تا 1357 در کشور روی داد، نهضت امام خمینی(ره)، #کاپیتولاسیون ، جریانهای انقلابی نظیر هیئت مؤتلفه اسلامی و ماجراهایی که به پیروزی انقلاب اسلامی منجر شد.
❌ این نمایشگاه در 13 بهمن 1398 ساعت 15 گشایش مییابد و علاقهمند همهروزه از 13 تا 21 بهمنماه از ساعت 10 تا 18 میتوانند برای بازدید به درب شرقی فرهنگستان هنر، به نشانی تهران، خیابان ولیعصر(عج)، نرسیده به خیابان طالقانی، شماره پلاک 1552و نیز درب غربی این فرهنگستان به نشانی تهران، خیابان ولیعصر(عج)، خیابان طالقانی، خیابان شهید برادران مظفر، شماره پلاک 125 مراجعه کنند و از آثار بازدید به عمل آورند.
@iichs_ir
پژوهشکده تاریخ معاصر
❌ اسناد و تصاویر بهنمایش درآمده در این نمایشگاه وقایع زیر را شامل میشود: جنگ جهانی اول و اشغال ایر
❌ برای نخستین بار
اسناد غصب املاک مردم توسط #رضاخان رونمایی میشود
دکتر #موسی_حقانی گفت: پژوهشکده تاریخ معاصر در نظر دارد به مناسبت چهلویکمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی با همکاری فرهنگستان هنر نمایشگاه «ایران بین دو انقلاب به روایت اسناد و تصاویر» را برگزار کند.
موسی حقانی، رئیس پژوهشکده تاریخ معاصر، در گفتوگو با روابط عمومی پژوهشکده تاریخ معاصر اظهار داشت: پژوهشکده تاریخ معاصر در نظر دارد به مناسبت چهلویکمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی با همکاری فرهنگستان هنر نمایشگاه «ایران بین دو انقلاب به روایت اسناد و تصاویر» را برگزار کند.
وی افزود: در این نمایشگاه اسناد و تصاویری با موضوعات و سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و نظامی که بین دو انقلاب مشروطه تا انقلاب اسلامی در خلال سالهای 1285 تا 1357 خورشیدی در ایران رخ داده است در معرض دید علاقهمندان قرار میگیرد.
حقانی گفت: برخی از اسناد این نمایشگاه از جمله اسناد و شکایات مردمی از رضاخان، اسناد غصب اموال مردم و نحوه برگزاری انتخابات در دوره پهلوی، برای اولین بار در معرض دید علاقهمندان قرار میگیرد.
بنابر این گزارش، اسناد و تصاویر بهنمایش درآمده وقایع زیر را شامل میشود: جنگ جهانی اول و اشغال ایران، کودتای 3 اسفند 1299ش و قرارداد استعماری 1919، استبداد و دیکتاتوری رضاخان، غصب املاک مردم و مصادره اموال رجال سیاسی توسط رضاخان، ترور شخصیتهای سیاسی توسط رضاخان، نهضت علما و روحانیون در دوران رضاخان، تغییر لباس و کلاه، ماجرای منع حجاب در سال 1314، تلاش برای تغییر سبک زندگی ایرانیان در سالهای حکومت شانزدهساله پهلوی اول، شهریور 1320 و اشغال ایران در جنگ جهانی دوم توسط شوروی، انگلستان و آمریکا، فرار رضاخان از کشور و جایگزینی محمدرضا پهلوی، شکایات گسترده مردمی از غصب املاک و اموال بعد از فرار رضاخان، وقایع مربوط به ملی شدن صنعت نفت و جریاناتی نظیر فدائیان اسلام و تکاپوهای فرهنگی و سیاسی آنها، نهضت امام خمینی(ره)، نفوذ آمریکاییها در کشور، کودتای 28 مرداد 1332 و آغاز سلطه آمریکا بر ایران و اقداماتی که از سال 1332 تا 1357 در کشور روی داد، نهضت امام خمینی(ره)، کاپیتولاسیون، جریانهای انقلابی نظیر هیئت مؤتلفه اسلامی و ماجراهایی که به پیروزی انقلاب اسلامی منجر شد.
این نمایشگاه در 13 بهمن 1398 ساعت 15 گشایش مییابد و علاقهمند همهروزه از 13 تا 21 بهمنماه از ساعت 10 تا 18 میتوانند برای بازدید به درب شرقی فرهنگستان هنر، به نشانی تهران، خیابان ولیعصر(عج)، نرسیده به خیابان طالقانی، شماره پلاک 1552و نیز درب غربی این فرهنگستان به نشانی تهران، خیابان ولیعصر(عج)، خیابان طالقانی، خیابان شهید برادران مظفر، شماره پلاک 125 مراجعه کنند و از آثار بازدید به عمل آورند.
@iichs_ir
❌ #حقانی در مراسم رونمایی از دفاتر املاک و اسناد زمینخواری پهلوی:
چرا رضاخان برای کودتا انتخاب شد؟
مراسم رونمایی از «دفتر املاک و اسناد زمینخواری پهلوی» و افتتاح نمایشگاه «ایران بین دو انقلاب به روایت اسناد و تصاویر» برگزار شد. در این مراسم #موسی_حقانی ، رئیس پژوهشکده تاریخ معاصر، سخن خویش را با بیان چرایی انتخاب رضاخان از سوی انگلیسیها آغاز کرد و گفت: رفتاری که رضاخان طی شانزده سال سلطنت از خود بروز داد به خوبی نشان میدهد که ما با فردی عاری از تربیت ملی، اجتماعی و دینی روبهرو هستیم. براساس آنچه در تاریخ ثبت شده است در زمان قدرتگیری او، در میان رجال ایرانی، حتی آنان که به انگلستان وابسته بودند، افراد بزرگی از لحاظ سواد وجود داشتند؛ مثل قوامالسلطنه، نصرتالدوله فیروز و تیمورتاش. اینها همگی از رضاخان باسوادتر بودند، اما چرا انگلستان آدم دنیالاصلی مثل رضاخان را انتخاب کرد؟
‼️ چرا رضاخان برای کودتا انتخاب شد؟
ایشان در ادامه برای پاسخ به پرسشی که مطرح کرده بود اظهار نمود: عبدالله مستوفی در کتاب «شرح زندگانی من» ذکر میکند که انگلستان به دنبال این بود که کسی را روی کار آورد که به نام ایران سرمایه ملی را غارت کند. درواقع تسلط بر مالیه ایران و نیز یک سری مسائل فرهنگی جزء اهداف کودتا بود. آن اهداف فرهنگی را ــ که کشف حجاب و منع عزاداری حضرت سیدالشهدا(ع) نمونهای از آنها بود ــ حتی افرادی مثل نصرتالدوله فیروز و تیمورتاش که رنگی از دینداری نداشتند اجرا نمیکردند یا مثل رضاخان اجرا نمیکردند. از سوی دیگر این افراد باعث افزایش غارت نفت ایران توسط انگلستان شد. ازهمینرو باید گفت که عایدی انگلستان از روی کار آوردن چنین فردی، غارت نفت ایران بود. این قدرت استعماری تا سال 1312ش براساس قرارداد دارسی نفت ایران را غارت میکرد و از این سال به بعد با تمدید قرارداد یادشده با شرایط بهتر به نفع خودش، به غارتگری نفت ایران ادامه داد. اهمیت این مسئله زمانی مشخص میشود که بدانیم حیات انگلستان به نفت ایران وابسته بود. از بین بردن نیروهای مخالف و نیز مدافعان مرزهای ایران از جمله عشایر از جمله خوشخدمتیهای رضاخان به انگلستان بود. اینها نشان میدهد که چرا رضاخان برای کودتا انتخاب میشود و افرادی که یک سروگردن از او بالاتر بودند کنار گذاشته میشوند.
رئیس پژوهشکده تاریخ معاصر در ادامه به کارکردهای اصلی فردی که در کشور به قدرت میرسد اشاره کرد و با بررسی رفتار و اقدامات رضاخان در آن حوزه نشان داد که چرا او گزینه مناسب انگلستان برای کودتا بود. ایشان در این بخش اظهار نمود: صیانت از استقلال کشور یکی از این کارکردهاست، اما در دوره پهلوی اول و دوم ما از استقلال برخوردار نبودیم. ارتش مدرنی که رضاخان ایجاد کرد در اولین نبرد جدی طی هشتاد و به عبارتی هشت ساعت شکست خورد و امرای این ارتش حتی از خود رضاخان زودتر فرار کردند. به دلیل همین خصائل بود که رضاخان به آنها «ناقابل لشکر» میگفت.
صیانت از دین نیز یکی از کارکردهای یادشده در بالا بود که دکتر حقانی درباره آن چنین گفت: اقدامات رضاخان در حوزه مقابله با دین به قدری واضح است که احتیاجی به گفتن دوباره آنها نیست؛ ازهمینرو در این زمینه فقط به ذکر این نکته اکتفا میکنم که حوزه علمیه قم در ابتدای قدرتگیری رضاخان 780 تا 800 نفر عالم و طلبه داشت، اما وقتی رضاخان فرار کرد این تعداد به 300 نفر تقلیل پیدا کرده بود. همچنین رضاخان مروّج بهائیگری در کشور بود و در زمان او افرادی مثل شریعت سنگلجی آزادانه علیه تشیع فعالیت میکردند.
رئیس پژوهشکده تاریخ معاصر پس از اشاره به #کشف_حجاب و نحوه رفتار رضاخان و امرای او در این زمینه وارد بحث امنیت، که یکی دیگر از کارکردهای یادشده بود، شد و گفت: رضاخان به ظاهر با ایجاد ارتش مدرن امنیت را در کشور برقرار کرد، اما خود رضاخان و امرای ارتش او به غارت مردم دست زدند. گرفتن زمینهای مردم به زور یکی از این غارتگریها بود که اسناد فراوانی درباره آن وجود دارد. تا الان 38 هزار برگ سند مربوط به شکایات افرادی که زمینهای آنها بهزور توسط رضاخان یا امرای ارتش او غصب شده شناسایی گردیده است. این افراد بعد از خروج رضاخان از کشور توانستند شکایات خود را مطرح کنند وگرنه در دوره رضاخان حتی اسم اداره املاک اختصاصی تن مردم را به لرزه درمیآورد.
ادامه این گزارش را در پست بعد بخوانید؛
https://eitaa.com/iichs_ir/5274
❌ #حقانی در مراسم رونمایی از دفاتر املاک و اسناد زمینخواری پهلوی:
چرا رضاخان برای کودتا انتخاب شد؟
از پست قبل بخوانید؛
https://eitaa.com/iichs_ir/5273
ایشان چنین ادامه دادند: در سال 1314 میزان املاکی که رضاخان غصب کرده بود به قدری زیاد شد که برای اداره آن، اداره املاک اختصاصی تأسیس گردید. در رأس این اداره نظامیان قرار داشتند. ازآنجاکه گرگان یکی از مناطقی بود که چشم رضاخان را گرفته بود اداره یادشده در این منطقه همهکاره شد. این اداره به انحای مختلف از مردم گرگان بیگاری میکشید. رفتار وحشیانه این اداره باعث آوارگی بسیاری از خانوادههای ساکن گرگان شد.
دکتر حقانی در پایان گفت: دفتر عایدات املاک رضاخان و نیز حسابهای بانکی و سپردهگذاری او در بانکهای خارجی از جمله دفاتری است که در این نمایشگاه برای نخستینبار از آنها رونمایی خواهد شد. نمایشگاه «ایران بین دو انقلاب به روایت اسناد و تصاویر» نخستین نمایشگاهی نیست که پژوهشکده تاریخ معاصر برگزار کرده است؛ این پژوهشکده از سال ١٣۶٨ تا کنون نمایشگاههای متعددی از اسناد تاریخی برگزار نموده است، اما نمایشگاه حاضر غنیترین و بهترین آنهاست؛ چراکه نمایانگر نحوه تملک اراضی، عایدات و حقالارضیها، حسابهای بانکی و سپردهگذاریهای رضاشاه در خارج از کشور است؛ اسنادی که نشان میدهد این پولها و سرمایهها چگونه بهدست آمده است.
@iichs_ir
❌ فتاح در مراسم رونمایی از دفاتر املاک و اسناد زمینخواری پهلوی:
جای «مظلوم و ظالم» عوض نشود
در ادامه مراسم، #پرویز_فتاح ، رئیس #بنیاد_مستضعفان انقلاب اسلامی، با اشاره به تلاشهای دشمن از نخستین روزهای پس از انقلاب اسلامی گفت: 41 سال از پیروزی انقلاب اسلامی ایران میگذرد و در همه این سالها دشمنان دائم در حال کشیدن نقشه علیه نظام اسلامی ما بودهاند. در این 41 سال دشمنان همواره تلاش کردهاند فرزند ناخلف شاه مخلوع را به کشور برگردانند و رژیم سابق را که مطلوب نظر آنها بود روی کار بیاورند؛ چراکه آنها به دنبال روی کار آوردن یک گماشتهاند.
فتاح در ادامه سخنانش با اشاره به دوران شاهنشاهی و مظالمی که طی آن سالها بر مردم ایران گذشت، تاریخ را درسی دانست که با بازخوانی آن باید عبرت گرفت. وی ثروتاندوزی سیریناپذیری و تجاوز به حقوق و اموال مردم را از خصائل دوران سلطنت پهلوی دانست و گفت: انقلاب اسلامی، حکومت کاخها را برهم زد و خداوند نشان داد که هیچ ظلمی باقی نخواهد ماند. بازماندگان پهلوی چهل سال است که در خارج میخورند و سرمایههایشان تمام نمیشود و همین امر نشان میدهد که چه مقدار کشور را غارت کردهاند.
فتاح در ادامه این مراسم به رشادتها و جوانمردیهای شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی اشاره کرد و گفت: مرحبا بر حاج قاسم سلیمانی که در دل همه اقشار مختلف جامعه حتی کودکان جا دارد و شاهد بودیم که بچهها در فراغ او گریه کردند و هماکنون نیز شب و روز شاهد حضور قشرهای مختلف در مزار شهید حاج قاسم سلیمانی هستیم. انقلاب ما به سربازانی همانند حاج قاسم سلیمانی نیاز دارد؛ سربازی که کنار ولایت و مردم بود و در طول زندگی خود مجاهدتهای بسیاری را برای انقلاب و اسلام انجام داد.
رئیس بنیاد مستضعفان با اشاره به سادهزیستی امام خمینی(ره) و الگو بودن زندگی ایشان در همه ابعاد، سبک زندگی بنیانگذار جمهوری اسلامی را غیرقابل قیاس با دوران پهلوی توصیف کرد و گفت: ما و همه مسئولان کشور باید همواره مراقبت کنیم که در نظام اسلامی سراغ رفتارهای آنچنانی گذشته نرویم.
فتاح با اشاره به حق مالکیت مردم بر تمامی اموال به ارث رسیده از دوره شاهنشاهی گفت: همه اموالی که از رژیم گذشته به ارث رسیده جزء اموال مردم است و نه تنها اصل این اموال، بلکه عواید حاصل از آن نیز باید در اختیار مردم باشد.
وی تأکید کرد: ما در بنیاد مستضعفان با تأکیدات مقام معظم رهبری، تمامی املاکی را که در دوران پهلوی از مالکانشان گرفته شده بود به صاحبان اصلیاش برمیگردانیم و تا امروز نیز 85 هزار فقره سند این املاک به مالکانش بازگشته است.
رئیس بنیاد مستضعفان با اشاره به رونمایی از دفاتر املاک و اسناد زمینخواری پهلوی گفت: این مستندات تاریخی که در طول این سالها با دقت حفظ شده است، برای اولینبار به نمایش گذاشته شده است. این اسناد تنها بخشی از مستندات موجود از دوران پهلوی است و تعداد زیادی از اسناد دیگر در این بخش وجود دارد که در آینده به نمایش عموم گذاشته خواهد شد.
فتاح در پایان با اشاره به اینکه نباید اجازه دهیم مشکلات امروز کشور، بهانهای برای تغییر جایگاه ظالم و مظلوم شود گفت: گرچه ما امروز در کشور مشکلاتی داریم، ولی این مشکلات نباید دلیلی شود برای برخیها که جای «جلاد و شهید» و «ظالم و مظلوم» را عوض کنند.
@iichs_ir
❌ مراسم رونمایی از دفاتر املاک و اسناد زمینخواری پهلوی یکشنبه، ١٣ بهمنماه 1398، با حضور پرویز فتاح، رئیس بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی و موسی حقانی، رئیس پژوهشکده تاریخ معاصر، برگزار شد.
نمایشگاه «ایران بین دو انقلاب به روایت اسناد و تصاویر» تا 21 بهمنماه 1398 در فرهنگستان هنر واقع در تهران، خیابان ولیعصر(عج)، نرسیده به خیابان طالقانی، پلاک 1552 (درب شرقی) و تهران، خیابان ولیعصر(عج)، خیابان طالقانی، خیابان شهید برادران مظفر، پلاک 125 (درب غربی) برپا خواهد بود.
@iichs_ir
❌ جمشید اعلم: بیمارستانها حتی پنبه هم ندارند/برای ساختمانهای نیمهتمام پول گرفته و به مهندسین خارجی دادهاند تا نقشه بکشند/با اجازه چه کسی این پول به خارجیها داده شده است؟!
#روزشمار
#21_بهمن_1342
جلسه علنی مجلس سنا امروز به ریاست مهندس شریفامامی تشکیل شد.
در جلسه امروز سوال جمشید اعلم از وزارت فرهنگ در خصوص اخذ وام برای ساختمانهای نیمهتمام دانشگاه به این شرح قرائت شد: در تاریخ اسفندماه 1336 قانونی در مجلسین به تصویب رسید که مبلغ چهارصدمیلیون ریال برای انجام ساختمانهای نیمهتمام دانشگاه تهران و مؤسسات تابعه آن به عنوان وام در اختیار دانشگاه قرار گیرد. تاکنون چه مبلغ از این وام دریافت گردیده و به چه مصرف رسیده؟ چرا نسبت به دریافت بقیه و انجام کارهای مورد نظر اقدام مؤثر به عمل نیامده است؟!
#جمشید_اعلم در این جلسه گفت: در سال 1336 وقتی که این قانون وام را گذراندند بنده رئیس کمیسیون فرهنگ مجلس شورای ملی بودم و سؤال کردیم که چه اصراری دارید برای اخذ این وام؟ به ما گفتند که مریضخانههای ما که آقایان حتما اطلاع دارید در حال از بین رفتن است ما پول اینکه آنها را ترمیم کنیم و تعمیر کنیم و پولی که از بودجه بتوانیم بپردازیم و این پیهای اینها را درست بکنیم نداریم؛ بنابراین اجازه بدهید که این وام را بگیریم و این ساختمانهای نیمهتمامی که آقایان هر کدامش را تشریف ببرند در مریضخانهها دانشکده پزشکی ملاحظه میفرمایند مثلا جایی که اگر تشریف ببرید میبینید که بیمارستان سینا جلویش را خراب کردهاند و هنوز هیچ ساختمانی نیست اینها را تکمیل کنیم قانون هم به همین نحو گذشت و بنده آنجا مخصوصا تذکر دادم اگر دستور بفرمایند این پیشنویس قانون و صورت جلسه از کمیسیون بیاید، تذکر دادم که ساختمانهای نیمهتمام اول باید تمام شود.
‼️ برای ساختمانهای نیمهتمام پول گرفته و به مهندسین خارجی دادهاند تا نقشه بکشند!
کجای قانون نوشته بود که ششمیلیون تومان برای نقشه بدهند. هیچ مملکتی که پولش از پارو بالا برود چنین کاری را نمیکند که بیاید ششمیلیون تومان به یک عده مهندسین خارجی بدهند که نقشهای بکشند برای بیمارستانی که در حدود چهارصدمیلیون تومان خرج آن است در صورتی که اصل قضیه چهلمیلیون تومان برای ساختمانهای نیمهتمام بوده است. این جرم محض است. به چه مجوزی این کار را کردهاند؟
با این ششمیلیون تومان آقایان سناتورها چند تا درمانگاه در تهران ممکن بود بسازند. این بیمارانی که به بیمارستانها میآیند و جا ندارند و صحیح هم هست واقعا جا ندارند چند تا جا اضافه میشد تا میتوانستند آنها را بپذیرند آقا این که درست نیست آدم بیاید یک پولی قرض کند برای یک خرج و بعد آن پول را برای برج مصرف کند. این ابدا درست نیست.
‼️ با اجازه چه کسی این پول به خارجیها داده شده است؟!
با اجازه کی و به تصویب چه کسی به چه دلیل این پول به خارجیها داده شده و این نقشههایی که ششمیلیون تومان بابت آن پول داده شده امروز در گوشه اداره ساختمان دانشگاه افتاده و به هیچ دردی نمیخورد. چون پولش نیست که مریضخانه بسازند. کی اجازه داده است که این کار بشود؟ بنده اعلام جرم میکنم و استدعا دارم که رسیدگی بشود. الان اعلام جرم میکنم آخر یعنی چه؟ مگر این پول با پارو بالا میرود؟! این پول ملت است با اجازه چه کسی و به چه حق اینها را دادهاند؟ مگر همان ششمیلیون تومان برای نقشه و نقشهکشی اعلام جرم ندارد؟
‼️ کارهایی کردهاند که مو به تن آدم راست میشود!
آقایان سناتورها، الان دانشکده پزشکی برای خرید دوا بودجه ندارد. در این مملکت ششمیلیون تومان پول برای نقشه میدهند که بگذارند در آن گوشه. این جرم است. باید هر کس این کار را کرده تعقیب بشود. کارهای عجیبی کردند آدم مو به تنش راست میشود. یک بیمارستانی که اخیرا ساخته شده است ششمیلیون تومان خرجش کردهاند با سنگ تراورتن. آخر این بیمارستان آجری باشد نمیشود مریض را توی آن معالجه کرد؟! باید حتما تراورتن باشد؟ آخر آقاجان گشادبازی به خدا در هیچ مملکتی این طور نیست. باید جلوی اینها را گرفت و خوب هم جلویش را گرفت و خواست و تنبیه کرد. بنده از مقام ریاست استدعا میکنم امر بفرمایید کمیسیون تحقیق شروع بشود.
@iichs_ir
❌ در مجلس شورای ملی مطرح شد: وسایل گمراهی جوانان از جمله مشروبات در هر گذر و خیابان موجود است/ در بزرگترین خیابانهای کشورهای مترقی مانند سوئد باور کنید مشروبفروشی وجود ندارد/ رستوران در کشورهای مترقی برای غذا خوردن است نه محل مشروبفروشی/ سنگ را بسته و سگ را گشادهاند/ وسایل گمراهی جوانان از جمله مشروبات در هر گذر و خیابان موجود است/ثلث دوازدههزار مشروبفروشی که میگویند در تهران وجود دارد هم درست باشد برای مملکت اسلامی تأسفبار است!
#روزشمار
#27_بهمن_1342
حیدر صائبی، نماینده تهران، در جلسه امروز مجلس شورای ملی در نطق پیش از دستور خود گفت: در ممالک مترقی جهان مانند سوئد، سوئیس، آمریکا و یا سایر ممالک دیگر فرزندان خود را از بچگی چه در خانواده و یا مدرسه و یا در کلیسا با تربیت صحیح و به پیروی از دستورات اخلاقی، اجتماعی و مذهبی بار میآورند و نمیگذارند که این نهال خودرو بار آید.
❌ در بزرگترین خیابانهای کشورهای مترقی مانند سوئد باور کنید مشروبفروشی وجود ندارد/ رستوران در کشورهای مترقی برای غذا خوردن است نه محل مشروبفروشی!
در آنجا محیط هم سالم است؛ در هر گذری آزادانه پیالهفروشی وجود ندارد. در بزرگترین خیابانهای استکهلم، پایتخت سوئد (کوتگس گاتان)، باور بفرمایید مشروبفروشی وجود ندارد. رستوران به معنی واقعی خود، یعنی محلی که غذا باید خورد و سد جوع کرد، میباشد نه محل مشروبفروشی. این است سر بقا و ترقی ملل پیشرفته. ما خود از انجام وظیفهای که بر عهده داریم عندالاقتضا کوتاهی میکنیم و تقصیر را به گردن دیگران میاندازیم یا بعضا در خانواده در تربیت و مراقبت اطفال و جوانهای خود قصور میورزیم. عادات و اخلاق آنها را در خارج از منزل و حتی تا مدرسه کنترل نمیکنیم و بعد همه چیز را از معلم و دبیر و مدرسه میخواهیم.
یکی از دبیران شریف و متدین که خوشبختانه در میان دستگاههای فرهنگی ما زیاد هستند برای اینجانب نقل میکرد که همیشه در آخر کلاس درس خود چند دقیقه برای شاگردان موعظه اخلاقی و اجتماعی مینموده است. روزی بحث درباره مضرات قماربازی بوده است؛ پس از ذکر مطالب کافی و وافی در این مورد یکی از شاگردان اجازه صحبت خواسته و میگوید: جناب دبیر مطالبی که فرمودید بسیار منطقی و قابل توجه است، ولی بفرمایید اگر قمار بد است چرا پدر و مادر من در هفته چند شب تا پاسی از شب مشغول قماربازی هستند؟!
موضوع دیگر سالم نمودن محیط است. ما برای جوانان خود تفریح سالم یا نداریم و یا خیلی کم داریم. مؤسسات ورزشی در شهرستانها نیست و یا خیلی ناقص است. مسلما مسئولین امر علاقهمند و حسن نیت دارند.
❌ سنگ را بسته و سگ را گشادهاند/ وسایل گمراهی جوانان از جمله مشروبات در هر گذر و خیابان موجود است!
شاید کمی بودجه و شاید عدم همکاری که در کشور ما یکی از عوامل تأخیر کارهاست اشاعه تفریحات سالم را در کشور مانع شده است، ولی در عوض بنا به مثلی که مشهور است سنگ را بسته و سگ را گشادهاند. وسایل گمراهی جوانان از قبیل سهولت به دست آوردن مشروبات الکلی و مسکرات در هر خیابان و گذر، رواج فیلمهای سینمایی تحریککننده و بعضا خلاف اخلاق، آزادی فروش کارتپستالها و صور قبیحه و وسایل زیادی که همه نمایندگان محترم کم و بیش استحضار دارند از هر حیث فراهم و در دسترس جوانان است.
❌ ثلث دوازدههزار مشروبفروشی که میگویند در تهران وجود دارد هم درست باشد برای مملکت اسلامی تأسفبار است!
اگر اشتباه نکرده باشم یکی از همکاران محترم فرمودند در تهران در حدود دوازدههزار مشروبفروشی و پیالهفروشی هست؛ البته این رقم به نظر اغراقآمیز است، ولی اگر ثلث آن را هم تصور کنیم در یک مملکت اسلامی که مردم آن به دین مبین اسلام افتخار دارند این رقم مایه تأسف است. انشاءالله که این رقم صحیح نیست، ولی قطعی است که به اسامی مختلف از قبیل اغذیهفروشی، رستوران و غیره مشروبفروشی و پیالهفروشی هست.
@iichs_ir
❌ تسلیت پژوهشکده تاریخ معاصر به مناسبت
درگذشت حجتالاسلام و المسلمین #سیدهادی_خسروشاهی
حجتالاسلام و المسلمین سیدهادی خسروشاهی، محقق، نویسنده و مورّخ معاصر پنجشنبه ۸ اسفندماه درگذشت.
پژوهشکده تاریخ معاصر، درگذشت این محقق و تاریخدان اسلام و ایران را تسلیت میگوید.
@iichs_ir
پژوهشکده تاریخ معاصر
❌ تسلیت پژوهشکده تاریخ معاصر به مناسبت درگذشت حجتالاسلام و المسلمین #سیدهادی_خسروشاهی حجتالاسلام
❌ حجتالاسلام و المسلمین سیدهادی خسروشاهی، محقق، نویسنده و مورّخ معاصر پنجشنبه ۸ اسفندماه درگذشت.
سیدهادى خسروشاهى، در سال ۱۳۱۷ش در تبریز به دنیا آمد. تحصیلات مقدماتى را در این شهر به پایان رساند و پس از رحلت والد، در ۱۳۳۲ش و در شانزدهسالگى، عازم قم شد و در حوزه علمیه به تحصیل دروس سطح پرداخت و سپس در مراحل عالی دروس حوزوى (فلسفه، تفسیر، فقه و اصول)، در حضور استادانى چون آیتالله بروجردى، امام خمینى، آیتالله شریعتمدارى، آیتالله علامه طباطبائى و بزرگانى دیگر تلمذ کرد و به دریافت اجازاتى در امور حسبیّه (منوط به اذن فقها) نائل آمد. در مراحل علمى بالاتر، ایشان درجه اجتهاد و اجازه نقل حدیث را از علما و مراجع بزرگ نجف، قم و مشهد، از جمله امام خمینى و آیات عظام سیدابوالقاسم خوئى، سیدشهابالدین نجفى مرعشى، سیدمحمدکاظم شریعتمدارى، سیدمحمدهادى میلانى، سیدمحمدصادق روحانى، شیخ آقابزرگ تهرانى، شیخ مرتضى حائرى، سیداحمد زنجانى، میرزا عبدالجواد جبل عاملى، آیتالله میرزا ابوالفضل زاهدى قمى و دیگران دریافت کرد.
تاکنون خاطرات مستندی از این مرحوم، درباره شخصیتها و جریانات زیر منتشر شده است: زندگی و مبارزات آیتالله کاشانی، درباره امام خمینی(ره)، پانزده خرداد و مسأله انقلاب، علامه طباطبائی، آیتالله طالقانی، علامه سیدمرتضی عسکری، امام موسی صدر، آیتالله مشکینی، شهید نواب صفوی، استاد سیدجلالالدین آشتیانی، شهدای حرب و محراب، آیتالله هاشمی رفسنجانی، دکتر ابراهیم یزدی، محمدعلی جمالزاده، دکتر حسن ترابی (سودان)، روژه گارودی (فرانسه)، احمد بن بلا (الجزایر)، نشریات مخفی حوزه علمیه قم، مشروطه مشروعه و علمای تبریز، تاریخنگاری معاصر و کودتای ۲۸ مرداد، طرح مرکز فرهنگی اسلامی اروپا، تقریب، سازمانها و احزاب سیاسی دوران انقلاب اسلامی، حزب خلق مسلمان و مجموعهای از خاطرات (از آغاز زندگی تا سال ۱۳۳۳ش). اخیرا نیز جلد بیستوششم از مجموعه «حدیث روزگار» که به خاطرات مستند وی درباره آیتالله سیدعلی خامنهای (مقام معظم رهبری) مربوط بود، از سوی انتشارات کلبه شروق قم منتشر شد.
پژوهشکده تاریخ معاصر، درگذشت این محقق و تاریخدان اسلام و ایران را تسلیت میگوید.
@iichs_ir