✳️ وضعیت نهضت ساخت داخله در دوره پهلوی دوم؛ سیاست صنعتی کردن کشور تا چه حد مورد توجه دولت بود؟
پایگاه اطلاعرسانی #پژوهشکده_تاریخ_معاصر ؛ در دهههای 1340 و 1350 اقتصاد ایران به سمت تمرکز و برنامهریزی دولتی در همه حوزهها بهویژه در حوزه صنعت پیش رفت؛ بهطوریکه دولت در این دوران تعیینکننده نهایی بسیاری از حوزهها و فعالیتهای اقتصادی کشور گردید. در دهه 1350، بعد از شوک نفتی، به دلیل کمبودهای جدی در این حوزه، دولت به وارد کردن بسیاری از قطعات از خارج مجبور شد و از این جهت تولیدات صنعتی ایران بیشتر جنبه مونتاژ به خود گرفت. این وضعیت در شماره 1240 نشریه «تهران اکونومیست» (19 فروردین 1357) چنین بیان شده است:
«وقتی از صنایع حمایت میکنند این حمایت به قدری زیاد است که صنایع به فکر بهبود کیفیت محصولات خود نیستند و وقتی حمایت نمیشوند به قدری زیاد است که زندگی آنها به خطر میافتد؛ در نتیجه در سه سال اخیر باید اقرار کرد که به طور کلی صنایع کشور ما بر اثر سیاست غلط تعیین و کنترل قیمتها، تشویق واردات و عوامل بیشمار بینالمللی و داخلی، نه تنها پیشرفت نکردهاند، بلکه به عقب برگشتهاند تا آنجا که حتی پیشرفتهای مهمی نظیر ساخت اتومبیلهای مدرن و شیک این اصل را رد نمیکند؛ زیرا قسمت اعظم آن مونتاژ است و بنابراین کندی رشد صنایع ما یک امر عبثی است؛ با این عبارت که نهضت ساخت در داخله تضعیف شده در عوض مونتاژ و واردات جای آن را گرفته است و این وضع درست در جهت عکس سیاست ملی اقتصادی ماست. با این جهت دولت بهویژه وزارتخانههای صنایع و معادن و امور اقتصادی و بازرگانی باید برنامه و سیاست خود را روشن کنند تا معلوم شود ما به چه سویی در حرکت هستیم و سیاست صنعتی کردن کشور تا چه حد مورد توجه دولت است».[1]
پینوشت:
[1]. #تهران_اکونومیست ، سال 26، ش 1240 (19 فروردین 1357)، ص 16.
ما را در فضای مجازی دنبال کنید؛
eitaa.com/iichs_ir
https://instagram.com/iichs.ir
https://t.me/joinchat/AAAAAEEF2TeXL178eUH5ug
تصویری از تشرف شهید سیدهاشم صفیالدین در کنار شهید سیدحسن نصرالله دبیرکل شهید حزبالله لبنان به حرم سیدالکریم حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) در ۱۲ مرداد ۸۴ را به مناسبت شهادت این عالم و مجاهد بزرگ جبهه مقاومت می بینید
ما را در فضای مجازی دنبال کنید؛
eitaa.com/iichs_ir
https://instagram.com/iichs.ir
https://t.me/joinchat/AAAAAEEF2TeXL178eUH5ug
ضروریست به زمامداران جوان امارات یادآور شد، آن زمانکه اجداد شما در خلیج همیشه فارس مشغول دزدی دریایی بودند، نادرشاه افشار برای ایجاد امنیت در این #خلیج_فارس اقدام به احداث پایگاه نظامی در رأس الخیمه فعلی جهت رصد تنگه هرمز و مقابله با اجداد دزد شما کرد.
گواه این حقیقت نقشه خلیج فارس چاپ ۱۸۹۲ است.
ما را در فضای مجازی دنبال کنید؛
eitaa.com/iichs_ir
https://instagram.com/iichs.ir
https://t.me/joinchat/AAAAAEEF2TeXL178eUH5ug
✳️ دوران تاریک قحطی در ایران (4)؛ کودکانی که از درون دیگ غذا سر درمیآوردند
پایگاه اطلاعرسانی #پژوهشکده_تاریخ_معاصر ؛ داناهو، خبرنگار مشهور جنگی که به ارتش انگلستان پیوسته بود، در 5 آوریل 1918م، یعنی در بحبوحه جنگ جهانی اول، وارد ایران شد. او در بخشی از گزارش خود درباره اوضاع شهرهای مختلف ایران، به آنچه در همدان میدید اشاره کرده است:
«... حوادث بدتری در راه بود. مردم گرسنهای که رنج بیغذایی آنها را به جنون دچار کرده بود، به خوردن گوشت یکدیگر روی آورده بودند. آدمخواری جرمی است که تاکنون در ایران ناشناخته بوده و ازاینرو مجازاتی برای آن در قوانین این کشور وجود ندارد. مجرمین اغلب زنان هستند و قربانیان، کودکانی که از جلوی خانههایشان ربوده میشوند و یا در شلوغی بازار قاپیده میشوند.
مادران از اینکه برای گدایی تکه نانی، نوزادانشان را تنها بگذارند، میهراسند؛ زیرا ممکن است در غیبت آنان کودکانشان ربوده و خورده شوند. هرگز نتوانستم در کوچه و بازار و معابر باریک و ناهموار ایـــن سـرزمیـن گــام بردارم، بیآنکه وحشتی بیمارگونه نسبت به دیدن این همه بدبختی احساس کنم.
کودکانی که پوست و استخوان بودند دور آدم جمع میشدند و برای لقمه نانی و یا پولی که بتوانند با آن نان بخرند التماس میکردند و هنگامی که چند پول سیاه به آنها میدادی نمیتوانستی این فکر رنجشآور را از ذهن بیرون کنی که شاید سرنوشت آنها هم دیر یا زود، سر درآوردن از درون دیگ غذاست».
وی در ادامه درباره بازداشت تعدادی از مجرمین به دست نیروهای نظمیه نوشته است: «آنها ده زن را بازداشــت کــردهانـد کـه اعتراف کردهاند تعدادی کودک را ربوده و خوردهاند و با این بهانه که گرسنگی آنها را به چنین جرایم هولناکی وادار کرده از خود دفاع کرده اند».
داناهو درباره موارد دیگری نوشته است: «روز بعد در 8 می مورد هولناکتر دیگری از آدمخواری کشف شد. دو زن، مادر و دختر، با دستان خونآلود دستگیر میشوند. آنها دختر هشتسالهای را کشته و مشغول پختن جنازه او بودند که نظمیه مانع از مقدمات این ضیافت میشود. قطعات نیمپخته باقیمانده در یک سبد ریخته شده و گروهی از دموکراتهای شکمسیر و خشمگین مجرمین بیچاره را به مرگ تهدید کرده و تا مقر نظمیه همراهی میکنند. روز بعد آن دو زن اعدام شدند» [1]
#مطالب_مرتبط
https://eitaa.com/iichs_ir/6224
https://eitaa.com/iichs_ir/6229
https://eitaa.com/iichs_ir/6234
پینوشت:
[1]. محمدقلی مجد، قحطی بزرگ (1298-1296ش)، تهران، مؤسسه مطالعات و پژوهشهای سیاسی، 1386، صص 55-56.
ما را در فضای مجازی دنبال کنید؛
eitaa.com/iichs_ir
https://instagram.com/iichs.ir
https://t.me/joinchat/AAAAAEEF2TeXL178eUH5ug
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✳️ روزهایی که شاه خلاف جهت آب شنا می کرد/ حمایت ظاهری از اعراب و تامین کننده اصلی نفت اسرائیل/ این رویه تا پایان عمر پهلوی ادامه یافت!
20 خرداد 1346 #ساواک در یکی از اسناد خود به سخنان شیخ #احمد_کافی علیه اسرائیل اشاره کرده و نوشت: «باید جلوی تحریکات ضد اسرائیلی این شخص ایستاد»!
شاه این روزها خلاف جهت آب شنا می کرد و علیرغم حمایت جهان اسلام از کشورهای درگیر با رژیم صهیونیستی تامین کننده اصلی نفت اسرائیل بود، حمایتی که تا روزهای پایانی عمر حکومت پهلوی ادامه یافت!
ما را در فضای مجازی دنبال کنید؛
eitaa.com/iichs_ir
https://instagram.com/iichs.ir
https://t.me/joinchat/AAAAAEEF2TeXL178eUH5ug
✳️ کارشکنیهایی غرب در تأسیس ذوب آهن در ایران؛ گویا ما توقیف کردیم!
پایگاه اطلاعرسانی #پژوهشکده_تاریخ_معاصر ؛ در مصاحبه #فرانک_جیلز ، مدیر روزنامه « #سندی_تایمز » چاپ لندن با #محمدرضا_امیرتیمور ، مدیر کل سیاسی وزارت امور خارجه، در مورد کارشکنیهایی که غربیها در تأسیس #ذوب_آهن داشتهاند و تمایل نداشتن آنها به توسعه اقتصادی ایران و توافق با شوروی برای انتقال تکنولوژی ضعیف این صنعت باید به بخشی از این گفتوگو اشاره کرد:
متن کامل را در این جا بخوانید!
https://eitaa.com/iichs_ir/6256
#شرح_عکس
بقایای ساختمانهای نخستین کارخانه ذوبآهن ایران که درحال تخریب است
ما را در فضای مجازی دنبال کنید؛
eitaa.com/iichs_ir
https://instagram.com/iichs.ir
https://t.me/joinchat/AAAAAEEF2TeXL178eUH5ug
پژوهشکده تاریخ معاصر
✳️ کارشکنیهایی غرب در تأسیس ذوب آهن در ایران؛ گویا ما توقیف کردیم! پایگاه اطلاعرسانی #پژوهشکده_تا
✳️ کارشکنیهایی غرب در تأسیس ذوب آهن در ایران؛ گویا ما توقیف کردیم!
پایگاه اطلاعرسانی #پژوهشکده_تاریخ_معاصر ؛ در مصاحبه #فرانک_جیلز ، مدیر روزنامه « #سندی_تایمز » چاپ لندن با #محمدرضا_امیرتیمور [1]، مدیر کل سیاسی وزارت امور خارجه، در مورد کارشکنیهایی که غربیها در تأسیس #ذوب_آهن داشتهاند و تمایل نداشتن آنها به توسعه اقتصادی ایران و توافق با شوروی برای انتقال تکنولوژی ضعیف این صنعت باید به بخشی از این گفتوگو اشاره کرد:
فرانک جیلز: تا آنجا که من میدانم ما حتی شما را از این صنعت منع هم میکردیم، راستی چرا ما شما را منع میکردیم؟ پاسخ دادم میدانم که شما ما را منع میکردید، ولی دلیل آن را باید از رجال مسئول غرب سؤال کنید. آقای جیلز گفت: نمیدانستم که این موضوع چهل سال سابقه داشته است. گفتم: بلی. چهل سال ملت ایران در این آرزو به سر برد. مقارن شروع جنگ مقدمات تأسیس این صنعت فراهم شده بود و آلمانها حتی مقداری از وسایل و ماشینآلات را هم به سوی ایران حمل کردند، اما متأسفانه کشتیهای حامل ماشینآلات در اسکندریه توقیف شد و این کار انجام نگرفت.[2]
آقای جلیز گفت: گویا ما توقیف کردیم. گفتم صحیح است.[3]
پینوشتها:
[1]. محمدرضا امیرتیمور کلالی پسر ارشد محمدابراهیم امیرتیمور کلالی، وزیر کار و کشور کابینه دکتر #مصدق ، است.
[2]. هنوز مدت کوتاهی از شروع تأسیس ساختمان ذوب آهن ایران توسط کنسرسیوم آلمانی «دماک گروپ» نگذشته بود که جنگ جهانی دوم آغاز شد. در بحبوحه جنگ حمل ماشینآلات ذوب آهن ایران از راه دریا آغاز شد. ماشینآلات از بندر هامبورگ در آلمان روی کشتیها قرار داده شد و به طرف مدیترانه به راه افتاد. وقتی ماشینآلات به نزدیکی سواحل مصر رسید، ارتش انگلیس ماشینآلات و وسایل کارخانه ذوب آهن را در راه مصادره کرد و به مصر انتقال داد و نگذاشتند این تجهیزات به ایران برسد و کارخانه ساخته شود. «آخرین کشتی آن محموله به نام آرابیا نیز در مدیترانه توسط متفقین توقیف و به یکی از بنادر شمال آفریقا برده شد.» رک: محمد شیخ شاب بافقی، «سیری در صنعت ذوب آهن ایران»، نشریه دانشگاه انقلاب، ش 1 (بهار 1360)، ص 28.
[3]. پژوهشکده تاریخ معاصر، سند شماره 29-2001-693الف.
ما را در فضای مجازی دنبال کنید؛
eitaa.com/iichs_ir
https://instagram.com/iichs.ir
https://t.me/joinchat/AAAAAEEF2TeXL178eUH5ug
✳️ نفوذیها چگونه در #سازمان_برنامه_و_بودجه خرابکاری میکردند؟ غنیمتخواهی از بودجه
برنامهریزی دولتی توسعه در دوره پهلوی دوم، به دلایل مختلف اجتماعی و سازمانی، پیامدی جز نابهسامانی و ایجاد تضادهای چندگانه در لایههای زندگی اجتماعی مردم نداشت، اما افزون بر نوع برنامهریزی عامل دیگری که در این برنامهها خرابکاری میکردند نفوذیهای سازمان برنامه و بودجه بودند.
پایگاه اطلاعرسانی #پژوهشکده_تاریخ_معاصر ؛ سرمایهداران در مجلس، مطبوعات، دربار و حتی در خود سازمان برنامه نفوذ داشتند و تا وقتی که سهم عادلانهای از این غنیمت به آنها داده نمیشد، قادر بودند که طرحهای سازمان برنامه را درهم بشکنند. در یک نمونه آنها موفق به این کار شدند. آنها برای پیشبرد منظور خود از شیوه اتهامات سیاسی استفاده میکردند؛ در عین حال که نسبت به اتهامات منطقی سیاسی که در دوران حکومت #مصدق به آنها زده میشد، بیتوجه بودند، اما وقتی پای منافعشان به میان میآمد، حاضر بودند در وارد کردن اتهامات سیاسی به سازمان برنامه، با نیروهای مخالف شاه نیز همدست شوند. اگر احساس میکردند در یک پروژه بزرگ ساختمانی سهم عادلانهای به آنها داده نشده است، توانایی این را داشتند که نظر اعضای حزب مخفی ایران و مصدقیها را در وزارتخانهها و سازمان برنامه به سوی خود جلب کنند و مانع پیشبرد برنامههای عمرانی شوند.[1]
#شرح_عکس
اسدالله، سیفالله و قدرتالله رشیدیان
شماره آرشیو: 3735-۲۸۸م
پینوشت:
[1]. پیتر آوری، تاریخ معاصر ایران (از کودتای 28 مرداد تا اصلاحات ارضی)، ترجمه محمد رفیعی، تهران، مؤسسه مطبوعاتی عطائی، 1368، ص 50.
@iichs_ir
معرکه احمقانه صهیونیستها و پهلویست ها در رونمایی از سردیس بیوه فرتوت آخرین شاه فراری ایران، پیوند عمیق و ناگسستنی این دو رژیم نامشروع را به خوبی نمایان کرد. با خوانش کتاب " #ارتباط_ناشناخته " نوشته دکتر #رضا_زارع به ارتباط نحس آنان پی خواهید برد.
ما را در فضای مجازی دنبال کنید؛
eitaa.com/iichs_ir
https://instagram.com/iichs.ir
https://t.me/joinchat/AAAAAEEF2TeXL178eUH5ug
✳️ چگونگی شناسایی دو فاکتوی رژیم غاصب اسرائیل توسط پهلوی؛ رشوه نجومی #اسرائیل به نخستوزیر ایران
پایگاه اطلاعرسانی #پژوهشکده_تاریخ_معاصر ؛ همزمان با سفر محمدرضا پهلوی به آمریکا در آبان 1328 جهت جلب کمک مالی از آمریکا، لابیهای یهودی مانع پرداخت این کمکها به شاه شدند و به او فهماندند که ارائه کمکها منوط به شناسایی دولت جعلی اسرائیل است. شاه در مدت اقامت ۴۸روزه خود در آمریکا، ملاقاتهایی با سرمایهداران بزرگ و محافل یهودی آمریکایی داشت و در این ملاقاتها مسئله شناسایی اسرائیل نیز مورد بحث و مذاکره قرار گرفت؛ سرانجام در ۱۶ اسفند ۱۳۲۸ (۶ مارس ۱۹۵۰م)، دولت ایران به صورت دوفاکتو اسرائیل را به رسمیت شناخت و این موضوع به طور رسمی از جانب نماینده ایران در سازمان ملل اعلام شد و اطلاعیه رسمی دولت دراینباره نیز ده روز بعد صادر شد. ویلیام شوکراس در کتاب «آخرین سفر شاه» دراینباره نوشته است:
«...اسناد بایگانی اسرائیل معلوم میکند که اسرائیل شناسایی دو فاکتوی خود را در دیماه 1328 (ژانویه 1950م) با پرداخت رشوه قابل توجهی به محمدساعد مراغهای، نخستوزیر وقت ایران، بهدست آورد و مذاکرات را یک آمریکایی که هنوز "آدام" شناخته میشود و با موساد همکاری داشته است، از جانب دولت اسرائیل رهبری میکرد. او ضمنا یک تاجر ایرانی را میشناخت که با نخستوزیر دوست و شریک تجاری بود. از طریق این شخص، نخستوزیر چهارصدهزار دلار مطالبه کرد تا هیئت وزیران و شاه را متقاعد کند که شناسایی دو فاکتوی اسرائیل خدمت به منافع ایران است».[1]
پینوشت:
[1]. علی فلاحنژاد، مناسبات ایران و اسرائیل در دوره پهلوی دوم، ص 120.
ما را در فضای مجازی دنبال کنید؛
eitaa.com/iichs_ir
https://instagram.com/iichs.ir
https://t.me/joinchat/AAAAAEEF2TeXL178eUH5ug
✳️ هویدا انتقالش از نخستوزیری به وزارت دربار را چگونه میدید؟؛ لانه افعیها
پایگاه اطلاعرسانی #پژوهشکده_تاریخ_معاصر ؛ با کنارهگیری #اسدالله_علم از وزارت دربار و تغییر در طولانیترین دوره نخستوزیری ایران، یعنی دوره سیزدهساله امیرعباس هویدا، زمانی که تصمیم گرفته شد #هویدا به سمت وزارت دربار منصوب شود، او این تغییر و جابهجایی را اینگونه تشریح داد:
گرچه با اوضاع فعلی مملکت ایجاد تغییراتی در سطوح بالا واقعا ضروری است، ولی باید دانست که این گونه تغییرات بههیچوجه مسائل مملکت را حل نخواهد کرد. البته شخصا هم هیچ امیدی ندارم که بتوانم در شغل جدید توفیقی کسب کنم؛ چون وقتی که تشکیلات دولت فاسد باشد، وزارت دربار هم به طور طبیعی تبدیل به لانه افعیها میشود.[1]
#شرح_عکس
امیرعباس هویدا
شماره آرشیو: 8-131گ
پینوشت:
[1]. #پرویز_راجی ، خدمتگزار تخت طاووس، تهران، اطلاعات، 1364، ص 90.
ما را در فضای مجازی دنبال کنید؛
eitaa.com/iichs_ir
https://instagram.com/iichs.ir
https://t.me/joinchat/AAAAAEEF2TeXL178eUH5ug
✳️ کمیته ایران و بانی واقعی ارتش نوین دوره پهلوی اول؛ مهره شطرنج قدرتمندان در بازی سلطه بر جهان
« #کمیته_ایران » یکی از گامهای مهم انگلستان برای شکلدهی به ارتش جدید در ایران به عنوان یکی از حلقههای مقابله با انقلاب بلشویکی روسیه بود. در این مورد جرج کرزن، سیاستمدار انگلیسی آشنا با ایران و آسیای مرکزی که موفق شده بود سکان وزارت امورخارجه این کشور را در دست گیرد، نقش محوری را داشت. این فرد در گام اول (1917م) به منظور ترسیم سیاستهای انگلستان در ایران، «کمیته ایران» را در وزارت امورخارجه تشکیل داد و در آن، اولین مباحث مرتبط با تحولات قوای نظامی کشورمان را مطرح کرد. فردی که حتی پیش از وزارت نیز معیار سیاست انگلستان در ایران بهشمار میآمد؛ ضمن اینکه اتکای کامل نیروی دریایی انگلستان به نفت ایران در جنگ جهانی اول و نیز مسئله دائمی دفاع از هند، دولت انگلستان و کرزن را ناچار ساخت در اواخر سال 1917 کمیته ایران را تشکیل دهند؛ بنابراین منظور از تشکیل کمیته ایران این بود که «قضیه ایران یک بار برای همیشه حل شود» و انگلستان سلطه خود را بر سراسر کشور برقرار سازد.
#شرح_عکس
#لرد_کرزن
متن کامل را در این لینک بخوانید!
ما را در فضای مجازی دنبال کنید؛
eitaa.com/iichs_ir
https://instagram.com/iichs.ir
https://t.me/joinchat/AAAAAEEF2TeXL178eUH5ug
✳️ نگاه مصدق به محاکمه در دادگاه نظامی؛ تنها کسی که از این محاکمه استفاده میکند
پایگاه اطلاعرسانی #پژوهشکده_تاریخ_معاصر ؛ اگرچه مصدق بعدها در جریان محاکمهاش در دادگاه نظامی، این دادگاه را صالح به رسیدگی به اعمال نخستوزیر نمیداند و مرجع واقعی رسیدگی را مجلس ملّی و سنا و نیز دیوان عالی کشور میداند، امّا از اصل محاکمه خشنود به نظر میرسد و آن را برای بیان اثبات مظلومیت خود و حقانیت عملکرد دولتش مفید ارزیابی میکند:
«اکنون خادمین وطن در دادگاه نظامی محاکمه و محکوم میشوند و از بین میروند، تنها کسی که از این محاکمه استفاده میکند، دکتر محمد مصدق است و بس این هم خواست خداست. چه از این خوبتر که من در دنیا مظلوم معرفی شوم و چه افتخار از این بالاتر که با رأی دادگاه از بین بروم ... سیدالشهداء فرمودند: وقتی انسان برای مرگ آفریده شده، با شمشیر به مرگ برسد ارزندهتر است».[1]
#شرح_عکس
دکتر محمد #مصدق در حال ایراد دفاعیاتش در دادگاه نظامی سلطنتآباد
پینوشتها:
[1]. خاطرات جلیل بزرگمهر از دکتر محمد مصدق، تهران، ناهید، 1373، صص 181-182.
ما را در فضای مجازی دنبال کنید؛
eitaa.com/iichs_ir
https://instagram.com/iichs.ir
https://t.me/joinchat/AAAAAEEF2TeXL178eUH5ug
کتاب #شاهنامه_ای_برای_شاه
با حضور؛
🎙 علیمحمد طرفداری
🎙 داریوش رحمانیان
🎙 محمد رحمانی
امروز سه شنبه 29 آبان 1403، ساعت 14 رونمایی می شود.
📍 تهران، خیابان انقلاب اسلامی، خیابان برادران مظفر جنوبی، کوچه خواجه نصیر، ساختمان سرای اهل قلم، طبقه همکف، سرای اهل قلم
#خانه_کتاب_و_ادبیات_ایران
#سی_و_دومین_دوره_هفته_کتاب_جمهوری_اسلامی_ایران
#خواندن_برای_همدلی
@khaneh_ketab_adabiat
ما را در فضای مجازی دنبال کنید؛
eitaa.com/iichs_ir
https://instagram.com/iichs.ir
https://t.me/joinchat/AAAAAEEF2TeXL178eUH5ug
✳️ قدرت ساواک به روایت #مینو_صمیمی ؛ سایه #ساواک
پایگاه اطلاعرسانی #پژوهشکده_تاریخ_معاصر ؛ مینو صمیمی در خاطرات خود درباره سیطره ساواک به تمام امور کشور میگوید:
«وقتی دکتر حسینعلی لقمان ادهم (رئیس تشریفات دربار و سفیر جدید ایران در سوئیس) هم میخواست یک منشی برای خود استخدام کند، ناگزیر میبایست از ساواک در این باب تأییدیه بگیرد و اصولا باید گفت: وضع در ایران به گونهای بود که نه تنها هیچ کس نمیتوانست بدون نظر موافق ساواک به مقامی دست یابد، که اگر حتی در مقطعی مورد سوء ظن ساواک قرار میگرفت، بلافاصله از شغل و مقامش معلق میشد. از آن روز به بعد هر جا میرفتم همواره سایه ساواک را پشت سر خود میدیدم...».[1]
#شرح_عکس
نمایی از موزه عبرت (شکنجهگاه ساواک)
پینوشت:
[1]. مینو صمیمی، پشت پرده تخت طاووس، ترجمه حسین ابوترابیان، تهران، مؤسسه اطلاعات، 1391، ص 64.
ما را در فضای مجازی دنبال کنید؛
eitaa.com/iichs_ir
https://instagram.com/iichs.ir
https://t.me/joinchat/AAAAAEEF2TeXL178eUH5ug
با مطالعه تاریخ استعمارگران اروپایی بهویژه آمریکاییها در جهان و منطقه غرب آسیا به یک منطق و چارچوب ثابت در تفکرات آمریکاییها میرسیم که اگر دشمن، ضربه تو را تلافی کرد فرار کن!
به قول زندهیاد دکتر عسکرخانی استاد روابط بینالملل دانشگاه تهران، این منطق سگ هار وحشی است: قدرتت را افزایش بده تا نجنگی. اگر نمیتوانی قدرتت را افزایش بدهی، محکوم به جنگی. به دشمنت حمله کن! اگر فرار کرد دنبالش برو. اگر تلافی کرد، تو فرار کن!
لذا باید مقابل سگ هار اروپایی و آمریکایی ایستاد و انتقام گرفت تا از حمله بعدی جلوگیری شود؛ وگرنه دیر یا زود حمله بعدی اتفاق خواهد افتاد.
دکتر #رضا_قریبی
ما را در فضای مجازی دنبال کنید؛
eitaa.com/iichs_ir
https://instagram.com/iichs.ir
https://t.me/joinchat/AAAAAEEF2TeXL178eUH5ug
🔶 به مناسبت شصتمین سالگرد تصویب قرارداد ننگین کاپیتولاسیون در ایران، #پژوهشکده_تاریخ_معاصر برگزار میکند:
🔺همایش ملی کاپیتولاسیون؛ رابطه خدایگان و برده
📝 دبیر علمی همایش: دکتر #موسی_حقانی
🗓زمان: ۱۱ و ۱۲ آذرماه ۱۴۰۳
⏰ ساعت ۹ - ۱۲
🎥 پخش زنده در صفحه اصلی پیامرسان روبیکا
🌐 لینک کمکی:
https://rubika.ir/zamanehh
لینک پخش زنده در پیامرسان ایتا:
https://eitaa.com/shookoohzan
📌 همراه با رونمایی از سایت مرکز اسناد لانه جاسوسی آمریکا
ما را در فضای مجازی دنبال کنید؛
eitaa.com/iichs_ir
https://instagram.com/iichs.ir
https://t.me/joinchat/AAAAAEEF2TeXL178eUH5ug
✳️ چگونگی تأسیس دفتر ویژه اطلاعات؛ وقتی ملکه انگلیس از آب گلآلود ماهی گرفت
پایگاه اطلاعرسانی #پژوهشکده_تاریخ_معاصر ؛ #احسان_نراقی در خاطراتش درباره چگونگی تأسیس دفتر ویژه اطلاعات گفته است:
«وقتی شاه در سال 1338 به انگلستان و با ملکه انگلستان دیدار نمود، به ملکه گفته بود: گزارشهای دستگاههای اطلاعاتی آنقدر متعدد است که من از این همه گزارش خسته میشوم و پرسیده بود: شما در موارد مشابه نسبت به این گزارشها چه میکنید؟ ملکه انگلیس گویا در دیدار روز بعد به شاه گفته بود: من دفتری دارم در کاخ خود "بوکینگهام پالاس" و همه گزارشها آنجا میآید. در این دفتر گزارشها بررسی میشود و نتیجه آنها را به من میدهند. اگر شما هم مایلید یک نفر را به اینجا بفرستید سفارش میکنم به او تعلیمات لازم را بدهند.... پس از این دیدار بود که فردوست به انگلستان رفت و تعلیم دید و دفتر ویژه اطلاعات را ایجاد کرد».[1]
#شرح_عکس
#محمدرضا_پهلوی به همراه الیزابت دوم، #ملکه_انگلستان در لندن
شماره آرشیو: 151-۱۱ع
پینوشت:
[1]. گفتوگو با احسان نراقی، به کوشش مرتضی رسولیپور، تهران، موسسه مطالعات تاریخ معاصر ایران، 1394، صص 32-33.
ما را در فضای مجازی دنبال کنید؛
eitaa.com/iichs_ir
https://instagram.com/iichs.ir
https://t.me/joinchat/AAAAAEEF2TeXL178eUH5ug