▫️ تولد امام حسن مجتبی(ع) بر اساس گزارش دانشنامه فاطمی
🔰 به مناسبت سالروز ولادت با سعادت کریم اهل بیت(ع) منتشر شد:
🔹 نوشتاری مستخرج از از مقاله «حسن بن علی(ع)» جلد اول دانشنامه فاطمی
▪️امامحسن(ع) از نظر ظاهر، به پیامبر(ص) شباهت بسیار داشت. به گفته انسبنمالک، حسن(ع) شبیهترین افراد به رسول خدا(ص) بود. پیامبر(ص) علاقه فراوانی به او داشت و علاقه خود را به شکلهای گوناگون ابراز میکرد، ازجمله با او همبازی میشد و در بین جمع او را بر دوش خود سوار میکرد.
◾️ یکی از مؤلفههای مهمی که فاطمه(س) درباره حسن(ع) مراعات میکرد، الگوسازی رفتاری بود. آن حضرت به حسن(ع) توصیه میکرد که در منش و رفتار فردی و اجتماعی و حقمداری، مانند پدرش علی(ع) باشد.
#یادداشت
#دانشنامه
#مناسبتی
🆔 @iictchannel
🖌 یادداشت ششم
🌙 به مناسبت ایام ماه مبارک رمضان
▫️همنشینی با پیامبر(ص)، اهل بیت(ع) و اولیای خدا در آخرت چگونه است؟
◽️ چطورانسانهای متعددی میتوانند همنشین و همجوار آنان باشند؟
🔰 یادداشتی از حجتالاسلام #حمیدرضا_شاکرین عضو هیات علمی گروه #منطق_فهم_دین پژوهشگاه برگرفته از کتاب ارزشمند «زندگی در بهشت»
◾️ همنشینی با پیامبر(ص) و اهل بیت و دیگر اولیای الهی در بهشت مراتب و گونههای مختلفی دارد. یک مرتبه از همنشینی اصل ورود به بهشت فارغ از مرتبه و درجهای است که شخص از آن بهرهمند است. با تحقق این مساله شخص از صف جهنمیان که در نهایت دوری از پیامبر(ص) و اهلبیت بهسر میبرند جدا شده و در جوار پیامبران، یعنی در محیطی قرار گرفته که جایگاه پیامبران و دیگر اولیای الهی است.
#یادداشت
🆔 @iictchannel
📣 قابل توجه اساتید، صاحبنظران، فضلا و دانشپژوهان علاقهمند به قرآنپژوهی
🔸 فراخوان مقاله فصلنامه علمی تخصصی "قرآن پژوهی"
⚠️ سایت فصلنامه:
🌐 quranicstudies.iict.ac.ir
🔖 پرداخت حق الزحمه نگارش مقاله در ۴ شماره اول
📱دریافت اطلاعات بیشتر: ۰۲۵۳۷۶۰۳۵۷۱ داخلی ۱۲۴ (آقای احمدپور)
⚜️ بیشتر بخوانید:
🌐 iict.ac.ir/quran-pajohi
#فراخوان_مقاله
🆔 @iictchannel
🔹 کرسی "حق بر شهرت؛ حقوق و الزامات متقابل سینماگران و حاکمیت دینی"
🎙 با حضور:
حجت الاسلام و المسلمین #سیدسجاد_ایزدهی، رییس پژوهشکده نظامهای اسلامی پژوهشگاه
📆 یکشنبه 28 فروردین ماه، ساعت 20:30
📣 حضور مجازی از طریق:
🌐 meet.google.com/tcs-mpfg-zps
#تبلیغ
#فعالیت_اعضا
🆔 @iictchannel
◽️ گشادهرویی با دیگران سرّ ماندگاری در مهمانی الهی
🔸 نوشتاری از حجتالاسلام و المسلمین #غلامرضا_پیوندی
▪️«حُسن خلق» رمز ماندگاری در ضیافت الهی رمضان است. حضرت رسول توصیه کردند در #ماه_رمضان با فرزندان، خویشان، زیردستان و دوستان خود با اکسیر حُسن خلق و مهربانی برخورد کنید؛ البته انسان همیشه باید دارای حُسن خلق باشد ولی در این ماه حسن خلق و گشاده رویی با دیگران حکم کیمیا را دارد.
▪️در این ماه به طور خاص سفارش به خوشبرخوردی با دیگران خصوصا خانواده و کودکان و بزرگسالان شده است. در حقیقت لحظه عصبانیت و خشم ما همان لحظه اخراج از این مهمانی الهی است.
#یادداشت
🆔 @iictchannel
▫️باید درباره جایگاه امام حسن(ع) در هندسه جامع الگویی نظام امامت پژوهش شود
🔰در گفتگو با حجت الاسلام و المسلمین #محمد_عابدی عضو هیأت علمی گروه #قرآن_پژوهی پژوهشگاه عنوان شد:
▪️ شاید یکی از مهمترین ابعاد مورد غفلت در پژوهش بر محور حضرت امام حسن(ع) را باید در جایگاه امام در «هندسه جامع الگویی #نظام_امامت» پی بگیریم.
▪️ ما نیازمند معرفی الگوهای مختلف مدیریت حیات و رهبری به شیعیان جهان در موقعیتهای مختلف هستیم تا آنان متناسب با شرایط و موقعیت، امکان بقای خود را داشته باشند تا اینکه با تقویت و تکامل حیات سیاسی و...، الگوهای مراحل دیگر به آنها معرفی گردد و در نهایت به سمت الگوی مهدوی پیش روند.
#مصاحبه
🆔 @iictchannel
🔸🔶 دعای روز شانزدهم ماه مبارک رمضان
🔹 اللّهمّ وَفّقْنی فیهِ لِموافَقَةِ الأبْرارِ وجَنّبْنی فیهِ مُرافَقَةِ الأشْرارِ وأوِنی فیهِ بِرَحْمَتِكَ الى دارِ القَرارِبالهِیّتَكِ یا إلَهَ العالَمین
💠 خدایا در این روز مرا بر موافقت نیکان موفق بدار و از رفاقت اشرار دور گردان و مرا در بهشت دارالقرار به رحمتت منزل ده
به حق الهیتت ای خدای عالمیان
🆔 @iictchannel
▫️نسخه پرغلطی که تکرار میشود
🔰دکتر #احمد_شاکری عضو هیأت علمی گروه #ادبیات_اندیشه پژوهشگاه عنوان کرد:
▪️ #ادبیات_داستانی در سال گذشته تحت تاثیر دو عامل مهم یعنی «اپیدمی کرونا» – که چند سالی است در حوزه ادبیات و کتاب همانند دیگر حوزهها انقباض ایجاد کرده – و «دولت سیزدهم» قرار گرفت و حوزه ادبیات اکنون نسخه تکرارشده و پرغلطی را سالها است تکرار میکند؛ نسخههایی چون راه انداختن جشنوارههای رنگارنگ و ادعای خروجی از آنها.
#مصاحبه
🆔 @iictchannel
◽️ حکمرانی شبکهای و تأثیرات گستردۀ آن بر نظام مدیریت اجتماعی و الزامات پیش رو
🔸 نوشتاری از دکتر #حسین_رمضانی مدیر مرکز مطالعات پیشرفت و تمدن پژوهشگاه
▪️ از منظر فلسفۀ تکامل و پیشرفت، مسیر پیش روی جوامع و دولتها در حرکت به سمت حکمرانی شبکهای، مسیری تکاملی است که بسان حرکت طبیعی محقق خواهد شد.
▪️سازوکار مدیریت وضعیت موجود و تحولات آتی آن است که نخست بیابیم که چه اتفاقی و در چارچوب کدام ظرفیتهای مادی، معنوی، انسانی و اجتماعی در گسترۀ جریان پیشرفت تمدنی در حال رخ دادن است؛
◾️ سپس با فهم و بصیرت نسبت به وضعیت موجود سعی نماییم در ضمن مسیر، جریان پیشروندۀ حکمرانی شبکهای را هرچه بیشتر با اقتضائات عقلی، دینی، عرفی، اقلیمی و زیستمحیطی خود منطبق کنیم.
#یادداشت
🆔 @iictchannel
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 جهاد تبیین همان تبلیغ پیامبر است
🔻 حجت الاسلام والمسلمین #عبدالکریم_بهجت_پور عضو هیأت علمی گروه قرآن پژوهی پژوهشگاه
🔹 سلسله نشست های علمی قرآنی «قرآن؛ کتاب مبین»
#سخنرانی
#جهاد_تبیین
🆔 @iictchannel
🔸🔶 دعای روز هفدهم ماه مبارک رمضان
🔹 اَللّـهُمَّ اهْدِنى فیهِ لِصالِحِ الاَْعْمالِ وَاقْضِ لى فیهِ الْحَوآئِجَ وَالاْمالَ یا مَنْ لا یَحْتاجُ اِلَى التَّفْسیرِ وَالسُّؤالِ یا عالِماً بِما فى صُدُورِ الْعالَمینَ صَلِّ عَلى مُحَمَّد وَ الِهِ الطّاهِرینَ
💠 خدایا! در این روز مرا به شایسته ترین اعمال راهنمایی کن و آرزوها و حاجتهای مرا برآور، ای کسی که احتیاج به بیان و درخواست نداری! ای دانا به آنچه که در سینههاست! بر محمّد و آل پاکش درود فرست.
🆔 @iictchannel
اثر ارزشمند توبه واقعی I یادداشتی از #سعید_داوودی
🔰 ماه رمضان و #شب_قدر فرصت طلایی برای توبه و بازگشت به خدای توبه پذیر و بنده پرور است.
💢 توبه واقعی و خالص که از آن به « توبه نصوح » یاد می شود، آثار و برکات فراوانی برای بندگان گناهکار دارد. که از جمله ی این آثار، محبوبیت نزد خداوند و پرده پوشی بر گناهانش حتی بر فرشتگان و اعضا و جوارح اوست، تا آنجا که هیچ شاهدی بر گناهان این بنده تائب وجود نخواهد داشت.
امام صادق (ع ) فرمود : « إِذَا تَابَ الْعَبْدُ تَوْبَةً نَصُوحاً أَحَبَّهُ اللَّهُ ، فَسَتَرَ عَلَيْهِ فِي الدُّنْيَا وَ الْآخِرَةِ ؛ فَقُلْتُ: وَ كَيْفَ يَسْتُرُ عَلَيْهِ؟ قَالَ : يُنْسِي مَلَكَيْهِ مَا كَتَبَا عَلَيْهِ مِنَ الذُّنُوبِ وَ يُوحِي إِلَى جَوَارِحِهِ : اكْتُمِي عَلَيْهِ ذُنُوبَهُ وَ يُوحِي إِلَى بِقَاعِ الْأَرْضِ: اكْتُمِي مَا كَانَ يَعْمَلُ عَلَيْكِ مِنَ الذُّنُوبِ؛ فَيَلْقَى اللَّهَ حِينَ يَلْقَاهُ وَ لَيْسَ شَيْءٌ يَشْهَدُ عَلَيْهِ بِشَيْءٍ مِنَ الذُّنُوبِ؛
💢 هنگامی که بنده ای #توبه_خالص نماید ، خداوند او را دوست خواهد داشت ، در نتیجه بر گناهانش در دنیا و آخرت پرده می افکند و می پوشاند . راوی حدیث از امام می پرسد : چگونه گناهانش را می پوشاند؟ فرمود : خداوند گناهانش را از یاد فرشتگانی که مسئول نوشتن گناه او بودند، می برد و به اعضا و جوارحش که شاهد گناهانش بودند وحی می کند که گناهان بنده اش را پنهان دارند و به زمینی که در آن گناه کرده نیز دستور کتمان و پنهان کردن گناهانش را صادر می کند ؛ در نتیجه این بنده تائب ، در حالی به ملاقات خداوند می رود که هیچ چیزی که بر ضد او در باره گناهانش گواهی دهد ، وجود ندارد». ( کافی ج۲ ، ص ۴۳۰ ـ ۴۳۱)
در این شب های نورانی و سرنوشت ساز، برای بازگشتی خالصانه به آستان خدای غفور و رحیم، بکوشیم.
🆔 @iictchannel
◽️ جرم یقه سفیدان در آموزه های دینی
🔸 نوشتاری از حجتالاسلام و المسلمین #محمد_حسنی عضو هیأت علمی گروه فقه و حقوق پژوهشگاه
▪️#یقه_سفیدان اشخاصی هستند که بر اساس کلام حضرت علی(ع) در میان کارگزاران جامعه بهطور طبیعی وجود دارند که از اصحاب سرّ وی محسوب میشوند. این قشر خاص در تصمیمسازی برای کارگزار نقش اساسی دارند.
◾️ اگر ویژگیهای مثل ثروتاندوزی، خودکامگی و بی انصافی در ارتباط با مردم عادی؛ در وجود آنان رخنه کرده باشد؛ زمینهساز گسترش فساد و جرایم اقتصادی خواهد بود.
#یادداشت
🆔 @iictchannel
◽️پاسخگو بودن مسئولان به خدا؛ تفاوت نظام اسلامی با نظام های رایج دنیا
🔰 در گفتگو با حجتالاسلام #علی_ذوعلم مطرح شد:
▪️گرچه در نظامهای رایج معمولاً مسئولان حکومتها و مدیران کلان جامعه زیر بار خطاهای خود نمیروند و توجیه میکنند. اما در نگاه دینی ما این طور نیست.
◾️ مدیران و مسؤولان هر زمانی که راه درستی را نرفتند و از کار مهمی غفلت کردند اینها باید استغفار کنند و استغفار به معنی یک نوع جرم انگاری حقوقی نیست بلکه یک جنبه اخلاقی و معنوی دارد.
#مصاحبه
🆔 @iictchannel
🔸🔶 دعای روز هجدهم ماه مبارک رمضان
🔹 اللّهمّ نَبّهْنی فیهِ لِبَرَکاتِ أسْحارِهِ ونوِّرْ فیهِ قلبی بِضِیاءِ أنْوارِهِ وخُذْ بِکُلّ أعْضائی الی اتّباعِ آثارِهِ بِنورِکَ یا مُنَوّرَ قُلوبِ العارفین
💠 خدایا مرا در این روز برای برکات سحرها بیدار و متنبه ساز و دلم را به روشنی انوار سحر منوّر گردان و تمام اعضاء را برای آثار و برکات این روز مسخر فرما به حق نور خود ای روشنی بخش دل های عارفان.
🆔 @iictchannel
🖌 یادداشت هفتم
🌙 به مناسبت ایام ماه مبارک رمضان
▫️نسبت نعمت ها و لذت های بهشت با نعیم دنیایی چگونه است؟ شباهت ها و تفاوت هایشان در چيست؟
🔰 یادداشتی از حجتالاسلام #حمیدرضا_شاکرین عضو هیات علمی گروه #منطق_فهم_دین پژوهشگاه برگرفته از کتاب ارزشمند «زندگی در بهشت»
◾️ نعمتهای بهشتی فراتر از حد تصور است و در عین اینکه شباهتهایی چون واقعی بودن و... با نعمتهای این جهانی دارد، تفاوتهای مهمی نیز بین این دو هست.
◾️ اين جهان ظرف سعی و تلاش است و درمواردی نعمت ها و متاع آن با سختی ها، تلاش های طاقتفرسا به دست میآید. در بهشت اما بر اساس آیات و روایات، همه چیز مهیا، در دسترس و در انتظار خواست انسان بهشتی و یا مولود اراده او است...
#یادداشت
🆔 @iictchannel
▫️نماز و روزه چه فلسفهای دارند؟
🔻 جایگاه مناسک در هندسه معرفتی دین
🔰 نوشتاری از دکتر محمد محمدرضایی سردبیر فصلنامه علمی- پژوهشی قبسات پژوهشگاه؛
▪️خداوند این نماز و روزه را برای ما قرار داده تا ارادهمان قوی شود، شما میخواهید در ورزش قهرمان شوید، همینطوری که نمیشود قهرمان شد قهرمان شدن احتیاج به تمرین دارد. انسانیت و اخلاقی شدن احتیاج به تمرین و ممارست دارد، باید اراده را قوی کنید.
▪️ شما روزه میگیرید، همهچیز برایتان فراهم است، ولی به ارادهتان میگوید نه نزدیک نشو، نخور، نیاشام، در اجتماع به حقوق دیگران تعدی و تجاوز نکن و ...
▪️ نماز بازتمرینی برای اخلاقی شدن ما است. ما از خدا شکرگزاری کنیم، به درگاه خدا سپاس بگوییم، از او مدد بگیریم. این یک تمرین اخلاقی است.
#یادداشت
🆔 @iictchannel
🔸نشست علمی یافته های علوم رفتاری و تاثیر آن بر سیاستگذاری
🔰 هسته علوم شناختی (بینش رفتاری)(هسته مشترک مرکز رشد و نوآوری پژوهشگاه و معاونت فرهنگی و اجتماعی مرکز پژوهش های مجلس) برگزار میکند:
🔻 نخستین نشست
🎙با حضور:
◽️ امیرمحمد تهمتن
بنیانگذار تیم بینشها و راهکارهای رفتاری (بایاس)
✍️ دبیر علمی:
رحمت امامی (پژوهشگر علوم شناختی و بینش رفتاری)
⏰ یکشنبه ۴ اردیبهشت ماه، ساعت ۱۷:۳۰
📡 ثبت نام از طریق:
🌐 iict.ac.ir/events
📱کسب اطلاعات بیشتر : ۰۹۳۳۱۰۰۲۶۷۲ (آقای جهانی)
#نشست
#مرکزرشدونوآوری
🆔 @iictchannel
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
▪️ ضمن آرزوی قبولی طاعات و عبادات در لیالی پرفیض قدر، ایام شهادت مظلومانه شفیع شیعیان، مولی الموحدین، مولای متقیان #امام_علی (ع) را تسلیت عرض می نمائیم.
#تسلیت
#استوری_موشن
🆔 @iictchannel
🔸 تفکر، مراقبه و محاسبه؛ راههای درک فضائل شب قدر
✍ آیت الله #ابوالقاسم_علیدوست
عضو هیأت علمی گروه فقه وحقوق پژوهشگاه
💠 شب قدر یک ظرفیت بزرگی است که خداوند برای بندگان قرار داده است.
💠 در روایتی از پیامبر اکرم(ص) داریم کسی که شب قدر را درک کند و آمرزیده نشود خداوند او را از رحمت خودش دور میکند یعنی در شب قدر این ظرفیت قرار دارد که انسانها مورد آمرزش قرار بگیرند.
💠 شبی که قرآن در آن نازل شده است شب قدری است که از طرف خداوند قرار داده شده است.
💠 شب قدر دیگری نیز داریم که از طرف ما انسانها است و اختصاص به شب خاصی ندارد و هر وقت انسان خود را محاسبه کند و بداند که در کجاست و در چه موقعیتی قرار دارد و فضا برای عبادت فراهم باشد شب قدر او است و خوب است که انسانها هر دو شب را مورد توجه قرار دهند.
💠 در شب قدری که از طرف خداوند است با تفکر، مراقبت و محاسبه میتوانیم فضائل این شب را درک کنیم.
💠 بزرگان دینی بیان داشتهاند که با تفکر و مراقبت در روز و محاسبه در شب میتوانیم فضائل این شب را درک کنیم.
🆔 @iictchannel
🔸🔶 دعای روز بیست و دوم ماه رمضان
🔹 اَللّـهُمَّ افْتَحْ لى فیهِ اَبْوابَ فَضْلِکَ وَاَنْزِلْ عَلَى فیهِ بَرَکاتِکَ وَوَفِّقْنى فیهِ لِمُوجِباتِ مَرْضاتِکَ وَاَسْکِنّى فیهِ بُحْبُوحاتِ جَنّاتِکَ یا مُجیبَ دَعْوَةِ الْمُضْطَرّینَ
💠 خدایا! درهای فضل خودت را بر من بگشای و برکاتت را در این روز بر من نازل کن و به آنچه خوشنودیت در آن است موفق بدار و در وسط بهشت هایت مرا سُکنا ده، ای اجابت کننده ی خواسته ها و دعاهای بیچارگان.
🆔 @iictchannel
◽️ ممنوع بودن یأس از رحمت خدا حتی در جهنم
🔸 نوشتاری از حجتالاسلام و المسلمین #حسین_عشاقی عضو هیات علمی گروه #فلسفه پژوهشگاه
▪️راه توبه و بازگشت به سوی خدا حتی در جهنم باز است؛ زیرا امیدوارشدن به مغفرت خداوند در جهنم، خود نوعی توبه است چون توبه این است که انسان کفر و عصیان را رها کرده و رو به ایمان و عبادت آورد؛
▪️ این همان کاری است که در دعای ابوحمزه به جهنمی ها تعلیم داده شده که گناه «یأس» را رها و به عبادت «امیدواری به رحمت و مغفرت خدا» رو آورند.
#یادداشت
🆔 @iictchannel
◽️ تحدی قرآن در عرصه های مختلف تا ابد ادامه دارد
🔸 سخنرانی حجتالاسلام و المسلمین #سیدمحمدحسن_جواهری عضو هیات علمی گروه #قرآن_پژوهی پژوهشگاه
▪️قرآن با نزول آیات تحدی بلای بزرگی بر سر قریش آورد و علاوه بر سوره مسد، سوره توحید نیز با بلاغت بالا ضربهای به قریش زد، زیرا در یک سطر خداوند معرفی شده است، اما خدایان ناتوان قریش اصلا نمیتوانستند ارائه شوند؛ همه زبان شناسان اعتقاد دارند هیچگاه دوران طلایی ادبیات عرب در دوران نزول قرآن پدید نخواهد آمد و با آن شکوه ادبی قرآن مثل قرآن نگاشته نشد.
#سخنرانی
🆔 @iictchannel
🖌 یادداشت هشتم
🌙 به مناسبت ایام ماه مبارک رمضان
▫️در بهشت آیا قانون و مقررات و حلال و حرام و اطاعت و تخلف هم وجود دارد؟
🔰 یادداشتی از حجتالاسلام #حمیدرضا_شاکرین عضو هیات علمی گروه #منطق_فهم_دین پژوهشگاه برگرفته از کتاب ارزشمند «زندگی در بهشت»
◾️ نظام آخرت برخلاف این دنیا نظام اعتباری نیست و لاجرم در آن قوانین وضعی راه ندارد. قوانین حاکم بر بهشت همه قوانین تکوینی هستند و قانون وضعی و قراردادی در آن معنا ندارد.
#یادداشت
🆔 @iictchannel
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
‼️ #ببینید
📹 اعجاز علمی و تشریعی قرآن کریم
🔻 حجت الاسلام والمسلمین #سیدمحمدحسن_جواهری عضو هیات علمی گروه #قرآن_پژوهی پژوهشگاه
🔹 سلسله نشست های علمی قرآنی «قرآن؛ کتاب مبین»
#سخنرانی
🆔 @iictchannel