◽️ مرکز رشد و نوآوری در مسیر رشد و کمال!
🔰 گپ و گفتی با #مهدی_رحیمی رئیس مرکز رشد و نوآوری پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
🔻 مرکز رشد و نوآوری پژوهشگاه – که راهکار برآمده از طرح تحول بود – از رهگذر بررسی «فلسفه تشکیل پژوهشگاه»، «نگاهی تاریخی به موضوع و بسترهای شکلگیری پژوهشگاه»، «بررسی محیطی صحنه داخل و بین الملل» و همچنین «روندپژوهی نهاد علم در بستر زمان (بررسی وضعیت تطور نهاد علم در دنیا)»، به «ایدهای برتر»، برای سازماندهی امور خود رسید...
🔻جامعه علمی باید از یک «زیستبوم پیشامسئلهگی» به «زیستبوم مسئلهگی» انتقال یابد. این انتقال با ساخت نسل دوم پژوهشگاه/ جامعه علمی در قالب تشکیل اکوسیستم رشد علمی و با بکارگیری شتابدهندگان آن اکوسیستم امکانپذیر است. به عبارت بهتر برای اجراییسازی ایده فعالسازی جامعه علمی در نسل دوم، میباید با اتخاذ یک راهبرد اساسی، کمکیار اعضای جامعه علمی-حاکمیتی بود....
#گفتگو
🆔 @iictchannel
▫️کتاب مبانی قرآنشناختی علم دینی
🔰توسط #سازمان_انتشارات پژوهشگاه و به قلم حجتالاسلام #محمد_علی_اسدی_نسب در گروه علوم انسانی قرآنی پژوهشگاه منتشر شد.
🔹منکران علوم انسانی اسلامی بدون لحاظ نسبتی که آموزههای قرآنی با علوم انسانی دارد، همواره مطالب ناسازگار با مبانی وحیانی را بیان میکنند، لذا در این اثر و در دو بخش امکان علم دینی با رویکرد علوم انسانی و بخش مبانی مشترک، جواز، مطلوبیت و ضرورت علم دینی تلاش شده است با اتکای به قرآن کریم ضمن بیان مبانی علم دینی و بالاخص علوم انسانی اسلامی، به شبهات مربوطه نیز پاسخی مناسب داده شود.
#معرفی_کتاب
🆔 @iictchannel
▫️نخستین هماندیشی همایش عرفان اهلبیتی
💢 ماهیت، منطق و ضرورت عرفان اهل بیتی
🔸 توسط گروه #عرفان پژوهشگاه با همکاری مجمع جهانی اهل بیت(ع)، موسسه فرهنگی هنری تحقیقاتی پویندگان انوار توحید و موسسه فرهنگی هنری تعاملات الهیات دانان شیعه و کلیسای کاتولیک برگزار می شود:
🎙با حضور:
#رضا_رمضانی_گیلانی
#علی_شیروانی
#مهدی_علیزاده
#مسعود_آذربایجانی
#محمدمهدی_گرجیان
#رضا_الهی_منش
#علی_امینی_نژاد
#مصطفی_فرهودی
#علی_فضلی
#الیاس_عارفی
#محمد_فنایی_اشکوری
#اصغر_نوروزی
#محمدجواد_رودگر
📆 شنبه ۱۹ شهریورماه،ساعت ۸ صبح
🏢 قم، مجمع جهانی اهل بیت(ع)
#همایش
#عرفان_اهل_بیتی
🆔 @iictchannel
7.22M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💯 پیشنهاد ویژه
⚠️ #ببینید | «پرسش های پیرامون حجاب»
⁉️ آیا حجاب واقعا ریشه قرآنی و روایی دارد؟
⁉️ آیا حجاب یک امر اخلاقی است یا الزامی و فقهی؟
⁉️ آیا آیات حجاب مربوط به همه مسلمانان است؟ یا مربوط به شخصیت ها می باشد؟
⁉️ آیا این حجاب فقط مخصوص زنان شوهردار است؟
⁉️ آیا حجاب یک امر شرعی است یا عرفی؟
🎙 حجتالاسلام والمسلمین #سعید_داودی عضو هیأت علمی گروه قرآن پژوهی پژوهشگاه به شبهاتی پیرامون حجاب زنان پاسخ می دهد....
💠 با ما همراه باشید...
#حجاب_عفاف
🆔 @iictchannel
◽️ مراسم بزرگداشت آیت الله سیدحسن مصطفوی در قم برگزار می شود
🔰 بزرگداشت ارتحال عالم عامل و حکیم متاله آیت الله سیدحسن سعادت مصطفوی از سوی مجمع عالی حکمت اسلامی با مشارکت پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی و دیگر نهادهای حوزوی و دانشگاهی در قم برگزار می شود...
⚜️ بیشتر بخوانید:
🌐 iict.ac.ir/mostafaviie
#یادبود
🆔 @iictchannel
▫️نشست علمی اربعین و آینده جهان تشیع
💢 ظرفیتها و راهبردها
🔸 گروه سیاست پژوهشکده نظامهای اسلامی پژوهشگاه با همکاری پژوهشکده علوم و اندیشه سیاسی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، مرکز تحقیقات اسلامی مجلس، کمیته فرهنگی و آموزشی ستاد مرکزی اربعین حسینی، شبکه اینترنتی عبرات برگزار می کند:
🎙با حضور:
#شمس_الله_مریجی
#سیدسجاد_ایزدهی
#سیدکاظم_سیدباقری
#محمود_فلاح
📆 یکشنبه ۱۳ شهریورماه،ساعت ۱۱
🏢 قم، پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
⚠️ حضور مجازی از طریق:
➡️ dte.bz/danaee
📺 پخش زنده و مستقیم با ترافیک رایگان:
➡️ abarat.tv
#نشست
#اربعین
🆔 @iictchannel
🖼 #عکس_نوشت | عالم زمانشناس
⏺ شهید صدر به جهت دارا بودن امتداد علمی و اجتماعی واجد شرف وجودی و شرف ارزشی بود. شرف وجودی به شدت و قوت وجودی است که ایشان سعه وجودی داشتند و شرف ارزشی در داشتن اخلاق اجتماعی و سیاسی است که ناشی از کارکرد و فضیلت علمی است. یکی از ویژگیهای شهید صدر شناخت افتضائات زمانه بود. ایشان عالم «زمانشناس» بود و آشنایی کامل با اندیشههای فلسفی و اجتماعی در روزگار دوران حیاتش داشت.
⬅️ شهید صدر در بخش علوم انسانی به خصوص علوم انسانی حوزوی صاحب نوآوریهایی است که در نوع خود بینظیر است. نوآوریهای شهید صدر منحصر در فقه و اصول نیست بلکه در اقتصاد، فلسفه، علوم قرانی به نوآوریهای مهمی دست یافتند که میتوان به دیدگاههای مانند تعریف علم اصول، حقالطاعه، هویتبخشی مستقل به سیره و... اشاره کرد. علم اصول با دست توانای شهید صدر به چهارمین دوره خود گام گذاشت.
✍️ حجتالاسلام والمسلمین #قاسم_بابایی، از پژوهشگران پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
🔖 برگرفته از مقاله "گذری انتقادی بر امتداد علمی-اجتماعی شهید صدر در توسعه علوم انسانی اسلامی" شماره 93 و 94 فصلنامه انتقادی - نظری در حوزه علوم انسانی «کتاب نقد»
#برشی_از_مقاله
📌 جهت سفارش این کتاب به لینک زیر مراجعه نمائید:
➡️ poiict.ir/22511
🆔 @iictchannel
🖼 #عکس_نوشت | هویت حقیقی یا غیرحقیقی
◽️ در هر فضا نوعی تکنولوژی ما را محصور خود نموده است. تکنولوژی در حال فراموشنمودن، مکلفبودن و پاسخگوبودن انسان به خالق خود و مسافر بودن در دنیای مادی است. در حقیقت فضای سایبر داروینیسم عملی و بریده شده انسان از خالق خود را به نمایش آورده است. اصلیترین چالش فضای سایبر را میتوان دورنمودن انسان از هویت ملکوتی خود با نمایش جلوههای رنگارنگ از تمدن غربی به شمار آورد.
◽️ شکلگیری هویتهای مجازی و عاریتی که ریشه در حقیقت ندارد، کاربر و روابط اجتماعی بین کاربران را به چالش میکشاند. اعتماد و حس نزدیکی در روابط اجتماعی سایبری به شدت کاهش مییابد و کاربران اعتمادی به یکدیگر نخواهند داشت. هرکسی منهای مختلفی از خود به نمایش درمیآورد که پرچمدار یک بعد از نفسانیت اوست. این انسان آنچنان در منهای عاریتی و مجازی خود ساخته گم میشود که از خود و از مسئولیت خود غافل خواهد شد .
📖 برگرفته از کتاب تأملی نظری در ماهیت فضای سایبر، نوشته #احسان_کیان_خواه، عضو مرکز مطالعات فضای مجازی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
#برشی_از_کتاب
📌 جهت سفارش این کتاب به لینک زیر مراجعه نمائید:
➡️ poiict.ir/22549
🆔 @iictchannel
🖼 #عکس_نوشت | ظهور، پاسخ به نیاز فطری بشر
🔺 یکی از مهمترین گرایشهای فطری انسان، عدالت طلبی و کمالخواهی است که آدمیان در تاریخ بهطور تمام و کمال از نایلشدن به تعالی و عدالت محروم ماندهاند و از این رو عامل غریزی و فطری گرایش به حقیقت و شناخت نظام وجود، چنانکه هست، و گرایش به عدالت یعنی ساختن جامعه، چنانکه باید، بهعنوان مکانیسم و محرکی سبب شده است همواره جدالهای بسیاری بین حق و باطل صورت گرفته و بشریت در جهت نایلشدن به حق خویش، قربانیان بیشماری را تقدیم کرده و دشواریهای بسیاری پیش روی او قرار گیرند.
🔺 در این راستا اقدامات پیامبران نیز که جامعه را حرکت دادهاند در جهت فطرت بوده است. با عنایت به آموزههای وحیانی، حکم فطرت در نهایت تخلفناپذیر است و انسان پس از یک سلسله چپ و راست رفتنها و تجربهها راه خویش را مییابد و به ضرورت ناموس خلقت، روزی با ظهور منجی به کمال نهایی خویش خواهد رسید.
📖 برگرفته از کتاب مهدویت، نوشته #بهروز_محمدی
#برشی_از_کتاب
📌 جهت سفارش این کتاب به لینک زیر مراجعه نمائید:
➡️ poiict.ir/4322
🆔 @iictchannel
🖼 #عکس_نوشت | علوم انسانی از منظر شهید صدر
🔹 شهید صدر پس از پذیرش مفهوم علم در معنای تجربیاش، نقش علم تجربی را در یافتن نظام اجتماعی مطلوب میکاود. در اینجا او با دقتی شگرف، میان تجربه طبیعی و تجربه اجتماعی تفاوت قائل میشود و بر همین اساس شایستگی تجربه را برای یافتن نظام اجتماعی مطلوب رد میکند.
🔹 از نظر او، علوم تجربی در قلمرو طبیعت جهانشمولاند و اسلامی و غیر اسلامی ندارد؛ زیرا وجود این پدیدهها متکی به بینش و گرایش انسان نیست؛ اما علوم تجربی در قلمرو اجتماع جهانشمول نیستند؛ زیرا هم وجود پدیدهها در اجتماع انسانی متکی به بینش و گرایش کنشگران اجتماعی است، هم مواضع و روشهای پژوهشگران با مبانی بینشی و ارزش گذاریها و گرایشهایشان هماهنگ است. بنابراین از نظر شهید صدر ماهیت علوم انسانی با علوم طبیعی و جایگاه تجربه در آنها متفاوت است.
✍️ #صفوراسادات_امین_جواهری و #سیدامید_مؤذنی
🔖 برگرفته از مقاله "علم دینی از منظر شهید صدر با تأکید بر علوم انسانی اسلامی" شماره 93 و 94 فصلنامه انتقادی - نظری در حوزه علوم انسانی «کتاب نقد»
#برشی_از_مقاله
📌 جهت سفارش این کتاب به لینک زیر مراجعه نمائید:
➡️ poiict.ir/22511
🆔 @iictchannel
🖼 #عکس_نوشت | هستیشناسی شهید صدر
🔸 یکی از مباحث مهم در فلسفه حقوق بررسی چگونگی شکلگیری حقوق طبیعی و اصطياد قواعد بنیادین است که شهید صدر از طریق سنتهای تاریخی وارد شدهاند. ایشان با تقسیمبندی جامعه به زیربنا و روبنا بر این باور است که جامعه توحیدی از چهار ضلع خدا، طبیعت، انسان و پیوند شکل گرفته است. بر همین اساس جایگاه و جغرافیای سنتهای تاریخی و قوانین تکوینی و تشریعی در پیوند و ارتباط خداوند با طبیعت و انسان مشخص میشود.
🔸 اندیشههای شهید صدر در بخش هستیشناسی جامعه در مجموعه ساختارگرایی قرار دارد که مبتنی بر دو پایه زیربنا و روبناست. محتوای درونی و روانی و فکری انسان زیربنا و وضع اجتماعی، مناسبات اجتماعی روبنای جامعه را تشکیل می دهد.
✍️ #قاسم_بابایی و #سید_حسین_فاطمی_نژاد
🔖 برگرفته از مقاله "بررسی و تحلیل نظام حقوق طبیعی و سنتهای تاریخی از منظر شهید صدر" شماره 93 و 94 فصلنامه انتقادی - نظری در حوزه علوم انسانی «کتاب نقد»
#برشی_از_مقاله
📌 جهت سفارش این کتاب به لینک زیر مراجعه نمائید:
➡️ poiict.ir/22511
🆔 @iictchannel
🖼 #عکس_نوشت | بردگی سایبری
🔸 صاحبان قدرت و ثروت، فضای سایبر را جولانگاه استعمار و استثمار نوین قرار دادهاند. مهندسی و مدیریت فکری جوامع و شبکههای سایبری با سرویسهای متنوعی که لحظهای انسان را رها نمیکند، بردگی فکری و اندیشهای را شکل داده که منافع سیاسی و اقتصادی قدرتهای نوین سایبری را تأمین میکنند. این نظام بردهداری با تسلیم و اختیار و اشتیاق کامل برده شکل میگیرد و افکار، اندیشهها و حتی خیالپردازی انسان را شکل میدهد.
🔸 دنیا محل گذر و مزرعه آخرت است. اصالت دنیا به آخرتسازی و بندگی پروردگار است. اصلیترین چالش فضای سایبر را میتوان دور نمودن انسان از هویت ملکوتی خود با نمایش جلوههای رنگارنگ، از تمدن غربی به شمار آورد. انسان آنچنان در منهای عاریتی و مجازی خودساخته گم میشود که از خود و از مسئولیت خود غافل میشود.
📖 برگرفته از کتاب تأملی نظری در ماهیت فضای سایبر، نوشته #احسان_کیان_خواه، عضو مرکز مطالعات فضای مجازی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
#برشی_از_کتاب
📌 جهت سفارش این کتاب به لینک زیر مراجعه نمائید:
➡️ poiict.ir/22549
🆔 @iictchannel