هدایت شده از مرضیه رمضانقاسم
⚡️⚡️⚡️⚡️⚡️⚡️⚡️⚡️⚡️⚡️⚡️⚡️
⚡️
⚡️
⚡️
⁉️ممکن است عکسنوشتهای که منکر معجزه برای پیامبر اسلام هست را پاسخ دهید؟
🔘 تبیین شبهه توسط استاد جواد حیدری
در پاسخ به این عکسنوشته که یک سناریوئی است بین یک "ایتالیایی" با یک شیخ منتسب به اسلام و مضمون آن از این قرار است که:
- فرد ایتالیایی میگوید: مسیح مرده زنده میکرد، موسی عصا را تبدیل به مار میکرد اما اسلام شما هیچ معجزهای ندارد!
- شیخ منتسب به اسلام، یک کتاب به زبان "اسپانیایی" به مرید "ایتالیایی" میدهد و میگوید: در روز سه مرتبه صبح، ظهر و شب ۲۰ صفحه از این کتاب را بخوان.
- فرد ایتالیایی در پاسخِ شیخ میگوید: مگر من دیوانهام کتابی را که نمیفهمم را بخوانم؟!
- شیخ به او میگوید: معجزهی ما همین است که ۱۴ قرن است مردم یک کتابی را که چیزی از آن نمیفهمند را با ذوق و شوق میخوانند حتی بدون وضو به آن دست نمیزنند!
🖊و اما پاسخ استاد جواد حیدری به عکسنوشتهی مذکور:
1⃣ این مطلب که در عکسنوشته آمده:
"دینِ بدون معجزه قابل پذیرش نیست" مطلب کاملا درستی است و به همین جهت است که ما نیز از مسیحیان، یهودیان و دیگر شریعتها برای زمان کنونی مطالبهی معجزه میکنیم.
اگر حضرت عیسی (علیهالسلام) مرده زنده کرده و سایر پیامبران نیز معجزات دیگری داشتهاند چون ما آن معجزات را ندیدهایم باید به ما بگویند معجزهی حالِ حاضرِ مسیحیان و یهودیان چیست؟ چون ما مسلمانان معجزهی زنده داریم، در حالیکه آنها معجزهی زنده ندارند و به تعبیر عرفی پهلوان زنده را عشق است.
2⃣جهات اعجاز قرآن متفاوت است.
از جمله جهات اعجاز قرآن اعجاز بیانی و غیربیانی است.
〽️اعجاز بیانی قرآن کریم برای متخصصان و به تبع آن برای غیرمتخصصان
اگر کسی مسلط به زبان عربی نباشد تا بتواند اعجاز لفظی و بیانی قرآن اعم از فصاحت و بلاغت را فهم کند اما هماکنون در سراسر عالم از جمله در غرب آکادمیهای بزرگ زبانشناسی و همچنین زبانشناسانی وجود دارد که فصاحت و بلاغت قرآن را اذعان کردهاند.
پس ولو اینکه ما فصاحت و بلاعت قران را فهم نکنیم وقتی شاهد هستیم متخصصان عالم به اتفاق، فصاحت و بلاغت قرآن را اذعان و تصدیق کردهاند، ما نیز بالتَبَع میپذیریم.
شاهد کلام ما معجزهی حضرت موسی نزد ساحران است آنگاه که ساحران فهم کردند سنخ کار موسی از سنخ کار خودشان نیست و ایمان آوردند، مردم نیز به تَبَعِ آنها، ایمان آوردند.
در زمان کنونی نیز فصاحت و بلاغت قرآن، برای اکثر افراد قابل فهم نیست، بنابراین همین که متخصصان زبانشناسی با ملاک و معیار معتبرشان فصاحت و بلاغت قرآن را تصدیق کنند، دیگران نیز تصدیق خواهند کرد.
〽️اعجاز غیر بیانی قرآن کریم برای غیرمتخصصان:
اگر کسی فصاحت و بلاغت قرآن را فهم نکند باز معجزه بودن قرآن به قوّت خود باقیست زیرا اعجاز قرآن جهات دیگری نیز دارد و اعجاز آن منحصر در اعجاز لفظی نمیشود و اعجاز لفظی فقط یک نمونه از اعجازهای قرآن است؛ به عنوان نمونه، قرآن اعجاز غیربیانی نیز دارد مثل آنجا که خداوند نسبت به آینده سخن گفته است، البته نمونههای فراوانی از اِخبار غیبی در قرآن وجود دارد، اما با این وجود تاکنون حتی یک نفر نتوانسته است اخبار غیبی دهد و با قاطعیت از آینده صحبت کند.
♻️نتیجه اینکه:
✅همانطور که اشاره شد اعجاز قرآن جهات متعدد دارد از جمله:
- اعجاز علمی قرآن کریم
- عدم تناقض قرآن کریم
- جامعیت قرآن کریم
- اُمی بودن و به مکتب نرفتن حامل رسالت(نبیمکرم اسلام)
✅تمام نمونههایی که ذکر شد، بخشی از اعجاز قرآن کریم است. بنابراین همانگونه که قرآن تحدّی کردهاست و فرموده:
"انکنتم فی ریب مما نزلنا علی عبدنا فاتوا بسوره من مثله"
اگر شک دارید قرآن از نزد نبی خداست
متخصصان و غیرمتخصصان عالم و جن و اِنس دست به دست هم بدهید و پشت هم و به کمک یکدیگر یک سوره از قرآن بیاورید اگر آوردید ما از مبنا و مسلکمان دست برمیداریم و به مبنا و مسلک شما روی میآوریم.
والسلام علیکم و رحمهالله و برکاته
#اعجاز_قرآن
@javadheidari110
⚡️⚡️⚡️⚡️⚡️⚡️⚡️⚡️⚡️⚡️
@ramezan_ghasem110
هدایت شده از مرضیه رمضانقاسم
🚩 🏴 🚩 🏴 🚩 🏴 🚩 🏴 🚩 🏴
🏴
🚩
پرســـ❓ــش
⁉️سر مطهر امامحسین علیهالسلام توسط چه کسی و کجا دفن شدهاست؟
پاســـ🖊ــــخِ استاد حیــــــدرے "زیدعزه"
⭕️ مقدمه
در اين که سر امام حسین علیهالسلام، کجا دفن شده است، منابع تاريخی شیعه و سنی گزارشهای گوناگونی آوردهاند تا آنجا که شش قول در اين باره گفته شده است.
1⃣ سر مطهر به بدن مبارک در کربلا ملحقشدهاست.
🖇اين قول مشترک میان شیعه و سنی است.
🔻علمای شیعه، از جمله:
(شیخصدوق)،(سیدمرتضی)،(فتالنیشابوری)(ابننماحلی)،(سیدبنطاووس)،(شیخبهايی) و (علامهی مجلسی) اين قول را بیان کردهاند.
🌹🎋شیخ صدوق و پس از ایشان فتال نیشابوری در اين باره مینويسند: علیبنحسینعلیهالسلام، همراه زنان از شام خارج شدند و سر حسینبنعلی علیهالسلام را به کربلا بازگرداندند.📚(شیخ صدوق، امالی، مجلس سی و يکم، ص 232)،(فتال نیشابوری، روضة الواعظین، ص192) و (علامهی مجلسی، بحارالانوار، ج 45)
🌹🎋سید مرتضی در اين باره میگويد: سر امام حسین علیهالسلام به همراه بدن در کربلا دفن شد📚رسائل المرتضی، ج 3 ،ص130
🌹🎋ابن شهر آشوب بعد از نقل سخن فوق از سید مرتضی، از قول شیخ طوسی نقل کرده است
"و منه زيارة الاربعین" به سببِ ملحق کردنِ سرِ امام به بدن و دفن آن، زيارت اربعین از جانب امامان علهیمالسلام توصیه شده است.📚(مناقبآلابیطالب، ج 4 ،ص85) و (علامهیمجلسی، بحاراالنوار، ج 44 ،ص 199)
🌹🎋ابننمایحلی نیز نگاشته است: آنچه از اقوال بر آن میتوان اعتماد کرد، آن است که بعد از آن که دشمن سر امام را در شهرها گرداندند، آن را به بدن مطهر بازگردانده و به همراه بدن دفن کردند.📚نجمالدينمحمدبنجعفربننماحلی، مثیرالاحزان، ص 85
🌹🎋سیدبنطاووس نوشته است: طبق روایات، سر مطهر حسینبنعلیعلیهالسلام، به کربلا بازگردانده و با بدن مطهر دفن شد و عمل اصحاب بر اين معنا بوده است.📚سید ابن طاووس، اللهوففیقتلیالطفوف، ص114
🌹🎋علامهی مجلسی، يکی از وجههای استحباب زيارت امام حسین علیهالسلام در روز اربعین را، الحاق سرهای مقدس به ابدان توسط علیبنحسینعلیهالسلام بیانکردهاست.📚مجلسی، بحارالانوار، ج98، ص334
🌹🎋وی در جای ديگر بعد از نقل اقوال ديگر در اينباره مینويسد: مشهورِ بین علمای امامیه آن است که سر امام همراه بدن دفن شده است.📚همان، ج 45، ص145
🔻برخی انديشمندان اهلتسنن نیز اين قول را بیان کردهاند:
🌹🎋ابوريحان بیرونی در اين باره مینويسد: و فی العشرين رد راس الحسین علیهالسلام الی مجثمه حتی دفن مع جثته...؛ در روز بیستم صفر سر حسینبنعلیعلیهالسلام به بدنشان ملحق شد و با آن دفن گرديد. 📚 بیرونی، الآثار الباقیه عنالقرونالخالیه،ص331
🌹🎋قرطبی مینويسد: امامیه میگويند: سر حسینبنعلیعلیهالسلام پس از چهل روز به کربلا بازگردانده و به بدن ملحق شد و اين روز نزد آنان معروف است و زيارت در آن روز را زيارت اربعین مینامند. 📚محمد بن احمد قرطبی، التذکرة فی امورالموتی و امورالاخره، ج 2، ص668
🌹🎋قزوينی نیز نگاشتهاست: روز اول ماه صفر، عید بنیامیه است، چون در آن روز، سر حسینبنعلیعلیهالسلام را به دمشق وارد ساختند و در روز بیستم آن ماه، سر ايشان به بدن، بازگرداندهشد.📚زکريا محمدبنمحمود قزوينی، عجائبالمخلوقات و الحیوانات و غرائبالموجودات، ص45
🌹🎋مناوی نوشته است: امامیه میگويند: چهل روز پس از شهادت، سر به بدن بازگرداندهشده و در کربلا دفن شدهاست.📚عبدالرئوف مناوی، فیضالقدير،ج1،ص205
2⃣ در کنار قبر امیرالمومنین علیهالسلام
📚(ابن قولويه قمی، کاملالزيارات، ص84)،(کلینی، الکافی، ج 4 ،ص571 -572)،(ابوجعفر محمدبنحسنطوسی، تهذيب الاحکام، ج 6 ،ص 35 -36) و (ابن شهر آشوب، همان، ج4 ،ص85)
3⃣ مسجد رقه در کنار فرات
4⃣ بقیع نزد قبر مادرش فاطمهسلاماللهعلیها
5⃣ دمشق
6⃣ قاهره
📚(سبطبنجوزی، تذکرةالخواص، ص265 -266)،(سید محسن امین عاملی، اعیانالشیعه، ج 1 ،ص626 -627) و (همو، لواعجالاشجان، ص 247 -250)،(محمدامین امینی، همان، ج 6 ،ص 321 -337)
♻️نتیجه اینکه:
بررسی و تأمل در اين اقوال اين نتیجه را در بردارد که:
✅ ديدگاه اول، قول مشترک و معتبر بین شیعه و سنی است، همان قولی که قائل است سر مطهر، به بدن مبارک حضرت در کربلا ملحق شده است. این قول مشهور و مورد اعتماد و عمل علمای شیعه است، ازاينرو قابل اعتنا و پذيرش است و بنا بر گزارشهای تاريخی چنانکه اشاره شده است اين الحاق در روز بیستم صفر سال 61 توسط امام سجاد علیهالسلام بوده است.
#عقائد
#امامت
#شبهات_محرم
🆔 @javadheidari110
🏴 🚩 🏴 🚩 🏴 🚩🏴 🚩 🏴 🚩
@ramezan_ghasem110
هدایت شده از اهلقلموقوللیِّن
136.6K
⁉️پرسش
چرا امامخمینی (ره) حفظ نظام را مهمتر از جان امام عصر (عج) میدانستند؟
در حالیکه امامزمان واسطهی فیض هستند نه امامخمینی؟
🔊پاسخ استاد حیدری(زیدعزه)
#انقلاب_مهدویت
🇮🇷کانال رسمی استاد جواد حیدری👇
https://eitaa.com/joinchat/4071489550C59c970ae1b
🔹 رهبر معظمانقلاب (ادام الله ظله العالی)، در شرح کلام امیرالمؤمنین (علیه السلام) فرمودند:
مِن مَواعِظ علی (علیه السلام):
✨ من استَطاعَ أَن یَمنع نفسَه مِن أَربعةِ اَشیاءٍ فهو خَلیقٌ بِأَن لایَنزلَ بِه مَکروهٌ أبداً قیل: وما هُنّ یا أمیرالمؤمنین! قال: العَجلةُ واللّجاجَة والعُجبُ والتَّوانی.
📚 تحف العقول، صفحه ۲۲۲.
هرکس این چهار صفت را از خود دورکند؛ خواه فرد باشد وخواه مجموعه دستاندرکاران و رؤسای جامعه، هیچگاه حادثه و واقعه ناخوشایندی، متوجه او نخواهدشد:
1️⃣ عجله
بدون تأنّی و دقت، تصمیمگیری کند یا کاری را اجراء نماید (عجله غیر از سرعت در عمل است).
2️⃣ لجاجت
یکی از مسائل خطرناک و بلاهای دامنگیر، اصرار و پافشاری ناحق در مسألهای است که چون این حرف را گفته و یا چنین موضعی اتخاذ کرده حاضر نیست عقبنشینی کند و لو خلاف آن ثابت شود.
3️⃣ مغرورشدن و خودشگفتی
که انسان نقصها و ضعفهای خود را ندیده و احیاناً مُحَسَّناتش(خوبیهایش) را بزرگ بشمرد.
4️⃣ کاهلی و سستی
کار امروز را به فردا افکندن و تأخیر انداختن.
•┈┈••••✾•🌿🌺🌿•✾•••┈┈•
کانال رسمی استاد جواد حیدری 👇 https://eitaa.com/joinchat/4071489550C59c970ae1b
هدایت شده از مرضیه رمضانقاسم
🚩 🏴 🚩 🏴 🚩 🏴 🚩 🏴 🚩 🏴
🏴
🚩
پرســـ❓ــش
⁉️چرا امام سجاد علیهالسلام بیمار بودند؟
پاســـ🖊ــــخِ استادحیــــــدرے زیدعزه
1⃣ حفظ اسلام
با مطالعهی تاریخ و بررسی زندگی امام سجاد علیهالسلام به این نکته رهنمون میشویم که حضرت، با سیاست های مختلف و شجاعت مثال زدنی خود، مکتب اهلبیت -علیهمالسلام- و پیروان آن را و در یک کلام، اسلام عزیز را حفظ و باعث بقای آن شدند.
1⃣بیماری مانع تعطیل وظائف امام نبود
تدبير امام سجاد در اسارت، گريه هاي امام سجاد در مدينه، ایراد خطبه و روضه خواني هاي آن حضرت و بیان معارف در قالب دعا به مدت 35 سال و تبلور آن در زبور آل محمد که همان صحیفهی سجادیه است، شاهد و گویای این حقیقت است.
بنابراین اینگونه نبوده که حضرت سجاد علیهالسلام همیشه بیمار بوده و وظائف امامت را معطل گذاشته و اقدامی انجام ندهند.
2⃣بیماری مختصِ عاشورا و حفظِ نسلِ
آنچه مسلم است؛ بیماری امام زین العابدین -علیه السلام- تنها در ایام حادثهی عاشورا بوده و علت آن، تقدیر الهی بوده است که ایشان زنده بمانند و نسل امامحسین -علیهالسلام- از این طريق حفظ شود.
3⃣مانعی برای کشته شدن ایشان توسط دشمنان
همانگونه که در تاریخ ثبت شدهاست، چندین مرتبه تصمیم گرفتند حضرت را بکشند، اما چون بیماری ایشان شدید بود گفتند: بیماری او را خواهد کشت و دیگر لازم نیست ما او را بکشیم و به این ترتيب این بیماری سبب نجات حضرت شد. مرتضی مطهری، حماسه حسینی،ج1
حمید بن مسلم گوید: ما به اتفاق شمربنذیالجوشن در خیمهها عبور میکردیم تا به علیبنحسین -علیه السلام- رسیدیم و ایشان را در شدت بیماری و با حالتی ناتوان در بستر غم و بیماری و ناتوانی خوابیده دیدیم، جماعتی از رجاله که با شمر بودند، گفتند: آیا این بیمار را بکشیم؟ من گفتم: سبحانالله شما چه مردم بیرحمی هستید! همین مرض او را خواهد کشت. بدین وسیله شر دشمنان را از آن حضرت برگردانیدم📚شیخ عباس قمی، منتهیالامال،ج1
♻️نتیجه اینکه:
بر اساس حکمت الهی، امام سجاد -علیهالسلام- فقط در حماسهی کربلا و عاشورا مدتی بیمار بودند و بعد از حفظ جان حضرت، ایشان با تدبیر و شجاعت و ایفای نقش امامت و رهبری خویش باعث بقای اسلام عزیز شدند و اطلاق «امام بیمار» برای حضرت، به هیچ وجه صحیح و جایز نیست.
#عقائد
#امامت
#شبهات_محرم
🆔 @javadheidari110
🏴 🚩 🏴 🚩 🏴 🚩 🏴 🚩
@ramezan_ghasem110
هدایت شده از کانال احکام استاد صالحی
⬛️حکم سیاه پوش کردن مسجد یا پوشیدن لباس مشکی⬛️
سوال:
آیا سیاه پوش کردن مسجد و پوشیدن لباس مشکی در مراسم عزاداری کراهت دارد؟
✅ پاسخ:
سیاهپوش کردن مساجد و پوشیدن لباس مشکی در ایام عزاداری خاندان عصمت و طهارت (علیهم السلام) به منظور تعظیم شعائر الهی و اظهار حزن و اندوه موجب ترتب ثواب الهی است در هر صورت کراهت پوشیدن لباس سیاه در غیر نماز ثابت نیست.
--------------------------------
📚 منبع:
پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری
کانال احکام استاد صالحی💎
•┈┈••✾••┈┈•
@amirsalehi110
سلام و عرض تسلیت ایام
الحمدلله مبانی دین و مکتب چنان مستحکم است که برای اثبات حقانیت آن نیازی به بیان خرافات و مطالب غیر مستند و بی پایه و اساس نیست.
#داستان_شیر_فضه
#جوشیدن_خون_در_حلب
#خود_کشی_اسب_در_نقش_مرکب_شمر
#زعفر_جنی
#شیر_خوردن_از_انگشت_پیامبر
@javadheidari110
هدایت شده از بررسی روایات و احادیث
معرفی کتاب: ترجمه «مقتل اَبی مِخنَف» : نخستین گزارش مستند از نهضت عاشورا - تحقیق: استاد محمدهادی یوسفی غروی، ترجمه و تدوین: جواد سلیمانی، ناشر: مؤسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی - قم - چاپ دوم: سال 1380
نقد جانبازی شمر
✅ بنا به آنچه شهرت دارد، #شمر قاتل امام #حسین(ع) از یاران #امیرمؤمنان در نبرد #صفین بوده و مجروح هم شده است.
🖌 اما یکی از محققان معتقد است شمر در سپاه معاویه مجروح شد، نه سپاه علی(ع). وی بر این فرضیه، شواهد چندی ارائه کرده که قابل تأمل و شنیدنی است. 👇
🆕 به گفته محسن خاتمی، پژوهشگر علوم حدیث؛ شمر بهعنوان نماد بیبصیرتی مطرح میشود؛ زیرا در بازهای از حیات خویش در لشکر امیرمؤمنان حضوری پررنگ داشته است تا آنجا که به فیض جانبازی نبرد صفین در برابر لشکریان معاویه نائل میآید.
وی گوید: گزارش اصلی این واقعه در کتاب وقعة صفین نقل شده و ظاهر عبارت دلالت دارد که "اَدهَم بن مُحرِز" از میان لشکریان #معاویه در نبرد صفین به شمر بن ذیالجوشن حمله کرد و بر پیشانی او شکافی ایجاد نمود.
📂 اما شواهدی هست که شمر را در لشکر معاویه و رقیبش ادهم را از یاران علی(ع) میداند.
برخی رجالشناسان شیعه مانند شیخ طوسی، ادهم را در زمرۀ اصحاب علی(ع) برمیشمارند و برخی گویند او ابتدا از یاران امام بود و بعداً منحرف شد.
🔍 یک شاهد مهم آنکه وقتی امیرمؤمنان، طرماح بن عدی را بهسوی معاویه فرستاد؛ طرماح در دمشق از فرماندهان معاویه سؤال کرد و نام عمرو بن عاص، شمر بن ذیالجوشن و... را برد که معلوم میشود شمر در میان فرماندهان شام بوده است.
📎 قرینۀ دیگر، گزارش نبرد ادهم و شمر در نبرد صفین در تاریخ طبری است که از مسلم ضبابی نام میبرد و این مسلم پیوسته با شمر بوده است، حتی در واقعۀ کربلا.
📖 پرویز اتابکی در ترجمه کتاب صفین به این مسئله توجه داشته و مینویسد: ادهم در صفّین هنگام نبرد با یاران معاویه به هماوردى شمربن ذىالجوشن درآمد.
👈 این محقق شواهد دیگری هم بیان کرده که تفصیل نوشته او در متن شماره 18 مستبین خواندنی است.
◀️ با این حال نظر دیگری تأکید دارد که شمر عراقی است و نمیتواند در سپاه شام باشد. این نقد و نظر را در متن شماره 19 مستبین بخوانید.
https://eitaa.com/Mostabin
@javadheidari110
هدایت شده از کانال رسمی استاد جواد حیدری
پرسش:
از یه آقا پسری خوشم اومده و بهش علاقمند هستم آیا از حیث شرعی این علاقه گناه محسوب میشه؟
#روابط_نامحرم
...................................................
🌼پاسخ:
از ارتباط شما با گروه تبلیغی پاسخگو سپاسگزاریم
درآموزه های اسلام زن و مرد به رعایت حیا وعفت درجامعه تشویق شده اند وحیادرگفتار و رفتاربه عنوان دو ویژگی مهم برای آنها درنظر گرفته شده است.پس دروهله اول بایدتوجه نماییم که سراغ رابطه ای خارج از عرف وشرع نرویم چرا که ادامه این روابط عوارض وپیامدهای روحی و روانی نامطلوب خواهد داشت.
اما چنانچه دختروپسر به هردلیلی به یکدیگرعلاقمند شدند گام دوم این است که سریعا پای این ارتباط به متن خانواده کشیده شود و بادرجریان گذاشتن خانواده هاوقراربرخواستگاری رسمی به چنین علاقه ای جهت دینی و شرعی ببخشیم.
یکی ازمشکلاتی که امروزه درروابط دختر وپسر وجوددارداین است که دختروپسر به بهانه ازدواج روزها و یا شاید ماهها با یکدیگرارتباط داشته وگاهی عدم شناخت کافی را دلیلی برای ادامه این رابطه مطرح می نمایند.
توجه کنیدکه صرف علاقه مندشدن به نامحرم به تنهایی بدون هیچ واکنشی گناه نیست اما همه ما می دانیم که اکثرعلاقه مندیهاخواه ناخواه بررفتار انسان تاثیرمی گذارد و دارای بازتاب بیرونی خواهد بودواگر در اسلام رابطه بانامحرم حرام اعلام شده است به دلیل واکنش هایی است که درپس این علاقمندی هااتفاق می افتد.نگاه کردن به طرف مقابل، حرف زدن با او، شوخی کردن و حتی گاهی خلوت کردن با او ازجمله پیامدهایی است که امکان بروزش درهررابطه ای وجوددارد.بااستمراراین روابط فکر وذهن انسان نیزدرگیر شده وشخص، دیگرتوان انجام وظایف اصلی خودرانخواهدداشت.
همواره به خاطرداشته باشیدکه کشش های غریزی وعاطفی دردوران جوانی بسیار پررنگ می باشدواگراین احساسات به خوبی مدیریت نشوندانسان رابه انحراف خواهندکشاند.
به شماتوصیه می شوداگرشرایط ازدواج وخواستگاری رسمی از شما، برای شماوطرف مقابل فراهم است سریعا به این امراقدام نماییدودرادامه بادرنظرگرفتن ملاکها و معیارهای مناسب برای ازدواج، دست به انتخاب صحیح بزنیدوازروی منطق و عقل و نه احساس وباچشمانی بازآینده خود را رقم بزنید.
#گروه_تبلیغی_پاسخگو
@javadheidari110