✡ نقش یهود در تحریف غدیر خم (٧)
💥 حذف مرجعیت پیامبر با تلاشهای یهود
1⃣ شدیدترین مخالفت در برابر امر پیامبر (ص) همان روزی اتفاق افتاد که ایشان قلم و كاغذی طلبیدند تا مطلبی بنویسند كه امت بعد از او گمراه نشوند.
2⃣ در اینجا نیز همان كسی كه بیشتر از همه سراغ #یهودیان میرفت و همانكه بیشتر از همه به پیامبر اعتراض میكرد، با لحنی بیادبانه و با توهین به ساحت مقدس نبوی، و با شعار «حسبنا كتاب الله» مانع از نوشتن سرنوشتسازترین مكتوب در تاریخ اسلام گردید!
3⃣ شعار «حسبنا كتاب الله» در واقع نفی #مرجعیت_پیامبر است و اینكه با وجود كتاب خدا، دیگر به سخن پیامبر احتیاجی نیست! لذا استادِ ابن ابیالحدید میگوید: آنچه در جریان مصیبت روز پنجشنبه صورت گرفت بدتر از مخالفت نص در امر خلافت بود. زیرا در برابر پیامبر و همهٔ طرفداران و انصار، وقتی نفی سنت و مرجعیت پیامبر میشود، بعد از رحلت آن حضرت مخالفت در نص خلافت پیامبر، راحتتر و بدون هیچ ترسی انجام میگیرد.
4⃣ با چنین وضعی كه اصحاب نسبت به مرجعیت و نصوص صادر شده از آن حضرت داشتند، آیا اعتباری برای #حدیث_غدیر، در نزد آنان باقی میماند؟!!
5⃣ در چنین شرایطی نه آنكه صحابه منكر #غدیر و دلالت آن بر امامت و خلافت علی (ع) شوند، بلكه دیگر نص پیامبر را نافذ نمیدانستند و برایخود حق اجتهاد و رأی قائل بودند! و #سقیفه ظهور همین اجتهادها و مصلحتاندیشیهایی بود كه صحابه بعد از نفی مرجعیت پیامبر (ص) به اجرا گذاشتند.
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
🇮🇷👉 @jscenter
✍ متن کامل مقالهٔ «نقش یهود در تحریف غدیر خم» را بههمراه منابع آن در آدرس زیر مطالعه کنید:
👉 https://jscenter.ir/judaism-and-islam/israiliyyat/6903
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
🇮🇷👉 @jscenter
📆 تقویم روزانه
🌺 امروز : دوشنبه
🌞 ٢٧ تیر ۱۴٠١ هجریشمسی
☪️ ١٨ ذیحجه ۱۴۴٣ هجریقمری
✝️ ١٨ ژوئیه ۲۰٢٢ میلادی
🕎 ١٩ تموز ۵۷۸٢ عبری
🌍 مناسبتهای قمری
1⃣🌺 عید سعید غدیر خم، عید الله الاکبر و عید وصایت و ولایت و امامت (١٠ق)
2⃣ قتل عثمان بن عفان (٣۵ق)
🌍 مناسبتهای شمسی
✍ اعدام #میرزا_آقاخان_کرمانی از چهرههای #بابی_ازلی مشروطه و از مروّجان #باستانگرایی و ناسیونالیسم افراطی (١٢٧۵ش)
🌍 مناسبتهای میلادی
✍ #ادوارد_اول پادشاه انگلستان، فرمان #اخراج_یهودیان از انگلستان را صادر کرد (١٢٩٠م)
🗓 تذکر ضروری: این تقویم تنها به ذکر مناسبتهای مرتبط با #یهود میپردازد.
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
🇮🇷👉 @jscenter
💳 فعالیت اندیشکدهٔ مطالعات یهود خصوصی بوده و تنها از طریق #کمکهای_مردمی حمایت میشود. شما هم اگر به حمایت مالی از اندیشکده علاقهمند هستید، از طریق شمارهٔ کارتی که در قسمت توضیحات کانال اعلام شده، اقدام نمایید.
✡ جنگهای صلیبی بازار خوبی برای رباخواری یهودی بود! شهسواران مسیح! به نقدینگی نیاز داشتند و یهودیان نیز به سود!!
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
🇮🇷👉 @jscenter
✡ رباخواری یهودی (١)
1⃣ با استحکام پایههای نخستین جوامع یهودی در سدهٔ ١١ میلادی، #رباخواری به شکلی گسترده در اروپای مرکزی رواج یافت. حاملین این موج #یهودیان بودند و پیوند این پدیده با یهودیان چنان است که در فرهنگ اروپایی واژهٔ #یهودی مترادف با #رباخوار است.
2⃣ پدیدهٔ #رباخواری_یهودی بسیار دیرین و عمیق است. مرحلهٔ جدید رباخواری یهودی و تبدیل آن به یک شبکهٔ مالی جهانی با پیدایش کانون بغداد (بنیاد نتیرا و هارون بن عمرام و یوسف بن فیناس) آغاز شد و کمی بعد شاخههای آن در اروپای مرکزی نیز استقرار یافت.
3⃣ در نیمهٔ دوم سدهٔ ١١، #جنگهای_صلیبی آغاز شد و این بازار خوبی برای گسترش و اوجگیری رباخواری یهودی بود، زیرا #شهسواران_مسیح! برای تجهیز سپاه و لشکرکشی به شرق به نقدینگی نیاز داشتند.
4⃣ یهودیان نقدینگی مورد نیاز #شوالیهها را فراهم میساختند و در ازای این “سرمایهگذاری” یا در اموالِ غارتشده سهیم میشدند یا پس از عملیات، پول خویش را با بهرهای کلان دریافت میداشتند. برای غارتگرانِ شرق نیز پرداخت این #بهره دشوار نبود.
5⃣ دستاوردهای تاراج چنان عظیم بود که هم اصل سرمایهگذاری و “سود” یهودیان پرداخت میشد و هم خزانهای سرشار برای “شهسواران مسیح” فراهم میساخت. بهنوشتهٔ دایرةالمعارف یهود، از سدهٔ ١٢ تا ١۵ میلادی رباخواری منبع اصلی درآمد یهودیان اروپا بود.
✍ استاد عبدالله شهبازی
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
🇮🇷👉 @jscenter
✡ بی هیچ تردید، یهودیان بنیانگذاران نظام مالی و اعتباری ربوی دنیای غرب هستند!
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
🇮🇷👉 @jscenter
✡ رباخواری یهودی (٢)
1⃣ نظام اعتبار مالی بینالمللی جدید در اروپا تنها در سدههای ١۵ و ١۶ در #ونیز و سدهٔ ١٧ در #آمستردام شکل گرفت که دو کانون اصلی تکاپوی #یهودیان بود.
2⃣ بر بنیاد این نوع جدید از مشارکت مالی/ تجاری است که در سدهٔ ١٧ “کمپانی هند شرقی هلند” بهعنوان یک “شرکت سهامی” بزرگ و جهانشمول، و با سرمایهگذاری مهم یهودیان / مارانوها پدید شد. بیهیچ تردید، یهودیان بنیانگذاران نظام جدید مالی و اعتباری دنیای غرباند.
3⃣ در مسیحیت #رباخواری ممنوع است. لذا گسترش رباخواری در اروپا طی سدههای ١١ و ١٢ میلادی را باید سرآغاز فرایند #سکولاریزاسیون بهمعنی جداشدن “حکومتگری” و “سیاست” از احکام شرعی مسیحیت شمرد؛ هرچند این مفهوم بسیار دیرتر، در اواخر سده ١۶ پدید شد.
4⃣ در سدهٔ ١٢ میلادی، گروهی از یهودیان به #انگلیس رفتند و بهطور عمده در شهر #لینکلن مستقر شدند. تعداد اندکی نیز در سایر شهرها (لندن، آکسفورد، بریستول، کمبریج و...) پراکنده شدند. لینکلن بهسرعت به مرکز صرّافی و رباخواری انگلیس بدل شد.
5⃣ بزرگترین رباخوار یهودی این زمان در انگلیس #هارون_لینکلنی است که دامنهٔ عملیات مالیاش سراسر انگلستان و اسکاتلند را فرا میگرفت. مشتریان هارون، اسقفها، لردها و بارونهای انگلیسی و حتی شاه اسکاتلند بودند!!
✍ استاد عبدالله شهبازی
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
🇮🇷👉 @jscenter
✡ ادوارد اول پادشاه انگلیس، قوانینی سخت علیه رباخواری وضع کرد و سرانجام فرمان اخراج یهودیان را صادر کرد.
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
🇮🇷👉 @jscenter
✡ رباخواری یهودی (٣)
1⃣ در سدهٔ ١٣، تکاپوی مالی #یهودیان چنان در اروپا توسعه یافت که از سال ١٢٣٠ مخالفت شدید #کلیسا را برانگیخت و موجی از مبارزه با #رباخواری را پدید ساخت.
2⃣ در سال ١٢٣١، شاه سیسیل حداکثر بهرهٔ مجاز #رباخواران_یهودی را ١٠درصد اعلام کرد. در سال ١٢٣٩ لویی نهم پادشاه فرانسه، رباخواری را ممنوع کرد. در سال ١٢۴۴ شاه اتریش نیز برای بهرهٔ یهودیان سقفی محدود قایل شد.
3⃣ شاه آراگون و حکمرانان ایتالیا، که با یهودیان پیوند بیشتر داشتند، حداکثر بهرهٔ مجاز را ٢٠درصد اعلام کردند؛ ولی در عمل بهرهٔ مرسوم ٣٣ تا ۴٣درصد و گاه بسیار بیشتر بود.
4⃣ در سال ١٢٧۵، #ادوارد_اول پادشاه انگلیس، قوانینی سخت علیه رباخواری وضع کرد و سرانجام فرمان #اخراج_یهودیان را صادر نمود. در سال ١٢٩٠، مأموران مسلح دولتی به شهر #لینکلن حمله بردند و یهودیان را از انگلیس اخراج کردند.
5⃣ دایرةالمعارف یهود تعداد اخراجشدگان را ۴٠٠٠ نفر ذکر میکند که اغراقآمیز است، اما در مقالهای دیگر، شمار خانوارهای یهودی که اموالشان مصادره شد را تنها ۶۶ خانوار ذکر کرده است. با توجه به اینکه لینکلن مهمترین مرکز استقرار یهودیان در انگلیس محسوب میشد، تفاوت فاحش این ارقام معقول نیست.
✍ استاد عبدالله شهبازی
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
🇮🇷👉 @jscenter
✡ اینوسن سوم مقتدرترین پاپ تاریخ مسیحیت: [حکمرانان اروپا] از رباخواری شرم نمیکنند. یهودیان را به شهرهای خویش میخوانند و آنان را کارگزار رباخواری خود میگردانند»!
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
🇮🇷👉 @jscenter
✡ رباخواری یهودی (۴)
1⃣ در سال ١٣٠۶ فیلیپ چهارم، پادشاه فرانسه نیز #یهودیان را از این کشور اخراج کرد. در سال ١٣١۵، لویی دهم اجازهٔ بازگشت یهودیان به فرانسه را صادر نمود. معهذا، #رباخواری_یهودیان چنان اعتراض مردم را برانگیخت که “فیلیپ دراز”، پادشاه بعدی فرانسه، مجبور شد در سال ١٣٢٢ باز آنان را #اخراج کند.
2⃣ این موج چنان نیرومند بود که حتی آلفونسوی یازدهم، شاه کاستیل و لئون که دربار او کانون #رباخواری بهشمار میرفت، زیر فشار پاپ مجبور شد در سال ١٣۴٨ رباخواری را ممنوع کند. این فرمان کمی بعد (١٣۵١) لغو شد.
3⃣ این مبارزه بینتیجه بود. در سدههای بعد #صرافی_یهودی، یعنی عملیات مالی مبتنی بر #ربا، به نظام مالی حاکم بر دنیای غرب و سرانجام سراسر جهان بدل گردید. این تکاپوی حکمرانان اروپا صادقانه نبود و علت شکست این موج نیز همین است.
4⃣ شاهان و حکمرانان محلی اروپا #رباخواری_یهودیان را منبعی سرشار برای تأمین درآمدهای خویش میدانستند و آشکار یا پنهان به آن میدان میدادند. به تعبیر یکی از حکمرانان آلمان: یهودیان “خزانهٔ شاه” بودند.
5⃣ #اینوسن_سوم مقتدرترین پاپ تاریخ مسیحیت، در یکی از نامههای خصوصیاش از حکمرانان اروپا چنین شِکوه کرده است: «از رباخواری شرم نمیکنند، یهودیان را به شهرهای خویش میخوانند و آنان را کارگزار رباخواری خود میگردانند».
✍ استاد عبدالله شهبازی
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
🇮🇷👉 @jscenter
✡ آنچه خواندید خلاصهای بود از مقالات «رباخواری یهود و ساختار مالی جدید اروپا». متن کامل این مقالات را در آدرس زیر مطالعه کنید:
👉 https://jscenter.ir/jewish-history/formation/2191
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
🇮🇷👉 @jscenter