👈 این نوع تغییر سیاسیون را چطور تحلیل کنیم؟
🕰 دوستی تعریف می کرد که اوایل دهه هشتاد، دیپلمات گرامی جناب دکتر #قدیری_ابیانه که آن روزها بخاطر فیلم ادواردو آنیلی به کل کشور سفر می کرده را دست قضا در خوابگاه دانشجویی دانشگاه زاهدان کنار استاد حجه الاسلام #نظافت که همزمان آنجا بوده اند نشانده است.
🛡 بحث به نقد سیاست های دولت آقای #هاشمی_رفسنجانی و توسعه فرهنگ اشرافی رسیده که جناب قدیری بعنوان سفیر دوران ایشان و کارمند دولت اصلاحات، شروع به دفاع و #توجیه علمی و دقیق آن هزینه ها نموده است!
💎 اینکه مثلا تبلیغ کالا در سی ان ان چندین میلیون هزینه دارد و لذا وقتی ما از تزیینات سنتی و فرش های گران قیمت در مصاحبه آقای هاشمی با آن شبکه استفاده می کنیم هم تبلیغ کردیم و هم کلی صرفه جویی! یا #دیسیپلین کار خارجی فلان سبک است لذا نمی شود غیر آن پروتکل رفتار کرد و... که اتفاقا مخاطبان دانشجو هم عمدتا در مقابل توجیهات کم می آورده اند!
⚠️ من که بعد از دانشگاه از هیاهوهای تبلیغاتی فاصله گرفتم شنیدم که هم ایشان سفیر دوره #احمدی_نژاد در آمریکای لاتین هم شده است.
🌐 حالا هم که ظاهرا سالهاست بعنوان چهره انقلابی به همه جا دعوت می شوند. خدا را شاکرم ولی سؤالم این است که این #تغییر فکری واقعا رخ داده و آن نگاه تغییر کرده یا همراهی کنونی از جنس همراهی جریان #راست_سنتی و امثال آقای ولایتی با انقلاب است؟
نظر شما چیست؟
📍 @komeilialireza
😳 برخی چطور آیت الله می شوند؟
🤔 برخی تصور می کنند که طی درجات علمی و عناوین #حوزوی الزاما تابع قوانین مشخص و خدشه ناپذیری است ولی گاهی اوقات می بینیم که اینگونه نیست!
👈 مثلا قانون نانوشته ای هست که هر کس نماینده رهبری در جایی شود یا گاها امام جمعه یا به عضویت مجلس #خبرگان رهبری در بیاید را در رسانه ها، #آیت_الله می خوانند!
😔 یا اینکه برخی صرفا چون در رسانه ها بعنوان متخصص مناظره یا سخنران معرفی شده اند براحتی این #لقب را از آن خود می کنند!
💠 حال آنکه لقب آیت الله در عرف حوزوی نوعا برای مجتهدینی که دارای سابقه تدریس مفصل #خارج و رزومه علمی هستند به کار می رود.
👈 اگر بخواهیم مقارنه با مدارک دانشگاهی بکنیم این لقب را باید چیزی بالاتر از دکترا و مشابه #استادتمام بدانیم که لازمه آن سابقه تدریس و نوآوری و #نظریه علمی جدید است.
❌ حال آنکه می بینیم برخی بدون مقالات #علمی، بدون نظریه ای جدید و... این لقب را به #بهانه هایی که برخی از آنها ذکر شد از آن خود می کنند! این یعنی ساز و کارهای رایج الزاما درباره همه مصادیق مراعات نمی شوند!
📍 @komeilialireza
☺️ کاش اردو هم بلد بودم!
👈 در کوپه مان از تهران به مشهد یک افغانستانی بود از تیره قزلباش که #فلسفه خوانده بود و مرا کلی ذوق زده کرد وقتی فهمیدم آنجا هم فلسفه دارد رشد می کند و قرار شد ببرمش کتابفروشی های فلسفی تهران و مرا دعوت کرد به #کابل و دلم را هوایی کرد از شدت علاقه ام به این سفر!
❇️ دو پاکستانی هم بودند که فقط یکی شان #انگلیسی حرف می زد و از ایران خیلی خوشش آمده بود و دیگری فقط #اردو بلد بود و من که هنوز در ابتدای راه این زبانم را در حسرت ارتباط با خود گذاشت!
💠 چه خوب است که همه در کودکی و نوجوانی، دو سه #زبان را به فرزندان شان بیاموزند. وقتی که ذهن آمادگی دارد و براحتی این هدف میسر می شود.
📍 @komeilialireza
😥 آیا امام هم آنجا باشد همین کارها را می کنید؟
💎 استادمان جناب #مددی_الموسوی سخن گرانسنگی داشتند برای #درک_حضوری از اعمال آنان که هر کاری بنام دین می کنند!
آن هم مبتنی بود بر عقیده #حاضر دانستن امام که جزو عقاید ماست.
⭕️ این سؤال را مطرح می کردند که فرض کنید خود #امام در مجلس شما حاضر است، آیا باز هم این کارها را می کنید؟
⛔️ آنکه می گوید آری! چه تصویری از امام معصوم و #ادب حضور نزد او دارد که هر حماقتی را بنام آنها مرتکب می شود و چه جرمی بالاتر از تخریب نام آنان!؟
❌ براستی این چه تفکر منحطی است که شادی دل آن #بزرگان را در انجام سخیف ترین و زشت ترین اعمال در مجلس عمومی بنام آنان ترسیم کرده است!؟
📍 @komeilialireza
🔷 نمونه ای از تأثیر خلقیات بر استنباط!
🔹 چند سال قبل همین ایام، استاد حلقه ثالثه مان جناب #علم_الهدی در قم نکته نابی در باب تأثیر خلقیات بر عقاید فرمودند.
🔻 گفتند من روحانی مسنی را می شناسم که نوعا عصبانی است و اگر روزی چند فحش به در و دیوار يا اطرافیان ندهد روزش شب نميشود! همین آدم وقتی به احکام #تعامل رسیده هم از آن چیزی جز درگیری و فحش #استنباط نکرده است!
👈چقدر مهم است که اثر چنین عواملی را در جمع نهایی میان #روایات و صدور فتاوی اجتهادی بررسی کنیم. برخی دارند من غیر علم، روحیات خود را بر سیره الگوهای تام #اخلاق بار می کنند و آن را نیز موجه جلوه می دهند!
📍 @komeilialireza
⚠️ آیا حاضرید اینها را الگوی خودتان کنید؟
😡 هر کس را می بیند اول از عقاید او می پرسد. اگر آنها را غلط تشخیص داد شروع می کند به #مناظره و او را وادار میکند یا جواب بدهد یا اعلام کند شکست خورده و #عقیده اش را عوض کند!
😳 به یاران و شاگردان خودشان می آموزند که جلوی مردم چیزی نگویید ولی در خفا مدام به عقاید آنها #توهین کنید. لبخندتان با مردم همراه با بغضی درونی از آنان باشد! این خودش باعث تقویت عقیده شما خواهد شد!
اگر کسی با شما بد سخن گفت و بی ادبی کرد، آنجا جای #ادب و گذشت نیست چون این در واقع #عقب_نشینی است پس هر طور توانستید بدتر، او را له کنید! قانون این است که با هرکس مثل خودش رفتار کن!
⛔️👆 تصویر برخی معممين! از رفتار ائمه علیهم السلام با #مردم در همین حد عجیب است و اینگونه هم عمل می کنند!
واقعا امامان ما این رفتار را داشتند و چند هزار شاگرد متنوع زیر دست شان بود؟
ظلمی بالاتر از تغییر #تصویر_ذهنی نسبت به آن الگوهای مکارم اخلاق می شناسید؟
📍 @komeilialireza
💠 چهار لایه مهم و کاربردی از خودشناسی
1⃣ روح
همه باید بدانند که بعد حقیقی شان روح شان است و آنچه در روایات مربوط به #معرفت_نفس مطرح است ناظر به این جنبه انسان است. اهمیت این شناخت قابل مقایسه با هیچ چیز نیست و امری حضوری می باشد.
2⃣ شخصیت
برای شناخت #شخصیت که مقوله ای پیچیده ولی حاکم بر همه رفتارها و حتی افکار انسان است شاید بهره گیری از تقسیم و تست #دیسک مفید باشد.
3⃣ استعداد
شناخت اینکه در چه عرصه ای استعداد بیشتری داریم در انتخاب کار و درس مان موثر است که با استفاده از آزمون های #استعدادسنجی یا تجربه قابل فهم است.
4⃣ مزاج
شناخت حالات بدن و غلبه برخی #مزاج ها نیز کمک شایانی به کنترل حالات مختلف ما می کند.
📍 @komeilialireza
😳 مدیر گفت در مهاباد کشته می شوید مردم آغوش گشودند!
⚠️ اولین سفرم به مناطق کردنشین - سالها قبل - به همراه چند طلبه مشهدی(بویژه برادر عزیز بهمن دهستانی) به مقصد #مهاباد بود که با الهام از شهدای آن مناطق انگیزه سفر داشتند. تصویر من از #کردستان، قبل از آن سفر محدود می شد به خاطرات و کتب رزمندگان مشهدی مانند نبرد آلواتان و روژان(داستان دختری که سر چند پاسدار را بریده بود!) که شامل دو نوع تصویر بود:
یکی چهره خشن مسلحین کرد و دیگری تعامل خوب مردمان کرد با رزمندگان غیربومی و لذا در یک بیم و امید نسبت به آنجا بودم هر چند منصفانه، خوف می چربید!
🔻 شروع کردیم به نشست های متعدد با نخبگان کرد و برخی مدیران از جمله مسؤول مرکز #صداسیمای مهاباد! اداره ای که آن زمان بزرگترین ساختمان شهر بود! هر چند زمان پخش برنامه اش بشدت محدود بود.
🔺 وی در مقابل مطالبه ما برای پخش اذان خود #اهل_سنت بشدت ایستاد و تصویرش از مهاباد هم خیلی خوفناک بود تا جایی که می گفت باید به ما حق ناامنی بدهند! تا حدی أوضاع بد است که میدانی بنام کشتارگاه(نام اصلی:استقلال) اینجا هست که اگر بروید #کشته می شوید!
🔷 حرف های او نتوانست ما بچه های کل شق مشهدی را از رفتن به آن میدان منع کند هر چند ترسی را در دلمان کاشت! یک #تاکسی گرفتیم و اولین ترمز دستی کشیده شد!
🚖 راننده تاکسی که دید کردی سخن نمی گوییم پرسید اهل کجایید؟ #مشهد را که شنید بغض کرد و گفت در این ماه سه بار خواب أمام رضا را دیده ام دعا کنید مشکلی دارم حل بشود و بیایم زیارت.
💠 من که تجربه اولم بود شگفت زده شدم و به وضوح فاصله میان مدیران برج عاج نشین با واقعیت را دیدم! در #مسجد دور میدان استقلال نماز خواندیم و با مردم هم گپی زدیم و کسی ما را نکشت!
👈 طبعا #عقلانیت_حکمرانی اقتضا می کرد که جلوی تعمیم تصویر #سر_بریدن گروهک ها به كل مناطق کردنشین گرفته شود! چیزی که در رقابت قومی استان آذربایجان غربی دستخوش برخی تنگ نظری ها شد و تا مدتها ماند !
📍 @komeilialireza
🌹 انبیا اگر همه یکجا باشند اختلاف و نزاع نمی شود
👈 این جمله از روح الله موسوی خمینی است. یک بار دلیل آنرا از استاد #روح در مشهد پرسیدم. جوابی با چنین مضمون شنیدم که :
〽️ ریشه اختلافات، جهل یا هوای نفس است.
انبیاء الهی، جهل ندارند و اگر داشته باشند می پرسند و مهم این است که #هوای_نفس ندارند و اینگونه در مقام اختلافات می توانند به توافق برسند.
در روز میلاد اشرف مخلوقات عالم، از خدا بخواهیم بازی های پیچیده #شیطان را از ما دور کند.
📍 @komeilialireza
✅ چرا مباحث منطقی برای توسعه انصاف نیاز است؟
📢 یکی از مسایل موثر بر توسعه مناقشات در جامعه، #بدفهمی است. قرآن، شنیدن سخن، گفت و گو و نهایتا تعقل را برای یافتن حقیقت پیشنهاد می کند. برخی نتیجه گیری های غلط هم البته ناشی از سطحی نگری و تعجیل یا #تعصب است!
⚠️ از جمله مسایل مشکل زا ربط دادن امور بیربط به یکدیگر و بعبارتی #مدلول_گیری نارواست! که می توان برای آن مثالهای فراوان زد که همگی با افزایش #دقت_منطقی در جامعه قابل حل اند.
چند مثال:
1⃣ گفتم کسی در جهان اسلام دشمن #اهل_بیت علیهم السلام نیست. گفت پس اینها که حرم عسکریین را منفجر کردند چه؟ گفتم فکر غلطی دارند مبنی بر شرک بودن زیارت و بمعنای دشمنی با مدفون در آنجا نیست!
2⃣ گفت اگر موجودات تجلی خدا هستند یعنی در خدا، شوری و سختی هم هست؟ گفتم #هستی همه چیز از خداست و #چیستی و طور وجود شان تابع شرایط تجلی و محدودیت های آن است.
3⃣ گفت همین که بگویند شد رحال حرام است یعنی #وهابی اند گفتم نتیجه ای که میگیرند تکفیر زایر نیست برعکس وهابیت!
👈می توان دهها مورد دیگر از بدفهمی را که ناشی از ضعف دقت منطقی یا نتیجه گیری های نارواست مثال زد و این یعنی محیط آرام و منطق سدید می تواند راه رشد جامعه و #انصاف در قضاوت را بیشتر مهیا کند.
📍 @komeilialireza
👌 گاهی تفاوت حق و باطل در میزان دقت است!
✅ در بسیاری از اقدامات میدانی #فرهنگی و غیره که الحمدلله همه مدعی انجام آن هستند میزان موفقیت زمان اجرا تابع میزان #دقت در دوره مطالعه و طراحی آن است!
👈 معمولا فرقی هم میان اینکه مجری #مردمی باشد یا دولتی نیست و به میزان افزایش دقت، #اثربخشی کار هم بالا می رود ولی نهادهای دولتی چون نوعا صرفا دغدغه #گزارش_نویسی دارند و عجله در اجرا، از دقت می کاهند!
⚠️ این نکته را به آنچه قبلا خطاب به فعالان فرهنگی نوشتیم بیافزاییم خواهیم دید که مهمترین مسئله، نداشتن #عمق وتخصص و #عجله در اقدام است والا تیتر و ظاهر اقدامات خوب و بد مثل هم است!
📍 @komeilialireza
😔 سختی مومن بودن!
👈 همیشه به این بیت شاعر عزیز #افغانستانی استاد محمد کاظم کاظمی احسنت گفته ام چون به خوبی وصف حال برخی از ما تنبل ها می باشد:
نصف شب خفتن ما پاس دهی های شما
بعد از آن پاس دهی های شما خفتن ما
🌹 حال آنکه #مومن را در روایات چنین توصیف کرده اند:
خفیف الموونه و کثیر المعونه
کم مصرف ولی پر بازده!
📍 @komeilialireza
⚠️ آیا مبارزه سلبی با عرفانهای نوظهور به جایی می رسد؟
در مردم، گرایش فطری به #معنویت وجود دارد و این نیاز در جامعه مدرن و خصوصا طبقه متوسط به بالا که از ناآرامی معنوی بیشتری برخوردار است بیشتر حس می شود ولی چرا از جلسات تمرکز و مدیتیشن و کتابهای معنوی و دوره های انرژی درمانی و #عرفان های جدید استقبال شد!؟
😔 آیا جز این است که ما نتوانستیم الگوی ناب #عرفان_اسلامی و معنویت درون دینی را در جامعه ترویج کنیم؟
هر چند با وجود این ضعف، محبوبیت مردمی اساتید شهره به این امر را شاهد هستیم .
😳 در مقابل این جریانات بجای اقدام #ایجابی نوعا دو مدل اقدام صورت می گیرد:
یکی تولید کتاب های نسبتا #علمی در نقد عرفانهای نوظهور و جریانات انحرافی که به کار مردم نمی آید و دیگری تولید کلیپ های #افشاگرانه که به خیال خود دارند مروجان #مسیحیت یا عرفان ها را مفتضح می کنند ولی نمی دانند که گاها آنچه حتی از #فساد موردی در این جریانات می گویند برای جوان مدرن مرفه آسیب پذیر در مقابل این جریانات، عامل جذب است نه طرد! چرا که آن را نوعی آزادی از قید #احساس_گناه و جواز اعمال مورد پسند خود می بیند!
💎 بلاشک اگر بجای تمرکز بر برخورد قضایی یا افشاگرانه، روی #برندینگ چند استاد عمیق و متخلق کار کرده بودیم و سخنرانی های آنان را به محصولات #ساده_شده مختلف تبدیل کرده بودیم امروز وضعیت معنوی بهتری داشتیم.
ر. ک: مسوولان ذیربط!
📍 @komeilialireza
😥 گفت اگر انگلیسی اند چرا سفید نیستند!؟
🇬🇧 جمعی متولد و تبعه انگلستان و اصالتا پاکستانی و نوعا اهل سنت می خواستند برای کمک به سیل زدگان #پاکستان به این کشور بروند. با ما تماس گرفتند و قرار شد #امت_واحده میزبان شان در ایران باشد.
🚍 آنها که چند آمبولانس تهیه و بصورت زمینی عازم شده بودند اصرار داشتند از مسیر #مشهد به زاهدان بروند تا بتوانند زیارتی هم داشته باشند.
👌 در مشهد دنبال مکانی برای اسکان آنها می گشتم که مساله را به دوستی در یکی از ارگان ها رساندم. تا شنید از #انگلستان هستند استقبال کرد. رفتیم و ماشین ها را به سختی وارد پارکینگ کردیم.
😳 دوستم که اینها را دید جلو آمد و با ناراحتی گفت: مگر نگفتی اینها انگلیسی هستند؟ گفتم : خب هستند. پاسپورت شان را ببین! گفت: پس چرا سفید نیستند!؟ تعجب کردم و سرم را پایین انداختم و به این #غرب_زدگی حقارت بار نفرین گفتم!
📍 @komeilialireza
⛔️ آیا ماجرای نماینده سراوان یک مساله قومی مذهبی است؟
⚠️ در ماجرای اخیر جناب درازهی، نماینده سراوان که یک رخداد تلخ بود هم از جهت بی ادبی ایشان بعنوان نماینده یک جامعه مودب و فرهیخته و هم بخاطر برخورد جوانی که دخالت کرد و او را بیرون نمود، ولی بنظرم تلخ تر این بود که برخی آنرا به یک مساله #قومی مذهبی تبدیل کردند!
💠 باید به دوستان بلوچ گفت لحظه ای فکر کنید کسی غیر از یک #بلوچ این برخورد را می کرد. مثلا یک روحانی شیعه اگر چنان می کرد آیا باز هم چنین می گفتیم؟ از انصاف و حق طلبی است که انسان نگذارد #حب_و_بغض در این مسایل دخیل شود و خدای نکرده خلاف آیه هشتم مائده عمل کنیم.
👈 خداوند تقوا را مایه برتری می داند و اگر تمایزات ظاهری که ماهیت حقیقی ندارند و مایه برتری نیستند مثل زبان، لباس و... بخواهد مانع پذیرش #حق بشود بد است. فتأمل!
📍 @komeilialireza
😒 چقدر از ترک ها عقب هستیم!؟
🇹🇷 دو دوست فلسطینی از ترکیه آمده بودند که زمینه همکاری با #خیریه های فعال #بین_المللی ایرانی را مهیا کنند! با خجالت تمام بجز #امت_واحده نتوانستم جای دیگری را معرفی کنم! چون اینجا چراغی که به خانه رواست به مسجد حرام است!
💠 خود کشور #ترکیه چندین خیریه جهانی دارد که فقط یکی از آنها در 150 کشور جهان دفتر دارد و از اولین گروههایی است که حسب توان خود به داد هر کسی در جهان می رسد که دچار یک #بحران است!
😳 قبلا نوشتم چرا وقتی آن ستاره سینمایی #آمریکا می رود برای کمک به فقرای #آفریقا همه می گوییم وای! چه انسان هستند ولی اگر ایرانی برود به کمک آوارگان #میانمار یک عده می گویند حرام است!!
🌹 ترکیه که کشوری مشابه ماست گوی #انسانیت را ربوده و ما هم دلمان به اشعاری خوش است که مدعی هستیم نشانه #فرهنگ ایرانی ما هستند:
تو کز محنت دیگران بی غمی
نشاید که نامت نهند آدمی
📍 @komeilialireza
💠 پنج ویژگی الزامی مدیران جوان در نسبت با مدیران سابق!
👈 از آنجا که رویکردی در توجه به مدیران نسبتا #جوان ایجاد شده خوب است که از منظر تطور اجتماعی به تمایزات لازم اینان با مدیران نسل های قبل توجه شود والا برخی انتخاب میشوند که فرقی با آنان ندارند!
1⃣ تفصیل مبانی:
نسل اول از منظر شناخت روح انقلاب گاها جلوتر است چرا که درک حضوری تری از نگاه #امام داشته هر چند فرصت شناخت تفصیلی انقلاب را نداشته است. نسل جدید باید #تمایزات فکر امام با سایر تقریرهای دینی در عرصه مدیریت خود را تفصیلا بفهمد.
2⃣ اهل فکر بودن:
نسل اولی ها بدلیل فرو افتادن در میدان بحران های انقلاب فرصت کافی برای کار #نظری نداشتند ولی نسل جدید مدیران باید جامع میان فکر و توان #مدیریت باشند.
3⃣ نگاه جهانی و جبهه ای:
دوری از تکروی و باور به این که سطح گسترده حکمرانی و تمدن سازی فقط و فقط با کمک #همه ظرفیت ها میسر است که منحصر به داخل کشور هم نیست مؤلفه مهم مدیران #انقلابی جدید باید باشد.
4⃣ غلبه رویکرد اجتماعی:
سیاست زدگی #آفت عمده مدیران سابق است. باید عمده رویکرد متوجه به فعالسازی بدنه جامعه و ایمان به #قدرت مردم باشد.
5⃣ روحیه انقلابی:
روحیه انقلابی بمعنای تندی نیست بلکه بمعنای تدبیر برای کوتاه نیامدن های پیاپی از مطلوب و #آرمان است. تب تند اتفاقا زود می برد و به #تکتوکراتیزم منجر می گردد ولی انقلابی با لحاظ شرایط و مصالح به تحقق عملی آرمان نزدیک میشود.
📍 @komeilialireza
💢 مشهورات، مهمترین مانع انبیاء برای تغییر جوامع!
📜 قرآن در دهها آیه خود به این مضمون اشاره میکند که از مهمترین دلایل جوامع برای عدم پذیرش سخن #انبیاء الهی، سنت های #رایج به ارث مانده از پیشینیان شان بوده است. مثلا در آیه 170 بقره :
وَإِذَا قِيلَ لَهُمُ اتَّبِعُوا مَا أَنْزَلَ اللَّهُ قَالُوا بَلْ نَتَّبِعُ مَا أَلْفَيْنَا عَلَيْهِ آبَاءَنَا ۗ أَوَلَوْ كَانَ آبَاؤُهُمْ لَا يَعْقِلُونَ شَيْئًا وَلَا يَهْتَدُونَ
وقتی به آنان گفته میشود که از آنچه خدا فرستاده تبعیت کنید می گویند ما از چیزی که پدران ما بدان انس داشتند تبعیت می کنیم! آیا نميدانند که پدران شان نمی فهمیدند و هدایت نشده بودند!؟
👈 جامعه ما نیز أز این منظر بشدت #جاهلی است! با ریش یا بی ریش هنوز آنقدر سخت به سنت های غلط عرصه ازدواج، مدل زندگی و.. پايبنديم که جایی برای پذیرش #حق باقی نمانده است!
ایستادن در مقابل حق هم همان تبعاتی را دارد که #قرآن نام می برد. پس درود به کسانی که عرف های غلط زمانه را به حاشیه رانده و می شکنند.
#قرآن_کتاب_خواندن
📍 @komeilialireza
〽️ چند اتفاق که من را تکان داد!
⚠️ چند چیز در زندگی مرا تکان داده است. از جمله اینکه شنیدم طلبه ای از استادش نقل می کرد که: یک بار در #حج داشتم از جلوی نماز یک نفر رد می شدم که دستش را جلو آورد و محکم مانع من شد! نکته اینکه #اهل_سنت عبور از جلوی نمازگزار را گرچه مبطل نماز نمی دانند ولی تنقیص در آن می دانند.
😳 آن استاد هم در نماز بعد با چند نفر هماهنگ کرده بود بنحوی که راه را طوری ببندند که عبور آن شخص الزاما از جلوی نماز ایشان باشد. بعد هم چنان با دست به سینه آن فرد زده بود که جبران شود!!
😥 یکبار ایام نهم ربیع با دوستان از خیابانی می گذشتیم که یک دوست مشترک ما را با اصرار به داخل خانه برد. در خانه جشنی بر پا بود و مداحی بی ادب در حال خواندن!
😔 اشعاری را درباره حضرت زهرا سلام الله علیها و امام علی علیه السلام می خواند و لابلای آنها هم فحش های رکیکی را می آورد که حضار هم باید تکرار می کردند! حالم بد شد!
❌ واقعا تکان خوردم! که چطور می شود از سیره اخلاقی ائمه اطهار علیهم السلام چنین فهمی و چنان رفتارهایی بیرون بیاید؟ آیا تامل در ریشه های رسیدن به چنین خروجی هایی ضروری نیست!؟
📍 @komeilialireza
⛔️ آیا گروه طالبان تروریست تکفیری است؟
✅ اهل فن می دانند که آنچه سال های سال در رسانه ها درباره #طالبان مطرح بوده، برساخت رسانه ای غرب و ترجمه نوشته های امپراطوری رسانه ای آنان بوده است. این حرف بمعنای تطهیر گذشته طالبان نیست ولی حتما بمعنای ضرورت داشتن فهم بومی است که این جریان را #تکفیری نخواهد یافت.
⚠️ آن که طالبان افغانستان و #پاکستان و نیز طالبان دیروز و امروز را یکی می کند خود را از درک واقعیت دور می نماید. مباد که ما جهاد با اشغالگران آمریکایی را نیز به پیروی از خود آنان برچسب #تروریزم بزنیم!
❇️ تعامل با جریانات مختلف خصوصا آنکه می تواند یک تهدید #امنیتی باشد یک ضرورت عقلی است. آنچه امروز طالبان #افغانستان در مصاحبه سخنگوی خود آورده را از مدتها پیش می شد در مواضع بخش مهمی از جریان افغانستانی این گروه نیز رصد کرد و روی آن اینده ای بهتر را بنا کرد. (http://yon.ir/niSVD)
⭕️ گاهی احساس می کنم برادران #شیعه و بعضا سنی افغانستانی ما به واقعیت آینده افغانستان بدون حضور اشغالگران به درستی نمی اندیشند والا اولین پيشگامان ارتباط با طالبان و کاهش خطاهای آنان باید خودشان باشند چرا که بدون همزیستی، داشتن یک کشور قوی ممکن نیست.
📍 @komeilialireza
فقدان نظام 'ارزیابی' و لزوم 'پاسخگویی' شبه دولتی ها
1⃣ چند روز قبل که چند ساعتی، توفیق حضور میان فعالان فرهنگی کشور - أصحاب عشق - را داشتم سوالم این بود که آیا الزاما برای #پاسخگویی - چنانچه رهبری در حدیث هفته قبل خواندند - فقط باید کسانی که حکم رسمی دارند را مورد سؤال قرار داد یا کسانی که چه بسا میلیاردها تومان بیش از برخی مدیران گرفته اند ولی نیروی #رسمی حساب نمی شوند را نیز شامل میشود؟
2⃣ وقتی می دانیم که برخی از این آقایان در دوره مدیریت های قبلی شان چند اقدام #ناموفق داشته اند حالا مدیران ناظر با چه حجتی کارهای بعدی را نیز می سپارند!؟ یا چرا تداوم حضور وجود دارد؟
آیا بدون وجود ساز و کار #ارزیابی واقعی و موثر می توان حکمی درباره کسی داشت یا جز مشهورات رسانه ای چیزی عامل #قضاوت ناقص خواهد بود؟
📍 @komeilialireza
☑️ آن سنی لبنانی گفت از وقتی بجای پدر، برادر شدید کار خراب شد!
🔻 در یکی از سفرها به #لبنان به سراغ برخی جریانات اهل سنت این کشور رفتیم. از جماعت اسلامی تا حزب التحرير و... و به برخی موسسات هم سر زدیم.
▪️ از یکی از دیدارها نکات جالبی در ذهن دارم. آن فرد می گفت ما اول انقلاب به ایران آمدیم و فکرمان را گفتیم که #امام فرمودند حرف ما هم همین هاست و شما خیال نکنید ما هدف مان ایران است بلکه احیای #امت اسلامی را هدف داریم.
🔺 او در تحلیل خودش که بنظرم صحیح نبود به این نتیجه رسیده بود که ما بخاطر فتوای #شیعه مبنی بر لزوم صدور حکم #جهاد_ابتدایی توسط امام معصوم به فتح سایر کشورها دست نزدیم و محدود به جغرافیای #ایران شدیم! می گفت ما توقع داشتیم برای نجات بقیه کشورها هم بیایید ولی نیامدید!
🔷 تحلیل بعدش جالب تر بود. می گفت شما از وقتی شدید #برادر کار خراب شد در حالی که ائمه اطهار #پدر امت بودند و با کسی در امت رقابت نمی کردند ولی شما این رسالت را فراموش کردید و الا ما از همان ابتدا به انقلاب شما امید بستیم...
دلم را غم گرفت از آن #افق که می شد باشیم و اینجا که هستیم!
📍 @komeilialireza
😔 چرا ایرانی ها غرب ذلیل و شرق تحقیرند!؟
⭕️ مشاهده ای محدود درباره رفتار ایرانیان در قبال دیگران، ما را به این نتیجه می رساند که ما در قبال غرب و غربی ها بشدت احساس #حقارت می کنیم و در مقابل همه ملت های شرقی إحساس برتری و نگاه تحقیر آمیز داریم!
⚜ آیا این پدیده صرفا بخاطر غربزدگی ناشی از پنجاه سال حاکمیت #پهلوی و نیز گسترش تصویر هژمونیک غرب و #سبک_زندگی آن از طریق رسانه های جدید است؟
💎 فکر می کنم عامل دیگری که در شکل دهی این نگاه موثر بوده، تبلیغ #باستان گرایی و تاریخ و تمدن پادشاهی 2500 ساله در دوره پهلوی است. از همان زمان است که نوعی احساس برتری #متوهمانه نسبت به سایر ملل شکل گرفته است.
🏺 در حقیقت این حس، میراث دوره پهلوی است و صرفا تابع میزان #پیشرفته بودن کشورها نیست! از طرفی نگاه مثبت به مستضعفان و #امت گرایی که پس از انقلاب ترویج شد نیز نتوانسته هنوز به #گفتمان رایج در جامعه ایرانی بدل شود.
📍 @komeilialireza
📜 چند کتاب خوب درباره انقلاب اسلامی
💠 در آستانه چهل سالگی انقلاب اسلامی، برخی #کتاب ها که سالهای گذشته پیرامون #انقلاب خوانده ام را لیست می کنم. شاید به کار علاقمندان آمد!
🔹 تیرگی درخشان، اثر خواندنی سید جواد طاهایی، نشر سوره مهر
🔸 حرکت أمام و تجدید حیات اسلام، راشد الغنوشي
🔹 نهضت های اسلامی و انقلاب اسلامی ایران، مرحوم دکتر کلیم صدیقی
🔸 گنجینه آسمانی، شهید سید مرتضی آوینی
🔹 آغازی بر یک پایان، شهید سید مرتضی آوینی
🔸 عصر امام خمینی، میر احمد رضا حاجتی
🔹 رنسانسی دیگر، دکتر عماد افروغ
🔸 انقلاب اسلامی و نظریه پایان تاریخ، مرحوم دکتر محمد مددپور
🔹 تأثیر انقلاب اسلامی بر کشورهای اسلامی، دکتر محمد باقر حشمت زاده
🔸 انقلاب اسلامی بازگشت به عهد قدسی، استاد اصغر طاهرزاده
🔹 انقلاب ایران و بازتاب جهانی آن، جان ال اسپوزیتو (که البته دنبال نفی آثار انقلاب است که سالها قبل نقدی بر آن نوشته ام)
📍 @komeilialireza
⭕️ افتخار ما تغییر عنوان زائر است!
😢 چندی قبل در جلسه ای مرتبط با شهرداری #مشهد بودم. برخی از موثرین تیم جدید هم حضور داشتند. خانمی هم بود که بنده نمی شناختم شان. وقتی نوبت به ایشان رسید بدون توجه به موضوع جلسه شروع کرد از این افتخار خود سخن گفتن که ما در حال تغییر رویکرد هستیم و نام #زایر را به گردشگر تغییر می دهیم!!
👈 به دوستی که مربوط به همین جریان بود گفتم بنده توی جریانات سیاسی نیستم ولی انصافا با چه تحلیلی برای قطب #زیارت منطقه به ایشان رسیده اید!؟ گفت تحلیل چیه برادر! فلان عضو شورا #فشار آورد و سهم خواست و ایشان آمد!
⛔️ گفتم اینجاست که آدم میگه مرده شور هر دو جریان را ببرند که در هر دو رویه های ثابتی چون رفیق بازی و #باندبازی هست! ولی از شما که مدعی عقلانیت و اعتدال و مردم محوری هستید زشت تر است!
📍 @komeilialireza