❇️❇️ مجازات تکمیلی منع از صدور چک و داشتن دسته چک
🔶 بر اساس ماده ۳۲ قانون مجازات اسلامی:
« منع از اصدار چک مستلزم ابطال برگه های سفید دسته چک و انسداد حساب جاری و ممنوعیت از درخواست مجدد افتتاح حساب جاری است »
🔶 به موجب ماده ۱۲ آیین نامه راجع به کیفیت اجرای مجازات تکمیلی موضوع ماده 23 قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۹۲
« هرگاه محکومیت مبنی بر منع از داشتن دسته چک باشد، قاضی اجرای احکام مراتب را به منظور عدم صدور دسته چک به بانک مرکزی اعلام می کند . در صورت صدور حکم محکومیت مبنی بر منع از اصدار چک قاضی اجرای احکام مراتب را به بانک یا بانکهای مربوط جهت انسداد حساب جاری وی اعلام می کند. ضمناً مراتب به بانک مرکزی اعلام می شود تا به بانکها اعلام نماید از افتتاح مجدد حساب جاری برای محکوم خودداری کنند. همچنین، قاضی اجرای احکام به محکوم اخطار می کند برگ یا برگهای سفید دسته چک را که در اختیار دارد، جهت ابطال برگه ها به مرجع مجری حکم تحویل دهد. با تحویل برگه یا برگه های مذکور، قاضی اجرای احکام با تنظیم صورتجلسه ای که به امضای وی و محکوم میرسد، مبادرت به ابطال آنها میکند. چنانچه محکوم اعلام نماید برگه چک در اختیار ندارد، به ترتیب فوق صورتجلسه می گردد. در مورد صدور حکم مبنی بر منع از اصدار سایر اسناد تجارتی قاضی اجرای احکام مفاد حکم را به محکوم ابلاغ و تفهیم می کند که از اصدار آنها خودداری کند .
تبصره- بانک مرکزی مکلف است مشخصات محکومان موضوع این ماده را از طریق سامانه به کلیه بانکها اعلام کند .
🔴 نمونه دادخواست رفع تصرف عدوانی
ریاست محترم دادگاه عمومی حقوقی .........
باسلام؛ احتراما اینجانب ..... به وکالت از موکل ........ به استحضار عالی میرساند؛
به موجب اسناد پیوستی دادخواست فوق موکل محترم اینجانب یک قطعه زمین به متراژ ۲۸۳/۲۰ متر مربع را از ....... مورخ ۱۳۹۸/۰۶/۰۴ واقع در ....... خریداری نمودند.
خوانده محترم ............ که برادرزاده فروشنده زمین میباشند بدون اذن و اجازه موکل اینجانب به صورت خودسرانه به میزان ۲۳۶ متر زمین موکل اینجانب را دیوارکشی نموده و از طریق دیوارکشی محدود نمودند. این درحالیست که اولا اقدام به نصب دیوار و ورود به در زمین موکل اینجانب بدون اجازه ایشان فاقد وجاهت قانونی بوده و ثانیا محدود کردن زمین ایشان نیز به میزان ۶۰ متر کمتر از متراژ واقعی خود قانونی نبوده و وجاهت قانونی نداشته است.
فلذا با تقدیم دادخواست فوق و به استناد مراتب معنونه و معروضه و مستندا به ماده ۳۰۸ و ۳۱۱ قانون مدنی تقاضای رسیدگی و صدور حکم شایسته به رفع تصرف عدوانی و مزاحمت از ملک از طریق قلع و قمع و دیوار کشی مورد استدعا میباشد.
با تشکر و تجدید احترام.
#نمونه_دادخواست
#رفع_تصرف_عدوانی
غصب : تصاحب به زور
مجمل : خلاصه ، کوتاه
حصول : بدست آمدن ، حاصل شدن
زوال : از بین رفتن
سفیه : نادان ، کم عقل
مشروعیت : مورد قبول از مکتب شرع
خذر : دوری کردن
کتمان : پنهان کردن
متاع : چیزی که آنرا خرید و فروش میکنند
موعظه : نصیحت ، پند
ربوی : منسوب به ربا
مسترد : برگردانده شده
ذمّ : تهدید
هبه : بخشش ، اهدا
ادا : به جا آوردن ، گزاردن
استحباب : مستحب ، خوب شمردن
ارشاد : راهنمایی
مدیون : کسی که قرض میگیرد
دین : قرض
قباله : سند
عاریه : قرضی
مستعیر : کسی که چیزی را به عاریه بگیرد
معیر : کسی که چیزی ره به عاریه بفروشد
کارآموزی قضایی جلسه 4.amr
15.29M
🔴 کارآموزیی قضایی
جلسه 4
دعوای الزام به تنظیم سندرسمی
✴️✳️شرایط تهدید:
برای تحقق جرم تهدید شرایطی باید وجود داشته باشد:
1️⃣تهدید کننده قادر به انجام باشد.
2️⃣با توجه به وضعیت تهدید شونده احتمال وقوع آن باشد.
تهدید امری نسبی است که با توجه به وضعیت تهدید شونده و تهدید کننده مورد قضاوت قرار میگیرد و ملاک تشخیص آن👈 عرفی است.
⚖️
⁉️ سؤالی که شما پرسیدید:
فرزند ما فوت کرده است آیا ما (پدر و مادر وی) می توانیم مستمری او را بگیریم؟
🔰پدر یا مادر در صورتی می توانند مستمری فرزند فوت شده خود را بگیرند که:
1⃣ پدر و مادر تحت تکفل آن فرزند باشند
2⃣ پدر بیشتر از ۶۰ سال و مادر بیشتر از ۵۵ سال عمر داشته باشد
3⃣ به تشخیص کمیسیون پزشکی پدر و مادر از کار افتاده باشند
4⃣ پدر و مادر، خود از سازمان تامین اجتماعی مستمری دریافت نکنند
✅️نکته:
دریافت مستمری در صورت فقدان هر کدام از شرایط فوق باعث می شود پدر یا مادر علاوه بر محکومیت به پرداخت جریمه، تمام مستمری های گرفته شده رو پس دهند.
⚖️
✴️✳️ضمانت اجرای ممانعت از حق ملاقات:
🔰 در صورتیکه پدر يا مادرِ دارای حق حضانت، با مخالفت در ملاقات فرزند خود مواجه شود، میتواند دادخواست خود را برای صدور «حكم تعيين اوقات و زمان و مكان ملاقات» و نیز صدور دستور موقت برای ملاقات به دادگاه خانواده ارایه دهد.
⬅️ در بيشتر موارد دستور موقت برای «ملاقات سریع» در همان روز صادر ميشود و پدر یا مادر با داشتن دستور موقت ميتواند با مراجعه به اجرای احكام، خواستار اجرای حكم شود و با دريافت اجراييه و مراجعه به كلانتری محدوده سكونت خوانده يا محل احتمالي تحصيل يا نگهداری كودك، حکم دستور موقت را اجرا كند.
⬅️همچنین در صورت لزوم ميتوان از ضمانت اجرای قانون حمایت خانواده استفاده كرد كه مقرر میدارد:
↩️هرگاه مسئول حضانت از انـجام تکالیف مقرر خودداری کند یا مانع ملاقات طفل با اشخاص ذیحق شود، برای بار اول به پرداخت جزای نقدی و در صورت تکرار، به حداکثر مجازات مذکور محکوم میشود.
⚖️
✳️✴️ نکات کلیدی و پرکاربرد در رویه ی قضایی:
1️⃣ ﻋﺪﻡ ﺍﺟﺮﺍﯼ ﺣﮑﻢ ﺗﻤﮑﯿﻦ ﺍﺯ ﺳﻮﯼ ﺯﻭﺟﻪ ﺻﺮﻓﺂ ﺣﻖ ﺍﻭ ﺭﺍ ﻧﺴﺒﺖ ﺑﻪ ﺩﺭﯾﺎﻓﺖ ﻧﻔﻘﻪ ﺳﺎﻗﻂ ﮐﺮﺩﻩ ﻭ ﺍﺛﺮ ﺩﯾﮕﺮﯼ ﺑﺮ ﺁﻥ ﻣﺘﺮﺗﺐ ﻧﯿﺴﺖ.
2️⃣ ﭘﺮﺩﺍﺧﺖ ﻧﻔﻘﻪ ﯼ ﻓﺮﺯﻧﺪﺍﻥ ﺗﮑﻠﯿﻒ ﭘﺪﺭ ﺑﻮﺩﻩ ﻭ ﻧﻤﯿﺘﻮﺍﻧﺪ ﺍﯾﻦ ﺣﻖ ﺭﺍ ﺍﺯ ﺧﻮﺩ ﺳﺎﻗﻂ ﮐﻨﺪ.
3️⃣ ﺑﺎ ﺍﺛﺒﺎﺕ ﻣﻮﺍﺭﺩ ﻋﺴﺮ ﻭ ﺣﺮﺝ، ﺩﺭ ﺍﺯﺩﻭﺍﺝ ﻣﻮﻗﺖ ﻧﯿﺰ ﻣﯿﺘﻮﺍﻥ ﺑﻪ ﺣﮑﻢ ﺩﺍﺩﮔﺎﻩ ﺯﻭﺝ ﺭﺍ ﺍﺟﺒﺎﺭ ﺑﻪ ﺑﺬﻝ ﻣﺪﺕ ﻭﺩﺭ ﺻﻮﺭﺕ ﻣﯿﺴﺮ ﻧﺸﺪﻥ ﺁﻥ، ﺣﮑﻢِ ﺑﻪ ﺍﻧﺤﻼﻝ ﺯﻭﺟﯿّﺖ ﺻﺎﺩﺭ ﻧﻤﻮﺩ.
3️⃣ ﺣﻀﺎﻧﺖ ﻓﺮﺯﻧﺪﺍﻥ ﺗﻮﺳﻂ ﺍﺑﻮﯾﻦ ﺗﮑﻠﯿﻒ ﻭ ﺣﻖ ﻗﺎﻧﻮﻧﯽ ﺍﺳﺖ ﮐﻪ ﺑﻪ ﻃﻮﺭ ﮐﻠﯽ ﻗﺎﺑﻞ ﺍﺳﻘﺎﻁ ﻧﺒﻮﺩﻩ ﻟﯿﮑﻦ ﻫﺮ ﯾﮏ ﺍﺯ ﺯﻭﺟﯿﻦ ﻣﯿﺘﻮﺍﻧﺪ ﺍﯾﻦ ﺣﻖ ﺭﺍ ﺑﻪ ﺩﯾﮕﺮﯼ ﻭﺍﮔﺬﺍﺭ ﻧﻤﺎﯾﺪ.
5️⃣ﺩﺭ ﺍﺯﺩﻭﺍﺝ ﻣﻮﻗﺖ ﺩﺭ ﺻﻮﺭﺗﯽ ﮐﻪ ﭘﺮﺩﺍﺧﺖ ﻧﻔﻘﻪ ﺷﺮﻁ ﺷﺪﻩ ﺑﺎﺷﺪ ﻭ ﻣﺮﺩ ﺍﺯ ﺍﯾﻦ ﺷﺮﻁ ﺗﺨﻠﻒ ﻧﻤﺎﯾﺪ، ﺯﻥ ﻣﯿﺘﻮﺍﻧﺪ ﺍﺯ ﻃﺮﯾﻖ ﻣﺤﮑﻤﻪ ﺩﺭﺧﻮﺍﺳﺖ ﻓﺴﺦ ﻧﮑﺎﺡ ﺑﺎﺍﻟﺰﺍﻡ ﺷﻮﻫﺮ ﺑﻪ ﺑﺬﻝ ﻣﺪﺕ ﺭﺍ ﺑﻨﻤﺎﯾﺪ.
⁉️ سوالی که شما پرسیدید:
باسلام
ما در مجموعهای ۲۴واحدی زندگی می کنیم.واحد سرایداری هم در اختیار یه زوج میانسال ایرانی هست.اونا خدمات نظافتی و بردن زباله ها رو انجام میدم ولی نگهبانی رو قبول نکردن،و ما هم اسکان و پول آب و برق و گاز اونا رو انجامیدیم به اضافه ماهی پنج میلیون هم حقوق میدیم.که البته هیچ قرار دادی نوشته نشده .
حالا سوال من اینه که در آینده اینکه بیمه نشدن و ما به عنوان کارفرما با اونا قرار داد نداریم برامون دردسر نمیشه.مثلا برن شکایت کنند ما محکوم به پرداخت حق بیمه نمیشیم.
ممنون میشم پاسخ بدید
✅️پاسخ ما
سلام طبق قانون قراردادسرایداری نوعی قرارداد شغلی است که از یک طرف بین کارفرما که مالک یا مدیر ساختمان است، و طرف دیگر که در این قرارداد سرایدار نامیده میشود، برقرار میگردد. این قرارداد بر اساس قانون کار نوشته میشود و سندی معتبر است، بدین ترتیب بر اساس همین قرارداد، دو طرف تعهد میتوانند با استناد به آن به اداره کار مراجعه کنند.
⬅️بنابراین توجه کنید که حتی بدون وجود قرارداد نیز ایشان میتوانند مدعی حق و حقوق خود گردند.
🌼بِسْمِ اللَّـهِ الرَّحْمَـٰنِ الرَّحِيمِ🌼
✍پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم: بی شک فاطمه علیها السلام حوریه ای است که به صورت انسان آفریده شده است.
امروز یکشنبه
۲ دی ماه
۲۰ جمادی الثانی ۱۴۴۶
۲۲ دسامبر ۲۰۲۴
🛑نمونه متن عدول از شهادت توسط شهود
ریاست محترم دادگاه ........
با سلام؛
احتراما اینجانب، .........، به کد ملی...........، فرزند............، در پرونده شماره.................، با موضوع...............، در مورخ..../..../..... ادای شهادت نمودم که اکنون، متوجه شدهام بخشی از شهادت بنده، صحیح نبوده و از آنجا که شاهد، به موجب قانون، امکان رجوع از شهادت خود در دادگاه را دارد، به موجب این متن، رجوع از شهادت خود در پرونده فوق الذکر را مطابق ماده ۱۹۸ قانون مجازات اسلامی خدمت آن مقام محترم، اعلام می دارم.
#درخواست
#شهادت
🔴 مدت زمان شکایت از جرم رابطه نامشروع
🔹مدت زمان شکایت از رابطه نامشروع حداکثر 5 سال پس از وقوع جرم است.
🔹 اثبات رابطه نامشروع بعد از طلاق فقط با ارائه مدارک محکمهپسند در دادگاه امکان پذیر است.
🔹اقرار متهم، شهادت شهود و علم قاضی ادله اثبات جرم رابطه نامشروع هستند و ارائه عکس، فیلم، پرینت پیامکها و مکالمات تلفنی از سوی شاکی که ممکن است زوج یا زوجه باشد، می تواند به عنوان اماره و نشانه در اثبات رابطه نامشروع موثر باشد
🔹اگر مدارک موجود در پرونده برای اثبات جرم رابطه نامشروع کافی نباشد و شاکی نتواند رابطه نامشروع را اثبات کند، متهم می تواند از وی به جرم تهمت و افترا شکایت کنند و در این صورت شاکی از سوی دادگاه به جرم تهمت و مجازات مقرر در قانون محکوم خواهد شد.
🔹 در صورتی که شخصی به دیگری تهمت رابطه زنا وارد کرده و مشمول حد قذف باشد به هشتاد ضربه شلاق محکوم میشود
🔹 مجازات تهمت رابطه نامشروع از یک ماه تا یک سال حبس و تا 74 ضربه شلاق است.
🔴 جرم برداشت پول از حساب متوفی چیست؟
🔹 پس از فوت مشتری و صدور گواهی فوت، شناسنامه وی توسط سازمان ثبت احوال ابطال میشود.
🔹 با توجه به سیستم یکپارچه اطلاعاتی که امروزه در کشور وجود دارد، سیستم کلیه بانکها به سازمان ثبت احوال متصل بوده و بلافاصله حساب بانکی متوفی مسدود میگردد.
🔹 قبل از حصر وراثت و پرداخت مالیات بر ارث، امکان برداشت پول از حساب متوفی وجود نخواهد داشت.
🔹 چنانچه یکی از ورثه به واسطه آشنایی با کارمند بانک به طور غیر قانونی وجهی از حساب بانکی متوفی برداشت کند به جزای نقدی و حبس محکوم خواهد شد. کارمند متخلف نیز به مجازات محکوم میشود.
🔴نمونه دادخواست مطالبه حقوق،مزایا،بیمه عیدی و پاداش کارگر از کارفرما:
ریاست محترم هیأت تشخیص اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی............
با سلام؛
احتراماً به استحضار عالی میرساند اینجانب ............... از تاریخ............... لغایت............. در شرکت ........................ برای
خانم/آقای .................. به عنوان کارفرما، مشغول به کار بودهام؛ اما متأسفانه کارفرما از تاریخ ............ بدون هیچ دلیل موجه و قانونی، از ورود اینجانب به کارگاه ممانعت نموده است. با عنایت به اینکه از تاریخ ............. حقوق، مزایا، بیمه، عیدی و پاداش اینجانب نیز توسط کارفرما پرداخت نشده است، لذا مستنداً به مواد 28 و 29 قانون کار و ادله و مدارک پیوست دادخواست،رسیدگی و صدور رأی مبنی بر الزام کارفرما به ایفای حقوق قانونی اینجانب به شرح مندرج در ستون خواسته را از آن مقام محترم تقاضا دارد.
#دادخواست
#مطالبه_حقوق
🔴نمونه شکواییه در خصوص جرم تهدید به قتل
ریاست محترم دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان ....
باسلام
اینجانب ..... فرزند..... در مورخ ..../...../.... با خواهر مشتکی عنه، ازدواج نموده و در مورخ .../..../....، به واسطه تصادف غیر عمدی که بنده، راننده آن بودم، همسر خود را از دست دادم. متاسفانه، هنگامی که برای اطلاع موضوع، به مشتکی عنه، در مورخ .../..../.... به مغازه ایشان رفتم، ایشان، بنده را تهدید به قتل کردند و حتی با چاقو، به سمت بنده، حمله نمودند. از تاریخ فوق الذکر نیز، برای 20 مرتبه، برای بنده، پیامهایی با مضمون کشتن این جانب، به نحوی که کسی، جنازهام را پیدا نکند، ارسال نمودهاند و بدین سبب، موجب آزردگی خاطر بنده و فرزندانم شده اند.
فلذا با توجه به شرح ماوقع و با استناد به ادلهای از قرار شهادت شهود، فیلم دوربینهای مدار بسته مغازه ایشان و متن پیامکهای موجود، از آن مرجع محترم، تقاضای صدور رای شایسته، مورد استدعا است.
#شکوائیه
#تهدید_به_قتل
🔴نمونه دادخواست تامین دلیل با جلب نظر کارشناس رسمی دادگستری:
ریاست محترم شورای حل اختلاف.............
با سلام،
احتراما اینجانب................به استحضار میرسانم با توجه به مستندات پیوستی، خوانده محترم با خودرو اینجانب (نام خودرو) به شماره انتظامی..................در نشانی ........................ تصادف نمودند که مقصر حادثه نیز مطابق کروکی تقدیمی ایشان میباشند.
باتوجه به اینکه بنده در حال جمعآوری اسناد و مدارک در خصوص بهحق بودن ادعای خویش هستم به استناد ماده ۱۴۹ قانون آئین دادرسی مدنی، قرار تامین دلیل با جلب نظر کارشناس رسمی دادگستری جهت تعیین میزان خسارت وارده از جنابعالی مورد استدعا میباشد.
باتشکر و تجدید احترام
#تامین_دلیل
🔴نمونه اظهارنامه عدم فک رهن توسط بانک
بسمهتعالی
مخاطب محترم اظهارنامه، ریاست محترم بانک .......... شعبه..............
به موجب مفاد ماده 156 قانون آیین دادرسی مدنی متن ذیل به صورت رسمی و قانونی به جنابعالی ابلاغ میگردد:
همانطور که مستحضرید با دستور جنابعالی و مجموعه شما بعد از تاریخ فوت پدر مرحوم اینجانب وامی با در رهن گذاشتن ملک پدر مرحوم به شرکت .....................اعطا شدهاست.
در رهن گذاشتن ملک دیگری بدون رضایت مالک و بعد از فوت ایشان بدون دریافت رضایت کلیه وراث تخلف بوده و قابل پیگرد قانونی و قضایی است. متاسفانه بعد از مراجعه حضوری اینجانب مبنی بر فک رهن از ملک، علیرغم تسویه کامل اقساط و بدهی جنابعالی و مجموعه محترم از فک رهن ملک خودداری مینمایید.
با ابلاغ این اظهارنامه به شما اخطار میگردد نهایتا ظرف 72 ساعت کاری اقدام به فک رهن از ملک نمایید. بدیهی ایست در صورت عدم اقدام توسط جنابعالی اقدامات قانونی و قضایی لازم اولا در خصوص تخلف صورت گرفته ثانیا درخصوص فک رهن از ملک و دریافت کلیه خسارات قانونی ناشی از عدم فک رهن و در رهن گذاشتن ملک دیگری بدون رضایت مالکین پیگیری و مطالبه خواهدشد.
با تشکر و تجدید احترام.
#اظهارنامه
🔴نمونه شکوائیه ممانعت از حق
بسمه تعالی
ریاست محترم مجتمع قضایی شهید مدرس(ره)
با سلام و احترام،
به استحضار میرساند اینجانب ........... مالک ۳ دانگ مشاع از ملک واقع در .......... میباشم. در تاریخ 1402/02/31 به منزل شخصی خود به آدرس فوق الذکر مراجعه کردم که متوجه شدم درب منزل به دلیل تغییر قفل و کلید مسدود شدهاست و نمیتوانم به منزل خود وارد شوم.
بعد از تماس با پلیس آگاهی و گزارش این موضوع در فردای آن روز یعنی در مورخ 1402/03/01 به همراه خواهر و شوهر ایشان به همراه کلید ساز به منزل مراجعه کردم که مشتکیعنه در محل حاضر شده و مانع تغییر قفل و ورود به منزل میشوند. همچنین ایشان اقدام به ضرب و جرح و تخریب اتوموبیل و سرقت موبایل بنده نیز میکنند که این امر در دادسرا در حال پیگیری میباشد.
لازم به ذکر است اینجانب معلم میباشم و تمامی اسناد و مدارک شخصی خود و همچنین وسایل کار خود که شامل برگههای امتحانی شاگردان میباشد را به همراه طلا و مقدار ۷۰۰۰ دلار و... را در منزل خود نگهداری کرده ام که بیم سرقت این موارد میرود.
فلذا با عنایت به موارد فوقالذکر و مستندا به ماده ۶۹۹ قانون مجازات اسلامی تعقیب کیفری نامبرده مورد استدعاست.
#شکوائیه
🔴نمونه شکواییه سرقت موبایل
مشخصات شاکی:….
کد ملی:…..
آدرس محل اقامت شاکی: …..
مشخصات مشتکی عنه (سارق) ….
اگر طرف شکایت ناشناس باشد، نیازی به تکمیل اطلاعات او نیست.
موضوع شکایت:
سرقت گوشی همراه (موبایل) مدل …. سریال گوشی……………
«ضرر و زیان مالی» میزان اموال مسروقه : به قیمت تقریبی…………….ریال
تاریخ :…………………..
محل سرقت:………………………
شهود و مستندات( مثلا در صورت وجود شخصی همراه خود مشخصات او یا شماره پلاک انتظامی وسیله موتوری سارق)
شرح شکوائیه:
ریاست محترم دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان……( محل وقوع سرقت)
با سلام ؛
احتراما به استحضار میرساند اینجانب …….حوالی ساعت ……………… در مسیر بازگشت به خانه با فرد ناشناسی که ادعا می کرد نیاز به پرسیدن آدرس مکانی را داشت ملاقات نمودم و هنگام توجه به این فرد ، ناگهان یک موتور سیکلت با شماره انتظامی……………… اقدام به قاپیدن گوشی همراه اینجانب نمود و آن فرد ناشناس اقدام به هل دادنم نمود و بعد از آن فرد مورد نظر سوار ترک موتور سیکلت شده و هر دو متواری شده اند. حال اینجانب با تقدیم این شکواییه الکترونیکی تقاضای تعقیب و شناسایی و مجازات مشتکی عنهم مطابق ماده ۶۵۷ قانون تعزیرات مصوب ۷۵ مورد استدعاست.
#شکوائیه
#سرقت
🔴نمونه دادخواست دعوای جلب ثالث
خواسته:
۱- تقاضای جلب ثالث در پرونده کلاسه … …مطروحه در شعبه…. دادگاه عمومی حقوقی شهرستان …. مقوم به …. ریال
دلایل و مستندات:
۱- رونوشت کارت ملی
۲- محتویات پرونده کلاسه …مطروحه در شعبه…. دادگاه عمومی حقوقی شهرستان …
۳- رونوشت قرارداد مورخ…..
شرح دادخواست
ریاست محترم دادگاه حقوقی عمومی شهرستان…. (دادگاهی که به پرونده اصلی رسیدگی میکند)
با سلام و عرض ادب
احتراماً به استحضار میرساند اینجانب …. خواهان پرونده فوق الذکر علیه خوانده آقای/خانم……اقامه دعوا نمودم. حال وی در جریان دعوای پرداخت پول به مبلغ……. به نماینده تام الاختیار خود را تکذیب نموده و مدعی شده است که رسیدهای ارائه شده به امضا و تأیید نمایندهاش نیست و به این علت از اجرای تعهدات قراردادی امتناع میورزد.
نهایتاً به استناد ماده ۱۳۵ قانون آیین دادرسی مدنی در مهلت مقرر با تقدیم این دادخواست از محضر دادگاه محترم تقاضای جلب ثالث خوانده اول آقای….. به دادرسی در جهت احراز صحت ادعای اینجانب مورد استدعاست.
باتشکر و تجدیداحترام
#دادخواست
#جلب_ثالث
🔴نمونه دادخواست مطالبه خسارت تاخیر تادیه طلب (خسارت تاخیر در پرداخت طلب)
خواسته:
۱- مطالبه خسارت تاخیر تادیه وجه به مبلغ………مقوم به ……..
دلایل و مستندات :
۱- رونوشت شناسنامه
۲- اظهارنامه شماره…..
۴- اجرائیه شماره صادره از شعبه….اجرای احکام
۵-دادنامه قطعی شماره….صادره از دادگاه….
شرح دادخواست
ریاست محترم دادگاه خانواده شهرستان ……
با سلام و عرض ادب به استحضار می رساند؛
اینجانب در مورخ ………… قبل از طرح دعوا طی ارسال اظهارنامه طلب خود را به مبلغ ..………ریال رسما از خوانده مطالبه نمودم. حال با توجه به دادنامه قطعی شماره……..صادره از شعبه….دادگاه حقوقی عمومی شهرستان..… و نیز اجرائیه شماره …..خوانده فقط محکوم به که معادل مبلغ…….ریال همان اصل طلب است را به اینجانب پرداخت نموده است .که متاسفانه در ضمن دعوای اصلی خواسته خسارت تاخیر تادیه را در دادگاه مطرح ننمودم. حال اینجانب با تقدیم این دادخواست و با توجه به مبلغ ریالی محکوم به و استنادا به مواد ۵۱۵ و ۵۲۲ قانون آیین دادرسی مدنی ،از تاریخ ارسال اظهارنامه یعنی …/…./…. تا تاریخ پرداخت ، تقاضای مطالبه خسارت تاخیر تادیه و تمامی هزینه های دادرسی مورد استدعاست.
🔴چرا در کنار بیمه شخص ثالث، به بیمه بدنه هم نیاز است؟
چند نمونه آن به شرح ذیل می باشد:
🔸 نمونه اول:
در تصادفات زمانی که شما مقصر حادثه باشید، نمی توانید از بیمه نامه شخص ثالث برای اتومبیل خود استفاده نمایید!
🔸 نمونه دوم:
اگر اتومبیل شما سرقت شود، یا دچار آتش سوزی شود، یا دچار سقوط و واژگونی گردد، نمی توانید از بیمه نامه شخص ثالث خود استفاده نمایید!
🔸 نمونه سوم:
زمانی که اتومبیل شما پارک شده و دچار تصادف شود و شما نمی دانید مقصر این حادثه چه کسی است، نمی توانید از بیمه نامه شخص ثالث خود استفاده نمایید!
🔸 نمونه چهارم:
زمانی که اتومبیل شما گرفتار بلایای طبیعی مانند سیل و طوفان می شود، نمی توانید از بیمه نامه شخص ثالث خود استفاده نمایيد!
✔️در تمامی این موارد، بیمه نامه بدنه به شما خسارت پرداخت می کند.
📚اصول فقه📚
آیا نهی شارع موجب فساد معامله است؟
الف) مطلقاً بله
ب) مطلقاً خیر
ج) در معاملات یک جانبه موجب فساد است ولی در معاملات دو جانبه موجب فساد نمی شود
د) ضابطه خاصی وجود ندارد و در هر مورد بایستی به حکم خاص شارع مراجعه شود
✅ گزینه ۴ صحیح است.
نهی از انجام یک عمل حقوقی الزاماً مستلزم فساد آن نبوده و ممکن است ناظر به حرمت آن باشد مانند نهی از انعقاد نکاح بدون ثبت در دفتر رسمی ازدواج که متخلفاز این نهی، نکاحی را که منعقد نموده صحیح است ولی از لحاظ کیفری دارای مسئولیت است.
📚آیین دادرسی کیفری 📚
شاکی در کدام مورد می تواند منافع ممکن الحصول ناشی از جرم را تقاضا کند؟
الف) در مواردی که جرم ارتکابی از جرایم موجب دیه و تعزیرات منصوص شرعی نباشد.
ب) در مواردی که صدق اتلاف کند و جرم ارتکابی از جرایم موجب دیه و تعزیرات منصوص شرعی نباشد.
ج) صرفاً در جرایم تعزیری و در مواردی که صدق اتلاف کند
د) در مواردی که صدق اتلاف کند.
✅ گزینه ۲ صحیح است.
طبق تبصره ۲ ماده ۱۴ ق.آ.ک:« منافع ممکن الحصول تنها به مواردی اختصاص دارد که صدق اتلاف نماید. همچنین مقررات مرتبط به منافع ممکن الحصول و نیز پرداخت خسارت معنوی امل جرایم موجب تعزیرات منصوص شرعی و دیه نمی شود.»