▪️▫️▪️▫️
#حسینیه
✨«لُعِنَ الَّذِينَ كَفَرُوا مِنْ بَنِي إِسْرَائِيلَ عَلَى لِسَانِ دَاوُودَ وَعِيسَى ابْنِ مَرْيَمَ ذَلِكَ بِمَا عَصَوْا وَكَانُوا يَعْتَدُونَ»
{از بنى اسرائيل آنان كه كافر شدند به زبان داود و عيسى بن مريم لعنت شدند، و اين لعنت پاداش عصيان و تجاوزشان بود}
(سوره مبارکه مائده، آيه ۷۸)
ا┄┅═✧❁▫️❁✧═┅┄ا
🏴اَلسَّلامُ عَلَيْكَ يا اَبا عَبْدِ اللهِ اَلسَّلامُ عَلَيْكَ يَا بْنَ رَسُولِ اللهِ، اَشْهَدُ اَنَّكَ قَدْ اَقَمْتَ الصَّلوةَ، وَآتَيْتَ الزَّكاةَ، وَاَمَرْتَ بِالْمَعْرُوفِ، وَنَهَيْتَ عَنِ الْمُنْكَرِ، وَدَعَوْتَ اِلي سَبيلِ رَبِّكَ بِالْحِكْمَةِ وَالْمَوْعِظَةِ الْحَسَنَةِ، وَاَشْهَدُ اَنَّ الَّذينَ سَفَكُوا دَمَكَ، وَاسْتَحَلُّوا حُرْمَتَكَ مَلْعُونُونَ مُعَذَّبُونَ عَلي لِسانِ داوُدَ وَعيسَي بْنِ مَرْيَمَ، ذلِكَ بِما عَصَوْا وَكانُوا يَعْتَدُونَ
▫️سلام بر تو یا اباعبد اللّه، سلام بر تو اي فرزند رسول خدا، شهادت ميدهم كه تو نماز بپا داشتي و زكات پرداختي و به معروف امر كردي و از منکر نهي نمودى و به سبیل پروردگارت با حكمت و موعظه نيكو فرا خواندي، و شهادت ميدهم آنانكه خونت را ريختند و حرمتت را حلال شمردند، در لعنت و شكنجه هستند بر زبان داود و عيسي بن مريم ، به خاطر گناهي كه مرتكب شدند و اهل ستم و تجاوز بودند.
📓كامل الزيارات ج۱ ص۲۰۹
(زیارت مطلقة پنجم حضرت اباعبدالله الحسین علیه السلام)
▪️▫️▪️▫️
@Lowhon_Mahfooz
#ربیع_الاول
✨اَللَّهُمَّ بِذِمَّةِ الاِْسْلامِ اَتَوَسَّلُ اِلَيْكَ، وَبِحُرْمَةِ الْقُرْآنِ اَعْتَمِدُ اِلَيْكَ، وَبِحُبِّي النَّبِيَّ الاُْمِّيَّ الْقُرَشِيَّ الْهاشِمِيَّ الْعَرَبِيَّ التِّهامِيَّ الْمَكِّيَّ الْمَدَنِيَّ، اَرْجوُ الزُّلْفَةَ لَدَيْكَ..
▫️خدايا به پيمان اسلام به تو توسّل ميجويم و به حرمت حضرت قرآن بر تو تكيه ميكنم و به محبّتم نسبت به پيامبر أمّی قريشي هاشميّ عربي تهامي مكّي مدني، همجواري نزد تو را اميد مي نمايم
📔بحار الأنوار ج۹۸ ص۸۸
[دعاء للإمام علي بن الحسين السجاد علیه السلام]
@Lowhon_Mahfooz
✳️◻️✳️◻️✳️◻️
✳️◻️
#فضل_النبي_المصطفی_في_القرآن
#الشاهد
✨يا أَيُّهَا النَّبِيُّ إِنَّا أَرْسَلْنَاكَ شَاهِدًا وَمُبَشِّرًا وَنَذِيرًا»
(اى پيامبر، ما تو را شاهد و بشارت هنده و بيمدهنده فرستادیم}
(سورة مبارکه احزاب، آية ۴۵)
✨«إِنَّا أَرْسَلْناكَ شاهِداً وَ مُبَشِّراً وَ نَذيرا»
(سوره مبارکه فتح، آیه ۸)
ا┅═✧❁⚜❁✧═┅ا
🔰از فضائل حضرت ختمی مرتبت (صلی الله علیه و اله و سلم) در آیات حضرت قرآن، «شاهد» است.
☑️شاهد، از نظر لغوی، به معنای حاضر و بیننده ، نظاره و مشاهده یا معاینه کننده ی واقعه، ادا کننده ی شهادت است؛ شخص حاضری که آنچه غائب نمی بیند و نمی داند را می بیند و می داند و لذا شاهد، محیط به مشهود است (۱).
🖋از اسماء مبارک حضرت رسول اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) در آیات حضرت قرآن «شاهد» است:
◀️وجود مقدس آن حضرت، بر جمیع أعمال و أفعال امّتشان مطلقا حاضر و ناظر اند:
«إِنَّا أَرْسَلْناكَ شاهِداً» على أمتك فيما يفعلونه من طاعة و معصية و إيمان و كفر لتشهد لهم و عليهم يوم القيامة (۲): ما تو را شاهد فرستادیم» بر امّتت، بر هر آنچه که از طاعت و معصیت و ایمان و کفر انجام می دهند، تا روز قیامت بر آنان شهادت دهی.
◀️همچنین شاهد بر جمیع أنبیاء و أمم سلف و خلف می باشند:
«الْأَنْبِيَاءُ شُهَدَاءُ عَلَى أُمَمِهِمْ وَ نَبِيُّنَا [محمد] شَهِيدٌ عَلَى الْأَنْبِيَاءِ» (۳): انبیاء شاهدان بر امتشان و نبی ما حضرت محمد (صلوات الله علیه) شاهد بر انبیاء می باشند.
⏪لذا امر تصدیق وفای به عهد انبیاء و مرسلین و خلق ، با حضرتشان است که شاهد بر جمیع خلق می باشند.
چنانکه حضرت صادق ال محمد (علیه السلام) فرمودند:
▫️اذَا كَانَ يَوْمُ الْقِيَامَةِ وَ جَمَعَ اللَّهُ تَبَارَكَ وَ تَعَالَى الْخَلَائِقَ كَانَ نُوحٌ أَوَّلَ مَنْ يُدْعَى بِهِ. فَيُقَالُ لَهُ: هَلْ بَلَّغْتَ؟ فَيَقُولُ: نَعَمْ. فَيُقَالُ لَهُ: مَنْ يَشْهَدُ لَكَ؟ فَيَقُولُ مُحَمَّدُ بْنُ عَبْدِ اللَّهِ (۴): روز قیامت که خداوند جمیع خلائق را جمع می کند، حضرت نوح (علیه السلام) اولین کسی است که خوانده شده و از او سوال می شود: آیا ابلاغ نمودی؟ پاسخ می دهد: بله، پس از او سوال می شود: شاهدت کیست؟ میگوید: محمد بن عبدالله (صلی الله علیه و اله و سلم).
✔️این عهد، همان عهد ولایت امیرالمومنین علی (علیه السلام) است که از جمیع انبیاء و مرسلین بر ابلاغ آن، عهد گرفته شده است:
▫️وَ الَّذِي نَفْسِي بِيَدِهِ مَا تَنَبَّأَ نَبِيٌّ إِلَّا بِمَعْرِفَتِي وَ الْإِقْرَارِ لَنَا بِالْوَلَايَةِ (۵) : قسم به آنکه جانم به دست اوست، هیچ نبی ای به نبوت نرسید مگر به واسطه معرفت به من و اقرار به ولایت ما .
🖋لذا حضرت ختمی مرتبت، محمد مصطفی (صلی الله علیه و اله و سلم)، شاهد بر جمیع خلق در صدق عهدشان نسبت به ولایت علوی می باشند.
ا┅═✧❁ منابع ❁✧═┅ا
(۱) قاموس قرآن، ج۴، ص ۷۵؛ القاموس الفقهي لغة و اصطلاحا، ص ۲۰۲ و ۲۰۳؛ الفروق في اللغة، ص ۸۹
(۲). بحار الأنوار ج ۱۶، ص ۳۰۷
(۳).مناقب آل أبي طالب عليهم السلام، ج۳، ص ۸۶
(۴). البرهان فی تفسیر القرآن ج۵ ص۴۴۵؛ الكافي، ج ۸، ص ۲۶۷
(۵). اسرار آل محمد (علیهم السلام) ص۸۵۸؛ بحار الأنوار ؛ ج۴۰ ؛ ص۹۶
✳️◻️
✳️◻️✳️◻️✳️◻️
@Lowhon_Mahfooz
#بقیه_الله_خیر_لکم_ان_کنتم_مومنین
#اسامی_القاب_مبارک_حضرت_ولی_عصر_عجل_الله_تعالی_فرجه_الشریف
#المجهول
✨«وَجَاءَ إِخْوَةُ يُوسُفَ فَدَخَلُوا عَلَيْهِ فَعَرَفَهُمْ وَهُمْ لَهُ مُنْكِرُونَ»
{برادران يوسف آمدند و بر او داخل شدند، او آنان را شناخت ولی آنها او را نشناختند}
(سوره مبارکه يوسف، آیه ۵۸)
ا┅═✧❁ 🕋 ❁✧═┅ا
🔰از القاب مبارک حضرت مولانا بقیة الله الاعظم (ارواحنا فداه) «المجهول» است.
🖋مجهول، به حقیقتی اطلاق میشود که شناخته شده نمی باشد (مورد جهل واقع شده) فلذا پوشیده، گمنام و مکتوم است.
◀️حضرت صادق آل محمد (علیه السلام) در خصوص ناشناخته بودن حضرت «بقیة الله فی أرضه» (علیه السلام) نزد خلق، به ناشناخته بودن حضرت یوسف (علیه السلام) اشاره نموده و فرمودند :
▫️«فِي الْقَائِمِ.. سُنَّةٌ مِنْ يُوسُفَ فَإِنَّ إِخْوَتَهُ كَانُوا يُبَايِعُونَهُ وَ يُخَاطِبُونَهُ وَ لَا يَعْرِفُونَهُ..» (۱): در حضرت قائم (علیه السلام) سنتی از حضرت یوسف است که برادرانش، با او صحبت می کردند اما او را نمی شناختند؛ «... أَنْ يَكُونَ يَسِيرُ فِيمَا بَيْنَهُمْ وَ يَمْشِي فِي أَسْوَاقِهِمْ وَ يَطَأُ بُسُطَهُمْ وَ هُمْ لَا يَعْرِفُونَهُ» (۲) : حضرت حجت (أرواحنا فداه) در بازارهایشان راه می رود و بر فرش هایشان گام بر میدارد ولی مردم او را نمی شناسند.
⏪لقب مبارک «مجهول» از القاب مبارک حضرت حجة إبن الحسن (عجل الله تعالی فرجه الشریف) بر ناشناخته بودن حقیقت وجودی آن حضرت و عدم معرفت خلق به ولایتشان اشاره دارد. حضرت امام صادق (علیه السلام) فرمودند:
▫️«ثُمَّ يقُومُ الْقَائِمُ الْمَأْمُولُ وَ الْإِمَامُ الْمَجْهُولُ لَهُ الشَّرَفُ وَ الْفَضْل» (۳)
▪️سپس حضرت قائم مأمول (آرزو شده) و امام مجهول (شناخته نشده) که صاحب شرف و فضیلت است، بر می خیزید.
☑️و نیز در ادعیه وارد شده است :
اللهم؛ تُوضِحَ بِهِ مَعاقِدَ الْحَقِّ وَمَجْهُولَ الْعَدْلِ، فَإِنَّهُ عَبْدُكَ الَّذِي اسْتَخْلَصْتَهُ لِنَفْسِكَ، وَاصْطَفَيْتَهُ عَلَىٰ غَيْبِكَ (۴)
ا┅═✧❁ منابع ❁✧═┅ا
(۱). كمال الدين و تمام النعمة ج۱ ص۲۸
(۲).كمال الدين و تمام النعمة ج۱ ص۱۴۵
(۳). الغیبة (للنعمانی)، ص ۲۷۵
(۴).مفاتیح الجنان؛ دعا برای امام عصر (عجل الله تعالی فرجه الشریف) در روز جمعه [خداوندا؛ گرهبندهای حق و ناشناختهی عدالت را به او روشن ساز، زیرا او بنده توست که او را برای خود برگزیده ای و بر غیب خود انتخاب نموده ای]
@Lowhon_Mahfooz
📗◻️📗◻️📗◻️
📗◻️📗◻️
📗◻️
#مفسرین
#عبدالله_ابن_ابی_یعفور_عبدی_کوفی
❇️عبد الله ابن ابی یعفور عبدی کوفی
⬅️قسمت دوم
🔘عبد الله ابن ابی یعفور ، از مفسران و حاملان علم القرآن در دوران امامت امام جعفر الصادق (علیه السلام) به شمار می رود که در ادامه معرفی ایشان، به بیان فضائل و کرامات وی می پردازیم.
◀️فضائله و کراماته
☑️ادای حق آل الله (علیهم السلام)
از فضائل این مفسر، کلام حضرت صادق آل محمد (علیه السلام) در خصوص اوست که فرمودند:
▫️ما أحد أدى إلينا ما افترض الله عليه فينا إلا عبد الله بن أبي يعفور (۱)
کسی آنچه را خدا در مورد ما واجب کرده ادا نکرد مگر عبدالله بن ابی یعفور
☑️یقین داشتن به اوامر امام
یقین این مفسر به امر امام، به حدی بود که به حضرت امام صادق (علیه السلام) عرض کرد:
▫️و الله لو فلقت رمانة بنصفين فقلت هذا حرام و هذا حلال لشهدت أن الذي قلت حلال حلال، و أن الذي قلت حرام حرام، فقال: رحمك الله رحمك الله (۲)
▪️اگر اناری را نصف کنید و بگویید این نیمه حرام و آن نیمه حلال است گواهی میدهم که آنچه را حرام دانستید حرام و آنچه را حلال دانستید حلال است؛
سپس امام صادق (علیه السلام) دوبار فرمودند: خداوند تو را رحمت کند.
📗◻️
📗◻️📗◻️
📗◻️📗◻️📗◻️
@Lowhon_Mahfooz
📗◻️📗◻️📗◻️
📗◻️📗◻️
📗◻️
#مفسرین
#عبدالله_ابن_ابی_یعفور_عبدی_کوفی
☑️آنچه که در قسمت قبل در خصوص نامه حضرت امام صادق (علیه السلام) بیان نمودیم، مشتمل است بر ذکر بسیاری از فضائل جناب مفسر عبدالله بن ابی یعفور ؛ فضائلی که از لسان امام (علیه السلام) در مورد وی بیان شده اند (۳)؛ از آن جمله است:
▫️صلوات الله على روحه: صلوات و درود امام بر وی
▫️موفيا لله عز و جل، و لرسوله و لإمامه بالعهد المعهود لله؛ وصف نمودن وی با ویژگی: وفا کننده به عهد خداوند در خصوص رسول خدا و ائمه (علیهم السلام)
▫️محمود الأثر، مشكور السعي: کارهایش پسندیده و تلاشش مورد ستایش بود
▫️مرحوما برضى الله و رسوله و إمامه عنه: مورد رحمت قرار گرفت، به واسطه خشنودی خدا و رسول و امامش از او.
▫️ما كان في عصرنا أحد أطوع لله و لرسوله و لإمامه منه: در عصر ما (امام صادق علیه السلام) ، کسی در اطاعت از خدا و رسول و امام از او پیشی نگرفته بود.
✔️کراماته: شفا یافتن
یکی از کرامات این مفسر، شفا یافتن اوست که به واسطه استقامت و صبر بر امر امام برای وی حاصل گردید.
◾️نقل است که جناب عبدالله بن ابی یعفور به بیماری مبتلا شده بود که درد آن بسیار وی را آزار می داد و پزشکان برای تسکین آن شراب تجویز نموده بودند. او از کوفه به مدینه نزد امام صادق (علیه السلام) آمد. حضرت به وی فرمود: ای فرزند ابی یعفور! از آن ننوش، حرام است؛ این ناراحتی از ناحیه شیطان است که بر تو عارض شده، اگر او از تو ناامید شود تو را رها خواهد کرد و دیگر به سراغت نخواهد آمد!
پس از بازگشت عبدالله به کوفه با وجود آنکه شدت درد بر او غالب شده و بیش از همه او را آزار می داد و اطرافیان نیز به او اصرار می کردند تا برای تسکین درد، مقداری شراب بنوشد، اما او پاسخ می داد که هرگز یک قطره هم نخواهد نوشید! پس از مدتی تحمل درد ، خداوند او را شفا داده و تا زنده بود دیگر به آن مبتلا نشد (۴).
〰معرفی این مفسر در قسمت بعد ادامه دارد..
ا┅═✧❁منابع ❁✧═┅ا
(۱). معجم رجال الحدیث ج۱۱ ص ۱۰۵؛ اختیار معرفت الرجال ص ۲۵۰ و ۲۴۹
(۲).اختیار معرفت الرجال، ج ۲ ص ۵۱۸؛ معجم رجال الحدیث ج۱۱ ص ۱۰۵
(۳).مكاتيب الأئمة عليهم السلام، ج۴ ص: ۳۳۷؛ مستدرك الوسائل و مستنبط المسائل، الخاتمة ج۴ ص: ۱۰۳؛ رجال الكشي - اختيار معرفة الرجال (مع تعليقات مير داماد الأسترآبادي)، ج۲ ص: ۵۱۸؛
(۴).معجم رجال الحدیث ج۱۱ ص ۱۰۴؛ اختیار معرفت الرجال (کشی) ص ۲۴۷
📗◻️
📗◻️📗◻️
📗◻️📗◻️📗◻️
@Lowhon_Mahfooz
#حسینیه
✨«أُولَئِكَ جَزَاؤُهُمْ أَنَّ عَلَيْهِمْ لَعْنَةَ اللَّهِ وَالْمَلَائِكَةِ وَالنَّاسِ أَجْمَعِينَ»
{جزايشان اين است كه لعنت خدا و فرشتگان و همه مردم بر آنان است}
(سوره مبارکه آل عمران، آیه ۸۷)
ا┅═✧❁⚜❁✧═┅ا
🔳عن أبي عبد الله (علیه السلام):
«..قال [رسول الله (صلوات الله علیه)] :.. إنَّ العليَّ الأعلى.. قال لی: يا محمّد أتحبّ الحسين؟ فقال: نعم ؛ قُرَّة عيني ورَيحانتي وثمرة فؤادي وجلدة ما بين عيني. فقال لي : يا محمّد.. بورك من مولود عليه بركاتي وصلواتي ورحمتي ورضواني ؛ ولعنتي وسخطي وعذابي وخزيي ونكالي على مَن قَتَلَه وناصَبَه وناواه ونازَعَه..»
▪️رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) فرمودند : خداوند علىّ أعلى.. به من فرمود: اى محمّد! آيا حسين را دوست دارى؟ گفتم: بلى، نور ديده و ریحانة و ميوه دل و پرده ما بين ديدگان من است... پس خداوند به من فرمود: ای محمّد؛ بركت حاصل مى شود از مولودى كه بر او بركات و رحمت و رضوان من است؛ و لعنت و غضب و عذاب و ذلّت و عقوبتم بر كسى كه او را كشته و نصب عداوتش نموده و با او دشمنى كرده و با وى به جنگ برخاسته است.
📔کامل الزيارات، النص، ص ۶۶
@Lowhon_Mahfooz
#ربیع_الاول
🕋آستان قدسی حضرت فاطمة معصومة (سلام الله علیها)، ملجأ و مأوی می باشد. کهف حصینِ حضرت فاطمة معصومة (سلام الله علیها) ، همچون مادرشان حضرت أم الائمه و الأبرار، فاطمة الزهراء (سلام الله علیها)، ملجأ شیعیان و مأوای فاطميّين است.
🖋چنانکه امام صادق (علیه السلام) فرمودند:
▫️«إِذَا أَصَابَتْكُمْ بَلِيَّةٌ وَ عَنَاءٌ فَعَلَيْكُمْ بِقُمَّ فَإِنَّهُ مَأْوَى الْفَاطِمِيِّين ...»: چون بلاء و رنجى به شما رسد، بر شما باد به قم كه جايگاه بنى فاطمه است.
📔بحار الأنوار، ج ۵۷، ص ۲۱۵
⚜️اللّهُمَّ صَلِّ عَلی فاطِمَةَ وَ اَبیها وَ أخِیهَا وَ ابن أخِیهَا بِعَدَدِ ما اَحاطَ بِه عِلمُک⚜️
@Lowhon_Mahfooz