✅ بسمه تعالی ✅
ان شاءالله از امروز به صورت روزانه سخنرانی "شرحی بر زیارت عاشورا" به همراه خلاصه متن سخنرانی در کانال قرار داده خواهد شد.
این سخنرانی طی ۹جلسه در ظهرهای محرم۹۷ ایراد شده است.
متاسفانه جلسه اول سخنرانی ضبط نشده اما محتوای جلسه اول در جلسات دیگر به صورت پراکنده موجود میباشد.
☑ @m_ghanbarian
💢 گزیده سخنرانی شرحی بر زیارت عاشورا
جلسه دوم
#محسن_قنبریان
#محرم۹۷
زیارت، سیر هم در خود دارد، درس هم در خود دارد، یکبار میگوییم مصیبت بر آسمان و زمین سنگین شده، بار دیگر میگوییم پدر و مادرم به فدایت، بزرگان میگویند این مقام ادب است، مصبیت را در جملات می آوریم نه به صورت کلمه ای، انسان دوست دارد در پیشگاه خداوند زبان بازی کند.
✅ شش سلام، دو اظهار عظمت، ۹ لعن، با یک فاصله، یک لعن که اظهار برائت است و سپس لبیک گویی.
بعد دسته ی اول را مطالبه میکنیم که « فاسئل الله الذی اکرم مقامک و اکرمنی بک ان یرزقنی طلب ثارک مع امام منصور من اهل بیت محمد صلی الله علیه و آله»
✔️به سلام ها توجه کنیم« السلام علیک یا ثارالله و ابن ثاره والوتر المَوْتور»
این اظهار ارادت با این نام ها ما را برای آن مطالبه مهیا میکند.
❓کی تقاضا میکند که طلب ثار با امام منصور باشد؟ کسی که حسین بن علی را خون خدا بداند و الوِترَ الْمَوْتور بداند
وقتی خونی به ناحق ریخته می شود یعنی قتل عمد است، ولیّ دَم دارد، یعنی وارث ولیّ دَم است که یا میبخشد یا قصاص میکند.
⚠️در خصوص امام حسین علیه السلام، خداوند متعال خود ولیّ دَم حضرت است، یکی از فرزندان سیدالشهدا ولیّ دَم نیست، مختار نیست ولو تمام مسببان حادثه ی کربلا را کشته باشد،
ولیّ دَم امام حسین علیه السلام خداوند متعال است. نه تنها سیدالشهدا که خداوند ولیّ دَم امیرالمومنین علی علیه السلام است. چون در زیارت عاشورا میگوییم«ثارالله
وابن ثاره»،ثارالله امام حسین(ع) است و ثاره حضرت امیرالمومنین علی(ع) است، و ما در زیارت عاشورا، امام حسین را خون انقلابی خدا و پسر خون انقلابی خدا مورد سلام قرار میدهیم.
⚠️دقت کنید که از دَم سخن نمی گوییم، بلکه روی سخن به واژه ی« ثار» است و تفاوتی عمیق بین این دو واژه ی هم معنی است.
🌀 برای روشن شدن مطلب، مثالی از زبان فارسی می آوریم:
اگر کسی به عمد کشته شده و خونش بر زمین بریزد، اگر بگوییم(خونش ریخت) مطابق کلمه دَم در زبان عربی است ولی اگر بگوییم (خونش به گردن اوست) مطابق کلمه ثار در زبان عرب است.
📛 این زیارت عاشورا به ما میگوید پرونده ی حسین بن علی هنوز باز است‼️ و هنوز حسین قاتل دارد‼️ و یاری کنندگانش امروز مانند همان یاران وفادارش در کربلای سال ۶۱ هجری قمری هستند.
✅ حالا آن مقامات سه گانه را که در زیارت عاشورا آمده است بررسی میکنیم:
۱) ثارالله و ابن ثاره
۲) والْوِترَ الْمَوْتور
وِتْر یعنی تنها، مَوْتور یعنی تنها گذاشته شده؛ ⚠️هر وتری، مَوْتور نیست.
مَوْتور یعنی 👈برنامه ریزی شده بود که امام حسین علیه السلام تنها باشد‼️
👈این را ما باید درک کنیم👉
بعضی از بزرگان در لطافت معنای وِتْر الْمَوْتور گفته اند: یعنی کسی تمام وَرَثه و قبیله اش بجز یک نفر از آنها کشته شده باشند و آن یک نفر هم هیچ یاری رسانی برای خونخواهی نداشته باشد
✅ یکی دیگر از سلام های عجیبی که در این زیارت آمده است« السلام علیک و علی الارواح التی حلّت بفنائک» میباشد؛ یعنی این روح هایی که در آستانه ی تو به زمین خوردند‼️
⚠️ببینید در حَسَب ظاهر در عاشورا جسم ها به زمین خوردند ولی در اینجا امام صادق علیه السلام فرمودند: ارواح التی حلت بفنائک یعنی روح هایی که مقابل تو به زمین خوردند❗️
️یعنی ای امام شهید! یارانت قبل از اینکه تیر دشمن آنها را به زمین بزند، زمینگیر تو بودند😭
و اوج این «سلام» اینجاست👇
🔆 علیکم منّی جمیعاً سلامُ الله ابداً
برای همین است که میگوییم این زیارت با دیگر زیارات فرق میکند و واقعا هم فرق میکند
☝️با این سلام ما آدمیان معمولی میخواهیم سلام خدا را❗️ به امام شهیدمان حضرت حسین بن علی(ع) برسانیم‼
ما❗️ سلام رسان خداوند به امام حسین باشیم️ ❗الله اکبر❗️
و در ادامه ی زیارت میگوییم:
« ابداً ما بقیتُ و بَقِیَ الّیْلُ والنّهار»
🔅سلام خداوند از جانب من بر تو باد، سلامی جاودانه ، تا هستم و حتی پس از مرگم در برزخ و قیامت.
امام صادق علیه السلام فرمودند: زیارت عاشورا، نوحه و عزای فرشتگان بر حسین علیه السلام است.
پس قدر این قرائت های زیارت عاشورا در جلسات روضه و عزای سیدالشهدا را بدانیم.
☑ @m_ghanbarian
💢گزیده سخنرانی شرحی بر زیارت عاشورا
جلسه سوم
#محسن_قنبریان
#محرم۹۷
🔺در سلام های زیارت عاشورا یک جاودانگی تعبیه شده است. وقتی تو میگویی مابقیت و بقیه الیل و النهار یعنی از سطح خودت و تقویم خودت بالاتر رفته ای. یعنی بیشتر از تاریخ عمرت سلام داده ای.
در لعنت های زیارت عاشورا هم همینطور است.
لعن ها در زیارت عاشورا سه دسته است:
1⃣ آن هایی که اساس ظلم را گذاشتند و بنیان گذاران ظلم هستند.( ظالمان ثقیفه که مقام و مرتبه ی شما را که خدا قرار داده بود برای شما، از شما دفع کردند و تمامی ظلم های دنیا از ظالمان سقیفه ناشی میشود)
2⃣ مسببین و مباشرین ظلم به اهل بیت ،آن هایی که در کربلا هستند. بعضی را به طایفه و بعضی ها را به شخص لعن میکنیم.مانند بنی امیه و ابن زیاد...
3⃣ تبعیت کنندگان در آینده.
در تمامی این سلام ها و لعن ها یک شعار نهفته 👇
سلم لمن سالمکم و حرب لمن حاربکم الی یوم القیامه. نه فقط ثوابش پا برجاست بلکه خود آن دوستی و دشمنی تا قیامت وجود دارد.
و این همان نکته است. و محدود به زمان حادثه کربلا نمیشود و این دوستی و دشمنی تا روز قیامت ادامه دارد.و این نکته ی کلیدی زیارت عاشوراست.
🔺و در واقعه هدف زیارت عاشورا همین است که تا قیامت سلم و حرب ادامه دارد و عاشورا همیشگی است و محور آن هم امام حسین ع است.
طبق روایتی از کامل الزیاره امام حسین ع به سه دسته نظر میکنند:
۱.لشکریانش : آن ها که در کربلا حلت بفنائک شدند.
۲.زائرانش
۳.گریه کنانش
🔺لشکر امام حسین ع تمام شدنی نیست و هنوز هم جنگ حسین ع برقرار است و کسانی در جنگ با او هستند و ما باید در جنگ با آن ها باشیم و برائت بجوییم. .
و لعن الله امه قلتکم و لعن الله الممهدین بالتمکین من قتالکم...
آن هایی که زمینه چینی کردند. پول خرج کردند. اسب و زره آماده کردند و مباشر شدند برای قتل شما. من از آن ها بری هستم به سوی خدای متعال و حتی از اتباع و اشیائشان هم برائت میجویم.
برئت الی الله و الیکم منهم و من اشیائهم و اتباعهم و اولیائهم....
🔺بعد از سلم و حرب، اسامی اشخاص اصلی را می آورد و به خصوص کسانی که اسب تاختند بر بدن اباعبدالله.
🔺بابی انت و امی...لقد عظم مصابی بک. مصیبت تو برای من سنگین شده. در ابتدا خبر این بود که مصیبت سنگین است و حالا میگوید برای من سنگین است.
بعد سه درخواست داریم:
۱.از خدایی که تو را گرامی داشت و مرا با تو گرامی داشت میخواهم من را با امام معصوم خون خواه تو بگرداند.
۲.مرا آبرومند نزد خدا و حسین ع بگرداند.
۳.تقرب.
ابتدا شمشیر زدن است(طلب ثار) و سپس مرا آبرومند کن. و این همان هم زمانیِ مهر و قهر است. .
برائت ها و لعن ها ما را میکشاند سمت انتقام و سلام ها ما را میبرد به سمت وجاهت.
امام منصور... امامی است که وعده ی نصرت حتمی برای او داده شده. و با همان لعن های الی یوم القیامه در آن نصرت همراه میشویم. .
امام زمان عج می آید و آن ها که به ظلم بر اباعبدالله رضایت داشتند و وابستگان آن ها و تابعین آن ها را میکشد.
وجاهتی که بعد از آن می آید از مقام مهر و لطف است و از سنخ چیزی است که قرآن برای حضرت عیسی ع میخواهد. جعلنی مبارکا این ما کنت وجیها...
و ما این را از خدا میخواهیم در زیارت عاشورا. .
این وجاهت از همان سلام ها و عرض ارادت ها ناشی میشود.
نکته...هرکسی توانست به جایی برسد که سلام رسان خدا باشد میتواند لعنت خدا را هم برساند.
و نجعل لعنت الله علی الکاذبین...و این همان مقام مباهله است. یعنی کسی بتواند رحمت خدا را قفل کند و لعنت خدا را برساند. و این همان مقام وجاهت است. علیک منی سلام الله...
☑️ @m_ghanbarian
محسن قنبریان
💠 خدایا مسئولین را -جای حصر- به شهادت برسان!!!
1⃣ روزی بر علی(ع) گذشت که درباره یکی از بهترین منصوبانش فرمود: من تورا در امانتم شریک خود کردم و تورا محرم راز خود و نزدیکترین یار خویش نمودم. هیچ کس از خاندانم در غمخواری و یاری و امانتداری نزد من همپایه تو نبود از آن هنگام که دیدی زمان بر پسرعمویت[امام علی] سخت شده و دشمن سرسختی نشان داده... تو نیز از پسر عمویت روی گرداندی... و با خیانت کاران هم آواز گشتی... گویا جهادت برای خدا نبود... شاید هم می خواستی با این مردم در دنیایشان حیله کنی و به نیرنگ غنائمشان را تصاحب نمایی! هنگامی که فرصت خیانت بیشتر برایت فراهم شد سریع تاختی... و هرچه توانستی از اموالی که برای بیوه زنان و یتیمان نهاده بودند ربودی آن سان که گرگ تیز پا بز مجروح و از پا افتاده را می رباید!".(نامه۴۱نهج البلاغه)
🔺درباره منصوب دیگرش -که باز در بیت المال خیانت کرده و البته فردی اشرافی بود -که در بردهای گرانقیمت خود می خرامید- نوشت: "درستکاری پدرت مرا فریفت!(فإن صلاح ابیک غرنی منک) و پنداشتم که تو از روش او پیروی می کنی ولی آنگونه که به من خبر رسیده از پیروی هوای نفس دست نمی کشی... اگر آنچه از تو برایم گزارش شده درست باشد شتر خانواده ات و بند کفشت از تو بهتر است!" (نامه ۷۱)
🔺درباره ابوموسی اشعری خائن (استاندار بصره) هم بعدها فرمود از اول با او مخالف بوده اما سفارش مالک اشتر را گوش کرده!(الجمل/شیخ مفید)
2⃣ برای امام عزیز ما هم اینها تکرار شد! درنامه عزل قائم مقامش، سه موردش را نام برد: "والله قسم من از ابتدا با انتخاب شما مخالف بودم... والله من با نخست وزیری بازرگان مخالف بودم... والله قسم من رأی به ریاست جمهوری بنی صدر ندادم و در تمام موارد نظر دوستان را پذیرفتم!"(۶۸/۱/۶).
🔺امام(ره) اما "مردم ایران را بهتر از ملت حجاز در عهد رسول الله و مردم کوفه در عهد امیرالمومنین" می دانست.(وصیت نامه).
3⃣ چند سؤال مهم:
🔺وقتی بهترین امانتدار به تشخیص معصوم ترین امام، در شرایط سخت، خائن می شود، آدمهایی نه جان برکف، آیا محال است در شرایط سخت فکر مال و منال و آتیه فرزندان و تابعیت کشوری امن و... باشند؟!!
🔺آیا مثل امام علیِ معصوم و آیت الله خمینی با ورع، روزی هم نوبت به ولی فقیه عادل می رسد که بگوید: اصالت خانوادگی ات فریبم داد!(؟)
یا: نظر دوستان را پذیرفتم!(؟) و...
🔺۴۰سال انقلاب ثابت کرد مردم ایران اهل کوفه نیستند. اما همین ۴۰سال ثابت کرد برخی بالا نشینان منتخب یا منتصب از جنس ابن عباس ها، منذربن ابی جارودها، و ابوموسی ها بوده اند!
امام(ره) برخی را نام برد.
آیا پس از امام همه مسئولین رده بالا مثل اصحاب سیدالشهدا در کربلا شدند یا هنوز هم ...؟!!
جان بر کفان انقلاب حق دارند در این جنگ اقتصادی سخت پرسش زینب کبری را از رهبر مجاهد خود بپرسند که: "آیا اصحاب و یاران خود[فرماندهان جنگ اقتصادی با دشمن در عصرما] را امتحان کرده ای؟نکند فردا که روز رویارویی با دشمن است تو را تنها گذاشته یا به دشمن تسلیم کنند!"(بحار ج۴۵ص۲۷)
🔺باز قرار است پس از پایان دوره ریاست برخی ممنوع الخروج یا حصر شوند؟! بردهای گرانقیمت [وکاخهای شخصی و کاری] برخی دیگر پیدا نشده است؟! آقازاده های برخی دیگر جای امن نرفته اند؟!
یا قرار است بخاطر مجاهدت در راه خدا باز ان شاءالله مسئولین رده بالا مثل بهشتی و رجایی شهید شوند؟!(رزقهم الله بفضله)
منتظر می مانیم!
📝 محسن قنبریان ۹۷/۷/۲۷
☑️ @m_ghanbarian
💢گزیده سخنرانی شرحی بر زیارت عاشورا
جلسه چهارم
بخش 1⃣
#محسن_قنبریان
#محرم۹۷
✅خلاصه عرایض جلسه های قبل در مرور زیارت عاشورا این بود که این معجون الهی که برای رشد و تعالی انسان مومن شیعی قرار داده شده،دوازده مقام معنوی
به شکل بسیار زیبا و هنرمندانه ای، بین تولّی ها و تبرّی ها تعبیه شده. و می دانیم که هیچ حرکت معنوی از سوی مومن شکل نمی گرد الّا با حُب و بغض الهی، در اینباره دو روایت بخوانم؛امیرالمومنین فرمود:"ان افضل الدین الحب فی الله والبغض فی الله" با فضیلت ترین سطح دینداری، دوست داشتن برای خدا و دشمن داشتن برای خداست. جای دیگر فرمود: "لا یکملُ الایمانُ عبد حتی یحب من احب الله سبحانه و یبغض ما ابغض الله سبحانه" تکمیل نمی شود ایمان بنده الّا اینکه دوست بدارد آن کسی که خدا دوست دارد و دشمن بدارد آن کسی که خدا دشمن دارد؛ یعنی این پلکانی که عرض کردیم مقامات معنوی شما هست، حالا این حب و تولی با سلام ها و با عرض ارادت ها و با اینها در زیارت های ما خودشان را نشان می دهند بغض نسبت به دشمنان هم با لعن و با برائت،خودش را نشان می دهد.
✅ما با سه دسته لعن در زیارت عاشورا مواجه هستیم که با هم نسبت دارند و تکرار هم می شوند و آن دوازده مقام معنوی که ، بین این لعن ها جای گرفتند و البته تعداد لعن هایی که می کنیم تقریبا دو برابر سلام هایی است که می دهیم.
اینها همه اش سِر دارد برای آن چیزهایی که طلب می کنیم.
آن سه دسته لعنی که تکرار می شوند 1⃣یکی لعن کسانی است که اساس ظلم را گذاشتند،بنیان ظلم را گذاشتند که ما شیعیان آنها را می شناسیم؛ اولین ظلم و بزرگترین ظلم، ظلمی بود که به امیرالمومنین(ع)شد و همه ظلم های دیگر سر سفره آن هستند.
2⃣لعن کسانی که مسبب بودند و مباشر بودند،خودشان مباشرتاً در قتل اباعبدالله الحسین(ع) که بعضی وقت ها به اسم طایفه است بنی امیه، آل مروان و بعضی وقت ها به اسم های خاص هست مثلا شمر،
ابن مرجانه، عمر سعد اینها دیگر اصلی ترین ها هستند.
3⃣دسته سوم که بعضی وقت ها غافل می شویم از آنها، که از قضا این لعن برای قرائت کننده زیارت عاشورا در قرونی که ما هستیم مهمتر است اما متاسفانه بیشتر محل غفلت هست؛خیلی از قرائت کنندگان زیارت عاشورا ملحقش می کنند به اون دوتای قبلی در حالی که سوم هست و آن اتباع و اشیاع آنهاست.شیعیان آنها، تبعیت کنندگان آنها، اینهایی که تابعانند و بعداً می آیند.حدیث امام صادق(ع) را عرض کردم در وسائل الشیعه و جاهای دیگر من اقلاً شش، هفت روایت دیدم در این زمینه که به اصطلاح تابعان و...آن قتله اباعبدالله مورد انتقام حضرت مهدی واقع می شوند نه خود آن کشندگان. آنهایی که اساس گذاشتند که زودتر از مسببین از دنیا رفتند.
💠 آن چیزی که لازم بود با هم مرورش کنیم این بود که نسبت این سه تا با هم چی هست⁉️
مثلاً جایی که اینها را لعن می کنیم موسسین را که هم اول و هم وسط و هم آخر زیارت است،نسبت اینها با دسته دومی ها چه هست و نسبت آن دوتا با دسته سومی ها چه هست؟ این خیلی مهم است و نکته مهمی است که یک آتشفشانی در درون شما منفجر می کند.و از این به بعد وقتی این لعن ها را می خوانیم با این پهنا در نظر بگیرید.آن وقت ببینید چقدر اوج دارد و چقدر انسان را بیشتر لطیف می کند و بیشتر جلو می برد⬅️ این دسته اولی ها که خلفای جور اولند آنهایی که راه را بر امام علی(ع) بستند اینها موجب شدند که مسببین کربلا سرکار بیایند، اینکه واضح هست.آقا دولت اموی را کی سر کار آورد؟ مگر کسی شک دارد که اولی و دومی سرکار آوردند؟
✅ آن کسی که خنجر به اباعبدالله کشید سر سفره کسی بود که ماجرای حضرت زهرا(س)را رقم زده بود.
مداحان بیخود به ما نمی گویند حرف درستی دارند می زنند اینکه "آن خانه اگر آتش گرفت این خیمه ها آتش گرفت" این حرف حسابی است، یک حرف ذوقی نیست،یک شعر نیست. بنا اینجور گذاشته شده بود شما هم با این تعابیر می گویید"اسس اساس الظلم" کانّه می گویی ظلم یک مخروطی است اساسی دارد که اینها سنگ های زیرین را گذاشتند ساختمانهای بعدی هم سر این شالوده هست این خیلی مهم است.
✅نکته ای که باید توجه بدهیم این هست که ما سه چهار ظلم کنار هم تصور نکنیم، یک کسی یک ظلمی کرده، یک کسی دیگر هم یک ظلم دیگر کرده،یک کس دیگر هم یک ظلم سومی کرده که هر سه تا هم ظلم هستند اما خب حالا دیگر سه تا ظلمند! نه این نیست!تصویری که اهل بیت عصمت و طهارت چه در این زیارت،چه در روایاتی که امروز بعضی از آنها را اشاره می کنیم،روایاتی که اینجا آمده اند تصریح می کنند که ظلم یک ظلم است؛اساسی را گذاشتند، مبنایی را گذاشتند سر آن بلا سوار شد تا کربلا که این ماجرا اتفاق افتاد.دوباره اضافه کنید همین روایتی که مرحوم صدوق در امالی آورده روایت امام رضا با ریان بن شبیب،نگاه کنید چه می گوید؛ و اورثت الکرب والبلاء الی یوم الانقضاء اباعبدالله را که اینجور کشتند به ما ارث داد،چه چیزی به ما ارث داد؟
☑️ @m_ghanbarian
💢گزیده سخنرانی شرحی بر زیارت عاشورا
جلسه چهارم
بخش 2⃣
#محسن_قنبریان
#محرم۹۷
✅ کرب و بلا الی یوم الانقضاء، تا روز ظهور، یعنی تمام این ظلم ها سر هم، سر هم سوار شد. بگذارید من راحتتان کنم؛ اهل بیت عصمت و طهارت صراحتاً در روایت فرمودند به ما که این ظلم هایی که اینها کردند، تعبیری که مرحوم کلینی در کافی آوردند از امام باقر(ع)، صراحتاً می گوید که اندازه یک کف دست اندازه یک کف دستی که حجامت کردید اینقدر خون ریخته نمی شود یک سنگی سر سنگی، یک حجری سر حجر دیگری گذاشته نمی شود از سر ظلم الّا اینکه گردن آن دو نفر است. این پهنا را باید بفهمیم؛ نه آنها آمدند فقط فاطمه زهرا را کشتند، حق امیرالمومنین را غصب کردند تمام شد. نه فقط اموی ها را سر کار آوردند بعداً اموی ها امام حسین را اینجوری کردند و بعد اسرای شام را موجب شدند تمام شد! عرض کردم به این پهنا یعنی گرسنگان آفریقا الآن مقصرش اینها هستند، ظلم هایی که آمریکا می کند مقصرش آنها هستند، اسرائیل مقصرش آنها هستند؛ یک شیعه باید این را بفهمد. ⁉️ این اتباعهم و اشیاعهم اولاً چه کسانی هستند(در جلسه قبل اشاره کردم)همانهایی هستند که گردان شمر را راه انداختند؛ همانهایی که آمدند درب حرم حضرت زینب(س) نوشتند تو را هم خراب می کنیم همراه با اسد نابودت می کنیم همانهایی هستند که امروز ظلم در عالم می پراکنند علیه اسلام ستیز می کنند؛ بعدش می آید؛ خودش جداگانه هم مسببین را به طایفه و به نام، نام آورده اگر قرار باشد اتباعهم هم خودشان باشند که خیلی لغو هست که! اتباع شمر و خولی و کی و ...چه کسانی هستند که دوباره تو لعنش می کنی؟ بعد دوباره همه هم با قید الی یوم القیامه، هر بار الی یوم القیامه...تا یوم القیامه با چه کسی در جنگی؟ بابا اینکه جنگ تمام شد و مختار هم می آید و ...امام زمانت هم که آمد آنها را دوباره زنده نمی کند که بکشدشان! یکبار انتقام گرفته شده تمام شد رفت و اتباع و اشیاعشان که زنده هستند؛ هیچ مرده ای را زنده نمی کند!عرض کردم ! آنها می گویند که آقا چطور اگر تابعین ظلمی کردند که تابعین در این پهنایی که عرض کردم؛ امام باقر(ع) فرمود: یک خون به ناحقی بریزد اینها مقصرش هستند، آقا ببین چقدر خون ریخته! این بیانگر چه هست؟ من یک جمله بگویم، اگر امیرالمومنین سرکار می آمد چه اتفاقی می افتاد؟ همین جا را دقت کنید! قرآن می گوید دین حق ظهور پیدا می کرد، این پیغمبر یک دینی را آورده، اساسش آمده، نازل شده اما باید ظهور پیدا کند . هم ظهور کمّی که همه عالم را بگیرد هم ظهور کیفی که این بواطن و آن چیزهایی که همراه با این پیغمبر و در سینه پیغمبر بوده به سینه مردم برسد، در عمل مردم بیاید.
💠 وقتی جلوی امیرالمومنین را گرفتند جلوی ظهور دین حق را گرفتند؛ وقتی جلوی ظهور دین حق را گرفتند چه اتفاقی می افتد؟ دین کلک و دین باطل و فرقه های جاهلانه جای دین حق جا زده می شود. الآن همه ما می دانیم اسلام اموی اسلام نیست؛ اگر اسلام بود پس چرا امام حسین(ع) گفت و علی الاسلام والسلام؟ اگر اسلام اموی اسلام بود چرا در زیارت ناحیه می خوانیم"قد قتلوا بقتلک الاسلام" تو را که کشتند اسلام را کشتند؛ آن چیزی که داشتند اسلام نبود اما به اسم اسلام رفته بود.
محمد رشیدرضا صاحب تفسیر المنار (مفسر سنی) می نویسد : یکی از دانشمندان آلمان به بزرگان عالم اسلام گفته جا دارد که ما مجسمه معاویه را طلا بگیریم در برلین بگذاریم!!این گفته چرا؟ به معاویه چه ربطی دارد حالا معاویه خوب یا بد مال ماست!
به شما که مسیحی هستید چه ربطی دارد؟ جواب، همین جوابی است که همه می فهمند همین چیزی که عرض کردم خدمتتان. گفت چون معاویه نظام اسلامی را از اساس مردم سالاری به نظام سلطه و جور تبدیل کرد و اگر معاویه نبود اسلام کل عالم را فرا می گرفت و ما آلمانی ها و سایر اروپائیها الآن مسلمان شده بودیم! مسلمان به کدام دین؟ به مذهب علی بن ابیطالب؛ ای دستش درد نکند!!! که آمد جلوی ظهور دین حق را گرفت یک نظام سفاکی سرکار آورد بعد اروپا وقتی از دست کلیسا خواست فرار کند نگفت نسخه اسلام، گفت آنها هم که مثل خودمان هستند رفت رنسانس درست کرد؛ از شکم رنسانس آن وقت رفتند سرخپوستان را در آمریکا کشتند!!این همه ظلم در این تمدن پدید آمد. این ظلمت های متراکم یکی بالاتر از دیگری همه اش مال این هست که جلوی ظهور دین حق گرفته شد. آن کسی که چهره برتر این گرفتن شد، بقیه پی اش را ریختند اوکه ساختمانش را بنا کرد معاویه بود! این را جا دارد طلا بگیریم. حالا فهمیدید چرا هر چه خون هست گردن آنهاست؟! هر چه ظلم است گردن آنهاست! رنسانس در آن طرف عالم است گناهش ولی مال اولی و دومی هست! اولاً مال اولی و دومی هست بعد مال مسببانش! فلان فرقه باطل در قعر آفریقا که الآن آدم می کشد، آقا بگویید در تبت، اینها که الآن مسلمان می سوزانند، اینها هم تقصیر اولی و دومی هست.
☑️ @m_ghanbarian
💢گزیده سخنرانی شرحی بر زیارت عاشورا
جلسه چهارم
بخش 3⃣
#محسن_قنبریان
#محرم۹۷
✅فقط خون فاطمه نیست! البته همه اینها فدای یک موی فاطمه، اینها همه اش گردن آنهاست چرا؟ به همین بیان، جلوی ظهور دین حق را گرفتند. اگر دین حق آمده بود نوبت به اینها نمی رسید. پیغمبر خدا چقدر قشنگ مدینه را گرفت!شمشیری کشید؟ کسی را ارعاب کرد؟ اولین بار فرماندار شهری شد که اکثراً مسلمان نیستند! یهودی در آن هست، مسیحی در آن هست، مشرک در آن هست مسلمان هم هست، مسلمانش اقلّی هست اما همه آنها پیغمبر را به عنوان حاکم قبول کردند اولین کارش هم این بود که قانون اساسی نوشت برای همه آنها هم حقوق معلوم کرد.
این دین پیغمبر بوده؛ همان طوری که یثرب شد مدینه النبی، همان طور هم اگر دست خودشان بود عراق را مسلمان می کردند، ایران را مسلمان می کردند میرفتند تا چین تا همه جای دنیا اما اینها را بستند خودشون شمشیر برداشتند افتادند در عالم، پی غنائم و دزدان را آوردند فرماندهان جنگ کردند و ...معاویه ها را بر گرده مردم سوار کردند. ابوسفیان به شکل دیگری آمد. ماجرای صفین را چقدر زیبا می گوید شهید مطهری می گوید پدر در بدر هُبل را برداشته بود می گفت بجنگید برای هُبل، پسر در صفین قرآن را برداشت! یک راه بود یک مقصد بود دونفرشان دنبال یک چیز بودند فقط قیافه اش عوض شده بود؛ او می گفت هُبل این با قرآن، هیچ چیزی فرق نمی کرد بلکه بدتر شده بود؛ چون وقتی ابوسفیان در مکه بود اولاً همه کاره مکه بود فقط مکه بود الآن چهار کشور بزرگ اسلام دست معاویه است، امپراطوری اسلامی افتاده است دستش عین همان روشی که ابوسفیان داشت. جلوی ظهور دین حق را گرفتند و این سنگین است.
شهید باکری می فرمود جبهه، جبهه اباعبدالله است؛ شعار نبود فهمشون از همین مساله بود. ما الآن در جبهه اباعبدالله هستیم؛ تو با اتباعهم و اشیاعهم می جنگی، همان است همان پرونده است؛ این فرق می کند تا بگوییم حالا ظالم تو دنیا زیاد است یکی ناپلئون، یکی هیتلر، یکی هم صدام! نه، اینها همه شان میوه های یک درخت خبیثه ای هستند که ما می دانیم چه کسی تخم آن را کاشت چه کسی بدنه اش را و تنه اش را و حالا چه کسانی میوه هایش هستند. این فهم مهم هست که یک بچه شیعه داشته باشد.
این ظلم است که سینه مومن را تنگ می کند، به یادش که بیفتی این زیارت عاشورا ترجیع بند می رود سراغ این ظلم، اولش می گوید وسطش می گوید، آخرش هم می گوید؛ که انسان مدام این بغض را در سینه اش بیاورد. این طرف.عربستان پنج درصد بودجه نفتش را خرج این تفکر وهابی می کند ما اگر یک ریال برای محور مقاومت خرج کردیم، هر کسی بگوید آقا ما چه کار به سوریه داریم، ما چه کار به لبنان داریم!آنها همه جای دنیا، الآن بروید ببینید؛ آمار بگیرید ببینید در پاکستان چقدر دارد خرج می کند! خرج می
کند که وهابیت را گسترش بدهد!
ما در این دنیایی که باهم سلام علیک هایمان زیاد شده انگار یک طوری دارند این را از سینه هایمان پاک می کنند که نه حالا بیخیال تمام شده رفته! نه، هیچ چیزی تمام نشده؛ هنوز سر هم ظلم هایش می آید...
☑️ @m_ghanbarian
💢گزیده سخنرانی شرحی بر زیارت عاشورا
جلسه پنجم
#محسن_قنبریان
#محرم۹۷
✅امام صادق (ع)فرمودند : من خود را از شهدای دشت کربلا جدا نمیدانم و ثواب خود را ازآنان کمتر نمیدانم در حالی که امام صادق (ع)در سالهای ۱۳۰و۱۴۰ هجری قمری بودند ولی حادثه کربلا در سال ۶۱ه.ق اتفاق افتاده است.
⏪وبعد می فرمایند نیت من یاری ابا عبدالله ع بوده اگر آن روز را میدیدم . و شیعیان ماهم از شهدا هستد ولو اینکه بر فرش خانه هایشان بمیرند🔷.
✅خوب این یادآور این هست که امام باقر(ع) در مورد زیارت عاشورا فرمودند :این زیارت انسان را وارد مرتبه و درجه ی شهدای دشت کربلا میکند
✳️✳️نکته ی قابل توجه آن این است که این زیارت با تولی و تبری و با سلام و لعن و با اظهار تفدیه و برائت سالک خود را سیر می دهد.✳️✳️ و در نتیجه⏪ لعن و برائت از کسانی که با ابی عبدالله قتال کردند و جنگ کردند با ایشان و از کسانی که پایه و اساس ظلم را گذاشتد.
وبعد از این طلب میکنیم از خداوند برائت از دشمنان ایشان و اینکه ما را همراه آنان قراردهد در دنیا و آخرت همراه باقدم صدق .یعنی معیت با اهل بیت در دنیا و آخرت، معیتی با قدم صدق و ثبات و هم صادقانه باشد .
👈برای درک مفهوم دومثال را در این مورد با هم قیاس میکنیم...
1⃣⏪ یکی شخصی که طبق آیه ی چهل سوره توبه در غار همراه پیامبر بوده اند و این شخص در این آیه به صاحب غار معروف شد و صحابه آن را بر سر دست کردند که ایشان همرا ه و یار پیامبر بوده اند و .... و یکی هم جناب ابی نیذر 🔺در این آیات قبل از این آیه اشاره به مومنانی است که پیامبر را یاری و همراهی نمیکنند و در عافیت همراه ایشان هستند ولی در جنگ و شرایط سخت نه. 🔴 مومن واقعی باید همه جا در این دنیا با پیامبر و ولی خدا باشد هم در عافیت و هم در سختی و وقتی اینطور شد در آخرت هم همراه با ایشان و مقامات و فضایل ایشان خواهند بود. در این آیه صاحب غار یعنی کسی که در غار همراه پیامبر بوده و لی نگفته اند که ایشان را یاری کرده اند و اکثر تفاسیر نیز فقط معیت و همراهی ایشان را تآیید میکنند و حرف از یاری رسول خدا نیست ومعنی کلمه صاحب به همراه بار ارزشی ایمان نیست و اما درمورد امام علی (ع) آیه هست که(( و من الناس من یشری نفسها البتغاء مرضات الله و.......)) 🔶
2⃣⏪و اما شخص دوم مثال ابی نیذر است که ایشان پسر نجاشی پادشاه حبشه است و وقتی نجاشی پیامبر را یاری کرد پیامبر برای او و خانواده اش دعا کرد و پسر او ابی نیذر از کودکی پیش پیامبر رشد و پرورش پیدا کرد تا پیامبر از دنیا رفت و یعد از ایشان پیش امام علی (ع)بود تا وفاتش .وقتی هنوز پیش پیامبر بود نجاشی فوت شد و نزدیکانش پیش او آمدند و گفتند بیا وبعد از پدرت پادشاه شو ، اما او گفت من یک ساعت بودن در کنار پیامبر ص را به عمری پادشاهی بر شما عوض نمیکنم .🔺🔺🔺🔺
: ببینید او یک عمر پادشاهی را با ساعتی در کنار پیامبر ص بودن عوض نکرد و پسرش نصر نیز همینطور با امام علی (ع) بود و بعد با امام حسن (ع) تا اینکه در کربلا به همراه امام حسین (ع) بود ۰و با ایشان به کربلا آمد و وقتی در شب عاشورا امام (ع) بیعت را از همه برداشت و گفت هرکس میخواهد برود این فرزند زاده ابی نیذر ان زمان چه حرف های قشنگی زد و گفت ما پدرانمان پادشاهی دنیا را به شما فروختند و ....سپس شد از اولین شهدای دشت کربلا در اولین ساعات روز عاشورا و این عاقبت کسانی است که در یاری ولی خدا ثبات قدم و صدق و راستی در گفتار خود دارند.
☑️ @m_ghanbarian
محسن قنبریان
🔰اربعین، اکسیر زندگی
#محسن_قنبریان
#بخش_اول
✅ حدود صدسال پیش وقتی جمعیت کربلا ۶۰هزار نفر بوده،۶۰۰هزار تا ۱میلیون زائر اربعین داشته است!حالا این جمعیت بیش از ۲۰میلیون رسیده است(وزیر راه عراق ۲۶میلیون برای سال قبل گزارش کرد).
چنین اظهار ارادت بی نظیری به اولیاء خدا چه اثری در ملکوت عالم و تقدیرات الهی و مسیر غایات الهی برای علوّ کلمه الله دارد؟ بماند. در این سطور به چهره یلی الخلقی و ملکی این پدیده عظیم نگاهی کنیم تا شرحی بر این فراز زیارت باشد که: "أن تجعل رزقی بهم دارا و عیشی بهم قارا: روزی ام را بخاطر ایشان زیاد نمایی و زندگی ام را به خاطر آنان برقرار و با نشاط کنی".
1⃣ یکپارچگی اجتماعی
در این مسیر به زائران خارجی بگویید بین دو کشور ایران و عراق ۸سال جنگ بوده است و در اغلب خانواده هایی که مهمان می شویم کشته ای از دوره جنگ هست! اما حالا چیزی از جنس کدورت از آن باب دیده نمیشود به عکس دوستی و مودت مضاعف دیده می شود. همه دیده اند صاحبان مبیت ها بیشتر دنبال بردن ایرانی ها به خانه هایشان هستند. این تجلی آشکار این فراز زیارت جامعه کبیره است که: "بموالاتکم ائتلفت الفرقه: با دوستی شما اهلبیت، تفرقه ها به ائتلاف بدل میشود". کینه ها و رنجش ها با صدام دفن شد و دوستی ها و اتحادها با حسین(ع) آمد.
تلاش چندین ماهه اخیر دشمنان اهلبیت و تشیع هم از شروع محرم حسین(ع) مثل برف آب شد. نوحه های امسال موکب ها دعوت از برادران ایرانی با عنوان "فرزندان امام رضا(ع)" شد.
پیاده روی اربعین چند بار خطر تجزیه طلبی در خود عراق را هم زائل کرده است.
ادامه دارد...
☑️ @m_ghanbarian
💢گزیده سخنرانی شرحی بر زیارت عاشورا
جلسه ششم
بخش 1⃣
#محسن_قنبریان
#محرم۹۷
🔷در زیارت شریف عاشورا ما دوازده مسئلت را از مقامات معنوی درخواست میکنیم که آنها در سه دسته تعبیه شده اند سه دسته از سلام ها و سه دسته از لعن ها .لعن هایی که انجام میشوند
🔺دسته اول موسسین ظلم 🔺دسته دوم آنهایی که با اباعبدالله اقامه ی نصب و حرب کردنددر کربلا و 🔺دسته ی سوم اتباع و اشیاع آنها تا پایان تاریخ و این سه دسته را لعن میکنیم و برائت میجوییم تا آن که در طی این سلام ها و لعن ها اوج میگیریم و لابه لای این لعن ها وسلام ها مقامات معنوی را مطالبه میکنیم تا به عالی ترین مقامات برسیم .
🔴امروز مقام قدم صدق و بعد از آن مقام محمود رابرسی میکنیم .
🔴قدم صدق::: وقتی میخواهیم ببینیم کلامی صادق هست یا نیست باید ببینیم مطابق با واقع هست یا نه اگر مطابق با واقع باشد میگوییم کلام صدق وگرنه میگوییم کلام کاذب.
قرآن غیر از صدق قول یک چیز دیگر راهم اضافه میکند و آن را قائل است .در آیه ای از سوره ی منافقون مثال می اورد که خداوند در این آیه به پیامبر میگوید که شما رسول الله و فرستاده ی خدایی منافقین که نزد تو می آیند هم میگویند که توفرستاده ی خدایی اما انها دروغ میگویند .حالا چطور میشود که آنها دروغ میگویند یا کاذب اند؟
🔹کافران دروغگوی سخن نیستند بلکه انها دروغگوی فاعل اند .در فقه هم هست که یک وقت سخن دروغ است یک وقت فاعل دروغگو است .
🔴در روایات اسلامی باید فعل ،قول را تصدیق کند به عبارت دیگراگر سخنی مطابق رفتار نباشد باز هم دروغ است و اگر فعل ،قول راتصدیق نکند باز هم مصداق دروغ پیدا میکند ولو مطابق با واقع هم باشد .یعنی اینکه پیامبر اکرم رسول الله است قول درستی است اما اگر فعل منافقان در اطاعت رسول با قولشان یکی نباشد گفتارشان بازهم دروغ محسوب می شود.
این تعریف یک قول صدق است و اما 👈قدم صدق؛؛؛ حالا ما میخواهیم درباره ی قدم صدق یعنی قدم برداشتن ،به سوی چیزی رفتن ،انجام دادن و اقدام کردن صحبت کنیم؛
🔺قدم خودش معیار می شود برای سخن یعنی اگر تو چیزی را گفتی و همان راه را رفتی آن وقت تو راست میگویی پس صداقت حرف را با اقدام و عمل میتوان سنجید .و قدم صادق را با غایت رفتار می سنجند که این رفتارها برای چیست و نیت چیست؟؛
🔶مثلا من به شما بگویم زیارت عاشو را بخوانید خودم هم عمل کنم و بخوانم اما باز هم ممکن است سخن من قدم صدق نباشد چون برای اغراض دنیوی باشد پس قدم صدق نیست چون برآیند کلی آن چیزی که آنها میخواهند نباشد پس قدم وقتی صادقانه است که مطابق با آن غایتی است که آنها میخواهند یعنی قدم صدقی که ثبات هم داشته باشد یعنی از وقتی که با اهل بیت آشنا شدیم دیگه دنیا را نخواهیم
🔸 بعضی آدم ها امام حسین(ع ) را میخواهند برای خودشان و رفع مشکلاتشان و این دسته از آدم ها اهل بیت را میخواهند نردبانی باشد برای رسیدن به آمال و آرزوهایشان هرچند اهل بیت اهل فضل و کرم هستند و آن هم میدهند اما ما باید بالاتر ازاین، با اهل بیت باشیم این سخن صدق است ولی قدم صدق نیست چون بعضی وقتها مثل ماجرای کربلا اهل بیت چیزی از دنیا ندارند که بدهند بلکه برعکس دنیایت را هم باید بدهی مثل اینکه امام حسین (ع) گفت :هرکس کربلا بیاید کل دنیایش را از دست میدهد‼️ .خیلیها در کربلا از امام حسین (ع)متنفر نبودند حتی وقتی او را شهید کردند و سنگ میزدند چه بسا گریه هم میکردند❗️ و اگر امام حسین (ع) با دنیای انها چفت میشد اصلا کاری به او نداشتند ؛ و او را رها نمیکردند اما وقتی چنین نشد معامله گران دنیا رفتند و خیلی ها به بهانه های مختلف اورا رها کردند. اینها قدم صدق نیست ؛؛؛
☑️ @m_ghanbarian
💢گزیده سخنرانی شرحی بر زیارت عاشورا
جلسه ششم
بخش 2⃣
#محسن_قنبریان
#محرم۹۷
🔶الان هم در بین ما کسانی هستند که امام را برای خودمان میخواهیم نه خودمان را برای امام ؛‼️ برای همین در زیارت عاشورا تفدیه اورده شده تفدیه یعنی فدا شدن.
بابی انت و امی یعنی همین👆 یعنی من چیزی از تو برای خودم نمی خواهم این نه یعنی که درخواستی از امام نداریم نه ،درخواست ما از امام این است که تو اول مارا برای خودت بردار بعد ببین چه باید به ما بدهی که به درد توبخوریم ؛⁉️ اصلا چیزی که مارا از تو جدا کند به ما نده ؛این یعنی معرفت.
یعنی اینکه بگوییم من میخواهم به تو برسم و عمرم و لحظاتم و زندگیم نذر تو شود، غیر از این هرچه حتی بخواهم هم به من نده؛قدم صدق یعنی همین اعمالی را که ما انجام میدهیم و خوب هم انجام میدهیم برای یک غایت خوب هم انجام دهیم که آن همان👈 مقام محمود است؛ خدا وند در قران به رسول الله میفرمایند ؛((ومن اللیل فتهجد به ی نافله لک عسی ان یبعثک ربک مقام محمودا))
نماز شب بخوان تا انوقت خداوند تو را به مقام محمود مبعوث کند.مقام محمود مقامی است که برای پیامبر تعبیه و انشاء شده اما ما از خداوند میخواهیم که ما را هم به این مقام برساند .مثل جایگاهی که برای شخص مهمی درست شده حالا ما میخواهیم ما هم به این جایگاه راه پیدا کنیم
🔶امام باقر (ع) میفرمایند :همه ی انسانها از اولین تا آخرین به این مقام محتاجند ، و آن مقام شفاعت کبری است .
اگر آینجاها را نشانه گرفته ای آنوقت قدم صدق داشته ای ؛در این دنیا هم نمیتوان تشخیص داد که چه کسی قدم صدق دارد به ظاهر و قیافه و ... هم نیست .بهترین نیت ها اینست که انسان خودش را برای امام حسین (ع) وقف کند؛خوبها گوسفند و زمین و ...برای امام حسین (ع) نذر کردند ،خوب ترها خودشان را وقف می کنند برای امام ؛
🔶 شخصی امد پیش امام صادق (ع) و گفت: ما زیاد برای کار شما میدویم و به امر شما مبتلا شده ایم و از کار و بار افتاده ایم و فقیر شده ایم ،این شخص( عبدالحمید باسطی ) بود که امام صادق (ع) فرمودند :من حبسه نفسه علینا
یعنی نفس نفس زدنش را برای ما خرج کرد ؛‼️
🔴تلاش کنیم و سخت بگیریم برای خودمان در این مسیر
بایک سال و سه سال و پنج سال هم نمیشود و کفایت نمیکند باید بمانیم تا شاید قدم صدق پیدا کنیم و ووقتی در قدم صدق ثابت شدی انوقت از شما قبول می شود .
☑ @m_ghanbarian
🔰اربعین، اکسیر زندگی
#محسن_قنبریان
#بخش_دوم
2⃣ شیوع مکارم اخلاق در جامعه
رئوس اخلاق فاضله را ۴عنصر می شمارند: شجاعت، سخاوت، عفت و حکمت.
این ۴تا هرکدام اعتدال قوه ای از قوای انسانی است.
بجای مشربهای ارسطویی در رایج کردن این فضایل در فرد و جامعه به تعبیر شهید مطهری راه مرید و مرادی و دل بستن به انسان کامل به آسانی این فضایل را می گستراند.
جامعه ایرانی را چه چیزی شجاع کرد؟!
غیر ازدرس عاشورا(پیروزی خون بر شمشیر)؟! غیر از شعار سیدالشهداء(ع): هیهات منا الذله؟!
مراوده با برادران عراقی، این سجیه را در آنها هم افزود. حشدالشعبی و شجاعت بی نظیر عراقی ها در دفع داعش از چشمه ای غیر از حسین(ع)، زینب(س) و حرم سیراب است؟!
چه عنصری جز دل دادن به ولیّ خدا می تواند ملتی را چنین سخی کند که در طول سال تلاش کنند تا در اربعین برای مولای خویش خرج کنند؟!
پیاده روی اربعین این سخاوت را به ایران هم سریان داد. مردمی که فقط یک شب محرم ۸۱میلیاردتومان نذری میدادند حالا موکبهای اربعین را هم مثل عراق در تمام مسیر دایر و تا مرز پاکستان از سوی شرق و مرز آذربایجان در شمال غرب امتداد دهند.
امیرالمومنین(ع) فرمود: "سخاوت و شجاعت دو غریزه شریفند که خداوند سبحان در کسانی که دوستشان دارد و امتحانشان کرده، قرار می دهد"(غررالحکم).
✅ ضرورت موج سوم عشق
اگر از طریق مهندسی معکوس ساخت شجاعت و سخاوت با حب حسین(ع)، راز ساختن سجیه عفت هم در جامعه شیعی کشف و بیش از حال در جامعه گسترده شود، چه معجزه بزرگی اتفاق می افتد؟!
یک شعار(زینب دوبار اسیر نمی شود) یک ملت را شجاعتی داد که دیدیم. آیا روضه امام رضا(ع) از سر سیدالشهداء و تشت طلا و مجلس شراب و قمار یزید کفایت نمی کند تا این فرمایش امام رضا(ع) در جامعه شیعی تجلی کند که فرمود: "از شیعیان ما هرکه دیده اش به شراب و قمار بیافتد، حسین(ع) را یاد نماید و بر یزید و آل زیاد لعن فرستد خداوند عزوجل گناهانش را محو و نابود سازد هرچند به عدد ستارگان باشد"(الفقیه ج۴ص۴۱۹). شب نشینی ها و مطربی ها و... هم همه اخلاق یزیدی است که مفارقت از آن خواست هر محب است(مفارقه لأخلاق اعدائک).
پیاده روی اربعین ظرفیت این شعارها و حماسه ها برای رکن سوم اخلاق(عفاف) را هم دارد.
ادامه دارد...
☑️ @m_ghanbarian
💢گزیده سخنرانی شرحی بر زیارت عاشورا
جلسه هفتم
بخش1⃣
#محسن_قنبریان
#محرم۹۷
دوازده مقام معنوی برای مؤمن در زیارت عاشورا،تعبیه شده که این دوازده مقام در سه بسته عرضه شده اند.حالا بسته دوم راتوضیح میدهم.نسبت این درخواستها با هم را دقت کنید:👇
⬅️ اگر انسان،با ولی خدا همراه شدو با او معیت پیدا کرد، این آدم بیشتر در مظان قدم صدق است.
کسی که هنوز راه نیفتاده،قدمی ندارد که صدق و ثبات داشته باشد.اما کسی که همراه شدو قدم صدق و ثبات پیدا کرد احتمال اینکه به مقام بعدی برسد بیشتر است.یعنی باید معیت را رد کنید،قدم صدق و ثبات را هم رد کنید تا به مقام محمود برسید.
💠مقام محمود همان چیزی است که خدای متعال به نبی گرامی در سوره اسرا،آیه 79داده.مقام محمود و مورد ستایش همگان،مقامی که همه خلایق آن را حمد میکنند و آن مقام شفاعت کبرای رسول الله در قیامت است.مقام شفاعت پیامبر ص که در این دنیا بوده در قیامت عالم گیر میشود و هکه ان را می بینند یعنی رسول الله این مقام را در اینجا کسب کرده ولی ظهورش بصورت تام و تمام در اخرت است.
بقیه مقامات پیامبر ص نیز اینگونه است که ظهورش به صورت تام در اخرت است.
امیرالمؤمنین در مورد مقام محمود فرمودند:خوش بحال کسی که به این منزلت برسد.در زیارت عاشورا میخوانیم:ان یبلغنی المقام المحمود
درباره ی رسول الله گفته شده که برانگیخته میشود به این مقام(عسی ان یبعثک مقاماً محموداً) ولی مومن میتواند به این مقام برسد که حق شفاعت پیدا کند.👈پس اولا و بالذات رسول الله مقام شفاعت دارد و بالتبع هرکسی که با اوست مثل صالحین،شهدا و مومنان و... به میزانی که سراین جایگاه قرار گرفته میتوانند شفاعت کنند.حضرت فاطمه(س)، امام حسن(ع)و امام حسین(ع) و... این ها همه جزء شفاعت رسول الله است.اینطور نیست که اینها در عرض رسول الله باشند.همانطور که اینجا هم، هم عرضش نبودند بلکه اینها ذیل رسول الله هستند.یک وقت از سر دوستی با اقا ابوالفضل(ع)یا ... انها را بالاتر از رسول الله قرار ندهیم و نگوییم ابوالفضل شفاعت کبری میکند.نه، رسول الله که مبعوث شده به این مقام محمود ان وقت بقیه هم رسیدند و هرکس به میزان رسیدنش حق شفاعت پیدا می کند.حقیقت پیامبر(ص)از حقیقت قران هم بالاتر است.قران یک فعلی از حقیقت رسول الله است قران شفاعت میکند اما به تبع رسول الله.در واقع رسول الله ایادی خود را در محشر میگویند که جمع بکنند هرکسی که به ما پیوستگی داشته یعنی اقا ابوالفضل با اجازه ی رسول الله شفاعت میکند.
🔺در زیارت عاشورا میگویی مارا به این مقام محمود (بلندترین مقام رسول الله)برسان.کسی که راه افتاد،معیت پیدا کرد و صادقانه هم بود و ثبات قدم هم داشت امید است در ان روز به این مقام برسد به کمک این لعن ها و سلام ها که هر روز با تولی ولی خدا و تبری از دشمنان خدا تکرار میشوند با یک اسلوب زیبایی،انگار خرج موشک مومن است که به اوجش میرساند.
⁉️ چرا در زیارت عاشورا برای رسیدن به این مقامات این همه لعن میکنیم؟(دوبرابر سلام ها)چرا می گوییم تا روز قیامت با اینها در جنگیم⁉️
یک نکته ی ظریفی دارد مثل استعاذه در قران است،استعاذه و استغاثه در نماز است.هروقت مومن طالب مقامی از مقامات معنوی میشود باید از ابلیس و جنود ابلیس استعاذه بگیرد همانطور که در قران صراحتا دستور دادند که اول قرائت اعوذ بالله من الشیطان الرجیم بگویید.چون ابلیس،جنودی دارد و از عمل ما می دزدد.حتی کسی که راه افتاده و تا حدی وارد مقامات شده و از طبیعت، دیگر اثر منفی نمیگیرد باز در ملکوت سفلی ممکن است بگیرد.لذا ما از شیاطین و اولیاء انها استعاذه میگیریم و برائت مبجوییم.چون کسی که دنبال این مقامات افتاد شیطان هم او را دنبال میکند به همین خاطر برات ها خیلی مهم است.چنانچه در زیارت عاشورا هرجا مقام بالاتری را مسئلت میکنیم یک دسته لعن سنگین تری قبلش میفرستیم و مبگوییم از اینها برائت میجوییم
☑️ @m_ghanbarain
💢گزیده سخنرانی شرحی بر زیارت عاشورا
جلسه هفتم
بخش2⃣
#محسن_قنبریان
#محرم۹۷
💠 خب اول معیت بعدش صدق و ثبات قدم و بعد رسیدن به مقام محمود و سپس «ان یرزقنی طلب ثازی مع امام هدی ظاهر ناطق بالحق منکم »بار اول که طلب ثار ثار کردیم دو ویژگی داشت:یکی گفتیم ثارکم یکی هم گفتیم مع امام منصور.در اینجا میگوییم ثاری یعنی خدا توفیق میدهد تا ان امام منصور،امامی که خدا به او وعده ی یاری داده که طلب ثار شما را میکند من هم با او همراه شوم و طلب ثار شما بکنم یعنی با این سلام ها که عرض کردی و مقاماتی که طی کردی *منا اهل البیت* شدی.عرض کردم «یبلغنی المقام المحمود» وقتی تو رفتی در جایگاه رسول الله دیگر نمیگویی ثارکم میگویی ثاری ینی این خون خودم بود که ریخت.یعنی امام حسین که شهید شد عزیز من بود خود را ولی دم میبینی و این خیلی اوج است.حرف از اکرام است«فاسال الله الذی اکرمنی بمعرفتکم و معرفت اولیائکم»اکرام این است که تورا به مقام محود برساند یا تورا با برائت از دشمنان و مشرکان روزی دهد تا جایی که هیچ دزدی نتواند از ارادتت چیزی کم کند.این اکرام با زیارت عاشورا شامل میشود با تولی ها و تبری ها.خیلی حواست باشد که در دستگاه دشمنان نیفتی و ارز القائات آنها ییروی نکنی.
💠این اتباعهم و اشیاعهم الی یوم القیامه ها که میگویی یعنی ار اشیاع دشمنان اینها غفلت نکنی و در ستیز با آنها باشی.حالا آنطور که اقتضای ستیز است.این راه باز است.میشود مثل سلمان،منا اهل البیت شدیا مثل شیخ مفید،دوست و برادر مخلص خطاب شد.این راه بازاست.اگر کسی به اینجا رسید هیچ شکی نکنید که میگوید«طلب ثاری»من صاحب دم او هستم.با امامی که هدیً ظاهرًا ناطقً،این امام اصلا غایب نیست.همین الان ظاهر است.همین الان ناطق است.کسی که به مقام محمود برسد و یا نزدیک به مقام محمود شودامام زمان عج الله تعالی فرجه الشریف را هم غایب نمی بیند.امام سجاد(ع)فرمود:در دوره غیبت انسانهایی می آیندکه با این تولی به جایی میرسندکه غیبت برای
آنها به منزله مشاهده است.و امام در درون آنها ظهور داردظاهر است.ناطق است.
☑️ @m_ghanbarain
🔰اربعین، اکسیر زندگی
#محسن_قنبریان
#بخش_سوم
3⃣ حس عمومی رولیسیونی و اباء از ضیم:
ماربین آلمانی و ژوزف فرانسوی شبی جلسه عزاداری شیعیان برای سیدالشهداء را دیدند در کتاب خود (رولیسیون کبیر) نوشتند: "ما در میان ملل و اقوام، مردمی مانند شیعه پرشور و زنده ندیده ایم زیرا شیعیان به واسطه بپا کردن عزاداری حسینی سیاست های عاقلانه ای را انجام داده و نهضت های مذهبی ثمر بخشی را بوجود آورده اند...هیچ چیز مانند عزاداری حسینی نتوانست بیداری سیاسی در مسلمانان ایجاد کند."(سیاسه الحسینیه/ترجمه رولیسیون کبیر ص۴۴)
حس رولیسیونی همان حس عمومی است که سال ۵۷در خیابانهای ایران حس می شد.
یک شب عزاداری سیدالشهداء در جامع الأزهر مصر موجب نگارش کتاب سمو المعنی فی سمو الذات استاد عبدالله علایلی شد که بنام "همت بلند" ترجمه شد. حال ببینید ملتی که اغلب آحادش اهل این مجالس و سالی چند میلیون نماینده و نائب به پیاده روی اربعین می فرستند چه درجه ای از همت بلند و حس انقلابی رولیسیون دارند؟!
ابن ابی الحدید، اباعبدالله را "سید اهل الإباء"(پیشوای کسانی که ننگ نمی پذیرند) می خواند(شرح نهج البلاغه ج۳ص۲۴۹).
توماس موریاریتی تحقیق روانشناختی ای درباره "مقاومت جرأت مندانه" انجام داد که خواندنی است. او برای ملت خویش -آمریکا- نتیجه گرفت : "ما ملتی از قربانیان مشتاق هستیم!ظاهرا رفتار سلطه پذیر برای اکثر افراد جامعه به یکی از شیوه های زندگی تبدیل شده است".
این گزارش از ملتی است که حسین(ع) و دلدادگی به او و پیاده روی میلیونی اربعین ندارد، نمونه های بالا هم گزارش از ملت حسین(ع) است. بی خود نیست این سالها دانشگاههای معتبر دنیا اقدام به مطالعه از نزدیک این حماسه بی نظیر کرده اند.
☑️ @m_ghanbarian