هدایت شده از کانال نبأ
.
🔰 رویداد استانی جمعینو
💠با حضور اساتید کشوری
⭕️ ویژه فعالین و بانوان دغدغه مند عرصه نوجوان
🔔زمان: ۲۲ و ۲۳ تیرماه
🔸مکان: استان خوزستان. شهرستان آبادان
🔸مهلت ثبت نام: تا ۱۶ تیرماه
🔸شیوه های ثبت نام:
۱_ پیامک به شماره تماس زیر:
📞 09169280686
یا از طریق⬇️⬇️
۲_لینک پرس لاین
https://survey.porsline.ir/s/aX9u2Yop
#نشر_حداکثری
____________________
🔗 کانال خبری نباء
@nabaachannel
.
گفتاری در فرهنگ | محمد رحمانی
دوره تمشک که همت مدرسه تربیت اسلامی فیض و مدرسه تربیت مربی مهدا در حال برگزاری است، با رویکرد توانمن
ان شاء الله ۲۲ و ۲۳ تیرماه رو میهمان دوستان آبادان هستیم و در خصوص خلاقیت و نوآوری در حوزه حل مساله و حلقه های میانی گفتگو خواهیم کرد.
#یادداشت
راهبردنگاری و فرهنگ سازمانی
چگونه راهبردها به نسبت با فرهنگ ها ساخته می شوند؟
«1️⃣»
چند وقت قبل برای یک مدرسه در کشور #عراق در حال #تدوین_استراتژی بودیم. بنا بر فضای داخلی خودمان، تحلیل من این بود که دانش آموزان مستعد که توانایی مالی هم دارند گرایش به حضور در مدارس غیردولتی را داشته و خانواده ها برای ارتقاء آنها هزینه می کنند و مدارس دولتی غالبا شامل دانش آموزان متوسط یا نخبه فاقد توان مالی است. اما برخلاف تصورم روایت دوستان بومی این بود که برعکس، در کشور عراق، دانش آموزان نخبه و مستعد در مدارس دولتی تحصیل می کنند و اگر دانش آموزی دچار ضعف درسی شود، در این صورت است که برای رشد او را به مدارس غیردولتی برده و بر روی او سرمایه گذاری می کنند. در حقیقت فرهنگ حضور دانش آموزان در مدارس غیردولتی و دولتی در کشور ما و کشور عراق متفاوت است و لذا راهبردنگاری مبتنی بر Concept ایرانی با عراقی متفاوت است.
«2️⃣»
یکی از تجویزهایی که در حوزه منابع انسانی معمولاً به مدیران گفته می شود این است که پیش از اینکه انتقاداتی را به مخاطبین خود بگویید، حتما چند نقطه قوت را به صورت جدی به او یادآوری کنید و در این صورت است که مخاطب احساس بهتری داشته و رویکرد خود را بهبود می دهد 🥰. اما جالب است که پژوهشی در دانشگاه هاروارد نشان داد که این قاعده در همه فرهنگ های سازمانی جاری نیست و برخی کارمندان، وقتی قبل از انتقادات به آنها نقاط قوت شان گوشزد می شود، تحلیل ذهنی شان این است که نقطه ضعف ها اهمیت چندانی نداشته و به اصلاح آنها همت نمی گمارند و لذا آن نقاط ضعف در سنوات آتی نیز تکرار می شود.‼️
«3️⃣»
یکی از اساتید که برای تبلیغ به آمریکای لاتین رفته بود در یک همایش با پرسش جوانی مواجه می شود که «چرا شما در کشورتان رابطه دختر و پسر را مجاز نمی شمارید⁉️» وی - احتمالاً برای اینکه با تحریک غیرت مخاطب او را متنبه کند - از وی می پرسد: «فرض کن که خواهر خودت با پسری در ارتباط است. نظر تو چیست؟» جوان در پاسخ می گوید: «خواهرم راضی است یا خیر؟» این استاد برای اینکه دیگر تیر خلاص را بزند می گوید: «فرض کن که راضی است.» . جوان در کمال ناباوری استاد پاسخ می گوید که من هیچ مشکلی ندارم‼️در حقیقت فرهنگ اجتماعی آنجا، تلقی متفاوتی از مفهوم غیرت داشته و لذا راهبرد تغییر اجتماعی ما نیز می بایست متمایز باشد.
🔆 اصولاً تکوین استراتژی در سازمان ها بر خلاف الگوهای سنتی که کاملا مکانیکی و تحلیلی بود، یک پدیده شهودی و تجربی است و نیازمند درک نرم و فرهنگی از محیط پیرامونی است. چه بسا تمام آمارها و داده ها نیز بر خلاف احساس ما باشد اما بینش مدیریتی ما، تجویز دیگری را برای سازمان رقم زند. لذا همانطور که در مدیریت گفته می شود «بنچمارک و الگوبرداری از استراتژی سازمانی نزدیک به محال است» چرا که استراتژی سازمان ها یک پدیده کل نگر و ناظر به همه مولفه های مداخله گر محیطی است.
🆔 @m_rahmani_g
پخش زنده
فعلا قابلیت پخش زنده در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مروری بر کتاب «ظهور و سقوط برنامه ریزی استراتژیک» نوشته هنری مینزبرگ
* چرا مدل های مرسوم برنامه ریزی استراتژیک ناکارآمد است؟
🆔 @m_rahmani_g
هدایت شده از مدرسه تربیت اسلامی فیض
📸 #گزارش_تصویری
اولین جلسه دوره #اجرای_استراتژی
زمان ؛ سه شنبه ۱۳ تیر ماه
مکان؛ خانه خلاق و نوآوری ستاپ
📚موضوع؛ اجرا و پیاده سازی استراتژی
استاد؛ حجت الاسلام دکتر محمد رحمانی
📱معاونت روابط عمومی : feiz313@
🌐 مدرسه تربیت اسلامی فیض:
https://eitaa.com/joinchat/3663200274C6970f55f3d
🔸🔹🔸🔹🔸🔹
تفاوت بین قانونگذاری و سیاستگذاری.pdf
738.8K
#مرور_مقاله
🔆فلسفه اسلامی عموماً یک فلسفه کل نگر بوده و نقطه اوج خود را اشراق مفاهیم بنیادین در مرتبه علم حضوری دانسته و لذا فیلسوف اسلامی، نقطه تمرکز خویش را به تقویت اتصال با عالم معنا می گذارد. لذاست که ما علی رغم سنت فقهی و اصولی خود یک نحو سهل انگارانه با مفاهیم اصلی اجتماعی مواجه شده ایم. در مقابل در سنت فکری غرب فلسفهٔ زبان (به انگلیسی: Philosophy of language ) از مهمترین جریانهای فلسفه تحلیلی است و شامل این تفکر است که معنا و محتوای الفاظ فلسفی با عمل زبانی تبیین میشوند و فیلسوف باید به کاربردهای حقیقی واژههایی توجه کند که با مفاهیم فلسفی تلازم دارند.
🌀امتداد این چالش را ما در کشور در خصوص عدم دقت به تمایز سیاست Policy، قانون Law و راهبرد Strategy است. حتی نهادهای بالادستی ما نمی دانند که این تمایز چگونه است و شان نهادی آنها قانونگذاری است، سیاستگذاری است یا راهبردنگاری⁉️
به صورت ساده قانون احکام مشخص و نقطه زن است مثل قانون «ضرورت اخذ مجوز اردو از وزارت آ.پ». سیاست خط قرمزها و مطلوبیت های کلی است مثل «ضرورت توسعه سرانه اردویی دانش آموزان به اندازه هر نفر یک اردو در سال» و استراتژی نیز مسیر کلی اقدام است مثل «توسعه اردوهای روایت پیشرفت با همکاری بین دستگاهی» است.
مقاله فوق نمونه این آشفتگی را در حوزه برنامه پنج ساله پنجم نمایش می دهد.
🆔 @m_rahmani_g
#کارگاه_آموزشی
ان شاء الله فردا کارگاه دو ساعته با میهمانان رویداد بین المللی #الفتا که به همت #وزارت_آموزش_و_پرورش در مصلی تهران برگزار می شود خواهم داشت. کارگاهی با موضوع «ایده پردازی برای حل مساله» برای نمایندگانی از ۱۵ کشور دنیا. امیدوارم تجارب زیسته تعلیم و تربیت انقلاب اسلامی و مدل مواجهه ما با حل مسائل برای سایر فعالین تعلیم و تربیت نیز مفید باشد.
🆔 @m_rahmani_g
هدایت شده از B. Farsi
《 دورهء رایگـان تربیـت مربـی و تربیـت
راهبـران اجتمــاعـی نــــــوجـــوان 》
🔰 با حضـور، اساتیـد برتـر ڪشوری
📄 همـراه با گواهـی پایان دوره👌🏻
♦️ ویــژه خواهــران ♦️
📚 اساتیـد و سرفصلهـای دوره:
• مبانی و مبادی تربیتی
(دکتر عرباسدی)
• تیپشناسی و روانشناسی نوجوان
(دکتر یداللهی)
• داراییها و سرمایههای درونی نوجوان
(دکتر عرباسدی)
• شیوههای ایدهپردازی
(دکتر رحمانی)
• مسئلهشناسی و روشهای حلمسئله
(دکتر افتخاری)
• اصول کار تشکیلاتی
(دکتر محمدی)
🏷 ثبتنام ویژه گروه سنی ۲۴ تا ۴۵ سال
🕰 زمـان: سهشنبه، ۲۰ تیرماه
از ساعت ۸ صبح الی ۱۹ عصر
📍مڪان: سالن همایش سازمان تبلیغات اسلامی استان تهران
(بهارستان، خیابان شهید مصطفی خمینی، روبهروی بیمارستان طرفه)
🔘 جهت ثبتنام در این دوره خواهشمند
است، اطلاعات دقیق خود را در لینک زیر
ثبت بفرمایید.👇🏻
https://survey.porsline.ir/s/SQQw1WJs
لازم به ذکر است بعد از اتمام ظرفیت، لینک ثبتنام غیرفعال خواهد شد.
📁 #نوجوان_پیشرو
📁 #تربیت_مربی
📂#راهبران_اجتماعی_نوجوان
ــــــــــــــــــــــــ
🇮🇷 نهضت تبلیغ تهران
ایتا | روبیکا | روبینو | بله | آپارات
@Nehzat_teh
#کارگاه_آموزشی
امروز پنلی را در نمایشگاه بین المللی الفتا با حضور فعالین تعلیم و تربیت ۱۵ کشور داشتم. موضوعی که ارائه کردم ناظر به ملاحظات در ایده پردازی در سه سطح:
1️⃣ ملاحظات ناظر به مساله شناسی از قبیل نگاه شبکه ای و ارزش محور
2️⃣ ملاحظات تربیتی ناظر به خلق ایده از قبیل ضرورت تطبیق ایده با اصول تربیت اسلامی
3️⃣ملاحظات ناظر به پایداری ایده از قبیل اقتصاد تعلیم و تربیت و منطق مالی
بود. گرچه به دلیل ماهیت رقابتی نمایشگاه، حضور ایرانیان نیز در جلسه پررنگ بود و احتمالاً به دنبال کشف ذائقه داوران در نظردهی به ایده هایشان بودند. 😂 اصولاً نگاه بین المللی در هیچ یک از کنشگران ما به جد مشاهده نمی شود. نه تنها در حوزه تعلیم و تربیت، بلکه در حوزه های اقتصادی و اجتماعی و سیاسی نیز وضعیت کشور در حوزه تاثیرگذاری بین المللی افتضاح است.
- به طور مثال ما تنها ۷۵ رایزن فرهنگی در خارج از کشور داریم که نوعاً نیز کار خاصی انجام نمی دهند‼️
- حدود ۱۵۰ مدرسه خارج از کشور داریم که بلاتکلیف اند و به دلیل وضعیت اقتصادی روز به روز به اضمحلال نزدیک تر می شوند‼️
- حضور در نمایشگاه های بین المللی و عرصه های تخصصی تقریبا صفر است (مشاهده میدانی من در نمایشگاه بین المللی کتاب بغداد در ۲۰۲۰ نشان داد که عدم حضور نماینده ایران بهتر از حضورش بود.)‼️
🌐ما ایم و دنیایی از تشنگی. در این نشست با نماینده یک مدرسه در بوسنی آشنا شدم. طلبه ای که سالهاست در این کشور در حال فعالیت است و در این مدرسه در سنوات گذشته در حدود ۱۵۰۰۰ هزار دانش آموز تحصیل نموده بود که برای جمعیت ۳ میلیونی بوسنی بسیار عجیب است.
🆔 @m_rahmani_g
#بررسی_نمایشگاه_الفتا
امروز توفیقی شد تا در کنار جمعی از دوستان از #نمایشگاه_الفتا بازدید کنیم؛ نمایشگاهی که به همت قرارگاه تحول #آموزش_و_پرورش در مصلی تهران در حال برگزاری است. گرچه تمام تلاش ها شده بود که کسی در نمایشگاه حضور پیدا نکند 😅 (از باب ضعف در پشتیبانی و لجستیک و تبلیغات مورد نیاز) اما با این وجود اصل وجود آن امری مبارک بود که می تواند گام ها بهبود یابد. کماکان ظرفیت های بسیاری از جریان تعلیم و تربیت رسمی وجود دارند که شناسایی نشده اند و باید بدان ها پرداخت اما ای کاش دوستان در خصوص نحوه #روایت ایده ها و خلاقیت ها تاملی می کردند که در کوتاه ترین زمان ممکن بتوان اصل ایده متمایز و خلاق هر بخش را درک نمود و نیاز به گفتگو با تک تک مجموعه ها نباشد. (ضعف در روایت صورت بندی شده). این چالش تا جایی احساس می شد که حتی غرفه داران در نمایشگاه نیز خبر از سایرین نداشتند، چون فرصت گفتگو با همه برای آنها فراهم نشده بود و این امر خاصیت اصلی نمایشگاه که تبادل تجارب بود را تحت شعاع قرار می دهد.‼️
🌀اما نکته بنیادین دیگر که در اولین جلسه با دکتر پارسانیا در قرارگاه به ایشان عرض کردم کماکان خالی است و آن اینکه «شیوه مدیریت جریان الگویی در تعلیم و تربیت چیست⁉️» اصولاً اگر خلق جریان الگویی را در راهبری تحول در آموزش و پرورش یک ضرورت بدانیم، باید در ابتدا یک فرآیند صحیحی برای آن ترسیم کنیم.
☘️هفت سال قبل بود که به واسطه مسئولیت در بسیج و برای پاسخ به همین پرسش - البته ناظر به پایگاه های مقاومت و حلقه های صالحین - پژوهش نسبتاً مفصلی را در خصوص ادبیات نظری جریان الگودهی در مدیریت و روانشناسی و علوم اجتماعی انجام دادم و نتایج آن را با روش فراتحلیل در قالب کتابی با عنوان 🔆 الگوسازی نهادی؛ چگونه یک نهاد الگو در انقلاب اسلامی ایجاد کنیم؟🔆 تدوین شد. بماند که به دلیل کم توجهی مسئول وقت، توفیق انتشار انبوه آن را نداشتیم. خلاصه آن پژوهش این بود که جریان الگویی در کشور، نیازمند یک طراحی حلزونی چرخه ای است که از هفت گام اساسی تشکیل و هر گام اقتضائات و شیوه های مربوط به خویش را دارد. در حقیقت ابزارهایی مانند نمایشگاه، یک پازل از جریان راهبری تحول اند که اگر اقدامات پیشینی و پسینی آن درست صورت نگیرد، عملاً به یک فرم گزارشی تقلیل یافته و بی خاصیت می شوند.
⭕️ گزارشی از این پژوهش رو در دهمین نشست علمی آرمان هیات ارائه کردم که از لینک زیر قابل مشاهده است:
https://www.armaneheyat.ir/news/35308/%D8%A7%D9%84%DA%AF%D9%88-%D8%B3%D8%A7%D8%B2%DB%8C-%D9%86%D9%87%D8%A7%D8%AF%DB%8C-%D8%A8%DB%8C%D8%AA-%D8%A7%D9%84%D8%BA%D8%B2%D9%84-%D8%B3%DB%8C%D8%A7%D8%B3%D8%AA%DA%AF%D8%B0%D8%A7%D8%B1%DB%8C-%D9%87%DB%8C%D8%A3%D8%AA-%D8%AA%D8%B4%DA%A9%D9%84-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%AF%DB%8C%D9%86%DB%8C
🎉ان شاء الله اگر توفیق باشد به بهانه نمایشگاه یک گفتگو را در اندیشکده در این خصوص برگزار خواهیم کرد.
🆔 @m_rahmani_g
تقویت مناسک و مراسمات مذهبی.pdf
486.4K
#مرور_مقاله
#ملاحظاتی_در_برگزاری_مراسم_ماه_محرم
چند روزی به شروع ماه محرم نمانده است و به نظرم می رسد که مطالعه بخش پایانی این مقاله بسی ضروری است.
- نسبت بین افزایش مشارکت دهی به مخاطبین و علاقه به حضور
- نسبت بین مباحث سیاسی و انگیزش حضور
- نسبت بین تبلیغات و افزایش مشارکت
- اهمیت نمادسازی و تاثیر بر مشارکت عامه
فصل آخر این پژوهش را می توانید برای یافتن این نسبت سنجی ها مطالعه کنید.
🆔 @m_rahmani_g
#رویداد_میانداران_جهاد
رویداد میانداران جهاد که به همت #سازمان_هیات_و_تشکل_های_دینی در هفته گذشته بیان گردید جهت پیاده سازی شعار ☘️«در زیر پرچمت همه یک خانواده ایم»☘️ در ابعاد مختلف کارگاه هایی را برگزار نمود که توفیق راهبری کارگاه فرهنگی در اختیار حقیر بود. پیشنهادات خوبی مطرح شد از قبیل:
1️⃣ «توسعه مشارکت بخشی به نوجوانان و جوانان قشر خاکستری جهت هویت بخشی»
2️⃣ «پابرجا ماندن کنش هایی در هیات که نیازمند فعالیت جمعی است مانند ظرف شستن و ...»
3️⃣«توجه به حوزه فضاسازی محیطی و شهری و پوستر و ...»
4️⃣«رویکرد خانواده مدارانه در لایه های مختلف اجتماعی از درون هیات، تا با سایر هیات ها تا با مردم»
5️⃣و در نهایت «توسعه کنشگری هیات ها»
ان شاء الله که اتفاقات خوبی را امسال شاهد باشیم.🙏
🆔 @m_rahmani_g
آینده پژوهی پیاده سازی سند تحول آموزش و پرورش.pdf
3.48M
#مرور_مقاله
دیروز هفتمین کارگاه اجرا و پیاده سازی استراتژی رو با جمعی از دوستان و فعالین حوزه فرهنگ و تعلیم و تربیت به انتها رساندیم. چالش پیاده سازی استراتژی یک چالش جهانی است گرچه ما در نظام حکمرانی خود به وفور به آن مبتلی هستیم. نمونه آن هم پیاده سازی سند تحول است.
مقاله فوق که مستخرج از رساله دکتری سرکار خانم اخلاقی است با تحلیل بازیگران اصلی پیاده سازی و اجرا سند تحول، چند سال قبل، عدم پیاده سازی آن را به درستی به تصویر کرده و مهمترین علت آن را فاصله معنادار بازیگران اصلی نسبت به ابعاد پیاده سازی با وجود وفاق بر اصل نظام می داند. در حقیقت مهمترین رکن پیاده سازی که ترجمه و معناپذیر کردن اسناد برای بازیگران است به هیچ عنوان در سند تحول صورت نپذیرفته و شد آنچه نباید می شد…
@m_rahmani_g
هدایت شده از مدرسه تربیت مربی مهدا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
رویداد بزرگ و ویژهی #تمشک💥
این دوره با چند سرفصل بزرگ شروع شد و با اتمام سوالهای شرکت کننده های عزیزمون تموم شد✨
دوره های ویژه ی مهدا هیچجوره رقیب ندارن و اینرو با ضمانت بهتون میگیم😎!
با دوره ها رویداد های بزرگ #مهدا همراه باشید💪🏼
خیلی طوفانی🌪تر از دوره ی اول #تمشک قراره پیشتون برگردیم😍
_🦋سرفصل های اساسی و بزرگ زندگیتون چیه؟برامون بنویسید.
این تازه شروعشه🌈....
با ما همراه باشید #مهدا☄
••••
🧕🏼ارتباط با ادمین :
@mahdaschool_admin
••••
🌸لینک کانال ایتامون :
https://eitaa.com/mahda_school
••••
📲آیدی توییتر :
mahdaschool
هدایت شده از نهضت تهران
📸 #گزارش_تصویری | برگزاری دوره تربیـت مربـی و تربیـت راهبـران اجتمــاعـی نــــــوجـــوان (ویــژه خواهــران)
ــــــــــــــــــــــــ
🇮🇷 نهضت تبلیغ تهران
ایتا | روبیکا | روبینو | بله | آپارات
@Nehzat_teh