داستان منبر.apk
14.4M
© #نرم_افزار تبلیغی
♦️داستان منبر
🔹مجموع داستانهای برای منبر و تایپ شده جدید سخنرانان (۵۰۰۰ داستان)
📲 دانلود مستقیم از سایت (https://talabeyar.ir/1399/12/dastanemenbar/)
🌐 کانال نشریه معارف🔻
https://eitaa.com/maarefmags_ir
#فراخوان
🔔 فراخوان پنجمین نگره جهانی حضرت رضا علیه السلام :
با عنوان «اندیشه تمدنی امام رضا علیهالسلام؛ عدالت برای همه، ظلم به هیچ کس»
⏳ارسال چکیده: 25 دی 1402
⌛️ارسال مقاله: 10 اسفند 1402
🌐سایت کنگره: https://iric.razavi.ir/iric2022/fa
🌐 کانال نشریه معارف🔻
https://eitaa.com/maarefmags_ir
#نشست
🔰 پیش نشست کنگره بین المللی اندیشههای قرآنی آیت الله العظمی خامنهای (مد ظله) ۳
🔸 عنوان:
مبانی قرآنی وظایف و ویژگیهای مشترک پیروان ادیان الهی از منظر امام خامنهای (مد ظله)
🔸 ارائه کننده:
دکتر محمد عترت دوست
استادیار گروه معارف اسلامی دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی
🗓 دوشنبه: ۲۶ تیر، ساعت ۱۱ تا ۱۲
✍️ نشست به صورت مجازی از طریق لینک زیر است:
https://congress.maaref.ac.ir/elmi3
https://congress.maaref.ac.ir/
درصورت بروز هرگونه مشکلی در اتصال به نشست با شماره تلفن:
۰۲۵ _ ۳۲۱۱۰۵۶۱
۰۲۵ _ ۳۲۱۱۰۵۶۴
تماس حاصل فرمایید.
🔸🔹🔸🔹
🌐 کانال نشریه معارف🔻
https://eitaa.com/maarefmags_ir
📌سلسله جلسات هفتگی امت واحده
▫️فصل تمدن اسلامی
▪️جلسه دوم : حوزه تمدن ساز
با حضور حجت الاسلام و المسلمین دکتر بابایی
⏰دوشنبه ۲۶ تیر، ساعت: ۱۷:۳۰
🏠قم_میدان روح الله_حسینیه هنر_طبقه دوم_دفتر امت واحده
🌐 کانال نشریه معارف🔻
https://eitaa.com/maarefmags_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#ببینیم
🌗سه نمای تأثیرگذار از محمد علی کِلی اسطوره فقید بوکس جهان
در سه کلیپ کوتاه و دیدنی:
1️⃣ توصیف زیبا از #نماز خواندن
2️⃣استدلال منطقی در دفاع از #حجاب و پوشش همسر!
3️⃣ #الله...
جملات تأثیرگذار در واپسین روزهای عمر
🌐 کانال نشریه معارف🔻
https://eitaa.com/maarefmags_ir
#فقه_تمدنی
#اجتهاد_نوین
🌗 انواع اجتهاد
🎙 آیت الله عباس کعبی/ استاد درس خارج و عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم
1️⃣ اجتهاد#تبیینی:
این قسم از اجتهاد متکفل بیان احکاماللّه واقعیه است؛ و اگر تزاحمی بین احکام واقعیه و ظاهریه رخ دهد، بین آنها جمع میکند. فنون مطرحشده در اواخر کفایة الأصول و نظریه تزاحم حفظی که شهید #صدر (رحمه للله) بیان کرده است، از جمله مصادیق این اجتهاد بهشمار میرود. خروجی این قسم از اجتهاد، رساله توضیحالمسائل از باب طهارت تا دیات است.
2️⃣ اجتهاد #تطبیقی:
این قسم از اجتهاد بعد از تشکیل نظام اسلامی نمود مییابد. در این قسم از اجتهاد، فقها پس از وضع قوانین توسط مجلس، اقدام به تطبیق آنها با استنباطات فقهیّه میکنند تا مطابقت یا عدم مطابقت آنها با اسلام آشکار گردد. به عبارت دیگر: عمل فقها در این خصوص دقیقاً مشابه یک قاضی است؛ با این تفاوت که قضات در قضیه خارجیه شخصیه قضاوت میکنند و فقها در خصوص قضیه کلیه نظر میدهند.
3️⃣ اجتهاد #تنظیمی:
اجتهادی است که متکفل تنظیم روابط فرد و دولت در عرصههای داخلی و بینالمللی است. از جمله عرصههایی که اجتهاد تنظیمی میتواند در آن ایفای نقش کند، عبارتند از:
1. تنظیم روابط بینالملل؛
2. تنظیم روابط سیاسی فرد و دولت؛
3. تنظیم روابط اداری؛
4. تنظیم روابط مالیّه و مالیاتی؛
5. تنظیم روابط بر پایه محیطزیست؛
6. تنظیم روابط داخلی.
🔹 بنابراین در عرصه اجتهاد تنظیمی، نگاه فقیه به تنظیم روابط معطوف است. البته باید توجه داشت که در این اجتهاد، تنها زاویه دید به آیات و روایات و دلیل عقل متفاوت میشود، نه اینکه منبع دیگری به ادله اربعه افزوده گردد و ادعا شود که دلیل دیگری نیز به نام مصالح یا عرف یا مقتضیات زمان و مکان وجود دارد.
🔸به عنوان مثال: در نگاه اجتهاد تبیینی گفته میشود که اسلام مرز جغرافیایی ندارد و مجلس نیز در همین زمینه قانون «استرداد مجرمین» را تصویب میکند؛ لکن بر اساس اجتهاد #تطبیقی این مصوبه توسط شورای نگهبان به دلیل استلزام پذیرش حکم طاغوت و از باب نفی سلطه رد میشود و سرانجام مجمع تشخیص مصلحت نظام آن را تصویب میکند. در حالیکه در اجتهاد #تنظیمی بررسی میشود که با توجه به هزینه، فایده و کارآمدی و سیاسات شرعیه و مصالح نوعیه و دفع مفاسد و تحقق اهداف دولت اسلامی و فرایند تصمیمگیری حکمران، این مسئله باید به چه نحوی حل شود.
📚 برگرفته از درس خارج آیت الله #کعبی
🌐 کانال نشریه معارف🔻
https://eitaa.com/maarefmags_ir
May 11
نشریه معارف
🛑 نشست علمی "میراث محاکم شرع" 👈 آیین رونمایی از کتاب جدید استاد علی ابوالحسنی مُنذِر (ره) با طرح ان
#کتاب_شناخت
🌗کتاب محاکم شرع از چهره فقهای شیعه غبار روبی میکند
🎙 دکتر موسی حقانی در مراسم رونمایی از اثر جدید استاد فقید علی ابوالحسنی (منذر)🔻
1️⃣ کتاب محاکم شرع، اثر ارزنده و مهمی است. ایشان سالیان سال در کنار فعالیتهای علمی که داشتند فیشبرداری میکردند تا کتابی پر برگ و بارتر در این خصوص تدوین کنند، ولی عمر کوتاه ایشان این فرصت را نداد. البته آثار متعددی از ایشان هست که هنوز چاپ نشده است. رویکرد ایشان در تاریخنگاری مبتنی بر اصول بازنگری و بازنگاری علمی بود. وقتی کتاب محاکم شرع را نگاه میکنیم میبینیم چقدر این رویکرد میتواند در غبارروبی از واقعیات تاریخ معاصر که به خاطر سوگیری سیاسی از سوی برخی نویسندگان، روایت دیگری از آنها ارائه شده است موثر باشد؛ از جمله محاکم شرع.
2️⃣ در ایران از دوران صفویه بر اساس فقه شیعی بحث قضاوت در اختیار محاکم شرع بود. این محاکم با دقت به اختلافات و دعاوی و حتی قراردادهای ازدواج و طلاق رسیدگی میکرد. شیخ فضل الله نوری در مورد اینکه حاکم شرع با چه ابزاری میتواند به بسط عدالت کمک کند میگوید یقین به مبدا و معاد میتواند منجر به بسط عدل شود. محاکم شرع در آن زمان شغل نبود و از سر وظیفه این کار انجام میشد. طبیعتا کسی که این کار را میکرد عواید مادی هم داشت ولی به چشم شغل به این مسئله نگاه نمیشد.
3️⃣ در دوره مشروطه گامهای جدی برای سکولار کردن قوانین و سیاست و حکومت در کشور برداشته میشود و شاید گام اول در اقتباس از قانون اساسی فرانسه بود که در تدوین قانون اساسی صورت گرفت و باعث شد مشکلاتی ایجاد شود. خود کسانی که با این مشکلات مواجه شدند اعتراف کردند نباید اقتباس کورکورانه از قوانین فرانسوی میکردیم و یک دستگاه پهن و عریضی ایجاد میکردیم که نسبت به محاکم شرع هم از کارایی کمتری برخوردار است.
4️⃣ یکی از مهمترین ابزارهای ارتباط مردم با روحانیت محاکم شرع بود لذا داور مامور میشود عدلیه جدید راه بیندازد. در عدلیه جدید حذف روحانیت از منصب قضا مطرح میشود. نتیجه این کار سکولار کردن قضاوت در ایران است. چیزی که اتفاق میافتد به هم ریختگی گسترده در زندگی مردم است. در سال ۱۳۱۵ محاکم شرع کاملا دولتی میشود و این چیزی بود که در دوره قاجار نداشتیم و همین باعث میشد محکمه شرع در مقابل حکم صدر اعظم هم بایستد. جریان غربگرا علیرغم اینکه به کارآمدی این نهاد واقف بود ولی با توجه به اینکه دنبال غربی کردن ایران بود روحانیت را از محاکم شرع حذف کرد، حتی به این قیمت که امور مردم را دست کسانی بسپارد که بهرهای از تقوا و پارسایی ندارند. این مسئله جزء عبرتهای تاریخ معاصر است که مشکلاتی زیادی برای کشور ایجاد کرد.
🔰 متن کامل خبر؛ خبرگزاری ایکنا 🔰
🌐 کانال نشریه معارف🔻
https://eitaa.com/maarefmags_ir
#محرم
#امام_حسین_علیه_السلام
#معرفی_کتاب
🌑 منابعی برای مبلغان و سخنرانان حسینی
📕 گزیده دانشنامه امام حسین(ع)
. چهارده بخش از دانش نامه امام حسین(ع)؛
. تلخیص و گزینش روایات و گزارشهاى تاریخى؛
. انتخاب جامع ترین متنها، از منابع معتبر؛
. گزارش تحلیلى از منابع معتبر در موضوع عاشورا و ...
◾️ خرید کتاب
◽️ مطالعه کتاب
⁖⁖⁖⁖⁖⁖⁖⁖⁖⁖
📕 حکمت نامه امام حسین علیه السلام
🔸کوششى نو برای گردآورى سخنان حکیمانه #امام_حسین_علیه_السلام از منابع شیعه و اهل سنّت، با نظمى نوین و دسترسی آسان.
افزون بر حکمت ها، بخشى از احادیثی که امام(ع)مستقیماً یا با واسطه از پدر بزرگوار یا جدّ ارجمندش نقل کرده را در بر مىگیرد.
باب ها:
حکمتهاى عقلى و علمى، اعتقادى، سیاسى، عبادى، اخلاقى، جامع، گوناگون، منظوم، تمثّل جستن امام به اشعار شاعران و دیوان منسوب به امام حسین(ع).
◾️ خرید کتاب
⁖⁖⁖⁖⁖⁖⁖⁖⁖⁖
📕 واقعه عاشورا در منابع کهن
▫️ متن کامل شش منبع مهم و جامع با ترجمه
• تاریخ طبری، • ارشاد مفید، • فتوح ابن اعثم، • لهوف سید بن طاووس، • امالی صدوق،• مقاتل الطالبیین ابوالفرج.
↲ نکته
برخى از مطالب مقتل ها، به خاطر اشكال محتوايى يا كم فايده بودن، در متن دانش نامه امام حسین(ع)، استفاده نشده، و يا مورد نقد واقع شدهاند. از اين رو، عرضه متن كامل آنها در اين کتاب، تنها برای فوايدى است كه در ارائه متن كامل و پيوسته وجود دارد!
📝 به کوشش جمعی از پژوهشگران، قم، دارالحدیث، چاپ اول، ۱۳۹۵، ۱۰۲۹صفحه، وزیری
◾️ خرید کتاب
@shop_darolhadith_ir
🌐 کانال نشریه معارف🔻
https://eitaa.com/maarefmags_ir
قرائتی0.pdf
4M
#اختصاصی
#آیین_تبلیغی
🌗خدا را ببين، دل را بچاپ!
🎤 | گزيدهخواني درسگفتارهاي تبليغي استاد قرائتی
تهیه و تنظیم: حجت شعبانی
🔻... عوام فهم، خواص پسند
در سخنراني دو شرط مهم داريم: 1. عوام بفهمد 2. خواص بپسندد. چرا كه برخي حرفها را عوام ميفهمد، اما خواص به آن اشكال ميكنند و بر عكس برخي حرفها را خواص ميپسندد ولي عوام متوجه نميشود. چيزي بگوييد که مردم بفهمند. قرآن ميگويد: «قَوْلا مَعْرُوفًا» . به طور مثال: آيت الله خامنهاي وقتي به بازديد ميروند، ميگويند: «زنده باشيد!» اگر بگويند «ابقاءکم الله»، طرف نميفهمد. بنابراين مطالب شما بايد با فهم مخاطب تناسب داشته باشد.
🔺بيمطالعه حرف زدن خيانت است!
در مشهد به آيت الله فلسفي (ره) (برادر مرحوم استاد فلسفي خطيب مشهور) گفتند: بفرماييد برويد منبر. ايشان گفت: امروز مطالعه نكردم! باز گفتند: هر كه ميخواهد آقا بروند منبر صلوات بلند ختم كند. دوباره ايشان گفت: امروز مطالعه نكردم! سه بار كه صلوات فرستادند، ايشان رفت منبر و گفت: «بيمطالعه حرف زدن خيانت است، من هم امروز مطالعه نكردم»؛ و از منبر پايين آمد. لذا عنايت داشته باشيد اثر اين يك دقيقه صحبت از صد منبر بيشتر است.
❇️ ادامه مطلب در فایل pdf
📚منبع: نشریه معارف 92.
🌐 کانال نشریه معارف| عضو شوید🔻
https://eitaa.com/maarefmags_ir
May 11
🌗 تجربهای روحانی با هدایت علامه طباطبایی
✍دکتر داریوش شایگان
🔸تجربه شگفت دیگری که با او [علامه سید محمدحسین طباطبایی] داشتم، ملاقات دو به دویی بود که زمانی در خانهای در شمیران بین ما دست داد.
قرار بود که همه اهل محفل آن شب در آنجا گرد آیند. من به آنجا رفتم اما بقیه غایب بودند. احتمالاً تاریخ جلسه را اشتباه کردهبودند. ما تنها بودیم. شب فرامیرسید و از گردسوزهایی که در طاقچهها گذاشته بودند نوری صافی میتراوید. مانند همیشه روی زمین بر مخدّه نشسته بودیم.
🔹من از استاد دربارهٔ وضعیت اخروی و اینکه چگونه روح نماد ملکاتی است که در خود انباشته و پس از مرگ آنها را در جهان برزخ متمثل میکند سؤال کردم. ناگهان استاد، که معمولاً بسیار فکور و خاموش بود، از هم شکفت. از جا کنده شد و مرا نیز با خود برد. دقیقاً به خاطر ندارم که از چه میگفت، اما آن فوران حالهای دمادم را که در من میدمید خوب به یاد دارم. احساس میکردم که عروج میکنم. گویی از نردبان هستی بالا میرفتیم و فضاهایی هردم لطیفتر را باز میگشودیم. چیزها از ما دور میشدند. هوای رقیق اوجها را و حالی را که تا آن زمان از وجودش بیخبر بودم، حس میکردم. سخنان استاد با حس سبکی و بیوزنی همراه بود. دیگر از زمان غافل بودم. هنگامی که به حال عادی باز آمدم ساعتها گذشته بود. سپس سکوت مستولی شد. ارتعاشهای عجیبی مرا تسخیر کردهبود؛ رها و مجذوب در خلسهٔ صلحی وصفناپذیر بودم. استاد از گفتن ایستاد و سپس چشمانش را به زیر انداخت.
دریافتم که بایست تنهایش بگذارم.
🔸نه تنها به سؤالم پاسخ گفته بود، بلکه نَفَس تجربه را در من دمیده بود. این تجربه را دیگر برایم تکرار نکرد... .
📚 زیر آسمانهای جهان (گفتگوی داریوش شایگان با رامین جهانبگلو)، ترجمهٔ نازی عظیما، چاپ دوم، تهران: فرزان روز.
منبریار2 (استاد عالی).apk
16.09M
© #نرم_افزار تبلیغی
♦️منبریار ۲
🔷مجموعه سخنرانی های
مکتوب استاد عالی
صدها منبر کوتاه وکامل
📲 دانلود مستقیم از سایت (https://talabeyar.ir/1401/12/%D9%85%D9%86%D8%A8%D8%B1%DB%8C%D8%A7%D8%B1%DB%B2%D9%85%D9%86%D8%A8%D8%B1%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%A7%D8%B3%D8%AA%D8%A7%D8%AF-%D8%B9%D8%A7%D9%84%DB%8C/)
🌐 کانال نشریه معارف🔻
https://eitaa.com/maarefmags_ir
#نشست
✅ عنوان:«سلسله نشست های پاسخ به سوالات و شبهات اعتقادی»
🔸با ارائه دکتر محمد هادی ملازاده (هیأت علمی دانشگاه قرآن و حدیث)
🔸زمان: سه شنبه ها ۱۲ _ ۱۰
🔹مکان: تهران،دانشگاه قرآن و حدیث
📎حضور مجازی در نشست: https://vc1.qhu.ac.ir/rzlvh30q0ze1
🌐 کانال نشریه معارف🔻
https://eitaa.com/maarefmags_ir
#نشست
🔰 پیش نشست کنگره بین المللی اندیشههای قرآنی آیت الله العظمی خامنهای (مد ظله) ۴
🔸 عنوان:
تبیین ابعاد نظام اسلامی از منظر مقام معظم رهبری (دام ظله) و تطبیق آن با آیات قرآن کریم
🔸 ارائه کننده: حجت الاسلام و المسلمین دکتر علیرضا شاه فضل قمصری
استادیار گروه معارف اسلامی دانشگاه علوم پزشکی کاشان
🗓 سه شنبه: ۲۷ تیر، ساعت ۱۰ تا ۱۱
✍️ نشست به صورت مجازی از طریق لینک زیر است:
https://congress.maaref.ac.ir/elmi4
https://congress.maaref.ac.ir/
درصورت بروز هرگونه مشکلی در اتصال به نشست با شماره تلفن:
۰۲۵ _ ۳۲۱۱۰۵۶۱
۰۲۵ _ ۳۲۱۱۰۵۶۴
تماس حاصل فرمایید.
🔸🔹🔸🔹
🌐 کانال نشریه معارف🔻
https://eitaa.com/maarefmags_ir
#نشست
سلسله نشست های معارف اسلامی و انقلاب اسلامی:
🌑 نشست هجدهم: «آموزش اخلاق برای دانشجویان مهندسی؛ چالش ها و راهکارها»
🎙ارائه دهنده: علی دیزانی
پژوهشگر اخلاق و فلسفه فناوری در دانشگاه صنعتی دلفت(هلند)
📒دبیر علمی: دکتر سیدجواد میرخلیلی
📅زمان: سه شنبه ۲۷ تیر ماه ۱۴۰۲
⏰ساعت: ۱۰ الی ۱۲
🗒نشست به صورت مجازی برگزار می گردد.
💠لینک ورود به جلسه:
https://room.nahad.ir/ch/pajouheshgah
🌐 کانال نشریه معارف🔻
https://eitaa.com/maarefmags_ir
#نشست
🌑 عنوان: «عاشورا پژوهی؛ ضرورت و منابع»
🎙 با ارائه حجتالاسلام سید محمود طباطبایی نژاد
🔹 زمان: سه شنبه ۲۷ تیر ۱۴۰۲، ساعت ۱۰:۳۰ تا ۱۲.
🔸 مکان: قم، دانشگاه قرآن و حدیث، سالن جلسات.
📎 حضور مجازی در نشست:
https://vc1.qhu.ac.ir/neshasteelmee
🌐 کانال نشریه معارف🔻
https://eitaa.com/maarefmags_ir
#نشست
🔔نشست علمی اصل تناسب جرم و مجازات و تطبیق آن بر لایحه «حمایت از فرهنگ عفاف و حجاب»
🎙با حضور: حججاسلام والمسلمین حجت الله فتحی و غلامرضا پیوندی
📆 زمان: سه شنبه ۲۷ تیرماه۱۴۰۲، ساعت ۱۰
🏢 مکان: قم، سالن فرهنگ پژوهشگاه
📡 حضور مجازی از طریق: skyroom.online/ch/iict/nezamha
🌐 کانال نشریه معارف🔻
https://eitaa.com/maarefmags_ir
♻️ حلقههای میانی ضرورت و الزامات
✍️ مصطفی #رستمی
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها
🔻 سرمقاله امروز 1402/04/27 روزنامه جوان
حلقههای میانی از جمله موارد مورد تأکید رهبر معظم انقلاب اسلامی است که پس از طرح آن، مباحث گوناگونی در باب آن بیان شده است. در این یادداشت ضرورتها و بایستههای توجه به حلقههای میانی مورد بحث و واکاویی قرار میگیرد. در ابتدا مهمترین ضرورتهایی که توجه به این مهم را توجیه میکند، اشاره و در ادامه، بایستهها و الزاماتی که برای موفقیت در شکلدهی به این حلقهها نیاز است، طرح میشود.
❇️ الف) ضرورتهای توجه به حلقههای میانی
🔸۱. «نظام انقلابی» فراتر از ساختارها و سازوکارهای متعارف و موجود، متکی به جوشش انقلابی، کنشهای جهادی و پویاییهای فراساختاری است که تحقق این مهم به عهده حلقههای میانی است و این حلقهها میتوانند این جوشش و پویایی تعالیبخش را در فضای اجتماعی ضریب دهند. حلقههای میانی ضمن حضور میدانی و اقدام به گرهگشایی و حل مسائل و مشکلاتی که ساختارهای کنونی از حل آن عاجزند، با آرمانخواهی، مطالبهگری و بسیج اجتماعی، نقشی مؤثر در تحولآفرینی و تحرکبخشی به نهادها و ساختارهای مستقر و بازسازی انقلابی آنها دارند.
🔹۲. تقویت «تعامل و ارتباط» نظام با مردم و جلوگیری از شکلگیری شکاف و فاصله میان مسئولان و شهروندان، از دیگر ضرورتهایی است که بایستی مورد توجه قرار گیرد. انتقال دیدگاهها، نظرات و مطالبات جامعه به مسئولان و نیز «اجتماعیسازی سیاستها و برنامههای نظام جمهوری اسلامی ایران» و افزایش ضریب نفوذ آنها، از کارکردهای مهم حلقههای میانی است. واقعیت آن است که بدون حلقههای میانی، این ارتباط و تعامل با چالش جدی مواجه است و این امر در نهایت تفاهم و همگرایی نظام و طیفهایی از جامعه را با موانع جدی روبهرو میسازد.
🔸۳. از دیگر ضرورتهایی که توجه به حلقههای میانی را توجیه میکند، غنیسازی و «ارتقای سرمایه اجتماعی» و تقویت «پایگاه اجتماعی نظام» است، چرا که شکلدهی به حلقههای میانی میتواند به مشارکت پایدار و فعال جامعه بینجامد و این مهم ضمن ارتقای رضایت و اعتماد عمومی (به عنوان عنصر محوری سرمایه اجتماعی)، انسجام و همبستگی ملی را نیز تقویت مینماید و تابآوری جامعه در برابر بحرانهای داخلی و خارجی را افزایش میدهد. در نقطه مقابل دشمن همواره در پی آن بوده تا با ایجاد بدبینی و واگرایی در میان نخبگان و تضعیف سرمایه اجتماعی و انسجام عمومی، استقلال و تاب آوری ملی را شکننده سازد.
🔹۴. ارتقای «کارآمدی» و بهینهسازی اداره کشور، نیازمند «کادرسازی «و «مردمیسازی حکمرانی» و حضور نخبگان و فعالان اجتماعی در سیاستگذاری و اجرای برنامههای ملی و محلی است. به عبارتی، حل مسائل و مشکلات کنونی و دستیابی به اهداف کلان و متعالی، فراتر از ظرفیت و توانایی ساختاری و نهادی موجود بوده و نیازمند بهرهگیری از انگیزه، ابتکارات و تواناییهای گسترده موجود در جامعه و فعالسازی آنهاست، از این جهت شناسایی، هدایت و توانمندسازی افراد و گروههای اجتماعی برای پذیرش مسئولیت و کنشگری در حوزه عمومی، اهمیتی راهبردی دارد.
🔸۵. موفقیت در عرصه «جامعهپردازی» و شکلدهی به «جامعه اسلامی»، مقدمه دستیابی به «تمدن نوین اسلامی» به عنوان غایت نهایی حرکت و تکامل انقلاب اسلامی است. هدف اصلی از جامعه پردازی و الزام کلیدی برای موفقیت در این عرصه، توانمندسازی و نهادینه ساختن حضور و کنشگری شهروندان و گروههای اجتماعی در میدانهای گوناگون سیاسی و اقتصادی است. در واقع همگرایی و همیاری نخبگان و فعالان اجتماعی به ویژه جوانان دغدغهمند در سپهرهای مختلف جامعه، ضرورتی راهبردی برای پیمودن گام دوم انقلاب است.
❇️ ب) الزامات و بایستههای تقویت حلقههای میانی
1️⃣ ۱. از اولویتهای کلیدی در باب حلقههای میانی، تولید علم و دانش بومی و رفع خلأ نظری در این زمینه است، چرا که با ادبیات و رویکردهای وارداتی نمیتوان این مقوله راهبردی را پشتیبانی معرفتی کرد. از این جهت نیاز است که نخبگان و نظریهپردازان انقلابی با اندیشهورزی در این زمینه، این خلأ را رفع و چارچوب معرفتی را برای تقویت و هدایت مؤثر حلقههای میانی ارائه کنند.
ادامه یادداشت👇
2️⃣۲. در گام بعدی باید مبتنی بر این چارچوب معرفتی، سیاستها، راهبردها و دستورالعملهای مؤثر برای افزایش اثربخشی در شکلدهی و توسعه حلقههای میانی، طراحی و تدوین گردد. به عبارتی طراحی «سازوکار» مدون و مشخص برای پیشبرد این امر دارای اهمیت است. هر چند که این اقدام نبایستی سبب تضعیف آزادی عمل، ابتکارات و خلاقیتهای فردی و گروهی فعالان و دست اندرکاران این عرصه شود.
3️⃣۳. «تمرکززدایی» از اداره کشور و تقویت «حکمرانی محلی» از دیگر الزامات ساختاری برای افزایش نقشآفرینی و بالندگی حلقههای میانی است. دیوانسالاری گسترده و حکمرانی متمرکز در چند دهه گذشته اثر منفی قابل توجهی در تضعیف کنشگری مدنی و رشد حلقههای میانی برجای گذاشته است. بنابراین کاهش تصدیگری دولت، واگذاری برخی از مسئولیتها و چابکسازی ساختارهای موجود بایستی تسریع شود.
4️⃣۴. تغییر و اصلاح نگاه برخی از مسئولان نسبت به کنشگری مدنی گروههای دغدغهمند و مسئولیتپذیر و همچنین، همراهی و همگرایی با آنان، الزامی مهم است؛ آنگونه که رهبر انقلاب برای فعالیت و تقویت حلقههای میانی اهمیت بالایی قائل بوده و به معنای واقعی کلمه بدان خوشبین هستند. از این جهت، بسترسازی و تسهیل فعالیت این گروهها، اعتماد بدانها و حمایت مادی و معنوی از آنان بایستی در دستورکار تمامی نهادها و مسئولان مربوطه قرار گیرد.
5️⃣۵. نیاز است که نظام آموزشی کشور به مهارتافزایی در زمینه کار و فعالیت گروهی و ارائه آموزشهای لازم در این زمینه به دانش آموزان و دانشجویان، توجه جدی کند. تقویت نگرش و روحیه فعالیت جمعی به ویژه در قالب برنامههای تربیتی و پرورشی و به کارگیری نیروهای توانمند و دغدغهمند در این حوزه، دارای اهمیت و ضرورت است.
🌐 کانال نشریه معارف| عضو شوید🔻
https://eitaa.com/maarefmags_ir
May 11
بایدها و نبایدهای تبلیغ.pdf
3.3M
#اختصاصی
#آیین_تبلیغی
🌗بایدها و نبایدهای تبلیغ
به مناسبت فرا رسیدن محرم حسینی
🎤 | آیتالله جعفر سبحانی
🔻اشاره:
آنچه پيش رو داريد متن سخنراني حضرت آيتالله سبحاني در جمع مبلغان خارج از كشور است كه در آن به وظايف و ويژگيهاي مبلغان ديني و نيز راهكارهاي موفقيت در امر تبليغ دين، پرداختهاند. متن تقديمي، تلخيصي از آن گفتار است.
معارف
🔹وظايف مبلغ
«الَّذينَ يُبَلِّغُونَ رِسالاتِ اللّهِ وَ يَخْشَوْنَهُ وَ لا يَخْشَوْنَ أَحَدًا إِلاَّ اللّهَ وَ كَفى بِاللّهِ حَسيبًا؛1كساني كه پيامهاي خدا را ابلاغ ميكنند و از او ميترسند و از هيچ كس جز خدا بيم ندارند؛ و خدا براي حسابرسي كفايت ميكند.»
در طول زمان هر كس كه در حقيقت، مبلغ اسلام باشد، مصداق اين آيه مباركه است. در اين آيه خداوند متعال در درجه اول «الذين» را ميآورد تا مسأله را كلي قرار بدهد؛ يعني پيام الهي. در اينجا پيام شخصي نيست بلكه پيام كلي است و به تعبير اصوليها، قضيه خارجيه نيست، بلكه قضيه حقيقيه است و آيه شامل همة کسانی كه در طول تاریخ، به عنوان مبلغان ديني، این امر مهم را به عهده داشتهاند، میشود.
🔸 اين آيه چهار وظيفه و ويژگي را براي مبلغان دين ترسيم ميكند:
الف) رساندن پيامهاي الهي
در علم نحو ميگويند: «الذين» جزء مبهمات است و صلهاي كه بعد از آن ميآيد، «الذين» را از ابهام بيرون ميآورد. «الَّذينَ يُبَلِّغُونَ رِسالاتِ اللَّهِ» يعني كساني كه پيامهاي الهي را ميرسانند.
❇️ ادامه مطلب در فایل pdf
📚منبع: نشریه معارف 92.
🌐 کانال نشریه معارف| عضو شوید🔻
https://eitaa.com/maarefmags_ir