▪️دیدار مسئول قرارگاه جهادی وزارت کشور با آیت الله قوامی
در این جلسه پیرامون زمینههای اجرای الگوی اتحاد امامت و امارت در روستاها، آموزش، تربیت و توانمندسازی امامان روستا در قالب طرحهای آموزشی پودمانی بین مرکز امامت و امارت، مرکز تخصصی تدبیر، مرکز آموزشهای کوتاهمدت و قرارگاه جهادی وزارت کشور توافقاتی صورت گرفت.
@amoozesh_fiim
@madineyefazele
مدیریت در اسلام
▪️ملاحظاتی پیرامون مسجدسازی و مسجدداری (بخش اول) مسجد محلهساز دارای چگونه معماری است و چه نهادها و
▪️ملاحظاتی پیرامون مسجدسازی و مسجدداری (بخش دوم)
مسجد محلهساز دارای کدام خصوصیات معماری است؟
👇👇👇👇👇
@madineyefazele
مدیریت در اسلام
▪️ملاحظاتی پیرامون مسجدسازی و مسجدداری (بخش دوم) مسجد محلهساز دارای کدام خصوصیات معماری است؟ 👇👇👇👇
▪️ملاحظاتی پیرامون مسجدسازی و مسجدداری (بخش دوم)
مسجد محلهساز دارای کدام خصوصیات معماری است؟
در یک محله، برای مدیریت هر چه بهتر نیاز به دو نوع نهاد داریم: اول، نهاد تصمیمساز و ناظر بر قوانین محلی و #پیشران و دوم، تشکلها، اجتماعات و #پیشروان محلی. جایگاه مسجد در یک محله از نوع اول است، یعنی مسجد نهادی است که محور بیبدیل محله به عنوان نهاد تصمیمساز و پیشران محلی است.
مسجد مطلوب اسلامی-ایرانی مسجدی است که تاثیرات مسجد النبی و مسجد کوفه را در حد یک محله داشته باشد، لذا بدیهی است که مسجد محلهساز به هر نمازخانهای اطلاق نشود.
پس یک مسجد نیازی به تأسیسات زائد بر ضروریات مسجدیه ندارد و خیلی از تأسیسات غیر ضروری که به تدریج پدید آمده است باید به مقر اصلی خودش در یکی از اضلاع میدان محله برگردد، یعنی اگر نهادی علمی و آموزشی است به ضلع شرقی، اگر نهاد اداری و اجتماعی است به ضلع غربی و اگر نهاد اقتصادی و تجاری است به ضلع شمالی، یعنی بازار محله برمیگردد و مسجد محله از هر نوع نهاد و تشکلی خالی میشود، مگر دفتر کار امام که همان دارالامامه است.
با حاکم شدن چنین الگویی، حالت قدسی و آرام مسجد حفظ میشود، مثل حسینیه جماران و حسینیه امام خمینی که ضمن ولایت بر امارات تقنینی و اجرائی و قضائی کشور، سادگی و قداست خود را حفظ کرده و مراکز اقتصادی و تجاری ندارند. مگر نهادهایی برای اداره بیت رهبری (همان دارالامامه) که امر علی حده و جداگانه است.
به هر حال باید گفت که مرکز امامت که مسجد است، بسیار ساده، خلوت و آرام است و دستگاه اداری نیست، بلکه شاکلهای با محوریت روحانیت و معنویت دارد که باید حفظ شود. البته باید دارای وسعت لازم، زیبایی، خرمی، جمال و جلال توأمان، ظرافت و عظمت همزمان و زیبایی و شکوه باشد و ایضاً فاصله مناسب با مساجد دیگر داشته باشد؛ فاصلهای معین و سازمانی، مطابق رده و کد مسجد، دارای صحن و سرا و شبستان و رواق و حیاط و ایوانهای چهارگانه باشد. مساجد هر رده باید شکلی یکسان داشته باشند و با مطالعه فقهی و تاریخی بر اساس الگوی استنباط شده و اجتهادشده بنا شوند، نه بر اساس سلیقه و زیباییشناسی بیمبنای مهندسان و معماران جدید. البته ویژگیهای اقلیمی و سنتهای معماری هر سرزمینی به جهت حفظ هویت ملی باید حفظ شود، برای مثال ساخت مسجدی به سبک مساجد عثمانی در زاهدان یا ساخت منارههایی به سبک معماری حجاز و عربستان در قم زیبنده نیست و برای فرهنگ ملی نقش مخرب و آسیبزا دارد. نباید نسبت به عرف و فرهنگ و اقتضاء زمان و مکان افراط و تفریط کرد. نباید یکسره تسلیم فرهنگ ها شد و نباید فرهنگها و عرفهای گوناگون که بخشی از آنها میتواند به عنوان سیره متشرعه حتی مبنای شرعی هم پیدا کند را نادیده گرفت.
برای تحقق اسلام ناب باید تا میتوان از مسجد پیرایهزدایی کرد و مسجدی که معصوم میخواهد و به آن رضایت میدهد ساخت. باید از خود بپرسیم اگر معصوم هم اکنون ظاهر و قاهر و حاکم شود، چه مسجدی میسازد؟ تا چه حد عرف معماری و زیباییشناسی اقوام و سرزمینهای مختلف را محترم میشمرد و تا چه حد در آنها تغییر ایجاد میکند؟ آیا معصوم همه بناها و ساخت و سازها را تأیید می کند؟
#مسجد #معماری #معماری_مسجد #ابعاد_مدیریت_مسجد
@madineyefazele
▪️سفر سوم درچه-اصفهان، نشست با فعالان مساجد و معتمدان محلات شهر، مدرسه علمیه آیت الله درچهای
۱۴۰۱/۸/۱۸
@madineyefazele
▪️سفر سوم درچه-اصفهان، نشست با امامان محلات و مسئولان شهر، شهرداری درچه
دستور جلسه: گام دوم تشکیل شورای سران قوا در محلات
۱۴۰۱/۸/۱۹
@madineyefazele
▪️پایان سفر سوم با گشت و گذاری در محله سربازار شهر نطنز و مسجد جامع اعجابانگیز آن، نمونهای اصیل از محلات اسلامی ایرانی که باید تکثیر شود...
@madineyefazele
هدایت شده از خبرگزاری شهرستان شهداد🇮🇷
💠در راستای اجرای طرح امامت و امارت در شهداد و توجه به راهبرد اجرائیات طرح و انتخاب افراد موثر اجرایی در محلات اجرای طرح مذکور صبح امروز در دفتر کار آقای شهردار شهداد مهندس دانش طلب مسئول اجرایی طرح جلسه با حضور افراد مشخص شده برگزار شد و این دیدار حضوری با اهالی محله مشکلات در حوزه شهرسازی را بررسی و بحث و تبادل نظر گردید و نقطه نظرات جمع بندی شد.
💠حاضرین در جلسه از اجرای عملی طرح ابراز خرسندی داشتند و ضرورت بیان مطالب از زبان اهالی به منظور حل و فصل مسائل گوناگون را موثر دانستند تا مشکلات کم گردد.
✅قدردانی از زحمات شهردار محترم شهداد در جهت تشکیل جلسه و حساسیت در اجرای طرح مسائل و توجه به طرح مهم امامت و امارت 🇮🇷🇮🇷🇮🇷
▪️معمای مخالفت با روحانیت
در سال ۱۳۳۹ در جلسه انجمن اسلامی دانشجویان اروپا در فرانسه که دکتر علی شریعتی نیز حاضر بوده فردی می گوید من از اسلام و مذهب و آخوندها خوشم نمی آید. دکتر شریعتی در پاسخ می گوید برای رد یا اثبات یک چیزی باید استدلال علمی و عقلی کرد و نه ابراز احساسات شخصی. مرحوم شریعتی در ادامه و در همان جلسه می گوید من بعنوان کسی که رشته کارش تاریخ و مسائل اجتماعی است، ادعا می کنم که در تمام این دو قرن گذشته، در زیر هیچ قرارداد استعماری، امضاء یک آخوند نجفرفته نیست، در حالیکه در زیر همه این قراردادهای استعماری، امضای آقای دکتر و آقای مهندس فرنگرفته هست.
افراد و افکار مسئله دار در همه طبقات اجتماعی یافت می شوند. اما نکته اساسی آن است که روحانیت در طول تاریخ ایران به عنوان یک طبقه اجتماعی همواره در کنار مردم و خواست تاریخی آن ها عمل سیاسی و اجتماعی خود را تنظیم کرده اند. روحانیت در برابر قراردادهای ۱۹۰۵، ۱۹۰۷ و ۱۹۱۵ که اسناد و قراردادهای تجزیه ایران بود و در مواجهه با قرارداد ۱۹۱۹ که ایران رسما تحت الحمایه انگلیس محسوب می گشت فریاد سر دادند و یک ایران را آگاه ساختند. دقیقا همان هنگامه ای که قاطبه روشنفکران دم فرو بستند و لام تا کام حرفی نزدند. مانند حالا که بخش هایی از جامعه در برابر سیاست قطعی دشمنان که "فروپاشی و چند پاره کردن ایران قوی" را دنبال میکنند و "پروژه ویران سازی ایران بزرگ" را در پیش گرفتهاند به خودآگاهی نرسیده اند و سطح بحث را به حجاب و بی حجابی و گشت ارشاد تقلیل می دهند!
راز و رمز خبرسازی امپراتوری رسانه ای غرب علیه روحانیت نیز دقیقا به همین جا بر می گردد که روحانیت تنها طبقه ای است که هیچ گاه بر سر ایران(نه فقط انقلاب اسلامی) معامله نکرده و نخواهد کرد. این البته پیش از آن به خصلتهای فکری مکتب اسلام و شیعه برمیگردد که سبب شده روحانیت در همه پروژههای دشمنان علیه ایران و اسلام اندیشه و عمل خود را در کنار "عزیز و قوی شدن ايران" تعریف کند.
عزیز غضنفری
@ghazanfari58
@madineyefazele
هدایت شده از سید صمصام الدین قوامی
✍️ امشب بعد از مغرب توفیق سخنرانی وپرسمان دو ساعته حول اجرای الگوی اتحاد امامت و امارت برای ائمه و معتمدین محلات شهر درچه اصفهان را داشتم. (در حوزه علمیه آیت الله درجهای)
@qavami
هدایت شده از سید صمصام الدین قوامی
✍نشست ۳ ساعته قبل از ظهر امروز در محل شهرداری درچه اصفهان تشکیل شد باحضور امام جمعه، رئیس شورای شهر ،فرمانده سپاه ،نماینده ولی فقیه در سپاه، ائمه محلات و...به توافقاتی پیشران در جهت اجرای کامل الگوی امامت و امارت دست یافته شد. ضمن سخنرانی توجیهی آموزشی به سوالات حاضرین هم به کمک مسئولین حاضر ،پاسخ داده شد.
@qavami