🔆 از معجزات حضرت امام حسن عسکری علیهالسلام
عَنْ عَلِيِّ بْنِ جَعْفَرٍ عَنْ حَلَبِيٍ قَالَ: اجْتَمَعْنَا بِالْعَسْكَرِ وَ تَرَصَّدْنَا لِأَبِي مُحَمَّدٍ علیه السلام يَوْمَ رُكُوبِهِ فَخَرَجَ تَوْقِيعُهُ أَلَا لَا يُسَلِّمَنَ عَلَيَّ أَحَدٌ وَ لَا يُشِيرُ إِلَيَّ بِيَدِهِ وَ لَا يُومِئُ فَإِنَّكُمْ لَا تُؤْمِنُونَ عَلَى أَنْفُسِكُمْ قَالَ وَ إِلَى جَانِبِي شَابٌّ فَقُلْتُ مِنْ أَيْنَ أَنْتَ قَالَ مِنَ الْمَدِينَةِ قُلْتُ مَا تَصْنَعُ هَاهُنَا قَالَ اخْتَلَفُوا عِنْدَنَا فِي أَبِي مُحَمَّدٍ علیه السلام فَجِئْتُ لِأَرَاهُ وَ أَسْمَعُ مِنْهُ أَوْ أَرَى مِنْهُ دَلَالَةً لِيَسْكُنَ قَلْبِي وَ إِنِّي لِوُلْدِ أَبِي ذَرٍّ الْغِفَارِيِّ فَبَيْنَمَا نَحْنُ كَذَلِكَ إِذْ خَرَجَ أَبُو مُحَمَّدٍ علیه السلام مَعَ خَادِمٍ لَهُ فَلَمَّا حَاذَانَا نَظَرَ إِلَى الشَّابِّ الَّذِي بِجَنْبِي فَقَالَ أَ غِفَارِيٌّ أَنْتَ قَالَ نَعَمْ قَالَ مَا فَعَلَتْ أُمُّكَ حمدوية فَقَالَ صَالِحَةٌ وَ مَرَّ فَقُلْتُ لِلشَّابِّ أَ كُنْتَ رَأَيْتَهُ قَطُّ وَ عَرَفْتَهُ بِوَجْهِهِ قَبْلَ الْيَوْمِ قَالَ لَا قُلْتُ فَيَنْفَعُكَ هَذَا قَالَ وَ دُونَ هَذَا.
📚 الخرائج و الجرائح، ج۱، ص۴۳۹
● حلبى نقل می کند: ما در محله عسكر اجتماع كرده منتظر تشريف آوردن امام حسن عسكرى بوديم چون روز بيرون آمدن امام بود دستور امام رسيد كه هيچ كدام به من سلام نكنيد و نه با دست و نه با سر به طرف من اشاره نكنيد زيرا براى شما خطر دارد.
● كنار من جوانى ايستاده بود گفتم: از كجا هستى؟ گفت اهل مدينه ام.
گفتم: اينجا چرا آمدهاى گفت در بين ما راجع به امامت حسن عسكرى اختلاف بوجود آمده، آمدهام از نزديك ايشان را ملاقات كنم و چيزى بشنوم تا برايم ثابت شود و قلبم تسكين يابد من از اولاد ابى ذر غفارى هستم.
● در همين بين حضرت امام حسن عسكرى عليهالسّلام با خادم خود خارج شد، همين كه روبروى ما رسيد نگاهى به جوانك كرده فرمودند: تو از فرزندان ابى ذر غفارى هستى؟ جواب داد: آرى. فرمودند: مادرت حمدويه چطور است؟ گفت خوب است. امام علیهالسلام رد شدند.
من به جوان گفتم: قبل از اين مرتبه ايشان را ديده بودى و میشناختى، گفت: نه گفتم پس همين دليل برايت كافى است گفت كمتر از اين هم مرا كافى بود.
#فضائلومعارف
@madras_emb
✍ سیره امام حسن عسکری علیهالسلام، الگوی تراز در دوران دینگریزی
عَلِيُّ بْنُ مُحَمَّدٍ عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ إِسْمَاعِيلَ الْعَلَوِيِّ قَالَ: حُبِسَ أَبُو مُحَمَّدٍ عِنْدَ عَلِيِّ بْنِ نَارْمَشَ وَ هُوَ أَنْصَبُ النَّاسِ وَ أَشَدُّهُمْ عَلَى آلِ أَبِي طَالِبٍ وَ قِيلَ لَهُ افْعَلْ بِهِ وَ افْعَلْ فَمَا أَقَامَ عِنْدَهُ إِلَّا يَوْماً حَتَّى وَضَعَ خَدَّيْهِ لَهُ وَ كَانَ لَا يَرْفَعُ بَصَرَهُ إِلَيْهِ إِجْلَالًا وَ إِعْظَاماً فَخَرَجَ مِنْ عِنْدِهِ وَ هُوَ أَحْسَنُ النَّاسِ بَصِيرَةً وَ أَحْسَنُهُمْ فِيهِ قَوْلًا.
📚 الكافي؛ ج۱؛ ص۵۰۸
امام حسن عسكرى عليهالسلام را نزد على بن نارمش كه دشمنترين مردم با اولاد ابىطالب بود زندان كردند، و به او گفتند، بر او هر چه خواهى سخت گير و سخت گير.
حضرت بيش از يك روز، نزد او نبود كه احترام و بزرگداشت آن حضرت در نظر او به جائى رسيد كه در برابر او چهره بر خاك ميگذاشت و ديده از زمين برنميداشت.
حضرت از نزد او خارج شد، در حالى كه بصيرت او به آن حضرت از همه بيشتر و ستايشش او را از همه نيكوتر بود.
#فضائلومعارف
#الگوهای_طلبگی
@madras_emb
استاد آسیدجواد.mp3
12.89M
💠 #درس_اخلاق
🎙استاد معظم آقای حاجسیدمحمدجواد شبیری
📋 موضوع: سنت ابتلاء
🗓 پنجشنبه ۱۹ مهر ۱۴۰۳
📍مدرسه فقهی امام محمد باقر علیهالسلام
@madras_emb
💠 توسل به حضرت معصومه سلاماللهعلیها
❖ آیتاللهالعظمی شبیری زنجانی:
● مرحوم حاج آقای والد هیچ گاه برای امور دنیوی از حضرت معصومه علیهاالسلام درخواست نکرده بود. فقط دو مرتبه در این باب از حضرت خواهش کرد. یکی از این دو مرتبه درباره خرید منزل بود.
● مرحوم حاج آقا منزل مسکونی نداشتند. یک وقت یکی از آقایان زنجان خدمت ایشان آمد و گفت: آقا، شما الان نیاز به منزل دارید. حاج آقا گفت: نه، اینجا خیلی خوب است و من احتیاج ندارم. آن آقا گفت: ممکن است شما نیاز نداشته باشید، اما بچههای شما بعداً نیاز پیدا میکنند و خیلی به ایشان اصرار کرد که در اینباره فکری کند. برای ایشان خیلی سخت بود برای مسائل دنیوی از حضرت معصومه علیهاالسلام درخواست کند.
مرحوم حاج آقا میگفت: بعد از این قضیه به حرم حضرت معصومه علیهاالسلام رفتم و به حضرت عرض کردم: "فلان کس به من گفت: لازم است شما منزل داشته باشید". در آن درخواست هم، از قول دیگری خواستهاش را مطرح کرد. بعد هم به فاصله کمی منزل کوچه ارک را که اکنون مرکز فقهی است، خریدند.
📚جرعهای از دریا؛ ج۳؛ ص۵۵۰
@madras_emb
رفع الیدین عند التکبیرات.pdf
425.1K
#مقاله
📝 رفع الیدین عند التکبیرات
✍ نویسنده: آقای حسین اصفهانی
✔️ دانشپژوه مدرس فقهی امام محمد باقر علیهالسلام
@madras_emb
قاسمی ص316.mp3
11.52M
💡نکاتی پیرامون وفیات جدید التاسیس
🎙استاد حجت الاسلام و المسلمین علیرضا قاسمی
🗓 دوشنبه ۲۳ مهر ۱۴۰۳
📍مدرس فقهی امام محمد باقر علیهالسلام
@madras_emb
✍ ... وَ قُولُوا قَوْلًا سَدِيدًا
💠 تاریخ ولادت و وفات حضرت معصومه "سلاماللهعلیها" مجعول است.
❖ آیتاللهالعظمی شبیری زنجانی:
● شخص جاعلی تاریخ ولادت آن حضرت را سال ۱۸۳ ذکر کرده است. آقای حاج شیخ علی نمازی حساب کرده بود که چون سال شهادت امام موسی بن جعفر (علیهماالسلام) ۱۸۳ است و تا آن موقع حضرت در زندان بود، چگونه ممکن است که حضرت معصومه (سلام الله علیها) در این سال به دنیا آمده باشد؟ لذا گفته است که تصحیف شده و تاریخ درست ۱۷۳ است! دیگران هم این تاریخ را از آنجا نقل کردهاند.
هر دو تاریخ نادرست، و تاریخ ولادت به دست ما نرسیده است. این تاریخ را یکی از جعّالین که ویژگیهایش هم نقل شده، جعل کرده است.
● داستان جعل از این قرار است که: مرحوم متولّیباشی اعلام میکند که اگر کسی تاریخ ولادت یا وفات حضرت معصومه (سلام الله علیها) را پیدا کند، دستور میدهم که در آن روز بازار قم را تعطیل کنند. آدم کلّاشی ادّعا میکند که در فلان کتاب از کتابخانه مدینه این تاریخ ذکر شده است. متولّیباشی آدم زرنگی بود. گفته بود که متولّی کتابخانه مدینه با من آشناست. من آن کتاب را از آن کتابخانه میخواهم و چاپ میکنم و به این شکل مشت آن شخص باز میشود. متولّی باشی مسافرتی تاریخی به حجاز کرده بود و رجال آنجا را میشناخت.[۱]
...................................
۱. مرحوم شیخ ذبیحالله محلّاتی در «ریاحین الشریعه» (ج۵؛ ص۳۲) نوشته است:
«لا یخفی که تاریخ تولد و وفات این بانوی عظمی فاطمه معصومه (سلام الله علیها) تاکنون معلوم نشده است بلکه زندگانی این مخدره و دوره حیات او مجهول بوده که آیا شوهر کرده است یا خیر؟ آیا اولادی داشته است یا خیر؟ آیا چند سال در این دنیا زندگانی کرده؟ در چه ماهی از مدینه حرکت کرده و در چه سالی و چه ماهی و چه روزی از دنیا رفته؟ آیا فوت او قبل از شهادت امام رضا علیهالسلام بوده یا بعد از شهادت ایشان؟ بیاعتنایی به شأن تاریخ، مستلزم این مجهولات است.
و اما آنچه را که بعضی از جهت بعضی از اغراض نسبت میدهند که فلانه مجتهد در مدینه طیبه تعيين يوم وفات و تولد آن مخدره را استخراج از کتاب «لواقح الأنوار» کرده، بیاصل است؛ برای اینکه کتاب «لواقح الأنوار» در نظر این قاصر موجود است و اصلا چنین مطلبی در او نیست.
حقیر احتمال دادم شاید کتاب دیگری باشد تا اینکه خدمت علامه نسابه دانشمند آقانجفی شهابالدین تبریزی شرفیاب شدم، این مطلب را عنوان کردم فرمودند: کسی که چنین جعلی کرده، من او را ملاقات کردم، معلوم شد غرضی داشته که ذکر آن مصلحت نیست.»
📚جرعهای از دریا؛ ج۲؛ ص۵۱۶
@madras_emb
⚫️ إنَّا لِلَّهِ وَ إِنَّا إِلَيْهِ رَاجِعُونَ
برادر عزیز جناب حجت الاسلام آقای سید محمدرضا میرشاهولد
درگذشت عموی بزگوارتان را خدمت شما و خانواده محترمتان تسلیت عرض کرده، با امید به شفاعت حضرات آل الله علیهمالسلام از ایشان، صبر جمیل و اجر جزیل از خداوند متعال برای بازماندگان آن عزیز سفرکرده، از درگاه خداوند متعال خواستاریم.
▪️شادی روح آن مرحوم و جمیع درگذشتگان از شیعیان امیرالمومنین علیهالسلام؛ هدیه محضر حضرت زهرا علیهاالسلام؛ یک حمد و چهار مرتبه سوره توحید قرائت فرمایید.
#تسلیت
سخنران.MP3
10.05M
#سخنرانی
🌹مجلس میلاد حضرت امام حسن عسکری علیهالسلام
🎙حجت الاسلام و المسلمین محمدحسن شربتداران
🗓 شنبه ۲۱ مهر ۱۴۰۳
📍مدرس فقهی امام محمد باقر علیهالسلام
✍️در این جلسه مباحث زیر مطرح شده است:
▫️مردم سه دستهاند:
۱. کسانی که با دغدغه تبعیت از حق، اصل و ملاک حق را شناختهاند...
۲. کسانی که در شناخت حق بیتفاوتند...
۳. کسانی که در پی مقابله با حق و ملاک آن هستند...
▫️در مواجهه با اختلافات:
۱. ملاک حقانیت را بشناسیم.
۲. همه باور و رفتارمان مبتنی بر حق باشد.
۳. دع من ذهب یمینا و شمالا! یعنی:
الف. دنبال نکنیم کسانی را که ملاک حق را نشناختهاند.
ب. بدون مهارت لازم در پی نجات غریق نباشیم که خود نیز غرق میشویم.
#اعتقادات
@madras_emb
#احکام
💠 چگونگی وضو با وجود تتو یا هاشور
❓پرسش:
میگویند پس از انجام تتو و هاشورِ اَبرو نباید به آن موضع آب رسانده شود. حال برای نماز چگونه باید وضو گرفت؟
✍️پاسخ:
به طور کلی جایز نیست انسان کاری کند که نتواند طهارت اختیاری (وضو و غسل عادی) بگیرد و در صورت انجام آن، اگر مشقت شدید ندارد باید برطرف شود و با وضو یا غسل عادی نماز بخواند. البته در انتهای وقت که زمان برای وضو گرفتن تنگ باشد نه تیمم، اگرچه معصیت کرده ولی میتواند با تیمم نماز بخواند.
🔰دفتر آیتاللهالعظمی شبیری زنجانی
@madras_emb
اخلاق.mp3
15.71M
💠 #درس_اخلاق
📙 براساس کتاب مرآة الرشاد
🎙حجت الاسلام و المسلمین ولی الله #شریفانی
📋موضوع: وا گذاشتن كارها به خدا
🗓 چهارشنبه ۲۵ مهر ۱۴۰۳
✔️جلسه سوم
📍مدرس فقهی امام محمد باقر علیهالسلام
@madras_emb
💰 مختصری از تاریخچه ضرب سکّه اسلامی
❖ استاد معظم آقای حاج سیدمحمدجواد شبیری:
● در زمان امویان، سکههای جامعه مسلمانان، همه در روم ضرب میشده، و در کشورهای اسلامی سکّه وجود نداشته است؛ بلکه تنها در ایران و روم سکّه وجود داشته است.
● در زمان امام باقر علیهالسلام اختلافی بین قیصر روم و خلیفه اموی ایجاد شد . ازین رو قیصر روم تصمیم گرفت بر روی سکّههایی که برای بلاد اسلام ضرب میکند، نام پیامبر صلیاللهعلیهوآله را ثبت کند و از حضرت به بدی یاد کند، تا آنکه این سکّهها رواج یابد و در همه جا از پیامبر صلیاللهعلیهوآله به بدی یاد شود. خلیفه اموی که در این مساله عاجز شده بود، با مشورت اطرافیانش، تصمیم گرفت از امام باقر علیهالسلام درخواست کند تا حضرت ، این مشکل را حل نماید، و حضرت، روش ضرب سکّه را به ایشان یاد داد.
● بنا بر این روایت، ضرب سکّه اسلامی به دستور امام باقر علیهالسلام صورت گرفته است. از آن زمان، از آن جهت که سکّهها، نماد اسلام و جامعه مسلمانان باشد، به دستور امام باقر علیهالسلام، نام خدای متعال و پیامبر صلیاللهعلیهوآله بر روی سکهها ثبت میشده است. یعنی شروع ضرب سکّه اسلامی، مقارن با حکّ نام خدا و رسول بر روی سکهها بوده است. و این سیره در دورههای بعد نیز ادامه پیدا کرده است.
🔺 درس خارج فقه ؛ ۲۸ آبان ۱۴۰۲
@madras_emb
#فقه
💠 مس اسم جلاله روی پول
❖ استاد معظم آقای حاج سیدمحمدجواد شبیری:
● در برخی روایات [۱] یک استثنایی وجود دارد که از آن استفاده میشود که مس اسم جلاله بر روی درهم اشکال ندارد.
● من این استثناء را در کلام شهید ثانی دیدم، شهید ثانی میفرماید: «لا یجوز مس اسم الجلالة الا الدرهم»، درهم را استثناء کردند. شاید در کتاب «مستثنیات الأحکام» مرحوم جدّ ما نیز این مساله آمده باشد.
● ما این حکم و روایات آن را به جناب آیت الله والد عرضه کردیم. ایشان فرمودند که در این ادلّه، درهم خصوصیّت ندارد؛ بلکه از آن جهت که درهم، پول است، این حکم در مورد آن بیان شده است. از آن جهت که علّت حکم آن است که بر روی پول باید اسم جلاله نقش شود، و از طرفی وجوب طهارت برای مسّ آن، مستلزم عسر و حرج است، روشن میشود که درهم خصوصیّت ندارد.
● در روایات این مساله، درهم از آن جهت که نقد رایج است، موضوع حکم قرار داده شده است. یعنی از آن رو که مناسب است بر روی پول، اسم خداوند متعال حکّ شود؛ چرا که حکّ کردن اسم جلاله، نماد مسلمان بودن است، و باعث یاد خداوند در حین اشتغال به امور مادی است، و از طرف دیگر، ایجاب طهارت برای مسّ آن، مستلزم عسر و حرج است، روشن میشود که درهم خصوصیّت ندارد. بلکه درهم از آن جهت که پول است، متعلّق حکم قرار گرفته است.
......................................
۱. وسائل الشيعة؛ ج۲؛ ص۲۱۵؛ قَالَ الْمُحَقِّقُ وَ فِي كِتَابِ الْحَسَنِ بْنِ مَحْبُوبٍ عَنْ خَالِدٍ عَنْ أَبِي الرَّبِيعِ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ علیهالسلام فِي الْجُنُبِ يَمَسُ الدَّرَاهِمَ وَ فِيهَا اسْمُ اللَّهِ وَ اسْمُ رَسُولِهِ؟ قَالَ: لَا بَأْسَ بِهِ رُبَّمَا فَعَلْتُ ذَلِكَ.
🔺درس خارج فقه ؛ ۲۸ آبان ۱۴۰۲
@madras_emb
#ادبیات
❖ آیت الله محمدتقی شهیدی:
ما قبول نداریم که تقدیم ما حقه التاخیر مفید حصر است، در «وَ نُوحاً هَدَيْنا» (انعام: ۸۴) به این معنا نیست که غیر از نوح را هدایت نکردیم.
🔺خارج فقه؛ ۱۹ شهریور ۱۴۰۳
@madras_emb
مدتح.MP3
6.03M
🚩 روضه حضرت صدیقه طاهره علیهاالسلام
🎙 آقای علی اصغر #انصاریان
🗓 شنبه ۲۸ مهر ۱۴۰۳
📍مدرس فقهی امام محمد باقر علیهالسلام
#روضه
@madras_emb
💠 پشیز یا پاپاسی
❖ استاد معظم آقای حاج سیدمحمدجواد شبیری:
● فلس که همان پشیز یا پاپاسی است، اصطلاحی قدیمی در سکّه است که از زمان ساسانیان وجود داشته است و مربوط به قبل از زمان اسلام است.
● در لغتنامه دهخدا از «التفهیم» ابوریحان بیرونی نقل کرده است که هر درهم معادل ۶۰ فلس است؛ بنابرین نصاب زکات معادل ۱۲ هزار فلس میشود. چنین عددی به طور عادی نزد کسی وجود نداشته است تا بخواهد متعلّق زکات قرار بگیرد. بلکه به قدری ارزش آن کم است که حتّی مکمّل نصاب هم نمیتواند باشد. فلس از قبیل پولهایی بوده که به کودکان میدادهاند.
● در روایتی از موسی بن جعفر «علیهماالسلام» در مناقب ابنشهرآشوب نقل شده است:
«عَلِيُّ بْنُ أَبِي حَمْزَةَ قَالَ: أَرْسَلَنِي أَبُو الْحَسَنِ علیهالسلام إِلَى رَجُلٍ قُدَّامَهُ طَبَقٌ يَبِيعُ بِفَلْسٍ فَلْسٍ وَ قَالَ أَعْطِهِ هَذِهِ الثَّمَانِيَةَ عَشَرَ دِرْهَماً وَ قُلْ لَهُ يَقُولُ لَكَ أَبُو الْحَسَنِ انْتَفِعْ بِهَذِهِ الدَّرَاهِمِ فَإِنَّهَا تَكْفِيكَ حَتَّى تَمُوتَ فَلَمَّا أَعْطَيْتُهُ بَكَى فَقُلْتُ وَ مَا يُبْكِيكَ قَالَ وَ لِمَ لَا أَبْكِي وَ قَدْ نَعَيْتَ إِلَيَّ نَفْسِي فَقُلْتُ وَ مَا عِنْدَ اللَّهِ خَيْرٌ مِمَّا أَنْتَ فِيهِ فَسَكَتَ وَ قَالَ مَنْ أَنْتَ يَا عَبْدَ اللَّهِ فَقُلْتُ عَلِيُّ بْنُ أَبِي حَمْزَةَ قَالَ وَ اللَّهِ لَهَكَذَا قَالَ لِي سَيِّدِي وَ مَوْلَايَ إِنِّي بَاعِثُ إِلَيْكَ مَعَ عَلِيِّ بْنِ أَبِي حَمْزَةَ بِرِسَالَتِي قَالَ عَلِيٌّ فَلَبِثْتُ نَحْواً مِنْ عِشْرِينَ لَيْلَةً ثُمَّ أَتَيْتُ إِلَيْهِ وَ هُوَ مَرِيضٌ فَقُلْتُ أَوْصِنِي بِمَا أَحْبَبْتَ أُنْفِذُهُ مِنْ مَالِي قَالَ إِذَا أَنَا مِتُّ فَزَوِّجْ ابْنَتِي مِنْ رَجُلٍ دَيِّنٍ ثُمَّ بِعْ دَارِي وَ ادْفَعْ ثَمَنَهَا إِلَى أَبِي الْحَسَنِ وَ اشْهَدْ لِي بِالْغُسْلِ وَ الدَّفْنِ وَ الصَّلَاةِ قَالَ فَلَمَّا دَفَنْتُهُ زَوَّجْتُ ابْنَتَهُ مِنْ رَجُلٍ مُؤْمِنٍ وَ بِعْتُ دَارَهُ وَ أَتَيْتُ بِثَمَنِهَا إِلَى أَبِي الْحَسَنِ ع فَزَكَّاهُ وَ تَرَحَّمَ عَلَيْهِ وَ قَالَ رُدَّ هَذِهِ الدَّرَاهِمَ فَادْفَعْهَا إِلَى ابْنَتِهِ»[۱].
تفصیل این روایت در دلائل الإمامة آمده است [٢]. در این روایت نقل شده است که شخصی یک طبق گُل داشت که هر کدام از آن گلها را در مقابل یک فلس به کودکان میفروخت. امام کاظم علیهالسلام علی بن أبیحمزه را همراه ۱۸ درهم به سمت او میفرستد. ابن ابیحمزه وقتی ۱۸ درهم را از طرف امام به او میدهد، آن شخص شروع به گریهکردن میکند. وقتی علی بن أبیحمزه علّت را جویا میشود، آن مرد میگوید: تو قاصد مرگ منی. مولایم به من فرموده است که اگر من دراهمی توسّط علی بن ابیحمزه به نزد تو فرستادم بدان اجل تو نزدیک است. آن مرد بعد از ۲۰ روز از دنیا میرود. در نقل دلائل الإمامة، در یک فقره به اشتباه به جای «الدراهم»، کلمه «الدنانیر» آمده است که صحیح نیست.
این روایت نشان میدهد که ارزش فلس بسیار ناچیز بوده است، و پولی بوده که در دست کودکان بوده است.
......................................
۱. مناقب آل أبي طالب عليهمالسلام؛ ج۴؛ ص۲۹۲
۲. دلائل الإمامة (ط - الحديثة)؛ ص۳۳۱
🔺درس خارج فقه ؛ ۳۰ آبان ۱۴۰۲
#فقه
@madras_emb
بسم الله الرحمن الرحیم
السلام علیک یا أمین الله في أرضه
❌❌ تمدید مهلت ثبتنام ❌❌
مدرسه فقهی امام جعفر صادق علیهالسلام نجف اشرف
از فضلاء گرانقدر
✅ سطوح عالی
✅ درس خارج فقه و اصول
جهت تحصیل در دوره تخصصی فقه و اصول پذیرش به عمل میآورد
(جهت تکمیل ظرفیت سطوح عالی خصوصا پایه هفتم، و درس خارج)
مزایای تحصیل در مدرسه:
1- تحصیل کامل و عمیق کتب رسائل و مکاسب و کفایه(در صورت ورود از ابتدای سطح)
2- استفاده از اساتید مجرب
3- برگزاری کلاسهای راهنما
4- آمادهسازی طلاب سطح برای استفاده بهینه از درس خارج
5- برگزاری کلاسهای تمهید خارج
6- روشآموزی و ارتقاء کیفیت پژوهش
7- برگزاری دورههای مهارتافزایی
8- برگزاری نشستهای علمی با استفاده از اساتید مبرز نجف و قم
9- تامین حجره و مزایای دیگر
لینک فرم پیش ثبت نام:
https://survey.porsline.ir/s/Qc1pALUE
⏰ مهلت ثبت نام به جهت عدم اطلاع برخی از فضلاء در موعد مقرر، از ۱۶ تا ۲۰ ربیعالثانی تمدید شد.
📞009647876402858
🆔@Emamsadegh_najaf
🆑https://t.me/esadegh_najaf
💠 إخبار از غیب
❖ آیتاللهالعظمی شبیری زنجانی:
👈 خبر دادن از آینده به هیچ وجه دلیل بر معنویّت مخبر نیست. مرتاضان هندی نیز ریاضت باطل میکشند و از آینده خبر میدهند، بلکه معیار در معنویت، پیروی از دستور شرع است.
● یکی از مدعیان عرفان و تشرّف، از آینده خبرهایی می داد و احتمال میدهم ریاضتهایی هم کشیده بود.
● یکی از اشراف اردبیل به نام حاج جواد مجتهدزاده، اخوی زاده میرزا علی اکبر اردبیلی و نوه ملا محسن مجتهد اردبیلی، که بسیار خوش فهم و باهوش و امام زمانی و محشور با علماء بود، تصمیم میگیرد خانه ای در قم بخرد. به همین منظور وارد قم می شود و در مسافرخانه ابن سینا اتاق کرایه می کند تا پس از خرید منزل، خود و خانوادهاش به آنجا بروند.
● در همین ایام، شبی آن شخص مدعی عرفان به منزل سرهنگ بازنشستهای به نام فرهنگ صدرایی که اواخر هم معمّم شد و منزلی نزدیک مدرسه حجّتیه داشت و بعدها آقای آسید احمد اشکوری آن را خرید، می رود. حاج جواد مجتهدزاده نیز به منزل سرهنگ میرود.
● آن شخص مدعی به حاج جواد گفت: من شما را شام اینجا میبینم، خوابیدن را هم همین جا میبینم، تابستان هم شما را در اردبیل میبینم و خانهای که میخواهید بخرید، نصیب شما نمیبینم. به این شکل چهار خبر از آینده داد.
● حاج جواد برای باطل کردن کردن ادّعاهای او، هنگامی که سفره شام پهن شد، از جا بلند شد و بیرون رفت. اهل مجلس گفتند: کجا میخواهی بروی!؟ میرزا حسین مصطفوی که از مریدهای آن شخص بود، گفت: چرا بد اخلاقی میکنی؟ صاحب خانه هم مانع شد، ولی حاج جواد گفت: اگر حرف او درست باشد، اگر بروم، باز مرا به اینجا بر می گرداند. حاج جواد رفت و نان سنگکی خرید و شام را در مسافرخانه خورد و همانجا خوابید و به این صورت دوتا از خبرهای غیبی آن شخص، خلاف واقع درآمد.
● حاج جواد میگفت: ولی موقعی که میخواستم خانه بخرم، به مشکل برخوردم. لذا به حرم حضرت معصومه (سلام الله علیها) رفتم و به آن حضرت عرض کردم که امر خریدن خانه به مشکل خورده و اگر عنایتی نکنید و از خدا نخواهید که مشکل من حل شود، ادعای باطل این شخص ثابت می شود. بعد از این توسل، با عنایت حضرت معصومه (سلام الله علیها) مشکل حل شد و مراحل ثبت سند رسمی خانه تمام شد.
● در همان زمان در میان مریدان آن شخص منتشر شده بود که حاج جواد بی جهت به این در و آن در میزند و همان طور که مرادشان گفته، خانه نصیبش نخواهد شد. حاج جواد میگفت: در حجره آقا میرزا حسین مصطفوی کتابفروش بودم که این مطلب در آنجا نیز مطرح شد و گفتند که بی جهت تلاش نکنید. من همانجا قباله خانه را بیرون آوردم و نشان دادم.
● همچنین بنا داشتم برخلاف پیش گویی آن شخص، تابستان به اردبیل نروم و تصمیم گرفته بودم اگر خانه قم مهیا نشد، به مشهد یا جای دیگر بروم که با خرید خانه قم، تابستان را در قم ماندم و به این ترتیب پیشگویی های سوم و چهارم آن شخص نیز خلاف واقع درآمد.
.......................................
۱. مرحوم آیت الله سیدمحمدمهدی مرتضوی لنگرودی در کتاب «ارمغان هند و پاک» (ص ۱۲۲-۱۳۵) نمونه ای از اخبار مرتاضان هندی از آینده را نقل کرده است.
📚جرعهای از دریا؛ ج۴؛ ص۵۷۸
#تسلیم
#اعتقادات
#صوفیه
@madras_emb
✍️ کشف و کرامت، کاشف از حقیقت و حقّانیت نیست
● [مرحوم آیه الله سید جمال الدّین گلپایگانى] نقل مىكرد كه در مرحلهاى از مراحل سیر و سلوك، حال عجیبى پیدا كردم و بدین كیفیت بود كه نفس خود را افاضه كننده علم و قدرت و رزق و حیات به جمیع موجودات مىدیدم، بدین قسم كه هر موجودى از موجودات از من مدد مىگیرد، و من مُعطى و مُفیض فیض وجود به ماهیات امكانیه و قوالب وجودیه هستم.
● این حال من بود، و از طرفى علماً و اجمالًا نیز مىدانستم كه این حال صحیح نیست؛ چون خداوند جلّ و علا مبدأ همه خیرات است و افاضه كننده رحمت و وجود به جمیع ما سِوَى.
● چند شبانه روز این حال طول كشید، و هر چه به حرم مطهّر حضرت أمیرالمؤمنین علیهالسّلام مشرّف شدم و در باطن تقاضاى گشایش نمودم سودى نبخشید، تصمیم گرفتم به كاظمین مشرّف شوم و آن حضرت را شفیع قرار دهم تا خداوند متعال مرا از این ورطه نجات دهد.
● هوا سرد بود، به سوى مرقد مطهّر حضرت موسى بن جعفر علیهماالسّلام از نجف عازم كاظمین شدم، و چون وارد شدم یكسره به حرم مطهّر مشرّف شدم. هوا سرد و فرشهاى جلوى ضریح را برداشته بودند، سرِ خود را در مقابل ضریح روى سنگهاى مرمر گذاشتم و آنقدر گریه كردم كه آب اشك چشم من بر روى سنگهاى مرمر جارى شد.
● هنوز سر از زمین بر نداشته بودم كه حضرت شفاعت فرمودند و حال من عوض شد، و فهمیدم كه من كیستم؟ من چیستم؟ من ذرّهاى هم نیستم، من بقدرِ پرِ كاهى قدرت ندارم؛ اینها همه مال خداست و بس، و اوست مفیض على الإطلاق، و اوست حىّ و حیات دهنده، و عالم و علم بخشنده، و قادر و قدرت دهنده، و رازق و روزى رساننده [است].
● در این حال برخاستم و زیارت و نماز را بجاى آوردم و به نجف اشرف مراجعت كردم.
📚معاد شناسی؛ ج۹؛ ص۱۱۹
@madras_emb
در محضر کافی.mp3
1.64M
🔰 در محضر کافی شریف
📖 کتاب فضل العلم
🔖روایت اول: قَالَ رَسُولُ اللَّهِ صلیاللهعلیهوآله: طَلَبُ الْعِلْمِ فَرِيضَةٌ عَلَى كُلِّ مُسْلِمٍ أَلَا إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ بُغَاةَ الْعِلْمِ
🎙استاد مهدی طالبی
🗓سهشنبه ۱ آبان ۱۴۰۳
🕖 ابتدای درس مکاسب
@madras_emb
✍️ محبت به تنهایی نجاتبخش نیست؛ شاهدش سوال مولاست
رَوَوْا عَنْ عُمَارَةَ قَالَ: كُنْتُ جَالِساً عِنْدَ أَمِيرِ الْمُؤْمِنِينَ عَلَيْهِ السَّلَامُ، وَ هُوَ فِي مَيْمَنَةِ مَسْجِدِ الْكُوفَةِ وَ عِنْدَهُ النَّاسُ، إِذْ أَقْبَلَ رَجُلٌ فَسَلَّمَ عَلَيْهِ، ثُمَّ قَالَ: يَا أَمِيرَ الْمُؤْمِنِينَ وَ اللَّهِ إِنِّي لَأُحِبُّكَ، فَقَالَ: لَكِنِّي وَ اللَّهِ مَا أُحِبُّكَ، كَيْفَ حُبُّكَ لِأَبِي بَكْرٍ وَ عُمَرَ فَقَالَ: وَ اللَّهِ إِنِّي لَأُحِبُّهُمَا حُبّاً شَدِيداً، قَالَ: كَيْفَ حُبُّكَ لِعُثْمَانَ قَالَ: قَدْ رَسَخَ حُبُّهُ فِي السُّوَيْدَاءِ مِنْ قَلْبِي...
📚 تقريب المعارف (ابوالصلاح حلبى؛ ۳۷۴-۴۴۷ق)؛ ص۲۴۳
عُماره گوید: نزد امیرمؤمنین علیهالسلام در مسجد کوفه نشسته بودم؛ مردم نیز در پیش حضرت بودند.
مردی آمد و بر حضرت سلام کرد و گفت: ای امیرمؤمنان بخدا قسم من شما را دوست دارم. حضرت به او فرمودند: 👈 ولی والله من تو را دوست ندارم.
حضرت سوال کردند: محبتت نسبت به عمر و ابوبکر چگونه است؟
گفت: آن دو را به شدّت دوست دارم.
حضرت فرمودند: محبتت نسبت به عثمان چطور است؟
گفت: محبت او در اعماق وجودم نفوذ کرده است.
#تبری
@madras_emb
┈┅ ❁ـ﷽ـ❁ ┅┈
📣 قابل توجه طلاب محترم پایه ۹
📙 درس مکاسب، بخش ۵
🎙توسط استاد سید رضا هاشمی گلپایگانی برگزار میگردد.
⏰ ساعت ۱۱
📍مدرس ۶
🎧 دریافت صوت: @dars_madras_emb
@madras_emb
recording-20241023-091703.mp3
2.03M
☀️ در محضر کافی شریف
📖 کتاب فضل العلم
▫️ادامه توضیح روایت اول
▫️توضیح مرحوم مجلسی در رابطه با مراد از علم در روایت شریفه
🎙استاد مهدی طالبی
🗓چهارشنبه ۲ آبان ۱۴۰۳
🕖 ابتدای درس مکاسب
@madras_emb
درس اخلاق.mp3
15.13M
💠 #درس_اخلاق
📙 براساس کتاب مرآة الرشاد
🎙حجت الاسلام و المسلمین ولی الله #شریفانی
📋موضوع: قناعت
🗓 چهارشنبه ۲ آبان ۱۴۰۳
✔️جلسه چهارم
📍مدرس فقهی امام محمد باقر علیهالسلام
@madras_emb
#روضه
🔥 بعد از سقیفه خانه شادی خراب شد
❖ استاد معظم آقای حاج سیدمحمدجواد شبیری:
● یک واقعهای نقل شده که ما در مقالهای که مربوط به غدیر است به طور کامل آن را نقل کردهایم[۱].
● سید باقر رضوی هندی (م ۱۳۲۹) میگوید:
در شب عید غدیر امام زمان عجلاللهفرجهالشریف را در خواب دیدم در حالیكه محزون بود و گریه می كرد. خدمت حضرت رفتم و سلام كردم و دستش را بوسیدم، ولی دیدم گویا متفكر است. عرض كردم: آقای من، این روزها ایام خوشحالی و سرور عید غدیر است ولی شما را محزون و گریان میبینم؟ حضرت فرمودند: به یاد مادرم زهرا علیهاالسلام و حزن او افتادم. سپس حضرت این شعر را خواندند:
لاترانی اتّخذتُ لا وعُلاها
بعد بیت الأحزان بیت سرور!
● سید باقر میگوید: از خواب برخاستم و قصیدهای با تضمین شعر مولایم و بر همان قافیه دربارهی غدیر و مصائب حضرت زهرا علیهاالسلام سرودم كه قسمتی از آن چنین است:
كلُّ غدر وقول إفك وزور
هو فرع عن جحد نص الغدیر ...
.....................................
۱. الغدیر فی حدیث العترة الطاهرة؛ ص۷۶
🔺 ۲۸ شهریور ۱۴۰۳
#فاطمیه
#تبری
@madras_emb
🌤کاش یک قدم بیشتر برای او برمیداشتم
❖ آیت الله العظمی وحید خراسانی
امام زمان علیهالسلام یعنی عصارهی تمام انبیا و تمام اولیاء،
خدمت به او،
کار کردن برای او،
نشر مناقب او،
بسط فضايل او،
احياء امر او،
آن هم در زمان غيبت او،
گوهری است که فردای قيامت حسرت میخوريم که يک قدم بيشتر برای او میتوانستيم برداريم و برنداشتيم.
🗓 ۱۷ تیر ۱۳۸۹
#آداب_منتظران
@madras_emb
حدیث دوم.mp3
1.23M
☀️ در محضر کافی شریف
📖 کتاب فضل العلم
🔖روایت سوم: عَنْ يُونُسَ بْنِ عَبْدِ الرَّحْمَنِ عَنْ بَعْضِ أَصْحَابِهِ قَالَ: سُئِلَ أَبُو الْحَسَنِ علیه السلام هَلْ يَسَعُ النَّاسَ تَرْكُ الْمَسْأَلَةِ عَمَّا يَحْتَاجُونَ إِلَيْهِ؟ فَقَالَ لَا.
🎙استاد مهدی طالبی
🗓شنبه ۵ آبان ۱۴۰۳
🕖 ابتدای درس مکاسب
@madras_emb
💠 موسی مبرقع یا محمد بن موسی مبرقع ؟
❓پسر امام یا نوه امام
❖ آیتاللهالعظمی شبیری زنجانی:
● آنکه در قم مدفون است، محمد پسر موسی مبرقع و نوهی امام جواد علیهالسلام است که خدشهای به اعتقادش نیست.
● گاهی در عرب، فردی را به اسم پدر خطاب میکردند؛ لذا گمان کردهاند که قبر خود موسی است.
● موسی مبرقع نسبت به امام زمان خود اعتقاد درستی نداشته است. قبرش هم معلوم نیست.
🔺گعدههای علمی؛ حوالی غروب ۲۷ شهریور ۱۳۹۴
#احوالات
@madras_emb
مداحی.MP3
3.64M
🚩 روضه حضرت صدیقه طاهره علیهاالسلام
🎙 آقای محمدعلی اصلانی
🗓 شنبه ۵ آبان ۱۴۰۳
📍مدرس فقهی امام محمد باقر علیهالسلام
#روضه
@madras_emb