📣📣📣🌿🌹﷽🌹🌿📣📣📣
📣( پس از خیانت داوران حکمیت 《ابوموسی و عمروعاص》 فرمود:)
🔹نكوهش از خيانت حكمين
♦️رأی جمعيّت شما در صفّين يکی شد که دو مرد را به داوری برگزينند، (ابوموسی اشعری و عمروعاص) و از آن دو پيمان گرفتيم که در برابر قرآن تسليم باشند، و از آن تجاوز نکنند و زبان آن دو با قرآن و قلب هايشان پيرو کتاب خدا باشد. امّا آنها از قرآن روی گردان شدند، حق را آشکارا می ديدند و ترک گفتند، که جور و ستم، خواسته دلشان، و کجی و انحراف در روش فکريشان بود. در صورتی که پيش از صدورِ رأی زشت و حُکمِ جائرانه، با آنها شرط کرده بوديم که به عدل حکم کرده و به حق عمل کنند. ما به حقّانيت خود ايمان داريم، در حالی که آن دو از راه حق بيرون رفتند و حکمی بر خلاف حکم خدا صادرکردند.
📜 #نهج_البلاغه، #خطبه177
📣🌹🕊
📣🌿🌹
📣📣📣📣
📣📣📣🌿🌹﷽🌹🌿📣📣📣
📣این سخنرانی را در روزهای نخست خلافت خود درسال٣٥ هجری در مدینه ایراد فرمود
(قسمت_اول )
1⃣ضرورت اطاعت از دستورات الهی
♦️مردم! از آنچه خداوند بيان داشته بهره گيريد، و از پند و اندرزهای خدا پند پذيريد، و نصيحت های او را قبول کنيد، زيرا خداوند با دليل های روشن، راه عذر را به روی شما بسته، و حجّت را بر شما تمام کرده است. و اعمالی که دوست دارد بيان فرموده، و از آنچه کراهت دارد معرّفی کرده، تا از خوبی ها پيروی و از بدی ها دوری گزينيد. همانا رسول خدا(صلی الله علیه و آله) همواره می فرمود: «گرداگرد بهشت را دشواری ها (مکاره) و گرداگرد آتش جهنّم را هوس ها و شهوات گرفته است». آگاه باشيد! چيزی از طاعت خدا نيست جز آن که با کراهت انجام می گيرد، و چيزی از معصيت خدا نيست، جز اينکه با ميل و رغبت عمل می شود. پس رحمتِ خداوند بر کسی که شهوت خود را مغلوب و هوای نفس را سرکوب کند، زيرا کار مشکل، بازداشتن نفس از شهوت بوده که پيوسته خواهان نافرمانی و معصيت است. بندگان خدا! بدانيد که انسانِ با ايمان، شب را به روز، و روز را به شب نمی رساند، جز آن که نفس خويش را متّهم می داند، همواره نفس را سرزنش می کند، و گناهکارش می شمارد. پس در دنيا چونان پيشينيانِ صالحِ خود باشيد، که در پيش روی شما درگذشتند و همانند مسافران، خيمه خويش را از جا در آوردند و به راه خود رفتند.
2⃣ويژگيهاي قرآن
♦️ آگاه باشيد! همانا اين قرآن پنددهنده ای است که نمی فريبد، و هدايت کننده ای است که گمراه نمی سازد، و سخنگويی است که هرگز دروغ نمی گويد. کسی با قرآن همنشين نشد، مگر آن که بر او افزود يا از او کاست، در هدايت او افزود و از کوردلی و گمراهی اش کاست. آگاه باشيد! کسی با داشتن قرآن، نيازی ندارد و بدون قرآن بی نياز نخواهد بود. پس درمان خود را از قرآن بخواهيد، و در سختی ها از قرآن ياری بطلبيد، که در قرآن، درمان بزرگ ترين بيماری ها، يعنی کفر و نفاق و سرکشی و گمراهی است. پس به وسيله قرآن خواسته های خود را از خدا بخواهيد، و با دوستی قرآن به خدا روی آوريد، و به وسيله قرآن از خلق خدا چيزی نخواهيد، زيرا وسيله ای برای تقرّب بندگان به خدا، بهتر از قرآن وجود ندارد. آگاه باشيد! که شفاعت قرآن پذيرفته، و سخنش تصديق می گردد. آن کس که در قيامت، قرآن شفاعتش کند، بخشوده می شود، و آن کس که قرآن از او شکايت کند محکوم است. در روز قيامت ندا دهنده ای بانگ می زند که: «آگاه باشيد! امروز هر کس گرفتار بذری است که کاشته و عملی است که انجام داده، جز اعمال منطبق با قرآن». پس شما در شمار عمل کنندگان به قرآن باشيد، از قرآن پيروی کنيد، با قرآن خدا را بشناسيد و خويشتن را با قرآن اندرز دهيد، و رأی و نظر خود را در برابر قرآن متّهم کنيد و خواسته های خود را با قرآن نادرست بشماريد.
📜 #نهج_البلاغه، #خطبه176
📣🌹🕊
📣🌿🌹
📣📣📣📣
📣📣📣🌿🌹﷽🌹🌿📣📣📣
(قسمت_دوم)
3⃣تشويق به اعمال نيكو
♦️ عمل صالح! عمل صالح! سپس آينده نگری! آينده نگری! و استقامت! استقامت! آنگاه، بردباری! بردباری! و پرهيزکاری! پرهيزکاری! برای هر کدام از شما عاقبت و پايان مهلتی تعيين شده، با نيکوکاری بدانجا برسيد. همانا پرچم هدايتی برای شما برافراشتند، با آن هدايت شويد، و برای اسلام نيز هدف و نتيجه ای است، به آن دسترسی پيدا کنيد، و با انجام واجبات، حقوق الهی را ادا کنيد، که وظايف شما را آشکارا بيان کرده و من گواه اعمال شما بوده و در روز قيامت از شما دفاع می کنم و به سود شما گواهی می دهم. آگاه باشيد! آنچه از پيش مقرّر شده بود، به وقوع پيوست، و خواسته های گذشته الهی انجام شد، و همانا من با تکيه به وعده های الهی و براهين روشن او سخن می گويم که فرمود: «کسانی که گفتند پروردگار ما خداست، سپس استقامت ورزيدند، فرشتگان بر آنها فرود می آيند و می گويند: نترسيد و محزون نباشيد که بشارت باد بر شما بهشتی که به شما وعده داده اند.» و همانا شما گفتيد: پروردگار ما خداست. پس در عمل به دستورات کتابِ خدا و در ادامه راهی که فرمان داد، و بر روشِ درستِ پرستشِ بندگانِ او، استقامت داشته باشيد و پايدار مانيد، و از دستورات خدا سرپيچی نکنيد و در آن بدعت گذار مباشيد و از آن منحرف نگرديد؛ زيرا خارج شوندگان از دستورات الهی در روز قيامت از رحمت خدا دورند.
4⃣ ضرورت كنترل زبان
♦️ سپس مواظب باشيد که اخلاق نيکو را در هم نشکنيد و به رفتار ناپسند مبدّل نسازيد. زبان و دل را هماهنگ کنيد. انسان بايد زبانش را حفظ کند، زيرا همانا اين زبان سرکش، صاحب خود را به هلاکت می اندازد. به خدا سوگند! پرهيزکاری رانديده ام که تقوا برای او سودمند باشد، مگر آن که زبان خويش را حفظ کرده بود، و همانا زبان مؤمن در پسِ قلب او، و قلب منافق از پَسِ زبانِ اوست. زيرا مؤمن هرگاه بخواهد سخنی گويد، نخست می انديشد، اگر نيک بود اظهار می دارد، و چنانچه ناپسند بود، پنهانش می کند، در حالی که منافق آنچه بر زبانش آمد می گويد، و نمی داند چه به سود او، و چه حرفی بر ضرر اوست؟ و پيامبر اسلام(صلی الله علیه و آله) فرمود: «ايمان بنده ای استوار نگردد تا دل او استوار شود، و دل استوار نشود تا زبان استوار گردد.» پس هرکس از شما بتواند خدا را در حالی ملاقات کند که دستش از خون و اموال مسلمانان پاک، و زبانش از عِرض و آبروی مردم سالم ماند، بايد چنين کند.
📜 #نهج_البلاغه، #خطبه176
📣🌹🕊
📣🌿🌹
📣📣📣📣
📣📣📣🌿🌹﷽🌹🌿📣📣📣
(قسمت_سوم)
5⃣پرهيز از بدعتها
♦️ ای بندگان خدا! آگاه باشيد! مؤمن کسی است که حلال خدا را هم اکنون حلال، و حرام خدا را هم اکنون حرام بشمارد، و آنچه را مردم با بدعت ها تغيير دادند، چيزی از حرام را حلال نمی کند، زيرا حلال همان است که خدا حلال کرده و حرام همان چيزی است که خدا حرام شمرده است. پس شما در امور و حوادث روزگار تجربه آموختيد، و از تاريخ گذشتگان پند گرفتيد، مَثَل ها برای شما زده اند، و به امری آشکار دعوت شده ايد، جز ناشنوايان کسی ادّعای نشنيدن حق را ندارد، و جز کوران و کوردلان کسی ادّعای نديدن واقعيّت ها را نمی کند. آن کس که از آزمايش ها و تجربه های خدادادی سودی نبرد، از هيچ پند و اندرزی سود نخواهد برد، و کوته فکری دامنگير او خواهد شد، تا آنجا که بد را خوب، و خوب را بد می نگرد. و همانا مردم دو دسته اند: گروهی پيرو شريعت و دين، و برخی بدعت گذارند که از طرف خدا دليلی از سنّت پيامبر(صلی الله علیه و آله) و نوری از براهين حق ندارند.
6⃣ويژگيهای قرآن
♦️همانا خداوند سبحان، کسی را به چيزی چون قرآن پند نداده است، که قرآن ريسمان استوار خدا و وسيله ايمنی بخش است. در قرآن بهار دل، و چشمه های دانش است، برای قلب جلايی جز قرآن نتوان يافت، به خصوص در جامعه ای که بيداردلان در گذشته و غافلان و تغافل کنندگان حضور دارند. پس هرجا کار نيکی ديديد، ياری کنيد و هرگاه چيز بد و ناروايی مشاهده کرديد، دوری گزينيد، زيرا پيامبر اسلام(صلی الله علیه و آله) همواره می فرمود: «ای فرزند آدم! کار نيک را انجام ده، و کار بد را واگذار، اگر چنين کنی در راه راست الهی قرار خواهی داشت.»
7⃣اقسام ظلم و ستم
♦️آگاه باشيد! که ظلم بر سه قسم است: ظلمی که نابخشودنی است و ظلمی که بدون مجازات نمی ماند، و ظلمی که بخشودنی و جبران شدنی است؛ امّا ظلمی که نابخشودنی است، شرک به خدای سبحان است، که فرمود: «خداوند هيچ گاه از شرک به خود، در نمی گذرد.» و امّا ظلمی که بخشودنی است، ستمی است که بنده با گناهان بر خويشتن روا داشته است؛ و ظلمی که بدون مجازات نيست، ستمگریِ بعضی از بندگان بر بعض ديگر است که قصاص در آنجا سخت است؛ مجروح کردن با کارد، يا تازيانه زدن نيست، بلکه اينها در برابرش کوچک است! پس مبادا در دين دورويی ورزيد، که همبستگی و وحدت در راه حق گرچه کراهت داشته باشيد از پراکندگی در راه باطل گرچه مورد علاقه شما باشد بهتر است، زيرا خداوند سبحان نه به گذشتگان و نه آيندگان، چيزی را با تفرقه عطا نفرموده است.
8⃣ ضرورت خودسازي
♦️ای مردم! خوشا به حال کسی که عيب شناسی نفس، او را از عيب جويی ديگران باز دارد، و خوشا به حال کسی که به خانه و خانواده خود پردازد، و غذای حلال خود را بخورد، و به اطاعت پروردگار مشغول باشد، و بر خطاهای خويش بگريد، همواره به خويشتنِ خويش مشغول باشد و مردم از او در امان باشند.
📜 #نهج_البلاغه، #خطبه176
📣🌹🕊
📣🌿🌹
📣📣📣📣
════ ೋღ🍃🌹🍃ღೋ═══
#خطبه176
#بند_اول:
«آگاه باشید چیزی از طاعت خدا نیست جز آنکه با کراهت انجام میگیرد»
1⃣ : باتوجه به سطر قبلی، در اینجا هم منظور از مکاره، دشواریهاست؟
#جواب:
✍ مراد از مکاره این است که دستورات خدا برای عموم انسانها با طبع راحت طلب و لذت جو ناسازگار است.
👌لذا کراهت دارند یعنی خوشایندشان نیست.
👈همان طور که قرآن کریم فرمود:" عسی ان تَکرَهوا شیئاً و هو خیرُُ لکم..."
پس در دنیا چونان پیشینیان صالح خود باشید که در پیش روی شما درگذشتند و همانند مسافران خیمه خویش را از جا در آوردند و به راه خود رفتند...
2⃣: آیا حضرت دعوت می کنند از پیشینیان صالح خودمان الگو بگیریم؟ یا منظورشان خود ایشان و خاندان پیامبر(صلی الله و علیه و آله) هستند؟
#جواب:
✍خیر! منظور پیشینیانِ صالحِ خودمان هستند که در دنیا با ایمان و عمل صالح با نفس و شهواتشان مبارزه کردند و تلخی عبادت را بر شیرینی گناه ترجیح دادند.
#بند_دوم:
حضرت فرمودند: در سختی ها از قرآن یاری بطلبید .
3⃣: می توانیم استخاره گرفتن را مصداق این فرمایش بدانیم ؟
و آیا اصلاً درباره استخاره گرفتن برای امور زندگی با قرآن و تسبیح و ... روایت داریم؟
#جواب:
✅اگر به قبل و بعد مطلب در همین بند دقت بفرمایید متوجه می شوید موضوع بحث امیرالمؤمنین درباره قرآن و ضرورت بازگشت و تمسک جدّی به قرآن کریم خیلی بالاتر از مسأله ی استخاره است.
⚠️خودشان بلافاصله درباره علت یاری گرفتن از قرآن در سختیها می فرمایند:" زيرا در قرآن شفاى سخت ترين بيمارى ها يعنى کفر و نفاق و جهل و ضلالت است.
💯بنابراين آن چه را مى خواهيد به وسيله قرآن از خدا بخواهيد و با محبّت قرآن به سوى خدا روى آوريد."
👈اما درباره استخاره بله روایاتی داریم اما در اکثر آنها استخاره به معنای لغوی بکار رفته است.
⏪استخاره به معنای لغوی یعنی درخواست خیر از خداوند کردن و دو سه روایتی هم که در باب استخاره با قرآن ذکر شده است روایات قطعی نیست با این حال علمای بزرگ استخاره را تأیید کرده اند.
‼️اما در هیچ جا نداریم که کس دیگر مثلاً یک روحانی برای دیگران استخاره کند .
#بند_سوم:
«با انجام واجبات ، حقوق الهی را ادا کنید و من گواه اعمال شما بوده و در روز قیامت از شما دفاع میکنم و به سود شما گواهی می دهم»
4⃣ :آیا منظور از حقوق الهی همان حدود الهی و رعایت واجبات و محرمات است ؟
5⃣: آیا نکته خاصی در اینکه گواه اعمال ما با توجه به حضور رسول خدا صلی الله علیه و آله، امیرالمؤمنین علیه السلام معرفی شده وجود دارد؟
6⃣ : واقعاً امیرالمومنین علیه السلام در روز قیامت بر ما منت می گذارند و به سود اعمال دست و پاشکسته ای که رعایت حقوق الهی کرده باشیم، شخصاً شهادت می دهند؟
#جواب :
✅بله.
📣خداوند در قرآن، سوره توبه ، #آیه105 می فرماید : "قل اعمَلوا فَسَیَری اللهُ عمَلَکُم و رسولُه و المومنین"
⬅️یعنی عمل کنید که به زودی (در قیامت) خدا و پیامبر و مؤمنون عمل شما را می بینند .
‼️که مراد از مؤمنون علی بن ابی طالب است. جان عالم به فدایش!
⚠️پس جا دارد زجری که برای احیای نهج البلاغه می کشیم.
🔰بیخوابی ها، دوری از زن و بچه، محرومیت از مدارک و مدارج علمی و اجتماعی، هزینه هایی که از مال و تن و روانمان می کنیم و از همه بدتر تهمت ها و آزارها را می بینیم.. همین برای ما کافی است .
👈 از این نکته خاص تر دیگر نمی شود که امیرالمومنین شاهد اعمال ما و ان شاءالله شافع ما خواهند بود.
↩️ادامه دارد...
🖊حجت الاسلام مهدوی ارفع
════ ೋღ🍃🌹🍃ღೋ═══
════ ೋღ🍃🌹🍃ღೋ═══
#خطبه176
#بند_چهارم:
«زبان و دل را هماهنگ کنید»
7⃣ :هماهنگ کردن زبان و دل چگونه ممکن است؟ ما خیلی وقتها حرف یا عمل خوبی را وقتی در رو دربایستی قرار می گیریم می گوییم یا انجام می دهیم در حالی که قلباً مایل به آن نبودیم...چگونه آن دو را هماهنگ کنیم؟
و یا برای عمل خیر دشواری که می خواهیم انجام بدهیم و قلباً راضی نیستیم، باید به زحمت دل خود را قانع کنیم به انجام آن... و جالب است که از این مسئله رنج هم می بریم.آیا اینها بیماری و بدی برای دل است؟ آنها را چگونه زایل کنیم؟
#جواب:
✅اولاً: آنچه در این فراز از سخنان حضرت مدنظر بوده اهمیت کنترل زبان و نقش آن در تقویت و صدق ایمان است.
✅ثانیاً: اینکه برای ما که در مراتب اولیه ایمان هستیم انجام خوبیها، تلخ و انجام گناه شیرین است نشانه نفاق نیست.
⏪زیرا تلاش داریم می کنیم که اصلاح شویم و ان شاءالله اگر این دشواریها را بپذیریم آهسته آهسته به مراحلی می رسیم که اطاعت شیرین و معصیت تلخ خواهد شد. ان شاءالله
#بند_چهارم
«ایمان بنده ای استوار نشود تا دل او استوار شود و دل استوار نشود تا زبان، استوار شود»
8⃣: اهمیت کنترل زبان درحد استواری ایمان است؟!!
9⃣:چگونه اظهار کردن یا نکردن کلامی موجب استواری یا سستی ایمان میشود؟!
#جواب :
‼️انسانی که زبان خودش را کنترل نمی کند ، قطعاً در بین گفته های خودش به آبروی مردم تعرض می کند ، نسبت به شخصیت انسانهای مؤمن دچار غیبت ، تهمت ، تمسخر و امثال این می شود .
⁉️خب معلوم است کسی که در پرونده اعمال خودش دائماً چنین گناهان کبیره ای را ثبت می کند آرام آرام این خصلت های نادرست و این رذیلت های اخلاقی ایمان او را تضعیف و بلکه نابود می کند .
#بنــد_پنجم:
« و همانا مردم دو دسته اند: گروهی پیرو شریعت دین و برخی بدعت گذارند که از طرف خدا دلیلی از سنت پیامبر و نوری از براهین حق ندارند»
🔟:یعنی هرکس که از شریعت پیروی نکرده است، در شمار بدعت گذاران حساب میشود؟
1⃣1⃣: آیا بیانگر آن است که هرکس برای عملش، شاهدی از سنت پیامبر(ص) و یا برهان الهی باید داشته باشد؟
2⃣1⃣: «ازطرف خدا» ، دلیلی بر سنت پیامبر ندارند یعنی چه؟
#جواب:
⚠️بله هر کس که آگاهانه شریعت پیامبر را کنار زده و به دروغ خواسته و روش خود را سیره و سنت پیامبر جا می زند بدعت گذار است.
🔰مثل خلفای بعد از رسول الله و امروز علمای وهابی و ...
↩️لذا هر کس ادعا می کند که عملش بر اساس سنت پیامبر است باید بر این ادعا حجت اقامه کند.
🔴یکی از این حجت ها سازگاری سنت ادعایی با آیات قرآن است.
⏪مثلاً :در ماجرای غصب فدک خلیفه اول ادعا کرد که انبیا برای ورثه خود مال و زمین به ارث نمی گذارند بلکه فقط علم و دانش میراث می دهند.
💯حضرت زهرا در رد این بدعت به او فرمود ای پسر ابی قحافه آیا این در کتاب خدا آمده که تو از پدرت ارث می بری ولی من نمی برم؟؟؟
#بنـــد_هفتم
«ظلمی که نا بخشودنی است، شرک است»
3⃣1⃣: آیا سخن حضرت شامل شرک های خفی هم می شود؟
4⃣1⃣: چه کنیم شرک های ناشناخته یا عادت کرده ی درون مان را که فقط در لحظه عمل، خود را نشان می دهند بشناسیم و درمان کنیم؟
#جواب:
✅ظاهراً منظور حضرت علی علیه السلام از این شرک ، شرک خفی به معنای ریا نیست به دو دلیل:
⭕️اول اینکه: در قرآن کریم در سوره مبارکه فرقان خدا سه گناه را ذکر کرده است.
👈و بعد فرموده است هر کس این سه گناه را انجام بدهد؛
‼️اولاً در دنیا او را به خاری می کشانم،
‼️ثانیاً در قیامت با خفت وارد جهنم می شود .
‼️و ثالثاً برای همیشه در جهنم می ماند.
⚠️سه گناه فرموده یکی از این گناهان شرک است .
⏪علامه طباطبایی (رحمت الله علیه) وقتی بحث را باز می کنند نکات خیلی جالبی می فرمایند و یکی از آنها همین نکته است که عرب در زمان جاهلیت به هر سه این گناهان مبتلا بوده است از جمله شرک .
💯خوب معلوم است آن شرکی که عرب به آن مبتلا بوده ریا در عبادت نبوده است ، بت پرستی، گاو پرستی ، ستاره پرستی و... بوده است.
↩️بنابراین این شرک عبادت کردن هر خدا است نه اینکه در عبادت خدا غیر خدا را هم شریک کردند،اگرچه شرک خفی هم نوعی ظلم است چون حق خدا بر ما این است که ما خالص فقط او را بپرستیم .
🔁پس وقتی غیر خدا را هم در نیت خود شریک می کنیم حق خدا را ضایع می کنیم و تضییع حق هر کسی ظلم است.
♻️اما این ظلمی نیست که نابخشودنی باشد.
📣خدا در قرآن فرمودند: ان الله لا یغفر أن یشرک به و یغفر ما دون ذلك لمن یشاء (خدا کسی را که مشرک باشد نمی بخشد ولی پایین تر از آن را می بخشد)
🔴این لسان و این لحن کلام نشان می دهد که منظور این ریاهایی که ما از روی ضعف مبتلا به آن ها هستیم نیست، و الا باید اکثر بندگانش را نبخشد.
🖊حجت الاسلام مهدوی ارفع
════ ೋღ🍃🌹🍃ღೋ═══
📣📣📣🌿🌹﷽🌹🌿📣📣📣
📣 (برخی از شارحان نوشتند، این خطبه را هنگامی که به ستون مسجد تکیه داده بود ایراد فرمود. )
1⃣نكوهش غافلان
♦️ای بی خبرانی که لحظه ای مورد غفلت نيستيد، و ای ترک کنندگان فرامين الهی که از تمامی کارهايتان بازخواست می شويد! شما را چه شده است که از خدای خود روی گردان و به غير او گرايش داريد؟ چونان چارپايانی که چوپان آنها را در بيابانی وَبا خيز، و آب هايی بيماری زا رها کرده است. گوسفندان پروار را می مانيد که برای کارد قصّاب آماده اند، ولی خودشان نمی دانند! چه آن که هر گاه به گوسفندان با مقداری علف نيکی کنند، يک روز خود را يک عمر پندارند، و زندگی را در سيرشدن شکم ها می نگرند.
2⃣ علوم بی پايان امام (علیه السلام )
♦️سوگند به خدا! اگر بخواهم می توانم هر کدامِ شما را از آغاز و پايان کارش، و از تمام شئون زندگی اش، آگاه سازم، امّا از آن می ترسم که با اينگونه خبرها نسبت به رسول خدا(صلی الله علیه و آله) کافر شويد. آگاه باشيد! که من اين اسرار گرانبها را به ياران رازدار و مورد اطمينان خود می سپارم. سوگند به خدايی که محمّد(صلی الله علیه و آله) را به حق برانگيخت، و او را برگزيد. جز به راستی سخن نگويم. پيامبر اسلام(صلی الله علیه و آله) همه اطّلاعات را به من سپرده است، و از محلِّ هلاکت آن کس که هلاک می شود، و جای نجات کسی که نجات می يابد، و پايان اين حکومت، همه را به من خبر داده و مرا آگاه کرده است. هيچ حادثه ای بر من نگذشت، جز آن که در گوشم نجوا کرد، و مرا مطّلع ساخت.
3⃣ ويژگيهای امام علی (علیه السلام )
♦️ای مردم! سوگند به خدا من شما را به هيچ طاعتی وادار نمی کنم، مگر آن که پيش از آن، خود عمل کرده ام و از معصيتی شما را باز نمی دارم، جز آن که پيش از آن ترک گفته ام.
📜 #نهج_البلاغه، #خطبه175
📣🌹🕊
📣🌿🌹
📣📣📣📣
📣📣📣🌿🌹﷽🌹🌿📣📣📣
📣(درباره طلحه فرزند عبیدالله در سال ٣٦ هجری در آستانه جنگ جمل فرمود:)
🔹افشاء ادعاهای دروغين طلحه
♦️تا بوده ام مرا از جنگ نترسانده، و از ضربت شمشير نهراسانده اند، من به وعده پيروزی که پروردگارم داده است، استوارم. به خدا سوگند! او (طلحئ بن عبيدالله) برای خونخواهی عثمان شورش نکرد، جز اينکه می ترسيد خون عثمان از او مطالبه شود، زيرا او خود متّهم به قتل عثمان است، که در ميان مردم از او حريص تر بر قتل عثمان يافت نمی شد. برای اينکه مردم را دچار شک و ترديد کند، دست به اينگونه ادّعاهای دروغين زد. سوگند به خدا! لازم بود طلحه، نسبت به عثمان يکی از سه راه حل را انجام می داد (که نداد). اگر پسر عفّان ستمکار بود، چنان که طلحه می انديشيد، سزاوار بود با قاتلان عثمان همکاری می کرد، و از ياران عثمان دوری می گزيد؛ يا اگر عثمان مظلوم بود، می بايست از کشته شدن او جلوگيری می کرد و نسبت به کارهای عثمان عذرهای موجّه و عموم پسندی را طرح می کرد، (تا خشم مردم فرو نشيند) و اگر نسبت به امور عثمان شکّ و ترديد داشت، خوب بود که از مردم خشمگين کناره می گرفت و به انزوا پناه برده و مردم را با عثمان وا می گذاشت. امّا او هيچ کدام از سه راه حل را انجام نداد، و به کاری دست زد که دليل روشنی برای انجام آن نداشت، و عذرهايی آورد که مردم پسند نيست.
📜 #نهج_البلاغه، #خطبه174
📣🌹🕊
📣🌿🌹
📣📣📣📣
📣📣📣🌿🌹﷽🌹🌿📣📣📣
📣(با توجه به برخی از شواهد این سخنرانی در شهر مدینه ایراد شده )
1⃣ویژگیهای پیامبر
♦️پيامبر اسلام (صلی الله علیه و آله وسلم) امين وحی پروردگار، و خاتم پيامبران، و بشارت دهنده رحمت، و بيم دهنده كيفر الهی است.
2⃣ويژگيهای رهبر اسلامی
♦️ای مردم! سزاوارترين اشخاص به خلافت، آنكه در تحقق حكومت نيرومندتر، و در آگاهی از فرمان خدا داناتر باشد، تا اگر آشوبگری به فتنه گری برخيزد، به حق باز گردانده شود، و اگر سر باز زد با او مبارزه شود. به جانم سوگند! اگر شرط انتخاب رهبر، حضور تمامی مردم باشد هرگز راهی برای تحقق آن وجود نخواهد داشت، بلكه آگاهان دارای صلاحيت و رای، و اهل حل و عقد (خبرگان ملت) رهبر و خليفه را انتخاب می كنند، كه عمل آنها نسبت به ديگر مسلمانان نافذ است، آنگاه نه حاضران بيعت كننده، حق تجديد نظر دارند و نه آنان كه در انتخابات حضور نداشتند حق انتخابی ديگر را خواهند داشت آگاه باشيد! من با دو كس پيكار می كنم، كسی چيزی را ادعا كند كه از آن او نباشد، و آن كس كه از ادای حق سر باز زند. ای بندگان خدا! شما را به تقوی و ترس از عذاب خدا سفارش می كنم، زيرا تقوای الهی بهترين سفارش مومنان، و بهترين پايان نامه كار در پيشگاه خداست، مردم! هم اكنون آتش جنگ بين شما و اهل قبله شعله ورشده است، و اين پرچم مبارزه را جز افراد آگاه و بااستقامت و عالم به جايگاه حق بدوش نمی كشند بنابراين آنچه فرمان دادند انجام دهيد، و از آنچه نهی كردند توقف كنيد، و در هيچ كاری تا روشن نشود شتاب نكنيد، زيرا در آنچه شما اكراه داريد توان تغييراتی داريم.
3⃣ پرهیز از نیرنگ دنيا
♦️آگاه باشيد! همانا اين دنيا كه آرزوی آن را می كنيد و بدان روی می آوريد، و شما را گاهی به خشم می آورد و زمانی خشنود می سازد، خانه ماندگار شما نيست، و منزلی نيست كه برای آن آفريده و به آن دعوت شديد، آگاه باشيد نه دنيا برای شما جاودانه و نه شما در آن جاودانه خواهيد ماند. دنيا گرچه از جهتی شما را می فريبد ولی از جهت ديگر شما را از بديهايش می ترساند، پس برای هشدارهايش از آنچه مغرورتان می كند چشم پوشيد، و به خاطر ترساندنش از طمع ورزی در آن بازايستيد، به خانه ای كه دعوت شديد سبقت گيريد، و دل از دنيا برگيريد، و چونان كنيزكان برای آنچه كه از دنيا از دست می دهيد گريه نكنيد، و با صبر و استقامت بر اطاعت پروردگار، و حفظ و نگهداری فرامين كتاب خدا، نعمتهای پروردگار را نسبت به خويش كامل كنيد. آگاه باشيد! آنچه برای حفظ دين از دست می دهيد زيانی به شما نخواهد رساند!. آگاه باشيد! آنچه را با تباه ساختن دين به دست می آوريد سودی به حالتان نخواهد داشت خداوند دلهای ما و شما را به سوی حق متوجه سازد و صبر و استقامت عطا فرمايد.
📜 #نهج_البلاغه، #خطبه173
📣🌹🕊
📣🌿🌹
📣📣📣📣
🎇🎇🎇🎇🎇🎇🎇🎇🎇
🕊🌿🌹🌿🌹🌿🌹🌿🕊
#خطبه173
#بنـــد_دوم :
به جانم سوگند اگر شرط انتخاب رهبر ، حضور تمامی مردم باشد، هرگز تحقق آن وجود نخواهد داشت...
1⃣ : یعنی هرگز حاکم یا خلیفه ای به انتخاب مردم، انتخاب نمی شود؟ و فقط أگاهان دارای صلاحیت و رأی اهل حل و عقد، رهبر و خلیفه را می توانند معین کنند؟
2⃣:آگاهان دارای صلاحیت و رأی و اهل حل و عقد یعنی چه؟
3⃣: چرا به انتخاب الهی رهبر اشاره ای نفرمودند؟
#جواب:
✅حضرت در این فراز از #خطبه173 اشاره به مقبولیت رهبری می کنند.
⚠️چون رهبر الهی یک مشروعیت دارد که خداوند به او می دهد که این بخش آن هیچ ربطی به مردم ندارد .
👈اما همان رهبر مشروع تا مقبولیت عمومی نداشته باشد و مردم به او اقبال نکنند ولایت او محقق نشده ، یعنی کسی به حرف او گوش نخواهد داد .
⏪پس بیعت در فرهنگ دینی ما نشانه مقبولیت است نه مشروعیت.
💢در بحث مقبولیت ، داستان رجوع به امام یک داستان دیگری است .
‼️در زمان امام معصوم اگر فرهنگ و فهم و دینداری مردم در حد عالی باشد می فهمند که امام منصوب از طرف خداست و حتی اهل حل و عقد و خبرگان هم هیچ نقشی ندارند .
💯اما وقتی به واقعیت جامعه نگاه می کنیم متوجه می شویم که در روی زمین و در وضعیت خاص زمان امیرالمؤمنین همین مقدار هم که خبرگان یعنی آدمهای اصلی جامعه و بعد اکثریت مردم با امیر المؤمنین علیه السلام بیعت می کنند خیلی عالی است.
🔴و در زمان غیبت هم که اساساً کشف ولی فقیه جز ازطریق خبرگانی که فقها را خوب می شناسند و می توانند از بین فقها شخصی که تمام شرایط ولایت در او محقق شده را کشف کنند ، خب جز این راه دیگری نیست .
#بنــــد_دوم:
...بنابراین آنچه فرمان دادند انجام دهید و از آنچه نهی کردند توقف کنید و در هیچ کاری تا روشن نشود شتاب نکنید ، زیرا در آنچه شما اکراه دارید توان تغییراتی داریم.
4⃣ :«در هیچ کاری تا روشن نشده شتاب نکنید» چه حیطه ای را شامل می شود؟
5⃣:آیا این روشن یا نبودن کاری، بسته به تشخیص خود افراد دارد؟
چنانکه در حکمتهای ابتدایی نهج البلاغه خواندیم که عده ای چون مسئله برایشان روشن نبود، ازجنگ کناره گرفتند و گفتند از اینکه مسلمانی را بکشیم ناراحتیم! حضرت, در مورد آنها فرمود هر فریب خورده ای را نمیشود سرزنش کرد...
6⃣:منظور از : در آنچه شما اکراه دارید توان تغییراتی داریم چیست؟
#جواب:
✍اشاره به این است که این راهِ پرمسئولیتى است ؛ با دقّت در آن راه، گام بر دارید و کاملاً گوش به فرمان باشید و نظم و انضباط را به دقّت رعایت کنید.
🔴و جمله « در آنچه شما اکراه دارید توان تغییراتی داریم» اشاره به این است که در مسائل اجرایى جنگ و جزئیات کارها گاه امام و فرمانده دستوراتى مى دهد که مطابق میل اکثریت مردم نیست ؛مثلاً دستور مى دهد که از طرف شمال به بصره حمله کنید ؛ ولى اکثریت آن را مشکل مى پندارند و ترجیح مى دهند از طرف جنوب حمله کنند.
📣امام(علیه السلام)مى فرماید: «در این گونه موارد؛ عجله نکنید در آن جا که خلاف شرع و مصلحت نیست، ما تغییراتى مى دهیم و خواست شما را تأمین مى کنیم.
↩️همچنین اگر مردم شکایتى مثلاً از بعضى فرمانداران داشته باشند من همچون عثمان اصرارى بر ابقاى آن ها ندارم و نظر مردم را در آن جا موافق شرع و مصلحت است مى پذیرم و این همان موضوع انعطاف است.
#بنــــد_ســـوم:
به خانه ای که دعوت شدید سبقت گیرید و دل از دنیا برگیرید و چونان کنیزکان برای آنچه که از دنیا از دست می دهید گریه نکنید...
7⃣ : در پاورقی آمده که حنین، گریه کردن از راه بینی است یعنی آرام و بیصدا گریستن ،
یعنی حضرت می فرمایند برای آنچه از دنیا از دست تان می رود حتی بیصدا و آرام هم گریه نکنید؟
8⃣:چه چیزهایی از دنیا مد نظرشان بوده بجز ثروت و مقام ؟ آیا مصیبتهای عزیزان و بیماری و ... هم شامل آن میشود؟
#جواب:
✍مراد امیرالمؤمنین علیه السلام این است که چنان نسبت به مسئله آخرت باید توجه شما معطوف بشود و مسئله آخرت برای شما مهم ترین مسئله بشود که دنیا و تعلقاتش در نظرتان کوچک بشود.
⁉️وقتی دلبستگیهای دنیوی از حب مقام و جاه و مال و شهوات در چشمتان کوچک شد از دست دادن آنها برایتان مصیبت محسوب نمی شود تا در برابرش به جزع و فزع بلکه حتی به ناله و گریه خفیف از روی نارضایتی مبتلا شوید.
‼️اما این منافات با احساسات و عواطف پاک در از دست دادن عزیزان ندارد که خودش شعبه ای از محبت و ایمان است.
🖊حجت الاسلام مهدوی ارفع
🕊🌿🌹🌿🌹🌿🌹🌿🕊
🎇🎇🎇🎇🎇🎇🎇🎇🎇
📣📣📣🌿🌹﷽🌹🌿📣📣📣
📣 (مطالب اين خطبه، بخشی از نوشته های افشاگرانهای است كه در سال ۴۰ هجری برای روشن شدن واقعيّتهای تاريخ اسلام به دستور امام نوشته شد)
1⃣ گفتگو در روز شورا
♦️ "ستايش خداوندی را سزاست که نه آسمانی مانع آگاهی او از آسمان ديگر، و نه زمينی مانع او از زمين ديگر می شود.
شخصی در روز شورا به من گفت: «ای فرزند ابوطالب! نسبت به خلافت حريص می باشی.» در پاسخ او گفتم: به خدا سوگند! شما با اينکه از پيامبر اسلام(صلی الله علیه و آله) دورتريد، حريص تر می باشيد، امّا من شايسته تر و نزديک تر به پيامبر اسلام(صلی الله علیه و آله) هستم. همانا من تنها حقِّ خود را مطالبه می کنم که شما بين من و آن حائل شديد، و دستِ رد بر سينه ام زديد. پس چون در جمع حاضران، با برهان قاطع او را مغلوب کردم، درمانده و سرگردان شد و نمی دانست در پاسخم چه بگويد!."
2⃣شكوه از قريش
♦️بار خدايا، از قريش و از تمامی آنها که ياريشان کردند، به پيشگاه تو شکايت می کنم، زيرا قريش پيوند خويشاوندی مرا قطع کردند، و مقام و منزلت بزرگ مرا کوچک شمردند، و در غصب حقِّ من، با يکديگر هم داستان شدند، سپس گفتند: برخی از حق را بايد گرفت و برخی را بايد رها کرد. (يعنی خلافت حقّی است که بايد رهايش کنی.)
3⃣شكوه از ناكثين
♦️و آنها (طلحه و زبير و يارانشان) بر من خروج کردند، و همسر رسول خدا(صلی الله علیه و آله) - عايشه - را به همراه خود می کشيدند، چونان کنيزی را که به بازار بَرده فروشان می برند، به بصره روی آوردند، در حالی که همسران خود را پشت پرده نگهداشتند. امّا پرده نشين حَرَم پيامبر(صلی الله علیه و آله) را در برابر ديدگان خود و ديگران قرار دادند. لشکری را گرد آوردند که همه آنها به اطاعت من گردن نهاده، و بدون اکراه، و با رضايت کامل با من بيعت کرده بودند. پس از ورود به بصره، به فرماندار من و خزانه داران بيت المال مسلمين، و به مردم بصره حمله کردند، گروهی از آنان را شکنجه و گروه ديگر را با حيله کشتند. به خدا سوگند! اگر جز به يک نفر دست نمی يافتند و او را عمدآ بدون گناه می کشتند، کشتار همه آنها برای من حلال بود، زيرا همگان حضور داشتند و انکار نکردند، و از مظلوم با دست و زبان دفاع نکردند، چه رسد به اينکه ناکثين به تعداد لشکريان خود از مردم بی دفاع بصره قتل عام کردند.
📜 #نهج_البلاغه، #خطبه172
📣🌹🕊
📣🌿🌹
📣📣📣📣
📣📣📣🌿🌹﷽🌹🌿📣📣📣
📣دعای امام علیه السلام در آغاز نبرد صفين در نبرد با قاسطین در هفتم صفر در سال ٣٧ هجری
1⃣ نيايش در آستانه جنگ
♦️ای خدای آسمانِ برافراشته و فضایِ نگاه داشته! که آن را زمينه پيدايش شب و روز، و جريان گردش ماه و خورشيد، و مسير آمد و شد ستارگان سيّار قرار داده ای، و جايگاه گروهی از فرشتگانت ساخته ای که از عبادت تو خسته نمی گردند؛ ای پروردگار اين زمين! که آن را جايگاه سکونت انسان ها، و مکان رفت و آمد حشرات و چارپايان، و پديده های ديدنی و ناديدنی غيرقابل شمارش قرار داده ای، و ای پروردگار کوه های بلند و پابرجا! که آن را برای زمين چونان ميخ های محکم، و برای مخلوقات تکيه گاهی مطمئن ساخته ای. اگر بر دشمن پيروزمان ساختی، ما را از تجاوز بر کنار دار، و بر راه حق استوار فرما، و چنانچه آنها را بر ما پيروز گرداندی شهادت نصيب ما فرموده و از شرک و فساد و فتنه ها، ما را نگهدار!
2⃣روش بسيج نيروها در جنگ
♦️کجايند آزادمردانی که به حمايت مردم خويش برخيزند؟ کجايند غيورمردانی که به هنگام نزول بلا و مشکلات مبارزه می کنند؟ هان مردم!! ننگ و عار پشت سر شما، و بهشت در پيش روی شماست.
📜 #نهج_البلاغه، #خطبه171
📣🌹🕊
📣🌿🌹
📣📣📣📣
📣📣📣🌿🌹﷽🌹🌿📣📣📣
📣(در آستانه جنگ بصره، گروهی از اعراب،《 کلیب جرمی》 شخصی را جهت آگاهی از حقيقت و دانستن علل مبارزه امام (علیه السلام ) با ناكثين به نمايندگی نزد حضرت علی (علیه السلام ) فرستادند، امام به گونه ای با آن شخص صحبت فرمود كه حقيقت را دريافت، آنگاه به او فرمود، بيعت كن، كليب جرمی گفت، من نماينده گروهی هستم و قبل از مراجعه به آنان به هيچ كاری اقدام نمی كنم امام علیه السلام فرمود:)
🔹روش هدايت كردن
♦️اگر آنها تو را می فرستادند که محلِّ ريزش باران را بيابی، سپس به سوی آنان باز می گشتی و از گياه و سبزه و آب خبر می دادی، اگر مخالفت می کردند، و به سرزمين های خشک و بی آب روی می آوردند، تو چه می کردی؟ گفت: آنها را رها می کردم و به سوی آب و گياه می رفتم، امام فرمود: پس دستت را برای بيعت کردن بگشای. مرد گفت: سوگند به خدا به هنگام روشن شدن حق، توانايی مخالفت نداشتم و با امام(علیه السلام) بيعت کردم.
📜 #نهج_البلاغه، #خطبه170
📣🌹🕊
📣🌿🌹
📣📣📣📣
📣📣📣🌿🌹﷽🌹🌿📣📣📣
📣(این سخنرانی را در سال ٣٦ هجری، هنگام حرکت اصحاب به سوی بصره ایراد فرمود. )
1⃣ضرورت اطاعت از رهبری
♦️همانا خداوند پيامبری راهنما را با کتابی گويا، و دستوری استوار برانگيخت. هلاک نشود جز کسی که تبهکار است، و بدانيد که بدعت ها به رنگ حق در آمده و هلاک کننده اند، مگر خداوند ما را از آنها حفظ فرمايد، و همانا حکومت الهی حافظ امور شماست، بنابراين زمام امور خود را بی آن که نفاق ورزيد يا کراهتی داشته باشيد، به دست امام خود سپاريد. به خدا سوگند! اگر در پيروی از حکومت و امام، اخلاص نداشته باشيد، خدا دولت اسلام را از شما خواهد گرفت که هرگز به شما باز نخواهد گردانيد و در دست ديگران قرار خواهد داد.
2⃣افشا توطئه ناكثين
♦️همانا ناکثين عهدشکن، به جهت نارضايتی از حکومت من به يکديگر پيوستند، و من تا آنجا که برای وحدت اجتماعی شما احساس خطر نکنم، صبر خواهم کرد، زيرا آنان اگر برای اجرای مقاصدشان فرصت پيدا کنند، نظام جامعه اسلامی متزلزل می شود. آنها از روی حسادت بر کسی که خداوند حکومت را به او بخشيده است، به طلب دنيا برخاسته اند. می خواهند کار را به گذشته باز گردانند. حقّی که شما به گردن ما داريد، عمل کردن به کتاب خدا (قرآن)، و سنّت پيامبر(صلی الله علیه و آله) و قيام به حق و بر پاداشتن سنّت اوست.
📜 #نهج_البلاغه، #خطبه169
📣🌹🕊
📣🌿🌹
📣📣📣📣
═─═ঊঈঊ🌿🌸🌿ঈঊঈ═─═
#خطبه169
#بند_اول
... و بدانید که بدعت ها به رنگ حق در آمده و هلاک کننده اند ...
1⃣ : بدعت های زمان خود را چطور تشخیص بدهیم ؟
2⃣:آیا مراسمات نهم ربیع یا دهه های مختلف جدید مثل محسنیه و صادقیه و... مصادیق بدعت در دین هستند ؟
#جواب:
✍تنها راه شناخت بدعت ها دو راه است:
🔴1_ بهترین راه این است که با مطالعات عمیق از منابع و آثار معتبر دین خود را دقیق تر و عمیق تر و اصولی تر بشناسیم.
🔴2_ جز از علمای ربانی و مجتهدین طراز اول و بصیر و قابل اعتماد از کسی دین خود را نگیریم.
⏪اما مثالهایی که زدید برخی بدعت اند مانند قمه زنی و جشن عیدالزهرای 9 ربیع و برخی می توانند بدعت نباشند.
‼️بدعت یعنی اینکه کسی چیزی را که در دین نیست به دین نسبت بدهد.
↩️بنابراین اگر سنتی را بسازد ولی ادعا نکند که از روایات و آیات برمی آید که چنین سنّتی در اسلام است ولو آن سنت غلط باشد ولی مصداق بدعت نیست.
#بند_اول:
«...به خدا سوگند اگر در پیروی از حکومت و امام، اخلاص نداشته باشید، خدا دولت اسلام را از شما خواهد گرفت که هرگز به شما باز نخواهد گرداند و در دست دیگران قرار خواهد داد..»
3⃣: یعنی فقط اطاعت کافی نیست بلکه اطاعت با اخلاص باید آورد...؟
4⃣: برای عدم تهدید جامعه توسط این خطر، چگونه مردم را به اخلاص در مقابل ولی بر حق، تشویق کنیم؟
(اخلاص یک امر قلبی است وبه راحتی حاصل نمی شود.از طرفی ظاهراً اگر حاصل نشود هم مجازات های سختی در انتظار است!!؟؟؟)
#جواب:
✅بله، اگر ما قدر حکومت اسلامی را ندانیم با همه اشکالاتی که ممکن است به واسطه ضعف بعضی از مدیران در آن وجود داشته باشد قطعاً خداوند نعمت حکومت اسلامی را از ما می گیرد و ما را مجدداً به حکومت طاغوت مبتلا می کند.
‼️اما اینکه چگونه می شود مردم را به اطاعت قلبی و بدون ریا و نفاق و اکراه مطیع حکومت اسلامی کرد این همان کار #گفتمان سازی است که بارها عرض کردیم.
🔰مردم اگر ریشه ای بفهمند که حکومت اسلامی یعنی چه و چه ابعاد و آثار و برکت و آرمان هایی دارد و بفهمند که برای رسیدن به آن دستاوردهای نهایی و عالی حکومت اسلامی باید چه سبک زندگی داشته باشند ، چه دلبستگی هایی داشته باشند ، حب و بغض خود را کجا مصرف کنند یعنی گفتمان آنها با گفتمان حاکم اسلامی عادل یکی بشود آن وقت اطاعت آنها با جان و دل می شود.
💯مثل خود ما که در زمان های مختلف مردم نشان دادند که از مال و جان و فرزند و همسر و همه چیز خود حاضرند به خاطر حفظ نظام بگذرند.
🖊حجت الاسلام مهدوی ارفع
═─═ঊঈঊ🌿🌸🌿ঈঊঈ═─═
پیام تسلیت رهبر انقلاب در پی درگذشت آیتالله محمدتقی مصباح یزدی
🏴 بسم الله الرّحمن الرّحیم 🏴
با تأسف و تأثر فراوان خبر درگذشت عالم ربانی، فقیه و حکیم مجاهد، آیةالله آقای حاج شیخ محمدتقی مصباح یزدی را دریافت کردم.
◼️این، خسارتی برای حوزهی علمیه و حوزهی معارف اسلامی است.
✔️ایشان متفکری برجسته، مدیری شایسته، دارای زبان گویائی در اظهار حق و پای با استقامتی در صراط مستقیم بودند.
⏪خدمات ایشان در تولید اندیشهی دینی و نگارش کتب راهگشا، و در تربيت شاگردان ممتاز اثرگذار، و در حضور انقلابي در همهی میدانهائی که احساس نیاز به حضور ایشان میشد، حقاً و انصافاً کمنظیر است.
‼️پارسائی و پرهیزگاری خصلت همیشگی ایشان از دوران جوانی تا آخر عمر بود و توفیق سلوک در طریق معرفت توحیدی، پاداش بزرگ الهی به این مجاهد بلند مدت است.
⚫️اینجانب که خود سوگوار این برادر قدیمی و عزیز میباشم، به خاندان گرامی و فرزندان صالح و دیگر بازماندگان ایشان و نیز به شاگردان و ارادتمندان این معلّم بزرگ و به حوزهی علمیه تسلیت عرض میکنم و علّو درجات ایشان و مغفرت و رحمت الهی را برای ایشان مسألت می نمایم.
سیّدعلی خامنهای
۱۳ دی ماه ۱۳۹۹
#نهج_البلاغه
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
┏━━━🍃🌺🍃━━━┓
@nahjolbalagheiha
┗━━━🍂━━
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
الحمدلله
💠با عنایت خاص امیر المومنین علیه السلام
🔴مرکز پاسخگویی تلفنی📞 نهضت جهانی نهج البلاغه خوانی فعالیت خود را آغاز کرد .
💠با شروع طرح بزرگ« هر محب علی یک کانال» در پویش باعلی تا مهدی علیهما السلام هم زمان با شهادت صدیقه طاهره سلام الله علیها مجموعه پاسخگویی تلفنی نهضت به همت کارشناسان و فعالان نهضت جهانی نهج البلاغه خوانی شروع به فعالیت نمود و در دسترس علاقه مندان حق جو قرار گرفت.
💠از این پس محبین اهلبیت میتوانند برای آشنایی با کلام آن حضرت و فراگیری شیوه های مطالعه و ترویج اندیشه مولای ما علی علیه السلام و همکاری با نهضت جهانی نهج البلاغه خوانی با شماره 3174 025 تماس بگیرند.(برای تماس از قم نیاز به پیش شماره 025 نیست)
#نهج_البلاغه
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
📣📣📣🌿🌹﷽🌹🌿📣📣📣
📣(پس از بيعت با امام علیه السلام در سال ٣٥ هجری، گروهی از صحابه گفتند: ای کاش شورشیان برضد عثمان را کیفر می دهی؟ پاسخ فرمود:)
1⃣واقع بينی در مبارزه با ناكثين
♦️ای برادران! از آنچه شما می دانيد بی اطّلاع نيستم، امّا قدرت اجرای آن را چگونه به دست آورم؟ آنان با ساز و برگ و نيرو به راه افتادند، بر ما تسلّط دارند و ما بر آنها قدرتی نداريم! هم اکنون بردگان شما با آنها می جوشند، و باديه نشينانِ اطرافِ شما به آنها پيوسته اند. آنها در ميان شما زندگی می کنند، و هر مشکلی را که بخواهند بر شما تحميل می کنند. آيا برای خواسته های خود تواناييد؟.
2⃣مشكلات جنگ داخلی
♦️ کاری که پيش آمده از جاهليّت است، شورشيان يار و ياور دارند، اگر برای کيفر دادنشان حرکتی آغاز شود، مردم به چند دسته تقسيم می شوند: گروهی خواسته های شما را دارند، و عدّه ای بر خلاف شما فکر می کنند، و گروهی نه اين را می پسندند و نه آن را. پس صبر کنيد تا مردم آرام شوند، و دل های مضطرب در جای خود قرار گيرد، و حقوق از دست رفته با مدارا گرفته شود. اکنون مرا آسوده گذاريد، و در انتظار فرمان من باشيد، کاری نکنيد که قدرت ما را تضعيف کند، و اقتدار امّت ما را متزلزل سازد و سستی و زبونی به بار آورد. اين جريان سياسی را تا می توانم مهار می کنم، امّا اگر راه چاره ای نيابم، با آنان می جنگم (که سرانجام درمان، داغ کردن است).
📜 #نهج_البلاغه، #خطبه168
📣🌹🕊
📣🌿🌹
📣📣📣📣