هدایت شده از ساخت ایران|حسین مهدیزاده
✅🔆نکته ای درباره مرحله بعد از فروکش کردن اغتشاشات
🖌حسین مهدیزاده
1️⃣ از 2️⃣
سال گذشته و در ایام اغتشاشات این سخنرانی از استاد میرباقری را باز نشر کردم و توضیح دادم که چطور ایشان معتقد است که هیات های مذهبی، فعلا تنها نهادی است که ظرفیت میزبانی توامان اعتراض و امید به نفع دین و انقلاب اسلامی را با دارد. ما باید به فکر پایان دادن به گسل هایی که غربگراها مدام تولید و بازتولید می کنند هم باشیم و هیات ها می توانند با پذیرش این مسئولیت، یک ماموریت جدید و بزرگ و متفاوت را به نفع مکتب اهلبیت بر عهده بگیرند. واضح است که این تغییر، نیاز به افزایش دانش و کمی تغییر و تحول در هیاتها خواهد داشت (چنانچه در دهه 70 و 80 که هیات ها به کمک سیاست ورزی نیروهای انقلابی آمدند، هیات ها را کمی تغییر دادند تا بتوانند سیاست را در ساختار هیات جا بدهند) اما این مساله مهم است و باید به سمت آن حرکت کرد و نباید از این حرکت ترسید.
اما امسال محرم و صفر، عده ای که اهمیت وحدت کلمه در ساخت یک جامعه را نمی فهمند، موفق شدند که خلاف این طرح را جا بیندازند، به نحوی که گویی هیات های حسینی نمی خواهند میزبان ضعیف الایمانهای علاقه مند به امام حسین(ع) باشند.
یادم هست که من همیشه وقتی بحث نظریه اجتماعی را در کلاسها مطرح می کردم، وقتی به نظریه اجتماعی امت اسلامی می رسیدم، وقتی می خواستم از قدرت این نظریه بگویم، از مخاطبین سوال می کردم که کدام نهاد همین الان در جامعه ما هست که اگر آدم بی دین، سگ باز و عرق خور و بی حجاب وارد آن بشود، شما نگران نمی شوید که نهاد شما متلاشی شود، بلکه مطمئن هستید که آن نهاد، اجازه نمی دهد که آن انسان بی دین، با مناسبات و قدرتهای اجتماعی اش وارد شود، بلکه پیچ و مهره های اجتماعی او را باز می کند و به درون خود می برد و به مرور هضم می کند؟ بعد با آنها یک به یک این ساختارهایی که می شناختیم را بررسی می کردیم: خانه مسکونی ویلایی یا آپارتمانی که کاربری آن زندگی خانوادگی است، اداره های دولتی، بسیج ادارات، مدارس آموزش و پرورش، مساجد و بسیج آنها، یک فروشگاه هایپرمارکت، یک فروشگاه لباس سبک زندگی ایرانی اسلامی، یک مال، یک مجتمع آپارتمانی مثل اکباتان و بهجت آباد تهران و....
انگاه از هیات(چه در حسینه باشد و چه در یک سوله باشد و چه خانگی) و مشایه اربعین می گفتیم. گویی این ساختارها، جذابیتشان اصلا در نقطه مقابل روابط انسان عرق خور و بی دین است. اخلاق هیات، در درون آن جذاب است و نداشتن آن بی کلاسی است، اگر درونش بیایی افت دارد که اخلاق بازاری و اخلاق تند و عصبی و... داشته باشی. افت دارد که اختلاط داشته باشی. افت دارد که به نامحرم نگاه کنی. و جالب اینکه مخاطبین هم این را درک میکردند و تایید می کرد و به وجد می آمدند که ما برای ساخت نهادی برای نظریه اجتماعی امت، چیزهایی داریم که می توانند الگوی ما باشند.
در پستی که به بهانه شعر اقای سهرابی درباره لاک سیاه دختران پشت دسته عزاداری (اینجا) هم نوشتم که ما قرار نیست طرفدار ضعیف الایمانها باشیم، قرار است مشفقانه، نوعی از میزبانی را تدبیر کنیم که زمینه تغییر و تحول در آنها را ایجاد کند و هیات این ظرفیت عظیم را دارد و موضع گیری که امسال درباره آمدن و نیامدن مذهبی ها به هیات ها رخ داد، بیشتر از ترس این بود که آیا هیات ها می توانند تغییر ایجاد کنند یا اینکه خودشان در این تغییر هضم خواهند شد؟! مثل این که فکر کنیم این بیماری آنقدر خطرناک است که بیمارستان را هم آلوده می کند، لذا بیمار را به بیمارستان راه ندهیم!
📍لینک قسمت دوم: https://eitaa.com/social_theory/1922
🆔 @social_theory
هدایت شده از ساخت ایران|حسین مهدیزاده
✅🔆نکته ای درباره مرحله بعد از فروکش کردن اغتشاشات
🖌حسین مهدیزاده
2️⃣ از 2️⃣
گذاشتم محرم و صفر تمام شود، 25 شهریور بگذرد و حالا که دیگر التهابی وجود ندارد، یکبار دیگر این سوال را مطرح کنم که خب حالا مرحله بعد چیست؟ مگر مرحله بعد باز ترکیب جامعه بعد از هر گسست نیست؟ چه کسی می تواند این جوشکاری جدید را انجام بدهد؟ مسئولان؟ سلبریتی های مذهبی یا مدرن؟ یا ....
کدام نهاد اجتماعی ظرفیت این را دارد که میزبان این جوشکاری بعد از گسست باشد؟ پارک؟ دانشگاه؟ مدارس علمیه حوزه؟ خیابان؟ تلویزیون؟
قد و قواره یک سوال جامعه شناسانه واقعی حدودا این چنین است! جامعه شناسی یعنی دانش مطالعه چیزی به اسم جامعه. جامعه هم تشکیل شده از نهادهایش. جامعه شناس باید بتواند به این سوال جواب بدهد که این نهادها از طریق تجزیه و ترکیب با همدیگر، چگونه اتفاقات و رویدادها را خلق میکنند و الا پرداختن به این که جامعه اصلا است یا فرد و کدام اصیل است که نقطه صفر است!
دشمن ما از این طریق حادثه خلق می کند اما ما فقط تکنولوژی راهپیمایی و شعار و جدل را بلد هستیم و کنشگری از طریق کسر و انکسار نهادها و ضرب و تقسیم آنها در همدیگر را اصلا بلد نیستم. جامعه شناس، با بلد بودن این ابزارها به رهبر و مصلح و یا طراح اجتماعی بدل می شود. بدون ورود علم به این ساحت، سخن از علوم اجتماعی اسلامی و تمدنی، اصلا چه ضرورتی دارد؟ اگر قبل از این بایستیم و یا بعد از وقایع، فقط برای تحلیل پسینی پیدایمان شود، این علم را بگذاریم در کوزه، آبش را بخوریم بهتر نیست؟!
📍 لینک قسمت اول: https://eitaa.com/social_theory/1921
🆔@social_theory
جامعه متعادل | مهدی تکلّو
✅ اربعین، نوید جامعهی متعادل / فراجنسیتگرایی ازخودبیگانگی انقلاب اسلامی است متنی در روزنامه ایرا
https://irannewspaper.ir/sp-280/27/68776
پاسخ مجدد نگارندگان محترم متن «مسیری فراسوی جنسیت» به نقد بنده.
هر چند که توقع میرفت در پاسخ به نقد، مخاطب به اصل متن انتقادی ارجاع داده شود اما همین میزان از گفتگو هم در این ایام غنیمت است. از آنجا که هنوز محل نزاع به خوبی تقریر نشده است اگر توفیق و فرصتی بود این بحث را ادامه میدهم. و الا بدون مطالعه طرفین بحث، گفتگو فایده ندارد.
@Mahdi_Takallou
هدایت شده از فصلنامه اقلیـــــــــما
✔️ پژوهشگاه مطالعات اسلامی جامعه الزهراء (پژوهشکده فقه و حقوق) و دفتر مطالعات جنسیت و جامعه (فصلنامه تخصصی اقلیما) برگزار میکنند:
#میزگرد تخصصی
🔻 «جایگاه عرف در مسأله حجاب
از منظر حکمرانی اجتهادی»
🔸 ارائهدهنده: آیت الله ملکزاده
🔸 دبیر علمی: دکتر زهرا راد
دوشنبه 3 مهر 1402، ساعت 9 تا 11
قم، پژوهشگاه مطالعات اسلامی جامعهالزهراء
📝 فصلنامه اقلیما
مجله تخصصی زن، جنسیت و جامعه
📗@Eqlima_Mag
هدایت شده از رادیو رَزان
وصیت شهیده مریم فرهانیان.mp3
9.92M
📻 قسمت سوم:
|آوای فرشتگان|
شما دعوتید به شنیدن بخشی از وصیتنامهٔ زنان شهیدهای که اوج احساس و لطف و رحمت زنانه را با روح جهاد، شهادت و مقاومت درآمیختند و مردانهترین میدانها را با شجاعت و اخلاص و فداکاری خود فتح کردند.
🎙 گوینده: سما سهرابی
🎚 تنظیم صدا: روحالله دهنوی
💻 گرافیست: زهرا پناهی
@razan_radio 🎧
هدایت شده از چادرانه🖤🇵🇸
اولین زن آزادۀ جنگ: اینقدر بعثیها را کتک زدیم تا دلشان برای مردهای ایرانی سوخت
🔹فاطمه ناهیدی اولین زنی که در دفاع مقدس به اسارت نیروهای بعث درآمد میگوید: وقتی خواستیم اعتصاب غذا را در اسارت شروع کنیم، عراقیها ریختند داخل سلول و شروع کردند به زدن. ما همیشه دفاع را با هم هماهنگ میکردیم. این بار مثلاً یکی گفت: «من ناخن بلند میکنم که اگر عراقیها آمدند چنگشان بزنم!»
🔹هرکس کاری گردن گرفت و همزمان حمله کردیم به عراقیها. یکی از بچهها کابل برق را از دست سرباز عراقی کشید و شروع کرد به زدن عراقیهایی که درجهدار بودند.
🔹بعداً یکی از افسران خودی برایمان تعریف کرد یکی از همینهایی که کتک خورده، جلوی سلول یکی از افسرها رفته و گفته بود: «اگر همه زنهای ایرانی این طوری هستند، دلم به حال مردهای ایرانی میسوزد!»
خاطرات زنی را که با اسیرکردنش بعثیها شروع به هلهله و تیرهواییزدن کردند را اینجا بخوانید
@Farsna
هدایت شده از بانو امین
پیشتر، در امتداد تبیین ارتباط ایدئولوژی و تکنولوژی👇 https://eitaa.com/ommat_Dream/293
درباره جنسیت و تکنولوژی نوشتم و منظرهایی که هرگز به آن فکر نکردیم...
امروز "انتخابگری آگاه" را دیدم که متناسب با همه ابعاد زنانگیاش از جمله سبک حجابش با تکنولوژی مواجه شده بود و انتخابگرانه سبک زندگی خود را در وسیله نقلیهاش توسعه داده بود. به وسیله نقلیهای که انتخاب و تهیه کرده است خوب بنگرید که چگونه او را به جمیع اهدافش نزدیک کرده است و هیچ تضادی با هیچکدام از انتخابهای دیگرش ندارد. علت چنین انتخابی، در گام اول وحدت شخصیت و تفکر اوست، درک جامعی که از انتخاب سبک حجابش دارد در مواجهه با تکنولوژی او را فعال و انتخابگر ظاهر کرده است. این پدیده را یکی از جلوههای الگوی سوم میدانم که "نشانه و نمادی شفاف و قابل مشاهده" از ذوابعاد بودن زن مسلمان ایرانی را در زندگی واقعی محقق کرده است و نشان میدهد ایده الگوی سوم، خیالی و فراانسانی نیست.
پ.ن: اصفهان، خیابان فروغی.
وقتی از او اجازه عکسبرداری گرفتم، گفت حجابم که کامل است، چرا که نه.
@BanooAmin
هدایت شده از فصلنامه اقلیـــــــــما
🔰 برشی از محتوای میزگرد تخصصی
«نسبت عصرنبوی با حجاب»
eitaa.com/eqlima_mag/78
پرسش محوری این میزگرد پیرامون بررسی نحوه التزام به حجاب در حاکمیت نبوی و این پرسش پرطرفدار بود که چرا حاکمیت در حیطه حجاب زنان دخیل میشود؟ آیا از حکومت عصر نبی استنادی دارد یا خیر؟
خانم دکتر طیبی با استناد با منابع موثق تاریخی بحث را پی گرفتند و دغدغهمندی رسول اکرم (ص) به حجاب را بیان کردند. اما ایشان طرح چنین پرسشی را غلط و موجب پاسخهای غلط میدانند. پرسش صحیح از نقطه امروز ما درباره حجاب عصر نبوی، «پرسش از اصل سیره و مبنای آن است، نه صرفا عین آن.»
💬 شرح تفصیلی میزگرد در شماره آتی فصلنامه اقلیما منتشر میگردد.
@BanooAmin
📝 فصلنامه اقلیما
مجله تخصصی زن، جنسیت و جامعه
📗@Eqlima_Mag
هدایت شده از فصلنامه اقلیـــــــــما
🔰 اهم پرسشهای میزگرد تخصصی «جایگاه عرف در مسأله حجاب از منظر حکمرانی اجتهادی»
ا. تعریف مختار از عرف و نظریه حکمرانی اجتهادی
۲. جایگاه حجاب عرفی در فقه شیعه و نسبت آن با قانونگذاری جمهوری اسلامی کجاست؟
۳. اگر جامعه اسلامی در مورد حکم حجاب یا هر حرام دیگری، مقاومت داشته باشد، حاکم اسلامی در مقام سیاستگذاری چه باید بکند؟ آیا میتواند از حکم شرعی به خواست عرفی عقب نشینی کند؟ اگر خیر تکلیف چیست و اگر آری چگونه و با چه دلیلی میتواند چنین کند؟
۴. فقه شیعه چه ملاکی برای جرمانگاری یا تخلف انگاری، ارتکاب محرمات در محیط اجتماعی ارائه میدهد؟ آیا این ملاک میتواند عرفی باشد یا ادله فقهی خود متکفل آن خواهد بود؟
۵. مفهوم تبرج دقیقا چیست و نسبت این مفهوم با عرف جامعه چگونه توصیح داده میشود؟ آیا عرف جامعه میتواند در مفهوم تبرج تعییر ایجاد کند؟ تفاوت تبرج با جلب توجه در عرف چیست و ملاک آن کدام است؟
۶. آیا زینت در فقه شیعه میتواند، عرفی معنا شود؟ ملاک در زینت فقهی و نسبت آن با عرف چیست؟
💬 شرح تفصیلی میزگرد در شماره آتی فصلنامه اقلیما منتشر میگردد.
📝 فصلنامه اقلیما
مجله تخصصی زن، جنسیت و جامعه
📗@Eqlima_Mag
هدایت شده از فصلنامه اقلیـــــــــما
🔰میزگرد تخصصی
«بازخوانی انتقادی اندیشه و آراء شهید مطهری پیرامون حجاب و پیامدهای امتداد آن در عصر حاضر»
🔻 با حضور
دکتر احمدمهرشاد
صفورا سادات امینجواهری
🔸 زمان: ۹مهر، ساعت ۱۵
🔸 مکان: اصفهان، کافه کتاب بانو امین
📝 فصلنامه اقلیما
مجله تخصصی زن، جنسیت و جامعه
📗@Eqlima_Mag
هدایت شده از کانال جلیل محبی
میفهمید چرا مردم بهتون اینجوری نگاه میکنند؟ چون شما اینجوری بهشون نگاه میکنید. یک مشت کارمند و کارگر
@jalilmoheby
هدایت شده از بانک عکس دفاع مقدس
📸 #انتشار_برای_نخستین_بار
آیت الله سید علی خامنهای نماینده وقت امام در شورای عالی دفاع و امام جمعه وقت تهران، در دیدار با رزمندگان در جبههی جنوب
زمان: ۲۰ فروردین ۱۳۶۰
عکاس: احمدی
💠 @bank_aks
هدایت شده از پایگاه خبری علوم انسانی مفتاح
✅ چرا محوریت «خانواده» در لایحه حجاب و عفاف، مسأله حجاب را حل نمیکند؟
🔹 لایحه حجاب و عفاف که با عنوان «لایحه حمایت از خانواده از طریق ترویج فرهنگ عفاف و حجاب» در کمیسیون قضائی مجلس نوشته شد، برخلاف نسخه پیشین خود – که در قوه قضائیه نوشته شده و در دولت جرح و تعدیل شده بود – حرکتی روبهجلو داشته و تلاش کرده دارای گفتمانی محوری باشد و خواسته آن را – متناسب با آموزههای دینی و احتمالاً توصیفی آماری و تبیینی نظری از وضعیت جامعه – به «خانواده»، به عنوان «نظریه اسلام در اصالت خانواده در مقابل فرد و جامعه» (ماده ۱، ماده ۱۵) ارتباط دهد.
🔹 هرچند عنوان لایحه در آخرین تغییرات خود قبل از تصویب به لایحه «حمایت از فرهنگ عفاف و حجاب (حمایت از سلامت اجتماعی)» تغییر کرد، اما روح خانوادهمحوری آن حفظ و بلکه تقویت شد.
🔹 لایحه تلاش کرده بجای حجاب، خانواده را – که براساس آمار، مقبول اکثریت جامعه ایرانی است – محور قرار دهد و ادعا کند برای حمایت از خانواده، باید فرهنگ حجاب و عفاف را ترویج داد؛ چون بیحجابی و برهنگی به تضعیف خانواده میانجامد.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=35000
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#زنان_و_خانواده
#یادداشت
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
جامعه متعادل | مهدی تکلّو
✅ چرا محوریت «خانواده» در لایحه حجاب و عفاف، مسأله حجاب را حل نمیکند؟ 🔹 لایحه حجاب و عفاف که با عن
بسیار مشعوف شدم از این که به این بحث پرداخته شد و این زاویه مورد توجه قرار گرفت. هرچند که نویسنده محترم را نمیشناسم اما دورادور تقدیر و تشکر برایشان میفرستم.
لیکن پرسش اصیلتر این است که مشخص کنیم چرا و در کدام نظم معرفتی و گفتمانی است که اینچنین مفهوم و مسئله حجاب بیش از هرچیزی با دال «خانواده» همنشین میشود؟ چطور میشود که حمایت از حجاب بلافاصله و بیدرنگ به حمایت از خانواده تبدیل میشود؟ کسانی که اینگونه فکر میکنند در چه فضایی قرار دارند و چطور این مفاهیم را با هم مفصلبندی میکنند؟ در پاسخ به این سوالات بصیرتهایی نهفته است؛ اینکه حمایت از خانواده از طریق حجاب و عفاف تبدیل به نام لایحه میشود!
@Mahdi_Takallou
هدایت شده از KHAMENEI.IR
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❤ نماهنگ | اقتدار مهربانانه
✏️ روایت اخیر رهبر انقلاب درباره جوان دهه هشتادی که در اغتشاشات حضور داشت و با رفتن به راهیان نور متحول شد
💻 Farsi.Khamenei.ir
جامعه متعادل | مهدی تکلّو
❤ نماهنگ | اقتدار مهربانانه ✏️ روایت اخیر رهبر انقلاب درباره جوان دهه هشتادی که در اغتشاشات حضور داش
این بیان از رهبری در حال گوشزد کردن چه نکاتی به متشرعین و مسئولین است؟ این رویکرد با رویکردی که مذهبیهای لانهکرده در ایتای مست و مدهوش استیت، استیلا و کنترلگری مدرن دنبال میکنند، چه تفاوتهایی دارد؟ حزباللهیهایی که با بازدارندگی قانون به دنبال ارضا و رفع مسئولیت از خود هستند با چه فاصلهای از این نحو از حکمرانی قرار دارند؟ هنوز ذهنها این است که کار فرهنگی جای خودش کار قانونی جای خودش، البته کار فرهنگی را که کرده لذا مسئول بیا خیابون کشف حجابو جمع کن! این حجم از امید بستن به قانون و اسطورهساختن از آن از کجا آمده است؟ هنوز ذهنها این است که ما پشتپرده قوانین را مصوب کنیم بعد بیاییم برای افکار عمومی لوازم قانون را روایت کنیم! اینها که همه استعلا و استیلاست! این بازیچه کردن افکار عمومی است نه رشد دادن اندیشههای عمومی!
مرتبط:
+ گونی سوراخ است!
+ قانون حجاب، گاو نر و اصرار بر دوشیدن!
+ تناقض مذهبیها
@Mahdi_Takallou
جامعه متعادل | مهدی تکلّو
افسوس، تقدیر، مراقبت
کمدقتی در ماجرای «بانوی اول» نباید مانع از پیگیری دغدغههای مهمتر بشود. پروژهی الگوی سوم با احیا و ظهور الگویی از زن در ایران اسلامی همراه بود که باید بازیابی این انگارهی متفاوت را نوعی مقاومت علیه هجمهی انگارههای مسبوق به سابقهی شرقی و غربی دانست. زن مسلمان ایرانی از قرن گذشته حرکتی تاریخی را آغاز کرده که تنها یکی از دستاوردهایش حدوث انقلاب اسلامی 57 بوده است و این مبارزه علیه استبداد شرقی و استکبار غربی با ابتکار و بیداری این زن در عصر جدید ظهور کرده است. ما اگر بخواهیم سیمای چنین زنی را به این گستردگی ببینم باید به صدر اسلام برگردیم و واقعیت این است که این تحول در معنا و جایگاه زن با پیشران زن ایرانی محقق شده است.
زن ایرانی آغازگر نظمی جدید در رابطهی زن-مرد و زن-جامعه و زن-تاریخ است و اوست که میتوان ظرفیتهای شکوفانشدهی زنان دیگر را در این عصر احیا کند. پس پیشگامی معنوی و فرهنگی زن ایرانی با تمام شئونات و سبکزندگیاش موضوعیت دارد. اقدامات مهم خانم دکتر علمالهدی در یکسال گذشته به درستی این منطق و راهبرد کلان را در بستر دیپلماسی فرهنگی پیش برده است و ما بسیار به مرکزیت زن مسلمان ایرانی احتیاج داریم. در نظم جدید جهانی، ایران انقلاب اسلامی و زن ایرانی میتواند و باید نویدبخش و بشارتدهنده باشد. زن ایرانی میتواند و باید الگو باشد. هم استعداد بالای او، هم سابقهی درخشان و دستاوردهای ویژهی او، هم تابآوری بینظیر او برابر هجمههای مدرن و سرکوبهای تحجر و هم قدمت حرکت او چنین جایگاهی را توجیه میکند.
بنابراین فعالیتهای فرامرزی خانم علمالهدی در صورتبندی کلیاش بسیار مهم و تحسینبرانگیز است. به نرمافزاری که در این بستر کار میکند میتوان صدها اشکال وارد کرد که جای آن محفوظ است. نخستین اشکال این است که تمام این اقدامات باید ذیل ساختارهای رسمی یعنی معاونت زنان یا شورای فرهنگی زنان باید قرار بگیرد و این فعالیت غیررسمی چه آشکاراً در کسوت بانوی اول یا چه در هر حالت دیگری صحیح نیست. اما اصل حرکت نیاز به پاسداری دارد.
اما باید در نظر داشت که حرکت اصیل و زنانهی زن ایرانی در تمام این فرایند هرگز در سایهی حرکت مردانه/دولتی نبوده بلکه عرض آن و گاهی پیش از آن به وقوع پیوسته است. اتکای منفعلانهی زنان به ساختارها، نهادها و ادبیات مردانه هم با اصل روند متناقض است و هم جوهر آن را میخشکاند. قرار دادن یا قرارگرفتن خانم علمالهدی یا دیگر زنان فعال در میدانهایی مردان پیش از این بنا کردهاند منافی منویات این حرکت است. اشتباهی که روزنامهی همشهری کرد این بود که او را وارد بازی مردانهی اصولگرا – اصلاحطلب کرد. حکماً تصویر زن ایرانی در زمینهای مردانه (مخصوصاً در اشکال معیوبش) رشد نخواهد کرد. چنین مصادرهکردنهای مصنوعی و عجولانهای مانع از شکلگیری رویهها و سیاستورزی خالص زنانه میشود. ادبیاتی به نام بانوی اول هم از همین باب محل اشکال است.
@Mahdi_Takallou
هدایت شده از فصلنامه اقلیـــــــــما
شماره صفر فصلنامه اقلیما را چگونه تهیه کنیم؟
نسخه چاپی : سفارش از طریق وبسایت دفتر
نسخه الکترونیک : اپلیکیشن طاقچه
برای خرید اشتراک نیز میتوانید به سایت دفتر به نشانی gesostu.ir مراجعه کنید.
هدایت شده از فصلنامه اقلیـــــــــما
«فصلنامه اقلیما ـ شماره صفر ـ تابستان ۱۴۰۲» را از طاقچه دریافت کنید
https://taaghche.com/book/191290
📝 فصلنامه اقلیما
مجله تخصصی زن، جنسیت و جامعه
📗@Eqlima_Mag