🌀 نقش برجسته آیتالله یزدی در حفظ انقلابیگری حوزه
👤 آیتالله مقتدایی
🔹 مرحوم آیت الله یزدی در جامعه مدرسین نقش بسیار بالایی برای حفظ انقلابیگری حوزه داشته است تا حوزه علمیه، انقلابی بماند؛ ایشان در این زمینه اقدامات بسیار مؤثری داشته و تلاش کردند تا جامعه مدرسین بتواند وظیفه خودش را در برهه های مختلف و در حفظ حوزه و انقلاب ایفا کند؛ ایشان در این زمینه نیز اقدامات مؤثر، سخنرانیهای متعدد و جلسات بسیاری داشته اند که بحمدالله آثارش در حوزه و نظام بسیار روشن است.
✅ همچنین سادهزیستی از ویژگیهای بارز ایشان بود که همواره نسبت به آن تقید داشتند.
🌐 خبرگزاری رسا
📌 مناهج:
حفظ و رشد حوزه انقلابی به معنای واقعی کلمه (نه صرف شعار و سخنرانی) باید در دستور کار رییس آتی جامعه مدرسین باشد.
#امتداد_جامعه_مدرسین
@Manahejj
🌀 رتبهبندی مراکز حوزوی بر اساس بیش از ۸۰ شاخص / تعیین رشتههای حوزوی متناسب با نیاز جامعه / برگزاری ۲۰ کرسی درس خارج با موضوعات روز
👤 آیت الله اعرافی
◻️ مدیر حوزه های علمیه در نشست هم اندیشی مدیران واحدهای پژوهشی حوزه:
#رتبه_بندی مراکز حوزوی برای اولین بار و بر اساس بیش از ۸۰ شاخص کمی و کیفی انجام گرفته است که در روزهای آینده و به صورت پایلوت اعلام خواهد شد.
◻️ رشتههای متناسب با نیازهای روز جامعه همچون #سبک زندگی اسلامی در درختواره دانشی حوزههای علمیه طراحی شده است.
◻️ در ۳ سال گذشته ۲۰۰ هزار موقوفه حوزوی شناسایی شده اند که اگر به بهرهبرداری از سوی حوزههای علمیه برسند به طور یقینی پیشرفتهای بزرگی را برای آنها به دنبال خواهد داشت.
◻️ در حال حاضر ۲۰ کرسی درس خارج با موضوعات روز همچون پول، بانکداری و سیاست در حال برگزاری است؛ این کرسیها یک حرکت آرام و خاموش است که توأم با برکات بسیاری خواهد بود.
hawzahnews.com/x9Wvf
@Manahejj
🌀 ویژگی های لازم برای رییس جدید جامعه مدرسین
👤 آیت الله عبداللهی در گفت و گو با مناهج:
❓رییس آتی جامعه مدرسین چه ویژگیهایی باید داشته باشد؟
1️⃣ مسؤولین جامعه مدرسین باید افرادی باشند که اولا شناخت از حوزه داشته باشند؛
2️⃣ #مقبول_حوزویان باشند و سوابق آنها نشان بدهد که مقبول حوزیان هستند؛
3️⃣ از #جایگاه_علمی برخوردار باشند؛
4️⃣ #سوابق_انقلابی آنها نشان بدهد که نسبت به انقلابی بودن حوزه دغدغه دارند. نسبت به رصد کردن انقلاب دغدغه دارند. حوزه مادر انقلاب است؛ جامعه مدرسین در عین استقلال حوزه باید مسائل انقلاب و نظام را رصد کند. نیروهایی که نظام نیاز دارد را در اختیار نظام قرار دهد. برای انقلاب نیروسازی کند. همچنین آسیبها و چالشهای انقلاب را رصد کند.
📌 مشروح کامل مصاحبه:
🌐 b2n.ir/jamea
#معیارهای_ریاست
#امتداد_جامعه_مدرسین
@Manahejj
مناهج 🇵🇸🇮🇷
🌀 ویژگی های لازم برای رییس جدید جامعه مدرسین 👤 آیت الله عبداللهی در گفت و گو با مناهج: ❓رییس آتی ج
📠 نظر طلاب و اساتید
💬 مهدی:
سلام علیکم
حاج آقای عبداللهی به نکات خیلی مهمی اشاره کردند.
مخصوصا اینکه رییس جامعه مدرسین باید چهرهای مقبول بین حوزویان مخصوصا عموم طلاب و اساتید داشته باشد.
زمان مرحوم آیتالله یزدی گرچه طلاب بعضاً نقدها و پیشنهاداتی راجع به جامعه مدرسین داشتند اما هیچگاه این باعث بی اعتمادی و بی اعتنایی طلاب یا خدای نکرده جسارت طلاب به جامعه مدرسین نشد.
چراکه آیت الله یزدی به عنوان فقیهی انقلابی مورد وثوق و احترام آحاد حوزویان بودند.
امروز هم باید ملتزم باشیم به فردی که با علمیت و مقبولیت خویش بین آحاد طلاب و اساتید بتواند کیان اعتبار جامعه مدرسین را حفظ کند و ارتقا ببخشد.
#نظر_اعضا
#مقبولیت_ریاست
#امتداد_جامعه_مدرسین
@Manahejj
هدایت شده از حوزه توییت (توییتر طلاب)🇵🇸
👓 نتیجه نهایی #نظرسنجی حوزه توییت:
🔹 کل آراء ۷۴۶۱
میزان آراء به ترتیب:
1⃣ آیت الله کعبی ۳۱۲۶ رای
2⃣ آیت الله شب زنده دار ۱۹۲۶ رای
3⃣ آیت الله عبداللهی ۷۶۳ رای
4⃣ آیت الله اعرافی ۶۵۸ رای
5⃣ آیت الله اراکی ۶۰۸ رای
6⃣ آیت الله حسینی بوشهری ۳۸۰ رای
📊 تحلیل نظرسنجی:
❗️ از آرای نفر اول و دوم این نتیجه برداشت می شود که طلاب عزیز، برای جامعه مدرسین بین دو ویژگی بسیار مهم، دو نفر را برگزیده اند:
🔸 ویژگی صراحت، بصیرت انقلابی و جهادی که بروز این ویژگی ها در آقای کعبی بیش از دیگران است؛
🔸 و نیز ویژگی فقاهت، مقبولیت علمی بین بزرگان و تدریس موفق بین فضلا که استاد شب زنده دار مقبولیتش بیش ازسایرین است.
‼️ آرای نفر سوم تا پنجم که بسیار نزدیک است نشان می دهد، اگرچه آقای عبداللهی بین فضلا گمنام بوده، لکن کسانی که با ایشان آشنا بودند به ایشان اعتماد داشته اند و آقای اعرافی و اراکی نیز شاید بخاطر مدیریت حوزه و حضور در شورای عالی، طلاب فعلا قائل به بیشتر کردن مسئولیتهایشان نیستند.
‼️ نفر آخر رای گیری از نظر طلاب، آقای حسینی بوشهری است که البته این رای با تلاشهای مجدّانه ایشان و زحماتشان در دوران مدیریت منافات ندارد، لکن نشان می دهد ایشان در مولفه #مقبولیت_بین_طلاب از سایرین امتیاز کمتری دارند.
@HozeTwit
🌀 دومین سال تأسیس رسانه حوزوی مناهج
📝 دو سال همراه شما در بیان نگرشها و دغدغههای حوزه و روحانیت
🖋 سخن سردبیر
🔹 به حول و قوه الهی طی دو سال گذشته، با همراهی شما فرهیختگان حوزوی توانستیم صدای مطالبات امام حوزه و همچنین مطالبات اساتید و طلاب حوزههای علمیه باشیم.
🔹 البته که تا مطلوب و ایدهآل فاصله بسیاری داریم و در مسیر گفتمانسازی حوزه و روحانیت مطلوب به مدد و دعاهای شما همراهان بیش از پیش نیاز داریم.
✅ اما طی همین مدت «دو سال» به بیست و یک پرونده مهم پرداختیم و همواره سعی داشتیم در عین ادب و اخلاق، پیشنهادات و انتقاداتی که نسبت به ساحتهای مختلف حوزههای علمیه (اعم از آموزش و پژوهش، مدرک، معیشت، حضور اجتماعی حوزه و روحانیت و ...) مطرح است را با شیواترین بیان مطرح کنیم.
🔹 گفتنی است مناهج یک #رسانه_مستقل حوزوی است که پذیرای هم افزایی و تعامل با آحاد حوزویان انقلابی است.
📩 همچنان همراه مناهج بمانید و ایدهها، نظرات، انتقادات و پیشنهادات خود درباره رسانه حوزوی مناهج را برای ما ارسال کنید:
📲 @Manahejj_admin
#رسانه_حوزوی_مناهج
@Manahejj
🌀 باید رشتههای جدید دانشی متناسب با نیاز روز جامعه در حوزه طراحی کنیم
👤 آیت الله #اعرافی در همایش «همکاری علمی حوزه و دانشگاه در راستای بازسازی و تحول علوم انسانی»
🔹 اگر نظام سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی صحیح می خواهیم باید زیر ساخت های علمی اش را فراهم کنیم و بدانیم این کار رسالت حوزه و دانشگاه است.
🔹 تلاش حوزه این است که در طراحی نظام آموزشی و پژوهشی و برنامه ریزی های خود به این مقولات بپردازد؛ الزامات دانشگاه نیز باید تبیین شود تا این دو نهاد در یک تعامل همه جانبه به مباحث عمقی بپردازند؛ اگر نظام سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی صحیح می خواهیم باید زیر ساخت های علمی اش را فراهم کنیم و بدانیم این کار رسالت حوزه و دانشگاه است.
🌐 rasanews.ir/002oS8
#رشته_های_حوزوی
@Manahejj
52.62M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌀 وقتی آقای امجد ایمان و انصافش را زیر پا میگذارد
🎥 حجتالاسلام کفیل
🔻 آقای امجد ایمانش را زیر پا گذاشت و شروع میکند از عاقبت به خیری سخن گفتن؟!!
با هوای نفس خویش به مقام معظم رهبری توهین میکند.
✅ فرمایشات مقام معظم رهبری طی همه این سالها موجود است، مقایسه کنید با سیره و کلام معصومین. کجای این بیانات ذرهای خلاف کلام و سیره معصومین است؟ کجا ذرهای بر اساس احساسات گفته شده است؟
🔻 حرفهای آقای امجد بگونهای است که یک مسلمان معمولی (غیر عالم) هم اینگونه بی محابا حرف نمیزند. گویی نه از قرآن اطلاع دارد نه از تاریخ اسلام.
⛔️ متاسفانه آنهایی که باید بیایند در صحنه و از مقام معظم رهبری دفاع کنند، خوب دفاع نمیکنند.
بعد از اعدام این شخص خبیث افرادی که قلم و رسانه داشتند باید حمایت و تشکر میکردند از این اقدام؛ تا دیگران به خود اجازه ندهند از این [ملعون] قدیس بسازد [و بعد هم آقای امجد...].
خدا به این افراد [منحرف] فرصت بدهد که در پیشگاه مردم عذرخواهی کنند و توبه کنند که قرآن را دستاویز دیگران قرار ندهند.
توبهای که به مقام معظم رهبری پیشنهاد میدهید حکایت پیشنهاد توبه خوارج به امیرالمومنین است.
اگر حرفهای شما اسباب انحراف افرادی شود خون شهدا دامنگیر شما میشود.
📌 پ.ن: فقط صوت دو دقیقه ابتدایی کلیپ کیفیت پایینی دارد، کیفیت مابقی مطلوب است.
#نیما_زم
#مفسد_فی_الارض
#شیخ_محمود_امجد
@Manahejj
🌀 حلقه مفقوده جامعه مدرسین
📝 مؤلفهای مهم برای رییس جدید جامعه مدرسین
🖋 محمدهادی سمتی؛ عضو مجمع نمایندگان طلاب و فضلا
💠 «واقعاً يک منفذى باز كنيد تا طلبههای متعارف و معمولی بتوانند بيايند، تماس بگيرند، خواستههاشان را بگويند، درد دلهاشان را بگويند، حرفهاشان را بزنند، با جامعهی مدرسين انس بگيرند و آشنا شوند.» بیانات رهبر انقلاب با اعضای جامعه مدرسین- ۶ مهر ۱۳۸۹
🔹 امروز تکلیف ریاست جدیدِ جامعه مدرسین مشخص خواهد شد. به این مناسبت لازم است تا فرامین رهبر انقلاب اسلامی درباره لزوم ارتباط با طلاب و فضلا بررسی و بازخوانی شود.
🔹 امروز طلاب جوان بیش از هر زمان دیگری نیاز دارند به شنیده شدن دغدغههایشان و چه جایی بهتر از جامعه مدرسین؟
نهادی که مورد تأیید و حمایت امامین انقلاب بوده و هست و باید برای تقویت خود از عنصر شنیدنِ مؤثر بهره بگیرد تا بدنه حوزه به معنای واقعی جامعه را محلی امن و مورد اطمینان برای خود تلقی کند و بالاتر، در تمامی کنشهای سیاسی و اجتماعی منتظر اظهار نظر این نهاد باشد.
🔹 هرچند امروز مجمع نمایندگان طلاب به عنوان واسطه میان طلاب و اعضای جامعه مشغول به حرکت است اما ضرورت ایجاد درگاه ارتباطی مستقیم طلاب با رئیس و اعضای جامعه مدرسین قابل انکار نیست و برای حفظ کیان حوزه و پیوند میان اساتید و شاگردان و گرهگشایی فکری در تمام عرصهها بسیار ضرورت دارد.
🔹 آیت اللهالعظمی خامنهای همچنین در دیدار دیگری با اعضای جامعه مدرسین با تأکید بر ایجاد بازوهای ارتباطی با سراسر کشور بر روی این نکته دست میگذارند که باید ظرفیت جامعه برای جهتدهی به مجموعههای حوزوی مثل امامان جمعه و جماعات مورد استفاده قرار بگیرد و تبادل اطلاعات و جذب استعدادها در دستور کار باشد و به گونهای نباشد که طلاب و فضلا تنها برای انتخابات چشم به مرکز جامعه بدوزند.
🔹 ایشان بر این مسئله نیز اصرار دارند که اگر طلبهای فاضل و جوان و فعال در شهرهای دیگر وجود دارد باید از سوی جامعه جذب بشود و در تشکیلات قرار بگیرد. به عبارتی عنصر جذب دوسویه است و انتظار نمیرود که تنها طلاب و فضلا خود را به جامعه نزدیک کنند بلکه باید جامعه نیز برای جذب قدمهای مؤثری بردارد.
رهبر انقلاب اسلامی در همان دیدار از لزوم ارتباط جامعه با حوزویان اهلِ قلم نیز سخن میگویند و بر این باورند که جامعه مدرسین با آنها باید ارتباط بگیرد و هم از توقعات خودش بگوید و هم سخن نویسندگان حوزوی را بشنود و آنها را زیر چتر خود جای بدهد.
خلاصه کلام این است که جامعه مدرسین باید و میتواند کار تشکیلاتی را در جهت خدمت به نظام و حوزویان قرار بدهد تا به معنای واقعی کلمه خانه امن طلاب و فضلا و خار چشم دشمنان نظام اسلامی باشد.
✅ بر همین اساس بهترین گزینه به عنوان رییس آتی جامعه مدرسین کسی است که نه تنها به مؤلفهی ارتباط با طلاب اعتقاد داشته باشد بلکه برای آن برنامه عملیاتی و تشکیلاتی نیز داشته باشد.
#ارتباط_با_طلاب
#امتداد_جامعه_مدرسین
@Manahejj
هدایت شده از حوزه توییت (توییتر طلاب)🇵🇸
👓 جامعه مدرسین نقش بسیار مهمی در حوزه دارد؛
از انتخاب #شورای_عالی بگیر، تا ایستادن در مقابل #مراجع_منحرف
به قول حضرت آقا:
نقش جامعه مدرسین یک نقش ذاتی است.
‼️ امیدواریم امروز جامعه مدرسین کسی را انتخاب کند که علاوه بر رابطه خوب با طلاب، شجاعت و صراحت مقابل #مراجع_خودخوانده که روز به روز هم بیشتر می شوند، داشته باشد و محکم مقابل جریان #سکولار بایستد
💬 محمد خادمی
@HozeTwit
🌀 ترکیب جدید هیأت رئیسه جامعه مدرسین
🔹 در جلسه عصر امروز شورای عالی جامعه مدرسین ترکیب جدید هیأت رئیسه این نهاد مقدس انقلابی تعیین شد.
حضرات آیات:
➖ سیدهاشم حسینی بوشهری: رییس
➖ سیداحمد خاتمی: نائب رییس اول
➖ عباس کعبی: نائب رییس دوم
➖ محسن اراکی: منشی
➖ محمود عبداللهی: منشی
➖ ابوالقاسم وافی: امین مالی
📌 مناهج:
ضمن تبریک خدمت رییس جدید جامعه مدرسین و یکایک اعضای هیأت رییسه برای ایشان آرزوی موفقیت و توفیقات روزافزون داریم.
قطعا مسؤولیت بسیار بزرگی را عهدهدار گشتهاند و انشاءالله شاهد دوران جدیدی در عمر پر برکت و مقدس جامعه مدرسین باشیم. دورانی که علاوه بر حفظ تمامی ارزشهای سابق، همراه با تحولات بزرگ نیز باشد؛ از جمله #ارتباط_وثیق با اساتید و طلاب حوزههای علمیه.
جامعه مدرسین مأموریتها و اهداف فراوان و قابل توجهی دارد که در سایه مدیریت هیأت رییسه جدید امید است شاهد تحولهای لازم باشیم؛ و همچنین استمرار صراحت و انقلابیگری ایشان موجب ناامیدی #سکولارهای_حوزوی باشد و خواب آنان که #سودای_مرجعیت دارند را آشفته سازد و طلاب حوزه انقلابی را دلگرم و امیدوار کند.
#امتداد_جامعه_مدرسین
@Manahejj
🌀 پیام آیتالله اعرافی مدیر حوزههای علمیه
📝 به مناسبت دومین سالگرد تأسیس رسانه حوزوی مناهج
سلام علیکم
✅ حوزه رویاروی آرمانها و رسالتهای بزرگ قرار دارد و با پیچیدگیهای فراوانی مواجه است و در این مسیر به عزم والا و همت بلند و روح جهادی و انقلابی و هوشمندی بالا نیاز است، و نیز به #نقد_منصفانه و #افق_گشایی_رسانه_ای نیاز مبرم وجود دارد.
✅ و نیز باز آفرینی اندیشه الهی و معارف اسلامی و تراث حوزوی در فضای مجازی راهبردی است که همه باید بدان بپردازیم و ضمن تقدیر از طلاب و فضلای فعال در این زمینهها، توفیقات روزافزون شما و دوستان را از خداوند مهربان خواستارم.
📅 ۲۸ آذر ۱۳۹۹
📌 مناهج:
از بزرگواری حضرت آیتالله اعرافی و سعه صدری که همیشه در برابر نقدها و پیشنهادات داشتند کمال تشکر و قدردانی را داریم.
حقیقتا یکی از مدیران بزرگوار حوزوی که هیچگاه رسانهها را با دید مزاحم ندیدهاند و از نقدها نرنجیدهاند آیتالله اعرافی هستند بلکه ایشان همیشه به استقبال نقدهای منصفانه و پیشنهادات رفتهاند.
#رسانه_حوزوی_مناهج
@Manahejj
🌀 آمدیم تا ...
📝 به بهانه دومین سالگرد تأسیس رسانه حوزوی مناهج
🖋 علی مهدوی (سردبیر)
🔹 درست ۲۷ آذر ماه ۱۳۹۷ بود که با جمعی از دوستان طلبه همپیمان شدیم برای تأسیس یک رسانه مستقل حوزوی؛ با دستان خالی اما امیدوار و با توکل به حضرت حق و توسل به حضرت حجت (عج). چند ماهی بود که آن ایام به صورت خودجوش، مطالعات میدانی فضای مجازی و رسانههای حوزوی را در برنامه شخصی و گروهی خود داشتیم؛ اما هرچه بررسی میکردیم بیشتر احساس نیاز به یک رسانه حوزوی جدید حس میشد. لذا مناهج نیز در سرزمین فضای مجازی با مخاطبینی حوزوی متولد شد...
➖ آمدیم تا تمام قد و به اندازه وسع خویش پیگیر تحقق فرامین و منویات امام حوزه باشیم؛
➖ آمدیم تا بلندگوی امام حوزه باشیم و ندای تحولخواهیاش را به گوش آحاد جامعه روحانیت اعم از مسؤول و استاد و طلبه برسانیم؛
➖ آمدیم تا از حرفها و موضوعاتی بگوییم که کمتر پرداخته شده یا اصلا پرداخته نشده است؛
➖ آمدیم تا طلاب حس نکنند در این فضای حوزوی ملجأ و مأوایی برای شنیده شدن دردها و دغدغههایشان نیست؛
➖ آمدیم تا بگوییم صراط مستقیم تحولخواهی، استقامت میطلبد و ناامیدان در این میدان بیبهرهاند؛
➖ آمدیم تا بگوییم خط روشن تحولخواهی با خط سیاهنمایی و ناامیدسازی متفاوت است. تنها وقتی پیروزیم که طلاب و اساتید -که در واقع پیادهنظام تحول هستند- «امیدوار» باشند و در این مسیر گام بردارند؛
➖ آمدیم تا نشان دهیم تنها در فضای #صبر_انقلابی است که به اهداف تحولی نزدیک میشویم؛ نه پرخاش و بیادبی و هتک بزرگان و مسؤولین؛
➖ آمدیم تا از آحاد طلاب بخواهیم که در این #جهاد_کبیر (خط تبیین ضرورت تحول و مطالبه آن) یکصدا و هماهنگ شوند. اگر در آینده نزدیک حداقل صد گروه کوچک و بزرگ تحولخواه داشته باشیم حوزه، گلستان خواهد شد. اگر این معنا جا بیفتد که عدهای از طلاب و اساتید آینده خود را باید صرف #اصلاح_حوزه کنند در این صورت اصلاح حوزه برای آنها صدقه جاریهای خواهد بود که در اثرش شاهد اصلاح کل جامعه اسلامی در تمامی ساحاتش خواهیم بود.
➖ لذا آمدیم تا با #صراحت_لهجه اما در نهایت تواضع «حوزه مطلوب» را از مسؤولین حوزوی مطالبه کنیم...
✅ #مناهج از تمامی گروهها و آحاد حوزویان جهت همافزایی، دریافت ایدهها و موضوعات لازم برای حوزه و روحانیت استقبال میکند.
مناهج با شما فرهیختگان حوزوی است که دیده میشود و در جریان است؛ همچنان با ما باشید تا قلّهی آرمانها تا تحقق حوزه مطلوب...
#رسانه_حوزوی_مناهج
@Manahejj
#یادداشت_مهمان
🌀 قم میزبان مرکزیت علم
📝 مادامی که میزبان شایستهای باشیم
🖋 ابراهیم عزیزی
🔹 مرکز علم شیعیان زمانی بغداد بود و گاهی قم، گاه به حله کوچ کرد و گاهی در اصفهان رحل اقامت افکند، زمانی دیگر سر از نجف در آورد و اکنون قم به این افتخار نائل شده است.
🔹 این سیاحت معلول عوامل مختلفی است. اما آنچه واضح است اینکه "علم" با هیچ شهری قرارداد ابدی ندارد. بلکه تحت شرایطی می آید و در شرایطی دیگر نقل مکان میکند.
🔹 به نظر نگارنده اگر مراقب نباشیم هیچ بعید نیست که اَمارات کوچ دانش از قم هویدا گشته و آهنگ مقصد دیگری کند؛ چراکه اگر آداب میزبانی را بطور شایسته بجا نیاوریم «يَسْتَبْدِلْ قَوْمًا غَيْرَكُمْ وَلا تَضُرُّوهُ شَيْئًا وَاللَّهُ عَلَى كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ» (توبه/۳۹)
🔻 در حال حاضر پدیدههایی چون: دوری از سبک سنتی تعلیم و تعلم، تقلید ناشیانه از سیستم دانشگاه، پرداختن به حواشی، کاهش چشمگیر آمار متقاضیان حوزه، پدیده مدرکگرایی، اداریشدن روحانیت، پدیده «حجتالاسلام دکتر»، فرار مغزهای حوزه به سایر مراکز علمی و غیر علمی، کاهش میل به تفقه (که از وضعیت دروس خارج پیداست)، آینده مبهم طلاب، شکاف شدید طبقاتی در حوزه و ...، همگی به وضوح گواهی میدهند که دوران طلایی این شهر را باید با تدبیر و تحول حفظ کنیم. و صد افسوس که گاهی ارادهای هم برای مواجهه و حل این مشکلات به چشم نمیخورد.
البته نه تنها مسؤولین موظف به همت برای تحول هستند بلکه آحاد روحانیت هم وظیفه دارند روحیه تحولخواهی را در خود تقویت کنند و تحول حوزه را از مسؤولین مطالبه داشته باشند.
🔹 آیتالله جوادی آملی فرمودند: سه طلبه پای درس علامه نایینی بودند؛ یکی شد علامه امینی و به تنهایی الغدیر را نوشت! یکی شد علامه طباطبایی و به تنهایی المیزان را نوشت. یکی شد آیتالله سید محسن حکیم و به تنهایی مستمسک عروة الوثقی را نوشت! اما امروز از ۵۰ هزار طلبه، سه نفر که تولیدکننده علم باشند، نداریم!
🔹 مرحوم حاج شیخ عبدالکریم حائری در اواخر زمستان سال ۱۳۰۰ هجری شمسی (۲۲ رجب ۱۳۴۰) وارد قم شد و این نقطه آغازین تأسیس حوزه قم است. بدین ترتیب ما چند ماهی تا صد ساله شدن حوزه قم فرصت داریم. مبادا در صد سالگی حوزه رشتههای علمای پیشین را پنبه کنیم؟!!
#مبارزه_برای_تحول
#شورای_عالی
#مرکز_مدیریت
@Manahejj
📠 نظر اعضا
💬 یا امیرالمومنین:
با سلام و تشکر از اهتمام شما در رسیدگی به امور طلاب.
یکی از دغدغه های طلاب که البته مهمترین دغدغه طلاب است به اعتراف مسئولین حوزه دغدغه امور معیشتی است و شهریه طلاب از حداقل حقوق بگیران دولت هم کمتر است.
همانطور که مسؤلین همیشه از این دغدغه صحبت می کنند انتظار داشتیم در مورد یارانه معیشتی رایزنی بکنند از طریق دولت و مجلس که برای طلاب واریز بشه اگر یک دهک جامعه هم مستحق دریافت این یارانه باشند قطعا طلاب هم مستحق دریافت هستند و از مسئولین انتظار داشتیم که خودشان رایزنی ها را داشته باشند.
💬 طلبه:
سلام وقتتون بخیر
ممنون از کانال مفیدتون
ببخشید چرا کسی به داد این ظلمی ک در حق طلاب میشه نمیرسه؟ وام و کمک هزینه مالی ماهيانه به اقشار کم درآمد دادن ولی به طلاب نه فقط هم به این بهونه ک بیمه هستن!!
چرا مسؤولین حوزه سکوت میکنند؟ لطفا در این رابطه یک مطلب بذارید تو کانالتون شاید اقدامی کردند.
💬 حسین:
سلام علیکم بزرگوار
خواهشا مبسوطا نسبت به طرح معیشت(وام یک میلیونی+نفری ۱۰۰تومان...) یک گزارش تهیه بفرمایید از مسئولین حوزه بخواهید این مساله رو پیگیری بفرمایند الان هر کس بیمه واریز کنه خوب قطعا کارمندی یا چیزی هست(که بنابر اطلاع رسانه ملی کمتر از ۴میلیون نمیگیره)
آخه کدوم طلبه شهریه بگیر حتی نصف این مبالغ رو یه جا دیده؟
باتشکر
📌 مناهج:
نظرات بسیاری در اینباره دریافت کردیم. انشاءالله مسؤولین هم در این زمینه آنچه در توان دارند انجام دهند.
#نظر_اعضا
#معیشت
@Manahejj
هدایت شده از خبرگزاری حوزه
🔻در پی گستاخی و سادهلوحیهای اخیر اعلام شد؛
✊ تجدید بیعت حوزههای علمیه با امام خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی
◻️حوزههای علمیه پیمان خود را با رهبری عظیمالشأن انقلاب اسلامی تجدید و از برخی ساده لوحیها و گستاخیهای دشمنپسند اخیر اعلام برائت و حرمتشکنان بیانصاف را به بازگشت به دامن انقلاب و مردم و ارزشهای اخلاقی و توبه در پیشگاه خداوند متعال فرا میخواند و مسؤلان محترم را به پیروی از رهبری معظم و اهتمام به انجام وظایف خود و اوامر رهبری و گره گشایی از کار مردم شریف و پیگیری مسائل سفارش میکند.
🔴 برای تجدید بیعت و ثبت امضای اینترنتی وارد این لینک شوید:👇
hawzahnews.com/news/933757
May 11
💐 ولادت با سعادت حضرت زینب (سلام الله علیها) تهنیت باید
🌀 برجستهترین ویژگی حضرت زینب
💠 امام خامنهای
🔹 در زندگی زینب کبری، این بُعد از همه بارزتر و برجستهتر است. حادثهای مثل روز عاشورا نمیتواند زینب کبری را خرد کند.
شکوه و حشمت ظاهری دستگاه ستمگر جباری مثل یزید و عبیدالله بن زیاد نمیتواند زینب کبری را تحقیر کند.
📅 ۲۵ خرداد ۱۳۸۴
📌 مناهج:
اگر تأسی به این ویژگی، در وجود آحاد روحانیت و به تبع آن در آحاد جامعه نهادینه و هویدا شود ملتی استوار و شکستناپذیر خواهیم بود که در برابر هیچیک از ناملایمات و حوادث و مشکلات نه تنها خم به ابرو نمیآوریم بلکه مجاهدانه به استقبال آنها میرویم تا رسیدن به گشایش و فرج در همه امور.
«طلبه ناامید» در در فرهنگ مقدس روحانیت اصیل انقلابی بیمعناست.
#اسوه_روحانیت
@Manahejj
🌀 بیانیه جامعه مدرسین در پاسخ به سخنان موهن آقای امجد
🔻 بدزبانیها و سخنان موهن یکی از خودباختگان ساده لوح که چندی است در برخی رسانههای مجازی منتشرشده چیزی جز خاکپاشی بر آفتاب نیست.
🔻 دشمنان برای ضربه زدن بهنظام اسلامی به جایگاه حیاتی و پراهمیت #ولایت پی بردهاند و در تلاشی نامبارک میکوشند هجمهها و شبهات شیطانی خود را با تیرهایی مسموم به سمت ولایت پرتاب کنند.
در این میان فردی جاهل و حیران غفلت زده، خود را هیزم آتش دشمن کرده و کشتزار اعمال سابق خود را نیز به آتش کشیده است.
تا جایی که در دفاع از یک مهره اصلی دشمن متخاصم و سرویس جاسوسی در جنگ اطلاعاتی و تروریستی رسانهای تمام قد وارد میدان شده و چون خوارج برای ولی و امام جامعه خط و نشان میکشد.
🔻 این اباطیل از کسانی که در فتنه، سرگردان و حیران شده بودند و حیله شیطان، آنان را ربوده بود عجیب و بعید نیست و مهر تأییدی بر این حقیقت است که دوری از ولایت، غوطه خوردن در جهالت را به همراه خواهد آورد.
🔻 این قافلهسالار و راهبر امین هم در نگاه مؤمنین و مستضعفان جهان و هم در نگاه دشمنان بهعنوان مقتدرترین مدیر و سیاستمدارترین فقیه شناخته شده است و تدبیرها و هدایتهایش سنگینترین توطئهها را خنثی و عمیقترین فتنهها را ناکام گذاشته است.
🔻 چه نادان و شب زدهاند کسانی که چشم خود را بر این حقایق تابناک میبندند و زبان خود را به جسارت میآلایند.
خویشتنداریها در مقابل کلام درشت و لغزشهای فراوان برخی از نفسهای ناپاک، نشان از #سعهصدر مؤمنین دارد و مجالی برای بازگشت و حقشناسی است.
امید داریم خداوند عبرتهای روزگار و کیفرهای پیش رویش را بر ولی نشناسان آشکار کند و تقوا، آنان را از درافتادن در اشتباهات و لغزش در پرتگاهها مانع گردد.
📌 متن کامل بیانیه:👇
hawzahnews.com/x9X25
#جامعه_مدرسین
@Manahejj
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❇️ یلدای مهدوی
آفتاب شب یلدای همه
گریه پشت تمنای همه
مهدی جان!
بی تو دارند همه میمیرند
زود برگرد مسیحای همه
همه شهر به چاه افتادند
مددی یوسف زهرای همه
اللهم عجل لولیک الفرج
#یلدای_مهدوی
@Manahejj
🌀 متنمحوری و آموزشمحوری پژوهش را به حاشیه رانده است
👤 حجت الاسلام استوار میمندی؛ مدیر حوزه علمیه فارس
🔹 پژوهشهای مؤثر حوزوی باید در خدمت جامعه و نظام اسلامی باشد و در موضوعات پایاننامهها نیز نیازسنجی درست صورت گیرد.
🔹 پژوهشهای حوزه باید خروجی داشته باشد و مؤثر واقع شود و آن پژوهشی که در قفسه کتابخانهها بماند و خاک بخورد این را میرساند که چنین پژوهشی مؤثر نیست.
🔹 ما باید در حوزه و در بین اساتید و طلاب پژوهش را تقویت کنیم و پژوهشگاههای ما باید به سمت کاربردی کردن پژوهشهای خود بروند چرا که برخی از پژوهشکدهها پژوهشهایی دارند که تنها در بقعه امکان باقی میمانند و مشخص نیست استفاده از این پژوهشها چقدر اولویت جامعه دینی باشد.
🌐 rasanews.ir/002oUI
#پژوهش
#پایان_نامه
@Manahejj
هدایت شده از حوزه توییت (توییتر طلاب)🇵🇸
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
👓 مهمتر از برائت از شخص امجد، برائت از #شخصیت امجده
🔻 این بخش سخنان #امجد، خیلی در آسیب شناسی شخصیتش مهمه:
امجد، حاصل بمباران #سیاه_نماییه!!
هر طلبه ای که مدام آماج #سیاه_نمایی باشه سرنوشتی بهتر از امجد نخواهد داشت.
از نظر او:
‼️ همه جا خراب است، همه جا فاسد است، دانشگاه خرابه، #حوزه خرابه، این #طلبه است ما درست کردیم؟!! نظر مردم از روحانیت برگشته....
🔹 فلذا حضرت آقا در بیانیه گام دوم، اولین وظیفه را ایجاد #امید و مقابله با سیاهنمایی عنوان کردند.
@HozeTwit
🌀 آسیبشناسی تدریس در حوزههای علمیه
🖋 علی منتظرالمهدی
🔹 قانون مهم در هر تغییر این است: «لزوم حفظ و ارتقاء نقاط قوت موجود + برطرف کردن کاستی ها». پس بیراه نیست وقتی حرف از تحوّل در حوزه میزنیم، اولین مطالبه حمایت از نقاط مثبتی باشند که سالها و حتی قرنها وجود داشته و ریشه دواندهاند.
🔺 «فرصت عادلانه برای تدریس» یک مصداق مهم از این مجموعه میراث گرانبهای ماست، امری موثّر در «رشد علمی»، «انگیزه» و «هویتبخشی» به طلاب جوان. اهمیت این جایگاه، که عجین با تربیت است، باعث شد خود بزرگان حوزه، قبل از تشکیلات مرکز مدیریت به فکر ساماندهی و مسألهای به نام «احراز» در دعوت اساتید بروند. اما نحوه دنبال کردن این دغدغه مهم همراه با آسیبهایی شد که نمیتوان آنها را کمتر از فوایدش دانست:
1️⃣ تدریس #برخی_مؤسسات بین پسرها و دامادها و نهایتا شاگردان تقسیم شدند! واضح است که حفظ حرمت امامزاده در اولین قدم بر متولیاش لازم است، اما اگر بعضی علمای معظم به دلیل «اعتماد بیشتر» یا «احراز صلاحیت راحتتر» و مانند آنها، چشمشان را بر لزوم ایجاد فرصت برابر میان تمام افراد مستعّد و اهل تلاش ببندند، سلسله زعامت علمی حداقل در پارهای موارد «وراثتی» میشود، همانگونه که متأمل منصف به راحتی در قم و نجفِ فعلی میبیند.
2️⃣ ممکن است گاهی ملاکها از نظر «شدت ارتباط» فراختر دیده شدند، اما سختگیری در إعمال قرابتهای فکری جایش را گرفت. طیفی با ادعای سنّت، تحمّل هیچ استاد انقلابی را ندارند و گروهی مدّعی انقلابیگری، پذیرای هیچ سلیقه ولو انقلابی اما متفاوت با خودشان نیستند. این نزاع به سلایق علمی هم تسرّی پیدا کرده و کوچکترین تفاوت مساوی با حذف و خداحافظی است.
3️⃣ در کنار این فرآیندهای آسیبدیده، قوانین نامناسب مرکز مدیریت حوزه هم قوز بالای قوز شدند! اگر فلان قدر مکاسب و کفایه تدریس نکرد باشید و فلان ساله نشوید، حقّ تدریس خارج ندارید هر چند شهید صدر باشید! یا اگر به هر دلیل یا مانعی مجرّد باشید، حکم تدریس به شما نمیدهیم ولو عالم عارفی مانند آخوند کاشی، جهانگیرخان قشقایی یا شیخ مرتضی طالقانی باشید.
4️⃣ البته برنامهریزی نامناسب بعضی از خود اساتید هم نباید مغفول بماند، استادی که روزی هفت یا هشت ساعت تدریس دارد و به احتمال زیاد به جای مطالعه جدید یا تحقیقی نو، در هر دوره به تجربیات علمی دورههای سابق تکیه میکند، راهی برای رشد سایر طلاب باز نمیگذارد. این پدیده علل بسیاری دارد؛ یکی از آنها بحث معیشت است.
❓ اما راه حلّ چیست؟
ادامه دارد...
〰️〰️〰️〰️〰️
🗂 #مبارزه_برای_تحول
#تکلیف_روحانیت
#معضل_تدریس
@Manahejj
🌀 راه حل برطرف شدن آسیبهای موجود در نظام تدریس حوزه علمیه
🖋 علی منتظرالمهدی
🔸 در یادداشت پیشین به آسیبهای موجود در نظام تدریس حوزههای علمیه اشاره شد. اما صرف انتقاد و بیان درد کافی نیست. برای حل این معضل این موارد پیشنهاد میگردد:
1️⃣ برای دعوت اساتید ملاکهایی تعریف شوند که به واقعیت نزدیکترند، به جای شرط چند دور تدریس کفایه برای شروع درس خارج، میتوان تألیف رساله علمی، شرکت در کرسی نظریهپردازی یا مانند آنها را جایگزین کرد. همانگونه که به جای شرط سنّ یا تأهل، باید رو به تشکیل پرونده تربیتی آورد. جالب است در مرکز نخبگان حوزه که به مراتب اهمیت کمتری دارد، از شرکتکنندگان آزمون و مصاحبه تربیتی گرفته میشود؛ اما برای إعطاء حکم تدریس، به تحقیقات محدود میدانی، که غالبا منعطف به جنبههای سیاسی یا قضایی هستند، اکتفاء میشود!
2️⃣ نظام ارزیابی جامع اساتید باید تشکیل شود، باید روند تدریس استاد و موفقیت یا عدم موفقیت او هر سال رصد و تجمیع شود تا روند «احراز توانمندیهای اساتید» برای مسئولان مدارس و مراکز تخصّصی تسهیل شود. حتی شفافیت و انتشار معدّل مجموع اساتید هر مجموعه (و نه ارزیابی تفصیلی هر استاد) کمک مهمی برای متقاضیان پیوستن به آن مدرسه یا مؤسسه است.
3️⃣ قسمتی از فرآیند جذب و رسمیشدن اساتید به مدارس و مؤسسات واگذار شود، در نقطه مقابل نظارتها جدّیتر شود و اگر برآیند اقدامات یک استاد موفقیتآمیز نبود، حکم او لغو شود. این که: «حکم بگیرید و دیگر خیالتان راحت!» مسأله بدی است اما در حوزه فعلی چیز بینظیری نیست. شما اگر طلبه رسمی شوید اما امتحانات خرداد قبول نشوید، شهریور میتوانید تشریف بیاورید، نشد سال بعد و بالاخره اینقدر امتحان میدهید تا قبول شوید. اگر مشکل آییننامهای هم پیدا کردید و مثلا بعد از شش سال هنوز مشغول تحصیل سیوطی هستید، به کمیسیون میروید، بعدش هم روز از نو، روزی از نو! جالب است وقتی به بعضی عزیزان متصدّی این امور اعتراض میشود که به چه حقّی سهم امام(علیه السلام) و بیت المال را خرچ چنین افرادی میکنید؟ پاسخ میدهند شما به چه حقّی دنبال اخراج سرباز امام زمان(عجل الله تعالی فرجه) هستید؟!!
4️⃣ تعارف نداریم. استادی که هشت ساعت تدریس دارد غالبا اهل تحقیق و پژوهش نیست، فاقد هم معطی نمیشود. راه حل چیست؟ تعریف سقف برای ساعت تدریس رسمی، مثلا روزی سه یا چهار ساعت. اینکه به بیش از دو ساعت تدریس حقّ الزحمه نمیدهیم، خوب است ولی کافی نیست!
〰️〰️〰️〰️〰️
🗂 #مبارزه_برای_تحول
#تکلیف_روحانیت
#معضل_تدریس
@Manahejj
#یادداشت_مهمان
🌀 طلبه فقیه و خدمت به نظام اسلامی
📝 راهنمایی برای درس خواندن
🖋 جلیل محبی؛ معاون حقوقی مرکز پژوهشهای مجلس
🔸 رشته حقوق از چند جهت برای طلاب مفیدترین رشتهای است که میتوانند در آن به تحصیل بپردازند زیرا:
🔹 همپوشانی مطالب رشته حقوق با فقه و اصول بسیار بالاست. بجز کتاب طهارات و عبادات باقی مباحث مربوط به رشته حقوق است. از کتاب دفاع تا بیع و اجاره و وکالت و مضاربه و وصیت و ارث تا حدود و تعزیرات و قصاص و دیه تا قضا و شهادات و ادله اثبات همگی دروس رسمی رشته حقوق است و با عنایت به این که طلاب در شرح لمعه و مکاسب و دیگر کتب به طور ریشهای این مباحث را مطالعه میکنند و از سند احادیث و اختلاف اقوال فقها تا فروض نادر را در درس بحث میکاوند، در خواندن علم حقوق بسیار پیشرو و جلوتر از سایر دانشجویان قرار میگیرند.
🔹 طلاب حتی در سطوح معمولیتر به واسطه خواندن رسائل و کتب اصولی از آن دست، در فهم مباحث حقوقی و استنباط دقیقتر به روش مذکور بسیار موفقترند. علم اصول در رشته حقوق قدری سطحی است و صرفاً به نتایج به دست آمده در خلال مباحث اصولی فقهای بزرگ که به نظر مشهور تبدیل شده میپردازد و در این میان طلبهای که تسلط کافی به #رسائل داشته باشد میتواند به عنوان یک نظریهپرداز وارد گود شود. تسلط به #کفایه آخوند هرچند برای بسیاری از مباحث نیاز نمیشود اما کسی که با فهم کفایه وارد فضای حقوق میشود امکان بیشتری برای دقت بیشتر در تدوین و تنقیح قوانین و مقررات حکومتی و اجتماعی نسبت به دیگران دارد.
متن کامل یادداشت در سایت مناهج:
b2n.ir/Raahnama
#رشته_حقوق
@Manahejj