🌀 ضعف اصلی حوزه علمیه و نهادهای تبلیغی
📝 نوروزی که میتواند به حوزه علمیه برنامه محرم و رمضان را بدهد.
🖋 علی مهدوی
🔹حوزه علمیه و بیبرنامگی برای تبلیغ
یکی از خلأهای جدی حوزه علمیه در امر «تبلیغ»، شبکهسازی و همافزایی دستگاههای فعال در امر تبلیغ است. حوزه علمیه هرسال با فخر و مباهات آمار چندین هزارنفره از مبلغینی که در ایام تبلیغی به اقصی نقاط کشور سرازیر میشوند ارائه میکند؛ اما در عمل برای این فرزند اصیل خود(تبلیغ) هیچ برنامه منسجم و حسابشدهای ندارد.
🔹اصلیترین آسیب تبلیغ
اصلیترین آسیب تبلیغ، نشتاختن مخاطب و نداستن سؤال اصلی اوست. حوزه علمیه باید برای هر طیف از مخاطبین، برنامه جدی داشته باشد. صرف اعزام مبلغ، حداقلیترین کار است و هنری به حساب نمیآید. لکن برای مخاطب روستایی، مخاطب شهری، مخاطب مدرسه و مسجد و دانشگاه و... چه باید گفت؟! بالاتر از این سؤال مخاطب کرمانشاهی با سؤال مخاطب شیراز و اصفهان و تبریز و... یکی است؟ عجز حوزه علمیه، #دفتر_تبلیغات و دیگر سازمانهایی که عهدهدار امور تبلیغ هستند در این است که نه سؤال مخاطب را به خوبی دریافتهاند و شناختی از آن دارند و نه اینکه برای دستیابی به آن، اقدام راهگشا و جدی انجام دادهاند. گاهی انبوه بسیاری از مشکلات تنها با یک کلید کوچک قابل گشایش و رفع و رجوع است؛ اما وقتی آن کلید کوچک را نداریم، لاجرم منابع و امکانات بسیاری را هدر میدهیم، اما چیز چشمگیری هم به دست نخواهیم آورد.
🔹#نوروز، بهترین فرصت برای دستیابی به سؤالات مردم
ایام نوروز بهترین فرصت برای حوزه علمیه است تا بیشترین بهرهبرداری را برای رسیدن به سؤالات مردم داشته باشد. در این ایام هر طلبهای روانه دیار خویش است -اصل همزبانی و انس در نوروز رعایت میشود برخلاف دیگر ایام تبلیغی که دفتر تبلیغات مبلّغ کرد را به شیراز، فارس را به تبریز و... میفرستد- و در ضمن دید و بازدیدها با شبهات و سؤالات جدی مردم دیار خویش آشنا خواهد شد. اگر حوزه علمیه یک سامانه -حتی پیامکی- تعبیه کند تا هر طلبهای به تفکیک استان، شهر، بخش و روستا، سؤال اصلی مخاطبین خود را ارسال کند، آیا این کمهزینهترین و میانبرترین راه ممکن برای دستیابی به این مهم نیست؟ چرا این فرصت طلایی را از دست بدهیم؟!
🔹#نوروز، معدّ خوراک تبلیغی رمضان و محرم
وقتی سوالات مخاطبین تجمیع شد؛ حال با این سرمایه عظیم براحتی میتوان خوراک تبلیغی برای محرم و رمضان آماده کرد. دیگر میدانیم مبلّغی که شیراز یا هرکجای ایران اسلامی میرود با چه سطح آمادگی و چه جنس مطالبی باید برود.
🌐 پ.ن: رهبر معظم انقلاب:
امروز، دورهی انقلاب و روزهای کار و حرکتهای جهشی است و #قم به اینگونه نگاهها و جهتگیریهای نو، بیش از پیش احتیاج دارد.
در گذشته چنین توقعاتی از قم وجود نداشت و #حوزه_علمیه، سربهزیر و مشغول کار خود بود اما امروز این انتظار از حوزه علمیه قم وجود دارد که برای ابهامها و مشکلات دینی #راهحل داشته باشد. ۷/بهمن/۱۳۹۷
▫️▫️▫️▫️
📌 پرونده حوزه و فرصتهای طلایی نوروز
#نوروز
#تبلیغ
#مناهج
@Manahejj
🌀 واکنش های حوزوی به #سیل_شمال
🔰حضور رئیس سازمان تبلیغات به عنوان #نماینده_رهبری در سیلاب پای درد دل مردم
🔰آیتالله مکارم:
مردم مجازند یک سوم وجوهات شرعی را به #سیل_زدگان_گلستان اختصاص دهند
🔰 آیت الله صافی گلپایگانی در تماس تلفنی با امام جمعه گرگان:
"سلام و همدردی اینجانب را به مردم عزیزی که گرفتار سیل شدهاند و مشکلات زیادی برای آنها پدید آمده است بويژه اهالي تركمن صحرا برسانید. از همه مسئولان میخواهم همه توان خود را برای خدمت به مردم به کار گیرند. اینجانب نیز دعاگوی همه مردم عزیز آن مناطق هستم."
📌هیئتی از سوی معظم له، برای بازدید و کمکرسانی به سیلزدگان، عازم آن مناطق خواهند شد.
#سیل_گلستان_مازندران
#خدمات_اجتماعی
#مناهج
@Manahejj
🌀پیام رهبر انقلاب در پی حادثه سیل ویرانگر در استانهای گلستان و مازندران
🔰بسمه تعالی
حادثهی سیل ویرانگر در استانهای گلستان و مازندران که خسارتهای سنگین به خانهها و مزارع وارد ساخته و لطمهی سختی به شهرها و روستاها بویژه آققلا وارد ساخته است موجب تأسف و تأثر عمیق اینجانب شد. کمکهای مردمی و ورود دستگاههای عمومی به عرصهی امداد و جبران خسارتها وظیفهی مهمی است که میتواند گوشهای از آلام آن مردم عزیز را برطرف کند.
مردم عزیز خوزستان نیز همچنان درگیر بسیاری از مشکلات ناشی از سیل چندی پیش میباشند. همه وظیفه داریم به کمک سیلزدگان در همهی استانهای کشور بشتابیم. خداوند متعال به مردم عزیز ما بویژه کسانی که در معرض این امتحانات دشوار قرار دارند صبر دهد و با لطف خود سختیها را جبران فرماید.
سیدعلی خامنهای
۳ فروردین ۱۳۹۸
📌ساعاتی بعد رهبر انقلاب دستور گسیل امکانات بیشتر به مناطق سیل زده را به رئیس ستاد کل نیروهای مسلح صادر فرمودند
🔰متن دستور فرمانده معظم کل قوا:
بسمه تعالی
سردار سرلشکر باقری
رئیس محترم ستاد کل نیروهای مسلح
برابر اطلاع، سیل زدگان دو استان شمالی نیاز مبرمی به کمک و امکانات نیروهای مسلح دارند. دستور فرمایید علاوه بر آنچه تاکنون در آن مناطق بکار گرفته شده است امکانات بیشتر برای امداد به آن مناطق گسیل نمایند. گزارش اقدام را بفرستید.
سید علی خامنهای
۳ فروردین ۱۳۹۸
#امام_حوزه
#مناهج
@Manahejj
🌀 سرآغاز تحول در تبلیغ
🖋 محمد حقپرست
🔹مقام معظم رهبری در دیدار با طلاب تهران، به سه وظیفه عمده روحانیت اشاره کردند: «هدایت فکری و دینی»، «هدایت سیاسی و بصیرت افزایی» و «راهنمایی و حضور در عرصه خدمات اجتماعی».
🔹خدمات اجتماعی، همان «تبلیغ عملی» است که در میان روحانیت کم نمونه ندارد. در زلزله کرمانشاه، شاهد حضور هزار نفری طلاب در همان روزهای ابتدائی بودیم. گروه تبلیغی «عباد» نیز هر ساله نوروز خود را با خدمات اجتماعی در مناطق خراسان جنوبی عید میگیرد؛ گروه تبلیغی-جهادی «خانه طلاب» نیز هرساله نوروزش را با اردوی جهادی در منطقه بشاگرد آغاز میکند و چه بسیارند این گروههای کوچک و بزرگ. اینها گوشهای از خدمات اجتماعی طلاب است که چندان رسانهای نمیشود.
🔹اما این بار، همزمان با سیل در استانهای گلستان و مازندران، شاهد حمایتها و پیگیریهای مراجعی چون آیةاللهالعظمی صافی(حفظهالله) هستیم که تیمی را به سمت این استانها اعزام کردند.
🔹این اتفاق خوشایند و البته ضروری، نشان از تحولی نو در «تعامل علما با مردم» دارد؛ رویکردی از همدلی، غمخواری و خدمت به مردم. تا قبل از این، حضور علما در کنار اقشار مستضعف و آسیبدیده جامعه کمتر حس میشد. این بیگانگی تا آنجا پیش رفته بود که بسیاری از مردم علما را از خودشان نمیدانستند و نگاهشان تنها به منبر و رساله محدود شده بود.
🔹اما این بار، طعم حضور علما، دلگرمی زیادی به مردم آسیبدیده داده است، بهویژه اینکه برخی از مناطق استان گلستان سنینشین هستند. این حضور، همان اتحاد واقعی شیعه و سنی است.
🔹شاید معنای حضور رئیس سازمان تبلیغات به عنوان نماینده رهبری، اشاره به همین نکته باشد که مقام معظم رهبری با این انتخاب، درصدد برجسته کردن خدمات اجتماعی روحانیت و اتحاد میان شیعه و سنی هستند.
🌐 امیدواریم این رویکرد جدید، سرآغاز بسیاری از تحولات دیگر در عرصه تبلیغ باشد.
#سیل_گلستان_مازندران
#مرجعیت
#تبلیغ
#خدمات_اجتماعی
#مناهج
@Manahejj
🌀واکنش های حوزوی به #سیل_گلستان_مازندران / 2
🔰آیتاللهالعظمی سبحانی:
🔻مشکلات سیلزدگان سریعتر حل شود
🔻انتقاد از عدم پیشبینی سیل شمال کشور
🔰 حضور نماینده حضرت آیت الله علوی گرگانی در منطقه سیل زده
🔻حضرت آیت الله علوی گرگانی با تاکید بر لزوم تسریع در کمک رسانی به سیل زدگان شمال کشور از کارهای جهادی طلاب در مناطق سیل زده و اظهار تسلی آنها به مردم سیل زده تشکر کردند.
🔰دستور رئیس قوهقضاییه در پی وقوع سیل در دو استان سیل زده به رئیس سازمان بازرسی کشور
🔻باحضور فوری در مناطق سیلزده، ابعاد و زوایای گوناگون حادثه و روند امدادرسانی به سیلزدگان را مورد ارزیابی و نظارت جدی و دقیق قرار دهید.
🔻قصور یا تقصیر احتمالی از سوی هر یک از دستگاهها چه در زمینه عدمپیشبینیهای لازم که منجر به ایراد خسارت شده است و چه نقایص در کمکرسانی و خدماترسانی به مردم، جهت رسیدگیهای بعدی گزارش شود.
#خدمات_اجتماعی
#مرجعیت
#مناهج
@Manahejj
#بهترین_ایده_ارسالی
🌀 عید نوروز، بهترین بهانه برای شروع تبلیغات فامیلی
🖋 احمدرضا کمالی
🔺 قسمت دوم
🔹بهترین راهی که برای تأثیرگذاری بر روی فامیل به نظرم رسید، تشکیل جلسات فامیلی بود. ابتدا هر چهل روز یکبار بود و مدتی بعدش تبدیل شد به جلسات ماهانه. اسمش را گذاشتم جلسات «وحدت فامیلی». در نورزو ۹۱ هنگام دید و بازدید، هر کدام از بستگان را که میدیدم کمی از طرحم براشون توضیح میدادم و اونها هم به لطف خدا استقبال کردند. بهشون میگفتم: «برای اینکه بیشتر همدیگه را ببینیم میخواهیم جلسات ثابت بگذاریم و با ساده برگزارشدن جلسات کمک کنیم تا همه بتونند مهمانی بدهند و در کنارش هم تلاوت قرآنی مختصر داشته باشیم هدیه به امواتمون و دقایقی هم نکته دینی و اخلاقی بگیم تا از کنار هم بودنمون بیشتر لذت برده و بهتر استفاده کنیم.» فامیل ما هم چون اهل رفت و آمد بودند از اینکه مهمانیها قراره نظم پیدا کنه و ساده بشه خوششون اومد و همراهی کردند.
🔰 نحوه پیشبرد جلسات:
🔹روال جلسات هم از ابتدا به این صورت است که ابتدا یک تلاوت قرآن دستهجمعی داریم و پس از آن بنده نیم ساعت تا یکساعت، ارائه مباحث مفید و موردنیاز. معمولا شروع جلسات همزمان با اذان است که پس از چند جلسه به درخواست فامیل، نماز جماعت هم برگزار شد. در کنار اینها صندوق قرضالحسنه هم تشکیل دادیم که در حال حاضر هر ماه، یک وام دو میلیون تومانی به اعضا پرداخت میشه.
🔹هدف از ارائه مباحث معرفتی، این بود که فامیل در پیگیری مباحث معرفتی و اصلاح سبک زندگی دغدغهمند شوند. و بدانند در زندگی غیر از مسائل مادی، مسائل مهمتری نیز وجود دارد ونهایتا بعد از تشنگی، خودشان بدنبال آب بروند. چرا که قطعا با یک جلسه یکساعته در ماه، مطلب چندانی نمیشه انتقال داد.
🔹چگونگی برگزاری جلسه اول:
با توجه به اهداف مذکور و با توجه به شرایط مخاطبین، جلسه اول را که برای انگیزهبخشی اولیه بسیار مهم بود با #مسابقه جذابی آغاز کردم که طی آن هم جلسه به شور و شعف بیاید و هم مطلبی در این میان انتقال یابد. این جلسه در شب ولادت حضرت زهرا (سلامالله علیها) و روز زن برگزار شد. به همین خاطر مسابقهای کتبی میان آقایان جلسه با موضوع روانشناسی خانمها برگزار کردم.
بعد برگه هر مرد را به همسرش برای تصحیح دادیم. در خلال مسابقه و هنگام تصحیح برگهها شور و هیجان زیادی در جمع افتاد و باب خنده و شوخی بسیار فراهم بود. جایزه دو نفر اول را هم بمناسبت روز زن به همسرانشان تقدیم کردیم. بعد از مسابقه بسیاری از خانمها و آقایان فهمیده بودند در این چند سالی که در کنار یکدیگر زندگی می کردند بدیهی ترین اطلاعات از همسرشان را نمیدانستند. از آن روز به وضوح دیده میشد که همگی بخصوص زوجهای جوان در تکاپوی مباحث خانواده قرار گرفتهاند. بطوری که در همان جلسه برخی آقایان خواستند کتابهایی در این زمینه معرفی کنم.
🔹چگونگی ارائه مباحث:
جذابیت جلسه اول یکی از عوامل تأثیرگذار برای تداوم جلسات بعدی شد. نکته مهم آنکه بنده با توجه به روحیات جمع، تا بحال هر جلسه را به شکلی متفاوت از جلسات دیگر برگزار کردم تا یکنواختگی باعث کاستن علاقه اعضا نشود. ضمن اینکه چاشنی خنده و شوخی هم بعضا لحاظ میشد.
تا کنون مباحث خانواده (روابط زوجین و تربیت فرزند)، معرفتی و اخلاقی در این جلسات مطرح بوده است. که البته غالبا اختصاص به مباحث خانواده و سبک زندگی داشته است در قالب: مسابقه، پخش کلیپ و پخش سخنرانی با ویدئو پرژکتور، سخنرانی خودم و ... . پس از مدتی اعضا را به بهانههای مختلف تشویق به کتابخوانی میکردم. بخشی از زمان جلسات را هم بعضا به برگزاری مسابقه میان بچهها اختصاص میدادم و جوایزی هم در بعضی جلسات به آنها داده میشد. اکنون حدود سه تا چهارسال است که یکی از روحانیون موفق اصفهان که متخصص در زمینه کار با کودکان است در جلسات وحدت فامیلی بصورت جداگانه با بچهها کار میکند که واقعا اثراتش محسوس و چشمگیر بوده.
🔹برخی از تأثیرات جلسات بر روی اعضای فامیل:
۱. اهتمام به تلاوت قرآن و بهبود قرائت
۲. افزایش کتابخوانی
۳. افزایش مهارت در ارتباط با همسر و تربیت فرزند
۴. افزایش دغدغه نسبت به مسائل دینی و اخلاقی و پیگیری بیشتر
۵. رشد معرفت دینی
۶. کاهش تجملگرایی و سادهترشدن پوششها و مهمانیها
۷. اسلامیتر شدن پوشش خانمها
۸. انس و صمیمیت بیشتر اعضای فامیل با یکدیگر
۹. رشد دینی و اخلاقی بچههای فامیل و محجبه شدن دختران
۱۰. بهبود نگرش اعضا نسبت به روحانیت و نظام اسلامی
📌 ادامه در پست بعد👇🏻👇🏻
#تبلیغ_فامیلی
#نوروز
#مناهج
@Manahejj
نکات مهم پایانی:
اولا) نسخهای که من از تجربه خودم برای تبلیغ فامیلی ارئه دادم شاید برای فامیل شما مناسب نباشه. حتما باید برنامهریزیها براساس ویژگیهای مخاطب خودتون صورت بگیره.
ثانیا) در این راه باید صبوری کنید. در بسیاری از موارد، تنها گذشت و تحمل شماست که کارها را پیش میبره.
ثالثا) برای کسانی که به هر دلیل امکان تشکیل جلسات فامیلی را ندارند، فضای مجازی و تشکیل کانالها و گروههای فامیلی فرصت خوبی برای تبلیغ فامیلی است.
رابعا) خانوادههایتان را در این راه با خود همراه کنید که بسیار در پیشرفت کارتان مؤثرند.
در پایان باید بگم که طی این تجربه چندین سالهای که داشتم، نکات و روشهای بسیار دیگری بود که باید خدمتتون تقدیم میکردم؛ ولی بدلیل رعایت اختصار ممکن نشد. دوستانی که تمایل به پیگیری «تبلیغ فامیلی» دارند بفرمایند تا این تجربیات در اختیارشان قرار بگیره.
▫️▫️▫️▫️
📌پرونده حوزه و فرصتهای طلایی نوروز
#تبلیغ_فامیلی
#نوروز
#مناهج
@Manahejj
مناهج 🇵🇸🇮🇷
#بهترین_ایده_ارسالی 🌀 عید نوروز، بهترین بهانه برای شروع تبلیغات فامیلی 🖋 احمدرضا کمالی 🔺 قسمت دوم
💬 #نظر_اعضا
کاربر: یا مهدی:
🔺به ضرورت و اهمیت تبلیغ در جمع فامیل میتوان از آغازین لحظات دعوت رسمی پیامبر(ص) در جمع نزدیکان خود پی برد.
🔺امروزه بهنظر میرسد چون ارتباطات اجتماعی به طلبه، آموزش داده نشده طلبه در جمع فامیل، آنچنان تاثیری که باید داشته باشد و بگذارد را ندارد.
🔺بهترین لحظات یک خانواده و شادترین لحظهها جشنهای عروسی یا تولد میتواند باشد که در این مواقع به خاطر برخی ملاحظات شرعی، طلبه و خانواده طلبه حضور پیدا نمیکند و به مرور زمان احساس گوشهگیر شدن اعضای خانواده طلاب میتواند آسیبهایی را به دنبال داشته باشد و نتواند رسالت تبلیغی خود را ایفا کند.
🌐 جای خالی آموزش مهارتهای ارتباطی و اجتماعی برای طلاب بهشدت حس میشود.
#مناهج
@Manahejj
🌀واکنش های حوزوی به #سیل_گلستان_مازندران / 3
🔰اطلاعیه دفتر آیتالله وحیدخراسانی:
🔻حضرت آیت الله وحیدخراسانی، ضمن اظهار همدردی با افراد حادثه دیده، هیئتی را برای بررسی و رسیدگی به وضعیت آسیبدیدگان و اهدای ارزاق و کمکهای مورد نیاز این افراد اعزام نمودند.
🔰امدادرسانی مبلغین به سیل زدگان گلستان
حوزه نیوز
#خدمات_اجتماعی
#مناهج
@Manahejj
📝 وی
🖋 علی مهدیان
🌾 وی نام روستایی در غرب هرمزگان که هیچ خانواده ای در آن بیکار نیست. محور این حرکت طلبه ای است به نام شیخ عباس زارعی.
🌾تربیت یافته حوزه علمیه بشاگرد. میگوید جمله ای که در من تاثیر جدی کرد جمله ای از #حاج_عبدالله_والی بود وقتی به من گفت «شل و ول نباش» .
🌾میگفت درس طلبگیم که پیش میرفت با خودم تصمیم گرفتم هم امام حاضرین در مسجد باشم هم امام غایبین. میگفت میز و صندلی های پایگاه بسیج را برداشتم و تبدیلش کردم به کارگاه صنایع دستی. آنقدر کار را ادامه دادم که تمام خانواده های روستا درگیر کار شدند.
🌾 هر وقت کسی بی انگیزه میشد جلساتی داشتیم برای انگیزه بخشی به نیروها. کار طلبگی من اینگونه بود. هر جا لازم بود آستین بالا میزدم. به مرور روستاهای اطراف روستا نیز درگیر کار شدند. برای خودم تیم و تشکیلاتی درست کردم و به مرور یک #چشم_انداز ۱۵ساله نوشتم.
🌾برای محصلین و نوجوانها نیز برنامه ریزی کردم که مشغول کار شوند. از فضاهای مجازی نیز برای بازار فروش استفاده کردم.
🌾سال #رونق_تولید است. امشب کنار این طلبه بشاگردی چقدر عزم دیدم چقدر فهم دیدم چقدر جدیت یافتم. جملات رهبری را چقدر با اخلاص و عمیق اما بی ادعا و گمنام پی میگرفت . این یکی از ثمرات کوثر بشاگرد، مرحوم حاج عبدالله والی است.
#خدمات_اجتماعی
#مناهج
@ali_mahdiyan
@Manahejj
مناهج 🇵🇸🇮🇷
#بهترین_ایده_ارسالی 🌀 عید نوروز، بهترین بهانه برای شروع تبلیغات فامیلی 🖋 احمدرضا کمالی 🔺 قسمت دوم
💬 #نظر_اعضا
کاربر: Mira:
🔹نوروز فرصت خوبی برای تبلیغ هست،قبول. باید تبلیغ رو از انحصار ایام حزن خارج کرد، قبول. نهادها و مسئولین در این دههها نسبت به برنامهریزی برای این موضوع غفلت کردند، قبول.
🔹اما اگر در ایام نوروز قصد تبلیغ در بین فامیل و بستگان خودتون رو دارید، این کار ملاحظات و دقتهای جدی رو لازم داره، که تبلیغ در بین غریبهها با جایگاه مبلّغ به اون مهارتها نیاز نداره.
🔹افراد زیادی هستند که به دلیل احساس تکلیف و صفای باطنی که دارند در این عرصه وارد میشوند بدون اینکه مهارت روابط اجتماعی رو داشته باشند و من که خودم شاهد و نظارهگر بسیاری از این برخورد ها بودم ، به وضوح اثر ضد تبلیغی و اثر معکوس این رفتارها را دیدم .
🔰پیشنهادات من این هست که خواهشا:
1⃣ تصنعی برخورد نکنید و خودتون باشید، قرار نیست در طی ۱۳ روز تمام آشنایان و فامیلها را با کلمات قصار و گریزهای عالمانه متحول کنید.
2⃣ به فامیل و آشنایان نگاه ابزاری و نگاه از موضع بالا نداشته باشید. گویی ما طلبهها همه دانای کل یا کشتی نجات دیگرانیم و به جز ما همه در حال غرق شدناند.
3⃣ برخی انقدر غرق در فضای تبلیغ و متمرکز بر جذب حداکثری میشوند که صمیمیت و برخورد عادی دوستانه و رفتار مطابق عرف را فراموش میکنند.
4⃣ نوروز شاید بیش از آنکه فرصت تبلیغ باشد ، فرصت یادگیری باشد.
5⃣ چه بسا به دلیل مردمی نبودن و آشنا نبودن به سوالات و دغدغه های مردم و جامعه ، نگاه درستی به مردم نداریم. خشت اول در تربیت، انسان شناسی است. تحلیل درست از انسان و هستی پیدا کنید تا از تربیت لذت ببرید.
6⃣ وسعت دین به وسعت دریاست، به مردم دینی در حد قوطی کبریت ندهید. دین یک سیستم است، یک نگاه به هستی، برنامهای برای زیستن، این حیات را در رگ های جامعه پمپاژ کنید، از مسائل اساسی با مردم صحبت کنید. دین فقط آموزش نماز و حجاب نیست. شاید اهدای یک کتاب بهتر از یک ساعت حرفهای بی ثمر باشد.
7⃣ قبل از ورود به بحثهای تبلیغی ، مدتی بین مردم و فامیل باشید و فقط گوش کنید و گوش کنید و با دقت افکار آنها را تحلیل کنید و برای آنها پاسخهای منطقی پیدا کنید. و بعد با زبان خود قوم به سوی آنها بروید، نه با زبان شیخ و آخوند و فلاسفه.
اگر تحلیل دقیق و زبان قوم را نمیدانیم، منفعت تبلیغ نکردن ما برای اسلام بیشتر است.
8⃣ شهید مطهری میفرمود عیب علم اصول این است که پرداختن بیش از حد به آن ذهن را از فهم مسائل عرفی دور میکند. همین است که زاویه دید ما با مردم متقاوت است ، و تفاهمی نداریم .
تمرین تمرین تمرین. نه افراط و نه تفریط؛ مراقب باشیم.
#مناهج
@Manahejj
🌀 اشتباه محاسباتی در آموزش علم اصول
🖋 هادی چیتساز
🔹مقام معظم رهبری در دیدار با دانشپژوهان مدرسه عالی فقه و علوم اسلامی، به میزان درسهای خارج اصول فعلی انتقاد کرده و از محقق خوئی(ره) به عنوان یک اصولی بزرگ و الگو یاد کردند که درس ایشان ۵ سال طول میکشید.
🔹از سویی دیگر، معظم له درس خارج اصول مستقل ندارند و به بیان نکات اصولی در میان درس فقه اکتفا میکنند. #سیره ایشان، به این معناست که ااصل با درس فقه است که کارگاه اصول است؛ چنانچه فرمودند «عرصه کار در فقه باز است.»
🔹پر واضح است که منظور رهبری، ضیق کردن اصولخوانی، به ویژه درسهای خارج است. اما برخی با مقایسه تعطیلات حوزه نجف و قم، روح مطلب را عوض کردند و میزان درس محقق خوئی و درسهای ۱۵ ساله قم را تقریبا یکسان انگاشتند.
حال آنکه مسئله بر سر ۱۶۰ یا ۱۱۰ جلسه در سال، یا «سرعت بالای مدرس و حجم فراوانِ مطالب» نیست.
🔹مسئله، نحوه آموزش و میزان پرداختن به یک علم آلی و مقدمهای است. مسئله بر سر ۲۴ سال آموزش است؛ یعنی یک سال الموجز، دو سال اصول مظفر، سه سال رسائل، سه سال کفایه (اگر خوب خوانده شود) و ۱۵ سال درس خارج به طور متوسط. مقدمهای که ۲۴ سال طول میکشد، کِی به ذی المقدمه خواهد رسید؟
🔹مسئله، تورم و #زوائد_اصول است. مخالفت رهبری با فکر برخی حوزویان است که به درس های خارج ۱۵ ساله و ۲۰ ساله افتخار میکنند. یا ۳۳ جلد فقط فلسفه اصول مینگارند، تا رسد به خود اصول که معلوم نیست چندصد جلد شود.
🔹تورم اصول، معضل هر دو حوزه نجف و قم است که فرصتهای بینظیر امروز را از دست میدهند. مسئله، زمان تربیت مجتهد برای انقلاب است که در سن جوانی به نوآوری در علوم اسلامی برسد، نه مجتهد ۵۰ ساله.
#مقاومت_در_برابر_تحول
#تورم_اصول
#اصول
#مناهج
@Manahejj
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌀گلایه آیت الله مصباح از بی توجهی به بخش زیادی از آیات و روایات در #حوزه_علمیه
🔻منابع ما در بعضی مسائل از بسیاری از ابواب #فقه بیشتر است.
در #مکاسب کم تر از انگشتان دست از #آیات_قرآن استفاده شده، با این حال یک فقه قوی داریم. چون روی آن کار شده.
🔻آنوقت ده ها آیه در رابطه با #مسائل_اخلاقی_و_خانوادگی داریم که سراغشان نمی رویم.
#علما
#مناهج
@Manahejj
مناهج 🇵🇸🇮🇷
🌀 ضعف اصلی حوزه علمیه و نهادهای تبلیغی 📝 نوروزی که میتواند به حوزه علمیه برنامه محرم و رمضان را بده
🌀 ضعف اصلی در تبلیغ، ندانستن سؤال مخاطب
🔺 عدم آگاهی به نیاز مخاطب، چه بسا تمام زحمات و هزینهها را بر باد دهد. مضاف بر آن اعتبار روحانیت را مورد خدشه قرار میدهد.
#تلخند
#مناهج
@Manahejj
🌀 کمک به گرفتارانی مانند سیل زدگان از بهترین عبادات است ...
🔹 ... به هر حال، واقعنگرى و واقعبينى انسان را متوجه اين امر مىكند كه در اين دنيا گرفتارىهاى زيادى براى همه انسانها پيش مىآيد و فقط نوع، شكل و زمان آن با يكديگر فرق مىكند؛
🔸گاهى بيمارى، فقر و گرفتارى است، گاهى از دست دادن عزيزى است، گاهى هم بلاهاى اجتماعى مانند زلزله، سيل و طوفان است.
🔹مسلّماً كمك كردن به چنين كسانى كه مبتلا به چنين غم و اندوههايى شدهاند و از انجام وظايف خود بازماندهاند و در نهايت، شاد كردن آنها از بهترين عبادات است.
📌کتاب پندهای امام صادق (ع) به رهجویان صادق، آیت الله مصباح، ص 133
دوستان مصباح
#سیل_گلستان_مازندران
#خدمات_اجتماعی
#مناهج
@Manahejj
🌀واکنش های حوزوی به #سیل_گلستان_مازندران / ۴
🔰 اجازه اختصاص نصف سهم امام به سیل زدگان، توسط آیت الله العظمی سیستانی
🔰 کمک ۲۵۰ میلیون تومانی آیتالله مکارم شیرازی به سیلزدگان شمال کشور
🔰 آماده باش ۱۰۰۰ روحانی جهادی برای امدادرسانی به مردم سیلزده
🔰 طلاب مازندرانی مقیم قم در قالب گروه های تبلیغی به کمک هم استانی های خود در مناطق سیل زده شتافتند.
#خدمات_اجتماعی
#مناهج
@Manahejj
🌀 چالش گیم و کاردستی
📖 داستانک عید
🖋 علی مهدوی
امروز اول فروردین هست و طبق رسم هرسال کل فامیل منزل بی بی جمع میشوند. بی بی بزرگ فامیل هست و احترامش برای همه ما واجب. بچهها هر سال منتظر چنین روزی هستند تا بی بی قرآن را باز کنه و آن اسکناسهای تا نخورده و خوشبو را به صغیر و کبیر فامیل بدهد.
محاسنم را شانه و عطر زدم. بچهها هم حاضر شدند و راهی شدیم. به منزل بی بی که رسیدیم بیشتر فامیل جمع بودند. داییها و خالهها تا چشمشون به ما افتاد سریع آمدند استقبال. بعضیها را پارسال همینجا دیده بودیم و برخی را هم چند ماه پیش. بی بی صلواتی چاق کرد و من را با سلام و صلوات بالای مجلس نشاندند. دایی رضا که دایی بزرگتر هست گفت: خدا را شکر آشیخ کریم رفتی حوزه و فامیل ما هم یه روحانی پیدا کرد.
یک کم که سلام احوالپرسیها سرد شد و دیگر همه فامیل جمع شده بودند؛ در تدارک باز کردن سر صحبت درباره شعار سال و یک سری مطالب لازم برای فامیل بودم که آقا حامد، شوهر خاله اکرم گفت: تلویزیون را روشن کنید که تکرار سریال... را الان پخش میکنه.
حواس جماعت هم رفت به سمت تلویزیون؛ خلاصه دیدم حداقل تا آخر فیلم، فضا از کنترل اسلام و روحانیت خارج است. نگاهی به دور و بر کردم چشمم به بچهها افتاد. همه گعده کرده بودند توی ایوان و حسابی با هیجان دور هم جمع شده بودند و گاهی هوار میکشیدند.
پا شدم؛ عبا و عمامه را گذاشتم کنج طاقچه و با عرقچین و دشداشهای که تن داشتم رفتم سراغ بچهها. هر کدام یک گوشی و بعضی تبلت دستشان بود؛ نگاه انداختم دیدم همه در یک بازی شرکت دارند؛ به قول امروزیها بازی چند نفره تحت شبکه(نت).
چیزی نگفتم. جوری که بفهمند منم هستم کنارشون، ایستادم و تماشا کردم. حمید تا فهمید من بالا سرش هستم گفت: عه... شیخ کریم شمایی؟ ببین چه بازی خفنی پیدا کردیم؟
لبخندی زدم و گفتم خب بسلامتی. یک دفعه مسعود با داد از جا پرید و شروع کرد دعوا کردن با کاظم: مگه بهت نمیگم از این طرف بیا؛ مگه نمیگم شلیک کن... اه الکی الکی باختیم. آخه حواست...
دیدم الان جو متشنج میشود، وارد شدم و گفتم: آقا مسعود!
با اخمی که روی فرم صورتش خشکیده بود برگشت به سمت من و گفت: بله شیخ کریم.
گفتم: شما هدفت از این بازی چی هست؟
گفت: خب سرگرمی و تفریح
گفتم: خب آقا مسعود گل، الان که داری ناراحتی میکنی و داد میزنی به هدفت رسیدی؟!
آرام آرام ابروهایش بالا رفت؛ سرش را خاراند و مِن مِنکنان گفت: خب...خب تقصیر کاظمه دیگه... اگه حواسشو جمع میکرد تیم ما نمیباخت.
گفتم: یعنی فقط وقتی برنده باشی سرگرمی؟! خب اینجوری بالاخره کسی که برنده نمیشه همیشه باید اعصابش خرد باشه و ناراحت.
کاظم پرید وسط حرف و گفت: مسعود همیشه داد میزنه.
مسعود هم که خیلی بدش آمده بود که کاظم پیش من خرابش کرده بود گفت: نه اینکه خودت داد نمیزنی و همیشه خوش اخلاقی! فقط تو خوبی...
دیدم باز دعوا بالا گرفت. گفتم بچهها شما هر روز بازی یا به قول خودتون گیم میزنید؟
همگی گفتند: خب معلومه.
گفتم: روزی چقدر؟ یکی گفت دو ساعت یکی گفت سه ساعت یکی گفت مشقامو که نوشتم دیگه فقط تا شب بازی میکنم...
گفتم: یعنی شما این همه بازی میکنید؟ میدونید رییس یکی از بزرگترین شرکتهای بازی به دخترش چقدر در روز اجازه میده بازی کنه؟
مسعود گفت: خب معلومه. بابای آدم رییس یه کمپانی گیم باشه، فک کنم دیگه مدرسه هم نره و فقط انواع بازیها را باباش براش ببره تا تست بگیره کدوم بازی جذابتره برای فروش.
کاظم و بقیه بچهها هم شروع کردند به خیالپردازی: وای ای کاش بابای منم کمپانی گیم داشت... آخ اگه من اون بازی گرونه را که هفته پیش بهت گفتم داشتم...
بلند خندیدم و گفتم: نه بچه ها... به دخترش گفته حق نداری در روز بیش از ۴۵ دقیقه بازی کنی.
بچهها که تعجب کرده بودند و هوش از سرشون پریده بود گفتند: نعع! چراا؟! ۴۵ دقیقه که اصلا چیزی نیست. تا آدم میخواد بفهمه بازی چیه تموم شده.
گفتم: چون میدونه بازی زیاد آدمو معتاد میکنه.
مسعود: یعنی شیخ کریم اینایی که معتادن چون گیم بازی کردند معتاد شدند؟
خندم گرفت، دست روی سرش کشیدم و گفتم: معتاد گیم؛ یعنی اگه یه روز گیم بازی نکنند حالشون خیلی بد و عصبی و ناراحتند. تازه از لحاظ هوش و حافظه هم بچههای ضعیفی میشند؛ و خیلی آسیبهای بد دیگه که بازی داره.
کاظم گفت: یعنی اون رییس شرکته برای همین نمیذاره دخترش زیاد گیم بزنه؟
مسعود گفت: دختر بیچاره گرفتار چه پدری شده.
کاظم گفت: ولی من دیگه خیلی کمتر بازی میکنم. یادمه پارسال کاردستی برامون ساختی شیخ کریم، تا آخر عید به بچههای فامیل یاد دادم و کلی هم کیف کردیم.
مسعود: شیخ کریم، واقعا؟! چه کاردستیهایی بلدید؟ یاد من هم میدید؟
دستی روی محاسنم کشیدم و گفتم: چراکه نه! فقط برو از بیبی، اجازه بگیر و حوض رو آب کن و بذار وسط حیاط.
🔻ادامه در پست بعد...
👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻
@Manahejj
کاظم: مگه قراره آببازی کنیم؟! پس کاردستی؟
- گفتم قراره کاردستیو به آب بندازیم.
همه بچهها باهم هورا کشیدند.
من هم رفتم کیفم را آوردم و یک دسته کاغذ بزرگ که برای کاردستی نگهداشته بودم را بیرون آوردم.
تا نماز ظهر مشغول ساختن قایق و بازی بودیم.
موقع نماز از بس بچهها میخندیدند و خوشحال بودند، بزرگترها متعجب بودند و براشون سؤال بود چی شده بچهها از لاک خودشون بیرون آمدند.
قبل اینکه حواسها پرت بشه و پچپچها شروع، نیت کردم و قامت بستم:
اللهاکبر...
#داستانک
#مناهج
@Manahejj
🌀چرا آخوندهای تلویزیون کودن اند؟
🖋عطا یاوری
🔻حماقت ویژگی مشترک اکثر آخوندهایی ست که در سینما و تلویزیون نمایش داده می شود. این شب ها تلویزیون جمهوری اسلامی، حکومتی که مخالفانش آن را #حکومت_آخوندی می دانند، آخوندی را به نمایش گذاشته که رفتارهایی به دور از رفتارهای مردم عادی دارد. حاج آقای افشه که بارها مورد تمسخر دیگران در فیلم قرار میگیرد هم وکیل دادگستری ست و هم داور فوتبال. تا دلتان بخواهد رفتارهای احمقانه دارد؛ از داد و هوار وسط صحبت دیگران تا تعارف بیسکویت افتاده در چایی اش به مهمان.
🔻مردم ایران این روزها چه آخوندهایی در تلویزیون می بینند؟ آنهایی که تا کمر در گل فرو رفته اند تا بلکه قدری از دردهای #سیل_زده_گان بکاهند یا آنی که وکیل یک صادرکننده است و به شدت کودن؟
🔻نگارنده از صداوسیما به عنوان سرباز خط مقدم جنگ رسانه ای همواره دفاع کرده و بسیاری از نقدها را در پازل جنگ رسانه ای می داند اما با این گل به خودی ها چه میتوان کرد؟ این همه #تصویرسازی_غلط و مغرضانه از روحانیت را چطور میتوان توجیه کرد؟ آن هم در روزهایی که تعداد زیادی از روحانیون در میان مردم سیل زده بیل به دست گرفته اند و مشغول خدمت رسانی اند.
#تبلیغ_علیه_روحانیت
#روحانیت_در_رسانه
#مناهج
@Manahejj
🌀 آخوندهایی که ممنوع التصویرند!
🖋 عطا یاوری
1. عموم مردم تصویر درستی از #روحانیت ندارند، یعنی تصویری از همه ابعاد شخصیت و زندگی این قشر ندارند. روحانیون را یا روی منبر دیدهاند که اقتضای منبر حرفهای علمی و کاملا جدی است، یا در نماز جماعت که باز هم چیزی از این تصویر گیر کسی نمیآید، یا در خیابان و پشت فرمان ماشین که باز هم چون گفتگویی در میان نیست، تصویری مبهم به مخاطبان منتقل میشود.
2. حتی آنهایی که در اقوامشان یک #روحانی دارند و فرصت بیشتری برای تعامل با این قشر دارند هم تصویر واضحی از این افراد در ذهن ندارند و عموما چیزهایی بر اساس برداشتهای شخصی به آنها نسبت میدهند.
3. حالا که تصویر مشخصی از این افراد نیست، فضا برای #دروغسازی و #برچسبزنی فراهم میشود. از دورۀ اول #پهلوی تا چهل سال بعد از #جمهوری_اسلامی ، تبلیغات علیه روحانیت ادامه دارد؛ یک روزی این قشر مایۀ بدشانسی و بدبیاری بودند و حالا عامل بدبختی و #گرانی و هزار مشکل دیگر. این وسط حوزه نشسته و حتی نمیداند مردم دربارۀ آن چگونه میاندیشند و چه میگویند.
4. اگر #حوزه به فکر معرفی خودش نیفتد و کاری برای نشان دادن چهرۀ واقعی روحانیت نکند، کار به دست نااهلان میافتد.
5. به تولیدات تصویری نگاه کنید و ببینید چه کسانی در نقش روحانی بازی میکنند و چه رفتارهایی دارند؛ عموماً بازیگرانِ نقشهای طنز را در این لباس به کار میگیرند و رفتارهایی شبیه به انسانهای کودن و عمیقاً دور از رفتارهای عادی مردم، از روحانیون به نمایش میگذارند.
6. کمتر محصولی در دفاع از #لباس_روحانیت و دارندگان آن تابحال ساخته شده و غیر از چند فیلم و یک سریال که آنها هم حالتی خنثی دارند، بقیه محصولات علیه این لباس بودهاند و به تمسخر و تنزل آن پرداختهاند.
7. فیلمها و سریالها، بخش خوب و قابل تحمل ماجرا هستند؛ سری به #فضای_مجازی بزنید تا تصاویر و کلیپهای زنندهای ببینید که حال هر کسی را از این قشر به هم میزند.
8. به همۀ اینها سوء عملکردهای بعضی از صاحبان لباس روحانیت را هم اضافه کنید تا چاقو خوردنها و فحش و ناسزاها قابل درکتر باشد.
9. باید #حوزۀ_علمیه هم مانند نیروی انتظامی برای فیلمهایی که میخواهند از این لباس استفاده کنند، مجوز صادر کند و ساخت فیلمهایی با نقش روحانی بدون مجوز حوزه امکانپذیر نباشد. این لباس کمتر از لباس نیروی انتظامی نیست.
10. یک سری اقدامات ایجابی هم لازم است؛ مانند ساخت مستند از زندگی طلاب، برنامههای گفتگومحور و از این قبیل تا به مردم روحانیت واقعی نشان داده شود.
#روحانیت_در_رسانه
#مناهج
@Manahejj
🌀 لزوم تأمین معیشت طلاب مستعد
▫️ آیتالله شبیری زنجانی
🔹آیتالله شبیری زنجانی در این دیدار با آیتالله اعرافی، خواستار توجه ویژه مدیریت حوزه به طلاب مستعد شدند و افزودند:
🔹علمای سابق نسبت به طلاب مستعد اهتمام ویژهای داشتند اما الان برخی از طلبههای مستعد به خاطر مشکلات مالی از درس و تحقیق باز میمانند.
1⃣ مرحوم آقای مطهری به خاطر مشکل مالی از قم به تهران رفت. ممکن است بگوییم از او در تهران استفاده شد؛ اما با این استعدادی که ایشان داشت، اگر در قم میماند شاید موفقیت بالاتری داشت.
2⃣ میرزای شیرازی خرج سالیانه مرحوم #آخوند را میدادند. نسبت به طلاب با استعداد سرمایهگذاری خاصی داشتهاند.
3⃣ مرحوم حاج آقا رضا زنجانی میگفت به مرحوم حاج شیخ عبدالکریم حایری گفتم نظر شما درباره «آسید محمد تقی خوانساری» چیست؟ ایشان گفتند علماً و عملاً نظیر او در حوزه وجود ندارد. گفتم بر اثر استیصال میخواهد کاسبی کند. ایشان برای آقای خوانساری شهریه ویژه قرار میدهد.
خبرگزاری حوزه
#مرجعیت
#معیشت_طلاب
#مناهج
@Manahejj
🌀 ویژهنامه سالروز درگذشت آیتالله العظمی #بروجردی
1⃣ زندگینامه و دستاوردها
2⃣ فراز و فرود ورود در سیاست
3⃣ چرایی ترس آیتالله بروجردی از ورود در سیاست
4⃣ تفاوت آیتالله بروجردی با آیتالله کاشانی
5⃣ #غیبت امام خمینی در تشییع آیتالله بروجردی
6⃣ طلوع خمینی، سرآغاز تحولی عظیم
📣 مطالب ویژهنامه به مرور منتشر میشود.
👇👇👇👇
#مرجعیت
#مناهج
@Manahejj
🌀کوتاه و خواندنی از آیت الله بروجردی
1⃣ زندگینامه و دستاوردها
🔰مرجعیت
🔻آیت الله بروجردی از شاگردان آخوند خراسانی بود که بعد از بازگشت از نجف در بروجرد ساکن شد.
🔻چند سال پس از درگذشت عبدالکریم حائری یزدی به دعوت مراجع سه گانه (حجت، خوانساری، صدر) به قم آمد و ریاست حوزه علمیه قم را بر عهده گرفت.
🔻پس از درگذشت سید ابوالحسن اصفهانی، ایشان مهمترین مرجع شیعیان بود و در دهه ۱۳۳۰ش مرجع عام شیعیان محسوب میشد.
🔰زعامت
🔻در دوران آیت الله بروجردی حوزه علمیه قم گسترش و تعداد طلاب افزایش زیادی یافت.
🔻با حمایتهای ایشان آثار حدیثی و فقهی متعددی احیاء و منتشر شد. مجموعه بزرگ جامع احادیث الشیعه تحت نظر او تدوین شد.
🔰تقریب
🔻آیتالله بروجردی به تقریب مذاهب اسلامی اهمیت میداد و در این راستا نمایندهای برای عضویت در دارالتقریب به مصر فرستاد.
🔻فتوای معروف محمود شلتوت برای به رسمیت شناخته شدن فقه شیعه نزد اهل سنت نتیجه فعالیتهای آیتالله بروجردی بود.
🔰 مهم ترین اقدامات
🔻اعزام مبلغ به مناطق مختلف ایران و خارج کشور
🔻ایجاد مراکز بزرگ علمی و مذهبی
🔻ساخت مساجد و مدارس در ایران و کشورهای مختلف
🔻درخواست برای گنجاندن درس تعلیمات دینی در دوره ابتدایی مدارس ایران
#ویژهنامه_آیتالله_بروجردی
#مناهج
@Manahejj
🌀ارزش و عظمت آیتالله بروجردی
🔰رهبر انقلاب:
مرحوم آیتالله بروجردی که فوت شده بود، از بس تجلیل از جنازه و نام آن بزرگوار شد عدّه زیادی از پدرها و مادرها و جوانها علاقه پیدا کردند که بچه هاشان یا خودشان بروند طلبه بشوند. وقتی یک چیزی به عنوان ارزش در جامعه شناخته شد، مردم را به طرف خودش جذب میکند.
مقام معظم رهبری؛ ۱۱/خرداد/۱۳۶۰
#ویژهنامه_آیتالله_بروجردی
#مناهج
@Manahejj