🌀دعوت مدیر حوزه از جوانان برای حضور در حوزه های علمیه
🔰آیت الله علیرضا اعرافی در خطبه های ( 17 اسفند 97) نماز جمعه قم:
🔻حوزه های علمیه برآمده از ملت ایران است و در طول تاریخ، خدمات زیادی به این جامعه ارائه کرده است. لذا این حوزه ها برای آینده و ارائه خدمت در همه قلمروها، نیازمند حضور جوانان مستعد، خوشفکر و علاقمند است.
🔻با مطالعه تاریخ حوزه علمیه، گذشته و عظمت امروز حوزه را ببینید و همراهی کنید برای آمدن جوانانی که در آینده، ارکان و پایه های حوزه و خدمتگذار به جامعه و نظام اسلامی شوند.
روابط عمومی مرکز مدیریت حوزه علمیه
#مناهج
@Manahejj
◾ رهبرانقلاب: امام هادی و امامان دیگر علیهم السلام، همه در این خط حرکت کرده اند که حاکمیت خدا را، حاکمیت قانون الهی را بر جامعهها حکومت بدهند. تلاشها شده است، جهادها شده است، زجرها کشیده شده است. زندانها و تبعیدها و شهادتهای پرثمر و پربار در این راه تحمل شده است. ۱۳۶۰/۰۲/۱۸
#مناهج شهادت حضرت هادی علیهالسلام را خدمت تمامی رهروان راه آن امام همام تسلیت عرض میکند.
@Manahejj
نامه امام هادی درباره جبر و اختیار.pdf
1.05M
#احادیث_ناب
📝 نامه مفصل امام هادی علیهالسلام در تبیین جبر و اختیار
🔺یکی از مهمترین مسائل اعتقادی در زمان امام هادی(ع)، مسئلهی «جبر و اختیار» بود. حکومت عباسی به خاطر اغراض سیاسی مروج تفکر جبرگرایی بودند.
🔺اکنون نیز جبرگرایی در بسیاری از کشورهای اسلامی وجود دارد. حضرت در جواب نامهای این مسئله را کامل و مفصل تبیین کرده و از عقیده #شیعه پاسداری میکنند.
🔺اقدام حضرت، نشان از اهمیت ایشان به دغدغهها و نیازهای جامعه دارد.
🔺اقدام مهم دیگر حضرت، بیان زیارتنامه «جامعه کبیره» و زیارت امیرالمؤمنین(ع) در روز غدیر است. زیارت جامعه کبیره یک دوره «امام شناسی» کامل است که علمای زیادی این اثر فاخر را شرح دادهاند.
📌 متن عربی و فارسی نامه را در فایل بالا مشاهده کنید.
#مناهج
@Manahejj
🌀 نظر مقام معظم رهبری دربارهی نقد کتب و افکار بزرگان فقه و اصول
استاد #علیدوست: در جلسهای که به همراه چند تن از اساتید خدمت ایشان بودیم، (این موضوع مربوط به سفر ۱۱ روزه آخر ایشان به قم هست):
🔺یکی از آقایان با این تعبیر به ایشان عرض کرد که «به جدهات زهرا(س) فقه نابود میشود.» حالا جالب هم این است که نظرش [معطوف] به حرفهای بنده بود و من هم نشسته بودم.
🔺ایشان [حضرت آقا] بعد خطاب کردند به من و فرمودند بحث شما دیشب چه بود، یک مقدار توضیح دهید. من توضیح دادم و خود ایشان اشکال کردند. باز من اشکال را جواب دادم. [این را دقت کنید] ایشان فرمود که صاحب حدائق، صاحب مدارک را نقد کرد، فقه نابود شد؟! صاحب جواهر میآید فقه صاحب حدائق را نقد میکند، فقه نابود شد؟! امام خمینی(ره) چقدر مقبول است؟ ولی حرفهایش در حوزه دارد نقد میشود در درسها نقد میشود، [فقه] نابود شد؟!
برنامه شوکران، ۲۲ مرداد ۱۳۹۷
#امام_حوزه
#نقد_علمی
#شیوه_برخورد_علمی
#مناهج
@Manahejj
بسم الله الرحمن الرحیم
🔹با توجه به پیشرو بودن ایام #نوروز، عنوان پرونده شماره دو مناهج را «حوزه علمیه و فرصتهای طلایی نوروز» در نظر گرفتیم.
📌 #فراخوان_ایده_های_تبلیغی
🔹از کلیه طلاب و فضلای عزیز که #تجربه یا #ایده تبلیغی در این ایام داشته و دارند خواهشمندیم ایدهها و نظرات خود را برای مناهج ارسال کنند.
📌 بهترین ایده #هدیه_نقدی دریافت میکند.
با تشکر از همه همراهان مناهج
#مناهج
@Manahejj
🌀اعلام فراخوان طرح های پژوهشی مرکز خدمات حوزه
🔹مرکز خدمات حوزههای علمیه به منظور ارائه خدمات اثربخشتر به جامعه هدف خود و تحقق هرچه بهتر مأموریتهای سازمانی، به اجرای طرحهای پژوهشی نیاز دارد.
1. بررسی خدمترسانی به طلاب و عالمان دینی در کشورهای اسلامی؛
2. بررسی خدمترسانی به عالمان و مبلغان دینی در دین مسیحیت؛
3. آمایش سرزمینی طلاب و روحانیون؛
4. طراحی الگوی معماری مطلوب مسکن متناسب با سبک زندگی اسلامی ایرانی؛
5. شناسایی و اولویتبندی مسائل فرهنگی طلاب و خانوادهها و ارائه راهکارهای مطلوب؛
6. طراحی الگوی مطلوب مشاوره خانواده حوزوی؛
7. شناسایی و بررسی نمادهای طلبگی و ارائه الگوی رفتاری متناسب با اقتضائات زمان و مکان؛
8. طراحی الگوی اسلامی ایرانی مراسم ازدواج؛
9. طراحی الگوی مطلوب تفریح و مسافرت نشاط آفرین حوزویان؛
10. طراحی الگوی مطلوب فعالیت فرهنگی در مجتمعهای مسکونی طلاب و روحانیون؛
11 . طراحی الگوی مطلوب کارآفرینی خانوادههای طلاب متناسب با شئون حوزوی؛
12. شناسایی و دستهبندی و اولویتبندی مشاغل در شأن طلاب و طراحی الگوی مطلوب اشتغال طلاب با توجه به شأن و رسالتهای حوزوی؛
13. راهکارهای تأمین مالی حوزه و روحانیت با در نظر گرفتن عقبه تاریخی و زمینههای شرعی؛
14. طراحی الگوی مطلوب تأمین معاش طلاب و روحانیون؛
15. طراحی مدل انگیزشی ارائه خدمات جهت تعالی نقشآفرینی طلاب و روحانیون.
🔹از پژوهشگران گرامی متقاضی، دعوت میشود رزومه علمی خود(الگوی مندرج در پیوست) را تا ساعت 14 روز دوشنبه 27 اسفند سال جاری به رایانامه (email) معاونتِ برنامهریزی و ارزیابی barnamehrizi@csis.ir ارسال کنند.
رسا
#معیشت_طلاب
#مناهج
@Manahejj
23.6M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌀 رهبر معظم انقلاب:
👈 #مدارک_معادل دانشگاه برای حوزه اشتباه بزرگی بود.
🔍 متن کامل بیانات رهبرانقلاب👇
http://farsi.khamenei.ir/speech-content?id=41898
پ.ن: مسؤولین حوزه تا امروز نتوانستهاند مدرک مستقل حوزوی تعریف کنند!!
#مناهج
@Manahejj
🌀 دعوا بر سر کفایه نیست
🔹 نقدی بر دو قطبی کاذب تغییر یا بقای کتب حوزه
📝 محمد حقپرست
🔺تا صحبت از تحول میشود، اکثر نگاهها، اعم از تحولخواهان و دیگران، به سمت تغییر کتب میرود. حال آنکه تغییر کتب، دغدغه اصلی تحول در نظام آموزشی نیست.
فارغ از این مسئله و بر فرض که کتب فعلی مطلوب باشند، مسئله تحولخواهان «نظام آموزشی» است، نه کفایه و امثال ذلک. مسئله این است که آیا روش تعلیم و تعلم، به گونهای است که بتواند #فکر_فقهی_و_اصولی طلاب را پرورش و ارتقا دهد، یا اینکه صرفا برای قبولی در امتحانات بهکار میآید؟
🔺در نظام آموزشی مطلوب، اولا بهدور از اجبار و اکراه، روزبهروز بر انگیزه طلاب میافزاید؛ ثانیا، تواناییاش را در حل مسائل فقهی-اصولی ارتقا میدهد.
اما اگر نظام آموزشی معیوب باشد، از انواع مؤلفههای امتیاز و اجبار و تهدید استفاده میکند تا شاید درسی برگزار گردد؛ غافل از اینکه نمره قبولی هم با توسل به نمونه سؤال و تلخیص حاصل میشود.
🔺بنابراین دوقطبی تغییر یا بقای کتب، یک دو قطبی کاذب است که اصل مسئله را به حاشیه برده است. با رویکرد فعلی، حتی اگر کتاب عوض شود، تغییر چندانی در رشد فقه و اصول و سایر رشتهها نخواهیم داشت. رهبر معظم انقلاب(حفظهالله) دراینباره میفرمایند:
«يكى از كارها، نظام آموزش است كه در داخل نظام آموزشى، مسألهى تغيير كتب درسى -يا اصلاح و تكميل آنها- نيز يكى از مواد است. بعضى خيالى مىكنند همهى اين حرفهايى كه ما مىزنيم، معنايش اين است كه «معالم» بماند، يا برود. حالا «معالم» مىخواهد بماند، مىخواهد برود؛ اينكه تعيينكننده نيست. چون با رفتن «معالم» مخالفند، با همه اين حرفها مخالفت مىكنند! بحث ما بر سر «معالم» نيست؛ بر سر «شرح لمعه» نيست كه «شرح لمعه» بماند، يا برود؛ «مكاسب» شيخ بماند يا برود. اصلًا صحبت اين نيست.
در حوزه، كارهاى عظيمى #بايد انجام گيرد، تا حوزه آن بشود كه مورد توقّع است. يكى از اين كارها، البته تغيير يا تكميل و اصلاح نظام آموزشى است كه در اصلاح نظام آموزش، انسان احياناً به يكى، دو تا، پنج تا متن درسى برخورد مىكند كه خوب نيست؛ عوض مىشود. بنابراين #دعوا بر سر كتاب «قوانين»، يا كتاب «معالم» و «شرح لمعه» نيست؛ كه بعضى همه حرف را اينجا مىآورند و چون با آن مخالفند، با همه چيز مخالفت مىكنند! قضيه اين نيست. » (۲۸/شهریور/ ۱۳۷۶)
#امام_حوزه
#نظام_آموزشی
#تغییر_کتب
#مناهج
@Manahejj
🌀 حجت الاسلام والمسلمین حسینی نژاد شب گذشته مجددا به عنوان رئیس مجمع نمایندگان طلاب انتخاب شد.
🌀 نقد مناهج بر مجمع نمایندگان در پست بعد
👇🏻👇🏻👇🏻
#مجمع_نمایندگان
#مناهج
@Manahejj
مناهج 🇵🇸🇮🇷
🌀 حجت الاسلام والمسلمین حسینی نژاد شب گذشته مجددا به عنوان رئیس مجمع نمایندگان طلاب انتخاب شد. 🌀 ن
🌀 یک سوزن به خود، یک جوالدوز به دیگران‼️
🔹 بررسی کارنامه مجمع نمایندگان طلاب
📝 محمد حقپرست
در ایام سالگرد تشکیل مجمع نمایندگان طلاب و انتخاب مجدد رییس مجمع، مناهج #کارنامه این نهاد را بررسی میکند.
🔺برخی از وظایف مجمع که در اساسنامه آن آمده، عبارتند از:
1. ایجاد ارتباط بیشتر بین طلاب و فضلاء با مقام معظم رهبری، مراجع عظام تقلید، جامعه مدرسین، شورای عالی حوزههای علمیه و مدیریت حوزههای علمیه در جهت اهداف و مصالح حوزه و نظام اسلامی.
2. اصلاح و تنظیم برنامههای پژوهشی، مراحل آموزشی، کتب و مواد درسی و ایجاد رشتههای تخصصی مورد نیاز.
3. رشد و گسترش آموزههای اخلاقی، سیاسی، اجتماعی و غیره.
4. رشد و گسترش فقه حکومتی مبتنی بر اندیشههای امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری.
5. ایجاد زمینه رشد و شکوفایی استعدادها برای تقویت علمی و اخلاقی حوزه.
6. تربیت مجتهدان، محققان، مدرسان، مدیران، نویسندگان و مبلغان اسلامی شایسته و آگاه به شرائط زمان و مکان.
7. بهبود شرایط و امکانات مناسب تحصیلی و رفع نیازها و مشکلات معیشتی و اقتصادی طلاب و فضلاء حوزه.
🔺مجمع، با تشکیل کمیسیونهای مختلف، قصد دارد این وظایف را عملی کند. اما آنچه تاکنون در این 30 سال اتفاق افتاده، فقط #ادعای ساخت حوزه مطلوب بوده است. (ادعای نگارنده بر اساس واقعیت خارجی حوزه، گزارشات و اخباری رسمی است که از سوی منابع معتبر و سایت مجمع اطلاع رسانی میشود.)
🔺این وظایف، سرفصل بسیاری از #معضلات فعلی حوزه و روحانیت هستند که اگر مجمع نمایندگان تا کنون به آنها بها داده و با طرح و اندیشه سراغ آنها میرفت، یا مشکل از اساس حل شده بود، یا وضع امروزش را نداشت.
🔺تقریبا هیچ نمایندهای بر وظیفه نمایندگی خودش تمرکز ندارد و آن را در آخر لیست، کنار شغلهای دیگرش میگذارد. شاید همین نوعِ نگاه به نمایندگی باشد که مجمع را تقریبا بیخاصیت کرده است.
🔺اما مجمع کاری را برعهده گرفته که تا حدودی وقت نماینده را پر میکند و آن #امضاء برگههای وام و شهریه و... است. این وظیفه نه در اساسنامه آمده، نه روند درستی دارد؛ چون نه نماینده، طلبه را میشناسد، و نه طلبه آشنایی چندانی با نماینده دارد. جالب آنکه تمام مراکزی که از مجمع امضاء میخواهند، به بیخاصیت بودن آن واقفند و باز بر این روند پافشاری دارند.
🔺کار دیگر مجمع، جلسات نمایندگان با طلاب است، اما نه برای هماندیشی و رفع مشکلات حوزه و روحانیت، بلکه صرفا یک سخنرانی اخلاقی فرهنگی سیاسی و گاهی همراه با پاکت است. برای مشاهده فعالیتهای نمایندگان، به کانال رسمی آنها در «ایتا» سربزنید.
🔺از سویی دیگر، برخی از نمایندگان طلاب، عضو #قرارگاه_اساتید_انقلابی نیز هستند. این قرارگاه، رویکردی انتقادی به مجلس و دولت دارد و به کار سیاسی (برگزاری همایش و تجمع و بیانیه) اکتفا میکند. درخواست نگارنده آن است که این عزیزان، اولا به وظایف خودشان در جایگاه حقوقی نمایندگان طلاب بپردازند و دولت و مجلس را کمتر زیر ذرهبین ببرند که فرمود، یک سوزن به خود، یک جوالدوز به دیگران.
#مجمع_نمایندگان
#قرارگاه_اساتید_انقلابی
#مناهج
@Manahejj