#اختصاصی
🌀 حفظ حریم مرجعیت
🔹 پیش از این، در پرونده «سودای مرجعیت» گفته شد:
در اپلیکیشن ایوا نام استاد محمدجواد فاضل در ردیف مراجع درج شده است برای پرداخت آنلاین وجوهات!!
منبع
🔹 در نسخه جدید این اپلیکیشن، نام ایشان حذف شده است. این کار به یقین به نفع حفظ حریم و حرمت مراجع خواهد بود و جای #قدردانی دارد.
🔹 همه ما موظفیم به حفظ حرمت مراجع معظم.
〰〰〰〰〰
📌 گاهنامه (پرونده ششم مناهج) با موضوع سودای مرجعیت را از لینک زیر پیگیری کنید:
https://eitaa.com/manahejj/1410
@Manahejj
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌀 مقاومت دو روزه طلاب در برابر اغتشاشگران
🎥 حوزه علمیه طباطبایینژاد اصفهان
🔹 گزارشی از جزئیات مقاومت دو روزه در برابر اشرار برای حفظ جان ۱۵۰ طلبه قرآنپژوه اصفهانی در مدرسه علمیه طباطبایینژاد اصفهان
@Manahejj
🌀 امام جمعه همدان، دفتر کار نوسازش را به «مرکز تخصصی تربیت کودک و خانواده» اختصاص داد
📝 امام جمعه تراز انقلاب
🔹 حجتالاسلام والمسلمین شعبانی که امروز در شورای فرهنگ عمومی، دفتر کار خود را در سه طبقه و در مکانی مناسب به امر آموزش تخصصی دینی کودک و خانواده اختصاص داد دفتر کار خود را به محلی #قدیمی و #کوچکتر انتقال داد.
🔹 وی همچنین سال گذشته از استفاده از خودروی #ماکسیما امتناع کرد و این خودرو را به استانداری همدان بازگرداند. این دو حرکت امام جمعه جوان که کمتر از یکسال است به عنوان نماینده ولی فقیه در استان همدان منصوب شده است بسیار مورد توجه و تحسین مردم همدان قرار گرفته است.
#امام_جمعه_تراز
#روحانیت_الگو
@Manahejj
🌀 معضل مسکن طلاب
📝 پرونده دوازدهم مناهج
🔹 دوازدهمین #پرونده مناهج به «معضل مسکن طلاب» اختصاص دارد. همواره دغدغه سرپناه یکی از جدیترین نگرانیهای معیشتی طلاب است؛ چراکه ارتباط بسیار زیادی با رشد علمی طلاب دارد. طلبهای که حتی قدرت تأمین اجارهبهای ماهیانه یک منزل کوچک با کمترین امکانات را ندارد چگونه میتواند با فراغ بال و تمرکز به علمآموزی روی بیاورد؟! بر این اساس برخلاف زعم عدهای، باید پیگیری امور معیشتی طلاب نیز در کنار سایر امور اولویتدار حوزه و روحانیت جدی گرفته شود تا خدایناکرده حوزه و روحانیت گرفتار رکود یا عقبگرد نشود. چراکه کم نیستند طلاب و حتی اساتیدی که بخاطر معضل تأمین مسکن یا درس و بحث را به کل رها کردند و یا تمرکز لازم را ندارند.
🔹 در این پرونده سعی میشود به موضوعات ذیل پرداخته شود:
➖ خانه سازمانی طلاب و شهرک مهدیه
➖ مسکنسازی مرکز خدمات برای طلاب و اساتید
➖ مهاجرت معکوس طلاب
➖ نقاط قوت و ضعف منازل طلاب در پردیسان
➖ و ...
🔹 همچنین دست تکتک عزیزانی که با یادداشتها و نظرات خود همواره یاریگر مناهج هستند را میفشاریم و مشتاقانه منتظر بذل توجهشان هستیم.
📌 گفتنی است این سومین پروندهای است که مناهج به موضوع «معیشت طلاب» میپردازد. پیش از این نیز از زوایایی دیگر به این موضوع پرداخته شده است:
🔻 پرونده شماره 1⃣ «پیشنهاد تغییر نظام شهریه»:
https://eitaa.com/manahejj/639
🔻 پرونده شماره 9⃣ «لزوم احیای موقوفات حوزوی»:
https://eitaa.com/manahejj/1755
📲 یادداشتها و نظرات خود را برای این نشانی ارسال کنید:
@Manahejj_Admin
〰〰〰〰〰
🗂 #معضل_مسکن_طلاب
@Manahejj
🌀 ترس رضاخان از مدرس
🔹 در هر رژيمى يك انسان اگر پيدا بشود، متحول میكند كارها را. رضاشاه از مدرس میترسید، آن قدری که از مدرس میترسید، از دزدهای سر گردنه نمیترسید! از تفنگدارها نمیترسید. از مدرس میترسید، که مدرس مانع بود از اینکه یک کارهای زشتی را انجام بدهد، و آخر مدرس را گرفت و کشت.
📌 مناهج:
۱۰ آذر سالروز شهادت مرد میدان مبارزه علیه ظلم «شهید سید حسن مدرس» تسلیت باد.
به یقین شهید مدرس الگو و اسطورهای است برای روحانیت ادوار مختلف تاریخ.
#روحانیت_الگو
@Manahejj
📠 نظر کاربران
💬 م.ر:
سلام...
موضوع مسکن واقعا موضوع مهمیه؛ من خودم طلبه هستم و متاهل؛ دو ماه از وقت خونه م باقی مونده و با این قیمت رهن و اجاره های بالا واقعا خونه پیدا کردن خیلی مشکل شده...
وقتی به مسئولین هم در مورد معیشت و مسکن و ... صحبت کنی میگن ساده زیست باشید؛ علمای قدیم اینطور بودند و اینطور زندگی میکردند !! در حالیکه خودشون...!!
بنده خودم برای مخارج منزل در هفته دو سه روز کارگری میکنم. خیلی طلبه های دیگه رو هم می شناسم که کارگری میکنن...
خب با این اوضاع واقعا میشه درس خوند؟ عالم شد؟ مجتهد شد؟
معیشت طلاب با سواد و علم طلاب رابطه مستقیم داره؛ طلبه ای که برای مخارج زندگی مجبوره دو سه روز در هفته کار کنه انصافا وقت کافی برای درس خوندن داره ؟!
#نظر_اعضا
#معیشت
#مسکن
@Manahejj
🌀 «فراخوان ایده»
📝 قابل توجه طلاب مدارس علمیه قم
🔹 «طلیعه»
طرح فراخوان ایده ازطلاب جوان مدارس علمیه در راستای تبیین و گفتمان سازی و عملیاتی کردن افق های بلندمطرح شد، در بیانیه گام دوم انقلاب است.
🔹 «هدف»
این کار از سوئی، نشان از تقویت روحیه مشورت پذیری مدیران حوزه و توجه به رجوع به افکار عمومی درحوزه است و از جهتی عامل تقویت اعتماد به نفس و مسئولیت پذیری طلاب در رابطه با مسائل مهم و راهبردی مرتبط با انقلاب اسلامی و حوزه علمیه است.
🔹 «مطالبه»
طلاب می توانند ایده های خود را به صورت انفرادی یا گروهی در قالب های طرح مکتوب، اینفوگرافی، فیلم مستند، مصاحبه و گفتگو با صاحب نظران و ... برای ما ارسال نمایند.
🔹 «نتیجه»
تشکیل بانک ایده و استفاده از آن در سیاستگذاری های آتی در حیطه مدارس استان قم از نتایج مشارکت طلاب خواهد بود.
@Manahejj
🌀 به بهانه برگزاری اجلاسیه منطقهای جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در #اصفهان
📝 درخواست بیش از ۶۰ نفر از #فضلای_جوان حوزه علمیه #اصفهان برای دیدار با ریاست جامعه مدرسین
🔹 متن درخواست:
بسم الله الرحمن الرحیم
با عرض سلام و خسته نباشید خدمت مسئول امور فضلاء اصفهان
با توجه به اینکه اصفهان میزبان نهمین اجلاسیه منطقهای جامعه مدرسین در ۱۳ و ۱۴ آذر ماه میباشد، لذا خواهشمندیم جهت آشنایی با نقطه نظرات و اندیشه های حضرات میهمان خصوصا آیت الله محمد یزدی رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه و استفاده از بیانات و راهبردهای سروران گرامی و انتقال دیدگاهها جلسه ای برای فضلای حوزه علمیه اصفهان ترتیب داده شود، چرا که این سربازان انشاءالله در آینده ای نه چندان دور خود فرماندهای میشوند که گوشهای از این جنگ، بدانها سپرده میشود و آموزش سنت سلف صالحش در آن هنگام دیر است، لذا مجدا درخواست داریم جلسهای در این جهت با حضور آن سروران مهیا شود چراکه بهترین روش انتقال تجارب راه رفتگان، ملاقات از نزدیک و بی واسطه است.
والسلام علیکم
جمعی از فضلای اصفهان
۹ آذر ۱۳۹۸
@Manahejj
🌀 وقتی طلاب جوان از قم اخراج میشوند
📝 چندخطی در باب مهاجرت معکوس و نابهنگام طلاب
🖋 احسان ناصری
🔹 مقصد مهاجرت در حوزه و برای طلبهها معمولا قم است و در مواردی حوزههای مرکز هر استان. از مراکز استانها که بگذریم، عموم طلاب برای ادامه تحصیل در سطوح بالاتر قم را انتخاب میکنند. قمی که فضای علمی آمادهای برای تحصیل دارد.
مهاجرت به قم برای طلابی که شرایطش را داشته باشند امر مطلوبی است. طلبهای که در قم درس میخواند هم به لحاظ علمی قوت پیدا میکند و هم در ضمن تحصیل فرصت خودسازی و تعلیم نفس می یابد.
مهاجرت معکوس هم پسندیده است بلکه برای غالب طلاب به حکم آیه نفر واجب است لکن اگر به موقع انجام نشود ثمراتی که در آیه ذکر شده و هدف طلاب از مهاجرت به قم را تامین نمیکند.
طلبه باید در دوره ثمردهیاش به شهر خود رجوع کند. طلبهای که به لحاظ علمی از پس سؤالات شهر خودش بربیاید، سردوگرم روزگار را چشیده و تجربهای اندوخته باشد تا در تعامل با مردم طوری عمل کند که شایستگی نمایندگی دین خدا را داشته باشد. در مدتی هم که در قم بوده مراتبی از تهذیب را سپری کرده و عامل به «فلیبدا به تعلیم نفسه» بوده باشد؛ بالاخره این شخص قرار است امام مردم شود.
شاید عموم طلاب پس از گذراندن سطح چهار حوزه (با یکی دو سال اغماض) به این مراحل رسیده باشند؛ لذا مهاجرت معکوس اگر قبل از این دوره رخ دهد نتایج مطلوبی ندارد.
🔹 اما تابستان امسال، تابستان عجیبی بود. قیمت اجارهبهای مسکن به شکل سرسامآوری بالا رفت و بسیاری از نهالهای حوزه که آمده بودند تا درخت تنومندی شوند و سپس -به حکم قرآن- به شهرشان بازگردند از پس اجاره مسکن و هزینه رهن خانه برنیامدند. حالا طلبهای که بار علمیاش را نبسته لاجرم باید برگردد. این برگشت عموما با شکست روحی هم همراه بوده و حس ناتوانی در طلاب جوانی که مجبور به بازگشت شده بودند نیز ایجاد کرد. این دیگر نهال فروشی نبود، این اخراج نهالها به اجبار زمانه از باغستان حوزه علمیه قم بود که میتوانست تدابیری از پیش برای آن اندیشید اما به هر دلیل هیچ اتفاقی نیفتاد...
〰〰〰〰〰
🗂 #معضل_مسکن_طلاب
#معیشت
#مسکن
@Manahejj
#اختصاصی
🌀 ساخت خانه سازمانی
📝 شهرک مهدیه
🔹 مسأله #خانه خیلی مهم است. اگر این شهرک مهدیه به نتیجه برسد و بشود خانه سازمانی به طلاب داد -یعنی شما بتوانید مثلا در قم پنج هزار، ده هزار خانه [سازمانی] داشته باشید- واقعا خیلی از مشکلات حل خواهد شد. منتها باید زمان معین بشود و الا یکی بخواهد بیاید در این خانه سازمانی مدت زیادی ساکن بشود صحیح نیست.
📌 مناهج:
امروز شهرک مهدیه پس از ۱۹ سال از سخنان رهبر معظم انقلاب چند خانه دارد؟!
چقدر به این مسأله مهم (خانه سازمانی) اهمیت داده شده است؟!
〰️〰️〰️〰️〰️
🗂 #معضل_مسکن_طلاب
#معیشت
#مسکن
@Manahejj
🌀 مهدیه و انبوه منازل خالی از سکنه
📝 گزارش میدانی
🖋 احسان ناصری
🔹 ساعی میگفت اکثر محلههای مهدیه همینطور است. بعضی از خانهها نزدیک دو سال است که خالیاند. بارها به مدیریت شهرک مراجعه کردهام و علت را جویا شدهام. میگویند این خانهها احتیاج به تعمیر دارد و ما هم هزینه تعمیر اینها را نداریم...
📌 متن کامل یادداشت در پست بعد
👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻
〰️〰️〰️〰️〰️
🗂 #معضل_مسکن_طلاب
#معیشت
#مسکن
@Manahejj
🌀 مهدیه و انبوه منازل خالی از سکنه
📝 گزارش میدانی
🖋 احسان ناصری
🔹 شهرک #مهدیه از مفیدترین و پرخرجترین خدمات حوزه به طلاب است. اما همیشه ابهامات و سوالات زیادی دربارهاش وجود داشته است. چندی پیش تعداد قابل توجهی از اعضای #مناهج که ساکن مهدیه هستند خبر دادند که بسیاری از خانههای مهدیه خالی از سکنه هستند! خیلی عجیب بود. در این وانفسای مسکن، خانههای خالی هم در مهدیه وجود دارد؟!
برای اینکه از ماجرا سردربیاورم با یکی از این اعضا قراری گذاشتم تا خانههای خالی را نشان دهد.
🔹 قرارمان محله شهید غفاری بود؛ جلوی مسجد پیامبر اعظم. ۸:۳۰ صبح رسیدم مهدیه. اتاقک نگهبانی ورودی شهرک را رد کردم. همان ابتدای شهرک مجموعه مدیریت مهدیه قرار گرفته است؛ نمیدانم چرا محوطه و اطراف آن به این حال و روز افتاده است؟ از هرجایی فکرش را بکنید گیاهی بیرون زده بود. سر بعضی از کوچهها مصالح ساختمانی رها بود؛ گویی ماسهها در کوچه و خیابان شهرک تجمع اعتراضی کرده بودند.
🔹 به محله شهید غفاری رسیدم. با آقای #ساعی تماس گرفتم. ساعی همانی است که قرار بود خانههای خالی و اوضاع شهرک را نشانم دهد. البته ساعی نام مستعار است. نمیخواست نامش فاش شود. کار عاقلانهای است.
با ساعی وارد نزدیکترین کوچه شدیم. دری را را نشانم داد و گفت: ببین این خانه خالی است. در زدم، کسی جواب نداد. از دو درب گذشتیم، ساعی گفت: این هم خالی است. زنگ زدم، درب خانه را کوبیدم؛ گویا اینجا هم خالی است. به خانههای مقابل رفتیم. دو خانه دیگر را امتحان کردم، آن دو هم خالی بودند. به کوچه دیگری رفتیم و باز هم همان قصه تکرار شد. بعضی منازل به قدری خالی از سکنه و تردد بودهاند که جلوی در آنها بوتههای گیاه روییده بود.
🔹 بین در بعضی از خانهها کاغذهایی بود. کاغذ را برداشتم و باز کردم. مامور اداره برق یادداشتی گذاشته بود به این مضمون: «سه بار برای قرائت کنتور مراجعه شده و...» در همان محله بیش از ده خانه خالی را نشانم داد.
🔹 ساعی میگفت اکثر محلههای مهدیه همینطور است. بعضی از خانهها نزدیک دو سال است که خالیاند. بارها به مدیریت شهرک مراجعه کردهام و علت را جویا شدهام. میگویند این خانهها احتیاج به تعمیر دارد و ما هم هزینه تعمیر اینها را نداریم...
〰️〰️〰️〰️〰️
🗂 #معضل_مسکن_طلاب
#معیشت
#مسکن
@Manahejj
📠 نظر کاربران
💬 همسر طلبه:
من خانم یکی ازطلبهها هستم که خودم هم طلبه هستم.
ماکه مهاجرت کردیم رفتیم شهرستان با اینکه هر دومون میتونستیم ادامه تحصیل بدیم وموفق بشیم. ولی کسانی هستن که مستحق خونههای شهرک مهدیه هستن به داد اونا برسید.
طلبهای که باید درس بخونه و همّ و غمش مسایل دینی باشه میره کارگری که اجاره خونه بده. بعضی شرایط خونههای شهرک مهدیه واقعا خوب نیست بیشتر به درد اساتید وحافظین قرآن و… میخوره بقیه هم هیچی.
اگه امکانش هست بیشتر تحقیق کنید که اونایی که مستحق هستن توی اون خونهها برند.
#نظر_اعضا
#معیشت
#مسکن
@Manahejj
📠 نظر کاربران
💬 هادی:
ما ساکن مهدیه بودیم، بینی و بین الله انگشت شمار هستند که شرایط ما رو داشته باشند، بنده خودم طلبه هستم، برادرم طلبه است، برادر سوم هم تهران کار میکنه، پدرم فوت کرده، من فرزند بزرگتر هستم، یه خواهر کوچیک هم دارم، تو این شرایط ما رو به زور انداختن بیرون.
... اینها یک طرف، این مسئله که بعضی از خونه ها خالی موندن و به کسی ندادن! هنوز خونه ی ما و خیلی از خونه های تخلیه شده خالی مونده، من نمیگم به من بدند، حداقل طلبه هایی که واقعا محتاجن ساکن بشن.
#نظر_اعضا
#معیشت
#مسکن
@Manahejj
🌀 مبارزه طلبه جوان با آسیبهای اجتماعی
حجتالاسلام «سید احسان جویبارپور» طلبهای جوان اهل کهگیلویه و بویراحمد است که در ۱۵ سالگی تصمیم میگیرد وارد حوزه علمیه امام خمینی(ره) شهر اراک شود و یادگیری دروس حوزوی را آغاز کند. حالا ۱۰ سال است که او در شهر اراک روزگار می گذراند و در محلهای به نام باغ خلج، محلهای با آسیبهای اجتماعی بالا، به امید بهبود و #ارتقای_سطح_فرهنگ جوانان و خانوادههای آن منطقه مشغول #خدمت است.
🌐 فارس
#طلبه_موفق
#طلبه_امیدوار
@Manahejj
🌀 بازدید و سرکشی معاون تبلیغ حوزههای علمیه کشور به نمایندگی از آیت الله اعرافی از مدارس علمیه استان فارس
📌 مناهج:
بعد از اغتشاشات اخیر و حمله به برخی از مدارس علمیه استان فارس، شاید هیچچیزی بالاتر از سرکشی یک مسؤول بلندپایه حوزوی و تفقد از طلاب این مدارس نباشد.
مناهج از این اقدام آیت الله اعرافی و حجتالاسلام نبوی کمال تشکر و قدردانی را دارد.
@Manahejj
🌀 طوفان در مهدیه
📝 اخراج گسترده ساکنین غیر مجاز
🖋 علی مهدوی
🔹 اولین منازل شهرک مهدیه در سال ۱۳۷۲ واگذار شده است. اساسا تولد مهدیه را میتوان از همان ابتدای دهه هفتاد دانست. شهرکی با ۶۰۰ هکتار زمین که قرار بود تعداد منازلش به دوازده هزار برسد و مرهمی باشد بر زخم بیسرپناهی طلاب. اما قطار ساخت و ساز شهرک مهدیه آرام آرام کند و متوقف شد. مهدیه امروز حدود ۲۵۰۰ منزل مسکونی دارد.
🔹 نهایت زمان شرعی و قانونی سکونت در مهدیه پنج سال است. سال ۱۳۹۵ یکی از تحولات حوزه علمیه که مورد رسیدگی قرار گرفت امور شهرک مهدیه بود. گزارش آیت الله اعرافی در سالن اجتماعات فیضیه حاکی از آن بود که بیش از ۹۰۰ نفر (بیش از یک سوم ظرفیت مهدیه) غیر مجاز در مهدیه ساکن هستند! افرادی که قدمت سکونت برخی از ایشان بیش از ۲۰ سال بود؛ یعنی همسن مهدیه! حتی برخی از ایشان ادعای مالکیت پیدا کرده و عنوان خویش را مستأجر و منزلی که در آن نشسته بودند را دیگر خانه سازمانی نمیدانستند.
🔹 دستور آیتالله اعرافی برای اخراج ساکنین غیر مجاز، امیدی بود برای طلابی که سالیان سال منتظر خالی شدن منازل مهدیه و اسکان خویش بودند؛ آنقدر که برخی از ایشان نه تنها دوره سطحشان خاتمه یافته بود بلکه چندسالی نیز از خارج را گذرانده بودند. آبان سال ۱۳۹۷ حجتالاسلام ملکدار «مسئول مرکز امور طلاب و دانش آموختگان حوزه های علمیه» در گفتگو با خبرگزاری حوزه، خبر از آغاز ثبت نام مجدد برای شهرک مهدیه میدهد وآمار تعداد اخراجیهای مهدیه را اعلام میکند.
🔹 شنیدهها حاکی است؛ اخراج برخی از این افراد آنچنان ساده هم نبوده است؛ بلکه کار را به قطع شهریه و دادگاه ویژه هم کشانده است. البته همه این افراد هم ادعای مالکیت نداشتهاند؛ برخی به دلیل فقر شدید و عدم تمکن از اجاره منزلی دیگر، استنکاف از خروج داشته و دارند. البته مناهج برای چنین مواردی پیشنهاداتی دارد که در آینده منتشر خواهد شد.
🔹 به هر روی تا امروز حدود ۹۰۰ نفر اخراج شده و ظاهراً تنها ۵۰ نفر از ساکنین غیر مجاز باقی ماندهاند که بیش از یک سال از سکونت غیر مجازشان گذشته است.
〰️〰️〰️〰️〰️
🗂 #معضل_مسکن_طلاب
#معیشت
#مسکن
@Manahejj
🌀 سخن سردبیر
یک. خیل زیادی از اعضا و سروران گرامی #مناهج پیامهای تشکر ارسال میکنند بابت پرداختن به مطالبات طلاب.
خدمت همه بزرگواران عرض میکنم که بیش از هرچیز نیازمند دعای خالصانه شما برای خدمت هرچه بهتر هستیم. ممنون بابت همه الطاف و محبتها.
دو. به دلیل حجم انبوه پیامهای دریافتی، از انتشار همه پیامها معذوریم. مخصوصا اینکه برخی پیامهای تلخ و دلخراش ممکن است موجب اضطراب و تشویش دیگر اعضا شود.
مطمئن باشید پیامهای ارسالی اعضا گرچه منتشر نشود؛ اما تدوین خواهد شد و حتما برای «شورای عالی حوزههای علمیه» ارسال خواهد شد تا در جریان رنج و مصایب طلاب در این وانفسای معیشتی و بحران #مسکن قرار بگیرند.
سه. همراهان گرامی به یک نکته توجه داشته و آن هم اینکه حوزه علمیه در بحران عدم #بودجه قرار دارد. در چنین شرایطی باید دنبال ارائه راهکارهای عملیاتی و قابل اجرا بود. لطفا راهکارهای خود را ارسال کنید تا علاوه بر انتشار، در سندی مجزا تنظیم و برای مسؤولین حوزوی ارسال شود.
چهار. برخی از عزیزان از بیعدالتیها گله دارند. فی المثل میگویند: «افرادی را میشناسیم که صاحبخانه هستند اما به ناحق در مهدیه ساکن هستند» و موارد از این دست؛ اما وقتی گفته میشود این افراد را معرفی کنید تا مدیریت اخراجشان کند بهانههای مختلف میآورند!!
بزرگواران! زمانی حق گله و شکایت داریم که ما هم برای اصلاح، یک قدم برداریم وگرنه کلیگویی و مبهمگویی که آسان است.
طبق آمار اعلام شده: مدیریت مهدیه تاکنون حدود ۹۰۰ نفر ساکن غیر مجاز را اخراج کرده؛ پس عزم جدی برای بیرون کردن افرادِ به ناحق ساکن وجود دارد؛ لذا شما به هر طریق (ولو ناشناس) مدیریت را از اطلاعاتی که دارید آگاه کنید.
📌 در پایان مجددا از همراهی و حمایت تکتک اعضای مناهج کمال قدردانی و تشکر را دارم. همچون گذشته ما را با پیشنهادات و انتقادات سازنده خویش یاری بفرمایید.
📲 راه ارتباطی با ما:
@Manahejj_Admin
〰️〰️〰️〰️〰️
🗂 #معضل_مسکن_طلاب
#معیشت
#مسکن
@Manahejj
🌀 ارتباطات گسترده ائمه عسکریین با وجود شدیدترین محدودیتها
💠 رهبر معظم انقلاب
🔹 حضرت هادی و حضرت عسکری در همان شهر سامرا، که در واقع مثل یک پادگان بود - یک شهر بزرگِ آنچنانی نبود؛ پایتخت نوبنیادی بود که «سُرّ من رأی»؛ سران و اعیان و رجالِ حکومت و به قدری از مردم عادی که حوایج روزمره را برطرف کنند، در آن جمع شده بودند - توانسته بودند این همه #ارتباطات را با سرتاسر دنیای اسلام تنظیم کنند. وقتی ما ابعاد زندگی ائمه را نگاه کنیم، میفهمیم اینها چهکار میکردند.
🔹 بنابراین فقط این نبود که اینها مسائل نماز و روزه یا طهارت و نجاسات را جواب بدهند؛ در موضع «امام» -با همان معنای اسلامیِ خودش- قرار میگرفتند و با مردم حرف میزدند. بهنظر من این بعد در کنار این ابعاد قابل توجه است.
🔹 شما میبینید که حضرت هادی را از مدینه به سامرا میآورند و در سنین جوانی -چهل و دو سالگی- ایشان را به شهادت میرسانند؛ یا حضرت عسکری در بیست و هشت سالگی به شهادت میرسند؛ اینها همه نشاندهندهی حرکت عظیم ائمه (علیهمالسّلام) و شیعیان و اصحاب آن بزرگوارها در سرتاسر تاریخ بوده. با اینکه دستگاه خلفا، دستگاه پلیسیِ با شدت عمل بود، درعینحال ائمه (علیهمالسّلام) اینگونه موفق شدند.
👈🏻 غرض، در کنار غربت، این عزت و عظمت را هم باید دید.
📅 ۲۰ اردیبهشت ۱۳۸۲
📌 مناهج:
ولادت با سعادت امام حسن عسکری علیه السلام بر همه محبین و رهروان راه حضرتش مبارک باد.
براستی حضرتش الگوی تام انقلابیگری و عدم یأس حتی در شدیدترین محدودیتهاست.
شیعیان و محبین ایشان نیز به تأسی از ایشان همواره باید امیدوار و مطمئن باشند که با استقامت و اراده جدی، هر مانعی را میتوان کنار زد و هر تحولی را به ثمر نشاند. یأس و نومیدی از القائات شیطان است.
@Manahejj
🌀 با حضور رئیس دفتر مقام معظم رهبری؛
🔹 نماینده جدید ولی فقیه در لرستان معرفی شد
🔰 نماینده جدید ولی فقیه در لرستان را بهتر بشناسیم
🔹 حجت الاسلام والمسلمین سیداحمدرضا شاهرخی، سال 1345 در یک خانواده روحانی و مذهبی، در شهر خرمآباد دیده به جهان گشود.
🔹 وی علاوه بر مدرک سطح 4 حوزه، دارای مدرک کارشناسی ارشد فلسفه از دانشگاه علامه طباطبایی در سال 1374 و دکترای کلام از دانشگاه قم در سال 1378 است.
🔹 ایشان قریب به ۲۰ ماه در جبهههای نبرد حق علیه باطل حضور تبلیغی و رزمی داشته است.
🌐 خبرگزاری حوزه
@Manahejj
🌀 از شهرک مهدیه چه میدانید؟
🔻 اطلاعات کلی
قدمت اولین منازل: ۲۶ سال
مساحت اراضی مهدیه: ۶۰۰ هکتار
واحدهای ساخته شده: ۲۵۰۰ واحد
اراضی معطل و ساخته نشده: ۸۵ درصد کل مهدیه
واحدهای خالی محتاج تعمیرات: ۵۰۰ واحد
🔻 تعمیر و ساخت
هزینه تعمیرات: ۸ میلیارد تومان
هزینه ساخت واحدهای جدید: هر متر ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان
بودجه حوزه برای ساخت و تعمیرات: صفر
🔻 اخراجیها
ساکنین غیرمجاز در سال ۹۴: ۹۵۰ نفر
ساکنین «بیش از یک سال سکونت غیرمجاز» تا امروز: ۵۰ نفر
〰️〰️〰️〰️〰️
🗂 #معضل_مسکن_طلاب
#معیشت
#مسکن
@Manahejj
🌀 یک تیر و دو نشان
📝 تأمین بودجه تعمیرات مهدیه و کمک به طلاب
🖋 رضا حسینی
🔹 بسیاری از طلاب مشتاق حضور در شهرک مهدیه هستند، اشتیاقی که بخاطر فرار از اجارههای افسار گسیخته و جابجاییهای مکرر، اشتیاقی معقول و بدیهی است. اما شاید برخی ندانند که قوانین مهدیه طوری تنظیم شده که غالب طلاب پس از پنج سال سکونت، هنگام ترک شهرک، وضعیتشان به مراتب بدتر از روز ورود به آن است!! چراکه دستشان خالی است و پولی برای اجاره منزل و خروج از مهدیه ندارند. کم نیستند آمار افرادی که با التماس از مسئول شهرک، میخواستند اخراج نشوند و همچنان ساکن بمانند.
🔹 شاید مهمترین دلیل این وضعیت این باشد که مدیریت شهرک مهدیه هیچ پولی به عنوان رهن یا وجه الضمانت از طلاب دریافت نمیکند! پول پیشی که عقلا به خاطر مصالحی هنگام اجاره آن را دریافت میکنند و فواید زیادی دارد. یکی از مصالح آن این است که طلبه هنگام تخلیه منزل، می تواند با این پول منزل دیگری اجاره کند.
مصلحت دیگر اینکه اگر طلبه ساکن و خانواده اش به خانه صدمات جدی ای وارد کرد حوزه ضمانتی برای اخذ خسارت دارد! مشکلی که اکنون بسیاری از خانه های مهدیه دچار آن هستند و خانهها بخاطر خسارات مستأجران قبلی قابل سکونت نیست و هیچ بودجهای هم جهت تعمیر در اختیار حوزه علمیه نیست!
🔹 بنابراین حوزه علمیه باید وجهی به عنوان پول پیش به مقدار معقول دریافت کند، که حوزه با آن یکی از این دو کار را انجام دهد:
1⃣ یاپول را خرج تعمیر خانهها کرده و هنگام تخلیه، مبلغ رهن جدید الورودها را به ساکن قبلی بدهد (شبیه کاری که صاحبخانه ها انجام میدهند)
2⃣ و یا پول را در جایی سرمایهگذاری کند و در صورت عدم خسارت به منزل، اصل پول را به همراه سود آن، پس دهد (شبیه کاری که با فیش حج انجام میشود)
🔹 در این صورت هم طلاب هنگام تخلیه میتوانند جایی را اجاره کنند، هم ضامن خسارات احتمالی هستند و در حفظ خانه کوشا میشوند، و هم تخلیه به موقع صورت میگیرد و دیگر لازم نیست کار به قطع شهریه و دادگاه ویژه بکشد.
گرهی که با دست گشوده میشود، چرا با دندان باز شود؟!!
〰️〰️〰️〰️〰️
🗂 #معضل_مسکن_طلاب
#معیشت
#مهدیه
#مسکن
@Manahejj
📠 نظر کاربران
💬 صبح امید:
سلام عرض ادب و تشکر بابت کانال مناهج. تشکر ویژه هم بابت طرح مشکلات شهرک مهدیه.
بنده همسرم طلبه هست. سه تابچه دارم که فرزند بزرگم ۱۷ سالشه. تو سن کم ازدواج کردیم و با همه مشکلات و کمبودها ساختیم.
خانواده شوهرم بارها از همسرم خواستن حوزه رو کنار بذاره و بره دنبال یه شغل که بتونه از پس این مشکلات بربیاد.
پنج سال روستاهای دورافتاده طرح هجرت بودیم...درخونه عالم شب و روز به روی مردم باز بود. خودم هم مبلغ هستم.
از اون طلبه هایی هم نبودیم که بابت زحماتمون چیزی طلب کنیم هرکی هرچی دلش میخواست میداد.نمیخواست هم که هیچ.
حالاهم که چندسالی هست دوباره برگشتیم قم چند بار همسرم مراجعه کرده برای خونه های مهدیه جواب درست نمیدن.آخه یک طلبه چقدر باید خودشو کوچیک کنه و رو بزنه پس عزت و انسانیت چی میشه؟
هنوز ما نتونستیم حتی رهن خونه جور کنیم. خانوادههامون هم طلبکار ما شدن که چرا رفتین حوزه. ما که بهتون گفته بودیم حوزه حتی طلبه خودشو نمیتونه حمایت کنه.
🔻 در ضمن اینم بگم: ما مستأجر کسی بودیم که ده سالی بوده ساکن مهدیه بود و با پژو پارس صفر میآمد به خونش سر میزد.
〰〰〰〰〰〰〰〰
📌 مناهج:
قطعا با مطالبهگری از مسؤولین و ارائه طرح و راهکار از بحرانهای معیشتی نیز عبور خواهیم کرد. نباید ناامید شد.
#نظر_اعضا
#معیشت
#مناهج
@Manahejj
📠 نظر کاربران
💬 آخرین قدم:
سلام وادب
🔻 بنده طلبه سطح ۲ پ ۸ درحال تحصیل و مشغول در مرکز تخصصی علوم حدیث حوزه قم ودرحال حفظ قرآن کریم به صورت خانوادگی
متاهل دارای ۳ فرزند با شرایط سخت و حتی بد. ساکن قم پردیسان به صورت مستاجر و فاقد خانه هستم.
زندگی ما با شهریه و یارانه و عبادات استیجاری میگذرد. شکر خدا ولی محترمانه و با عزتی که خود انتخاب کردهایم.
دولت با این احوال پول یارانه بنزین را برای ما واریز نکرده و درصدد حذف یارانه هم است.
و عزیزان مسؤول حوزه هم که بماند ...
🔻 ولی اگر ما را در محاصره اقتصادی و معیشتی رها کنند به صورت عمدی یا سهوی، تنگه احد که الان خیمگاه مطمئن و شیرین و حجت شرعی ولایت فقیه است را هیچ وقت ترک نکرده و نخواهیم کرد. و هستیم وخواهیم ماند.
🔻 و در آینده همگان خواهند خواند
دراین شرایط باولایت بودیم ماندیم.
الخیر فی ماوقع
یامهدی ادرکنی ع
#نظر_اعضا
#معیشت
#مناهج
@Manahejj
📠 نظر کاربران
💬 مستشکل:
سلام علیکم
الان مسؤولین مهدیه چه کسانی هستند؟ بنده تقاضا دارم طوماری تهیه کنید خطاب به ایشان تا در جریان مشکلات معیشتی و مسکن طلاب قرار بگیرند و چارهای کنند.
〰〰〰〰〰〰
📌 مناهج:
اعضای شورای عالی حوزههای علمیه، عضو هیأت امنای شهرک مهدیه نیز هستند.
#نظر_اعضا
#معیشت
#مناهج
@Manahejj