📌اعدام صدام
🔺حکومت #صدام_حسین رئیس حزب بعث و دیکتاتور #عراق پس از بیست و چهار سال، در آوریل 2003 با حمله ائتلاف بینالمللی به رهبری #آمریکا و #بریتانیا ساقط و صدام فراری شد.
🔺سربازان آمریکایی موفق شدند در روز ۱۳ دسامبر در عملیاتی به نام سپیدهدم سرخ او را در چالهای، در حوالی تکریت دستگیر کنند. هویت او نیز با انجام تست DNA تأیید شد.
🔺دادگاه ویژهی رسیدگی به جرائم سران عراق پس از گذشت چند جلسه او را به علت کشتار اهالی دجیل به اعدام محکوم کرد و حکم او در ۳۰ دسامبر ۲۰۰۶ اجرا شد.
🔺در حالی که اهالی تکریت، سامرا و رمادی به این حکم اعتراض میکردند که شیعیان و کردهای عراق اعدام صدام را جشن گرفته و در شهرک صدر بصره و شهر نجف در خیابانها به پایکوبی پرداختند.
🔺#ایران #کویت و برخی از کشورهای غربی از این اتفاق استقبال کردند ولی بيشتر کشورهای عرب و #روسیه به این اتفاق انتقاد کردند. اما جدیترين واکنش در جهان عرب به مرگ صدام حسين در کشور #ليبی بود که دولت با لغو جشنهای عید قربان، سه روز عزای عمومی اعلام کرد.
تلگرام | ایتا
📌#کمپانی_هند_شرقی بریتانیا در ابتدا یک شرکت #انگلیسی بود که ملکه الیزابت اول در ۳۱ دسامبر ۱۶۰۰ امتیازنامهای سلطنتی را به هدف کسب امتیازهای تجاری در هندوستان به آن اعطا کرد.
🔺آنها توانستند پس از مدتی کنترل تجارت نیمی از تجارت دنیا را بهویژه در پنبه، ابریشم، نمک، ادویه، نیتر، چای، و تریاک در دست بگیرند.
🔺در سدهٔ ۱۸ تصمیم به گسترش سرزمین گرفتند و به همین منظور جنگهای کارناتیک را ایجاد و با غلبه بر #فرانسه بخش اعظم #هند را در دست گرفتند. سپس با کمک سیپویها (هندیهای بومی) محدوده کنترل خود را در تمام شبه قاره توسعه دادند.
🔺کمپانی هند شرقی #بریتانیا در اوج اقتدار خود در سال ۱۸۰۳ میلادی ارتش حرفهای به استعداد ۲۶۰٬۰۰۰ نفر داشت که دو برابر نیروی زمینی بریتانیا بود. آنها به این وسیله هند را کنترل و در سالهای ۱۷۵۷ _ ۱۸۵۸ آن را اداره کردند.
🔺شورشهای ۱۸۵۷ در هند باعث شد تا قانون حکومت هند در ۱۸۵۸ تصویب و کنترل تمام شبهقاره در اختیار هندیها قرار بگیرد.
🔺سرانجام کمپانی هند شرقی در سال ۱۸۷۴ بهواسطهٔ قانون آزادسازی سهامِ تقسیمشده منحل، بیقدرت و از کار افتاده شد.
تلگرام | ایتا
📌بوریس یلتسین در ۲۹ مه ۱۹۹۰ به عنوان اولین رئیس جمهور #روسیه پس از انحلال #شوروی انتخاب شد. او فردی جاه طلب و محبوب بود که پس از به قدرت رسیدن، از حزب کمونیست کنار کشید و شروع به طرفداری از تغییرات واقعی سیاسی و اصلاحات اقتصادی کرد.
🔺پس از اختلاف با مجلس با استفاده از تانک مجلس را منحل کردتا قانون خود را با استفاده از اختیارات ریاست جمهوری تحمیل نماید.
🔺اصلاحات اقتصادی و خصوصیسازی های گسترده و سریعِ او یک گروه کوچک ثروتمند ایجاد میکرد که در مقابل آن بسیاری از کارگران در اثر تورم و بیکاری، دچار فقر شدید میشدند.
🔺با خارج شدن کنترل حوزههای جغرافیائی، دیوانسالاری و اقتصادی از دست دولت و ازبین رفتن درآمدهای مالیاتی بحران مالی سال ۱۹۹۸ ایجاد شد.
🔺#یلتسین در پایان دوره زمامداری سیاسی خود و چند ساعت پیش از آغاز اولین روز سال ۲۰۰۰، استعفای خود را اعلام نمود و دولت را به دست نخستوزیر کمتر شناخته شده خود ولادیمیر #پوتین سپرد.
🔺در ۲۶ مارس سال ۲۰۰۰، رئیسجمهور تازهکار به سادگی رقبای خود را در اولین دور رایگیری شکست داد و رئیس جمهور روسیه شد.
تلگرام | ایتا
🔶برشی از مقاله: روسیه امروز؛ راستگرایی سیاسی و دینی🔶
✍ #محمد_مسجدجامعی
🔺در جهان سوم کشورهایی وجود دارند که مایلند قطب جدید وجود داشته باشد که بتوانند در کنارش قرار گیرند. #روسیه دوران #یلتسین چنین قطبی نبود و نمیخواست و نمیتوانست چنین باشد. در اواخر دوران او برای مدتی #پریماکف وزیر خارجه شد و او از دیپلماتهای عربشناس دوران #شوروی سابق بود و میکوشید سیاست روسیه جدید را در مورد #خاورمیانه به سیاست شوروی نزدیک سازد و این خوشحالی برخی از سفرای عرب را موجب شد که به هنگام مأموریت در #واتیکان خود شاهد بودم. آنها مایل بودند روسیه همان نقش شوروی سابق را ایفا کند و آنها هم در خدمتش باشند.
🔺این جریان پس از آمدن #پوتین تشدید شد. پوتین به کلی متفاوت با یلتسین بود و کشورهایی که سرپناهی نداشتند، آمدن او را به فال نیک گرفتند. نکته این است که قطب بودن روسیه موجود، بعضا به دلیل وجود کشورهایی است که مایلند در جهان کنونی قطب جدیدی وجود داشته باشد و این تمایل عملا روسها را در موقعیت یک قطب قرار میدهد، بدون آنکه ظرفیتهای طبیعی قطب بودن را داشته باشند.
متن کامل مقاله: https://maraminstitute.com/?p=379
#سیاسی #روسیه #اروپا
#مقاله #مرام
#موسسه_مطالعات_راهبردی_اسلام_معاصر
تلگرام | ایتا
برشی از مقاله: 🔶هلال شیعی؛ واقعیت یا توهم رقبا🔶
✍ #محمد_مسجدجامعی
🔺در پائیز گذشته کنفرانس کوچکی در مورد مسائل خاورمیانه در رم برگزار شد که شرکت داشتم. در سر میز ناهار یکی از دیپلماتهای ایتالیایی که از دوستان من هم هست و هماکنون سفیر کشورش در یکی از کشورهای منطقه است خاطرهای را برای جمع گفت بدین گونه که:
🔺 پیترائوس فرمانده اسبق نیروهای آمریکایی در عراق چند سال پیشتر با تعدادی از نظامیان آمریکایی با #برلوسکونی، نخست وزیر اسبق ایتالیا، ملاقاتی داشت. قبل از آغاز مذاکرات پرسید شما #قاسم_سلیمانی را میشناسید؟ برلوسکونی از وزیر دفاعش میپرسد و وزیر از دیگران تا نوبت به دیپلمات یادشده میرسد و میگوید آری میشناسم.
🔺پیترائوس میگوید این باید شخص مهمی باشد. پس از آنکه به این سمت برداشته شدم او پیامکی به تلفن دستی خصوصی من فرستاد و در آن آمده بود که با توجه به سمت جدیدتان مایلم بگویم که من هم در این منطقه هستم و پرونده کشورهایی که ایشان نام میبرد، در اختیار من است.
#سیاسی #فرهنگی
#خاورمیانه #مقاله #مرام
#موسسه_مطالعات_راهبردی_اسلام_معاصر
تلگرام | ایتا
برشی از کتاب: 🔶 تا راه گم نشود 🔶
✍ #محمد_مسجدجامعی
پیامبر به دختر خویش محبتی بیشائبه داشت و رفتارش با او، توجه و بلکه حسادت زنان را تحریک میکرد؛ این محبت چنانکه حضرت بارها فرمود صرفاً به دلیل وابستگی نبود؛ به دلیل فضیلتها و مکرمتهایی بود که در ایشان وجود داشت، امّا این نکات برای آنان و هماندیشان مذکرشان نامفهوم بود. آنگونه که از روایات و شواهد و قرائن دیگر برمیآید حتی برخی مردان نزدیک به پیامبر هم از این همه محبت و اکرام ناراحت میشدند.
#مذهبی #فرهنگی
#کتاب #مرام
#موسسه_مطالعات_راهبردی_اسلام_معاصر
تلگرام | ایتا
📌لنین که در خانوادهای از طبقهٔ متوسط به بالا در سیمبیرسک به دنیا آمد، بهدنبال اعدام برادرش الکساندر اولیانوف در ۱۸۸۷، سیاست سوسیالیست انقلابی را پذیرفت.
🔺اعتراضات و اعتصابات کارگری در ژانویه ۱۹۰۵ و فوریه ۱۹۱۷ زمینهساز پیروزی انقلاب و کنارهگیری تزار نیکلای دوم از سلطنت شد و کشور تحت سلطه دومای دولتی و دولت موقت قرار گرفت. که در اکتبر با ساقط کردن دولت موقت #لنین قدرت را به دست گرفت.
🔺ساعات کار را به ۸ ساعت در روز محدود کرد، در کنار ایجاد نهادی برای رسیدگی به یتیمان تحصیلات رایگان و سکولار را برای تمام کودکان #روسیه فراهم کرد.
🔺طلاهای کشور را مصادره، تجارت، کشاورزی، بانکداری، صنعت، حمل و نقل، زیرساختها و منابع عمومی را ملی اعلام کرد، این سیاست موجب مرگ پنج میلیون نفر بر اثر قحطی بزرگ و اعتراضات متعددی شد که با سرکوب توسط ارتش سرخ مواجه شد.
🔺در فوریه ۱۹۲۱، لنین سیاستهای نوین اقتصادی را ارائه کرد و مجوز کار در برابر دستمزد و فروش محصول تولیدی خود در بازار با پرداخت مالیات را صادر کرد.
🔺لنین در ۲۱ ژانویه ۱۹۲۴ درگذشت و جسد مومیایی شده او در بقعه قبر سرخ در خارج از کاخ کرملین نگهداری شد.
ایتا | تلگرام
📌ژوزف #استالین در ۱۸ دسامبر ۱۸۷۸ در تفلیس متولد شد و برای تحصیلات به مدرسه علوم دینی تفلیس رفت.
🔺چندین مرتبه به خاطر سرقت و باجگیری به منظور جمعآوری سرمایه برای حزب لنین دستگیر و تبعید شد. پس از نوشتن مقاله "مارکسیسم و مسئله ملی" به عضویت کمیته مرکزی در آمد و پس از مرگ لنین در سال ۱۹۲۴ رهبری کشور را بر عهده گرفت.
🔺با اجرای اقتصاد دستوری موجب قحطی و مرگ هزاران نفر شد. و بهمنظور ریشهکن کردن دشمنان طبقهٔ کارگر، بیش از یک میلیون نفر را در اردوگاههای کار اجباری زندانی و هفتصد هزار نفر را اعدام کرد.
🔺در زمان او زنان نیز تحصیلات و درآمد برابر با مردها برخورد شدند. سیاستهای حق تحصیلات و خدمات پزشکی رایگان، ضمن پیشرفت سریع پزشکی امید به زندگی مردم را تا چند دهه افزایش داد.
🔺در جنگ جهانی دوم ارتش سرخِ #شوروی در مقابل تهاجم آلمان ایستادگی و در سال ۱۹۴۵ برلین را تصرف کرد و به جنگ جهانی دوم در اروپا پایان داد. در این میان کشورهای بالتیک و بیسارابیا و بوکوفینای شمالی را ضمیمهٔ خود کرد.
🔺استالین در روز پنج مارس ۱۹۵۳ بر اثر سکته مغزی از دنیا رفت و پس از ایجاد بحران در حزب، نیکیتا خروشچف جانشین او شد.
ایتا | تلگرام
برشی از کتاب 🔶 ایران و ژئوپلیتیک منطقه 🔶
✍#محمد_مسجدجامعی
🔺نقطه عطف به قدرت رسیدن #سلمان بود. به دلایلی که خواهیم گفت از اواخر دوران ملک عبدالله، طبقه جدید برآمده، خواهان «دولت مدرن» بود. البته این مدرن بودن معنای خاص خود را داشت و عمدتاً هم در راستای خواست جوانانی بود که آداب و رسوم اجتماعی و سنتی و خانوادگی را برنمیتافتند. عملا ایدئولوژی این حاکمیت جدید، #ناسیونالیسم_سعودی بود. این مفهوم با مفهوم دهه هفتاد و دهههای بعدی آن که عناصر دینی و وهابی و عربی در آن پررنگ بود، به کلی متفاوت است.
🔺عناصر دینی و وهابی آن بدان علت که در تعارض با دولت مدرن مورد نظر آنان است، کمرنگ و بلکه بی رنگ شده و عنصر عربی آن در آنجا و تا آنجا که در خدمت منافع و مصالح دولت مدرن باشد، مورد توجه است و نه بیشتر. مهم این است که به دلیل تحولات عمیق درونی، زمینهای برای مقاومت نهادها و شخصیتهای دینی وجود ندارد، مضافاً که فقه حنبلی به مراتب بیش از سایر مذاهب فقهی، به تبعیت از حاکم تأکید دارد و آن را از «اوجب واجبات» میداند.
متن کامل مقاله عربستان و ناسیونالیسم سعودی:
🌐https://maraminstitute.com/?p=878
ایتا | تلگرام
برشی از کتاب 🔶 تا را گم نشود 🔶
✍️#محمد_مسجدجامعی
📌امام علی شخصیت ناشناخته
🔺امام نه در دوران حیاتش و نه پس از آن، شخصیت گمنامی نبود. هر آن کس که اسلام را میشناسد و یا آن را پذیرفته است، او را میشناسد، اما میتوان گفت که در مجموع امام شخصیتی است "ناشناخته" و در بهترین حالت "کمتر شناخته". این حالت در طی دوران سی ساله پس از رحلت پیامبر چشمگیرتر است. گویی مردم زمانه نمیخواستند و نیز نمیتوانستند فردی چون او را بشناسند. او به مراتب فراتر از ظرفیت زمانهاش بود، اگرچه آن را صبورانه تحمل میکرد و جز در مواردی نادر، لب به شکایت نمیگشود.
#مذهبی #فرهنگی
#مقاله #مرام
#موسسه_مطالعات_راهبردی_اسلام_معاصر
ایتا | تلگرام
📌ترور گاندی
🔺در ۳۰ ژانویه ۱۹۴۸ #گاندی از پشت مجتمع مسکونی بیرا، چند قدم حرکت کرده بود که قاتل از میان جمعیت بیرون آمد و راه را بر گاندی بست و سه گلوله شلیک کرد. به فاصله کوتاهی اعلام شد که او خود را از دست داده است.
🔺قاتل او ناتورام ویناواک گودس، یک ناسیونالیست هندو و عضو حزب سیاسی هندو مهاسبها بود.او معتقد بود روابط گسترده با پاکستان به اقتدار #هندوستان لطمه زده و گاندی نسبت به مسلمانان به دلیل تئوری «وحدت روح» ادیان، بیش از حد تساهل و مدارا به خرج میدهد.
ایتا | تلگرام
📌انتخاب هیتلر به عنوان صدراعظم آلمان
🔺#هیتلر در انتخابات ریاستجمهوری ۱۹۳۲ شرکت و با هیندنبورگ رقابت کرد. سیاستهای ریاضت اقتصادی و رکود شدید، موجب توجه هیتلر به کشاورزان، کهنهسربازان و طبقه متوسط شد ولی او در هر دو دور انتخابات دوم شد. علیرغم شکست، این انتخابات هیتلر را به نیرویی قدرتمند در سیاست #آلمان تبدیل کرد.
🔺پس از اینکه در دو انتخابات مجلس در ژوئیه و نوامبر ۱۹۳۲ هیچ حزبی نتوانست اکثریت مطلق کرسیهای مجلس را به دست آورد، هیدنبورگ مجبور شد در ۳۰ ژانویه ۱۹۳۳ با صدر اعظم شدن هیتلر کنار بیاید و هیتلر رسماً به عنوان صدراعظم انتخاب شد.
ایتا | تلگرام