2_144138278237268701.mp3
1.74M
نحوه قرائت اذکار برای ورود به سال جدید1402
پیشنهاد دانلود 👆👆
#شرحی_بر_معراج_السعاده
#جهادتبیین
🇮🇷@merajosaade786
بسم الله الرحمن الرحیم
#جلسه_ششم
#بخش_اول
🌻🌻جلسات قبل ،پروژه ای در نظر گرفتیم که باید کم کم روی آن کار کنیم .
ببینیم پروژه تا کجا پیش رفته و شرایط آن چگونه است.
زمانی می توانیم به پروژه نگاه کنیم که سکوتی حاصل شده باشد.
یعنی سکوت برای قوای وهم،غضب،شهوت،خیال وحتی عقل بوجود بیاید تا بشود به پروژه نگاه کرد.
اگر کسی بگوید من می توانم این را ببینم وقتی ریشه یابی کند برمی گردد به یکی از مراتبی که گفته شد.
بنابراین اگر بخواهیم شرطی قرار بدهیم برای اینکه بشود به پروژه نگاه کرد اینست که قوای اعلام شده باید به یک سکوتی برسند.سکوتشان هم اینست که تحت شریعت باشند ودر واقع آن حالت اعتدال در تک تک آنها جریان داشته باشد.
دربحث معراج به اینجا رسیدیم که می خواهیم حالت افراط و تفریط آن را بشناسیم تابدانیم افراط و تفریط چه مضراتی برای پروژه دارد.
با توجه به اعمالی که در طی روز انجام می گیرد باید کم کم این مطالبی که در معراج گفته شده را بیاوریم و دخیل بکنیم و ببینیم کدامیک از اینها برای آدم اتفاق می افتد.و روی پروژه چه اثری می گذارد.
قوه ی عاقله
صفت اول:جهل مرکب
خلاصه ی کتاب
جهل مرکب:عبارت است از اینکه کسی چیزی را نداند یا خلاف واقع را بداند و چنان داند که حق را یافته است .و آن بدترین رذیله است.
شرح:قرار است پروژه ی ما پروژه ی بی نقصی باشد و بناهای خوبی در آن ایجاد شود .
اگر قوه ی عاقله ؛آن فرمانی که می خواهد بدهد طبق واقع نباشد ،بناهایی که می خواهد ایجاد شود ،بناهای سستی خواهد بود و غیر حقیقی جلوه خواهد کرد.
ممکن است بنایی با شکل ظاهری خوب هم ایجاد شود ولی با تلنگری از بین خواهد رفت.
حالا چطور متوجه این بشویم ؟
باید مطابق با آن چیزی که در عقل ما جریان پیدا میکند ؛یک ظهور بیرونی رادر عالم در نظر بگیریم.
اگر ظهوری را در نظر نگیریم مارا به سمتی می برد که جهل مرکب در وجودمان جریان پیدا می کند.
شاید سوال شود اگر بعضی از چیزها ظهور ظاهری نداشته باشند چه؟
اگر چنین چیزی اتفاق بیفتد ؛آن می رود ورای قوه ی عقل قرار می گیرد.چون بعضی از چیزهایی که درون آدم میگذرد حالت مادی به خودش نمی گیرد پس ورای قوه ی عقل قرار می گیرد.
اگر چنین حالتی بوجود آمد باید دید در چه راستایی است؟
دوحالت دارد: یا آدم را می برد به سمت جهل بسیط که خیلی در آدم جریان دارد و می خواهد مارا به چیزی که ورای حقیقت است بکشاند.
و یا می رود به سمت شکوفایی بنیه های پیغمبری.
چون اگر در بنیه ها وارد شویم ،چیزهایی در ذهنمان تجلی پیدا می کند که شاید ظهور مادی در عالم نداشته باشد.یعنی اثراتش باشد ولی خودش ظهور مادی نداشته باشد.
فرق این دو را از کجا باید بفهمیم؟
باید ببینیم منشا افکاری که در وجودمان تجلی پیدا می کند از کجاست؟
اگر از قرآن یا ائمه ی اطهار یا دعاها باشد یعنی اگر به یکی از اینها منتسب باشد درست است وهیچ اشکالی ندارد.
ولی اگر به غیر از این باشد ،باید بدانیم قوه ی عقل در آن جهل مرکب ،خیلی پیشرفت کرده و از یک حدی که مدنظر بوده فراتر رفته است.
الحمدلله رب العالمین
#شرحی_بر_معراج_السعاده
#جهادتبیین
🇮🇷@merajosaade786
إِلَهِی هَبْ لِی قَلْبا یُدْنِیهِ مِنْکَ شَوْقُهُ وَ لِسَانا یُرْفَعُ إِلَیْکَ صِدْقُهُ وَ نَظَرا یُقَرِّبُهُ مِنْکَ حَقُّه
إِلَهِی إِنَّ مَنْ تَعَرَّفَ بِکَ غَیْرُ مَجْهُولٍ وَ مَنْ لاذَ بِکَ غَیْرُ مَخْذُولٍ وَ مَنْ أَقْبَلْتَ عَلَیْهِ غَیْرُ مَمْلُوکٍ (مَمْلُولٍ)
پروردگارا مرا قلبی بدِه که شوق و عشق ، به تو نزدیکش سازد ، و
زبانی عطا کن که صداقت و راستی اش به درگاهت بالا رود
و نگاهی بخش، که حقیقتش، زمینه ساز قرب به تو گردد
پروردگارا آنکه به تو معروف گردد، گمنام نیست ، آنکه به تو پناه آورد ، خوار و درمانده نیست ، و آنکه تو، به او روی عنایت آوری برده دیگری نیست
- فرازی از مناجات شعبانیه
#مناجات_شعبانیه
#شرحی_بر_معراج_السعاده
#جهادتبیین
🇮🇷@merajosaade786
بسم الله الرحمن الرحیم
#جلسه_ششم
#بخش_دوم
🌻🌻اگر منشا تجلیات ما قرآن و ائمه و دعاها نبودند باید بدانیم که قوه ی عقل در جهل مرکب خیلی پیشرفت کرده و از حد مجاز خود گذشته است چون مقداری از این جهل ؛طبیعی است .
شاید در یک زمانی برای آدم حجابهایی به وجود بیاید که فکر کند درست است ولی سریعا برمی گردد. ولی اگر ادامه دار باشد که تمام وجود آدم را بگیرد خیلی خطرناک است.
چون از ابتدایی که آدم وارد این عالم می شود با مجهولات زیادی سروکار دارد .اگر آن مجهولات در حدی باشد که بعدا برطرف بشود و آدم از همان ابتدا صحه رویش نگذارد ؛برایش خوب است.یعنی باعث پیشرفت می شود .
ولی اگر در آن جهل وآن حجاب پیشرفت کند و به آن شاخ وبرگ های گوناگون بدهد و آن را درست بداند ؛خیلی برایش خطرناک است.
برای اینکه فرق این دو را بدانیم که حرکت ما در قوه ی عقل ،جهل مرکب است یا ظهورات بالای عقلی است. باید بدانیم اگر در آن مسیر انتساب به قرآن یا ایمه ی اطهار ودعاهای آنان نباشد،این جهل مرکب است.
چون یک سری مطالب در وجود آدم تجلی میکند و ظهور خارجی هم ندارد و آدم نمیداند که این درست است یانه .یعنی برای خود آدم سوال پیش می آید که این چیزی که دارد تجلی می کند درست است یانه و شاید کسی هم نتواند جواب این سوال را بدهد . بهترین حالت اینست که آدم رجوع کند به آیات قرآن و سخنان ایمه ی اطهار علیهم السلام.
حالا چطور از این حالت در بیاییم؟
باید ببینیم جهل مرکب چه ضرری برای پروژه دارد؟
این را باید در وجود خودمان دنبالش بگردیم ببینیم که شرایطی که می خواهد وجود آدم را برایش بسازد مهیا هست یا نه و این شرایط برایش تاثیر گذار هست یانه؟
حالا شاید این جهل مرکب برای بعضی ها اتفاق نیفتد چون آن نهایتی است که می شود برای جهل در نظر گرفت ولی در بعضی ها چنین تجلی دارد.
یعنی اینکه در عین حالی که آدم در مسیر درست است ،یک وقتهایی خودش را بروز می دهد و بیش از اندازه می خواهد در آن سیر داشته باشد که می بینیم دچار آن می شود.
وقتی به آن دچار شد چه می کند؟
مثل این می ماند که طبق آن عقیده ،بناهایی را ساخته که آن ها سست هستند.
وقتی سست بودند و با واکنشی در عالم مواجه شدند ؛تمام آن بناها ریخته می شوند.و تمام این زحماتی که کشیده شده هدر می رود.
یعنی بدانیم اگر بنایی بر مبنای جهل ساخته شود،حتما خراب می شود.
البته اگر آدم بخواهد در آن بماند.
این خراب شدن بنا به این معناست که ما فرصتی را هدر داده ایم وبنایی را ساخته ایم که ویران شده است و کار بیهوده ای در درونمان تجلی پیدا کرده است.
پس باید به آن از دید دیگری توجه کنیم و در وجودمان سکوت برقرار باشد تا بتوانیم چنین نگرشی به درون خودمان پیدا کنیم.
سوال: چطور متوجه چنین رذیله ای در وجودمان بشویم؟ وچطور از دید بالاتر به آن نگاه کنیم؟
وجود آدم مختلط است یعنی در همین جهل مرکب هم که هستیم ممکن است یک گام به بالا برویم و دوباره برگردیم . حالتی که بصورت نوسان در ما تجلی پیدا می کند.این در آیات قرآن هم هست .
مثلا به لیل ونهار یا قبض و بسط اشاره شده است. آنجا هم اشاره شده که انسان چنین حالتی را در وجود خودش دارد.
یعنی وقتی در جهل مرکب هستیم ،فرصتی پیش می آید که توجه کنیم به یک مرحله بالاتر و یک مرحله ی درست و می تواند آن را مشاهده کند.
آدم باید حواسش باشد که چنین حرکتی در وجودش باید اتفاق بیفتد یعنی بینش چنین نگاهی را داشته باشد چون اگر بینش نباشد آدم طلب این نگاه راهم ندارد.
و آن مستلزم اینست که تمام ریزه کاریهای معراج برای آدم مکشوف بشود و بعد خودش را امتحان کند .
یک وقت می بینی در فکری است که ورای شریعت است وعقل بیش از اندازه دارد کار می کند وقتی از آن حالت درآمد ویک حالت متعارف گرفت انموقع حواسش باشد که به آن نگاه کند .
یعنی همان چیزی که بزرگان بعنوان مراقبه و محاسبه از آن نام می برندو به آن عمل می کنند.
الحمدلله رب العالمین
#شرحی_بر_معراج_السعاده
#جهادتبیین
🇮🇷@merajosaade786
إِلَهِی إِنَّ مَنِ انْتَهَجَ بِکَ لَمُسْتَنِیرٌ وَ إِنَّ مَنِ اعْتَصَمَ بِکَ لَمُسْتَجِیرٌ وَ قَدْ لُذْتُ بِکَ یَا إِلَهِی فَلا تُخَیِّبْ ظَنِّی
مِنْ رَحْمَتِکَ وَ لا تَحْجُبْنِی عَنْ رَأْفَتِکَ
خدایا آنکه از تو راه را یافت ، روشن شد و آنکه پناهنده تو شد، پناه یافت
خدایا من به تو پناه آورده ام،
از رحمت خویش مایوس و محرومم مساز و از رافتو مهربانیت محجوبم مگردان
- فرازی از مناجات شعبانیه
#مناجات_شعبانیه
#شرحی_بر_معراج_السعاده
#جهادتبیین
🇮🇷@merajosaade786
بسم الله الرحمن الرحیم
#جلسه_ششم
#بخش_سوم
🌻🌻گفته شد به قول بزرگان،مراقبه ی روز و محاسبه ی شب باعث می شود از جهل مرکب دربیاییم و دنبال علاجش باشیم.
و ببینیم چه کنیم که در روز آینده برای ما تکرار نشود.
علاجش هم این است که وقتی توجه کردیم به مراقبه و محاسبه و دیدیم چنین اتفاقی برای ما افتاده ،باید ببینیم منشا آن کجا بوده و از چه چیز حاصل شده است.
اگر آدم دقت کند متوجه می شود که این به خاطر منفعت ظاهری بوده یا منفعت باطنی .
یعنی آدم باید توجه داشته باشد که وقتی چنین فکرهایی از ذهن آدم می گذرد دنبال آن منفعت هاست.یا به سمت منفعت مادی بوده یا معنوی .
اگر به دنبال منفعت مادی بوده با یک تجزیه وتحلیل می فهمد که هیچ ارزشی نداشته و به چیز پوچی رسیده و هیچ نتیجه ای برای ما حاصل نشده است.
خیلی وقتها چنین اتفاقاتی برای ما میفتد مثلا در ذهنش شروع می کند به فکر کردن که برای خودش یک خانه ی چند صدمتری بخرد با چنین شرایطی ودر آن سیر می کند که چند طبقه باشد،استخرش کجا باشد ،باغچه اش کجا باشد و وقتی خوب در آن سیر کرد به جایی میرسد که اصلا پولی برای خرید این خانه ندارد.
شاید اصلا از این افکار پشیمان هم نشود و در آن بماند و اگر یک روز محاسبه کند می بیند چقدر فرصت از دست داده و این فکر که ورای حقیقت بوده و در آن سیر داشته اصلا برایش حاصلی نداشته است.
البته فکرهایی هست که اگر منطقی باشد در حالت اعتدال است و با آیات قرآن هم جور در می آید ولی بیش از آن چیزی که مطابق واقع باشد آدم را به همان مسیرها می کشاند.
در منفعت معنوی هم آدم شروع می کند به فکر کردن که چه عبادتهایی را انجام دهد و به آن وسیله یک چشمی پیدا کند و برای خودش شروع می کند به یک سیر.
و وقتی اینطور فکر می کند و در عبادت به دنبال یک منفعت است ؛شاید هیچوقت به آن نتیجه نرسد چون این یک منفعت خیالیست و حقیقی نیست ولی او فکر می کند این کاری که می کند درست است و خب آدم دنبال پیشرفت است.
ولی وقتی در آخر به محاسبه می رسد می بیند اینهمه که فکر میکرده،چون به حقیقت نرسیده ،برایش هیچ حاصلی نداشته است.
باید اینها را مدنظر داشته باشیم و با توجه به چیزهایی که در شریعت به آن اشاره شده؛از این حالت دربیاییم.
و یا در احکام ؛بیاید و یک احکامی از خودش در بیاورد و فکر کند درست است وحتی به آن احکام عمل هم بکند و شاید افرادی باشند که هیچوقت متوجه نشوند که این احکام اشتباه بوده است.
که اگر اینطور شود در آن جهل مرکب مانده است .
حالا اگر آن طور که بزرگان گفته اند ؛مراقبه و محاسبه داشته باشد ؛زمانی که در این جهل ها قرار می گیرد ؛آن را برای آدم اصلاح می کند و باعث می شود که دیگر برای آدم تکرار نشود.
و علاجی که در معراج گفته شده که روی علوم منطقی کار کند تا ذهنش از آن حالت دربیاید یعنی از صورت خیالی و وهمی دربیاید و به حالت منطقی قرار بگیرد تا هر فکری که می کند براساس آن چیزی که موجود هست به آن توجه داشته باشد .حالا شاید در اینجا آن اثر خودش را نگذارد ولی وقتی آدم در مسیر معرفتی می افتد می بیند که بعضی جاها اثرات منفی زیادی می گذارد .
الحمدلله رب العالمین
#شرحی_بر_معراج_السعاده
#جهادتبیین
🇮🇷@merajosaade786
2_144138278237268701.mp3
1.74M
نحوه قرائت اذکار برای ورود به سال جدید1402
پیشنهاد دانلود 👆👆
#شرحی_بر_معراج_السعاده
#توصیه_نوروزی
#جهادتبیین
🇮🇷@merajosaade786
بسم الله الرحمن الرحیم
#جلسه_ششم
#بخش_چهارم
🌻🌻یک وقتی آدم در این مسیر حرکت می کند و اتفاقاتی برایش می افتد و فکر می کند اتفاقی که افتاده صد درصد درست است .بعد همان را ادامه می دهد و در یک جهل مرکبی می ماند و شاید تا آخر عمرش هم نفهمد که در جهل مرکب بوده و باید خیلی دقت داشته باشد .
راه علاجش مراقبه و محاسبه است.
در معراج گفته شده که به هرچیز نگاه منطقی کند .
مثلا آدم علوم بالایی ندارد و خودش در خیالش افکاری را می پروراند اما اگر خوب دقت کند،می بیند که بالاخره کلاسها و استادانی هستند که آدم می تواند حقیقتا از آنها استفاده کند و از جهل دربیاید .
دومین صفت شک وحیرت است .
خلاصه ی کتاب
صفت دوم:شک و حیرت
عبارت است از عاجزبودن نفس از تحقیق حق و رد باطل در مطالب
شرح :چیزی که در وجود آدم خیلی می تواند ضرر داشته باشد ،شک وحیرت است.
آن هم به خاطر اینست که وجود آدم به علوم کافی نرسیده وشکوفایی لازم را به دست نیاورده است.
ووقتی یک تجلی می خواهد در وجود آدم اتفاق بیفتد،آدم در دوگانگی قرار می گیرد که آیا این درست است یانه؟
یا این کاری که می خواهد انجام بگیرد منطقی هست یا نه؟
باید بدانیم که نفس یعنی آن قوای شهوت،غضب،وهم وخیال و عقل باید به یک شکوفایی خاصی برسند .
مثلا شهوت از مسایلی که در شریعت به آن ها اشاره شده ،آگاه باشد و اصول همه ی آنها را بداند و همین طور بقیه ی قوا.
چون قوا ابزار ما هستند و باید شکوفا شوند،تا آن استفاده ای که لازم است از آنها داشته باشیم.
وقتی هم که ظهوری اتفاق میفتد ،آدم در آن ظهور تردید می کند که درست است یا نه.و در همان حالت می ماند.و فرصت را از آدم می گیرد.
وقتی ما از مرتبه ی عقل می خواهیم بالاتر برویم ،یک اتفاقاتی در وجود ما می افتد .
یک وقتی هست که عقل آدم یا آن مراتب پایین آدم باید تسلیم شوند و اگر شکوفا نشده باشند تسلیم نمی شوند .
بعد به خاطر مسائل جزئی ،مخالفت می کنند و آدم را نگه می دارند و اجازه ی خروج از عقل را نمی دهند .
سیر ما طوری هست که تمام آن بنیه هایی که در وجودمان به صورت بالقوه هست ،باید ظهور پیدا کند و اگر این اتفاق نیفتد و شکوفایی برای عقل بوجود نیاید ،مراتب دیگر هم شکوفا نمی شوند و آدم نمی تواند در آن مسیر قرار بگیرد .
شکوفایی قوه ی عقل تا چه اندازه ای است که آدم از شک وحیرت دربیاید؟
آدم از ابتدایی که در مسیر قرار می گیرداگر احکام و شریعت در وجودش خوب تجلی داشته باشد و خوب به آنها توجه کند ؛وقتی قوای بالای عقل می خواهند ظاهر شوند ؛دیگر مراتب پایین مزاحم نخواهند بود چون در قالب شریعت قرار گرفته و به سکوت رسیده اند.و دیگر هیچ مخالفتی ندارند.
الحمدلله رب العالمین
#شرحی_بر_معراج_السعاده
#جهادتبیین
🇮🇷@merajosaade786
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌺🌺عید نوروز
و
بهار طبیعت
در کلام
رهبر انقلاب
⏰زمان 2:26
#عید_نوروز
#شرحی_بر_معراج_السعاده
#جهادتبیین
🇮🇷@merajosaade786
بسم الله الرحمن الرحیم
#جلسه_ششم
#بخش_پنجم
🌸🌸#شک_و_حیرت از دوگانگی یا چندگانگی به وجود می آید.
شاید زمانی مراتب بالا بروند برای شکوفائی ولی مراتب پایین آمادگی نداشته باشند ؛واین باعث شک وحیرت می شود.
آدم باید در درون خودش بگردد و ببیند چه زمانهایی این اتفاق افتاده است.چون اگر این اتفاق نیفتد ممکن است بصورت مخفی مانده باشد و از آن رد شده باشیم.
حالا این موضوع چطور می تواند در پروژه ی ما کارساز یا مضر باشد.
خب یک بنایی قرار است ایجاد شود ؛برای ایجاد این بنا،زمینه هایی آماده می شود و برنامه هایی ریخته می شود و همین که ساخت آن می خواهد شروع شود ؛شک وحیرت انسان را منصرف می کند .
مثال: می خواهیم انفاق کنیم یا هرکار دیگری که بنا برفرمان هست ؛خب آدم توجه می کند ببیند کاری که می خواهد انجام دهد مخالفت با شریعت دارد یانه.
اگر مخالف شریعت نبود که انجام می دهد ولی اگر به آن شکوفایی نرسیده باشد و نتواند تصمیم بگیرد وبفهمد که در شریعت هست یا نه ؛منصرف می شود همین منصرف شدن یعنی شک در وجود آدم ظاهر شده که نمی تواند این کار راانجام دهد.
باید همان لحظه این توجه درون آدم ایجاد شود و بداند الان به جای آن بنایی که قرار بود ساخته شود؛یک جای خالی وجود دارد.
جای آن بنا خالی مانده تا فرصتی دیگر که جای آن پرشود.
اگر خوب نگاه کنیم می بینیم مثلا در مورد انفاق؛ما که دائم انفاق نمی کنیم ؛شاید دویا سه بار در هفته انفاق مالی داشته باشیم؛اگر از همین هم منصرف شویم ؛این زمان به زمان دیگری موکول می شود و چون الان اتفاق نیفتاده ؛مطمینا زمانش طولانی تر خواهد شد.
اینها هم دیگر دست خود آدم نیست چون باید خداوند تبارک وتعالی زمینه اش را برای آدم فراهم کند و اگر آماده نکند طولانی تر می شود.و چون سری قبل هم انجام نشده ،پس توفیق از آدم گرفته می شود و زمان هفته ای دوسه بار ،می شود هفته ای یکبار.
پس زمان انفاق ،یک هفته عقب می افتد.
وبنایی که قرار بود ساخته شود جایش خالی می ماند و چه بسا که با چیزهای دیگری جایش پر شود.و اگر اینطور شود تازه باید زحمت دیگری بکشد و جای آن را خالی کند.
شاید مخروبه ای باشد یا فضولاتی جمع شود خب باید آنجا تمیز شود تا بنایی ایجاد شود و این هم با سکوت مراتب اتفاق میفتد.
نمی شود گفت من نگاه می کنم وتمام چیزهایی که در درونم هست را می بینم .
باید حتما سکوت حاصل شود و بینایی به وجود بیاید در مرتبه های مختلف.
حالا برای بعضی ها شاید زمان کوتاه تری این سکوت باشد وبرای بعضی ها بیشتر
وبرای عرفا شاید دائمی باشد.
آنها دائمی نگاه می کنند ودر موقع انفاق آن را مشاهده می کنند.بنابراین از آن حالت ،سریع در می آیند و اجازه ی ایجاد بنارا در خودشان می دهند.
حالا این هم که می گوییم بنا؛چون گفتیم باید مقیاس قرار دهیم با یک چیزی.
حالا بعدا ببینیم در این بناها چه کسانی ساکن خواهند شد وبا سکونت آنها چه اتفاقی خواهد افتاد،چون اگر یک چنین افرادی آمدند و ساکن شدند ؛این سکونت باعث پیداشدن یک ولی می شود.چون اگر کسی ساکن نباشد وجود ولی معنا ندارد.
یعنی باید اول ظهوراتی باشد ؛افرادی باشند با بناها وشرایط متعارف ،تا اینکه برای آنها یک ولی قرار داده شود .
پس همه ی این بناها که دارد ایجاد می شود برای اینست که آن ولی خدا در وجود آدم ظهور پیدا کند.وبعد کم کم به آن مراتب بالاتر برسد و ادامه پیدا کند تا ان شاءالله یک روشنایی آن چنانی برای آدم بوجود بیاید.
بنابراین به این دوصفتی که اینجا اعلام شد باید یک توجه خیلی عالی داشته باشیم وببینیم چه طور وجود ما با این بناها تشکیل می شود و می توانیم به سمت خیلی خوبی پیش برویم.
الحمدلله رب العالمین
#شرحی_بر_معراج_السعاده
#جهادتبیین
🇮🇷@merajosaade786
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🇮🇷🇮🇷صلی الله علیک یا علی ابن موسی الرضا علیه السلام
🌺 سلطان ما امروز
چه زیبا زائری دارد🥀🥀❤️
بزودی گوش جان میسپاریم به فرمایشات نوروزی ولی امر مسلمین
امام خامنه ایی حفظ الله
درجوار حرم رضوی
#رهبری
#سال_نو
#امام_رضا(ع)
#جهادتبیین
🇮🇷@merajosaade786