مشکات هدایت
#نقد_ها_و_چالش_ها #معاویه ❌نفرین امام علی بر معاویه و پیروانش❌ ✳️ بر اساس روایت معتبر در منابع ا
InShot_۲۰۲۲۰۵۱۶_۱۰۱۳۲۶۶۲۶.jpg
2.14M
📚اسکن کتاب «المصنف لإبن أبي شیبة»
📚اسکن کتاب «فتح الباري»
🆔@meshkatehedayat
🔺کلام «عبد الرحمن سربازی» در رابطه با «وحشی» قاتل حضرت حمزه
🆔@meshkatehedayat
مشکات هدایت
🔺کلام «عبد الرحمن سربازی» در رابطه با «وحشی» قاتل حضرت حمزه 🆔@meshkatehedayat
#نقد_ها_و_چالش_ها #وحشی
❌غلو درباره قاتل حضرت حمزه❌
«عبد الرحمن سربازی» یکی از عالمان سرشناس اهل تسنن ایران که به شیخ التفسیر و علامه معروف می باشد، در رابطه با «وحشی» قاتل حضرت حمزه مطلبی را ذکر می کند که هر خواننده و شنونده ای را به تعجب وا می دارد. کلام ایشان را به صورت خلاصه مطرح می نماییم. ایشان می گوید:
«تمام صالحان و اولیاء به جایگاه صحابه حتی وحشی قاتل حضرت حمزه هم نخواهند رسید». و یا در جمله ای دیگر می گوید: «هزاران قطب و محدث نمی توانند با غبار پای پایین ترین صحابه همانند وحشی برابری کنند».
❌ نقد:
1⃣ اگر کسی اندکی مطالعه در زندگی «وحشی» نماید، متوجه خواهد شد که حتی اسلام آوردنش هم از روی ترس و بخاطر حفظ جانش بوده است. «وحشی» در این رابطه می گوید: «هنگامیکه پیامبر اکرم مکه را فتح کردند، از آنجا بسمت طائف فرار نمودم. در آنجا هم مردم بعد از مدتی اسلام آوردند. در آن زمان که دیگر راه چاره ایی نداشتم و نمی دانستم که به کجا بروم، شخصی به من گفت: ای بیچاره چرا نگرانی؟ پیامبر کسی که مسلمان شود را نخواهد کشت. من که این سخن را شنیدم خودم را به مدینه رساندم و شهادتین را در نزد پیامبر جاری نمودم».
📚(صحیح السیرة النبویة، ص۲۸۶)
👈حال از جناب عبدالرحمن سربازی و هر شخص منصفی سوال می پرسیم، آیا چنین شخصیتی همانند «وحشی» که فقط به خاطر حفظ جانش و ترس از اینکه کشته نشود اسلام می آورد، از اولیاء و صالحانی که از روی اشتیاق و معرفت، خدا را عبادت می کنند بالاتر است؟ آیا واقعا غیر مسلمانی که از روی تحقیق و با اشتیاق تمام به دین اسلام روی می آورد، از چنین شخصیتی که از روی اجبار ایمان آورده پایین تر است؟ تا حدی که خاک پای او هم نمی شود؟
🆔@meshkatehedayat
مشکات هدایت
#نقد_ها_و_چالش_ها #وحشی ❌غلو درباره قاتل حضرت حمزه❌ «عبد الرحمن سربازی» یکی از عالمان سرشناس اهل ت
2⃣ یکی از ویژگی های بارز «وحشی» افراط در شراب خواری بوده است. به دو نمونه از منابع معتبر اهل تسنن اشاره می نماییم:
✅ جعفر بن عمرو و عبید الله بن عدی که هر دو از بزرگان تابعین می باشند، برای دیدار با وحشی وارد شهر «حمص» شدند. یکی از مردان اهل «حمص» بعد از نشان دادن منزل وحشی به آنان گفت: او مردی است که همیشه مست می باشد و اگر او را در چنین حالتی یافتید از او سوال نپرسید».
📚(صحیح السیرة النبویة، ص۲۸۶)
✅ سعید بن مسیب از بزرگان تابعین می گوید: «همیشه تعجب می کردم که چگونه قاتل حمزه نجات پیدا خواهد نمود. تا اینکه به من خبر رسید، همانا او (وحشی) در حالت مستی از دنیا رفت».
📚(شرح مسند أبی حنیفة، ص۵۲۸)
👈با توجه به مطلب گفته شده، آیا کسی که اهل شراب خواری بوده از شخصی که ملتزم به دستورات الهی می باشد بالاتر است؟ در حالیکه پیامبر اکرم فرد شراب خوار را غیر مومن معرفی می نماید. آیا با این وجود صالحان درگاه الهی و هزاران قطب و محدث با غبار پای شراب خواری همچون «وحشی» برابری نمی کنند؟ آیا گفتن چنین مطالبی عاقلانه است؟
🆔@meshkatehedayat
مشکات هدایت
2⃣ یکی از ویژگی های بارز «وحشی» افراط در شراب خواری بوده است. به دو نمونه از منابع معتبر اهل تسنن اش
📚اسکن کتاب «صحیح السیرة النبویة»
📚اسکن کتاب «شرح مسند أبی حنیفة»
📚اسکن کتاب « صحیح البخاری»
🆔@meshkatehedayat
#نقد_ها_و_چالش_ها #وهابیت #قبور
❌خیانت به سبک وهابیت❌
✳️در منابع اهل تسنن روایتی نقل شده است که جواز مسح کردن بر قبور بزرگان را از دیدگاه صحابه ثابت می کند.
👤احمد بن حنبل با سند خود از کثیر بن زید از داود بن ابی صالح نقل کرده است:
«روزی مروان ديد كه شخصی صورتش را بر قبر گذاشته است؛ پس گفت: آيا می دانی كه چه كار انجام می دهی؟ نزديك آمد و ديد كه آن شخص أبو أيوب انصاری است. ابو أيوب گفت: بلی من آمده ام پيش رسول خدا صلی الله عليه وآله و پيش سنگ نيامده ام. از رسول خدا شنيدم كه می فرمود: برای دين گريه نكنيد زمانی كه افراد شايسته حاكم باشند؛ ولی زمانی گريه كنيد كه نا اهلان حكومت می كنند».
📚(مسند احمد،ج۱۷، ص۴۲)
👈با اینکه سند این روایت کاملا معتبر بوده و حتی بزرگان اهل تسنن (همانند حاکم نیشابوری، ذهبی، صالحی شامی، سمهودی، مناوی، احمد الزین) سند این روایت را معتبر دانسته اند، ولی وهابیت به خاطر اینکه این روایت مخالف با عقایدشان بوده، دچار تناقض شده و دست به تضعیف این روایت زده اند و مرتکب خیانت علمی شدند.
🔺«احمد الزین» از بزرگان اهل تسنن در این رابطه در پاورقی کتاب «مسند أحمد» می نویسد:
«اینهایی (وهابی ها) که روایت را تضعیف کردند خودشان در جاهای دیگر کثیر بن زید (یکی از راویان این روایت) را توثیق کرده اند. و معنای این کار این است که اینها بر طبق هوای نفسشان و به نفع مذهبشان توثیق و تضعیف می کنند و این کار در حد ذاتش خیانت علمی است. اما چرا این روایت را تضعیف کردند؟ می گویند در این روایت دلیلی برای قائلان به جواز تمسح به قبور است... اینها از هر روایتی که نزدیک شدن به قبر را ثابت کند، عقده و کینه دارند؛ و این روایت بزرگ ترین دلیل بر بطلان مذهب آنان است، و از خائنان علم انتظاری غیر از این نمی رود».
👈اسکن مستندات👉
🆔@meshkatehedayat
مشکات هدایت
#نقد_ها_و_چالش_ها #وهابیت #قبور ❌خیانت به سبک وهابیت❌ ✳️در منابع اهل تسنن روایتی نقل شده است که جو
تصحیح سند روایت أبو أیوب انصاری.zip
5.41M
🔺اسکن مستندات را در فایل zip مشاهده فرمایید.
🆔@meshkatehedayat
#شبهه #فتوحات #ایران
✍شبهه:
🔺اهل تسنن به روایتی از کتاب « تاریخ الطبری» استناد می کنند که امام حسن و امام حسین علیهما السلام در فتوحات زمان خلفا شرکت داشتند.
👈آیا چنین مطلبی صحیح می باشد؟
🔰متن مورد استناد اهل تسنن از کتاب «تاریخ الطبری»:
«حدثني عمر بن شبة قال حدثني علي بن محمد عن علي بن مجاهد عن حنش بن مالك قال غزا سعيد بن العاص من الكوفة سنة ثلاثين يريد خراسان ومعه حذيفة ابن اليمان وناس من أصحاب رسول الله صلى الله عليه وسلم ومعه الحسن والحسين»
🔹ترجمه: «حنش بن مالک نقل می کند: سعید بن العاص در سال سی ام هجری از کوفه به قصد خراسان حرکت کرد و حذیفة بن یمان و گروهی از اصحاب رسول الله و حسن و حسین و... همراه او بودند».
🆔@meshkatehedayat
مشکات هدایت
#شبهه #فتوحات #ایران ✍شبهه: 🔺اهل تسنن به روایتی از کتاب « تاریخ الطبری» استناد می کنند که امام حسن
#پاسخ_شبهه #فتوحات #ایران
🔴پاسخ:
1⃣ بنابر قاعده الزام اگر اهل تسنن بخواهند مطلبی را علیه شیعه احتجاج نمایند، باید به منابع مورد تایید شیعه استناد کنند. زیرا منابع اهل تسنن در نزد شیعیان حجیتی ندارد. در 👈اینجا👉 این قاعده را توضیح داده ایم. با توجه به قاعده ای که بدان اشاره نمودیم، در پاسخ به این شبهه می گوییم:
❌این روایت در کتاب «تاریخ الطبری» که مولف آن «محمد بن جریر طبری» از سنی های متعصب بوده نقل شده و هیچ حجیت و اعتباری برای شیعه ندارد.
2⃣ از طرفی این نقل تاریخی حتی بنابر قواعد و ضوابط رجالی اهل تسنن هم حجیتی نداشته و سند آن بشدت ضعیف می باشد. در ذیل بصورت خلاصه به بررسی دو راوی در سند این روایت می پردازیم:
👤«حنش بن مالک»: مجهول الحال است و هیچ اشاره ای به این راوی در کتاب های رجالی اهل تسنن نشده است.
🆔@meshkatehedayat