#سازمان_غیررسمی
#پایگاه_جامع_مدیریار
هر سازمانی علاوه بر ساختار رسمی و از پیش طراحی شده، دارای شبکهای از روابط شخصی و اجتماعی است که توسط کارکنان آن شکل گرفته است. به این شبکه، سازمان غیر رسمی گفته میشود. سازمانهای غیر رسمی ویژگیهایی دارند که متفاوت از ویژگیهای سازمانهای رسمی و ساختیافته است. برای مدیریت گروهها و سازمانهای غیر رسمی در یک سازمان رسمی، باید به این ویژگیها توجه داشت. این ویژگیها عبارتند از:
- سازمانهای غیر رسمی مانند #عاملان_کنترل اجتماعی عمل میکنند بدین شکل که فرهنگی تولید میکنند که دنبالهروی و انطباق با اعضای گروه را الزامی میکند.
- #روابط_انسانی حاکم بر سازمان غیر رسمی، کاملاً متفاوت از روابط در سازمان رسمی است و فنون متفاوتی برای تحلیل آن روابط موردنیاز است.
- #سیستم_رتبهبندی و روابط کاملاً جدای از ساختار رسمی است.
- سازمانهای غیر رسمی در برابر #تغییر مقاومت میکنند.
- گروه غیر رسمی سازمان یک #رهبر_غیررسمی دارد که لزوماً شخصی نیست که به عنوان رئیس سازمان منصوب شده است.
از آنجایی که سازمانها از افراد تشکیل شدهاند نه خانههای نمودار سازمانی، مدیران و طراحان سیستمها نباید خود را از تحرکات سازمانی واقعی جدا کنند. مدیران باید از گروههای اجتماعی سازمان اطلاع داشته باشند و درباره آنها اطلاعات جمعآوری کنند و از این اطلاعات در طراحی سیستمها و برنامهریزی بهره ببرند. مدیران باید به واقعیتهای سازمان توجه کنند.
@modiryar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✍ و اینک چقدر دلگرم و خوشبینم به تو
#مهدی_یاراحمدی_خراسانی
⛱ و این فقط و فقط تویی که حرفم را گوش می دهی، پای دلم می آیی، با من مهربانی، دوستم داری، برایم سنگ صبوری، از محبت و عاطفه سرشاری، کم و کاستی هایم را نادیده میگری، چشم بر اشتباهاتم می بندی و حتی در برابر بدی هایم خوبی می کنی. و این فقط منم که شیدای نگاه مهربان توام، غرق احتیاج و نیازم، گاه گاهی بی اختیار سر برشانه های مهربانت گذاشته و گریه می کنم، خودم را برایت لوس می کنم، دست گرمت را که بالای همه دست هاست در دستانم می فشارم و بی محابا خودم را تسلیم خواست تو می کنم.
⛱ معبود من! مهر ثابت و عشق پایدار من! خدای عزیز و مهربانم! این که من کجایم مهم نیست. مهم این است هر جایی که هستم تو از من راضی باشی و بر عهدی که با تو از ازل بستم پایدار بمانم. که اگر تو راضی باشی و بخواهی عزت و سروری می دهی حتی اگر همچون یوسف در قعر چاه همگان از وجودت غافل باشند. فقط کافیست چشمانت را بر روی همه مه رویان دنیایی ببندی چشم امید و نیاز به احدی نداشته باشی تا به خواست خدای مهربان خورشید در قلب تو طلوع کند و نامت بلند و پرآوازه گردد.
⛱ و اینک چقدر دلگرم و خوشبینم به تو که از من به من مشتاق تری و از پدر و مادرم مهربان تر. پس خواسته های مرا اجابت کن و باران رحمت خود را بر کویر وجودم نازل فرما تا به لطف و عنایت تو سرسبز و شادمان باشم.
@modiryar
#آیات_برگزیده
#سوره_اسراء ، آیه ۲۳
۞ فَلَا تَقُلْ لَهُمَا أُفٍّ وَلَا تَنْهَرْهُمَا وَقُلْ لَهُمَا قَوْلًا كَرِيمًا
۞ به آنها [حتى] اوف مگو و به آنان پرخاش مكن و با آنها سخنى شايسته بگوى
@modiryar
سازمان در مسیر #فرآیندگرایی
#پایگاه_جامع_مدیریار
فرآيندگرایی روشی است که با محور قراردادن فرآيندهای کسب و کار و حذف فعالیتهای بدون ارزش افزوده، برای سازمان مزیت رقابتی به ارمغان می آورد. به منظور اینکه یک سازمان در راه فرآيندگرایی گام بردارد می بایست تمامی تلاش خود را جهت پیاده سازی موارد زير به کار گیرد:
⓵ #تشخیص_فرآيندها:
ابتدا باید فرآيندها را شناسایی کرده و برای آنها نام و عنوان برگزید. شناسایی و نامگذاری فرآيندها گامی بسیار حساس و بنیادین است. پاره ای از سازمانها به اشتباه، فعالیتهای وظیفه ای کنونی را فرآيند به حساب می آورند.
⓶ شناساندن #اهمیت_فرآيندها به دست اندرکاران:
گام دوم شناساندن فرآيندها و اهمیت آنها به همه مدیران، کارکنان و نمایندگان دور و نزدیک است به نحوی که باید فرآيندها، نام آنها، ورودیها و خروجیها و ارتباطات آنها برای همه افراد ملموس باشد.
⓷ انتخاب #معیار_ارزیابی:
برای اطمینان از کارکرد فرآيندها، باید بتوان پیشرفت آنها را اندازه گرفت و در آن صورت به معیارهایی نیازمندیم. این معیارها می توانند برحسب ضرورت بر پایه خواسته مشتری یا بر پایه نیازهای خود سازمان مانند هزینه فرآيند و بکارگیری درست منابع واقع شوند. معیارهای همگون در کارکرد فرآيندی، افراد را بصورت یک تیم منسجم درمی آورد.
⓸ به کارگیری #مدیریت_فرآيندگرا:
سازمان فرآيند محور بایستی همواره در بهسازی فرآيندهای خود بکوشد زیرا این رویکرد کاری پیوسته و مداوم است. بنابراین، عمده فعالیت مدیریتی این گونه سازمانها اداره و پیشبرد درست فرآيندها در بالاترین توان آنها وبهره گیری از فرصتهاست.
@modiryar
مدیریت منابع انسانی مبتی بر شایستگی
#پایگاه_جامع_مدیریار
💢 #مدل_شایستگی
حلقه واسط و زنجیر اتصال میان همه فرایندها، مدل شایستگی است. در واقع مدل شایستگی سازمان، محوریت برنامه های منابع انسانی را در بخش های گزینش و استخدام، آموزش و توانمندسازی، مدیریت عمکرد و حفظ و نگهداری تشکیل می دهد.
💢 نظام مبتنی بر #شایستگی
همان طور می دانیم تعاریف مختلفی از مدیریت منابع انسانی در ادبیات علمی و کاربردی ارائه شده است. با این حال برسر رسالت اصلی مدیریت منابع انسانی در سازمان ها اتفاق نظر وجود دارد. این رسالت برپایه سه فرایند بنیادی یعنی جذب، پرورش و نگه داشت سرمایه انسانی سازمان شکل می گیرد. لذا ساختار و فرایندهای منابع انسانی در سازمان ها براساس این چارچوب طرح ریزی و اجرا می شوند.
💢 #مدیریت_منابع_انسانی
با گذشت زمان و تغییرات گسترده به وجود آمده در فضای کسب و کار، ساختارها و استراتژی های سازمان ها روی به دگرگونی برده و شکل جدیدی به خود گرفته اند. در این بین استفاده از ساختارهای شبکه ای و مدل های سیستمی بیش از پیش مورد توجه قرار گرفته است. مدیریت منابع انسانی هم به عنوان مجموعه مهمی از سازمان، از این امر مستثنی نمی باشد. به همین دلیل امروزه متخصصان و نظریه پردازان حوزه منابع انسانی به دنبال به کارگیری رویکردهای سیستمی و یکپارچه در مدیریت منابع انسانی هستند.
@modiryar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ویژگیهای زمینهای طراحی برنامههای تغییر استراتژیک
#پایگاه_جامع_مدیریار
#بالوگان و #هوپ_هیلی شماری از ویژگیهای مهم زمینهای در طراحی برنامههای تغییر را ارائه داده اند. پیش از شروع برنامههای تغییر نیاز است این ویژگیهای زمینهای را در نظر گرفت:
⇦ #زمان
#Time
زمان موجود برای تغییر متفاوت است. برای مثال، کسبوکاری که با یک کاهش فوری در گردش مالی یا سود در نتیجه تغییرات سریع در بازار مواجه شده است، در مقایسه با کسبوکاری که نیاز به تغییر در سالهای آینده دارد، زمینه کاملاً متفاوتی خواهد داشت.
⇦ #محافظت
#Perservation
گاهی هنگام تغییر باید برخی از جنبههای مهم سازمانی حفظ شود بهویژه در مواردی که تغییرات باید بر مبنای برخی از شایستگی های اصلی سازمان انجام شود.
⇦ #تنوع
#Diversity
درصورتیکه سازمان برای چندین دهه یک استراتژی را دنبال کرده باشد و به روشی بسیار همگن جهان را نگریسته باشد بهعنوان عاملی است که مانع تغییر میشود؛ بنابراین اندازهگیری ماهیت و میزان تنوع میتواند کاربردی و مهم باشد.
⇦ #قابلیت
#Capability
چه میزان تجربه یا توانایی مدیریت تغییر وجود دارد؟
⇦ #ظرفیت
#Capacity
آیا سازمان ظرفیت تغییر را ازنقطهنظر منابع در دسترس خود دارد؟
⇦ #آمادگی
#Readiness
در برخی سازمانها آمادگی برای تغییر در سرتاسر سازمان وجود دارد. در برخی مقاومت گستردهای در برخی از بخشهای سازمان در مقابل تغییر وجود دارد.
⇦ #قدرت
#Power
آیا کسی در سازمان هست که قدرت اثرگذاری بر تغییر را داشته باشد؟
@modiryar
#انواع_تغییر_استراتژیک
#پایگاه_جامع_مدیریار
💢 #ماهیت_تغییر
#Nature
رویکردهای تغییر به دو صورت تعریف می گردد:
➊ #تدریجی
#Incremental
از طریق روش تدریجی مهارتها، روالها و اعتقادات افراد در سازمان شکل میگیرد. در این صورت است که تغییر، اثربخش است و موفق خواهد بود.
➋ #رویکرد_بزرگ
#Big_Bang
در برخی موارد ممکن است یک رویکرد بزرگ برای تغییر موردنیاز باشد.
💢 #دامنه_فرآیند_تغییر
#Scope
➊ #همترازی_مجدد
#Realingment
تغییر ممکن است درون پارادایمهای فعلی قرار بگیرد (مانند اعتقادات و فرضیات فعلی سازمان) و بهعنوان «همترازی مجدد نگاه شود.
➋ #تحولی
#Transformational
گاهی ممکن است نیاز به تغییر استراتژیک پارادایمها باشد و تغییر بهصورت تحولی اتفاق بیفتد.
💢 #انواع_تغییر_استراتژیک
ترکیب موارد بالا یعنی ماهیت و دامنه تغییر ۴ گونه تغییر را به وجود آورده است:
➊ #انطباق
#Adaptation
نوعی از تغییر است که درون پارادایم فعلی و بهصورت تدریجی رخ میدهد. این نوع تغییر رایجترین شکل تغییر در سازمانها است.
➋ #بازسازی
#Reconstruction
نوعی از تغییر که ممکن است سریع اتفاق بیفتد و با تغییرات بزرگی همراه باشد اما اساساً پارادایمهای فعلی سازمان را تغییر نمیدهد.
➌ #تکامل
#Evolution
نوعی از تغییر که مستلزم تغییر پارادایم در طی زمان است. ممکن است مدیران نیاز به تغییر تحولی را در سازمان احساس کنند.
➍ #انقلاب
#Revolution
تغییری که مستلزم تغییرات پارادایمی و استراتژیک سریع و بزرگ است. ممکن است در شرایطی رخ دهد که استراتژی درون پارادایم فعلی بسیار محدود شده باشد.
@modiryar
#آسیبهای_ساختاری_سازمان
#پایگاه_جامع_مدیریار
آسیب های ساختاری سازمان آن هایی هستند که در آنها یک سطح (بازگشتی) مشخصی از سازمان موجود نمی باشد و این بخش از آسیب شناسی مستقیماً مربوط به از هم گشودن عمودی پیچیدگی است. آسیب هایی که تحت عنوان آسیب های ساختاری تلقی می شوند عبارتند از:
➊ عدم وجود از هم گشودن
(پیچیدگی عمودی)
➋ فقدان سطوح بازگشتی
(سطح صفر)
➌ فقدان سطوح بازگشتی
(سطح میانی)
➍ از هم گشودن پیچیدگی درهم
(عضویت های به هم پیوسته متفاوت)
@modiryar
آسیبهای سیستمهای اطلاعاتی سازمان
#پایگاه_جامع_مدیریار
➊ فقدان سیستمهای اطلاعاتی
➋ تکهتکه شدن سیستمهای اطلاعاتی
➌ فقدان کانال ارتباطی کلیدی
➍ فقدان کانال آلگدونیک، یا نامناسب بودن آن
➎ کانالهای ارتباطی ناقص یا با ظرفیت ناکافی
@modiryar
تأثیر تفکر راهبردی اثربخش در یادگیری سازمانی و سرمایۀ فکری کارکنان
#پایگاه_جامع_مدیریار
@modiryar
#انس_با_نهج_البلاغه
📖 حکمت ۲۳
۞ مَنْ أَبْطَأَ بِهِ عَمَلُهُ لَمْ یُسْرِعْ بِهِ نَسَبُهُ
۞ کسی که کردارش او را به جایی نرساند، افتخارات خاندانش او را به جایی نخواهد رساند.
@modiryar
#تصمیم_گیری_پیچیده
#پایگاه_جامع_مدیریار
با افزایش سرعت #تغییرات_محیطی و بی ثباتی روز افزون نظام های اقتصادی و سیاسی #تصمیم_گیری به مراتب پیچیدهتر و سختتر شده است.
@modiryar
#کتابنگار
#پایگاه_جامع_مدیریار
📔 رمزگشایی از چهره
اثری از: #پل_اکمن، #والاس_وی_فریزن
🔺 ترجمه: نیما عربشاهی
🔻 ناشر: انتشارات بیان روشن
⇦ چهره از علایم گوناگونی برای بیان پیامهای مختلف استفاده میکند. ممکن است در تلاش برای مشاهدۀ پیامهای احساسی، به علایم نادرست توجه کنید یا نتوانید میان پیامهای احساسی و دیگر پیامهایی که چهره ارسال میکند، تفاوت قایل شوید. مثلاً سیستم چند علامتی و چند پیامی، علایم راهنمایی و رانندگی از سه نوع علامت استفاده میکنند: شکل (مثل مثلث، مربع، دایره، مستطیل و هشت ضلعی)، رنگ (مثل قرمز، زرد، آبی و سبز)، و نوشته ( شامل کلمات، نقاشیها و اعداد). علایم راهنمایی و رانندگی از این ۳ نوع علامت برای بیان ۳ نوع پیام استفاده میکنند: محدودیتها (مانند توقف، دور زدن ممنوع، حق تقدم و غیره)، اخطار (مانند عبور شاگردان، عبور دو طرفه و غیره) و اطلاع رسانی (شامل محدودۀ خدماتی، مسیر دوچرخه، محل سیاحتی و غیره)
@modiryar
آقایان کمیته انظباطی لطفاً تحویل بگیرید
#مهدی_یاراحمدی_خراسانی
🔺روزنامه #خبر_ورزشی
🔻چهارشنبه، ۷ اسفند ۱۳۹۸
⇦ سرمربی سپاهان درباره تجمع هواداران این تیم مقابل هتل و جلوگیری از سوار شدن بازیکنان در اتوبوس عنوان کرد: «خدا را گواه میگیرم که یک ساعت و نیم تلاش کردیم و خواهش کردم. بعد از من مهدی کیانی آمد. در این چند وقت در حق این هواداران اجحاف شده است و آن ها اجازه خروج از هتل را ندادند.» این که در ارتباط با مسابقه #پرسپولیس و #سپاهان و عدم حضور به موقع تیم اصفهانی چه تصمیمی اتخاذ شود به مراجع قانونی و کمیته انظباطی ربط دارد. اما به نظر من نکته قابل توجه که مهم تر از لغو بازی است ایجاد رفتاری جدید برای هواداران فوتبال است. مگر می شود هواداران یک تیم به خود اجازه بدهند راه را ببندند، اتوبوس تیم حریف را سنگباران کنند و یا مانع ورود و خروج راحت و آرام تیم خودی یا حریف شوند.
⇦ آقایان فدراسیون فوتبال و کمیته انظباطی لطفاً تحویل بگیرید. وقتی در برخی ورزشگاه های کشور چشم جوان مردم کور می شود، عده ای ضرب و شتم می شوند، هواداری کشته می شود، شعارهای ضد امنیت ملی و ضداخلاقی و بعضاً نژاد پرستی سرداده می شود و شما آن چنان که باید و شاید برخورد نمی کنید نتیجه اش همین می شود که آرام آرام کری خوانی های کودکانۀ اینستاگرام به واقعیت بپوندند و عده ای به خود اجازه دهند در برابر قانون بایستند. باور کنید اصلاً نتیجه بازی در برابر این موضوع اهمیتی ندارد. شما فرض کنید در برابر چنین حرکتی مماشات کنید و یا هزینه های ممانعت از برگزاری بازی رسمی لیگ برتر را برای عاملان آن کم تعریف کنید نتیجه اش این خواهد شد هر تیمی که هوادارانش بازیکن مصدوم یا محروم داشته، از آمادگی لازم به دور باشد، یا به هر دلیل دیگری برگزاری بازی را به ضرر خودشان بدانند می توانند این کار را تکرار کنند.
⇦ هر چند ناظر بازی و مسئولان امنیتی اعلام کرده اند مانع هواداران را برای حضور سپاهانی ها در ورزشگاه رفع کرده اند و زردپوشان خود اراده ای برای حضور در زمین نداشته اند ولی به هر حال همین که هواداری با هر دلیلی به خود اجازه دهد راه هتل و یا جاده را ببندد فرهنگ غلطی است که اگرهم اکنون ریشه اش خشک نشود هر روز در شهری جوانه خواهد زد و منجر به معظلی گسترده در فوتبال کشور می شود. به یاد داشته باشیم تراکتور، شهرخودرو، پارس جنوبی، نساجی، نفت آبادان و ... هم هواداران پرشور و پرتعدادی دارند که سری نترس دارند!
@modiryar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
تا #اراده_الهی نباشد نمیشود، پس فقط از خدا بخواهید.
🔺 بجنبد اگر تیغ عالم زِ جای
🔻 نَبُرَّد رگی، تانخواهد خدای
#پایگاه_جامع_مدیریار
@modiryar
شنیدم که چون قوی زیبا بمیرد
#دکتر_مهدی_حمیدی_شیرازی
شنیدم که چون قوی زیبا بمیرد
فریبنـده زاد و فـریبــا بمیــرد
شب مرگ، تنها نشیند به موجی
رود گوشـه ای دور و تنها بمیرد
در آنگوشه،چندان غزلخواند آنشب
که خود در میان غـزل ها بمیـرد
گروهی بر آنند کاین مرغ شیـدا
کـجا عاشقـی کرد؟ آنـجا بمیـرد
شـب مرگ از بیـم، آنـجا شتابـد
که از مـرگ غافل شـود تا بمیرد
من این نکته گیرم که باور نکردم
ندیدم که قویـی به صحرا بمیرد
چو روزی ز آغـوش دریا برآمـد
شبـی هم در آغـوش دریا بمیرد
تو دریای من بودی، آغوش وا کن
که میخواهد این قوی، زیبا بمیرد
#شعرنگار
#پایگاه_جامع_مدیریار
@modiryar
لعنت بر دهانی که بی موقع باز شود
#پایگاه_جامع_مدیریار
#داستان_نگار
← در بركهای دو مرغابی و يك لاکپشت زندگی میکردند. آنها بسيار دوست بودند و روزها را با هم سپری میكردند. بركه رفتهرفته خشک و زندگی برای ساكنانش بسيار سخت شد. مرغابیها وقتي اين وضع را ديدند، پيش لاکپشت آمدند و به او گفتند: « دوست عزيز، ما برای خداحافظی آمديم، هر چند كه دوری از تو برای ما سخت و ناراحت كننده است اما چاره ديگری نداريم و بايد به بركه ديگری برويم.»
← لاک پشت وقتی سخنان مرغابی ها را شنيد، خیلی غمگین شد و شروع به گريه كرد و گفت: «ای دوستان خوب من، با خشک شدن آب اين بركه من هم ديگر نمی توانم در اينجا زندگي كنم. فكری بكنيد و مرا نيز با خود ببريد.»
← مرغابیها گفتند: «اتفاقاٌ دوری از تو برای ما بسيار رنج آور است اما تو نمیتوانی پرواز کنی.» مرغابي ها با هم فکر کردند تا راهی پیدا کنند. بالاخره راه حلي يافتند و پیش لاك پشت آمدند و به او گفتند: «تو را با خود ببريم، به شرطی که به حرف ما گوش كنی» مرغابي ها رفتند و با خود چوبي آوردند و لاك پشت ميانه ي چوب را محكم به دهانش گرفت و مرغابي ها هر كدام يك طرف چوب را برداشتند و پرواز كردند.
← کلاغ و جغد و بقیه حیوانات دیدند که دو مرغابی چوبی را به منقار گرفته اند و لاکپشتی را می برند. آن ها جیغ زدند و گفتند لاکپشت پرواز می کند. لاکپشت مدتی ساكت ماند، ولي طاقت نياورد و گفت:«تا كور شود هرآن که نتواند دید.» دهان گشودن همان و از آن بالا به زمین افتادن. مرغابی ها غمگین شدند و گفتند: لعنت بر دهانی که بی موقع باز شود.
@modiryar