#نوآوری_باز
#Open_Innovation
💢 نوآوری باز
عبارت است از: استفاده آگاهانه از جریان های ورودی دانش به سازمان و جریان خروجیِ دانش از سازمان به منظور تقویتِ نوآوریِ داخلِ سازمان “. نوآوری باز می تواند با هدف توسعه بازارها و توسعه محصولات و خدمات در خارج از سازمان به کار گرفته شود. نوآوری باز به تبادل دانش در بین شرکت های تولیدی یا شرکا و تامین کنندگان یا مشتریان و یا هر گونه افرادی که به نحوی در خارج از محیط سازمان با ان تبادل دانش دارند، می پردازد. تمرکز اصلی نوآوری باز بر تبديل محدوديت های نفوذ ناپذير شرکت به يک غشاء تقريبا نفوذ پذير می باشد تا نوآوری را قادر سازد به آسانی بین محیط خارجی و مراحل مختلف تحقیق و توسعه داخلی حرکت نماید.
💢 نوآوری باز و مدیریت دانش
در این پارادایم مرزهای بین بنگاه و محیطش نفوذپذیرتر میشود و نوآوری میتواند بهراحتی به بیرون و درون بنگاه جریان پیدا کند. در نوآوری باز مرزهای سازمان برای تبادل و حرکت دانش و ایده ها به درون و بیرون می شکند و بنگاه میتواند از ایدههای خـارجی و مسـیرهاي داخلـی و خارجی از بازار بهخوبی استفاده نماید. در نوآوري باز فرض میشود کـه شرکتها میتوانند علاوه بر ایدههای درونسازمانی از ایدههای خارج از سازمان نیز بهرهمند شـوند. به نوعی سازمان خاصیت موبیوسی پیدا می کند؛ خاصیتی که در آن رابطه بین «درون» و «بیرون» را وارونه میکند. یعنی هر نقطه از یک سطح موبیوسی در عین حال که درون است، بیرون نیز میباشد! نوار موبیوس درون و بیرون ندارد بنابراین در یک تغییر پیوسته، نوعی دگرگونی در ماهیت یک فضا صورت میگیرد.
@modiryar
مقایسه مدل نوآوری بسته و مدل نوآوری باز
#مدل_نوآوری_باز
#مدل_نوآوری_بسته
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
#نسل_هفتم_نوآوری
▪️در گذر زمان، رویکردهای مختلفی نسبت به نوآوری و فرایند آن ارائه شده است. از رویکرد خطی تا رویکرد نظام نوآوری. #پریز و همكاران، ۷ نسل نوآوری از فشار فناوری تا شبکه نوآوری بسطیافته را دستهبندی كردهاند.
💢 #شبكه_نوآوری_بسط_یافته
▪️نسل هفتم نوآوری، «شبكه نوآوری بسطیافته» نام دارد كه تركیبی است از مدلهای شبكهای و #نوآوری_باز. در نسل هفتم، مدلهای نوآوری باز و شبكهای با هم تركیب میشود و شبكه نوآوری یكپارچه ایجاد میشود. بر اساس مدلهای این نسل نوآوری، همانطور که در شکل نشان داده شده است، بنگاهها در راستای بهرهبرداری كامل از مفاهیم نوآوری باز باید «شبكههای یكپارچه دانش» را برای پشتیبانی از «زنجیره تأمین دانش نوآوری» ایجاد كنند.
▪️در نسل هفتم نوآوری، #فرایند_نوآوری به دو مرحله پیش از رقابت و رقابتی تقسیم میشود. در مرحله پیش از رقابت، دامنه دانش، دامنهای عمومی و در اختیار همه شركتها است. در دامنه رقابتی، تا مرحله تولید محصولات و ایجاد فرایندها، دانش خصوصی و در مرحله عرضه محصول به بازار و كسب ارزش از آن، دامنه دانش كاربر مطرح میشود. در این مدل، زنجیره تأمین دانش، خروجیهای آن و منابع و بازیگران عرصه دانش در هر مرحله مشخص شده است. بر اساس این مدل، شبكه یكپارچه دانش كه بازیگران و ارتباطات آنها را سازماندهی میكند، پشتیبان زنجیره تأمین دانش است.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ خوش آمدید به رنگارنگ طبیعت
#مهدی_یاراحمدی_خراسانی
⛱ هم رنگارنگ و زیباست هم دلگیر است و غم بار، هم فصل جدایی برگ از درخت است هم فصل عاشقی و شیدایی، روزی در اندازه تابستان گرم است و روزی دیگر از زمستان سردتر، این حال و هوای پاییز و خزان است؛ خوش آمدید به رنگارنگ طبیعت. شانه به شانه با نسیم سرد پاییزی در لابلای باغ ها و بوستان ها قدم بزنید و همچون برگ های زرد و سرخ درختان دلتان را به خدا بسپارید تا حتی اگر از بلندای آسمان سر به فلک کشیده هم افتادید سقوط نکنید. بلکه آرام و رقصان با نسیمی دل انگیز، شادان و ترانه خوان در زمین نزول اجلال فرمایید، قدم بر چشم هستی گذارده و در گرماگرم زندگی جریانی دوباره پیدا کنید.
⛱ در پاییز انسان حساس و زودرنج می شود، گاهی بدون دلیل دلش می خواهد گریه کند، کم حوصله و بی حال است و گویی به دنبال گمشده ای می گردد. پس هوای هم را بیشتر داشته باشیم، به ویژه همان روزهای اول که هنوز عادت نداریم و حیران و سرگردان، داغ جدایی تابستان بر دلمان نشسته است. تا به خودت می آیی غروب از راه رسیده، هوا به یکباره تاریک می شود و گویی دل آدم در ته چاهی عمیق می افتد. پاییز که می شود بیشتر از همیشه به معشوق و محبوب نیاز داری، دلبری که نگاهی شیرین دارد به طعم عسل، دلی گرم دارد از جنس مهربانی و کلامی امید بخش دارد به رنگ محبت. پس پایش بنشینید گل بگویید و گل بشنوید.
⛱ "پاییزِ زیبا" تابلوی زن رنسانسی است که لبخند ژکوند تحویل همه کسانی می دهد که به موزه لوور زمین آمده تا دلبری های هستی را ببینند و زیبایی و هنر خداوند گردون سپهر را تحسین کنند. هنگامۀ خزان همان مونالیزای راز آلود است که اسرارآمیز لبخند می زند، انگار لبهایش میخندد اما چشمانش غمگین است و هرگز نمی توانی حال و هوایش را بفهمی. به راستی نمی دانم حکمت تغییر فصل ها چیست؟ شاید دست طبیعت تابلوی پاییز را دل گیر و دل انگیز نقاشی کرده تا بیشتر کنار هم باشیم، با هم چای بنوشیم، از درد و رنج یکدیگر با خبر شویم و لبخند راز آلود هستی را به قهقهه جانانه تبدیل کنیم و مستِ شرابِ نابِ وصالِ یار گردیم.
#پاییز
#دلنوشته
#غارتنهایی
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
از #مدیریت_فناوری تا #مدیریت_نوآوری
در مدیریت فناوری باید به سوالات زیر پاسخ داده شود:
▪️فناوری چگونه خلق میشود؟
▪️چهوقت باید به سراغ فناوری رفت و چهوقت باید آنرا کنار نهاد؟
▪️چگونه میتوان آنرا برای ایجاد فرصتهای کسبوکار به کار بست؟
▪️چگونه میتوان استراتژی فناوری را با استراتژی کسبوکار یکپارچه نمود؟
▪️چگونه میتوان سازمانهایی طراحی نمود که با تحولات فناوریک سازگار باشند؟
▪️فناوری چگونه میتواند انعطافپذیری سیستمهای تولیدی و خدماتی را بهبود بخشد؟
▪️چگونه میتوان از فناوری برای کسب مزیت رقابتی بنگاهی و منطقه ای استفاده کرد؟
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
#ماتریس_برتری_خلاقیت_و_نوآوری
▪️این ماتریس اثر سطوح مختلف خلاقیت و نوآوری بر عملکرد سازمان ها را نشان می دهد. روی یک محور، سطوح خلاقیت مانند بالا، متوسط و پایین و روی محور دیگر سطوح نواوری اندازه گیری شده است. مانند بالا، متوسط و پایین. هر سازمان باید در یکی از نه حالت بدست آمده از تعامل خاقیت و نوآوری، قرار بگیرد. سازمانهایی موفق هستند که در هر دو محور در سطح بالا قرار گیرند که در این صورت برنده خواهند شد.
▪️سازمانهایی که در حالت نوآور خلاق باشند، یعنی از نظر خلاقیت در سطح بالا و از نظر نوآوری در سطح متوسط باشند، به نوبه خود دارای ارزش می باشند، چرا که بسیاری از ایده های ارائه شده به جرا درمی آید و این نوع سازمانها باید تلاش کنند که خود را به سطح بالای نوآوری نیز برسانند تا برنده شوند.
▪️سازمانهایی که از نظر نواوری در سطح بالا و از نظر خلاقیت در سطح متوسط باشند به آنها مقلد خلاق اطلاق می شود. چرا که این سازمانها به لحاظ اینکه از نظر سطح نوآوری درحد بالائی قرار دارند و با کمبود ایده برای اجرا مواجهه اند، این نوع سازمانها رو به سوی تقلید می آورند.
▪️سازمانهایی که از نظر خلاقیت در سطح پایین قرار دارند، ولی از نظر نواوری در سطح بالا هستند، سازمانهایی منتحل یا مقلد غیرخلاق هستند . این سازمانها از یک طرف هیچ ایده ای ندارند و از طرف دیگر توان اجرای بالایی دارند، به همین خاطر ایده ها و فکرهای سازمانهای دیگر را بکار می برند.
▪️رویهم رفته از نه حالت بدست آمده از تعامل حالت برنده و پس از حالتهای نوآور خلاق و مقلد خلاق است، شش حالت دیگر به نفع سازمانها نیست چنانکه اگر سازمانی در هر کدام از این شش حالت اخیر باشد، به بقاء آن ها نمی توان امیدوار بود. لذا توصیه می شود سازمانها خودشان را به حالت اول نزدیکتر کنند.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
رتبهبندی کشورها بر اساس مدل ارزیابی نظام های نوآوری
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
بنیانگذاران و کارآفرینان موفق باید چه چیزهایی را بدانند؟
▪️مهندس برجستهای را تصور کنید که ۲۴ سال سن دارد و در یک شرکت #فناورانه کار میکند. او میخواهد طی پنج سال آینده استارتاپ خود را راهاندازی کند اما هنوز مفهوم سرمایهگذاری را بهدرستی نمیداند. او به چه #دانش و مهارتی نیاز دارد تا بتواند بهترین روش برای تأمین مالی را برای کسبوکار فناورمحور خود انتخاب کند؟ کارآفرینان موفق این دانش را چگونه کسب میکنند؟ آیا رفتن به دانشگاه و تحصیل در رشته کسبوکار همه نیازهای دانشی این مهندس جوان را برآورده میسازد؟
▪️در این #مقاله از ۱۴۱ کارآفرین فارغ التحصیل از مدرسه کسب و کار هاروارد، سؤالات بالا پرسیده شده و هدف از این کار اولویت بندی مهارت های مورد نیاز برای موفقیت در مسیر #کارآفرینی و استارتاپی بود. نتایج نظرسنجی نشان میدهد که هیچ یک از مهارت های مدیریتی برجستهتر از بقیه نیست. پاسخ دهندگان نشان دادند که بنیان گذاران باید به طور مداوم تمام این مهارتها را #مدیریت کنند. هشت عدد از ۱۰ مهارت ذکر شده، اهمیت ۶۵ درصدی را از نظر مخاطبان داشتند و این بدان معنی است که یک بنیانگذار مشتاق و موفق باید اولویت بالا یا بسیار زیادی را برای کسب و توانمندی در این مهارتها داشته باشد. همه این مهارتها مهم است.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞 لحظه تودیع (بدرقه ی) #آبه_شینزو توسط کارکنان نخست وزیری ژاپن!
#آبه : براى بيش از ۸ سال متشكرم.
مراسم چند دقیقه بیشترطول کشید نه بدان دلیل که وقت آنها کم است و ... بلکه بدان دلیل که صرف وقت بیشتر از همین چند دقیقه، بیهودگی است و اتلاف. و اتلاف و تعارف در رشد و توسعه جایگاهی ندارد که حتی خود، مسبب عقب ماندگی است. در این مراسم نه کسی از خود تعریف کرد و به رونمایی (بخوانید خود نمایی) دستاوردها (بخوانید دستاویزها) پرداخت و نه کسی را محکوم و رسوا کردند. بعد از مراسم، همه به سرکار خود برگشتند و اینگونه این استعفا در کمال آرامش و تعامل و روالی عقلانی صورت پذیرفت و هیچ خبری از مجری و بنر و پذیرایی و تشکیلات حکومتی و سخنرانی یک ساعته نبود. کسی هم با شعار ایجاد امیدواری نکرد و به ترسیم و تصویر افق های رشد نپرداخت. همه برگشتند سرکار خود قطعاً تفکری که اسراف را تحمل نمیکند لایق #توسعه و #پیشرفت است.
✍ مرتضی جوشقانی
#کلیپ_کوتاه
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ شانه به شانه گرانی
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
▪️کافیست اراده کنند تا کل #بازار را در اختیار بگیرند. یک روز دست روی خوردو می گذارند، روز دیگر سیمان، زمانی قیر کمیاب می شود و دوره ای گوجه فرنگی طلای بازار است. حتی از سیب زمینی و پیاز هم دست بر نمی دارند و اگر یادتان باشد روزهایی را با چشم دیدیم که پیاز می خریدیم گران تر از موز! و حالا نوبت تخم مرغ و کره است. معلوم نیست بازار دست کیست؟ #اقتصاد کشور را چه کسی اداره می کند. همه می نالند حتی رئیس جمهور به گرانی ها اعتراض می کند. پس چه کسی جز دولت باید بازار را سامان دهد؟ دوره عجیبی شده است. انگار عده بسیار معدودی از افراد قدرتمند در جامعه هستند که اراده کرده اند اکثریت قریب به اتفاق مردم نتوانند زندگی کنند. همان هایی که تمام توان خود را به کار گرفته اند کلاً قشر متوسط جامعه را حذف کنند و توان خرید صرفاً محدود به همان سه یا چهار درصد قدرتمند باشد.
▪️شما تصور بفرمایید حتی خریدن یک #پراید مدل قدیمی برای یک کارمندی که حقوق مستمر دریافت می کند رویایی دست نیافتنی شده است چه رسد به کارگر سر گذر و یا خانواده هایی که سطح درآمدی پایین تر دارند. اگر به صورت دقیق ردیابی شود اشکال بر می گردد به دلال های از خدا بی خبری که وسط بازار جولان می دهند و تا اراده کنند و دست بر روی هر محصولی بگذارند می توانند آن را #طلا کنند. اما این دلال ها به تنهایی کاری از پیش نمی برند مگر این که افرادی مسئول بر خطای آن ها چشم پوشی کنند یا خودشان در منافع آن ها شریک گردند و اتفاقی بیفتد که نباید. مثل همان مورد یکی از مسئولان سابق بانک مرکزی که الان در حال محاکمه است به جرم مشارکت در اختلال بازار ارز یا مواردی مثل جناب طبری و اسلاف ایشان!
▪️اختلالی که چند سالی است وارد بازار شده و گویی قصد بیرون رفتن ندارد. و متأسفانه از این دست موارد بسیار وجود دارد. #احتکار، کم فروشی، قاچاق، گران فروشی، رانت خواری، زمین خواری، غش در معامله و ... برای عده ای دیگر نه تنها بد نیست بلکه نشانی از زرنگی و تیز بازی است. غافل از اینکه این اقدام زندگی بسیاری از مردم را فلج و اقتصاد کشور را نابود می کند. ولی مگر برایشان اهمیت دارد آن هایی که برای رسیدن به مطامع دنیایی خود حتی از شیر خشک بچه ها و داروی بیماران هم گذر نمی کنند. ستاد تنظیم بازار، #تعزیرات و نهادهای کنترل قیمت و سایر نهادهای نظارتی هر چقدر تلاش می کنند به گَرد کنترل این همه کجروی در بازار هم نمی رسند و کماکان آن هایی که سبب اختلال در نظام اقتصادی کشور هستند با قدرت ادامه می دهند، می تازند، اموال مردم را بدون ردپایی به یغما می برند و خون آن ها را در شیشه می کنند.
▪️احساس می شود یکی از خلأهای مهم در نظام اقتصادی کشور بحث های قانونی است. باید قوانین مختلف به صورت جامع بازنگری شود تا اولاً بتوان مانع دور زدن #قانون توسط خلاف کاران گردید، ثانیاً قدرت و اختیار نهادهای #نظارت در بازار و اقتصاد کشور افزایش یابد و همچنین مجازات متخلفین به گونه ای تشدید شود که ریسک تخلفات اقتصادی تا جایی افزایش یابد که مجرمین حتی به فکر انحراف و اختلال هم نیفتند. کاش لااقل بی خیال تخم مرغ می شدند. چون این تنها غذای گرمی بود که حتی کسانی که موقعیت اقتصادی مناسبی نداشتند می توانستند از آن استفاده کنند. امروز تخم مرغ شانه به شانه گرانی پیش می رود و از بسیاری سفره ها ها حذف شده و گویی اتفاقی نیفتاده است!
✍ منبع: هفته نامه نخست، مورخ پنجشنبه ۳ مهر ۱۳۹۹، شماره ۸۳۱
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
#انس_با_نهج_البلاغه
📖 حکمت ۱۴۹
در باب ضرورت خودشناسي
۞ هَلَكَ امْرُؤٌ لَمْ يَعْرِفْ قَدْرَهُ
۞ نابود شد کسی که ارزش خود را ندانست.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
روزهای آغازین فعالیت کارخانهی #پپسی_کولا در تهران به روایتِ عکاس اتریشی، #اینگه_موراث.
تصویر چهارم تبلیغ نوروزی پپسی است:
«پپسیکولا سین را بکمر بست و مردانه وارد هفتسین شد. »
#عکس_نگار
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar