📖 #الأمالي_للصدوق
✍ #پیامبر_اعظم
۞ أورَعُ النّاسِ مَن تَركَ المِراءَ و إن كانَ مُحِقّا.
۞ پارساترين مردمان، كسى است كه مجادله را رها كند هرچند حق با او باشد.
#حدیث_نگار
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
📸 افرادی که به جسم و روح شما آسیب می رسانند بی درنگ از زندگی خود کنار بگذارید.
#آرامش
#موفقیت
#عکس_نگار
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ اهل کاشانم روزگارم بد نیست ...
اهل كاشانم.
روزگارم بد نیست.
تكهنانی دارم، خردههوشی، سر سوزن ذوقی.
مادری دارم، بهتر از برگ درخت
دوستانی، بهتر از آب روان.
و خدایی كه در این نزدیكی است:
لای این شب بوها ، پای آن كاج بلند.
روی آگاهی آب ، روی قانون گیاه.
من مسلمانم .
قبله ام یك گل سرخ .
جانمازم چشمه ، مهرم نور .
دشت سجاده ی من .
من وضو با تپش پنجره ها می گیرم.
در نمازم جریان دارد ماه ، جریان دارد طیف.
سنگ از پشت نمازم پیداست:
همه ذرات نمازم متبلور شده است.
من نمازم را وقتی می خوانم
كه اذانش را باد، گفته باشد سرگلدسته سرو.
من نمازم را، پی « تكبیرةالاحرام » علف می خوانم،
پی « قد قامت » موج.
كعبه ام بر لب آب
كعبه ام زیر اقاقی هاست .
كعبه ام مثل نسیم، می رود باغ به باغ، می رود شهربه شهر.
«حجر الاسود» من روشنی باغچه است.
#شعر_نگار
#عکس_نگار
#سهراب_سپهری
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ مدل رهبری دانشی
#دکتر_عمار_جعفری
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#مدیریت_دانش
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
الگوی ابعاد و مؤلفه های مفهوم کار و زندگی
✍ #دکتر_الهام_ابراهیمی
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#تعادل_کار_زندگی
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
الگوی رفتار شهروندی سازمانی توسعه یافته
✍ #دکتر_فاطمه_ملکشاهی
رفتار شهروندی سازمانی راهبردی
OCB+S
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#مدیریت_شهری
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
آینده نگری و داشتن مدیریت آفندی
✍ #دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
🔺منبع: #روزنامه_شهرآرا،
🔻چهارشنبه ۵ آبان ۱۴۰۰، شماره ۳۵۱۳
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
آینده نگری و داشتن مدیریت آفندی ✍ #دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی 🔺منبع: #روزنامه_شهرآرا، 🔻چهارشنبه ۵
آینده نگری و داشتن مدیریت آفندی
✍ #دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
✅ در بند هفتم چرخش هایِ #تحول_آفرین چشم انداز جهان شهر برکت و کرامت «آینده نگری و داشتن مدیریت آفندی به جای مدیریت واکنشی و پدافندی»، بیان شده است. جنس کار مدیریت شهری به گونه ای است که ناخودآگاه به دلیل «گستردگی خدمات» و «تنوع و پیچیدگی وظایف» گاهی آنچنان گرفتار روزمرگی و رتق و فتق امور جاری می گردد که از مقولات راهبردی و بنیادی غافل می ماند.
✅ البته همان طور که عرض کردم شاید این امر با توجه به دائمی و شبانه روزی بودن خدمات شهرداری ها بیشتر به صورت ناخودآگاه و غیرارادی صورت می پذیرد و درگیر شدن در مسائل جاری سبب می شود رویکرد راهبردی و تشخیص نیازهای آینده در #تفکر_مدیران خدشه دار گردد.
✅ در این شرایط سیستم #مدیریت_شهری بیشتر حالت واکنشی و پدافندی به خود می گیرد و از امور آتی و آفندی غافل می ماند و به جای آن که خود ایفای نقش فعال و «جریان سازی» در امور را به عهده بگیرد می بایست «در جریان» روندها و فرایندهای محیطی ایفای نقش نماید که این امر سبب کاهش چشمگیر عملکرد و کند شدن یا توقف روند توسعه شهری می گردد.
✅ به هر حال چون در شهرداری ها قوانین نهادهای دولتی حاکم نیست و آن ها به عنوان یک #نهاد_عمومی بر اساس قوانین خاص خود (که توسط مراجع ذیصلاح تصویب شده است) فعالیت می کنند و طبق همین اسناد بالادستی از اعتبارات دولتی بهره آن چنانی نمی برند و خودشان موظفند درآمد کسب کرده و هزینه نمایند لاجرم کار بسیار سختی در اداره ی امور پیش رو دارند. از این رو در سند چشم انداز دوره ششم شورای اسلامی شهر چرخش تحول آفرین در جهت دستیابی به این مهم یعنی «آینده نگری و داشتن مدیریت آفندی» پیش بینی شده است.
✅ #سازمان_آفندی در چهار حوزه؛
1⃣ داخلی (درون سازمانی)،
2⃣ استراتژی،
3⃣ مدیریت عملیات و
4⃣ فراسازمانی (محیطی، بین المللی)
با تحلیل شرایط و اقتضایات، شناسایی و برنامه ریزی مستمر امور رویکردی پیشران، فعال و آینده نگر دارد که این نظام را در چارچوب سازمان چالاک، یادگیرنده و هوشمند پیاده سازی می کند. وقتی می گوییم مدیریت آفندی یعنی بهره گیری سازمان از سطح قابل توجهی از «مهارت ادراکی» که بر اساس آن ضمن آنالیز دقیق شرایط و روندهای جاری از طریق آینده پژوهی و آینده نگری به جای «پیش بینی» آینده به «ساختن» و پرداختن آینده های پیش روی شهر می پردازد.
✅ بر این اساس #شهرداری باید غیرسیاسی باشد در حالی که قدرت درک و تحلیل مسائل سیاسی روز را دارد، هوشمند باشد در حالی که نیروی انسانی خبره و متخصص دارد و مستقل باشد در حالی که با سایر نهادهای دولتی در جهت انجام وظایف خویش هماهنگ است و رویکردی «پیشران» در جهت عمل به وظیفه و «پیشگیر» در جهت بروز بحران های احتمالی دارد.
🔺منبع: #روزنامه_شهرآرا،
🔻چهارشنبه ۵ آبان ۱۴۰۰، شماره ۳۵۱۳
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ نقشه جامع بورس
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
🔺منبع: #هفته_نامه_نخست،
🔻پنجشنبه ۶ آبان ۱۴۰۰ شماره ۸۹۴
#بورس
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ نقشه جامع بورس
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
✅ وقتی می خواهم از #بورس سخن بگویم خیلی عصبانی می شوم. نه این که فکر کنید بنده از آن هایی هستم که به خاطر جریانات کاذب و حباب ناجوانمردانه ای که دولت قبل در بورس ایجاد کرد ضرر آن چنانی کردم که الان حالم گرفته شده است و این گونه سخن می گویم، نه! بحث اینجاست که #بازار_سرمایه، بورس و فرابورس در روند طبیعی فعالیت خود سهم مهمی در شکوفایی اقتصادی کشور دارند ولی با دخالت دولت دوازدهم و گروهی از سودجویان از خدا بی خبر و از بین رفتن اعتماد عمومی به بورس و خیانتی که در این امر انجام شد گروه وسیعی از مردم و تولید کنندگان آسیب های زیادی دیده اند و به خاطر منافع گروهی اندک ولی تمامیت خواه امنیت این عرصه مهم اقتصادی به شدت آسیب دید.
✅ الان هم سبز و قرمز شدن های بی دلیل و بادلیل بورس و عدم ثبات و استقرار یک روند طبیعی بسیاری از #سرمایه_گذاران را ناامید کرده و خیلی از آن ها به بازارهای غیرمولد همچون ارز، سکه، طلا و ... هجرت کردند و عطای بورس را به لقایش بخشیدند. ضمن اینکه شخصاً امیدوارم و آرزو می کنم عاملین این خیانت اقتصادی همچون عاملین خائن که قبلاً در بانک مرکزی مسئولیت داشتند و اکنون احکام قضایی آن ها صادر شده است به دست قانون مجازات گردند اعتقاد دارم تیم اقتصادی دولت سیزدهم باید فکری اساسی، برنامه ای جامع و نقشه ای مدون برای احیای بورس داشته باشد. به گونه ای که؛
▪️اولاً زیرساخت های اساسی نرم افزاری و سخت افزاری آن اصلاح شود،
▪️ثانیاً از طریق مراجع ذیصلاح برخی قوانین آن بازنگری گردد،
▪️ثالثاً دخالت دولت به حداقل برسد و نهایتاً سودجویان و بازارگردانان غیرقانونی دستشان به صورت کامل در این بازار قطع گردد.
✅ مجموع این اقدامات ضمن آن که اعتماد عمومی به بورس را احیا می کند سبب می شود در بازه زمانی قابل قبول #رونق مجدد به بورس بازگردد. همچنین باید توجه داشت یکی از اصلیترین عوامل تعیینکننده در روند #معاملات_بورس نرخ ارز است. این موضوع که نرخ ارز به کدام سمت خواهد رفت باید مساله مهمی تلقی گردد چون روند بازار را تحت شعاع خود قرار خواهد داد و از آن مستقل نخواهد بود. روند نرخ ارز در کشور می تواند در مسیر تداوم رشد بازار، تثبیت یا افت آن موثر باشد که بازار سهام هم بر اساس آن پیش خواهد رفت. ما فراموش نمی کنیم با بالا گرفتن تب بورس اواسط تیرماه، ۲۵ اقتصاددان در نامهای به دولت و بانک مرکزی بابت رشد حبابی بورس اظهار نگرانی کردند، اما توجهی به این اظهارات نشد و در زمان جهش بورس، مدیریت مناسب صورت نگرفت.
✅ از خاطر ما نخواهد رفت افزایش قیمت سهام دولتی باعث شد تا مردم منتظر عرضه صندوق دوم دولتی باشند که در مردادماه منتفیشدن خبر عرضه صندوق پالایشگاهی، روی دیگر بازار را به سهامداران نشان داد. در حافظه تاریخ اقتصادی کشور برای همیشه ثبت شده است که پس از دعوای وزیر اقتصاد با وزیر نفت بر سر سیاستهای مدیریتی #دارا_دوم، بزرگترین سقوط تاریخی بورس ایران رقم خورد و اعتماد از بازار رخت بر بست. و همچنین در ادامه همین اقدامات ریزشها در بازار تداوم یافت تا اینکه دستوری کردن قیمت فولاد شوک دیگری به بازار وارد کرد و ارزش سهام در بین سیاستهای وزارت صمت و بورس، روز به روز کاهش یافت و دارایی سهامداران همچنان آب شد، در کمتر از ۵ ماه بیش از ۵۰ درصد ارزش سهامها افت کرد و پشت سهامداران خالی شد. حالا دولت مردمی باید این روند را اصلاح کند و با کوتاه کردن دست افراد بی کفایت و سودجو بورس را به مردم، صنعت گران و تولید کنندگان واقعی برگرداند.
🔺منبع: #هفته_نامه_نخست،
🔻پنجشنبه ۶ آبان ۱۴۰۰ شماره ۸۹۴
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
مدیریت هماهنگ و تقسیم کار بین نهادی
✍ #دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
🔺منبع: #روزنامه_شهرآرا،
🔻پنجشنبه ۶ آبان ماه ۱۴۰۰، شماره ۳۵۱۴
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
مدیریت هماهنگ و تقسیم کار بین نهادی ✍ #دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی 🔺منبع: #روزنامه_شهرآرا، 🔻پنجشنبه
مدیریت هماهنگ و تقسیم کار بین نهادی
✍ #دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
✅ در بند پنجم چرخش هایِ #تحول_آفرین چشم انداز جهان شهر برکت و کرامت «مدیریت هماهنگ و تقسیم کار بین نهادی به جای مدیریت جزیره ای و برنامه های بخشی»، بیان شده است. سازمان بزرگی که از ویژگی تنوع و تکثر خدمات برخوردار می باشد و دوایر اداری آن دارای پراکندگی جغرافیایی است براساس قواعد «سازماندهی و اداره تشکیلات و روش ها» موضوع هماهنگی و تقسیم کار بین نهادی میان عناصر و اجزای آن اهمیتی دوچندان پیدا می کند. شهرداری ها خصوصاً در کلان شهرها که با عرصۀ وسیع خدمات و پراکندگی جغرافیایی دوایر روبرو هستند همواره با چالش مدیریت جزیره ای و برنامه های بخشی مواجه می گردند.
✅ به گونه ای که بعضاً مشاهده می شود برخی از سازمان های منتسب به #شهرداری و یا مناطق و نواحی آن با سیستم مرکزی در رویکرد و عمل تفاوت هایی دارند که به عملکرد سیستم جامع مدیریت شهری خلل وارد می سازد. اصولاً با توجه به توسعه فناوری برقراری هماهنگی های بین سیستمی از نظر جریان های حاکم بر دیوان سالاری اداری کار سختی نیست اما زمانی که به نگرش ها، روش ها و رویکردها می رسیم معمولاً در روندِ هماهنگی بین بخشی خلل ایجاد می شود. این که دایره خاص سازمانی به عنوان یک زیر سیستم از خودش استقلال عمل داشته باشد و در اندازه جایگاه سلسله مراتبی خود از قدرت تصمیم گیری بهره مند باشد نه تنها بد نیست بلکه با روح تفویض اختیار و اثرات مطلوب آن همخوانی دارد.
✅ اما مسأله آن جایی ایجاد می گردد که نگاه جزیره ای و بخشی بدون در نظر گرفتن رویکردهای #سوپر_سیستم سازمانی (ستاد مرکزی) جانشین هماهنگی های اصولی بین دوایر می گردد. از این رو ابرسازمان ها در فرآیند تقسیم کار، سازماندهی و تشریح و توصیف وظایف دوایر سازمانی و مدیران و کارکنان آن، نیازمند «نقشه جامع راهبردی» و همچنین «برنامه ریزی جامع منابع انسانی» هستند که بتوانند بر اساس آن هماهنگی و همراستایی ایجاد نمایند. امری که در گذشته همواره به عنوان یکی از پاشنه آشیل های مدیریت در شهرداری ها بوده و هست و شاید این مسأله یکی از دلایل آمار بالای نارضایتی مراجعین به این نهاد مهم خدماتی باشد.
✅ #مدیریت_هماهنگ علاوه بر آن چه به عنوان پیش نیاز اساسی ازحیث ساختاری و سازماندهی نیاز دارد در نگرش ها و روش های کلی نیز تجلی می یابد. به معنای دیگر شناخت دقیق مدیران و کارکنان دوایر مختلف سازمانی از رویکردهای ستاد مرکزی و همچنین مصوبات و قوانین شورا اهمیت فراوانی دارد مقوله ای که معمولاً ایجاد پیوند و هماهنگی آن با توجه به تغییرات چهار ساله شوراها به سختی صورت می پذیرد. از این رو باید این نکته مورد توجه قرار گیرد که علاوه بر سلایق و نگاه سیاسی شوراهای مختلف خود سیستم و بسترهای مدیریتی آن اصالت دارند و باید در روندها و فرایندها جهت هماهنگی حداکثری آن را به رسمیت شناخت. این دقیقاً همان چیزی است که شورای ششم قصد دارد به عنوان یکی از چرخش های تحول آفرین مورد نظر خود ایجاد نماید.
🔺منبع: #روزنامه_شهرآرا،
🔻پنجشنبه ۶ آبان ماه ۱۴۰۰، شماره ۳۵۱۴
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✍ سیاهی لشکر
#مهدی_یاراحمدی_خراسانی
⛱ اگر می خواهید بدانید برای یک نفر چقدر اهمیت دارید، چه میزان دوستتان دارد، تا چه اندازه می توانید روی او حساب باز کنید و چقدر در زندگی اش نقش دارید در زمانی که حالش خوب است و کِیفَش کوک، در حال خوشگذرانی و سفر است یا شادمانی و مهمانی، موفق و کامروا است و سرحال و سرزنده و خلاصه اوضاع بر وفق مرادش پیش می رود و چرخ روزگار مطابق میلش می چرخد باید این کار را انجام بدهید. اگر در این زمان ها به یاد شما بود، حالتان را پرسید، شما را در شادمانی هایش شریک کرد و خلاصه احساس کردید شما هم در هر حالی جزئی از دغدغه های دائمی اش هستید که خوشا به حالتان.
⛱ بروید خوش باشید و از زندگی لذت ببرید که کسی را دارید که با شما خیلی خوب است، دوستتان دارد و احساسات شما برایش اهمیت دارد. اما اگر غیر از این بود نه برنجید، نه تلافی کنید، نه دلتان بشکند و نه اعتماد به نفس خود را از دست بدهید. فقط و فقط آرام باشید! آه نکشید ولی نفس عمیقی بکشید و هر چقدر او برایتان عزیز و محترم است با واقعیت کنار بیایید و جایگاه خود را نزد او بپذیرید و بدانید دقیقاً همان میزان که آن فرد برای شما اهمیت دارد درست همان اندازه شما برایش اهمیت ندارید. اینکه چیزی به شما نمی گوید، طردتان نمی کند و جواب سربالا نمی دهد را به حساب علاقه اش نگذارید فقط نمی خواهد دلتان را بشکند و گرنه شما را هرگز به حساب نمی آورد و دوستتان ندارد مگر به عنوان سیاهی لشکر!
#دلنوشته
#غارتنهایی
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞 #فرودگاه_چانگی_سنگاپور بهترین وقشنگترین فرودگاه جهان با ایرلاینز معروفش در دنیا. کشور سنگاپور لیاقت بهترین ها را دارند چون فساد در کشورشان نزدیک صفر است.
#کلیپ_کوتاه
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞 آسمان خراش های شگفت انگیز در دبی
#کلیپ_کوتاه
#آسمان_خراش
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞 هنر و خلاقیت در مبلمان اداری
#کلیپ_کوتاه
#تمرین_خلاقیت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ شهر ثروتمند
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
🔺منبع: #روزنامه_شهرآرا،
🔻یکشنبه ۹ آبان ماه ۱۴۰۰، شماره ۳۵۱۶
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ شهر ثروتمند #دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی 🔺منبع: #روزنامه_شهرآرا، 🔻یکشنبه ۹ آبان ماه ۱۴۰۰، شماره ۳
✍ شهر ثروتمند
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
✅ در بند سوم چرخش هایِ #تحول_آفرین چشم انداز جهان شهر برکت و کرامت «سهم بری از ثروت انباشت شده به جای سهم بری از فرصت شهروندان برای تولید ثروت»، بیان شده است. شهر متعلق به شهروندان است نه شهرداری، شورای شهر یا هر جای دیگری. بر همین اساس شهر باید هویت داشته باشد و شهروندان حس تعلق به شهر.
✅ شاید یکی از چیزهایی که در کشور ما شهروندان را آزار می دهد این است که احساس می کنند شهرداری ها می خواهند به بهانه های مختلف از آن ها پول بگیرند تا بتوانند مستقل از اعتبارات دولتی شهر را اداره کنند. حتی اگر این امر واقعیت هم نداشته باشد قطعاً احساس ناخوشایندی است که سبب نارضایتی مردم از #مدیریت_شهری می گردد.
✅ شاید بتوان یکی از مهم ترین چرخش های تحول آفرین چشم انداز #شورای_ششم را در این عرصه دانست. به معنای دیگر قرار است شهر ثروتمند باشد اما نه با سهم بری از ثروت انباشه مردم. بر اساس این دیدگاه باید تمام ارکان شهر ثروتمند باشند و شهرداری به سهم بری از «فرصت ایجاد ثروت» فکر کند و زمینه ها و بسترهای آن را توسعه دهد.
✅ زمانی که به جای چشم داشتن به ثروت مردم مدیریت شهری در کمین فرصت ها برای ارزش آفرینی و ثروت آفرینی باشد باعث می شود آحاد جامعه خود را در #توسعه_شهر سهیم و شریک بدانند و حقوق مدیریت شهری را به بهترین شکل پرداخت نمایند که این مسأله برای همگان منفعت آفرین است.
✅ به عنوان مثال در کم ترین حالت مردم اگر فرصت و ثروت در اختیار داشته باشند برای دریافت پروانه، #حقوق_شهرداری را کامل می پردازند و این اتفاق هم امور آن ها را تسهیل می کند و هم شهرداری با این درآمد فرصت خدمات رسانی بهتر و کیفی تری به مردم پیدا خواهد کرد. در مقیاس بزرگ تر نیز همین روال می تواند ادامه داشته باشد. برای تحقق این مهم باید چند اتفاق بیفتد؛
▪️اول اینکه #شورای_شهر با حذف بروکراسی های غیرضروری و تدوین قوانین ویژه سبب تسهیل و تسریع سرمایه گذاری شود.
▪️دوم عرصه #مشارکت_های_اقتصادی شورا و شهرداری بسیار گسترده تر از گذشته فرصت های پیش روی مدیریت شهری را به سرمایه گذاران و مردم معرفی نمایند و ضمن برقراری ارتباط ویژه زمینه حضور آن ها جهت ثروت آفرینی را ایجاد نمایند.
▪️سوم اینکه #مدیریت_شهری به عنوان متولی توسعه شهر ارتباط با بانک ها، نهادها و بنگاه های اقتصادی و مراجع دولتی ذیربط را گونه ای تنظیم نماید که در مسیر تحقق شهر ثروتمند برای هر یک از آن ها جذابیت های خاصی جهت نقش آفرینی در این فرایند ایجاد گردد.
🔺منبع: #روزنامه_شهرآرا،
🔻یکشنبه ۹ آبان ماه ۱۴۰۰، شماره ۳۵۱۶
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ آدم ها از هم می ترسند #مهدی_یاراحمدی_خراسانی #دلنوشته #غارتنهایی #پایگاه_جامع_مدیریار www.modi
✍ آدم ها از هم می ترسند
#مهدی_یاراحمدی_خراسانی
⛱ امروز دیگر زندگی اجتماعی نیست و آدمی تنهاتر از همیشه است! هر چقدر شبکه های اجتماعی و مجازی گسترش یافته، مراودات گروه های انسانی در ظاهر با هم بیشتر و بیشتر شده، انجمن ها، محافل و سازمان های اجتماعی توسعه یافته، به همان اندازه در دنیای درون انسان ها زندگی انفرادی تر گردیده است. انگار همه مسافران اتوبوس یا مترویی هستیم که هر چند در کنار هم ایستاده یا نشسته ایم و در یک مسیر حرکت می کنیم ولی هیچ ربطی به هم نداریم، از حال هم بی خبریم، غم و شادی هایمان به هم مربوط نیست و حتی خیلی وقت ها زمان پیاده و سوار شدن یکدیگر را متوجه نمی شویم.
⛱ دیگر کسی به کسی کاری ندارد، کمک کردن و همدلی به حداقل رسیده، همسایه ها از حال هم بی خبرند، حتی اعضای خانواده ها با هم کمتر حرف می زنند، حوصله هم را ندارند و خیلی وقت ها از درد هم آگاه نیستند. هرکسی خودش مانده و دردهای دلش، غم و غصه هایش، گوشی تلفن همراهش و بالشتی که شب هنگام تا سرش را بر روی آن می گذارد گویی دلش می خواهد پای دل حرف های آدم بنشیند و با او نجوا کند. هر کسی دلش می خواهد در خانه ای، اتاقی، پستویی یا هر جای دیگری فرصتی پیدا کند تا تنها و فارغ از نگاه سرد و کنجکاو دیگران به مشکلاتش فکر کند. همه خسته ایم؛ از سرزنش، عیب جویی، قضاوت، تهمت، غیبت و ...
⛱ انگار آدم ها از هم می ترسند، دوری و دوستی را ترجیح می دهند، دیگر کسی به کسی قرض نمی دهد، حوصله یکدیگر را ندارند، چت در فضای مجازی را به هم کلامی حقیقی ترجیح می دهند. حالا دیگر شانه ای که بخواهی سرت را رویش بگذاری و در شکست ها و ناکامی ها بلند بلند گریه کنی و تو را سرزنش نکند و کاستی هایت را به رُخَت نکشد وجود ندارد و کمتر رنگ و بویی از دلسوزی، مهربانی و محبت بدون منت پیدا می شود. سگ و گربه و قناری و کاکتوس که همدم آدم نمی شود. باید فکری بکنیم، طرحی نو در اندازیم، این امر را به دیگران نسپاریم و هر یک از ما به سهم خود سعی کنیم آغاز کننده همدلی، مهربانی، گذشت، فداکاری و همزبانی باشیم.
#دلنوشته
#غارتنهایی
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ بورس از نو
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
🔺منبع: #خبرگزاری_بازار، مؤسسه تحلیل بازار فردا،
🔻۹ آبان ۱۴۰۰ - ۱۲:۰۸، کد خبر: ۱۱۴۳۴۴
https://www.tahlilbazaar.com/news/114344
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ بورس از نو
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
✅ بازسازی بورس:
#بورس از نو باید بازسازی شود. این یکی از مهم ترین راه های رونق اقتصادی در کشور است. بازار سرمایه، بورس و فرابورس در روند طبیعی فعالیت خود سهم مهمی در شکوفایی اقتصادی کشور دارند ولی با دخالت دولت دوازدهم و گروهی از سودجویان از خدا بی خبر و از بین رفتن اعتماد عمومی به بورس و خیانتی که در این امر انجام شد گروه وسیعی از مردم و تولید کنندگان آسیب های زیادی دیده اند و به خاطر منافع گروهی اندک ولی تمامیت خواه امنیت این عرصه مهم اقتصادی به شدت آسیب دید. الان هم سبز و قرمز شدن های بی دلیل و بادلیل بورس و عدم ثبات و استقرار یک روند طبیعی بسیاری از سرمایه گذاران را ناامید کرده و خیلی از آن ها به بازارهای غیرمولد همچون ارز، سکه، طلا و ... هجرت کردند و عطای بورس را به لقایش بخشیدند.
✅ مجازات خاطیان و اعتمادسازی مجدد در بورس:
شخصاً امیدوارم و آرزو می کنم عاملین خیانت اقتصادی در بورس همچون عاملین خائن که قبلاً در بانک مرکزی مسئولیت داشتند و اکنون احکام قضایی آن ها صادر شده است به دست قانون مجازات گردند اعتقاد دارم تیم اقتصادی دولت سیزدهم باید فکری اساسی، برنامه ای جامع و نقشه ای مدون برای #احیای_بورس داشته باشد. به گونه ای که:
▪️اول؛ زیرساخت های اساسی نرم افزاری و سخت افزاری آن اصلاح شود،
▪️دوم: از طریق مراجع ذیصلاح برخی قوانین آن بازنگری گردد،
▪️سوم: دخالت دولت به حداقل برسد و نهایتاً سودجویان و بازارگردانان غیرقانونی دستشان به صورت کامل در این بازار قطع گردد.
مجموع این اقدامات ضمن آن که #اعتماد_عمومی به بورس را احیا می کند سبب می شود در بازه زمانی قابل قبول رونق مجدد به بورس بازگردد. همچنین باید توجه داشت یکی از اصلیترین عوامل تعیینکننده در روند معاملات بورس نرخ ارز است. این موضوع که نرخ ارز به کدام سمت خواهد رفت باید مساله مهمی تلقی گردد چون روند بازار را تحت شعاع خود قرار خواهد داد و از آن مستقل نخواهد بود. روند نرخ ارز در کشور می تواند در مسیر تداوم رشد بازار، تثبیت یا افت آن موثر باشد که بازار سهام هم بر اساس آن پیش خواهد رفت.
✅ هرگز فراموش نمی کنیم:
▪️ما مردم ایران هرگز فراموش نمی کنیم با اوج گرفتن بورس در نیمه تیرماه، ۲۵ #اقتصاددان مکتوب به دولت و بانک مرکزی بابت رشد حبابی بورس تذکر دادند اظهار نگرانی کردند، اما توجهی به این اظهارات نشد و در زمان جهش بورس، مدیریت مناسب انجام نشد؛
▪️هرگز از یاد نمی رود افزایش #قیمت_سهام دولتی باعث شد تا مردم منتظر عرضه صندوق دوم دولتی باشند که در مردادماه منتفیشدن خبر عرضه صندوق پالایشگاهی، روی دیگر بازار را به سهامداران نشان داد.
▪️در حافظه تاریخ اقتصادی کشور برای همیشه ثبت شده است که پس از دعوای وزیر اقتصاد با وزیر نفت بر سر سیاستهای مدیریتی دارا دوم، بزرگترین سقوط تاریخی بورس ایران رقم خورد و اعتماد از بازار رخت بر بست. و همچنین در ادامه همین اقدامات ریزشها در بازار تداوم یافت تا اینکه دستوری کردن قیمت فولاد شوک دیگری به بازار وارد کرد و ارزش سهام در بین سیاستهای #وزارت_صمت و بورس، روز به روز کاهش یافت و دارایی سهامداران همچنان آب شد، در کمتر از ۵ ماه بیش از ۵۰ درصد ارزش سهامها افت کرد و پشت سهامداران خالی شد.
✅ کلام آخر:
حالا #تیم_اقتصادی دولت سیزدهم باید بنشید فکری اساسی به حال و روز بورس بکند و از نو آن را بسازد. خصوصاً در حوزه جلب اعتماد عمومی که آسیب های زیادی به آن وارد شده است. باید روندهای جاری اصلاح شود و فراز و فرودهای غیر اصولی بورس مهار گردد و با کوتاه کردن دست افراد بی کفایت و سودجو بورس به مردم، صنعت گران و تولید کنندگان واقعی واگذار شود تا روندهای جاری عرضه و تقاضا تعیین کننده روند صعودی یا نزولی آن باشد.
🔺منبع: #خبرگزاری_بازار، مؤسسه تحلیل بازار فردا،
🔻۹ آبان ۱۴۰۰ - ۱۲:۰۸، کد خبر: ۱۱۴۳۴۴
https://www.tahlilbazaar.com/news/114344
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar