مدل مفهومی سنجش روحیه و انگیزه کارکنان
✍ #دکتر_حسین_شکوهی
▪️مبانی ارزشی
▪️اسناد و مدارک
▪️سیاست های کلی
▪️مقایسه با کشورهای پیشرفته
✅ شاخصههای سنجش روحیه و انگیزه کارکنان
▪️فعال بودن
▪️نصرت الهی
▪️دشمن ستیزی
▪️آمادگی روانی
▪️امید و اطمینان
▪️احساس ارزشمندی
▪️حمایت و دلبستگی ملی
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#مدیریت_انگیزش
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ مدل چارچوب اصلی انگیزش
#ریکی_گریفین، #گریگوری_مورهد
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#مدیریت_انگیزش
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ شور شهر
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
🔺منبع: #روزنامه_شهرآرا،
🔻یکشنبه ۲۱ آذر ۱۴۰۰، شماره ۳۵۵۲
https://shahraranews.ir/fa/publication/content/12394/339159
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ شور شهر
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
✅ شهر «شور» می خواهد و همچنین «شادمانی، نشاط، امید، آبادانی، پیشرفت، رفاه» و هر آن چیزی که سبب شود شهروندان احساس بهتری از زندگی خود در این موقعیت مکانی داشته باشند. به دلیل ماهیت ماشینی، ترافیک سنگین، آلودگی هوا، روزمرگی و دامنه بی خبری و بی احساسی گسترده تر #شهرنشینان نسبت به یکدیگر (در مقایسه با ساکنان روستاها) و تلاش بي وقفه شهروندان به جهت کسب روزي حلال براي خانواده، ممکن است آرام آرام نشاط عمومی کاهش یافته و شور و اشتیاق لازم برای زندگی در شهر تحت تأثیر قرار بگیرد.
✅ اگر به این موارد مسائل عام تر همچون دغدغه های معیشتی و اجتماعی نیز اضافه شود به تدریج حس خوب زندگی کمرنگ می شود. «شورآفرینی عمومی و نشاط اجتماعی» از وظایف مهم #مدیریت_شهری و مستلزم همراهمی و مشارکت شهروندان است. در بند «هویت شهری» چشم انداز جهان شهر برکت و کرامت رویکردهای «خانواده محور، امن، آرامش بخش و نشاط آور» برای توسعه شهر ذکر گردیده است. مفهومی که تحقق آن هم نیازمند «تبیین مبانی نظری و انتزاعی» است و هم «راهکارهای عملیاتی و اجرایی».
✅ برای برون رفت از معضلات منتهي به فشارهاي عصبي و روانی، ضرورت دارد با ايجاد فضاهاي شاد و مفرح عمومي و با برنامه ريزي درست و منطبق با نيازهاي مردم، جامعه اي با نشاط ایجاد گردد و فضاي شهري به محلي امن جهت گسترش ارتباطات سالم اجتماعي با تعلق خاطر افراد به شهر و محل زندگي و بالا بردن ضريب امنيت رواني جامعه مبدل شود. برای تحقق هدف مهم ایجاد شور و نشاط عمومی عمده وظایف زیر پیش روی #شهرداری و شورای شهر قرار دارد:
▪️«پیش بینی ظرفیت های اجتماعی جهت شور و شادی مردم در چارچوب ضوابط، ارزش ها و اخلاق»،
▪️«طراحی برنامه های سالم، شاد و مفرح عمومی»،
▪️«ایجاد و توسعه زمینه های مشارکت های همگانی در اداره شهر»،
▪️«استفاده از سازه، سنگ، رنگ، نماد و المان های متناسب با روح و روان انسان در معماری شهری»،
▪️«بهره گیری صحیح از ظرفیت های هنری و فرهنگی»،
▪️«توسعه پارک ها، فضای سبز، زمین های ورزشی، اماکن تفریحی، بازی و شادی عمومی»،
▪️«توسعه خدمات سلامت عمومی، ورزش همگانی و تحرک جسمانی»،
▪️«فرهنگ سازی و ترویج سبک زندگی آرام و سالم با آموزه هایی از قبیل صبر، خویشتن داری، همیاری، مشارکت، همدلی و خانواده مداری»،
▪️«برنامه ریزی جهت کاهش آسیب های اجتماعی همچون تکدی گر، وندالیسم حاشیه نشینی و هر آنچه چهره شهر را مخدوش می کند».
✅ هر چند تحقق برخی از موارد مذکور نیازمند اعتبارات گسترده و صرف زمان زیاد است ولی قطعاً همواره راهی برای بهتر زندگی کردن و افزایش شور و #اشتیاق_زندگی در آحاد مردم وجود دارد. کافی است «باور شادمانی، ساختار سازمانی مناسب، فکر خلاق، عزم، اراده و مشارکت شهروندان و مدیریت شهری» در کنار یکدیگر قرار بگیرند تا هر روز بتوانیم علیرغم سختی های فراوانی که در زندگی امروزی پیش روی ماست اوضاع را کمی بهبود بخشیده و از نعمت زندگی سالم لذت بیشتری ببریم.
🔺منبع: #روزنامه_شهرآرا،
🔻یکشنبه ۲۱ آذر ۱۴۰۰، شماره ۳۵۵۲
https://shahraranews.ir/fa/publication/content/12394/339159
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
📸 معمولاً آن هایی که هیچ کاری نمی کنند زبان تند و تیزی دارند.
#عکس_نگار
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ اثرات اضطراب
✅ تمام افراد در طول زندگی گاهی دچار اضطراب میشوند. اما #اضطراب مزمن و همیشگی میتواند زندگی فرد را مختل کند. اضطراب شاید بیشترین تاثیر را بر روی رفتار و روان فرد بگذارد، اما میتواند عواقب جدی بر روی سلامت جسمی نیز داشته باشد.
✅ #استرس بخشی از زندگی همه انسانها است. ممکن است قبل از مصاحبه کاری و یا ارائه کنفرانس استرس را تجربه کرده باشید. در کوتاه مدت، اضطراب باعث افزایش ضربان قلب و سرعت بخشیدن به تنفس میشود.
✅ این اختلال ممکن است در هر سنی اتفاق بیافتد. اما معمولاً از سنین میانسالی شروع میشود. موسسه ملی #سلامت_روان (NIMH) میگوید: زنان بیشتر از مردان دچار اختلال اضطراب میشوند.
✅ زندگی پر استرس ممکن است خطر ابتلا به اختلال اضطراب را افزایش دهد. علائم این اختلال ممکن است بلافاصله یا بعد از سالها بروز دهد. داشتن یک بیماری جدی و یا اختلال مصرف #مواد_مخدر میتواند منجر به اختلال اضطراب شود.
✅ اضطراب همچنین میتواند علائم جسمی ایجاد کند. مثلا هنگامی که استرس دارید معمولا دستانتان عرق میکنند و یا پاهایتان می لرزند.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ اثرات اضطراب ✅ تمام افراد در طول زندگی گاهی دچار اضطراب میشوند. اما #اضطراب مزمن و همیشگی میتو
💢 چگونه اضطراب روی بدنتان تاثیر میگذارد؟
✅ سیستم عصبی مرکزی:
اضطراب و #حملات_پانیک طولانی مدت باعث میشود مغز به طور منظم هورمون استرس آزاد کند. این کار باعث افزایش علائمی چون سردرد، سرگیجه و افسردگی میشود.
✅ سیستم قلبی عروقی:
اختلالات اضطراب میتواند باعث افزایش ضربان قلب، تپش قلب و درد در قفسهسینه شود. همچنین ممکن است خطر #فشار_خون بالا و دیگر بیماریهای قلبی عروقی را افزایش دهد.
✅ سیستم گوارش و هضم غذا:
اضطراب میتواند باعث ایجاد #سندروم روده تحریک پذیر (IBS) شود. سندروم روده تحریک پذیر باعث ایجاد حالت تهوع، اسهال یا یبوست میشود.
✅ سیستم ایمنی بدن:
اگر زندگی پر تنشی دارید و دائما استرس را تجربه میکنید، بدن شما هرگز سیگنال بازگشت به عملکرد طبیعی را دریافت نخواهد کرد. با گذشت زمان #سیستم_ایمنی بدنتان تضعیف و در برابر بیماری ها آسیب پذیر میشود.
✅ دستگاه تنفسی:
اضطراب باعث افزایش تنفس و نفسهای کوتاه میشود. اگر به بیماری #انسداد_ریوی مزمن (COPD) مبتلا هستید، داشتن استرس و اضطراب میتواند شما را راهی بیمارستان کند.
✅ سیستم عضلانی بدن:
زمانی که استرس دارید ماهیچههای شما برای جلوگیری از صدمه خود را منقبض میکنند. هنگامی که آرام میشوید، ماهیچهها دوباره منبسط میشوند. اما اگر به طور دائمی استرس داشته باشید #عضلات ممکن است فرصت منبسطشدن را نداشته باشند.
✅ دستگاه تولید مثل:
اضطراب هم برای جسم و هم برای ذهن مضر است. داشتن اضطراب مداوم باعث از بین رفتن #تمایلات_جنسی در فرد میشود.
💢 خود درمانی برای مقابله با اضطراب:
✅ ورزش کنید:
#ورزش میتواند به کاهش استرس و بهبود سلامت جسمی کمک کند. اگر نمیتوانید تحرک داشته باشید، سعی کنید هر روز پیادهروی کنید.
✅ از مصرف کافئین، نیکوتین و الکل خودداری کنید:
مصرف #کافئین و نیکوتین میتواند باعث افزایش اضطراب شود. الکل نیز به عنوان یک محرک برای آن عمل میکند.
✅ از تکنیکهای آزادسازی ذهن و روان استفاده کنید:
تنفس عمیق میتواند به آرام سازی بدن کمک کند. سعی کنید در طول روز #یوگا کنید یا از تکنیکهای مدیتیشن استفاده کنید.
✅ خواب را در اولویت قرار دهید:
مشکلات خواب اغلب با استرس همراه است. سعی کنید تا جایی که میتوانید بخوابید. احساس #آرامش میتواند به شما کمک کند تا با علائم اضطراب کنار بیایید. همچنین خواب بیشتر میواند علائم را کاهش دهد.
💢 انواع مختلف اضطراب:
✅ اختلال پانیک یا وحشت زدگی:
حملات ناگهانی ناشی از ترس و استرس. علائم جسمی شامل #تپش_قلب، درد قفسه سینه و تنگی نفس است.
✅ اختلال اضطراب فراگیر (GAD):
داشتن استرس بیش از حد و اغراق شده و #نگرانی دائم در مورد حوادث و اتفاقات روزمره.
✅ اختلال اضطراب جدایی (SAD):
اختلالی که فرد نسبت به جدایی از خانه و یا افرادی که از نظر #عاطفی به آنها وابسته است مضطرب می شود.
✅ اختلال اضطراب اجتماعی:
این نوع از اختلال باعث ترس شدید از موقعیتهای اجتماعی میشود. در این اختلال فرد برای اینکه از تحقیر و قضاوت شدن از سوی دیگران میترسد #منزوی میشود.
✅ فوبیا (هراس):
از جمله ترس از فضاهای تنگ (کلاستروفوبیا)، ترس از ارتفاع (اکروفوبیا) و موارد دیگر. فرد در مواجه با #فوبیا احساس وحشت میکند.
✅ اختلال وسواس فکری-عملی (OCD):
افراد مبتلا به این اختلال ممکن است دچار #وسواس_فکری و عملی غیر قابل کنترل شوند و کاری را بارها و بارها انجام دهند.
💢 سخن آخر:
#اضطراب و #استرس درمان نشده میتواند عواقب بدی روی سلامت جسم و روان داشته باشد. اگر شما استرس مداوم دارید و زندگی و روابط عاطفیتان تحت تاثیر استرس قرار گرفته است با یک روانشناس صحبت کنید. هیچ درمان قطعی برای اضطراب وجود ندارد اما رواندرمانی و مصرف دارو میتواند بسیار تاثیر گذار باشد و سطح اضطراب شما را کاهش دهد.
🔺منبع:
🔻 Health Line
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ چالشهای آیندهپژوهی در ایران
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
#آینده_پژوهی
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ چالشهای آیندهپژوهی در ایران #دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی #آینده_پژوهی #مدل_مفهومی #مدل_مدیریت
✍ چالش های آینده پژوهی در ایران
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
✅ ایران، کشوری با پیشینه چند هزار ساله تاریخی و تمدنی باستانی که به دلیل قرار داشتن در مرکز خاورمیانه و در اختیار داشتن بخش اعظمی از دو حوزه خلیج فارس و دریای خزر و همچنین برخورداری از موقعیت ارتباطی مناسب با عراق، افغانستان و آسیای مرکزی و قفقاز و دارابودن مواضع مربوط به آفریقا و بالکان و اروپا موقعیت ممتازی دارد که آنرا به مرکز ژئوپولتیک آسیا در مرکز خاور میانه تبدیل کرده است. اتخاذ شیوه های نوین در عرصه جهانی برای هم پوشانی فضای ملی و اهداف مرتبط با توسعه پایدار کشور.
✅ برخورداری از منابع معدنی و انرژی و ذخائر نفت و گاز نقش استراتژیک ایران در جهان را قابل توجه می کند. و نیز ۶۵ درصد جمعیت کشور را جوان ها تشکیل میدهند که نیروی کاری ماهر و دانش آموخته ترین جمعیت خاور میانه می باشند. بر این اساس تفکر مدیریت استراتژیک در کشور ما را به سمتی سوق می دهد که با بهره گیری حداکثری از امکانات موجود و در نظر گرفتن اقتضائات کشور زمینه دستیابی به آینده ای درخشان و در حد استعداد خود را فراهم سازیم.
✅ بر این اساس در ایران، آینده پژوهی بر اساس آموزه های ایرانی- اسلامی در حوزه های مختلف؛ فرهنگ، منابع انسانی، اقتصاد، حمل و نقل، آموزش، کارآفرینی، سلامت، رسانه، مدیریت، محیط زیست، گردشگری، ورزش و... نیازمند بومی سازی می باشد. اهمیت آینده نگری نه پناه بردن به فردا، بلکه به کارگیری آن برای سیاستگذاری امروز است. از ویژگی های بارز اداره جوامع عدم قطعیت در زمینه های مختلف و یا وقوع چندین پدیده به طور همزمان می باشد که منجر به ظهور چالش ها می شود. این چالش های در چهار دسته طبقه بندی می شوند:
1⃣ چالش های معنایی:
بعد معنايي يا جهت دهندگي، به تبيين مسير و تعيين سمت و سو اشاره دارد. متأسفانه آحاد جامعه بویژه کارگزاران و نخبگان اعم از دانشگاهی و شاغل در دستگاه های اجرایی آن گونه که بایسته و شایسته است از مبانی نظری و مفاد آینده پژوهی آگاهی ندارند.که این نیز برخاسته از نهادینه نشدن علم باوری در جامعه بویژه در میان کارگزاران نظام اداری و در نتیجه جریان نداشتن تفکر برنامه ای در نظام اداری کشور و مدیریت بر مبنای ذوق و سلیقه و اراده های شخصی افراد است.
2⃣ چالش های ساختاری:
بعد ساختاری شامل كليه ساز و كارهايي است كه انتقال مفهوم و معنا و ايده را در کشور تسهيل مي كند. ساز و کارهای انتقال مفهوم، معنا و ايده و اهداف آینده پژوهی بیش از هر چیز در نهادهای اساسی رسمی کشور یعنی قوای سه گانه(مجلس ، دولت و قوه قضائیه) و نهادهای فراقوه از جمله مجمع تشخیص مصلحت نظام تجلی یافته است که متأسفانه در پاره ای از اوقات چنین تصور می شود که عزم لازم برای اجرای سند و متعهد بودن به الزامات آن مشهود نیست.
3⃣ چالش های رفتاری:
بعد رفتاری و محتوايي شامل نيروي انساني و مجموعه فعل و انفعالات مربوط به آن است ؛ از آنجا که رفتارها و روابط اجتماعی دارای واقعیتی دوگانه است یعنی در یک طرف رفتار و ارتباطات رسمی یا هنجاری شامل آنچه باید باشد و در طرف دیگر رفتار و ارتباطات واقعی شامل آنچه هست و نظر به آنکه این دو کاملاً با یکدیگر انطباق ندارند.
4⃣ چالش های زمینه ای و بسترساز (محیطی):
صاحب نظران بر این باورند که هیچ برنامه تحولی و توسعه ای بدون فراهم آمدن زمینه ها و بسترهای مورد نیاز محقق نخواهد شد ؛ منظور از محیط عواملی است که روی نظام اثر می گذارد ولی تحت کنترل او نیست ؛ این عوامل به چند دسته تقسیم می شوند :
▪️عوامل فرهنگی:
شامل باورها، ارزشها و نگرشها، دین و زبان و ....
▪️عوامل اجتماعی:
شامل آموزش و پرورش، نظام تعلیم و تربیت و ...
▪️عوامل اقتصادی:
شامل رکود اقتصادی، نرخ بيکاری، نرخ تورم، نرخ سرمايه گذاری، رشد و ...
▪️عوامل سیاسی:
شامل دولت، احزاب، قوانین و مقررات و ...
▪️عوامل تکنولوژیکی:
شامل روش های توليد، تحقيق و توسعه، دستگاههای خودکار، تکنولوژیهای جديد
▪️عوامل زیست محیطی:
شامل وضعیت جغرافیایی ، آب و هوا و ... ؛
#آینده_پژوهی
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ تفکیک و افراز شهری
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ تفکیک و افراز شهری
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
✅ یکی از بسترهای مطلوب برای انسجام بخشی، نظمدهی فضایی، پیشگیری از گسترش بی رویه #شهرها و مقابله با نابودی اراضی دارای کاربری های متفاوت (به ویژه کاربری مسکونی) اجرای قوانین مربوط به افراز و تفکیک در زمین های شهری است که باید طبق ضرورت بر اساس طرحی جامع، تفصیلی و هادی صورت پذیرد. «تفکیک و افراز» از مهمترین اقدامات حقوقی به حساب می آید که در موارد مختلف قانونی به خاطر اثرات ویژه در اثبات و صدور اسناد مالکیت و پیامدهای ناشی از آن مثل بیع و ساخت و ساز، قلع ماده نزاع و .. بارها مورد توجه قرار گرفته است. قبل از هر چیز لازم است تفاوت بین «تفکیک» و «افراز» را بدانیم.
✅ تفکیک ارضی به معنای جداسازی و تبدیل یک ساختمان، ملک و زمین به قطعات کوچک تر است. در حالی که افراز اراضی به معنی جدا کردن سهم مشاع شرکای ملک یا زمین از یک هم است که در این هنگام هرگاه شرکا بخواهند سهم خود را از زمین یا ملک مشخص نمایند باید به جدا سازی آن مبادرت نمایند. مبحث «تفکیک و افراز اراضی» از مهم ترین چالش های پیش روی #مدیریت_شهری و پایه و اساس رشد موزون شهرها و پیش نیاز اجرای طرح های جامع و تفصیلی و ضوابط مقرر در طرح های مذکور می باشد که به دنبال محترم شمردن مالکیت های فردی نیز هست. علاوه بر این ادارات ثبت و دادگاه ها سازمان هایی هستند که در این مهم دخالت دارند.
✅ #تفکیک_اراضی_شهری در واقع زمینه شکل گیری «توده و فضای ساختمانی» و «فرم شهری تا مقیاس محله و ناحیه» را فراهم می آورد؛ زیرا فضاها و ساختمان ها بر اساس نوع تفکیک اراضی پدید می آیند. در صورتی که تفکیک اراضی بر اساس اصول و ضوابط شهرسازی صورت گیرد، کیفیت محیط کالبدی شهر از نظر شکل، ساختار و هارمونی ارتقاء می یابد. در حال حاضربخش قابل توجهی از رفت و آمدهای شهروندان به شهرداریها مربوط به این موضوع می باشد که در بسیاری موارد حتی منجر به طرح دعاوی علیه شهرداریها در محاکم حقوقی نیز می گردد.
✅ نکته حائز اهمیت این که متأسفانه در حال حاضر قوانین فعلی کشور به تنهایی نمی توانند مانع از ایجاد پدیده نامناسب «تفکیک های غیرقانونی» گردند. در این حالت تنها با آگاهی سازی عمومی و #فرهنگ_سازی صحیح و مدیریت و نظارت دقیق بر اجرای وظایف دستگاه های دولتی و ملزم ساختن آحاد جامعه به رعایت قوانین و مقررات طرح های جامع و تفصیلی و هادی، می توان به بهبود وضعیت امیدوار بود. در چشم انداز جهان شهر برکت و کرامت «کالبد شهری» با واژگانی از قبیل؛ «متوازن، یکپارچه، روان، متصل و دسترس پذیر» توصیف می گردد. امری که بخش مهم مسیر تحقق آن از بستر تفکیک و افراز مناسب شهری بر اساس قوانین و اصول جامع و علمی می گذرد.
🔺منبع: #روزنامه_شهرآرا،
🔻سهشنبه ۲۳ آذر ۱۴۰۰، شماره ۳۵۵۴
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ تله ناامیدی
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
🔺منبع: #هفته_نامه_نخست،
🔻پنجشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۰، شماره ۹۰۱
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ تله ناامیدی
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
✅ تورم بسیار بالاست، بسیاری از ارزش های اجتماعی رنگ باخته است، با این شرایط اقتصادی شاید هیچوقت صاحب ماشین یا خانه نشوم، هیچ جای این مملکت درست نیست، رابطه ها جای ضابطه ها را گرفته، #سفره_مردم کوچک و کوچک تر شده است و .... حتماً بسیاری از ما این جملات را بارها و بارها شنیده ایم یا در رسانه ها و شبکه های اجتماعی خوانده و دیده ایم و حتی به احتمال فراوان خودمان نیز آن ها را تکرار کرده و به دیگران نیز می گوییم و در انتها همه باهم احساس ناامیدی دسته جمعی می کنیم!
✅ آخر ما را چه می شود که بی محابا این جملات را به زبان می آوریم و گویی ناخودآگاه از همدردی در ناامیدی حالمان بهتر می شود. البته اصلاً قصد ندارم بگویم آن چه در صدر این نوشتار عرض کردم غلط است یا هرگز وجود ندارد یا این که بخواهیم به هر دلیلی واقعیت ها را کتمان کنیم. تنها غرض این است که بگویم از #ترویج_ناامیدی چه دستاوری خواهیم داشت؟ چرا باید کم و کاستی هایی که خودمان از آن خبر داریم را به رخ یکدیگر بکشیم و حال هم را بدتر کنیم.
✅ تازه وای به حال افرادی که اخبار نادرست و بدتری را هم به این موارد اضافه می کنند که دیگر نامش سیاه نمایی هم می شود. با فرض اینکه تمام موارد ذکر شده که از سوی همه ی ما گاه بو بیگاه بیان می شود درست هم باشد هیچ کدام دلیل و توجیهی برای #ناامید_شدن نیست. برخی چنان سخن می گویند که انگار ته دره عمیقی افتاده اند، دست و پایشان شکسته و هیچ امیدی به نجات ندارند!
✅ این درست است که ما از استعدادهای خود بسیار عقب تریم و صلاحیت، ثروت عمومی و شایستگی مردم ما بسیار فراتر از آن چیزی است که امروز قسمت آن ها شده است اما هرگز نباید ناامید شد. بسیار بهتر است ضمن درک محدودیت ها و نابسامانی ها همه با هم عزم جدی و همگانی در جهت بهبود شرایط داشته باشیم. هنوز بسیار جای امیدواری است که کشور بتواند خود را دوباره پیدا کند و از این پیچ تاریخی که شاید قسمت اعظم آن مربوط به #جنگ_اقتصادی نابرابر و تحریم های ناجوانمردانه است گذر کند.
✅ ضمن این که نباید از اثر همه گیری کرونا نیز غافل شد که ضمن لطمه گسترده به #اقتصاد_کشور و تق و لق شدن بسیاری از کسب و کارها سبب داغدار شدن گسترده ی مردم، خدشه بر سلامت روحی و جسمانی گروه عظیمی از هموطنان و ایجاد و بروز حس های نامطلوب گردید. ما مردمان راست قامت تاریخ هستیم که در برابر سخت ترین مصائب و مسائل ارزش های اخلاقی خویش را حفظ کرده و برای پیشرفت کشور پای همه چیز ایستاده ایم.
✅ هرگز نباید در #تله_ناامیدی گرفتار شد، این حس نامطلوب که بر انگیزش انسان اثر بسیار بدی دارد را نباید به هم منتقل کنیم و بدانیم هیچ مانعی نباید مانعی بر سر راه ما و آرزوهایمان باشد. با همتی بلندتر، عزمی راسخ تر، امیدواری بیشتر و توکل به ذات اقدس الهی دوباره روزهای خوب فرا خواهد رسید، ابرهای تیره فقر، فساد و تبعیض کنار خواهد رفت و ملت به آنچه شایستگی اش را دارد دست خواهد یافت.
✅ مسلماً قسمت مهم این ماجرا هم اصلاح #نظام_مدیریتی کشور و سپردن زمام امور به افراد دارای صلاحیت، سالم، متعهد و جهادی است که دغدغه رفاه و آسایش مردم را در سردارند. دیگر زمانی برای آزمون و خطا نداریم و امیدواریم در دولت جدید این اتفاق مورد توجه جدی قرار گرفته و در عمل با بار نشیند.
🔺منبع: #هفته_نامه_نخست،
🔻پنجشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۰، شماره ۹۰۱
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
چالش های آینده پژوهی و نگرانی مردم از آینده
✍ #دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
🔺منبع: #قدس_آنلاین،
🔻سهشنبه ۲۳ آذر ۱۴۰۰، کدخبر ۷۸۰۹۳۸
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
چالش های آینده پژوهی و نگرانی مردم از آینده ✍ #دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی 🔺منبع: #قدس_آنلاین، 🔻سه
چالش های آینده پژوهی و نگرانی مردم از آینده
✍ #دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
✅ #آينده_پژوهی دانشی که در چند دهه اخير شکل گرفته و به سرعت در تمامي عرصه های زندگي وارد شده است. ساخت دنياي مطلوب در آينده مبتني بر شناختی است که براساس احتمالات و طرح آينده هاي «ممکن، محتمل و مطلوب» صورت مي گيرد و هدف آن گزينش بهترين و مطلوبترين گزینه است.
✅ برنامه های ۵ ساله و سند #چشم_انداز توسعه اسنادی هستند که تفکر راهبردی و آینده نگر ایران را براساس محورهای توسعه کشور در بخش های مختلف طراحی و تدوین می کنند. کلید واژۀ مشترک اسناد و اهداف آینده پژوهی «شناخت آینده» و «تغییر» است. نوعی از تغییر که به اتخاذ شیوه های نوین برای هم پوشانی فضای ملی و اهداف مرتبط با توسعه پایدار اشاره دارد.
✅ برخورداری از منابع معدنی، انرژی، نفت و گاز، #نقش_استراتژیک ایران در منطقه، جوان بودن درصد قابل توجهی از جمعیت و نگرانی های روزافزون مردم نسبت به آینده، «تفکر مدیریت راهبردی» کشور را به سمتی سوق می دهد که با بهره گیری حداکثری از امکانات موجود زمینه دستیابی به آینده ای درخشان و در حد استعداد را فراهم آورد.
✅ در ایران آینده پژوهی بر اساس الگوی اسلامی ایرانی #پیشرفت در حوزه های مختلف؛ فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و... نیازمند بومی سازی است. از خصوصیات مهم اداره جوامع عدم قطعیت در زمینه های مختلف می باشد که منجر به ظهور چالش های مطالعات و فرآیندهای آینده پژوهی به شرح زیر می شود:
1⃣ چالش های معنایی (جهت دهندگی)
به تبيين مسير و تعيين سمت و سو اشاره دارد. متأسفانه آحاد جامعه بویژه کارگزاران و نخبگان اعم از دانشگاهی و شاغل در دستگاه های اجرایی آن گونه که بایسته و شایسته است از مبانی نظری و مفاد آینده پژوهی آگاهی ندارند. که این نیز برخاسته از نهادینه نشدن #علم_باوری در جامعه بویژه در میان کارگزاران نظام اداری و در نتیجه جریان نداشتن تفکر برنامه ای در نظام اداری کشور و مدیریت بر مبنای ذوق و سلیقه و اراده های شخصی افراد است.
2⃣ چالش های ساختاری
شامل كليه ساز و كارهايي است كه انتقال مفهوم و معنا و ايده را در کشور تسهيل مي كند. ساز و کارهای انتقال مفهوم، معنا و ايده و اهداف آینده پژوهی بیش از هر چیز در نهادهای اساسی رسمی کشور یعنی قوای سه گانه (مجلس، دولت و قوه قضائیه) و نهادهای فراقوه از جمله مجمع تشخیص مصلحت نظام تجلی یافته است که متأسفانه در پاره ای از اوقات چنین تصور می شود که عزم لازم برای اجرای سند و متعهد بودن به الزامات آن مشهود نیست.
3⃣ چالشهای رفتاری (محتوایی)
شامل #نيروي_انساني و مجموعه فعل و انفعالات مربوط به آن است؛ از آنجا که رفتارها و روابط اجتماعی دارای واقعیتی دوگانه است یعنی در یک طرف رفتار و ارتباطات رسمی یا هنجاری شامل آنچه باید باشد و در طرف دیگر رفتار و ارتباطات واقعی شامل آنچه هست و نظر به آنکه این دو کاملاً با یکدیگر انطباق ندارند.
4⃣ چالش های زمینه ای و بسترساز (محیطی)
هیچ برنامه تحولی بدون فراهم آمدن زمینه ها و بسترهای مورد نیاز محقق نخواهد شد؛ منظور از محیط مجموعه عوامل سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و ... است که در این مسیر اثرگذارند ولی تحت کنترل نیستند.
✅ اهمیت #آینده_نگری نه پناه بردن به فردا، بلکه بکارگیری آن برای سیاستگذاری امروز است خصوصاً این که مردم ما جداً نگران آینده پیش روی خود و فرزندانشان از حیث «رویدادها، روندها، تصویرها و اقدامات» هستند.
✅ در ارتباط با آینده پژوهی در کشور علی رغم تلاش های صورت گرفته کماکان نشاني از وجود فعاليت هاي هماهنگ، مدبرانه، برنامه ريزي شده و سازمان يافته و يا سازمان دهنده برای ساختن آینده ای در شأن #استعداد واقعی کشور وجود ندارد. در همین راستا توجه به چند نکته مهم اهمیت دارد:
1⃣ برنامه هاي توسعه ۵ ساله کشور با تبيين سياست ها و اهداف کلان، نهايتاً منجر به انجام پروژه هاي خاصي مي شوند که بدون ارتباط با اهداف و سياستگذاري کلان، اهداف کمي خاصي را دنبال مي کنند که اين موضوع به گرايش پروژه محوري در دستگاههاي اجرايي مربوط مي شود که بي ارتباط با ضعف بينش مديريتي در دستگاههاي اجرايي و همچنين تلاش مديران براي ارائه آمار و ارقام کمي از #گزارش_عملکرد دوره هاي ناپايدار مديريتي خود نيست.
2⃣ ناپايداري دوره هاي #مديريتي در اکثر اوقات مديران را متمايل به انجام برنامه هاي زودبازده و کوتاه مدت نموده و از اعمال سياست هاي کلان و بلندمدت در دستگاه اجرايي تحت مديريت اجتناب مي نمايند.
3⃣ اگر #مسئولین و موثرین در این راه برای ایران و آینده جامعه برنامه ریزی دقیق نداشته باشند، لابی های دشمنان فعالانه برای طرح آینده مطلوب خویش عمل کنند. تفکر و تعلق ازمهم ترین ابزار دستیابی به آینده برتر است.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
🤝 اگهی جذب و همکاری
🔶 یک گروه صنعتی معدنی باسابقه و خوشنام، جهت تکمیل کادر پرسنلی خود با شرایط ذیل دعوت به همکاری می نماید:
🔷 عنوان شغلی: مدیر منابع انسانی
▪️واجد پیشینه تحصیلی (تخصص) در رشته های مرتبط با مدیریت و منابع انسانی
▪️سابقه اجرایی در زمینه مدیریت منابع انسانی (حداقل ۵ سال)
▪️ ترجیحاً با تجربه کاری در شرکت های معتبر داخلی یا خارجی
💢 در صورت تمایل رزومه خود را به شماره واتساپ زیر ارسال نمایید.
☎️ ۰۹۳۸۳۳۰۱۷۲۰
@modiryar
🤝 اگهی جذب و همکاری
🔶 یک گروه صنعتی معدنی باسابقه و خوشنام، جهت تکمیل کادر پرسنلی خود با شرایط ذیل دعوت به همکاری می نماید:
🔷 عنوان شغلی: مدیر بازرگانی
▪️واجد پیشینه تحصیلی (تخصص) در رشته های مرتبط با مدیریت و بازرگانی
▪️سابقه اجرایی در زمینه مدیریت و بازرگانی (حداقل ۵ سال)
▪️ ترجیحاً با تجربه کاری در شرکت های معتبر داخلی یا خارجی
💢 در صورت تمایل رزومه خود را به شماره واتساپ زیر ارسال نمایید.
☎️ ۰۹۳۸۳۳۰۱۷۲۰
@modiryar
✍مهمترین سرمایه شهرداریها
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
🔺منبع: #روزنامه_شهرآرا،
🔻پنجشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۰، شماره ۳۵۵۶
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar