Modiryar | مدیریار
✍ دسته بندی سلسله مراتب سیستم های بولدینگ و جایگاه مدیریت و کسب و کار ✅ #کِنِت_بودلینگ Kenneth Ewa
✍ دسته بندی سلسله مراتب سیستم های بولدینگ و جایگاه مدیریت و کسب و کار
🔺سطح اول؛
🔻سیستم های ساخت یا دارای ساختار ایستا Structure or Framework
✅ اولین سطح از #سلسله_مراتب سیستمهای بولدینگ، سیستمهای چارچوب ایستا نامیده می شوند که از قوانین و قواعد استاتیک و ثابت استفاده میکنند و تمام سطوح بالاتر تابع قواعد این سطح قرار دارند.
✅ حتی انسانها و موجودات زنده نیز در برخی از ابعاد وجودی خود تابع این #قوانین قرار دارند. برخی از نمونههایی که در این سطح از سیستمها قرار میگیرند عبارتند از نمودار سازمانی، نقشه، سازه یک آسمانخراش، اسکلت موجودات، اتم و …
🔺سطح دوم؛
🔻سیستم های متحرک یا پویای ساده
✅ سطح دوم از سلسله مراتب سیستمهای #بولدینگ، اصطلاحاً سیستمهای ساعت گونه Clockwork نامیده می شوند و تابع قوانین دینامیک قرار دارند. این سیستمها دارای حرکات ساده و از قبل قابل برنامهریزی و قابل پیشبینی هستند.
✅ مانند حرکات و رفتار ستارگان و اجرام آسمانی، ماشین های ساده ای مانند دوچرخه، ساعت و قرقره و … . علوم فیزیک، شیمی و اقتصاد با تمامی عظمت و شگفتی که دارند، در این سطح از #سیستم_ها جای میگیرند.
🔺سطح سوم؛
🔻سیستم های بازخورد یا سایبرنتیکCybernetic
✅ تفاوت این سیستمها برای انواع سیستم های سطوح قبلی، قابلیت #خود_کنترلی، خودنظمی و حفظ تعادل آنها بر مبنای اهداف تعیین شده است. این سیستمها هدف جو هستند اما خودشان نمی توانند اهدافشان را تعیین کنند و از اینرو اهدافشان باید از بیرون برایشان تعیین شود.
✅ به عنوان مثال #ترموستات به عنوان سادهترین مصداق سیستم های سطح سوم قادر است دمای آب یا هوای محیطی را بر مبنای عددی که روی آن تنظیم شده کنترل نماید. موشک های قاره پیما و سیستمهای هدایت شونده خودکار نیز جز سیستم های این سطح هستند.
🔺سطح چهارم؛
🔻سیستم های تک یاخته ای Cell
✅ این سیستم ها دارای #ساختار نگهدارنده هستند و به عنوان اولین سطح از سیستم های باز تلقی میشوند. سیستمهای تک یاخته ای یا سلولی آغاز حیات و مرز جدایی موجودات زنده از جمادات هستند. این سیستمها با ارتباط با محیط اطراف خود می توانند منابع مورد نیازشان را دریافت کرده و از خود نگهداری کنند.
✅ با افزایش سطح سیستم ها بر میزان #پیچیدگی آنها افزوده می شود. به همین جهت میتوان گفت که پیچیدگی بین موجود تک سلولی از یک موشک قاره پیما بیشتر است، چرا که زنده است، خودکفاست، قابلیت تولید مثل و رشد دارد.
🔺سطح پنجم؛
🔻سیستم های گیاهی یا تکاملی رستنی
✅ مشخصه اصلی این سیستمها #تقسیم_کار بین سلولهاست. در این سیستمها شکل تازهای از تقسیم کار وجود دارد. به عنوان مثال در یک گیاه ریشه، برگ، ساقه و … هر کدام وظیفه و کارکرد مخصوص خود را دارند. دوره زندگی این سیستمها به صورت تکوینی و از قبل برنامه ریزی شده است.
✅ #کشاورزان می دانند یک بذر خاص به چه نوع آب و هوا، خاک، شرایط نگهداری، زمان کاشت، داشت، برداشت، مراقبت ضد آفت و … نیازمند است. همچنین آنها می دانند در شرایط معین و با استفاده از روش های مشخص از هر نوع بذر چه مقدار محصول می توانند برداشت کنند.
🔺سطح ششم؛
🔻سیستم های حیوانی
✅ حیوانات قابلیت تحرک دارند و از میزانی از #آگاهی بهره مند هستند. آنها از طریق گیرنده های حسی و سیستم عصبی و مغز خود به محرک های بیرونی پاسخ می دهند، می توانند به دنبال اهداف خود رفته و در مقابل تغییر شرایط رفتار خود را تغییر دهند. انواع حیوانات به عنوان موجودات زنده و علومی مانند جانورشناسی و پزشکی در این سطح از دستهبندی سیستمها جای میگیرند.
🔺سطح هفتم؛
🔻انسان
✅ ویژگی اصلی و متمایز کننده انسانها به نسبت تمامی موجودات سطوح قبلی برخورداری از خودآگاهی #هوشیارانه Self-consciousness است. گیرنده های اطلاعاتی در این سطح از سیستمها به حد تکامل خود رسیدهاند. انسانها می دانند و می دانند که می دانند.
✅ #انسان می داند که زنده است و می داند که در آینده خواهد مرد. به همین جهت انسانها دارای شعور، بصیرت، دانش نسبت به خود و محیط اطرافشان هستند. آنها قادرند بُعد زمان را درک کرده و در آن تفکر کنند، گذشته، حال و آینده را بشناسند، برنامه ریزی نمایند، زبان و فرهنگ خلق نمایند، نمادها را بشناسند و از طریق آنها دنیای اطراف خود را درک کنند.
🔺سطح هشتم؛
🔻سیستمهای اجتماعی Social Systems
✅ #سیستم _های_اجتماعی سیستم های بازی هستند که از دو یک چند انسان با نقشهای مشخص در کنار یکدیگر تشکیل می شوند. در این سیستم ها مجموعهای از نقشها و وظایف از طریق استانداردها و روشهای معین در کنار یکدیگر قرار گرفته و کارکرد دارند.
🔺سطح نهم؛
🔻سیستم های متعالی و فوق طبیعی Transcendental
✅ این سطح از دسته بندی #سیستم_های_بولدینگ موارد ناشناخته ای را شامل می شود که ما انسانها از درک آن با ابزارهای علمی و گیرنده های حسی و عقلی عاجز هستیم. مواردی مانند متافیزیک و ماوراءالطبیعه، فرشتگان، برخی از موارد زیبایی شناختی و … . حوزه های مطالعاتی مانند فلسفه و الهیات در این سطح قرار دارند.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ هوش تجاری
✅ طبق تعریف گارتنر: #هوش_تجاری یک چتر واژه شامل نرمافزارهای کاربردی، زیرساختها، ابزارها و روشهای برتر است که دسترسی و تحلیل اطلاعات را برای بهبود و افزایش عملکرد کسب و کار ممکن میکند.
✅ این به چه معناست؟ یعنی هوش تجاری با جمعآوری، تحلیل و نمایش اطلاعات یک تصویر کامل از وضعیت شرکت را به شما ارائه میدهد و کمک میکند تا بهترین تصمیم را برای #کسب_و-کار خود بگیرید؛ بنابراین هوش تجاری فقط یک نرمافزار نیست؛ بلکه یک مفهوم کلی است.
✅ «اگر مدیران و پرسنل یک شرکت به اطلاعات بهروز و دقیق دسترسی داشته باشند میتوانند تصمیمات بهتری برای آن شرکت بگیرند.» اگر در #جایگاه_شغلی خود در موقعیت تصمیمگیری قرار دارید قطعاً با مجهولات و سؤالهایی روبرو هستید و ترجیح میدهید قبل از انجام کاری، اطلاعات کاملی نسبت به آن موضوع داشته باشید.
✅ کار هوش تجاری دقیقاً همین است. هوش تجاری اطلاعات مهم شرکت را در اختیار مدیران میگذارد و به آنها امکان میدهد این #اطلاعات را تحلیل کنند، با سایر همکارانشان به اشتراک بگذارند و در نهایت بهترین تصمیم را برای شرکت خود بگیرند.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ هوش تجاری
✅ #هوش_تجاری، Business Intelligence یا به اختصار BI یک فرآیند تکنولوژی محور برای تحلیل داده هاست. این فرآیند در نهایت به مدیران، صاحبان کسب و کار و تمام تصمیم گیرندههای اساسی یک کسب و کار، اطلاعاتی عملی میدهد.
▪هر #شرکت اهدافی را در بازار و در داخل سازمان خود دنبال میکند.
▪ مدیران و #پرسنل شرکت بر اساس اطلاعاتی که در اختیار دارند تصمیمگیری میکنند.
▪#گزارش و داشبوردهای اطلاعات برای کاربران ساخته شده و در اختیار آنها قرار میگیرد.
▪دادهها گردآوری شده در انبار داده ذخیره میشوند و مدلهای #استاندارد داده ساخته میشود.
▪#اطلاعات داشبوردها مشاهده و تحلیل میشوند و با سایر کاربران به اشتراک گذاشته میشوند.
▪#مدیران شرکت برای رسیدن به این اهداف و تصمیمگیری بهتر به اطلاعات خاصی نیاز دارند.
▪تیم توسعهدهنده BI باتوجهبه نیاز کاربران و شاخص های کلیدی #عملکرد کسب و کار، دادههای شرکت را جمعآوری میکنند.
▪باتوجهبه بازخورد #تصمیمات گرفته شده و نیز تغییر در شرایط موجود، نیازهای جدیدی برای اطلاعات به وجود میآید و چرخه مجدداً تکرار میشود.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
🔴 هوشمندی کسب و کار یا هوش تجاری
✅ #هوشمندی_کسب_و_کار یا هوش تجاری یا (BI) در یک کلام یعنی بازی هوشمندانه با اطلاعات به منظور ارتقاء و رشد کسبوکار.
✅ #هوش_تجاری مواردی مانند سازماندهی اطلاعات، تجزیه و تحلیل آن، ارائه گزارش از داده های پردازش شده و … را شامل میشود.
✅ هوش تجاری تحلیل مناسبی از #عملکرد گذشته یک کسب و کار ارائه داده و مسیر پیش روی آن در راستای رشد و ارتقاء را به شما نشان می دهد.
🔴 اهمیت هوشمندی کسب و کار در محیط کاری
✅ #مشاوره در زمینه هوشمندی کسبوکار بسیار مهم و استراتژیک است. عصر امروز عصر اطلاعات است و شاید هیجانانگیزترین سرفصل برای صاحبان کسبوکار اطلاعات ناب و کاربردی است. شرکتهایی که بتوانند در مسیر اطلاعات موفقیت بیشتری به دست بیاورند، بیش از دیگران میتوانند اقدامات مناسب و راهبردی را به نتیجه برسانند و از کسبوکار پویاتری برخوردار خواهند بود.
✅ #هوشمندی کسب و کار در دوران فعلی، کلید طلایی موفقیت در مسابقه با رقیبان و تثبیت برند کسب و کار در ذهن مشتریان است. پیشبینیها حاکی از آن است که در انتهای سال 2021، سودآوری صنعت هوش تجاری چیزی حدود 26.50 میلیارد دلار باشد. استفاده از قواعد هوش تجاری باعث میشود تصمیمات کسبوکار شما 5 برابر سریعتر و آگاهانه تر از دیگران باشد.
#Business_intelligence
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
طراحی مدل اثر هولوگرافی بر تصویر سازمانی با میانجی تجربیات و شبکه اجتماعی سازمان
✍ #دکتر_تورج_پرمهر
✅ واژۀ #هولوگرافیک متشکل از دو جزء «هول» به معنای کل و«گراف» به معنای نماست که تحت الفظی به معنای تصویری از کل یا تمام تصویراست. تفکر کل گرا در حقیقت، همان تفکر سیستمی است؛ با این تفاوت که در تفکر سیستمی، تأکید بر مجموعة اعضای به هم وابسته است که در آن، همگی اجزا، یک واحد کل را تشکیل می دهند، اما #تفکر_هولوگرافیک علاوه بر قبول تفکر سیستمی، معتقد است که کیفیت کل، در یکایک اجزا نهفته است.
✅ استعارۀ #سازمان_هولوگرافیک، بیانگر سیستمهایی است که کیفیت کل به گونه ای در تمامی اجزا متبلور است که هر جزء و واحد، توانایی خودسازماندهی و بازآفرینی را به طور پیوسته داشته باشد و در آن، اجزا توانایی پاسخ به نیازهای محیطی را داشته باشند و سازمان با وجود چالش در هر واحد یا جزء، بدون مشکل به مسیر خود ادامه دهد. مدیران این سازمان ها باید چگونه آموختن را به اعضای خود یاد دهند تا اعضای واحدها چگونگی برخورد با مسائل پویا را فراگیرند و بتوانند به گونه ای مستقل به مسائل و چالش های فرارو غلبه کنند.
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ اینرسی (لختگی) سازمانی
✅ زمانی که انسان در زندگی هدف ندارد دچار #اینرسی یا لختگی سازمانی شده است یا بر عکس اینکه انسان در زندگی و کسبوکارش هدف دارد ولی میل رسیدن به آن ها و شوق دستیافتن به آنها را ندارد و اینکه چگونه میتواند به آن برسد را ندارد، پس #لختگی_سازمانی برمیگردد به عادتهای بد زندگیمان، عادتهای بد کسبوکارمان و ....
🔴 انواع اینرسی سازمانی
✅ اینرسی ناشی از روال:
ضربان قلب هر کسب و کار بزرگی، تپش آهنگین روال های استاندارد آن برای خرید، پردازش و بازاریابی کالاها می باشد. اقدامات آگاهانه تر آن توسط راه هایی با ریتم کمتر که همچنان به خوبی مشخص شده اند راهنمایی می گردند. اینرسی ناشی از روال های منسوخ یا نامناسب را می توان رفع نمود. ادراکات مدیریت ارشد موانع سر راه می باشند. اگر #رهبران رده بالا قانع شوند که روال های جدیدی مورد نیاز می باشند.
✅ اینرسی ناشی از فرهنگ:
تغییر #فرهنگ یک واحد به معنای تغییر هنجارهای کاری و ارزش های مرتبط با کار اعضای آن واحد می باشد. این هنجارها ایجاد شده، نگه داشته شده و هر روزه توسط گروه های اجتماعی کوچک تقویت می شوند.
✅ اینرسی واسطه:
نبود پاسخ همیشه نشانه ای از روال های چسبنده یا فرهنگی منجمد نیست. ممکن است که یک کسب و کار گزینه عدم واکنش به تغییر یا حمله را به این خاطر انتخاب نماید که جریانات سوی که هنوز ارزشمند هستند. با واکنش نشان دادن قطع شوند. آن جریانات سود به خاطر اینرسی مشتریانش پابرجا باقی می مانند- شکلی از #اینرسی که توسط یک واسطه به وجود می آید.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ بوم مدل گیمیفیکیشن و مقایسه تطبیقی با بوم کسب وکار
✅ برای مقایسه و درک بهترِ شباهت ها و تفاوت ها، هر دو بوم را کنارِ هم و در یک قالب اما با دو رنگ متفاوت، نشان داده ایم. همانطور که در تصویر زیر قابل مشاهده است؛ بخش های مشتری در بوم مدل کسب و کار به بازیکن ها در بوم مدل #گیمیفیکیشن تبدیل شده است.
✅ همینطور به ترتیب، ارتباط با مشتریان به #اَستِتیکس، کانال توزیع به رفتارها، ارزش پیشنهادی به دینامیک ها، فعالیت های اصلی به مکانیک ها، منابع اصلی به اجزاء بازی و شرکای کلیدی به پلتفرم ها تبدیل شده اند.
✅ اما جریان درآمدی و ساختار هزینه ها سر جای خود مانده اند هرچند که جریان درآمدی برای بوم #مدل_گیمیفیکیشن، در برخی از منابع دیگر تحت عنوان منفعت ها و نتایج (BENEFITS) هم نوشته شده است چون همانطور که پیش تر گفتیم، می توان از به کارگیری گیمیفیکیشن اهداف متنوع اجتماعی و یا مالی و … داشت.
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
#آلبرت_انیشتن
🔺همه نابغه هستند ولی اگر شما یک ماهی رو با مهارت بالا رفتن از درخت قضاوت کنید ، در تمام زندگی معتقدید که اون احمقه. من استعداد خاصی ندارم، من فقط با شور و و شق کنجکاوم.
🔻Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree ، it will live its whole life believing that it is stupid. I have no special talents. I am only passionately curious
#جملات_برگزیده
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ مدل پرورش نخبگان در سازمان ایرانی
#دکتر_آصف_سنجیده
✅ واقعيت اين است كه چارچوب ی مديريت استعداد در شرکتهای دانش بنیان داخلي، رنگي را كه بايد از تلاطم محيط يا فناوری محور بودن شركت بگيرد ندارد. در حالي كه ميزان از دستروي استعدادهاي سازمان در شرکتهای مورد مطالعه و نيز درصد عدم مشاركت فعال اين استعدادها، كه بعضاً تا سه برابر استاندارد جهاني (8-12 درصد كاركنان) است، در عين اينكه دانش و فناوري در حيطه فناوری مرتب به روز میشود و اين دو مسئله میتواند سازمان را به لحاظ كسب، حفظ و بهكارگيري دانش، از رقباي جدي در صنعت عقب بياندازد، تلاطم جدي در محيط را نمايانگر است. اما در واقعيت آنچه اتفاق میافتد، هالهاي از مديريت استعداد، با هدف #پرورش_استعدادها نيست؛ سيستم و فرايند پيادهسازي شده مشخصي در اين خصوص وجود ندارد.
✅ اگر در بخشي از سازمان، چيزي شبيه به #مديريت_استعداد، به معناي جذب، پرورش و نگه داشت استعدادهاي سازمان اتفاق میافتد، كاملاً مبتني بر مديري است كه در آن زمان، در آن پست قرار گرفته است. درآمد بالاي كسب شده توسط شرکت دانش بنیان كه ماهيت كار فناوری در ايران است، به همراه تأثیرگذاري روابط و كمرنگ بودن سیستمها، فرايندها و شفافيت در سازمان، موجب میشود كه چارچوب مفهومي استخراجي (كه پيش از اين اشاره شد) عملاً واقعيت جذابي را به نمايش نگذارد؛ خاصه اينكه در واقع چارچوب مفهومي كه در غالب مواقع رخ میدهد، اجزايي متفاوت از حالت عام (و نه حتي ايدهآل) چارچوب مفهومي دارد.
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ تفاوت های مدیریت عملکرد و ارزیابی عملکرد
✅ ارزیابی عملکرد
▪گذشته نگر
▪بی ثبات و منطقی
▪جــزیـره ای و مجـــزا
▪جریان از بالا به پایین
▪قضاوت و کنترل عملکرد افراد
✅ مدیریت عملکرد
▪آینده نگر
▪با ثبات و مستمر
▪سیستماتیک و کل نگر
▪جریان دو طرفه در تعیین اهداف
▪توسعه ای و بهبود دهنده عملکرد
#ارزیابی_عملکرد
#مدیریت_عملکرد
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
🔴 طراحی مدل توانمندسازی کارکنان بر اساس مولفه های مدیریت استعداد و هوشمندی سازمانی
✍ #دکتر_اکبر_ساعتی
#مدیریت_استعداد
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
مدل فرایند مدیریت استعداد
✍ #دکتر_آذر_اسلامی
✅ #فرایند_مدیریت_استعداد به مراحل جذب، ارزیابی و کشف، توسعه و حفظ استعدادها قابل تفکیک است. دغدغه اصلی فرایند مدیریت استعداد، یافتن افرادی است که احتمال تبدیل شدنشان به استعداد وجود دارد.
✅ مدیریت ضعیف علت اول #ترک_خدمت_کارکنان است. پژوهشها به عنوان راهکار بر تقویت رابطه بین فرهنگ و ارتباطات تأکید میورزند. تحقیقات بر وجود نوعی رابطه همزیستی بین مدیریت منابع انسانی و فرهنگ سازمانی صحه گذاشتهاند.
✅ #سازمان میتواند از این ارتباط به عنوان یک عامل قوی برای موفقیت خود در نگهداری استعدادها بهره بگیرد. مهمترین عوامل حفظ استعدادها در سازمان عبارتند از:
▪پاداش،
▪مشارکت،
▪انگیزش کارکنان،
▪نگه نداشتن افراد نامناسب در سازمان.
✅ حفظ و نگهداری، تلاش نهایی در جنگ استعدادهاست که هدف از آن تشویق کارکنان برای ماندن در سازمان برای بیشترین دوره زمانی است. ترک شغل کارکنان اصلی سازمان ها، اثر ناگواری بر کسب وکار خواهد داشت. در بسیاری از موارد، کسانی که بیشترین احتمال #ترک_سازمان را دارند، کارکنانی هستند که سازمان مشتاق به حفظ آنها می باشد.
#مدیریت_استعداد
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar