✍ کسی نمی دانست
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
✅ قدیم ترها سبک و سیاق #زندگی با امروز فرق داشت. خانواده های بزرگ، خانه های ویلایی با حوض و حیاط و باغچه و اهالی خانه ای که برای هم جان می دادند، کنار هم بودند و همواره از حال هم خبر داشتند. رضا رفیق قدیمی من از آن مردمانی هستند که خانواده ای اصیل، سنتی و بزرگ دارند. روزی برایم از خاطرات قدیم و اوضاع و احوال خانواده اش تعریف کرد. گفت: همه ی ما از حال و هوای هم با خبر بودیم. این که چه گرفتاری ها و مشکلاتی داریم، چه دردهایی ما را عذاب می دهد، چه آرزوهای برآورده نشده ای در دلمان وجود دارد، چقدر پول کم داریم و خلاصه رنج ها و غم های ما چیست؟
✅ البته ما خانواده ای همدل و همگرا هستیم که به شدت به هم کمک می کنیم، پای درد و دل های هم می نشینیم، حال یکدیگر را خوب می کنیم و تا جایی که بشود کم و کاستی های هم را پوشش می دهیم. از قدیم در خانه ی ما رسم بوده است که همه بدون ملاحظه دردها و غم هایشان را می گفتند و همگان خود را شریک می دانستند و برای حل و فصل مشکلات از هم سبقت می گرفتند. این روال و روند هر چند کمرنگ شده و به دلیل زندگی های #آپارتمانی و دور از هم تا حدودی آسیب دیده اما کماکان اصالت خود را حفظ کرده است.
✅ چندی قبل همه در منزل پدری دور هم بودیم و به سیاق قدیم صدای #معاشرت خانوادگی ما تا چند تا خانه آن طرف تر می رفت. همین طور که از هر دری سخنی می گفتیم دیدم خواهرم مثل همیشه بشاش و خوشحال نیست. پرسیدم چیزی شده؟ گفت نه خوبم. به یکباره همه جمع ساکت شدند و حواسشان معطوف به ما شد. گفتم خواهر جان داشتیم؟ مگر می شود در بین ما کسی دردی یا غمی داشته باشد و از خانواده پنهان کند؟ دیدم بغضی کرد و گفت: می دانی داداش مشکل مرا شما نمی توانید حل کنید. جای بابا خالی. کاش هنوز زنده بود.
✅ پاسخی داد که کلام در زبانم قفل شد. برادر بزرگترم گفت: راست می گوید اصلاً بابا یک جور دیگر بود. حمایت و #پشتیبانی و دلگرمی بابا با همه متفاوت بود. هر کسی در این رابطه حرفی زد و انگار داغ دلمان تازه شده باشد همه از حمایت ها و حضور پدر تعریف کردیم. در هیاهو و سر و صدای اهالی خانه به فکر فرو رفتم. با صدای خواهرم به خود آمدم گفت: دارم حرف می زنم حواست کجاست؟ گفتم ببخشید داشتم فکر می کردم. پرسیدم: بچه ها کسی از شما دردی، رنجی، غمی، درد دلی، سخنی از تورم، سختی زندگی، خواسته ای، نیازی چیزی از بابا شنیده اید؟
✅ همه به هم نگاه کردیم و #سکوت. کسی از دردهای بابا خبر نداشت، کسی نمی دانست او چه آرزوهایی دارد، برعکس همه ی اهل خانه هیچ وقت بابا غم هایش را با ما شریک نشد، بابا در سخت ترین شرایط هم خودش را کنترل می کرد و کسی از ما حتی اشک او را ندید، اجازه نمی داد آب توی دلمان تکان بخورد، بابا که بود احساس خیلی خوبی داشتیم مثل آن که تکیه بر کوه کرده ایم. این جریان باعث شد دوباره من و خانواده ام به یاد آوریم دیگر بابا نداریم و زندگی بدون او بسیار سخت تر و تلخ تر از گذشته شده است.
✅ کسی جایش را پر نمی کند و #مرهمی التیام بخش فقدان او نیست. بعد نگاهی به من کرد و گفت: تو که اهل قلمی و این طرف و آن طرف می نویسی مطلبی برای کسانی که پدرانشان در قید حیات هستند بنویس و به صورت جدی به آن ها یادآوری کن تا هستند قدر این نعمت تکرار نشدنی و بزرگ را بدانند. هر چند این جمله ظاهری کلیشه ای دارد ولی حتی اگر هر روز تکرار شود باز هم کم است.
🔺منبع: #هفته_نامه_نخست،
🔻چهارشنبه ۳ بهمن ماه ۱۴۰۲، شماره ۹۹۸
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ پناه مهربانی
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
⛱ آهای آدمهایی که باد در غبغب میاندازید و ژست روشنفکری و عقلانیت به خود میگیرید بههوش باشید که عشق و مهرورزی رسم انسانیت است. اگر میخواهید منطقی باشید هیچ عیبی ندارد در جای خودش هم بسیار خوب است امّا؛ هر چیزی اندازهای دارد. پس «اندازه نگه دارید که اندازه نکوست.»
⛱ منطقی باشید؛ امّا دلتان از سنگ نباشد، حساب دو دو تا چهارتا کنید امّا؛ در مهرورزی خساست به خرج ندهید، کم حرف بزنید امّا؛ کلامتان محبّت آمیز باشد، سرتان در لاک خودتان باشد امّا؛ آنهایی را که به گردن شما حقی دارند فراموش نکنید، برای سلامتی جسم ورزش کنید امّا؛ روح خود را سرگردان رها نسازید.
⛱ مپندارید نعمتهایی که اطراف شماست دائمی است و همواره این شمایید که بر خر مراد سوار هستید و دیگران دوستتان دارند، مهر و ناز شما را میخرند و دلشان را به برق نگاه شما گره زدهاند و تنها با خوشحالی شما حالشان خوب میشود. «زبان محبّت» را در کلاس عاشقی بیاموزید و تا میتوانید تمرین کنید تا کلامتان نرم باشد و جلا دهندهی روح.
⛱ برسد زمانی که خسته از روزهای بیقرار در پستوهای زندگی خاطرات بیشمار خود را زیر و رو کنید تا لبخند محبّتآمیز عزیزانتان را بیابید و چیزی عایدتان نشود. اگر همواره یک جای کار شما میلنگد، اگر حالتان خوب نمیشود، اگر فکر همه جایش را کردهاید و باز هم ثمری نداشته است بدانید که ممکن است شیوهی فکر کردنتان اشکال دارد و شاید آدمهای زیادی را از خود راندهاید.
⛱ هر چند عقل سلیم آدمی را به اوج میرساند و بر صدر مینشاند امّا؛ بدانید و از یاد مبرید که چه بخواهید و چه نخواهید زیباییهای زندگی از مسیر «دل» میگذرد، نه «عقل». چرتکهی انداز و برانداز کردنهای منطقی تنها زیبندهی کسب و کار و بازار است، نه برای مهربانی و روح زندگانی. در طول روز هر چقدر بدوید و بکارید باید آخر شب ثمرهاش عشق و عاطفه باشد در پناه و آغوش مهربانی که بر جان شما بنشیند در غیر این صورت سخت زیانکارید.
#دلنوشته
#غارتنهایی
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ مدل يكپارچه فرهنگ (ICF) براي سنجش فرهنگ سازمان
✅ مـدل ارائـه شـده توسـط شـركت مشـاوره مدیریـت #اسپنسـر و #اسـتوارت، فرهنـگ سـازمان را نتیجـه تعامـل دو عامـل اساسـی میدانـد و ایـن دو بعـد از ایـن قرارنـد:
➊ تعامـلات افـراد
➋ واکنـش در برابـر تغییـر
بـرای آنکـه فرهنـگ یـک سـازمان را بشناسـیم بایـد ببینیـم آن سـازمان، کجـای ایـن نمـودار دوبعـدی قـرار دارد.
✅ براسـاس موضع گیـری سـازمان ها نسـبت بـه دو مقولـه؛ «تعامـلات افـراد» و «واکنـش نسـبت بـه تغییـر»، هشـت #سـبک_فرهنگـی شناسـایی شـده اند کـه بـا اسـتفاده از پرسش نامه، می تـوان وضعیـت موجـود و مطلـوب سـازمان را بـه لحـاظ سـبک های اولویـت دار مشـخص نمـود.
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
#مدل_يكپارچه_فرهنگ
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ استاندارد PAS 55 #پایگاه_جامع_مدیریار www.modiryar.com @modiryar
✍ استاندارد PAS 55
🔴 تاریخچه توسعه استاندارد PAS 55
✅ در ابتدای قرن جاری، با رشد روز افزون اهمیت پیاده سازی سیستمهای به روز مدیریت دارایی های فیزیکی بر اساس نگاه مدیریت چرخه عمر دارایی های فیزیکی، استاندارد PAS 55 معرفی شد. نسخه اول استاندارد در بین سالهای 2004 -2002 با همکاری مشترک موسسه استاندارد بریتانیا (BSI) و موسسه مدیریت دارایی های فیزیکی (IAM) تدوین شده است. در این استاندارد با هدف بهینهسازی مدیریت دارایی های فیزیکی، الزامات پیاده سازی سیستم #مدیریت_دارایی_ها در صنایع مختلف از جمله خدمات زیر ساخت آب و برق و گاز، حمل و نقل، معدنی، فرایندی و تولید معرفی شده است. مدل ارائه شده در استاندارد PAS 55 یک بار دیگر در سال 2008 بهروزرسانی شد.
✅ در ادامه توسعه استانداردهای #مدیریت دارایی های فیزیکی در سال 2014، بر اساس و پایه استاندارد PAS 55، خانواده استاندارد ایزو 55000 تدوین شد. هر چند در حال حاضر در سطح جهان با جانشین شدن استاندارد ایزو 55000، دیگر الزامی برای پیاده سازی استاندارد PAS 55 وجود ندارد، اما به جهت تمرکز دامنه استاندارد PAS 55 بر داراییهای فیزیکی در مقابل گستردهتر بودن دامنه استاندارد ISO 55000 برای تمام انواع داراییها و همچین در دسترس بودن اسناد دقیق راهنمای پیاده سازی استاندارد PAS 55، مطالعه و الگوگیری از آن برای پیادهسازی موفق سیستم مدیریتی ویژه داراییهای فیزیکی بسیار توصیه میشود.
🔴 تعریف مدیریت دارایی های فیزیکی در استاندارد PAS 55
✅ در تعریف #استاندارد PAS 55 با هدف تحقق برنامۀ استراتژیک سازمانی، مدیریت دارایی های فیزیکی مجموع شیوهها و فعالیتهایی منظم و هماهنگ که سازمان از طریق آنها داراییها و سیستمهای داراییها و نیز هزینهها و ریسکها و عملکرد آنها را به طور بهینه و پایدار و در طی چرخۀ عمر داراییها مدیریت میکند، است.
✅ در نگاه این #استاندارد سیستم مدیریت دارایی های فیزیکی بر اساس اصول پایهای لزوم یکپارچگی، نگاه کلنگرانه و نظاممند، فراگیر بودن در کل فرایندهای چرخه عمر دارایی های فیزیکی، توجه به ریسک محوری و بهینه بودن تصمیمات و در نظر گرفتن اصول #توسعه_پایدار و حفظ محیط زیست بنا میشود.
#PAS55
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ آب آشامیدنی مورد نیاز بدن در روز بر حسب وزن
✅ آب، به عنوان مهمترین بخش تشکیل دهنده بدن، نقش بسیار مهمی در سلامت هر فرد دارد. بخش عمده بدن انسان از #آب تشکیل شده است و هرفرد در شبانه روز باید به مقدار کافی آب بنوشد تا سلامتش به خطر نیفتد. در ادامه با توجه به وزن افراد نیاز به مصرف و تامین آب برای هر فرد در شبانه روز آمده است. شما باید چقدر آب در ۲۴ ساعت بنوشید؟
✅ کمبود آب در بدن منجر به #دهیدراسیون می شود و در چنین شرایطی عموما بدن دارای توانایی همیشگی خود برای انجام فعالیت های همیشگی نخواهد بود. بر اساس تحقیقات انجام شده زمانی که بدن 2 درصد از حجم کل آب موجود را از دست بدهد، دچار تشنگی می شویم. با این توضیحات به بررسی این سوال قدیمی می پردازیم که در طول روز چند لیوان آب بنوشیم؟ پس پیش از خرید آب یا دیگر انواع نوشیدنی برای رفع تشنگی دقایقی را همراه ما باشید.
✅ با اینکه از گذشته های دور باور عمومی به نوشیدن 8 لیوان آب بوده است، اما این دستور مصرف برای همه قابل اجرا نیست. با توجه به اینکه بر مبنای لیوان استاندارد، هر لیتر آب تقریبا 4 لیوان می شود پس 8 لیوان معادل با 2 لیتر است. یعنی در طول روز حداقل باید 2 لیتر آب نوشید که لزومان صحیحی نیست. میزان مصرف آب را با توجه به نیاز بدن و حس تشنگی تعیین کنید چرا که #مصرف زیاد آب می تواند منجر به مسمومیت آبی هم بشود.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
#انس_با_نهج_البلاغه
📖 #غررالحکم، حدیث ۶۸۴۲
در باب ناامیدی
۞ کلُّ قَانِطٍ آيِسٌ.
۞هر نااميدي، ناکام است.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ در گذشته زندگی نکنید
✅ برخی از افراد در رویدادهای گذشتهشان گیر میافتند و نمیتوانند از #فکر آن در بیایند. این موضوع، سلامت روانی و جسمانیشان را تحت تاثیر قرار میدهد و باعث مشکلاتی زیادی میشود، همچنین به آنها اجازه نمیدهد که به فرصتهای الآنشان رسیدگی کنند و آنها را بپذیرند.
✅ برای اینکه بتوانید خودتان را ببخشید و با گذشتهتان کنار بیایید، باید #دید_منطقی و درستی نسبت به رویدادها و اشتباهات گذشته داشته باشید. مواردی که اذیتتان میکند و هنوز در ذهن شما است را بررسی کنید و ببینید چقدر اشتباهات بزرگی بودهاند؟
✅ یا شما در ذهنتان آنها را بزرگنمایی میکنید؟ چه درسی میتوانید از آنها بگیرید و چه کار باید بکنید که دیگر در آینده تکرار نشود؟ سعی کنید با افراد مثبتاندیش و منطقی معاشرت کنید تا آنها به شما کمک کنند به زمان حال برگردید و متمرکز شوید. از خودتان با ورزش کردن، مدیتیشن و… مراقبت کنید تا به خودتان #عشق بورزید و خودتان را ببخشید.
#سبک_زندگی
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
#انس_با_نهج_البلاغه
📖 #ميزان_الحكمه، ج ۱۰، ص ۴۴۱
در باب پرهیز از چاپلوس ها
۞ اِحذَرْ مَن يُطرِيكَ بما لَيسَ فيكَ فيُوشَكَ أن تَنهَتِكَ بما لَيسَ فيكَ
۞ از كسى كه تو را بى جهت مدح و ستايش مى كند، پرهيز كن؛ زيرا زود باشد كه بى جهت نيز [توسط او] بى حرمت و آبرو شوى.
#سبک_زندگی
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
#انس_با_نهج_البلاغه
📖 #عین_الحكم، ص ۲۵۰
در باب درمان خشم
۞ دَاوُوا اَلْغَضَبَ بِالصَّمْتِ وَ اَلشَّهْوَةَ بِالْعَقْل
۞ خشم را با سکوت درمان کنید و شهوت را با خرد.
#سبک_زندگی
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ ساختار شاخص های توسعه كارآفرينی
✅ #توسعه_کارآفرینی فرآیند بهبود مهارت ها و دانش کارآفرینان از طریق برنامه ها و کلاس های مختلف آموزشی است و هدف اصلی آن، افزایش تعداد کارآفرینان است. به این ترتیب، سرعت رشد کسب و کار یا سرمایه گذاری های جدید افزایش می یابد.
✅ توسعه کارآفرینی، روی افرادی که می خواهند کسب و کار خود را شروع کرده یا آن را گسترش دهند و همچنین بر روی ارتقای ایده ها و پتانسیل یک کارآفرین تمرکز دارد. #زالاتان و #سزرب در راستای تببین معیارها و شاخص های موثر در #توسعه_کارآفرینی به ترکیب متغیرها در دو محیط زیر اشاره دارند:
➊ نهادی
➋ فردی
✅ آن ها معیارها را در سه سطح زیر تقسیم بندی کرده و برای هریک شاخص هایی را بر اساس ترکیب متغیرهای محیط نهادی و فردی در نظر می گیرند:
➊ شرایط
➋ فعالیت
➌ علاقمندی به کارآفرینی
#Szerb_and_Zoltán
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar