✍ کوه یخ مهرطلبی
✅ یکی از الگوهای رفتاری و شخصیتی مخرب در افراد مهرطلبی است. #مهرطلبی در واقع تلاش و تقلای فرد برای دوست داشته شدن از سوی افراد است که در نهایت نتیجه معکوس خواهدداشت و باعث تنهایی فرد می شود. مهرطلبی یکی از رایج ترین الگو های رفتاری آسیب زا است که می تواند روان فرد را آزرده و آسیب های جدی به روابط فرد وارد کند.
✅ در واقع فرد #مهرطلب تمایل دارد دیگران همیشه از او راضی باشند. البته انسان به صورت ذاتی تمایل به خواشحال کردن دیگران دارد و این کار می تواند در روحیه فرد نیز تاثیرات خوب و مطلوبی داشته باشد. اما راضی و شاد کردن دیگران به هر قیمتی تنها باعث آسیب روانی بیشتر و شکست در روابط فرد می شود.
#کوه_یخ
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ یادگیری حین کار
✅ یکی از جنبههای حیاتی #توسعه_حرفه_ای سازمانها که به افراد کمک میکند تا تجربه و دانش عملی در زمینه کاری خود بهدست آورند، آموزش حین کار است. این رویکرد، به کارآموزان فرصت میدهد تا مفاهیم نظری را در موقعیتهای دنیای واقعی و بهصورت عملی به کار گیرند.
✅ #یادگیری در حین کار روشی موثر برای پر کردن شکاف بین یادگیری آکادمیک و کاربرد عملی است و بهطور گسترده در صنایع مختلف برای آموزش کارکنان جدید و ارتقاء مهارت کارکنان فعلی استفاده میشود. در این مقاله، این روش آموزشی و مزایای آن را بررسی میکنیم و نحوه پیادهسازی صحیح آن را آموزش میدهیم. پس تا انتها همراه ما باشید.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ تئوری خرسواری
🎖🏇
✅ چرا مسابقه"خرسواری"برگزار نمی شود؟❗️
🔸 #اسب_ها در میدان مسابقه فقط در خط مستقیم حرکت کرده و نه تنها مانع تاختن سایر اسب ها نمی شوند بلکه اگر سوارکار خودشان یا سایر اسب ها به زمین بیفتد تا حد امکان آن را لگد نمی کنند.
🔸 اما خرها وقتی در مسابقه قرار می گیرند توجهی به جلو نداشته و فقط به خر رقیب که در چپ و یا راستشان قرار دارد پرداخته و تمام تمرکزشان ممانعت از کار آنهاست. یعنی تنها هدفشان این است که مانع رسیدن خر دیگر به خط پایان شوند!
🔸 امروزه از این موضوع در #مدیریت استفاده می شود. افراد ناتوانی که میدانند خود به خط پایان نمی رسند با چوب لای چرخ دیگران گذاشتن مانع رسیدن آنها به اهدافشان می شوند که در اصطلاح می گویند:
♦️"فلانی #مسابقه_خرسواری راه انداخته است"❗️
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ تئوری اسب مرده #پایگاه_جامع_مدیریار www.modiryar.com @modiryar
✍ تئوری اسب مرده
✅ بیاید برای یک لحظه تصور کنید که در حال اسب سواری هستید. از بد اقبالی شما اسب بمیرد. #عقل_سلیم به شما میگوید که باید از آن پیاده شوید و بقیه مسیر را بدون اسب طی کنید.
✅ اما این اتفاق نمیافتد و بسیاری از #مردم همچنان به زنده شدن اسب خوشبین هستند. این دسته از افراد معتقد هستند که این یک شوک موقت است و اسب دوباره سرپا میشود.
✅ براساس یک #ضرب_المثل قدیمی از زبان #هندوها «هنگامیکه متوجه میشوید در حال راندن یک اسب مرده هستید، بهترین استراتژی پیاده شدن از آن است.»
✅ بر همین اساس میتوانیم معنا و مفهوم #تئوری اسب مرده را در تمامی جوانب زندگی شخصی و کاری مورد بررسی قرار دهیم. این اتفاق در زندگی ما نیز بارها میافتد که در حال راندن اسب مرده هستیم.
✅ بهترین #استراتژی در این مواقع پیاده شدن از آن است. با این حال در گذشته و همچنین جهان معاصر در مشاغل مختلف، آموزش و دولت میبینیم که استراتژیهای متنوع و حتی احساسی در قبال مواجه با اسب مرده لحظات زندگی اتخاذ میشود.
✅ این #استراتژی_ها به شکلها مختلف پیادهسازی میشوند، همانند:
▪تعویض سوارکاران
▪خرید شلاق محکمتر
▪تشکیل کمیته برای بررسی اسب
▪ایجاد دستهبندی جدید برای اسبهای مرده
▪استخدام پیمانکاران جدید برای راندن اسبهای مرده
▪کاهش دادن استانداردها تا اسبهای مرده نیز شامل شوند.
▪بهکارگیری همزمان چند اسب مرده به منظور افزایش سرعت
▪تخصیص بودجه اضافه یا تعلیم دادن اسبهای مرده برای بهبود عملکرد
▪اعلام آنکه چون اسب مرده غذا نمیخورد، هزینهها کاهش و سود افزایش مییابد.
▪انجام مطالعات بهرهوری با این رویکرد که آیا سوارکاران سبک وزنتر میتوانند عملکرد اسب مرده را ارتقاء دهند؟
✅ این موارد تنها بخشی از استراتژیهای اتخاذ شده در جریانهای زندگی است. این اصطلاح اسب مرده در خصوص هر سناریویی میتواند باشد، چه در #زندگی شخصی و چه در شغلمان.
🔴 اسب مرده در زندگی روزمره
✅ #اسب_مرده میتواند شامل اهمال کاری، عدم اجرای فعالیتها به طور موثر، ضعف در مدیریت زمان، وفادار نبودن، علاقه نداشتن نسبت به کار، رفتارهای سمی در محل کار و خانه، عدم توسعه فردی و حرفهای، یا نداشتن زمان مفید با خانواده و نداشتن عشق به آنها باشد.
✅ با پایان یافتن سال فرصت مناسبی است تا اسب مرده زندگیمان را شناسایی کرده و به تمامی جنبههای وجودی خود نگاهی دوباره بیاندازیم. ایده نهایی آن است که از اسب مرده پیاده شویم و به دنبال مسیرهای جایگزین باشیم. مسیرهایی که سبب کشش و #تحرک در روند زندگیمان میشوند.
✅ این مسائل ممکن است در کوتاهمدت سبب درد و ناراحتی شوند، اما باید بر مزیتهای بلندمدت آنها تمرکز کنیم. بین چابکی و تعهد در رسیدن به اهداف یک مرز باریک تعادل وجود دارد. وقتی تعهد بر روی برنامه یا مقصد بهجای هدف تنظیم شده باشد، میتواند منجر به سختی شود. متناوبا یک فرد میتواند با #انعطاف_پذیری بیشتر بر روی مقاصد مختلف، بدون دستیابی به اهداف (یا تنظیم آنها) مانور دهد.
🔴 چه زمانی باید از اسب پیاده شوید؟
✅ وقتی در #بیزینس با مشکل یا شکست مواجه میشویم تمایل داریم آن را به تعهد، روشها و منابع نسبت دهیم. در عوض وقتی منابع و روشهای ما آشکارا سبب شکست ما میشوند. به خودمان میگوییم که این کار را به درستی انجام ندادیم یا تلاشمان کافی نبوده است.
✅ اما در #تجارت این توانایی همواره مورد استقبال قرار نمیگیرد. در بسیاری از سازمانها شجاعت زیادی نیاز است تا صرفا پیشنهاد شود که اسب مرده است. ممکن است به افرادی که ادعا دارند اسب مرده است، گفته شود (( مشکلات را بازگو نکن، راهحلها را ارائه بده)) این افراد عموما بدبین تلقی میشوند و به عنوان افراد متعهد شناخته نمیشوند.
✅ در #بازارهای_مالی نیز چنین اتفاقی میافتد و افراد فرق بین خوشبینی و امید را نمیدانند. خوشبینی زمانی است که فرد منتظر وقوع اتفاقهای بهتر و سود بیشتر است و عوامل خارجی در آن بسیار تاثیرگذار هستند. اما امید به عملکرد فرد بستگی دارد و عوامل خارجی تاثیر کمی دارند.
✅ به همین دلیل است که افراد باید #برنامه_منظم و مشخص داشته باشند، در واقعیت اما سرمایهگذاران و فعالان بازارهای اقتصادی صرفا خوشبین هستند. تئوری اسب مرده دقیقا به همین موضوع اشاره دارد که افراد تنها خوشبین هستند. یعنی منتظر اتفاق خوب و سود کردن در بازار هستند.
✅ اگر بخواهیم این موضوع را دقیق بررسی کنیم افراد در زمان سود کردن این باور را دارند که در نتیجه کارکردها و اعمالشان این اتفاق افتاده است. اما در زمان ضرر و سقوط بازار مسئولیت اعمال و کارکردشان را نفی میکنند. حال از طرف دیگر افراد در اوایل #معاملات وقتی سود میکنند، با همان فرمان ادامه میدهند و دیگر پذیرش شکست برایشان دشوار میشود.
#تئوری_اسب_مرده
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ مدل رویکردهای چهارگانه اثربخشی سازمانی
🔴 #مدل_سیستم_باز
🔺 وسیله: انعطاف پذیری
🔻 هدف: تحصیل منافع
🔴 #مدل_هدف_عقلایی
🔺 وسیله: برنامه ریزی
🔻 هدف: بهره وری و کارایی
🔴 #مدل_روابط_انسانی
🔺 وسیله: نیروی کار منسجم
🔻 هدف: نیروی کار ماهر
🔴 #مدل_فرایند_داخلی
🔺 وسیله: دسترسی به اطلاعات
🔻 هدف: ثبات
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ برای زندگی سالم
✅ مطمئناً همه ما تا حدودی میدانیم که خوردن چه غذاهایی برای سلامتی ما مفید است و چه غذاهایی ممکن است به بدن ما آسیب برساند و چگونه میتوانیم تغذیه سالم داشته باشیم؛ همانطور که درباره ضرر و زیان خیلی از چیزهای دیگر در #زندگی اطلاعات داریم.
✅ با این حال، اطلاعاتی که ما داریم عموماً کافی نیستند چراکه اگر به اعماقِ این ضرر و زیانها برویم، فستفودیها کمترین سهم بازار را در جهان به خودشان اختصاص میدادند یا چیپس و پفک به عنوان کمترین کالایی شناخته میشد که در فروشگاهها به #فروش میرسد.
#زندگی_سالم
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ شیطان همان صدای ذهن ناامید کننده است
✅ #امید این باور است که آینده شما بهتر از حال خواهد بود و توانایی انجام آن را دارید. هم شامل خوش بینی و هم نگرش می تواند باشد. این تعریف از امید مبتنی بر “نظریه امید” است، یک مفهوم روانشناسی مثبت که توسط روانشناس آمریکایی چارلز اسنایدر توسعه یافته است.
✅ امید فراتر از آرزوست. این ترکیبی از #خوش_بینی و اراده است. شما ۱۵۰ هزار تومان در حساب بانکی خود دارید، اجاره شما امروز سر رسیده است و به مدت یک هفته است که پولی دریافت نمی کنید. آیا هنوز هم می توان به بهبود وضعیت مالی خود امیدوار بود؟ کاملا.
✅ #امید می تواند حتی در کنار سخت ترین موقعیت ها و احساسات وجود داشته باشد. امید بسیار فراتر از آرزو است، زیرا به خوش بینی و اراده نیاز دارد. امید حالتی ذهنی است که می توان آن را آموخت.
#ناامیدی
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ تیپ های مختلف رفتاری و فرایند بازخورد
✅ #بازخورد_دادن یا بازخورد دادن به همکاران و کارمندان امری ضروری است چون با فیدبک دادن آنها از نحوه پیشرفت عملکرد خودشان باخیر میشوند و در عین حال چون فضای گفتگو ایحاد میشود می توانند راه حل هایی برای حل مشکلات خود پیدا کنند. با تمام خوبی ها و مزایایی که فیدبک برای افراد دارد، برای برخی شنیدن این جمله که "آیا می توانم به شما بازخورد بدهم؟"
✅ ترس و #اضطراب ایجاد می کند.چون این کلمات از طریق یک مترجم در مغز ما عبور می کنند و اینگونه شنیده می شوند: "آیا می توانم شما را کاملاً خرد کنم؟" می توان دریافت که شخصی که بازخورد می دهد به نوعی برتر از شخصی است که آن را دریافت می کند، برای همین گیرنده را روی خط دفاعی قرار می دهد.
✅ دادن #بازخورد و دریافت آن می تواند یک فرآیند حساس باشد، زیرا ارزش آن در کمک به شناسایی مسائل و حل مشکلات است. اما موردی که بسیار اهمیت دارد این است که صاحبان مشاغل باید بازخورد را به روشی مثبت مدیریت کنند تا بتواند آنچه را که قصد انجام آن را دارد انجام دهند و به پیشرفت و رشد تجارت خود کمک کنند.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ اولویت بندی و زمان بندی به روش 6D
✅ #زمان_بندی مکانیسمی برای برقراری ارتباط بین کارهایی است که باید انجام شود و مشخص می کند که منابع سازمانی برای تکمیل آن کارها در چه بازه زمانی اختصاص خواهد یافت.
✅ #زمان، یک کالای گرانبها در زندگی امروز است؛ زندگی گنجینهای از آرزوها، خواستهها و اهدافی برای رسیدن است؛ اما به دلیل محدودیت زمانی که زندگی هر انسان دارد، رسیدن به هر هدف یا آرزویی نه ضروری است و نه ممکن.
✅ بنابراین برای دستیابی به #اهداف مهمترِ خود و داشتن یک زندگی رضایتبخش، باید اهداف خود را در زندگی اولویتبندی کنیم؛ زیرا اولویتبندیِ اهداف به ما کمک خواهد کرد که به طور کارآمد با صرف زمان محدود خود، به آنها دست یابیم.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ فراخود
✅ همه به هم ربط داریم. دوران «به توچه» و «به من چه» لااقل برای مدتی هم که شده به سر آمده است. حالا همه به هم ربط داریم. نه تنها به هم ربط داریم بلکه به دیگران هم #ربط داریم. حتی آن هایی که هزاران کیلومتر آن طرف تر در اروپا و آفریقا هم هستند به ما ربط دارند.
✅ #کمک_کردن به همنوع دنیا را به مکان بهتری تبدیل میکند. این نوع مهربانیهای کوچک باعث افزایش عزت نفس، کنترل، شادی و مثبت اندیشی می شود. همینطور باعث تشویق افرادی میشود که روزی کسی به آنها کمک کرده است، تا آنها هم به دیگران کمک کنند. این مسئله باعث به وجود آمدن یک جامعه مهربان و یاری رسان می شود.
#فراخود
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ رسیدن به تسلط در فرایند یادگیری
✅ در #یادگیری اساسیترین مفهوم «تسلط» است. تسلط به میزان یادگیری واقعی یادگیرنده اشاره میکند. مفهوم تسلط به مفهوم مهارت هم نزدیک است. مهارت به #کارآمدی فرد در استفاده از یادگیریهایش مربوط است. تسلط همچنین به اثربخشی فرایند یادگیری در ایجاد یادگیری مطلوب اشاره میکند.
✅ #مهارت به دنبال تسلط میآید؛ یعنی نخست شخص باید ابتدا بر کاری تسلط یابد تا بعد در آن ماهر شود. یادگیرندگان از راه تمرین کردن یادگیریهایی که قبلاً بر آنها #تسلط یافتهاند مهارت کسب میکنند. میتوان گفت تسلط پیشنیاز مهارت است.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar