Modiryar | مدیریار
#مدل_عارضه_یابی_شش_جعبه_ویزبرد #Weisbord #مدل_مفهومی #مدل_مدیریت #پایگاه_جامع_مدیریار www.modiry
#مدل_عارضه_یابی_شش_جعبه_ویزبرد
#Weisbord
▪️ویزبرد در سال ۱۹۷۶ ،شش دسته وسیع در مدل زندگی سازمانی خود را پیشنهاد داد که شامل اهداف، ساختارها، روابط، رهبري، پاداش و مکانیزمهای کمکی میشد:
🔴 اهداف؛
مأموریت و اهداف کلی را در بر میگیرند.
🔴 ساختار؛
ویزبرد ساختار را بعنوان روشی که سازمان از آن طریق سازماندهی میشود، تعریف کرده است.
🔴 روابط؛
راههایی است که افراد و واحدها با همدیگر تعامل دارند. همچنین، روابط، روشی است که افراد سعی میکنند در کارشان با اصطلاحات موجود ارتباط برقرار نمایند.
🔴 پاداشها؛
در رابطه با عملکرد کاري افراد درونی یا بیرونی هستند.
🔴 رهبري؛
به وظایف رهبري، ازجمله ایجاد تعامل میان بخشها اشاره دارد.
🔴 مکانیزمهاي کمکی؛
که عبارتند از: برنامهریزي، کنترل، بودجه بندي و سیستم هاي اطلاعاتی در راه رسیدن به اهداف سازمانی مورد استفاده قرار خواهند گرفت.
🔴 محیط؛
در مدل ویزبرد، به محیط بیرونی اشاره شده است اما در هیچ کدام از شش دسته جایی ندارد.
🔴 دادهها؛
شامل پول، افراد، ایدهها و ماشینآلات میباشد که براي مأموریت سازمان مورد استفاده قرار میگیرند و ستادهها، محصولات و خدمات سازمان هستند.
▪️ویزبرد براي هر جعبه از مدل خود سوالاتی در زمینه عارضه یابی مطرح میکند. براي مثال او پیشنهاد میکند که مشاوران توسعه سازمانی اعضاي سازمان را مشخص نمایند که با سازمان موافق بوده و از فلسفهي وجودي و اهداف کلی سازمان در جعبه اهداف حمایت میکنند. این بررسی میتواند شامل سوالاتی مثل سوالات زیر باشد:
1⃣ #اهداف:
آیا اعضاي سازمان با آن موافق بوده و فلسفهي وجودي و اهداف آن حمایت میکنند؟
2⃣ #ساختار:
آیا تناسبی میان هدف و ساختار درونی سازمان وجود دارد؟
3⃣ #روابط:
چه نوع رابطهاي میان افراد، بخشها (دپارتمانها) و نیز میان افراد و ماهیت شغلشان وجود دارد؟ آیا وابستگی متقابل وجود دارد؟ کیفیت روابط چگونه است؟ حالتهاي تعارض چه میباشند؟
4⃣ #پاداش_ها:
پاداش سازمان به شکل رسمی چیست و به چه دلیل اعضاي سازمان احساس میکنند که مستحق پاداش یا تنبیه هستند؟ سازمان چه نیازي به تناسب با محیط دارد؟
5⃣ #رهبری:
آیا رهبران اهداف را تعریف می کنند؟ آیا آنها متضمن اهداف در برنامه هایشان می شوند؟ سبک هنجاري رهبري چیست؟
6⃣ #مکانیزم_های_کمکی:
آیا این مکانیزم ها به اجراي اهداف سازمان کمک می کنند یا مانع آن می شوند؟
▪️به طور خلاصه، مدل ویزبرد بر مباحث داخلی یک سازمان با طرح سوالاتی مربوط به عارضه یابی تمرکز می کند که آیا میان آنچه هست و آنچه باید باشد تناسب وجود دارد یا خیر؟
▪️سئوالاتی که وي مطرح نمود بوسیله مدل پیش بینی نشده بود. این سئوالات به دلیل اینکه فاقد منطق اجرایی است مدل را پیچیده تر می سازد. ویزبرد بسیاري از روابط درونی میان جعبه ها را حذف نمود و در نهایت تنها تأثیر محیط بیرونی را در مدل بررسی کرد.
▪️مدل ویزبرد اشتراکات بیشتري نسبت به مدل هاي قبلی با مبانی رویکرد استراتژیک دارد. این موارد اشتراك عبارتند از توجه به ماموریت، محیط کلان، منابع به عنوان داده ها و توجه به ذینفعان در عامل ستادهها.
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
#مدل_تجزیه_و_تحلیل_میدان_نیرو
در سال ۱۹۵۱ #کرت_لوین مدلی را براي تحلیل و مدیریت مسائل سازمانی مطرح نمود که تحت عنوان تجزیه و تحلیل میدان نیرو نامگذاري شد. درك این مدل نسبتاً ساده و استفاده از آن به صورت تصویري آسان می باشد.
💢 شمای مدل:
شمایی از این مدل که در شکل نشان داده شده است، نمایانگر این موضوع است که در یک سازمان هم نیروهای محرک و هم نیروهای محدود کننده وجود دارد. این نیروهاي محرك مانند عوامل محیطی، براي تغییر در #سازمان نیرو وارد میکنند در حالیکه نیروهاي محدود کننده مانند عوامل سازمانی بعنوان موانعی براي تغییر مینمایند. براي درك مسئله در سازمان، نیروهاي محرك و محدود کننده ابتدا شناسایی شده و سپس تعریف میشوند. سپس اهداف و استراتژيهاي سازمان به سمت دلخواهش میتواند برنامهریزي میگردد. این مدل متکی بر #فرآیند_تغییر است و مفاهیم اجتماعی درهم آمیخته است.
💢 هدف کلی این مدل:
هدف کلی این مدل حرکت بسیار سریع براي رسیدن به حالت تعادل بوسیلهي نیروهاي محرك اضافی است در جائیکه حائز اهمیت است و حذف نیروهاي محدود کننده در جائیکه مناسب است میباشد و این تغییرات به طور همزمان در #سازمان_پویا رخ میدهد.
💢 دیدگاه استراتژیک:
بررسی مدل تجزیه و تحلیل میدان نیرو از دیدگاه مبانی رویکرد استراتژیک نشاندهندهي آن است که تحلیل محیط کلان به صورت صریح و مفهوم #انعطاف_پذیري و تغییر به صورت غیر مستقیم در طراحی آن مد نظر قرار داشته است.
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ پاداش کل؛ (سیستم پاداش نوین):
▪️یک سیستم #پاداش_نوین نظیر پاداش کل بر این فرض استوار است که همه افراد مانند یکدیگر نیستند و همه آنها فقط به منظورکسب حداکثر پاداشهای مالی کار نمیکنند. در حالی که پول به طور آشکار بخش مهمی ازپاداش هاست، اما به طور فزایندهای مشاهده شده است که چیزی بیش از فقط پول نقد برای جذب و نگهداری افراد توانمند مورد نیاز است.
▪️عناصری در #پاداش_کل وجود دارد که هر یک از آنها برنامهها، فعالیتها، اجزا و ابعادی را در بر میگیرند که جمعاً استراتژی سازمان را در جهت جذب، برانگیختن و نگهداری کارکنان تعیین میکنند. این عناصر نمایان گر جعبه ابزاری هستند که یک سازمان انتخاب میکند تا هم برای سازمان وهم برای کارکنان ارزش بیافریند.
#سیستم_پاداش_کل
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞 پرتره سه بعدی #ونسان_ونگوک در گالری خیابانی
#کلیپ_کوتاه
#مدیریت_شهری
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
#مدل_پاداش_کل_آرمسترانگ
▪️با توجه به عناصر پاداش کل، آرمسترانگ ( ۲۰۰۶) مدلی جامع از سیستم پاداش کل ارائه میدهد که دارای چهار ربع است و در آن دو ربع بالایی بیانگر پاداش های تبادلی بوده و برنامه های جبران خدمات و مزایا را در بر میگیرند که معمولا ماهیتی ملموس دارند و از تبادلات میان کارفرما و کارکنان نشات میگیرند، برای جذب و حفظ کارکنان ضروری هستند، اما به راحتی توسط رقبا کپی برداری میشوند.
▪️در نقطه مقابل، برنامههای یادگیری و پیشرفت و یک محیط کاری انعطاف پذیر و سرگرم کننده در دو ربع پایینی بیانگر پاداش های رابطهای بوده که غیرملموس هستند، برای افزایش ارزش دو ربع بالایی ضروری می باشند و فرصتی را برای کارفرمایان فراهم میکنند تا خودشان را از دیگر رقبا متمایز سازند شکل این مدل چهار بخشی را نشان می دهد
▪️بدین صورت، منابع انسانی ترکیبی از پاداش های تبادلی و رابطه ای را طراحی میکند، یک بسته مزایا و جبران خدمات رقابتی را با یادگیری های نوآورانه و سازگاری های محیط کار تنظیم و سعی میکند تا پاداشهایی متفاوت از رقبایش ارائه کند (شاید با آموزش های ویژه، پاداش های فوری، تسهیلات خارج از محیط کار یا با کارهایی که زندگی و مشغله کارکنان را اندکی آسان تر کند).
▪️سازمان ها ممکن است پیکربندی های متفاوتی از عناصر پاداش کل را دارا باشند، اما به هر روی پاداش کل چیزی بیش از جبران خدمات و مزایای صرف است. نقش پاداش کل حرفهای نظارت، ارزیابی و بهبود طرح ارزشگذاری کل مطابق خواست هر در طرف معادله (کارکنان و سازمان) میباشد.
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞 با رعایت اصول مدیریت رفتار و کسب آرامش تمرین کنید تا بتوانید در شرایط خاص #خشم خود را #کنترل کنید.
#کلیپ_کوتاه
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞 درگیر شدن در اختلافات کم اهمیت و تمرکز بر مسائل کوچک و کم ارزش سبب می شود از تهدیدهای بزرگ غافل شوید.
#کلیپ_کوتاه
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ نظریه مدیریت تغییر جان کاتر
#جان_کاتر، استاد دانشگاه #هاروارد و متخصص مدیریت تغییر، نظریهای را ارائه کرد که بر افراد درگیر در فرایند تغییر و روانشناسی آنها تمرکز داشت. او فرایند تغییر را به هشت مرحله تقسیم میکند:
➊ برای انگیزه دادن به افراد باید حس فوریت دربارهٔ تغییرات ایجاد کنید.
➋ تیم تغییر خود را با رهبران و نیروهای موثر با مهارتهای گوناگون و از واحدهای مختلف سازمانی بسازید.
➌ چشمانداز استراتژیک خود را برای آنچه میخواهید به دست آورید را مشخص کنید.
➍ با همه افراد درگیر در فرایند مدیریت تغییر ارتباط برقرار کنید تا موافقت و همراهی آنها را جذب کنید و مطمئن شوید که از نقش خود آگاه هستند.
➎ موانع مسیر مدیریت تغییر و هر چیزی که باعث ایجاد اصطکاک میشود را شناسایی کنید.
➏ اهداف کوتاهمدت را مشخص کنید تا برنامه مدیریت تغییر خود را به مراحل قابلدسترس تبدیل کنید.
➐ شتاب خود را در طول فرایند پیادهسازی تغییر حفظ کنید.
➑ بعد از اتمام پروژه اولیه تغییرات را حفظ کنید.
#تغییر
#مدیریت_تغییر
#نظریه_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ نظریه کوبلر راس؛ هفت مرحله تغییر
#تغییر
#مدیریت_تغییر
#نظریه_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ نظریه کوبلر راس؛ هفت مرحله تغییر #تغییر #مدیریت_تغییر #نظریه_مدیریت #پایگاه_جامع_مدیریار www.mo
✍ نظریه کوبلر راس؛ هفت مرحله تغییر
همه ما در مورد تغییر کردن و مراحل تغییر حرف میزنیم، اما الیزابت کوبلر راس در نظریهاش در این رابطه تغییر را شامل هفت مرحله میداند که در طول زمان باید از آن عبور کرد.
➊ مرحله انکار:
در وجود خود رفتار، اخلاق و یا نگرشی داریم که دوست نداریم، اما چون منشأ آن را نمیدانیم یا نمیخواهیم بدانیم و از طرفی هم وجودش را دوست نداریم، دست به انکار آن میزنیم.
➋ مرحله درک تغییر:
مرحلهای که در آن پرده از آن چیزهایی که روزی انکار میکردیم، برداشته شده و اتفاقی افتاده که دیگر نمیتوانیم به مرحله قبل یعنی انکار بازگردیم. اکنون باری بر روی دستمان قرار دارد که باید با آن کاری انجام دهیم و بر پشتمان نیست که نبینیم و پنهانش کنیم. این جاست که لزوم تغییر را درک و مراحل تغییر را باید پشت سر بگذاریم.
➌ مرحله خشم و مقاومت:
در این مرحله با سوال «چرا؟» روبرو خواهیم بود :چرا چنین باری را باید حمل کنم؟ مسببش چه کسانی هستند و چرا این گونه شده است؟ گسترۀ این سئوال میتواند تا هستی و چرایی از وجودمان کشیده شود و فشار روانی را هم افزایش دهد به گونهای که دچار سکته شویم! یا پا را روی پدال گاز بگذاریم و کار دست خودمان و اطرافیانمان بدهیم. وجود این مرحله جزئی از مسیر است و باید پیمود و اگر خیلی سریع از آن عبور کرده و خشم خود را کنترل کنیم و وارد مرحلۀ بعد شویم، به احتمال زیاد مرحلۀ بعد زمان بیشتری را درگیر خواهیم بود.
➍ مرحله رها کردن:
بعد از این که هیجانهای منفی و خشم خود را بروز دادیم و به نوعی فهمیدیم که این بار که اکنون در پیش روی ماست، جایی نمیرود و همراه با ما شده و همین است که هست و دیگر به دنیا آمدهایم، دیگر در این جامعه تربیت شدهایم، دیگر با این خصوصیات در ظاهر و باطن شریک هستیم…گریبان خود و حتی اطرافیان را رها میکنیم.
➎ مرحله جستجو:
ما در بیرون قدم خواهیم گذاشت بدون هیچ خشمی و فقط شبیه یک کودک که دریافتکننده محض است، جلو خواهیم رفت تا ببینیم چه میشود. کمی از بی خیالی مرحلۀ قبل با ما خواهد بود، ولی همین کمک خواهد کرد که نگرانیهایی که قبلاً داشتیم از این که دیگران راجع به این خصوصیت (بار) ما چه میگویند، نداشته باشیم. برای همین جهان را بهتر از قبل میبینیم و راهحلهای جدیدی برای مسئله خودمان پیدا خواهیم کرد.
➏ مرحله درک معنای تغییر:
روزی به این نتیجه رسیده بودیم که باید این بار و فشار و مسئله را تغییر بدهیم، اما زمان نیاز بود تا اکنون در این مرحله از «این را نمیخواهم!» به «چه میخواهم؟ چرا میخواهم؟ و چگونه باید تغییر دهم؟» وارد شویم. درک معنای تغییر و مراحل تغییر به نوعی عبور از یک آرزو و خیال به هدف و آرمان است.
➐ مرحله درونی شدن تغییر:
مسیر جدیدمان را انتخاب کردیم و به باری که در دست داشتیم شکل و فرم خاصی دادیم، اما همه چیز پویاست و هر لحظه اگر مراقب نباشیم دوباره سر از مسیرهای قبلی و انداختن بارهای اضافی بر دوش در خواهیم آورد. لازمه آن این است که آن ویژگیهای جدید که آگاهانه انتخاب کردهایم را تکرار کرده و گسترش دهیم. آنها را میان حلقه افکار، گفتار و رفتارمان قرار داده و بچرخانیم تا جزئی از ما بشوند.
#تغییر
#مدیریت_تغییر
#نظریه_مدیریت
#الیزابت_کوبلر_راس
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar