Modiryar | مدیریار
بودجه بندی در منابع انسانی ✍ #رویا_توانا #منابع_انسانی #پایگاه_جامع_مدیریار #مدیریت_منابع_انسانی
بودجه بندی در منابع انسانی
✍ #رویا_توانا
✅ چطوری در منابع انسانی بودجه بندی کنم؟
▪️برای #بودجه_بندی باید ماژول های اصلی منابع انسانی سازمان را بشناسید. این یعنی چی؟ من یک لیست آماده کردم که شامل همه بخش های مختلف منابع انسانی در یک سازمان است. فقط یادتون باشه شرکت شما ممکنه از کل این لیست فقط مثلا ۱۰ تا موردش رو داشته باشه.
▪️مثلاً بخش #استخدام و حقوق دستمزد رو معمولا همه شرکت ها دارن ولی ممکنه مثلاً ارزیابی عملکرد رو ممکننه نداشته باشند. پس مشخصه برای بودجه بندی به آیتم های جذب و استخدام و حقوق دستمزد توجه کنید و برای اون ها بودجه در نظر بگیرید. درین رابطه لیست یه سری سوال ها پر تکرار به شرح زیر رو جواب میدم:
1⃣ ما که شرایط جامعه و کسب و کار رو در آینده نمیدونیم پس چطوری بودجه بندی کنیم؟
▪️قطعاً وقتی شما وضعیت آینده کسب و کار رو نمیدونید بقیه شرکت ها هم نمیدونن . بودجه بندی این نیست که مثلا رقم فیکس اعلام کنید. باید یه رقم رو تخمین بزنید و در آخر یه درصدی هم به عنوان تلورانس بهش کنیم و در نهایت اون میشه بودجه ما. مثلا اگر حساب کردید دیدید هزینه جذب و استخدام در یکسال ۱۰۰ میلیون میشه میتونید ۱۰ درصد بالاتر اعلام کنید . مثلاً ۱۱۰ میلیون !
2⃣ این تلورانس از کجا بفهمیم؟ چند درصد بالاتر اعلام کنیم؟
▪️معمولاً شرکت های بزرگ و قدیمی که چابک نیستند ۱۰ تا ۲۰ درصد بالاتر می کنند . چون میدونن که قرار نیست خیلی روند عجیب و غریبی تو سال جدید داشته باشند. ولی شرکت هایی که خیلی #بیزینس مدلشون رو تغییر میدن و چابک هستند معمولا چون برنامه یکساله شون خیلی مشخص نیست از ۲۰ درصد به بالا تلورانس حساب می کنند. مثلا استارتاپ هایی که ساختار چابکی دارند و ممکنه توسعه پیدا کنند یا کلا نوع کسب و کار عوض کنند و یا کلا منحل بشن .
3⃣ اگر بودجه زیاد و کم بیاریم چیکار کنیم؟
▪️اگر بخوام علمی و استاندارد صحبت کنم باید بگم بودجه رو باید به حدی دقیق دربیارید که کمترین اختلاف رو داشته باشه و در آخر سال بودجه کم و زیاد نشه ولی در عمل در سازمان های چابک ممکنه این اتفاق بیوفته و پدیده خیلی عجیبی نیست.
▪️ولی در واقیعت در شرکت هایی که بودجه منابع انسانی می گیرند معمولا به خاط اینکه بودجه رو مدیریت کنند، ۹ ماه اول سال رو فقط هزینه ضروری شرکت رو پرداخت می کنند مثل حقوق دستمزد و استخدام و در ۳ ماه آخر سال که خیالشون راحت شد بودجه کم نمیاد صرف توسعه و آموزش و ایونت و .... می کنند.
▪️واسه همینه که آخر سال از تیم منابع انسانی زنگ میزنن و با دوره های آموزشی که اول سال درخواست دادی موافقت میشه و یا تعداد بالای ایونت ها در اواخر سال به همین دلیل هست.
4⃣ بودجه باید کی بسته و اعلام بشه؟
▪️معمولاً اول سال شمسی و یا قمری این کار انجام میشه، بسته به نوع شرکت.
5⃣ یه سری از بخش ها رو نمیدونیم چقدر بودجه باید اختصاص بدیم. باید چیکار کنیم؟
▪️مثلاً شما #هزینه_آموزش رو نمیدونی میری دوره های مورد نیاز سازمان رو پیدا می کنی و از موسسات مختلف میزان هزینه دوره رو درمیاری. یا مثلا میخوای بودجه یکساله پنل های استخدامی ببندی میری توسایت های کاریابی مثل جاب ویژن و جابینجا و ... پکیج های یکساله شون رو میبینی.
6⃣ چند نوع بودجه بندی در منابع انسانی وجود دارد؟
▪️ممکنه تو سایت های مختلف داخلی و خارجی چندین مدل بودجه بندی معرفی کرده باشند ولی به نظر من کاربردی ترین دسته بندی این مورد است که در پایین توضیح میدم:
⓵ Incremental HR budget
▪️خیلی ساده بخوام بگم شما یه بودجه تقریبی هر سال اعلام کردید و تو سال جدید می خوایید یکم بالاتر و پایین تر بودجه اعلام کنید. یعنی شرایط منابع انسانی تغییر زیادی نمیکنه.
▪️حتی میتونید اگر #بودجه سال پیشتون مونده به سال جدید انتقال بدید. این نوع بودجه بندی ساده هست به خاطر اینکه شما دیتای سال های گذشته رو دارید و با استناد به همون موارد میتونید بودجه جدید رو ببندید.
⓶ Zero-based HR budget
▪️این مورد هم بیشتر شامل تیم های منابع انسانی می شود که سال اول هست میخوان بودجه اعلام کنن یا قراره مثلا #ساختار شرکت کلا تغییر کنه (مثلا قراره ۵۰۰ نفر به تیم اضافه بشه).
▪️ساده بگم یعنی یک روندی که #اطلاعات قبلی ازش ندارید و خودتون اولین نفری هستید که باید این اطلاعات را اعلام کنید.که یکم سخت تر از مورد قبلی است ولی با استعلام قیمت های درست میتونید به دیتای درست برسید.
#پایگاه_جامع_مدیریار
#مدیریت_منابع_انسانی
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
www.modiryar.com
@modiryar
✍ شغل مقدس، حساس و آینده ساز
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
🔺منبع: #روزنامه_شهرآرا،
🔻یکشنبه ۲۵ دی ۱۴۰۱، شماره ۳۸۵۸
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ شغل مقدس، حساس و آینده ساز #دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی 🔺منبع: #روزنامه_شهرآرا، 🔻یکشنبه ۲۵ دی ۱۴۰
✍ شغل مقدس، حساس و آینده ساز
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
✅ «خانه داری شغل حساس و آینده ساز است. یکی از وظایف مهم زن، خانه داری است. همه می دانند؛ بنده عقیده ندارم به اینکه زن ها نباید در مشاغل اجتماعی و سیاسی کار کنند؛ نه، اشکالی ندارد؛ اما چنانچه به معنای این باشد که ما به خانه داری به چشم حقارت نگاه کنیم، گناه است. خانه داری شغل است؛ شغل بزرگ، شغل مهم، شغل حساس، شغل آینده ساز.» این ها بخشی از فرمایش های رهبر معظم انقلاب است که به اهمیت #خانه_داری و وظایف زن اشاره می کند. اکنون سبک زندگی با گذشته خیلی فرق کرده است و بسیاری از اموری که اهمیت و ضرورت داشته اند، رنگ باخته و امور فرعی و حتی غیرضروری جای آن را گرفته اند.
✅ کافی است کمی به جریان زندگی امروز دقت کنید؛ بدون ملاحظه ایام را می گذرانیم، خیلی کم می خندیم، سریع رانندگی می کنیم، تندتند راه می رویم، همیشه عجله داریم، با کوچک ترین اتفاق نامطلوبی از کوره درمی رویم و به شدت عصبانی می شویم، زیاد غر می زنیم، شب ها تا دیروقت بیدار می مانیم، خسته و کسل از خواب برمی خیزیم، معمولاً صبحانه نمی خوریم، از ورزش خبری نیست، برای مطالعه وقتی اختصاص نمی دهیم، حوصله سروکله زدن و بازی با بچه ها را نداریم، به ندرت دعا و نیایش می کنیم، هیچ جا حتی سر سفره از تلفن همراهمان در امان نیستیم، درون گرا شده ایم، ارتباطات مجازی، تلفنی، اینترنتی و پیامکی را به ملاقات های رودررو ترجیح می دهیم، زمانی برای #صله_رحم و دیدار فامیل و آشنایان نداریم، از حال وروز همه حتی همسایه ها و دوستان قدیمی بی خبریم، تقریبا همه روزهای ما مثل روز قبل آغاز می شود و تا انتهای شب ادامه دارد.
✅ مثل یک ماشین کوکی این اتفاقات هر روز تکرار می شود و انگار چیزی در اختیار ما نیست و سایه روزمرگی بر زندگی مان افتاده است. شاید برخی از این موارد کمی اغراق آمیز به نظر برسد یا اینکه تعدادی از آن ها درباره زندگی برخی از ما مصداق نداشته باشد، ولی آنچه مسلم است، در جامعه امروزی سبک زندگی تا حد زیادی تغییر کرده و بسیاری از اتفاقات و پیامدهای زندگی ماشینی ناخواسته شیوه زندگی مردم را عوض کرده است. البته این واقعیت قبول که در هر عصری باید مطابق با نیازهای همان زمان زندگی کرد، ولی برخی اصول در #زندگی وجود دارند که تاریخ مصرف ندارند و باید همواره به آن ها توجه شود. اصولی مانند تغذیه سالم و مناسب، خواب کافی، ورزش، ارتباط با خداوند، مهربانی با خانواده، مردم داری و تعاملات اجتماعی، صبر، وقار و تعقل در زندگی و... مواردی هستند که همواره در زندگی انسان اصالت داشته اند و نباید از آن غافل شد.
✅ اگر کمی با دقت به اطرافمان نگاه کنیم، هنوز هم کمابیش افرادی را می بینیم که با برنامه ریزی مناسب به معنای واقعی زندگی می کنند و به همه کارهایشان می رسند. برای دستیابی به شیوه مناسبی از زندگی باید انسان زمانی را فقط برای خود و خانواده اش در نظر بگیرد. بدون شک آدمی برای دستیابی به بهترین شیوه زندگی به زمان کافی برای ارتباط با «خداوند، خود و خانواده» نیاز دارد. همه این موارد فقط در سایه و بستر خانه و خانواده اصلاح می شود و بهبود می یابد و بدون شک طراحی، هدایت و مدیریت این مهم در قالب وظیفه ای فطری و مهم به نام «خانه داری» تجلی می یابد. زن هرچه در جامعه پیشرفت کند و اثرگذار باشد، در جای خود درخورقدردانی است، اما نقش اساسی و مهمی که در #خانواده و امور خانه داری و ساختن آینده کشور دارد، وصف شدنی نیست. اینکه عده ای سعی دارند جایگاه حساس و مهم خانه داری را تنزل دهند یا آن را کاری سطح پایین و حتی در حد وظایف خدمتکار توصیف کنند، در حقیقت و اهمیت موضوع اثری ندارد.
✅ «خانم خانه دار» هرگز بیکار نیست. تفکر غلط بیکاربودن زن خانه دار نتیجه فقر فرهنگی است. اگر به فعالیت های یک خانم خانه دار در شبانه روز دقت کنیم، او را شاغل حساب خواهیم کرد، آن هم برای مهم ترین شغل دنیا! تصور ما از فرد شاغل #کارمندی است که از صبح تا بعدازظهر مشغول به کاری است که برایش تعریف شده است، اما زن خانه دار را که در طول شبانه روز به وظایف متعددی می پردازد بیکار می دانیم! زن خانه دار شاغل است، اما حقوقی دریافت نمی کند. شاید راه گشایش بسیاری از گره ها و چالش های اجتماعی بازآرایی و تازه گردانی جایگاه زن در خانه و اهمیت شغل حساس خانه داری است که دستگاه های متولی باید به آن اهتمام ورزند. خانه داری از طریق «اصلاح سبک زندگی، ایجاد انتظام رفتار اعضا، افزایش مسئولیت پذیری و هم بستگی اجتماعی و تکریم و تعظیم اخلاق و مناسبات فطری» بالاترین سهم را در بین مشاغل برای سالم سازی جامعه ایفا می کند.
🔺منبع: #روزنامه_شهرآرا،
🔻یکشنبه ۲۵ دی ۱۴۰۱، شماره ۳۸۵۸
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
www.modiryar.com
@modiryar
اهمیت فراراهبردی همبستگی اجتماعی
✍ #دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
🔺منبع: #هفته_نامه_نخست،
🔻پنجشنبه ۲۹ دی ۱۴۰۱، شماره ۹۵۱
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
اهمیت فراراهبردی همبستگی اجتماعی
✍ #دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
✅ «همبستگی» کلید واژه پیروزی و #موفقیت است. اگر ملتی می خواهد به پیشرفت نائل شود باید تلاش مستمر، هدفمند و همگرا داشته باشد. همبستگی اجتماعی برای همه ملتها، مفهوم بسیار پربسامدی است؛ زیرا آن اثر تصاعدی که همبستگی اجتماعی در عرصههای مختلف ایجاد میکند قابل مقایسه با ارزشهای افزوده در سایر حوزهها اعم از سیاسی، اقتصادی و ... نیست. طبق تعاریف علمی همبستگی عبارت است از حمایت و توافق همه افراد یک گروه یا گروههای مختلف برای رسیدن به هدفی مشترک. مکانیسم ایجاد همبستگی اینگونه تبیین میشود که نگرشها، اهداف، اصول و همدلیهای مشترک در بین افراد حس روانشناختی وحدت را ایجاد کرده و به دنبال وحدت، همبستگی شکل میگیرد. از گذشته های دور یکی از ابزارهای مهم برای دشمنی کردن علیه هر گروه، طایفه یا دسته ای رخنه در میان آن ها و شکستن سد پولادین اتحاد، همگرایی و همبستگی میان عناصر انسانی بوده است.
✅ پس باید مراقب باشیم هر اتفاقی در داخل کشور افتاد اولاً #همبستگی میان ما را از بین نبرد و ثانیاً حل و فصل آن را صرفاً از طریق نیروهای داخلی و بدون تمسک به بیگانگان دنبال نماییم. به هر حال اختلافات عقیدتی، رفتاری، سیاسی، اجتماعی و سلیقه ای فراوانی بین مردم وجود دارد. خصوصاً در کشور ما که تنوع قومیت ها با آداب و رسوم متنوع و متکثر بالا است این مهم بیشتر به چشم می آید. اما نه تنها این امر نباید زمینه ساز اختلاف افکنی و یا پراکندگی شود بلکه می تواند فرصتی برای پیشرفت کشور تلفی شود که با بهره گیری از استعدادهای متنوع و غنای بالای فرهنگی زمینه بهره مندی از موقعیت های بیشتری را برای رشد و توسعه ایجاد کند. گاهی اوقات فتنه ها بروز می کند و یا پدیده و اتفاقی در جامعه رخ می دهد که سبب بروز اختلافات شدید بین آحاد مردم می گردد
✅ در این موارد حفظ روحیه جمع گرایی، گذشت و قربانی کردن مصالح فردی و کوتاه مدت برای دستیابی به مصالح جمعی و بلندمدت اهمیت فراوانی دارد. همبستگی عمومی همچنین سطح #مشارکت_اجتماعی را بالا می برد و سبب می شود کشور از مواهب بیشتری برای فعالیت و توسعه عمومی بهره مند گردد. بر این اساس باید به این مهم توجه نمود که رشد و تعالى هر نظام اجتماعى در سایه همبستگى اجتماعى و مشارکت عمومى افراد آن جامعه میسر مى گردد. صاحب نظران علوم اجتماعی ایجاد همبستگى اجتماعى و مشارکت عمومى جامعه را ناشى از عواملى چون اعتقادات و احساسات مشترک و تعادل و هماهنگى میان باورها و ارزش ها مى دانند و عامل اصلى واگرایى انسان ها را جدال و ستیز و کمبود امکانات مادى تلقى مى کنند.
✅ در آموزه های اسلامى از جمله موارد توسعه دهنده همیت گروهی و #همبستگى_اجتماعى و مشارکت عمومى در سطح نظرى و عملى علم، تفاهم، همدلى و نوعدوستى است و عوامل تهدید کننده آن را سوء ظن ها، تهمت ها، خواهش هاى نفسانى و سایر بیماری هاى روحى مى داند که سبب ایجاد خودمداری و رخنه در میان گروه های اجتماعی می شود. مهمترین عامل در تقویت همبستگی، کیفیت ارتباط بین مردم و دولت است. مخدوششدن این رابطه به هر دلیلی، نشانهای از بیماری است که طبیعتا بیتفاوتی به آن نشانهها، موجب خواهد شد زمان برای معالجه مؤثر از بین برود. این روزها که جامعه ما کمی هیجان زده و شاید ملتهب است اهمیت این موضوع بسیار بیشتر از گذشته است. نباید فراموش کنیم که همه ما در یک کشتی نشسته ایم و از منافع ما در بسیاری از امور مشترک است پس نباید اجازه دهیم اتفاقات خاص و یا بروز هیجانات کاذب ما را از مدار تعادل و مصلحت اندیشی خارج نماید و به گونه ای رفتار کنیم که کشور و هموطنان ما متضرر گردند.
🔺منبع: #هفته_نامه_نخست،
🔻پنجشنبه ۲۹ دی ۱۴۰۱، شماره ۹۵۱
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
🔴 مدل کوه یخ سازمان و نقش ابعاد رفتاری در موفقیت سازمان
✍ منبع: برداشتی آزاد از کتاب رفتار سازمانی مولینز
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#رفتار_سازمانی
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
🔴 مدل کوه یخ سازمان و نقش ابعاد رفتاری در موفقیت سازمان ✍ منبع: برداشتی آزاد از کتاب رفتار سازمان
🔴 مدل کوه یخ سازمان و نقش ابعاد رفتاری در موفقیت سازمان
▪️وقتی در مورد سازمانها صحبت میکنیم و یا میخواهیم یک سازمان را توصیف کنیم، اغلب مباحثی که به ذهنمان میرسد، ابعادی از سازمان است که قابل مشاهده است و میتوانیم در موردشان صحبت کنیم. اما این همهی #سازمان نیست!
▪️#مولینز در کتاب رفتار سازمانی، مدل کوه یخ سازمان رل مطرح و تاکید کرده که ابعاد سازمانی علاوه بر آنچه که به صورت قابل مشاهده وجود دارد و میبینیم، ابعاد پنهانی هم دارد که هرچند نمیبینیم و به آنها توجه نمیکنیم (یا کمتر توجه میکنیم)، ولی در واقع همین ابعاد پنهان هستند که عملکرد سازمان را شکل میدهند و در نهایت به بقا و بهرهوری سازمان منجر می شوند.
🔴 چقدر در سازمانها به این ابعاد پنهان توجه میشود؟! چقدر به ابعاد عیان و آشکار توجه میشود؟!
▪️پارادوکس موجود در سازمانها این است که اغلبِ پروژهها و منابع سازمانی به ابعاد آشکار تخصیص پیدا میکند، در حالی که ابعاد نهان و پنهان هستند که دارند سازمان را به پیش میبرند! و اگر مدیریت نشوند، سازمان را هر جا که دلشان بخواهد میبرند.
▪️در واقع ما روی حیطهها و ابعادی از #سازمان تمرکز کردیم که هرچند مهم هستند، ولی عملاً ماندگار نیستند و اثرگذاری عمیق را ندارند، موضوعاتی مثل: تکنولوژی، اهداف رسمی، طراحی سازمان، تسهیلات فیزیکی، قوانین و مقررات، منابع مالی، شایستگیها و مهارتهای سطحی.
▪️در حالی که آنچه که #عملکرد_سازمانی را به طور عمیق شکل میدهد موضوعات پنهان هستند مثلِ: نگرشها، الگوهای ارتباطی، فرآیندهای غیررسمی تیمها و گروهها، شخصیت، تضاد و تعارض، رفتار سیاسی، شایستگیها و مهارتهای زیربنایی.
▪️در آکادمی رفتار سازمانی، ما بیشتر روی مدیریت #ابعاد_رفتاری (پنهان) سازمانی توجه و تمرکز داریم. و باور داریم که سازمانها، با همین افرادشان، با توسعهی شایستگیهای رفتاریشان میتوانند موفقتر باشند.
✍ منبع: برداشتی آزاد از کتاب رفتار سازمانی مولینز
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#رفتار_سازمانی
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
🔴 الگوی نقش های معلم آینده در محیط های سرشار از فناوری
✍ #دکتر_نوری_براری
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
طراحی الگوی هویت برند ایران نوشت
✍ #دکتر_نادر_جعفری
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ عوامل کاهش بهرهوری منابع انسانی
#پایگاه_جامع_مدیریار
#مدیریت_منابع_انسانی
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ عوامل کاهش بهرهوری منابع انسانی #پایگاه_جامع_مدیریار #مدیریت_منابع_انسانی www.modiryar.com @m
✍ عوامل کاهش بهرهوری منابع انسانی
🔴 چرا با تمام تلاشها بهرهوری منابع انسانی کم میشود؟ در شرکت #مایکروسافت، در طول یک هفته، دو میلیون ساعت کار انجام میشود. درحالیکه وقتی یک تیم مشاوره، #عملکرد_کارکنان شرکت مکنزی را ارزیابی کردند، متوجه شدند برخلاف اینکه تمام نیروها در بهترین حالت ممکن با بهرهوری بسیار بالا کار میکنند، اما وقتی خروجی را بررسی میکنند و عواملی مثل سود نهایی و فروش را در نظر میگیرند، متوجه میشوند که خروجی آنها با دو میلیون ساعت کار در هفته متناسب نیست؛ یعنی بخش زیادی از کارها، خروجی نداشته است. بهرهوری فردی کارکنان در کنار هم، رابطه مستقیمی با بهرهوری سازمان ندارد. ممکن است هر کدام از کارکنان سازمان #عملکرد خوبی داشته باشند؛ ولی خروجی نهایی رضایتبخش نباشد. واقعاً چرا این اتفاق میافتد؟ عوامل متعددی در کاهش بهرهوری نیروی انسانی دخالت دارد که در اینجا چند عامل مهم آن را که با شرایط کشور ما هماهنگی دارد، بررسی میکنیم:
1⃣ توجه زیاد به شروع خوب
گاهی نیرویی جذب میکنید و میگویید چه نیروی خوبی استخدام کردهام! ولی این تازه اول کار است. باید ببینید کار به همین خوبی ادامه پیدا میکند یا نه؟ آیا در ادامه کار میتواند عمق رابطهی سازمانی را که قبلاً ایجاد کردهاید، بیشتر کند؟ در بسیاری از سازمانها زمان ایجاد بحران، نیروها مثل کودکانی که پشت پدر و مادرشان پنهان میشوند، پشت مدیر میروند. این افراد، نهتنها نمیتوانند از سازمان محافظت کنند، بلکه از مدیر هم چند برابر انرژی میگیرد. شروع خوب بهتنهایی کافی نیست.
2⃣ آدمها، مثل فصلها
نگرش، دیدگاه و روحیات افراد با هم فرق دارد و در طول زمان هم تغییر میکند. گاهی نیروی خوبی در #سازمان هست که همیشه به او اطمینان داشتهاید؛ ولی بعد از مدتی به بیانگیزهترین فرد تبدیل میشود.
3⃣ کم شدن تمرکز و دور شدن از هدف
دور یا منحرف شدن از هدف و کم شدن تمرکز بر کار، بهرهوری #منابع_انسانی را کاهش میدهد.
4⃣ روزمرگی فضای رشد
کار شما بهعنوان مدیر سازمان، #رشد_سازمان نیست. شما باید محیطی برای رشد ایجاد کنید تا افراد بتوانند از این محیط تغذیه کنند. افراد درست، با تغذیهی درست و هدایت درست به نتیجهی مطلوب شما میرسند.
5⃣ اهداف باورنکردنی
هر کسی بهتر از دیگران تواناییهای خودش را میشناسد. تعیین اهداف باورنکردنی برای سازمان موجب کم شدن بهرهوری منابع انسانی میشود. برای مثال، اگر تارگت فروش سال گذشتهی شما، یکمیلیارد تومان بوده و برای امسال یکونیممیلیارد تومان تعیین کنید و نیروهای سازمان شما این هدف را باور نداشته باشند، #بهرهوری منابع انسانی سازمان کم میشود.
6⃣ نداشتن یادگیری مستمر
همهی افراد زمانی که با مشکل روبهرو میشوند، به سراغ آموزش میروند؛ ولی این #آموزش استمرار ندارد. در نتیجه، کارایی لازم را ایجاد نمیکند
7⃣ نبود مدیریت دانش ضمنی
هر سازمانی باید دانشنامهای داشته باشد شامل تمام اتفاقات بهروز سازمان از ابتدا. اگر به پروندههای آدمربایی دقت کنید، میبینید که برای حل این مسائل، اول موارد مشابه با این پروندهی آدمربایی را که در گذشته اتفاق افتاده، بررسی میکنند. هرچه نمونههای #بایگانی شده از این دست بیشتر باشد، این پروندهها زودتر حل میشود.
8⃣ نابود کردن تخیل و تفکر واژگون
آخرین جلسهای که با #کارکنان_سازمان داشته و از آنها خواستهاید ایدههای نوآورانهای ارائه کنند، کی بوده است؟ اگر از افراد سازمان نخواهید از خلاقیتشان استفاده کنند، به روزمرگی عادت میکنند.
9⃣ تورم نیروی انسانی
بیشتر مواقع، تورم #نیروی_انسانی، عامل اصلی کاهش بهرهوری نیروی انسانی در سازمان است. وقتی مشکلی پیش میآید، تعداد زیادی از کارکنان با خود میگویند وقتی اینهمه نیرو در سازمان هست، چرا من خودم را درگیر مشکلات کنم.
#پایگاه_جامع_مدیریار
#مدیریت_منابع_انسانی
www.modiryar.com
@modiryar
✍ اصول مدیریت منابع انسانی موثر
#پایگاه_جامع_مدیریار
#مدیریت_منابع_انسانی
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ اصول مدیریت منابع انسانی موثر #پایگاه_جامع_مدیریار #مدیریت_منابع_انسانی www.modiryar.com @mod
✍ اصول مدیریت منابع انسانی مؤثر
کارکنان راضی، #مشتریان راضی به وجود میآورند. این موضوع کاملاً بدیهی است و همه میدانند؛ اما کارکنان راضی چگونه شکل میگیرند؟ کارکنان راضی الزاماً عملکرد بالاتری ندارند. ما در جامعهای زندگی میکنیم که اقتصاد و تجارت آن بهگونهای است که کارکنان راضی، عملکردی متناسب با رضایتشان ندارند. این مسئله قابل اندازهگیری نیست.
🔴 برای جذب کارکنان مؤثر به نکات زیر توجه کنید:
1⃣ تعریف معیار درست
واقعیت این است که وقتی میخواهید نیرویی #استخدام کنید، با خود میگویید اگر من کارمند بودم، چه معیارهایی داشتم و براساس همین معیارها نیرو استخدام میکنید. درحالیکه یکی از دلایل اصلی نتیجه نگرفتن از کارکنان، همین مسئله است. خیلی از مدیران میگویند: «اگر من جای شما بودم،…» این قیاس درستی نیست. برای مثال، مدیری میگوید: «چقدر خوب بود اگر میتوانستم نیرویی با ۷۰ درصد کارایی خودم پیدا کنم.» چنین چیزی امکان ندارد. راستش کمی جرأت میخواهد که نیرویی بهتر از خودتان استخدام کنید. اینکه خودتان را نیروی خوبی بدانید و براساس آن دیگران را استخدام کنید، معیار درستی نیست.
2⃣ تولید امنیت
اگر به سازمان نگاه کنید، میبینید که هر کس در حال تولید چیزی است. بعضی در حال #خلق_ایده هستند، بعضی در حال ارائه خدمات و رضایت مشتری، عدهای هم در حال ایجاد استرس و بیانگیزگی. در سازمان خود دقت کنید و ببینید افراد چه چیزهایی تولید میکنند.
3⃣ انعطافپذیری
در دنیای امروز که هیچ ثباتی وجود ندارد، یکی از ویژگیهای مهم کارکنان این است که انعطافپذیر باشند. بزرگترین چالش ما در زندگی این است که به دنبال ثبات هستیم؛ آن هم در دنیایی که هیچ ثباتی وجود ندارد. به همین دلیل، زمانی که میخواهید رشد و ثبات ایجاد کنید، بازار و شرایط تغییر میکند و روحیهی شما و #سازمان گرفته میشود.
4⃣ دارایی بهجای هزینه
دیدگاهتان باید #تغییر کند. داراییها باید جای هزینهها را بگیرد. شما برای هزینههای خود و نگهداری آنها هیچ هزینهای نمیکنید؛ اما برای داراییهایتان هزینه میکنید. تا زمانی که به کارکنان به چشم هزینه نگاه کنید، سازمانتان نمیتواند نیروهای توانمند و قدرتمندی پیدا کند. طبق آمار مکنزی، هر نیروی انسانی حداقل باید ۵ تا ۱۵ برابر هزینهای که برای سازمان دارد، در سازمان رشد ایجاد کند.
#پایگاه_جامع_مدیریار
#مدیریت_منابع_انسانی
www.modiryar.com
@modiryar
✍ پنج مرحله برنامه مدیریتی شرایط بحرانی
#پایگاه_جامع_مدیریار
#مدیریت_منابع_انسانی
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ پنج مرحله برنامه مدیریتی شرایط بحرانی #پایگاه_جامع_مدیریار #مدیریت_منابع_انسانی www.modiryar.co
✍ پنج مرحله برنامه مدیریتی شرایط بحرانی
🔴 پنج مرحله پلن مدیریتی شرایط بحرانی شامل موارد زیر است:
🔺مرحله اول:
🔻وضعیت فعلی سازمان خود را ارزیابی کنید.
برای ارزیابی وضعیت فعلی کسبوکارتان، باید روز مشخصی را برای این کار در نظر بگیرید. هنگامیکه شما روز مشخصی را به این کار اختصاص میدهید، میتوانید بهتر شرایط سازمان خود را درگذشته و حال بررسی کنید. اینگونه میتوانید با وضوح بیشتری درباره برنامههای آتی سازمانتان #تصمیم_گیری کنید. این ارزیابی مخصوصاً در شرایط بحرانی منجر به داشتن چشماندازی منطقی و مناسب برای مدیریت بهتر برنامههای سازمانی میشود.
🔺مرحله دوم:
🔻نیازهای کارکنان و افراد خود را بشناسید.
درواقع، شما بهعنوان یک مدیر هر روز از #کارمندان خود میخواهید بهاندازه شما از تجارت و کسبوکارتان مراقبت کنند. به همین خاطر، کارمندان و کارکنان وظیفهشناس و مراقب میتوانند به بهبود وضعیت سازمان شما کمک زیادی کنند. در مواقع بحرانی و چالشزا تأثیرگذاری این مراقبت بیشتر قابللمس و مشاهده است. شما میتوانید از طریق پاسخگویی به سؤالات نیازهای کارکنانتان را شناسایی کرده و سریعتر از شرایط بحرانی عبور کنید.
🔺مرحله سوم:
🔻نیازهای خریداران و مشتریان خود را کشف کنید.
مدیریت و رهبری یک #سازمان_تجاری نیازمند استفاده از استراتژیهای کاربردی و کارآمد است. شما بهعنوان فردی که مسئولیت مدیریت و رهبری سازمانی را برعهده گرفته است، باید بتوانید از استراتژیهای مناسب در شرایط بحرانی و استرسزا بهره ببرید. از استراتژیهای مناسب میتوان به ارتباط صادقانه با مشتریان و خریداران، ایجاد حس اطمینان، ثبات و وحدت در آنها اشاره کرد. خلق این احساسات مخصوصاً در شرایط سخت و طاقتفرسایی همچون بحرانها از اهمیت زیادی برخوردار است.
🔺مرحله چهارم:
🔻شرایط ایدهآلی برای بیزینس خود پس از بحرانها و چالشها تصور کنید.
در حال حاضر، بسیاری از کسبوکارهای کوچک و بزرگ به واسطه همهگیری ویروس کرونا در شرایط بحرانی هستند و بیزینسهای زیادی با وضعیت سخت و استرسآوری همچون کاهش نیروی کار، کاهش #درآمد و غیره مواجه هستند. اما، در این شرایط برخی از تجارتها میزان فروش خود را افزایش دادهاند، این در حالی است که گروههای بزرگ دچار ورشکستگی و یا تعدیل نیرو شدهاند. شاید بتوان تفاوت این دو گروه را در پلن مدیریتی اجرا شده، توسط آنها دانست.
🔺مرحله پنجم:
🔻برای آینده کوتاهمدت خود استراتژی داشته باشید.
#بحران در تجارت و کسبوکار میتواند به افزایش احساسات منفی همچون عدماطمینان، شک و … منجر شود. البته علاوهبر این، تصمیماتی همچون تعدیل نیرو، ورشکستی و غیره هم میتوانند به تقویت احساسات منفی کمک کنند. شما بهعنوان یک مدیر از طریق خلق استراتژی و پلن مدیریتی کوتاهمدت میتوانید این شرایط نامطلوب را تا حدی کنترل کنید. برای این کار حتما افقدید بلندمدتی برای بیزینستان (مورد چهار) تصور کنید و متناسب با آن تصمیمات کوتاهمدت بگیرید. شما از طریق شناسایی موانع میتوانید به نتایج مثبت حتی در شرایط بحرانی دست پیدا کنید.
#پایگاه_جامع_مدیریار
#مدیریت_منابع_انسانی
www.modiryar.com
@modiryar
✍ ترفندهایی برای مدیریت بهتر ناامیدی
#مدیریت_منابع_انسانی
#پایگاه_جامع_مدیریار
#مدیریت_ناامیدی
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ ترفندهایی برای مدیریت بهتر ناامیدی #مدیریت_منابع_انسانی #پایگاه_جامع_مدیریار #مدیریت_ناامیدی ww
✍ ترفندهایی برای مدیریت بهتر ناامیدی
1⃣ احساسات خود را بپذیرید.
شما با توجه به جایگاه خود مسئولیتهای زیادی بر عهدهدارید، به همین منظور ممکن است فراموش کنید شما هم، همچون انسانهای دیگر میتوانید احساسات منفی مانند یأس و ناامیدی را تجربه کنید. به همین منظور پیشنهاد میشود، در قدم اول #احساسات_منفی را مانند احساسات مثبتتان بپذیرید.
2⃣ خود را ببخشید.
همانطور که گفتیم، ممکن است تصور کنید شما باید به خاطر #نقش_مدیریتی خود باید همواره مثبت و شاد باشید. یا تصور کنید، شما به دور از هرگونه خطا و اشتباهی باید عمل کنید. اما حقیقت این است، شما هم یک انسان هستید و اشتباهاتی دارید. از طریق پذیرش اشتباهاتتان میتوانید خودتان را ببخشید.
3⃣ به درون خود نگاهی داشته باشید.
اینکه هرازگاهی مخصوصاً در شرایط سخت همچون یک انسان دیگر درون و احساسات خود را ارزیابی کنید، میتواند به شما در #خودآگاهی و کنترل شرایط بیرونی کمک زیادی کند. هنگامی، که با علل اصلی احساس یاس و ناامیدی خود آشنا شدهاید، بهتر میتوانید شرایط را مدیریت کنید. این ارزیابی به شما برای کنترل بهتر احساساتتان کمک میکند.
4⃣ تصویر ذهنی خود را تغییر دهید.
حالا که با طرز تفکر خود آشنا شدهاید، میدانید چه اشتباهات و خطاهایی انجام دادهاید و یا به ضعفهایتان آگاه شدهاید، زمان تغییر فرارسیده است. این روش، یکی از روشهای کاربردی برای مدیریت ناامیدی و #افکار_منفی است. شما از طریق افزایش آگاهی خود نسبت به افکارتان و جملات کاربردیتان میتوانید تغییرات بزرگی را در خود اعمال کنید.
5⃣ توجه خود را به موضوعات مختلف تغییر دهید.
حالا که تغییرات موردنیاز را اعمال کردهاید، زمان آن رسیده که مرکز توجه خود را هم تغییر دهید. شما از طریق #تمرکز بر اهداف، برنامهها، نقاط قوت شخصی و یا سازمانتان، کارکنان کوشا و غیره میتوانید به نتایج مثبتی در کمترین زمان ممکن برسید.
6⃣ تمرکز خود را بر خطاها و مشکلات بگذارید، نه اشخاصی که باعث ایجاد خطا شدهاند.
متأسفانه، اگر شما تغییرات فوق را اعمال کنید، اما همچنان دیگران را مسئول خطاها و مشکلات سازمان بدانید، به هیچ پیشرفتی نخواهید رسید. بلکه از طریق #تمرکز بر مشکلات، فارغ از اینکه چه فردی باعث ایجاد مشکل شده، سریعتر به راهحل موردنیازتان دست پیدا میکنید.
7⃣ به هر آنچه میتوانید از موقعیت یاد بگیرید، توجه کنید.
یکی از بهترین روشهای مدیریت ناامیدی تمرکز بر یادگیری است. اینکه، بدانید از هر موقعیتی فارغ از سختیهایش میتوان درسی آموخت، به شما برای #مدیریت بهتر سازمان و احساساتتان کمک میکند. به یاد داشته باشید، زندگی همچون کلاس درسی است که هرروز از آن مطالب گوناگون میآموزیم.
8⃣ با افراد مثبت نشستوبرخاست کنید.
همانطور که میدانید، افرادی که هرروز با آنها تعامل برقرار میکنید، پس از مدتی بر #شخصیت و طرز تفکر شما تأثیر میگذارند. شما برای کاهش احساسات منفی همچون یاس و ناامیدی میتوانید با افراد مثبت، شاد و موفق رفتوآمد کنید. مطمئن باشید، پس از مدتی تأثیراتش را در زندگی حرفهای و شخصی خود مشاهده میکنید.
9⃣ به یاد داشته باشید، شما نمیتوانید همهچیز را کنترل کنید.
اینکه به یاد داشته باشید، ما قادر نیستیم اتفاقات ریزودرشت زندگی خود را کنترل کنیم، میتواند به افزایش شادی و #احساسات_مثبت شما کمک کند. به یاد داشته باشید، زندگی راهکارهای بهتری برای مشکلات شما سراغ دارد. به زندگی و خداوند اعتماد کنید، و به مسائل و مشکلاتی که توانایی مدیریت و کنترل آنها (مسائلی همچون کنترل احساسات مختلف، کنترل واکنش نسبت به شکست و غیره) رادارید، توجه کنید.
🔟 یک رهبر واقعی باشید.
شما از طریق پذیرفتن جایگاه خود و ضعفهایتان میتوانید مدیریت بهتری بر مسائلی همچون #مدیریت_ناامیدی، مدیریت بهرهوری کارکنان، مدیریت ارتباطات، مدیریت مسائل مالی کسبوکارتان و غیره داشته باشید.
#مدیریت_منابع_انسانی
#پایگاه_جامع_مدیریار
#مدیریت_ناامیدی
www.modiryar.com
@modiryar
✍ مزایای بیزینسکوچینگ برای کسبوکار
خوشبختانه امروزه خدمات #بیزینس_کوچینگ هم بهصورت حضوری و هم بهصورت آنلاین قابلاستفاده است. بنابراین اگر کسبوکاری دارید؛ چه کوچک و چه بزرگ، حتماً یک مربی را کنار تشک رقابت خود با رقبای سرسخت تجاری نیاز دارید. کمک به بودجهبندی کارها، اولویتبندی آنها، مشخص کردن اهداف، انجام کارها در زمان درست و …، جزء موارد مهمی است که وجود یک #بیزینس_کوچ را الزامی میکند.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ در زمان های خاص
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
🔺منبع: #روزنامه_شهرآرا،
🔻یکشنبه ۲ بهمن ۱۴۰۱، شماره ۳۸۶۴
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar