✍ شکل گیری سازه شخصیتی شایسته
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ مهارت های اساسی زندگی #مهارت_زندگی #پایگاه_جامع_مدیریار www.modiryar.com @modiryar
✍ مهارت های اساسی زندگی
✅ #یادگیری و به کاربستن مهارت های زندگی در قدم اول بر ادراک فرد از خود و عزت نفس او اثر می گذارد. در نتیجه رفتار کارآمد فرد افزایش یافته که این امر در نهایت منجر به پیشگیری از انواع بیماری ها و بروز رفتارهای سالم اجتماعی می شود.
▪️به نظر شما برای رشد ابعاد مختلف انسان، چه مهارت هایی نیاز است؟
▪️چگونه می توان این مهارت ها را در جامعه ایجاد کرد؟
▪️نقش فرد و سازمانها در گسترش این مهارت ها و ایجاد جامعه پویا چه مواردی می باشد؟
▪️به نظر شما یادگیری مهارتهای زندگی، چه تاثیری بر رشد و بالفعل شدن تمام استعدادهای انسان دارد؟
✅ #آموزش_مهارت_های_زندگی در رشد و پرورش ابعاد مختلف انسان تاثیر بسیار دارد و یک برنامه پیشگیرانه در زمینه پیشگیری از آسیب های روانی اجتماعی است. که در زیر به مهمترین کاربرد های آن اشاره می شود:
▪️توانمند کردن افراد
▪️ارتقای مهارتهای اجتماعی
▪️ارتقای سطح فرهنگ جامعه
▪️ایجاد و رشد قضاوت صحیح
▪️ارتقاء مهارت تفکر انتقادی و خلاق
▪️ایجاد توانایی انطباق با تغییرات زندگی
▪️پیشگیری از افت و کاهش عملکرد تحصیلی
▪️افزایش سازگاری و تاب آوری روانی-اجتماعی
▪️شکل گیری و تقویت ارزش های سالم اجتماعی
▪️پیشگیری از مصرف سیگار و سوء مصرف مواد
▪️بهبود ارتباطات بین فردی و تقویت نهاد خانواده
▪️افزایش مسئولیت پذیری و پیشگیری از بزهکاری
▪️پیشگیری از خشونت، پرخاشگری و همسر آزاری
▪️تقویت اعتماد به نفس، عزت نفس و هویت فردی
▪️افزایش همدلی و درک افراد و فرهنگ های متفاوت
▪️پیشگیری از روابط ناسالم و بی بند و باری های جنسی
▪️ایجاد و افزایش مهارت تصمیم گیری و فرایند حل مسئله
#مهارت_زندگی
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
به بهانه ۱۵ اسفند روز درختكاری؛
🌳🌲 درخت دوستی بنشان!
✍ #دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
🌲درختدوستی بنشان كه كامدل بهبار آرد
🌲 نهال دشمنی بر كن كه رنج بي شمار آرد
🔺منبع: #جامعه_خبری_تحلیلی_الف
🔻کد مطلب: ۱۸۰۴۹۳
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
به بهانه ۱۵ اسفند روز درختكاری؛
🌳🌲 درخت دوستی بنشان!
✍ #دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
🔺 اول:
🔻 روز درختكاری
✅ نیمه اسفند برای ایرانیان تداعی کننده خاطرات خوبی است. نزدیک شدن بهار، زنده شدن دوباره درختان و سلام طبیعت به زندگی بهانه ای می شود برای اینکه به سراغ نونوار ساختن اطراف خود برویم و با کاشت درخت های کوچک و بزرگ سهمی در زیبایی محل زندگی مان داشته باشیم.
✅ ۱۵ اسفند در تقویم كشور، به عنوان روز درختکاری نامگذاری شده است.در این روز که یکی از روزهای هفته منابع طبیعی مي باشد، مردم به کاشت نهال تشویق میشوند و مراسمی به همين مناسبت برگزار میگردد. اغلب كشورهاي جهان در روزهای پایانی فصل زمستان و یا روزهای آغازین فصل بهار روزی را به عنوان روز درختکاری تعیین کردهاند. ایده اولیه این روز، توسط جولیوس استرلینگ مورتون از ایالت نبراسکا آمریکا در ۱۰ آوریل سال ۱۸۷۳ ارائه شده است.
🔺 دوم:
🔻 چند فايده درختان
✅ به اطراف خود دقت کنید؛ هوایی که تنفس می کنید حاصل اکسیژنی است که درختان تولید می کنند، چوب درخت در صنعت بیشترین کاربرد را دارد و حتی گاهی بعنوان دارو یا ادویه استفاده می شود و میوه هایش هم که یکی از مهمترین منابع غذایی ما انسان هاست. از همه اینها که بگذریم نمی توانیم تاثیر درختان را در زیبایی و افزایش شادابی محیط اطراف خود نادیده بگیریم.
✅ یک درخت نماد کاملی از زندگی است. از یک جوانه کوچک آغاز می شود و ابتدا به کمک تکیه گاه رشد می کند.کمی که می گذرد ریشه هایش قوی و شاخ و برگش بیشتر می شود و روی پای خودش می ایستد. کم کم گل می کند و میوه می دهد همانند ما انسان ها که بچه دار می شویم و ثمره یک عمر زندگی خود را در وجود آن ها می ریزیم.
🔺 سوم:
🔻 اهمیت درختکاری در دین آسمانی
✅ درختان از مهمترین موجوداتی هستند که در دین اسلام مورد توجه واقع شده اند. در اهیمت درخت و درختکاری همین بس که در قرآن کریم آیات بسیاری درباره درختان و فواید آنها آمده است چنان که خداوند متعال در سوره یاسین فرمود:
✅ «همان كسي كه براي شما از درخت سبز، آتش آفريد و شما به وسيله آن، آتش مي افروزيد». درخت از آنچنان جایگاهی برخوردار است که خدای متعال در توصیف بهشت و نعمات بهشتی در بسیاری از آیات قرآن کریم اشاره به درخت هایی می کند که سایه های گسترده دارند و از میوه های آنها می توان تناول کرد.
🔺 چهارم:
🔻 اهميت مراقبت از درختان
✅ در دنیای امروز که صنعت جای همه چیز را گرفته است درختان نیز کم کم به حاشیه رفته اند. بارها شاهد بوده ایم که جنگل های وسیع برای ساخت و ساز از بین رفته اند و هیچ کس پاسخگوی این خسارت عظیم نبوده است. اما متاسفانه با وجود تمام تلاشی که برخی مسئولان و دلسوزان محيط زيست در راستای حفظ درختان و ترویج فرهنگ درختکاری می کنند هنوزهم شاهد ازبین رفتن درختان و جنگلها هستیم.
✅ بهتر است آنهایی که بی تفاوت به محیط زیست و بدون توجه به حقوق دیگران مبنی بر داشتن یک زندگی سالم، برای رسیدن به سود بیشتر به نابودی جنگل ها دست می زنند کمی در رفتار و طرز تفکر خود تجدید نظر کنند و بدانند که هردرختی که امروز قطع می کنند قطعه بیابانی را برای نسل آینده بجای می گذارند.
🔺 پنجم:
🔻 درخت دوستی
✅ اکنون می خواهم از درختی بگویم که هم شبیه درختان سبز باغ و بوستان است و هم شبیه آنها نیست. درختی که ریشه دارد اما نه در زمین؛ بلکه ریشه هایش در دل انسان هاست، شاخه دارد اما نه در آسمان بلکه شاخه هایش دستان دراز شده برای کمک به دیگران و گرفتن دست نیاز آن هاست، برگ دارد نه بر شاخه ها؛ بلکه برگهایش مهر و محبتی است که بین افراد بوجود می آید و باعث زیبا شدن زندگی می شود و میوه های آن در واقع ثمره تمام فداکاری ها و گذشت ها و محبت هاست و این درخت همان درخت دوستی است.
✅ در زمانه ای که دیدوبازدیدها، احوالپرسی ها، تبریک ها و تسلیت ها همه و همه در قالب پیامک خلاصه می شود نمی توان به آن عصر ارتباطات گفت. شايد اگر بگوییم عصر ارتباطات مجازی شاید بهتر حق مطلب را ادا کرده باشیم. در شرایطی که دغدغه ها، گرفتاری ها و مشکلات باعث دور شدن افراد از هم می شود لازم است در ارتباطات خود بازنگری کنیم. هیچ رفاقتی نمی تواند در دنیای مجازی شکل بگیرد و محکم شود.
✅ پس باید کمی به آداب نیاکان بازگردیم و در تحکیم ارتباطات دوستانه خود تلاش کنیم. دید وبازدید و توسعه دوستی ها زمینه ای فراهم می کند تا ضمن با خبر شدن از احوال آشنایان دور و نزدیک، دیدارها تازه گردد و با اشخاص جدیدی هم آشنا شویم و چه بسا بسیاری از دوستی ها و ارتباطات مستحکم به همین روش شکل بگیرد. همانا حفظ و گسترش دوستی ها نشانه ی خرد است و بهقول حافظ؛
🌲درختدوستی بنشان كه كامدل بهبار آرد
🌲 نهال دشمنی بر كن كه رنج بي شمار آرد
🔺منبع: #جامعه_خبری_تحلیلی_الف
🔻کد مطلب: ۱۸۰۴۹۳
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ کابوس ماهانه
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
🔺منبع: #روزنامه_شهرآرا،
🔻دوشنبه ۱۵ اسفند ۱۴۰۱، شماره ۳۸۹۸
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ کابوس ماهانه #دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی 🔺منبع: #روزنامه_شهرآرا، 🔻دوشنبه ۱۵ اسفند ۱۴۰۱، شماره ۳
✍ کابوس ماهانه
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
🔴 نگاه به بنگاه:
با همسرش کنار #بنگاه_املاک ايستاده اند و به برگه هاي الصاق شده به در بنگاه نگاه مي کنند. همان برگه هايي که روي آن قيمت خانه ها و شرايط شان را نوشته اند. چند لحظه سکوت بين آن ها حکم فرما مي شود و فقط به هم نگاه مي کنند. زن سرش را به نشانه نااميدي تکان مي دهد و مرد براي اين که باز هم تلاش خود را کرده باشد وارد بنگاه مي شود و به بنگاه دار مي گويد: ببخشيد خانه هاي اجاره اي فقط همان هايي است که روي در زده ايد؟ بنگاه دار با بي حوصلگي سري تکان مي دهد و مرد دوباره مي پرسد: ارزان تر نداريد؟ اين قيمت ها خيلي زياد است. اما بنگاه دار بار ديگر با حالتي تشرآميز مي گويد: «آقا خونه گرون شده دنبال خونه ارزون نگرد!» مرد از بنگاه بيرون مي آيد و به همسرش مي گويد: مگر حقوق من و تو مي تواند جوابگوي پرداخت هزينه هاي سنگين اجاره خانه و رهن آن باشد؟ اين را مي گويد و باز به جستجو ادامه مي دهند. اين ماجراي بسياري از اجاره نشين هاي شهر ما در اين روزهاست. این روزها اجارهنشینی دیگر خوشنشینی نیست چرا که مستاجران روزهای پر استرس و کلافه کننده ای را پشت سر می گذرازند و با غولی به نام رهن و کابوس ماهانه ای به نام اجاره دست و پنجه نرم میکنند.
🔴 صدایی که به گوش نمی رسد!
بسیار تلخ و سخت است روزهايي که کم کم مهلت قراردادهاي اجاره تمام مي شود و خانواده ها به دنبال خانه جديد مي گردند؛ خانه هايي با قيمت هاي سرسام آور و نظارتي که بر اين قيمت ها وجود ندارد. هر روز که مي گذرد قيمت اجاره ها افزايش پيدا مي کند. هر اتفاقي مي تواند بهانه اي براي موجران باشد تا خانه هاي خود را با قيمت هاي بيشتر کرايه دهند؛ دلار گران مي شود، تورم افزايش مي يابد، تحریم های جدید بین المللی و ضع می شود و... بلافاصله #مسکن هم تکان می خورد و صاحب خانه ها تلاش مي کنند از قافله عقب نمانند و قيمت خانه هايشان را بالا ببرند. در اين ميان نظارت جدي نيز وجود ندارد. آيين نامه هاي زيادي در اين راستا ابلاغ شده است، اما هيچ نهادي براي نظارت جدي بر قيمت خانه ها پاسخگو نيست و زماني که مستاجر نسبت به قيمت بالاي خانه اجاره اي خود اعتراضي داشته باشد فایده ای ندارد و گویی اصلاً صداي آن ها به گوش کسي نمي رسد. اگر قدیم تر خرید خانه برای بخش قابل توجهی از مردم چیزی شبیه رویایی دست نیافتنی بود آرام آرام پرداخت اجاره بها و توانایی رهن یا اجاره خانه ای مناسب برای عده ی زیادی تبدیل به آروز شده که خدا وکیلی این اوج بی عدالتی است.
🔴 معضلات اسباب کشی:
از آن جا که معمولاً کميسيون بنگاه ها با توجه به ميزان اجاره بها تعيين مي شود برخي بنگاه داران به منظور افزايش درآمد خود صاحب خانه ها را به افزايش قيمت خانه ها تشويق مي کنند و در اين ميان از آب گل آلود ماهي مي گيرند. اما اگر قيمت کميسيون بنگاه ها با توجه به معيارهايي مانند مکان خانه، مساحت آن و... از سوي نهادهاي ذيربط به طور ثابت تعيين شود بسياري از مشکلات موجود در اين زمينه حل خواهد شد. متاسفانه در کنار تمام اين مشکلات و هزينه هاي سنگين جابه جايي اسباب و وسايل، از بين رفتن اثاث خانه هم از ديگر معضلات موجود در اين زمينه است. به خصوص براي زوج هاي جوان که در ابتداي زندگي خود هستند اين مسئله سخت تر است زيرا وسايل نو خانه شان را خيلي زودتر از آن چه فکر مي کردند بايد تعويض کنند. اگر صاحب خانه ها با مستاجران خود کنار بيايند و به جاي اين که فقط به فکر سود خود باشند کمي هم به شرايط دشوار طرف مقابل فکر کنند با توافق بر سر قيمتي مناسب مي توان چند سال در يک خانه اجاره اي زندگي کرد و اين کار علاوه بر اين که مقداري آرامش فکري و زمان براي تلاش و خانه دار شدن را به مستاجر مي دهد صاحب خانه را هم از معضلات ناشي از #مستاجران جديد و ناشناخته که گاه باعث بروز مشکلاتي مي شوند رهايي مي بخشد.
🔴 بیشتر هوای هم را داشته باشیم
در اين اوضاع نابسامان اقتصادي که گویی دیگر کاری از دولت های مختلف برای ساماندهی موضوع مسکن بر نمی آید لااقل خودمان باید بیشتر هوای هم را داشته باشیم. بايد موجران بيشتر از گذشته رعايت حال مستاجران را بکنند چون واقعاً شرایط نسبت به گذشته بسیار متفاوت و زندگی مردم از نظر #مسائل_اقتصادی بسیار سخت تر شده است. فراموش نکنیم همه چیز به قیمت ارز، سکه و طلا بر نمی گردد انسانیت و شرافت هم بخشی از ماجرای زندگی انسان است. کافی است خدا را هم در نظر داشته باشیم و رعایت همنوعان خود را بکنیم.
🔺منبع: #روزنامه_شهرآرا،
🔻دوشنبه ۱۵ اسفند ۱۴۰۱، شماره ۳۸۹۸
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ بگذاريد و بگذريد!
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
🔺منبع: #روزنامه_خراسان
🔻شماره انتشار: ۱۸۳۳۰
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ بگذاريد و بگذريد!
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
✅ #زندگی_اجتماعی به گونه ای است كه همواره اين احتمال وجود دارد انسانها از يكديگر دلگير شوند، بين آنان مشاجره صورت پذيرد، احساس كنند كسي حق آنها را تضييع كرده و يا اينكه آدمي خواسته يا ناخواسته پاي خود را در كفش ديگران كند. يك روز كسي از دست و زبان ما مي رنجد روز ديگر ما از كسي مي رنجيم و اين رفت و آمدها تا زمانيكه زندگي جاريست ادامه دارد. اينكه اين مسأله يك واقعيت غير قابل انكار است شكي نيست اما نكته مهم شيوه مواجهه با پيچ و خم ها و پستي و بلندي هاي زندگي است. عده اي زود از كوره در مي روند و هر گونه ناملايمتي را به بدترين شكل پاسخ مي دهند و عده اي باسعه صدر مسائل را حل كرده و از ديگران و اشتباهات آنان در مي گذرند. برخي از افراد توقع دارند محيط اجتماعي هرگونه اشتباه آنها را ناديده بگيرد ولي زماني كه خود در چنين مقامي قرار مي گيرند كوچكترين گذشتي از خود نشان نمي دهند.
✅ گاهي ما انسان ها در مقايسه با ديگران، جنبه هاي مثبت خويش را بيش از آن چه واقعيت دارد، در نظر مي گيريم و عيوب خود را کمتر از آنچه که هست، مي بينيم. در نتيجه به جنبه هاي مثبت ديگران کمتر توجه مي کنيم. اين مسئله روابط اجتماعي و بخصوص #روابط_خانوادگي ما را مخدوش مي كند.گذشت كردن ثمرات قابل توجهي دارد. موجب طولانی شدن عمر شخص بخشنده می شود، وجدان آدمی را آرام می کند، خانه دل از کینه و انتقام به عنوان مهلك ترين بيماري خالی می شود، روح عفو کننده بزرگ و بزرگوار می شود. محبوبیتش میان گروه هاي مختلف مردم افزايش مي يابد و در نهايت این روحیه گذشت از بدي هاي دیگران به عنوان یک فرهنگ و ارزش عالی انسانی به همسر و فرزندان و اطرافیان و... منتقل می گردد.
✅ گذشت به عنوان يک خصوصيت مثبت انساني، زيباترين جلوه هاي #كرامت_اخلاقي را به تصوير مي كشد. اين مسئله در مناسبات اجتماعي و بويژه در زندگي مشترک، حضور موثري دارد. زن و شوهر بيش از هر مجموعه انساني ديگر بايد نسبت به هم روحيه بزرگ منشي و كرامت داشته باشند. يکي از نشانه هاي بزرگ منشي عفو و گذشت و مدارا نسبت به هم است. زندگي مشترک، به گونه اي است كه زن و شوهر به طور طبيعي در رفتار و گفتار هم دقيق مي شوند و به عيوب هم پي مي برند. اما نبايد اين مسئله به بازگو کردن عيوب هم و سرزنش يكديگر منجر شود. چراكه در اين صورت، شادکامي از صحنه زندگي به بيرون رانده مي شود و جوي آکنده از بدبيني و دشمني بر فضاي زندگي حاکم مي شود.
✅ مدارا و گذشت، ما را ملزم مي کند که درمورد همسرمان به جاي عيب جويي، عيب پوشي را برگزينيم و در مواردي، تغافل را سرلوحه مناسبات خود قرار دهيم. يعني وانمود کنيم كه از اشتباه طرف مقابل بي اطلاع هستيم. چقدر زيباست در جايي كه انسان توانايي تلافي كردن و انتقام گرفتن را دارد با كرامت از اشتباه ديگران بگذرد و خداي مهربان را گواه عمل خويش قرار دهد و اين اوج قدرت انسان است. و سوال اساسي اين است؛ انساني كه از اشتباهات و قصور مردم در حق خويش گذشت نمي كند چگونه توقع دارد خداي مهربان زشتي هاي عمل او را بپوشاند، گناهانش را ناديده بگيرد و او را بيامرزد؟ #امام_علی_ع مي فرمايند: «بگذارید و بگذرید، ببینید و دل مبندید،چشم بیاندازید و دل مبازید،که دیر یا زود باید گذاشت و گذشت.»
🔺منبع: #روزنامه_خراسان
🔻شماره انتشار: ۱۸۳۳۰
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ چارچوب APO در مدیریت دانش
🔺#حامد_کوچک_پور
🔻کارشناس ارشد مدیریت دانش
#مدیریت_دانش
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ چارچوب APO در مدیریت دانش 🔺#حامد_کوچک_پور 🔻کارشناس ارشد مدیریت دانش #مدیریت_دانش #پایگاه_جامع_م
✍ چارچوب APO در مدیریت دانش
🔺#حامد_کوچک_پور
🔻کارشناس ارشد مدیریت دانش
در عصر کنونی مزیت اصلی و رقابتی در سرمایه دانشی نهفته است و به همین دلیل به عصر اطلاعات و دانش مرسوم شده است. امروزه بزرگترین شرکتهای دنیا، برتری خود را نه از داراییهای انباشته ناشی از کارخانجات و حتی بازارهای بزرگ، بلکه از دانش مستتر در جریان فرآیندهای خود کسب کردهاند.
🔴 معیارهای ارزیابی بلوغ مدیریت دانش در مدل APO چیست؟
1⃣ رهبری مدیریت دانش:
این معیار، توانایی #رهبری_سازمان را در پاسخگویی به چالشهای دانشمحور مورد ارزیابی قرار میدهد. رهبری مدیریت دانش در قالب خطمشیها و استراتژیهای مدیریت دانش ارزیابی میشود که نتیجه تدوین و پیادهسازی دستیابی به رفتارهای دانشی در میان دانشکاران سازمان میباشد.
2⃣ فرآیندها:
معیار فرآیندها چگونگی استفاده از #مدیریت_دانش در مدیریت، اجرا و بهبود فرآیندهای کلیدی سازمان را بیان میکند. همچنین این معیار میزان محدوده و گسترهای که بانک بهصورت مستمر مورد ارزیابی قرار داده و فرآیندهای کاری خود را برای دستیابی به عملکرد بالاتر و ایجاد ارزش برای مشتریان، بهبود داده را مورد سنجش قرار میدهد.
3⃣ کارمندان:
معیار #کارمندان، توانایی سازمان را در خلق و حفظ یک مجموعه دانشمحور و با فرهنگ یادگیری مورد ارزیابی قرار میدهد. در این معیار تلاشهای سازمان در جهت تشویق کارمندان برای مشارکت در اجرای فرآیندهای مدیریت دانش مانند به اشتراکگذاری دانش و همچنین توسعه دانشمحور کارمندان مورد ارزیابی قرار میگیرد.
4⃣ فناوری:
معیار #فناوری میزان توانایی سازمان را در توسعه و بهکارگیری راهکارهای دانشمحور مبتنی بر فناوری مانند ابزارهای مشارکتی و سیستمهای مدیریت دانش مورد ارزیابی قرار میدهد. در این معیار میزان دسترسی به ابزارها و محتوای آنها مورد پرسش قرار میگیرد.
5⃣ فرآیندهای دانش:
در این معیار، فرآیند شکلگیری #دانش و توانایی سازمان در شناسایی، خلق، ثبت و ضبط، اشتراکگذاری و بهکارگیری دانش مورد ارزیابی قرار میگیرد. همچنین در این معیار به اشتراکگذاری بهترین تجربیات و دانش حاصل از پروژهها برای کاهش و حداقل نمودن اختراع مجدد چرخ و دوبارهکاریها مورد ارزیابی قرار میگیرد.
6⃣ یادگیری و نوآوری:
این معیار، #توانایی_سازمان در تشویق، پشتیبانی و تقویت یادگیری و نوآوری از طریق ایجاد فرآیندهای سیستماتیک دانش را مورد ارزیابی قرار میدهد. همچنین در این معیار تلاشهای مدیریتی در ایجاد ارزشهای یادگیری و نوآوری و تأمین زیرساختها و محرکهای لازم برای به اشتراکگذاری دانش مورد سنجش قرار میگیرد.
7⃣ دستاوردهای مدیریت دانش:
در این معیار توانایی سازمان در ایجاد ارزشهای مشتریمداری از طریق بهبود محصولات و خدمات مورد ارزیابی قرار میگیرد. توانایی بانک در #افزایش_بهرهوری، کیفیت و سودآوری و رشد پایدار و بهکارگیری مؤثر منابع به عنوان نتایج یادگیری و نوآوری مورد پرسش قرار میدهد.
برای این ارزیابی، ۴۲ سؤال برای هفت معیار تهیهشده است که با حداکثر امتیاز ۲۱۰، سازمان را مورد ارزیابی قرار میدهد. هر سؤال میتواند امتیاز ۱ (اقدام ضعیف) تا ۵ (اقدام بسیار خوب) را به خود اختصاص دهد تا هر معیار با حداکثر امتیاز ۳۰ سنجیده شود. امتیازهای هر معیار، نشانگر میزان موفقیت بانک در هریک از معیارها و حوزههای قابلبهبود است.
🔴 سطوح بلوغ مدیریت دانش بر اساس مدل بهرهوری آسیایی (APO)
▪️#انفعالی: عدم اطلاع از مدیریت دانش و نقش آن در افزایش بهرهوری و ایجاد مزیت سازمانی؛
▪️#آغازین: شروع احساس نیاز به مدیریت دانش؛
▪️#استقرار: استقرار رسمی مدیریت دانش بهصورت استاندارد؛
▪️#بهبود: ارزیابی مستمر مدیریت دانش استقرار یافته در سازمان؛
▪️#کمال: تبدیل به سازمان دانشمحور و نهادینه شدن مدیریت دانش.
#مدیریت_دانش
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ دزدهای انرژی
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
🔺منبع: #هفته_نامه_نخست،
🔻پنجشنبه ۱۸ اسفند ۱۴۰۱، شماره ۹۵۸
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ دزدهای انرژی #دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی 🔺منبع: #هفته_نامه_نخست، 🔻پنجشنبه ۱۸ اسفند ۱۴۰۱، شماره
✍ دزدهای انرژی
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
✅ گویی در خلقت عده ای از انسان ها هیچ کاری ساده تر از نق زدن نیست. بهانه جویی کردن، غرغر کردن، زمین و زمان را به هم دوختن، مرتب از این و آن ایراد گرفتن کار راحتی است که برخی انسان ها خیلی خوب آن را یاد گرفته اند و برای #منافع_شخصی خود به کار می برند. فرد می نشیند به رفتار دیگران نگاه می کند و حق به جانب و طلبکارانه نق می زند و صرفاً به دنبال خواسته های خویش است. اما و اگرهای پیاپی، زیر و رو کشیدن های بی انتها، غرولند کردن های ناتمام و خلاصه در هر کاری «چرا» آوردن از مهم ترین ابزارهای این گونه افراد است. لزوماً این موارد دلیل منطقی هم نمی خواهد فقط کافی است فرد احساس کند می تواند از یک موقعیتی این گونه امتیاز بگیرد تا از چیزی یا کسی فرار کند و فاصله بگیرد.
✅ بلافصله لب می گشاید و انرژی همگان را می گیرد. به قول آن مَثَل معروف کارش می شود بهانه جویی، از هر چیزی اما و اگری در می آورد و برای هر موردی چرایی ردیف می کند: «چرا در دیزی بازه؟ چرا دم خر درازه؟ چرا در گنجه بازه؟ چرا بی بی بی نمازه؟ و ...» این گونه افراد به تعبیر روانشناسی #دزد_انرژی هستند که به آرامش اطرافیان خود شبیخون می زنند و آن را نقض می کنند. در زندگی زناشویی، در ارتباطات خانوادگی، محل کار، بازار، جامعه، رسانه و این روزها در فضای مجازی گروهی هستند که زندگی خود را این گونه می گذرانند و علاوه بر این که درگیر گره های ذهنی خویش هستند عقده های خود را این گونه تخلیه می کنند و حس و حال نامطلوبی برای دیگران ایجاد می نمایند.
✅ این امر با یک ویژگی خاصی همراه است که در آن فرد خود را عقل کل و حق به جانب می پندارد و مکرر از رفتار دیگران عیب جویی می کند و از اتفاقات پیش آمده گله و شکایت می کند و به همگان نق می زند. چه بسیار خانواده هایی که اعضای آن به همین دلیل طراوت و شادابی لازم را ندارند و یا حتی آن قدر روابط زن و شوهر تیره و تار می گردد که به جدایی و طلاق می انجامد. در #فضای_عمومی و محیط اجتماعی هم دزدهای انرژی آسیب های فراوانی به روح و روان مردم وارد می سازند. بدون شک هر محیطی و هر عرصه اجتماعی که مردم در آن زندگی می کنند کم و کاستی ها و محدودیت هایی دارد که می تواند دستاویز خوبی برای غرولند کردن باشد. اگر قرار به شماتت محیط و زندگی باشد مسلماً این امر انتهایی ندارد چون همیشه کم و کاستی ها هستند و مشکلات تمامی ندارند.
✅ خصوصاً وقتی به یاد آوریم نق زدن نه تنها دردی را دوا نمی کند بلکه #انرژی همگان برای تلاش مضاعف جهت رفع کم و کاستی ها را نیز می گیرد. در همین راستا رعایت چند نکته ضرورت دارد:
▪اول: اینکه حواسمان باشد خود در تله این رفتار و نگاه به زندگی گرفتار نشویم.
▪دوم: افرادی که در خانواده و اطراف ما هستند را کنترل نماییم در صورت بهره مندی از این روحیه به آن ها تذکر دهیم و مانع توسعه روحیه نق زدن باشیم.
▪سوم: در جامعه افرادی که این گونه سمی هستند و با نق زدن انرژی مردم را می گیرند را به حاشیه برانیم و به کلی از آن ها فاصله بگیریم.
روحیه #نق_زدن و طلبکاری از همه سبب می شود انسان دست از تلاش بردارد و از عیب و ایراد خود غفلت نماید و همواره توپ را به زمین دیگران بیاندازد و از وظایف خویشتن فراموش کند.
🔺منبع: #هفته_نامه_نخست،
🔻پنجشنبه ۱۸ اسفند ۱۴۰۱، شماره ۹۵۸
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ آرام بودن را بیاموزیم
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
✅ «آرام بودن را بیاموزیم هر رخداد، رفتار، پدیده یا چیزی به واکنش ما نیاز ندارد» امروز با گسترش شهرها، توسعه شهرنشینی و ورود رسانه ها به عرصه اجتماعی #زندگی_شهروندان روی دور تند قرار گرفته است. همه چیز با سرعت انجام می شود و در کنار این سرعت رفتار انسان ها نیز با عجله همراه گردیده است. خیلی وقت ها گویی دیگر این عقل نیست که فرمان می راند بلکه انسان درگیر هیجان، رقابت، حسادت و احساسات خود هست و ناخودآگاه رفتاری از خود بروز می دهد که هم باعث آزار دیگران می شود و هم بعدش برای خودش پشیمانی به همراه می آورد. همه آنچه گفته شد می تواند سبب بروز تعارضات فراوان بین گروه های انسانی شود.
✅ به مواردی که ذکر شد چالش هایی همچون مشکلات و دغدغه های شخصی افراد در زمینه های مختلف معیشتی، اجتماعی و خانوادگی را اضافه کنید و اثرات آن را بر روحیه پرخاشگری، #تعارض_منافع میان افراد و پایین آمدن آستانه صبر اجتماعی را ملاحظه نمایید. خودرویی که با سرعت از کنار ما می گذرد، فردی که ناخودآگاه در پیاده رو تنه اش به ما می خورد، فردی که بی اختیار صدایش بلند می شود، همکاری که پشت سر ما حرفی زده است و خلاصه هر گونه اتفاق از این جنس چه خودآگاه باشد چه ناخودآگاه، چه عمداً باشد چه سهواً لزوماً شایسته پاسخگویی نیست و نیاز به واکنش فوری و شدیدتر ندارد.
🔴 مراقبت، آموزش و تمرین لازمه رسیدن به آرامش
▪️باور داشته باشیم که لزوماً «جواب کلوخ انداز سنگ نیست» خیلی وقت ها نادیده گرفتن، گذر کردن و به روی طرف نیاوردن بهترین راه حل است. البته رسیدن به این نقطه درجه ای از رشد عقلی و رفتاری لازم دارد و نیازمند خودکنترلی و تمرین فراوان است که انسان بر خویشتن مسلط گردد و افسار نفس سرکش و #هیجانات_کاذب خود را در اختیار بگیرد تا در برابر هر اتفاقی فوراً وارد عمل نشود و رفتار شدید و نامناسب بروز ندهد. به بیان دیگر کنترل خویشتن، مراقبه، حفظ آرامش و تمدد اعصاب مهارتی است که بر تمام جنبههای زندگی فردی و اجتماعی اثرگذار است و فلاح و صلاح انسان را به همراه دارد.
▪️گرچه این خصوصیت تا اندازهای ژنتیکی است ولی بنا برنظر بسیاری از متخصصان با مراقبت، آموزش و تمرین نیز میتوان در این زمینه به سطح بالایی از #مهارت و توانایی کنترل رسید. این تمرین سرفصل هایی با عناوینی همچون؛ تقوا، تمرکز، ذهناگاهی، افزایش توجه، توجه آگاهی، هوشیاری دارد که رعایت آن می تواند انسان را خوداگاه و کنترل گر پرورش دهد. زندگی آرام، در زمان حال، بدون ترس از آینده و بدون چالش و تعارض جدی با افراد خانه و جامعه از مهمترین دستاوردهای این مهارت است.
🔴 مثبت بیندیشیم
▪️برای یافتن این سطح از آمادگی کنترل رفتار ابتدا باید مدل ذهنی انسان اصلاح گردد به صورتی که بجای روحیه #تقابل با مردم با آن ها #تعامل نمایید. ذهن آدمی همچون اقیانوسی عمیق است که آب سطح آن اندکی متلاطم و مواج است اما در عمق دنیایی آرام و بیصدا وجود دارد. ما بیشتر وقت خود را در سطح، در کف های روی آب و در جزر و مد و جریانات روزمره زندگی میگذرانیم. در صورتی که این آرامش درونی و عمیق اقیانوس است که ما را آرام کرده و به بدنمان اجازه میدهد به حالت تعادل خویش بازگردد.
▪️سپس برهمین اساس رفتارهای ساده ولی اثرگذار در زندگی و واکنش های خود اتنخاب کنید تا آرام آرام این شیوه تفکر و رفتار در وجود شما نهادینه گردد. بعنوان مثال اگر نتوانستید از چراغ سبز عبور کنید و پشت چراغ قرمز مجبور به توقف شده اید به خود بگویید بهتر، زمان بیشتری برای گوش دادن به آهنگ مورد علاقه ام دارم. یا هنگام نهار در #محیط_کار، به جای غیبت و صحبت با همکاران، کمی قدم بزنید و یک موسیقی آرام گوش کنید. اگر یک کار اداری دارید و زمان نهار کارمندان است، به جای حرص خوردن، خود را به یک فنجان چای یا قهوه در کافهای نزدیک دعوت کنید.
🔴 شیرینی گذشت را تجربه کنید
▪️شاید این امور ظاهراً کماهمیت باشند، ولی مجموع آن حالات روحی را متحول میکنند و سبب ایجاد آرامش و دستیابی به سطح جدیدی از #مراودات_اجتماعی می گردد. شیرینی گذشت کردن و نادیده گرفتن را بجای تلخی انتقام جویی و کینه توزی تجربه کنید و انرژی خود را بجای آنکه صرف پاسخگویی به دیگران کنید برای رشد و پیشرفت خود ذخیره نمایید.
▪️این روزها بسیاری افراد را میبینیم که فراموش کردهاند چگونه #آرامش داشته باشند. آنان همواره عصبیاند و به نظر میرسد احساس میکنند همیشه چیزی وجود دارد که آنها باید انجام دهند. همه ما در طول روز و زندگی جاری خود چرخهای از «فعالیت – آرامش» را داریم و اگر مستمر قسمت آرامش را نادیده بگیریم، دیر یا زود بیمار، عصبی، پرخاشگر، بهانه جو و نامعتدل خواهیم شد که سبب می شود زندگی سخت یا باصرف انرژی فراوان داشته باشیم.
🔺منبع: #روزنامه_شهرآرا،
🔻شنبه ۲۰ اسفند ۱۴۰۱، شماره ۳۹۰۱
@modiryar