✍ پرتگاه موفقیت
🔺 حواس پرتی و عدم تمرکز #پرتگاه_موفقیت است
🔻 Distraction and lack of focus is the abyss of success#
✅ #حواس_پرتی (distraction) یکی از اختلالات رایج این زَمانه است و تمرکز مانند دُرّ گرانبهایی است که با به چنگ آوردنش، میتوان مسافت زیادی از جاده موفقیت را طی کرد.
✅ سال بلو؛ نویسنده آمریکایی-کانادایی معتقد است، تنها زمانی میتوان #شادی را پیدا کرد که بتوانیم خود را از شر تمام حواس پرتیهای دیگر رها کنیم. اما چه میشود که در سیاهچاله یوتیوب و اینستاگرام ساعتها سرگردان میشویم؟
✅ اصلاً چه میشود که دچار حواس پرتی میشویم؟ علت کم حافظه شدن چیست؟ در این دوره و زمانه دیگر کسی به انگشتانش نخ نمیبندد تا کارهایی که باید انجام دهد را فراموش نکند ولی انسان امروز همچنان دچار #فراموش_کاری میشود.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ مهارت های مورد نیاز مدیران
✅ برای #موفقیت در هر زمینهای، به مهارتهای مرتبط با همان حوزه و تخصص نیاز داریم و این موضوع برای تمام جایگاههای شغلی، کاملا بدیهی است. مدیریت یکی از موقعیتهای حساس و مهم هر سازمان است و موفقیت و شکست مجموعهها، معمولا با میزان مهارت مدیر همان مجموعه، ارتباط مستقیمی خواهد داشت.
✅ در صورتی که در بخش مدیریتی فعالیت میکنید و یا قصد دارید در آینده به چنین جایگاهی در سازمان دست پیدا کنید، باید مهارت های سه گانه مدیریت را بشناسید و بر جزئیات گوناگون آن، تسلط بیابید.
#مهارت_های_مدیران
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
مدل زیرسیستم های مانا و الگوی تعاملات بین آن ها
✍ #دکتر_زینب_رضایی
✅ #ساختار_سازمانی متناسب، یکی از عوامل اساسی جهت دستیابی سازمان به اهدافش و رویارویی با چالش های محیطی محسوب می شود. مدل های طراحی ساختار باید طوری باشد که پیچیدگی ذاتی محیط و پیچیدگی روابط بین ذی نفعان را درک کند و در تمامی شرایط با تغییرات محیطی منطبق باشد.
✅ یکی از مدل هایی که قابلیت درک #تغییرات_محیطی را دارد، مدل سیستم های مانا (VSM) می باشد که ریشه در سایبرنتیک سازمانی دارد. این مدل، طرحی کلی و عام برای کمک به طراحی ساختار سازمانی به شمار می رود. انگاره این مدل آن است که وجود زیر سیستم های مشخصی در سازمان و روابط بین این زیر سیستم ها می تواند سازمان را به سمت مانایی و توانایی بقا در محیط متغیر سوق دهد.
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
مدل سیستم های مانا ساختار سازمانی
✍ #دکتر_مریم_چهرقانی
✅ #مدل_سیستم_های_مانا (VSM) رویکردی برای عارضهیابی و طراحی ساختار سازمانی است که ریشه در سایبرنتیک سازمانی دارد. این رویکرد، مدلی انتزاعی یا طرحی کلی و عام برای کمک به طراحی ساختار سازمانی به شمار میرود.
✅ #دنیای_مدیریت و سازمان به عنوان یک حوزه میانرشتهای، بهویژه در عصر حاضر مملو از دوگانهای متعددی است که مدیریت در عمل را بهخصوص برای سازمانهای دولتی به اقدامی سهل ممتنع بدل ساخته است؛ دوگانه هایی چون کنترل و انعطافپذیری، تمرکز و عدم تمرکز، آیندهگرایی و حالنگری، توجه به منابع داخلی و نگاه به محیط بیرونی و مانند آن.
✅ جمع بهینه و اثربخش این دوگانها در میزان توفیق عملکرد سازمان و مدیریت بسیار مؤثر است و این مهم در قابلیتهای رویکرد سیستمی، دست کم به لحاظ نظری، نهفته است. مدل سیستمهای مانا مدلی مبتنی بر #سایبرنتیک_سازمانی (به عنوان یکی از شاخههای اصلی رویکرد سیستمی) است که توانسته با بهرهمندی مناسب از تفکر میانرشتهای، تا حدود زیادی فاصله این قبیل دوگانها و چالشهای اصلی مدیریت را در یک مدلسازی سیستمی از ساختار سازمان به حداقل رساند.
✅ به رغم آنکه این #مدل در دنیا مدلی شناختهشده است و پروژههای متعدد در سطوح مختلف (از سطح بنگاه تا سطح سازمانهای دولتی و اداره حکومت) بر اساس آن طراحی و اجرا شده است؛ در ایران تاکنون چندان شناختهشده نیست.
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
🍄 مدیریت قارچی #Mushroom_management #پایگاه_جامع_مدیریار www.modiryar.com @modiryar
🍄 مدیریت قارچی
🍄 تعریف مدیریت قارچی
#مدیریت_قارچی به معنی اغفال کارکنان یک شرکت است که با آنها همانند قارچ رفتار میشود: در تاریکی نگهداری میشوند، با لجن پوشیده میشوند و زمانی که به اندازه کافی بزرگ شوند خورده (اخراج) میشوند.
🍄 تحلیل مدیریت قارچی
مدیریت قارچی روشی رایج در #مدیریت است که بر مبنای آن کارکنان از اهداف، راهبردها و ایدههای کلی شرکت مطلع نیستند و ارتباط میان کارهای محوله با اهداف شرکت نیز برای آنها مشخص نیست. در واقع، درست شبیه به پرورش قارچ؛ کارکنان به مانند قارچ در تاریکی، در اینجا یعنی عدم دسترسی و آگاهی از اهداف کاری و اصلی شرکت، قرار میگیرند و نیز به شیوهای که از کود برای پرورش و رشد قارچ استفاده میشود، آنها فقط به اطلاعات و منابعی دسترسی دارند که برای به انجام رساندن کار و وظیفه به عهدهی ایشان سپرده شده است.
🚢 مثالی از کشتی تایتانیک
تا ساعتها بعد از برخورد #کشتی_تایتانیک با کوه یخ فقط کاپیتان و تعداد انگشت شماری از ملوانان ارشد میدانستند که کشتی غرق خواهد شد. مطابق تحلیل کارشناسان، بیخبر نگاهداشتن کارکنان و مسافران به فاجعهای منجر شد که در صورت اطلاع آنها از وضعیت موجود میتوانست سبب کاهش میزان خسارات شود. بیخبر نگاه داشتن، نشانهی اصلی مدیریت قارچی است که مبنای آن بیاطلاعی و یا کماطلاعی کارکنان در مورد عملکرد، راهبردها و وضعیت سازمان است.
🍄 نتایج یک تحقیق مدیریتی
➊ بیش از ۸۰٪ کارکنان میخواهند مدیران اطلاعات بیشتری در مورد سازمان در اختیار آنها قرار دهند.
➋ بیش از ۲۵٪ افراد بین اطرافیان خود کسانی را میشناسند که کارشان را بهدلیل نبود شفافیت لازم در مورد رویکرد و راهبرد سازمان ترک کردهاند.
➌ بیش از ۵۰٪ کارکنان باور دارند که دسترسی به اطلاعات و دادههای مرتبط با سازمان، تاثیر زیادی در افزایش عملکرد و بهرهوری آنها داشته است.
#Mushroom_management
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
پنج چیزی که نمیتوان تغییر داد
✍️ اثر: #دیوید_ریکو
✏️ ترجمه: #محمد_کهربی
📚 پنج حقیقت اجتنابناپذیر زندگی؛
➊ درد بخشی از زندگی است.
➋ زندگی همیشه منصفانه نیست.
➌ مردم همیشه عاشق و وفادار نیستند.
➍ هر چیزی تغییر یافته و پایان میپذیرد.
➎ اوضاع همیشه طبق برنامه پیش نمیرود.
اینها همان مهمترین چالشهایی هستند که ما در #زندگی با آنها مواجه میشویم. اما در اغلب موارد با انکار آنها گذران عمر میکنیم. طوری رفتار میکنیم که گویی این شرایط و بدیهیات اصلاً وجود خارجی ندارند و یا در مورد ما صدق نمیکنند. اما وقتی با این حقایق پنجگانه مخالفت میکنیم و در برابر واقعیت قد علم کرده و مقاومت میکنیم، زندگی به سریال بی پایانی از ناامیدیها، ناکامیها و تأسفها تبدیل میشود...
#کتابنگار
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
🛌 تخت پروکروستس
✅ یک داستان افسانه ای
▪در اساطیر یونان باستان، از شخصیتی افسانه ای به نام پروکروستس نام برده شده است. او همه مسافرانی که قصد ورود به آتن را داشتند، روی تختی می خواباند و اگر مسافری، قامتش کوتاه تر از اندازه تخت بود، آنقدر او را می کشید تا اندازه شود یا اگر هم بلندتر بود پاها یا دستهایش را قطع می کرد. از نظر پروکروستس تنها اشخاصی درست و کامل بودند که به اندازه تخت او بودند!
✅ بهره برداری مدیریتی
▪واژهی #پروکروستسی در بسیاری از زبانها برای توصیف شرایطی به کار میرود که یک استاندارد سلیقهای به اندازهها، مقادیر، و ویژگیها تحمیل میشود.
▪داستان آن تخت، روایت #قالب_های_ذهنی خشک و پیش داوری هاست. کسانی که انتظار دارند سایرین همواره بر طبق نظر و خواسته آن ها عمل کنند، در حقیقت می خواهند همه را یک اندازه کنند... اندازه دلخواه خودشان.
▪در این صورت #خلاقیت، خودجوشی منحصر بفرد بودن رخت بر می بندد و جایش را به یکنواختی، روزمرگی و ترس از تغییر می دهد. " امروز به جای قرار گرفتن در قالب های تحمیلی، به خودم و دیگران اجازه می دهم منحصر بفرد، خلاق و خودجوش باشیم."
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ فکر و ذهن
▪#ذهن شما یک باغ است و افکارتان بذرهایی است که در آن می کارید
✅ تعریف ذهن:
▪مجموعهای از تواناییهای فکری است که شامل هوشیاری، تصورات، ادراک، تفکر، قضاوت، زبان و حافظه میشود و معمولاً آن را وجود توانایی #هوشیار بودن و اندیشه تعریف میکنند
▪ذهن بهصورت سیالی از #خودآگاهی نیز بهتصویر کشیده شدهاست، و در آن ادراک حواس و پدیده فکری همواره در حال تغییر هستند. خواص تشکیلدهنده ذهن مورد بحث قرار دارند.
▪بعضی از #روانشناسان ادعا میکنند که فقط عملکردهای فکری «برتر» بهویژه منطق و حافظه، ذهن را تشکیل میدهند. از این نظر احساساتی نظیر عشق، تنفر، ترس و لذت در طبیعت، درونیتر و ابتداییترند، و بههمین دلیل میبایست متفاوت از ذهن در نظر گرفته شوند.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
🐸 اصل قورباغه ای ✍ #آندرو_ماتیوس #پایگاه_جامع_مدیریار www.modiryar.com @modiryar
🐸 اصل قورباغه ای
✍ #آندرو_ماتیوس
✴️ اگر یک قورباغه را بردارید وداخل یک ظرف آب جوش بیندازید #قورباغه چه کار می کند؟ بیرون می پرد! درواقع قورباغه فورا به این نتیجه می رسد که لذتی در کار نیست وباید برود! حالا اگر همین قورباغه را بردارید و داخل یک ظرف آب سرد بیندازید و بعد ظرف را روی اجاق بگذارید وبه تدریج به آن حرارت بدهید قورباغه چه کار می کند؟ استراحت میکند…چند دقیقه بعد به خودش می گوید: ظاهرا آب گرم شده است وتا چشم به هم بزنید یک قورباغه آب پز آماده است.
✴️ نتیجه اخلاقی داستان!
زندگی به تدریج اتفاق می افتد.ماهم می توانیم مثل قورباغه داستانمان ابلهی کنیم و وقت را از دست بدهیم وناگهان ببینیم که کار از کار گذشته است .همه ما باید نسبت به جریانات زندگی مان آگاه وبیدار باشیم.
📚 سئوال: اگر فردا صبح از خواب بیدار شوید و ببینید که ۲۰ کیلو چاق شدهاید نگران نمیشوید؟
✴️ البته که میشوید! سراسیمه به بیمارستان تلفن میزنید: الوو، اورژانس؟ کمک، من چاق شدهام! اما اگر همین اتفاق به تدریج رخ بدهد، ۱ کیلو این ماه، ۱ کیلو ماه آینده و… آیا باز هم همین عکس العمل را نشان میدهید؟ نه! با بیخیالی از کنارش میگذرید.
✴️ برای کسانی که #ورشکسته میشوند، اضافه وزن میآورند یا طلاق میگیرند یا آخر ترم مشروط میشوند این حوادث دفعتاً اتفاق نمیافتد. یک ذره امروز، یک ذره فردا و سر انجام یک روز هم انفجار و سپس میپرسیم: چرا این اتفاق افتاد؟
✴️ زندگی ماهیّت #انبار_شوندگی دارد. هر اتفاقی به اتفاق دیگر افزوده میشود، مثل قطرههای آب که صخرههای سنگی را میفرساید. #اصل_قورباغه_ای به ما هشدار میدهد که مراقب شرایطی که به آن عادت میکنید باشید!
✴️ ما باید هر روز این پرسش را برای خود مطرح کنیم: به کجا دارم میروم؟ آیا من سالمتر، مناسبتر، شادتر و ثروتمندتر از سال گذشتهام هستم؟ و اگر پاسخ منفی است بی درنگ باید در کارهای خود تجدید نظر کنیم.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ فرآیند جاریسازی استراتژی
✴ استراتژیهای زیادی هستند که هیچ گاه پیاده نشده و یا به دلیل مواجهی با موانع، تحقق پیدا نکردهاند. برای آنکه نیات استراتژیک (چشمانداز، استراتژیها و اهداف استراتژیک، تصمیمات استراتژیک) تبدیل به نتایج #استراتژیک شود، راهی طولانی و پیچیده پیش روی کسبوکارها قرار دارد.
✴ بخش مهمی که معمولا مدیران کمتر به آن توجه میکنند، سازوکارها و فرایندهای لازم برای #جاری_سازی_استراتژی است. کسبوکارها زمان زیادی را صرف تحلیلو تدوین استراتژیهای مختلف میکنند. در حالیکه چالشهای اساسی مدیریت استراتژیک بیشتر از این که مربوط به مرحلهی تدوین استراتژی باشد در اجرای استراتژیها پنهان است. «جاریسازی استراتژی» سعی دارد تا با ارائهی مدلی جامع، چالشهای اجرای استراتژی را برای سازمانها رفع کند.
♦️ #لایه_استراتژی
➊ مأموریت
➋ ارزشهایمحوری
➌ چشم انداز
♦️ #لایه_عملیاتی
➍ نقشه استراتژی
➎ کارتامتیازیمتوازن
➏ برنامه ها
➐ اقدامات فردی
♦️ #پیامدها
➊ مشتریان راضی
➋ سهامداران خوشحال
➌ فرایندهای کارا و موثر
➍ کارکنان با انگیزه و توانمند
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ استراتژی ليموترش
🔴 کار ویژه: ۱۰ ثانیه فقط ۱۰ ثانیه تصور کنيد «لیمو ترش» ميخوريد. دهانتان کلی بزاق ترشح ميکند.
🍋 #استراتژی_لیمو_ترش می گوید که چطور ۱۰ ثانیه فکر کردن به لیموترش اینقدر در بدن ما واکنش ایحاد می کند!
🍋 حال مقايسه کنيد که وقتي ۱۰ دقیقه، ۱۰ ساعت، ۱۰ روز يا ۱۰ سال به #مسائل_منفی فکر کنيد يا ساعت ها عصباني، بااسترس و یا کينه باشيد، چه تأثیرات ویرانگری روی سیستم جسمي و روحي شما می گذارد؟!
🍋 برعکس، شما اگر ۱۰ ثانیه و ۱۰ دقیقه، ۱۰ روز یا ۱۰ سال به #مسائل_مثبت فکر کنید، جسم و روح شما واکنش های مثبتي نشان می دهد و سرشار از انرژي می شوید.
🍋 «استراتژی لیمو ترش» یادتان باشد؛ تا افکار منفی به سراغتان آمد بدانید که اگر تا ۲۰ ثانیه ادامه پیدا کنند، تیشه به ریشه #ذهن_خلاق و آینده نگر خود زده اید!!
🍋 این خیلی خوب است که دائماً از خودمان بپرسیم: انرژی بخش ترین فکري که باید بکنیم چیست؟ #انرژی بخش ترین حرفایی که باید بزنیم چیست؟ و انرژی بخش ترین تصمیمی که اکنون باید اتخاذ نماییم کدام است؟
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ تکنیک پا لای درب در متقاعدسازی مشتریان #پایگاه_جامع_مدیریار www.modiryar.com @modiryar
✍ تکنیک پا لای درب در متقاعدسازی مشتریان
🔴 تکنیک متقاعدسازی
✅ آیا برای شما نیز اتفاق افتاده است که در بعضی مواقع با خواستههای ناچیز فردی موافقت کنید. و مدت زمان کمی بعد متوجه شوید که یک درخواست بزرگ را از طرف همان فرد پذیرفتهاید؟ اگر شما نیز جوابتان به این سؤال بله است. باید به شما بگویم که شما نیز قربانی تکنیک (پا لای در) به شمار میروید. و با چشم خود، تاثیرات زیاد این تکنیک فوق العاده را دیدهاید. ولی تا به حال خودتان نیز از این تکنیک منحصر به فرد در کارهای تان مانند فروش بهره گرفتهاید؟
✅ اگر تاکنون این کار را نکردهاید بهتر است بدانید که اجرای این تکنیک بسیار ساده است. و میتواند در بازاریابی آنلاین و آفلاین تاثیرات بسیاری بگذارد. میخواهیم در این مقاله در مورد تکنیک (پا لای در) به طور مفصل برایتان توضیحاتی را ارائه کنیم . و همچنین مطالعات و تحقیقات انجام شده در این حوزه را مورد بررسی و ارزیابی قرار دهیم. همینطور قصد داریم علتهای اثرگذاری بسیار این تکنیک را شناسایی کنیم و راهکارهایی را عنوان کنیم که با استفاده از آنها قادر باشید از این تکنیک فوقالعاده در بازاریابی دیجیتال خود استفاده کنید.
🔴 تکنیک فروش (پا لای در) دقیقاً چگونه تکنیکی است؟
✅ تکنیک (پا لای در) در واقع #تکنیک_متقاعدسازی به شمار میرود. به این صورت که شما یک خواسته کوچک و کم اهمیتتر را قبل از مطرح کردن خواسته اصلی و بزرگتر خود به طرف مقابل خود عنوان میکنید. و بعد از گرفتن موافقت او به سراغ گرفتن تأیید برای خواسته اصلی خود میروید. این مفهوم را میتوان از نام این تکنیک به راحتی متوجه شد.
✅ شما زمانی که پای خود را لای در قرار دهید و یا به عبارت دیگر مشتریان خود را در مسیری که میخواهید به جلو برانید.. این #شانس را خواهید داشت که بتوانید مشتریان خود را متقاعد کنید تا به پیشنهادات و خواستههای بزرگتر شما بیاندیشند.
✅ در نتیجه #امکان_فروش بیشتر محصولات برایتان محقق میشود. حتماً شما نیز در طول روز با فروشندههایی روبرو شدهاید که دارند به هر روشی که شده است شما را مجبور به خرید محصولات خود کنند. این کار فروشندگان طبق حق انتخاب مشتری به ضررشان تمام میشود
✅ حتماً شما نیز در طول روز با فروشندههایی روبرو شدهاید که دارند به هر روشی که شده است شما را مجبور به خرید محصولات خود کنند. این کار فروشندگان طبق حق انتخاب مشتری به ضررشان تمام میشود. اما در این نوع تکنیک متقاعد سازی فشار بسیار کمتری از طرف فروشنده به #مشتری تحمیل میشود.
✅ به این معنی که تنها یک #خواسته_کوچک به او مطرح میشود. و خود او کسی است که فشار اصلی را به خود وارد میکند. زیرا مشتری با درخواست کوچک و کم اهمیت شما در ابتدا موافقت کرده است و چیزی را از خود به نمایش گذاشته است که نادیده گرفتن آن برای خود او کار راحتی محسوب نمیشود.
🔴 مثال
✅ بگذارید با یک مثال آشناتر برایتان توضیح دهیم. ممکن است که یک فروشنده زنگ در منزلتان را به صدا در بیاورد و از شما درخواست کنند تا به یک سؤال پاسخ دهید. و یا از شما بخواهد تا تنها نگاهی به وسایلی که همراه خود دارد بیاندازید. اینها درخواستهایی کم اهمیت و کوچکی هستند که از سوی #فروشنده به شما مطرح میشود که ضرری برای شما در پی نخواهد داشت.
✅ در نتیجه شما نیز در را برای او باز میکنید و حرفهایش را کاملاً میشنوید. اما ممکن است که مدتی بعد خود را در شرایطی متفاوت مشاهده کنید. در حالی که #فروشنده از شما درخواستی بزرگتر و پر اهمیتتر دارد. یعنی شرایطی که در آن شما باید انتخاب کنید که کدام یک از اجناس او را میخواهید خریداری کنید؟
🔴 مطالعات صورت گرفته در حوزه تکنیک (پا لای در)
✅ معروفترین مطالعاتی که در حوزه #تکنیک_متقاعد_سازی یا همان تکنیک (پا لای در) انجام شده است، توسط دو پژوهشگر به نامهای فریدمن و فریزر در سال ۱۹۶۶ اجرا شده است. نام آزمایشی که انجام دادهاند موافقت بدون فشار بود که به خوبی بیانگر مفهوم و جنبه روانشناسی این تکنیک است. این مطالعه در دو آزمایش انجام شده است که در هر دوی این آزمایشها تاثیرات چشمگیر تکنیک (پا لای در) توسط پژوهشگران تأیید شده است.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ این موضوع بسیار مهم است
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
✅ شاید اگر دو دهه قبل فردی عنوان می کرد روزی فرا خواهد رسید که مردم از حال و روز خواهر، برادر، خاله، عمو، دایی، عمه یا حتی پدر و مادر خود روزها، هفته ها، ماه ها و حتی چند سال بی خبر می ماند کسی باور نمی کرد و به این ادعا می خندید. آن قدر رفت و آمدها گسترده و پرتکرار بود و بین خانواده ها روحیه مودت، دوستی و کمک و #همدلی به صورت چشمگیر وجود داشت که کسی شرایطی که در آن به سر می بریم را هرگز باور نمی کرد.
✅ از حال #خانواده و فامیل با خبر بودن و به آن ها محبت کردن و یاری رساندن که در ادبیات دینی ما از آن به عنوان «صله رحم» یاد می شود آن چنان اهمیتی دارد که پیامبر اسلام فرمود: «صله أرحام خود کنید حتی اینکه سلام کردن باشد» همچنین در سوره مبارکه بقره آمده است: «و کسانی که پیوندهایی را که خدا دستور داده برقرار سازند، قطع نموده، و در روی زمین فساد میکنند، اینها زیانکارانند»
✅ اما امروز به دلیل مشغله ی فراوان در عصر #فراصنعتی و گرفتاری انسان ها در دام شبکه های اجتماعی گویی هیچ فرصتی برای عزیزان و وابستگان خود نداریم و آرام آرام معاشرت های خانوادگی به فراموشی سپرده شده است. هر چند این واقعیت وجود دارد که با توجه به شرایط جامعه ی امروزی آن شکل قدیم صله ی رحم نه ممکن است نه مطلوب اما هرگز نباید اصل آن نادیده و بی اهمیت گرفته شود. بدون ملاحظه ايام را می گذرانيم، خيلی کم می خنديم، سریع رانندگی می کنيم، تندتند راه می رویم، همیشه عجله داریم، با کوچکترین اتفاق نامطلوبی به شدت عصبانی می شويم، زیاد غر می زنیم، شب ها تا ديروقت بيدار می مانيم، خسته و کسل از خواب برمی خيزيم، معمولاً صبحانه نمی خوریم، از ورزش خبری نیست،
✅ برای مطالعه کردن وقتی اختصاص نمی دهیم، حوصله سر و کله زدن و بازی با بچه ها را نداریم، اگر منزل باشیم اغلب اوقات با گوشی کار می کنيم و خيلی بندرت دعا و نیایش می کنيم، هیچ جا حتی سر سفره از شر تلفن همراه خود در امان نیستیم، درونگرا شده ایم، ارتباطات مجازی، تلفنی، اینترنتی و پیامکی را به ملاقات های رو در رو ترجیح می دهیم، زمانی برای صله رحم و دیدار فامیل و آشنایان نداریم، از حال و روز همه حتی همسایه ها و دوستان قدیمی بی خبریم، تقریباً تمام روزهای ما مثل روز قبل آغاز می شود و تا انتهای شب ادامه دارد. مثل یک ماشین کوکی این اتفاقات هر روز تکرار می شود و انگار چیزی در اختیار ما نیست و سایه #روزمرگی بر زندگی ما افتاده است!
✅ شاید برخی موارد اغراق آمیز به نظر برسد و یا تعدادی از آن ها در زندگی ما مصداق نداشته باشد ولی مسلماً زندگی ماشینی ناخواسته خلق و خوی مردم را تغییر داده است. البته این واقعیت قبول که در هر عصری باید مطابق با نیازهای همان زمان زندگی کرد ولی برخی اصول وجود دارند که تاریخ مصرف نداشته و باید همواره مورد توجه قرار گیرند. اصولی مثل؛ تغذیه سالم، خواب کافی، ورزش، ارتباط با خدا، مهربانی با خانواده، مردم داری، صبر و تعقل در زندگی و... مواردی هستند که همواره در #زندگی انسان اصالت داشته و نباید از آن غافل شد.
✅ اگر کمی با دقت به اطراف خود نگاه کنیم هنوز هم کمابیش افرادی را می بینیم که با برنامه ریزی مناسب به معنای واقعی زندگی می کنند و به همۀ امور خود می رسند. پس قبل از هر چیز باید روش زندگی خود و نحوه استفاده از زمان را تحلیل و بررسی کنیم. برای دستیابی به شیوۀ مناسبی از زندگی باید انسان حتماً زمانی را فقط برای خود و خانواده اش در نظر بگیرد. یعنی باید زمان کافی برای ارتباط با «خدا، خانواده و خود» داشته باشیم. خصوصاً اکنون که به تقارن #بهار_قرآن و بهار طبیعت نزدیک می شویم فرصت گرانبهایی برای ایجاد تغییر در برخی روندها وجود دارد.
🔺منبع: #روزنامه_شهرآرا،
🔻یکشنبه ۱۳ اسفندماه ۱۴۰۲، شماره ۴۱۷۰
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
🔺 یک هدف بدون برنامه زمانی یک رویاست
🔻 A goal without a schedule is a dream
✴ #آنتوان_دوسنت_اگزوپری جمله معروفی دارد که «هدف بدون برنامهریزی، فقط یک رویاست.» این نویسنده کاملاً مختصر و مفید به ضرورت برنامهریزی اشاره میکند.
✴ به جای داشتن یک #برنامه_ذهنی، خیالها و آرزوهای مبهم، بهتر است روی اهداف مشخص متمرکز شوید.
✴ مشخص کردن #اهداف باعث میشود که بتوانید انتخابهای بهتری داشته و به اهداف کوتاه و بلندمدت خود برسید و دستاوردهای خود را بسنجید.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ دیدگاه گورخری #شل_سیلور_استاین #پایگاه_جامع_مدیریار www.modiryar.com @modiryar
✍ دیدگاه گورخری
#شل_سیلور_استاین
▪️از گورخری پرسیدم: تو سفیدی، راه راه سیاه داری؛ یا اینکه سیاهی، راه راه سفید داری؟
▫️گورخر به جای جواب دادن پرسید:
▪️تو خوبی فقط عادت های بد داری، یا بدی و چندتا عادت خوب داری؟
▫️ساکتی بعضی وقت ها شلوغ می کنی، یا شیطونی و بعضی وقتها ساکت میشی؟
▪️ذاتاً خوشحالی بعضی روزها ناراحتی، یا ذاتاً افسرده ای و بعضی روزها خوشحالی؟
▫️لباس هات تمیزن فقط پیراهنت کثیفه، یا کثیفن و شلوارت تمیزه؟!
▪️و من دیگه هیچ وقت از گورخرها در باره ی راه راهاشون چیزی نپرسیدم!
🔳 #دیدگاه_گورخری در روانشناسی یعنی؛
🔳 آدمها را مجموعه ای از ویژگیهای بد و خوب بدانیم.
🔳هیچکس بد مطلق و یا خوب مطلق نیست.
🔳باهم بودن را بیاموزیم نه در برابر هم بودن.
✴ بسیاری از #تعارض_ها و تنش ها ناشی از نگاه های متفاوت ماست و این موضوع چه در مسائل شخصی و چه در دامنه مسائل مربوط به فضای کسب و کار وجود دارد به طوری که ارزش گذاری ها و پیش داوری ها در بسیاری از موارد جلوی ارتباط های موثر را می گیرد و اجازه نمی دهد چنان که باید طرف مقابل را بپذیریم و درک کنیم.
✴ زمانی که ما یک سری باید و نباید برای خودمان و دیگران تعریف می کنیم و #معیار_رفتار دیگران را باید و نبایدهای خودمان قرار می دهیم هیچگاه شرایط مناسبی برای گفت و گو به وجود نمی آید زیرا معتقدیم که نگرش درست، نگرش من و راه درست، راه من است و در نتیجه می خواهیم به این نتیجه برسیم که ما برتر هستیم.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ از فکر کردن تا متفکر بودن
✴ #متفکر_بودن به معنی این نیست که یک انسان فقط فکر میکند. تنها میتوانیم بگوییم که همه انسانها فکر میکنند. ولی همه آنها متفکر نیستند. چرا که متفکر بودن تعریف خاص خودش را دارد.
✴ #متفکر، یعنی کسی که در تفکرش با انتخاب پیش میرود. در حالی که برای اغلب مردم، افکار میآیند و میروند. آنها افکار خود را انتخاب نمیکنند. بلکه محکوم به افکاری هستند که در حال عبور از ذهنشان است.
✴ انسانی #متفکر است که نسبت به تفکرش انتخاب داشته باشد. یک انسان متفکر کسی است که افکار خودش را خودش انتخاب میکند. با این حساب، متفکر بودن و هدفمند بودن در تفکر، رابطه تنگاتنگی دارد.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ از آرتروز فکری تا تله روزمرگی
1⃣ آرتروز
✴️ نوعی بیماری که به مفاصل حمله میکند که در نتیجه آن فرد نمیتواند مفاصلش را براحتی تکان دهد.
2⃣ آرتروز فکری
✴️ نوعی بیماری که وقتی به انسان حمله میکند فرد قدرت خلاقیت و نوآوری اش را از دست میدهد.
3⃣ پیامدهای آرتروز فکری
✴️ از آموختن رنج میبرد.
✴️ نمی تواند کتاب بخواند.
✴️ نمی تواند از دیگران بیاموزد.
✴️ فرد همیشه مستأصل است.
✴️ نمی تواند برنامه های آموزشی ببیند.
✴️ قادر به یافتن راهحلهای جدید نیست.
✴️ مغزش قادر به تفکر و خلاقیت نیست.
4⃣ "تله روزمرگی" نتیجه "آرتروز فکری"
✴️ در #آرتروز_فکری فرد دوست دارد در وضعیتی که هست بماند و خود را از هر حرکتی دور میدارد.
✴️ درنتیجه کارها را طوطیوار انجام میدهد و درنهایت در#تلۀ_روزمرگی گرفتار می شود.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ تأسیس شرکت عذرخواهی در ژاپن
✅ شرکت #عذرخواهی در ژاپن که به تازگی تاسیس شده است، خدمات گسترده ای را برای افرادی دارد که دوست ندارند از دیگران شخصا عذرخواهی کنند. عذرخواهی کردن همیشه آسان نیست، گاهی اوقات حق با شماست اما به صلاح است که عذرخواهی کنید و این امر برای افرادی که غرور زیادی داشته باشند بسیار سنگین خواهد بود.
✅ #شرکت_عذرخواهی در ژاپن که به تازگی تاسیس شده است، خدمات گسترده ای را برای افرادی دارد که دوست ندارند از دیگران شخصا عذرخواهی کنند. این عدم عذرخواهی می تواند ناشی از غرور یا شرمساری زیاد باشد که در هر دو حالت عذرخواهی بسیار سخت خواهد بود.
✅ در این شرکت افرادی حضور دارند که شما می توانید آن ها را برای عذرخواهی استخدام کنید. این افراد در زمان های لازم به جای شما با طرف مقابل صحبت می کنند و حرفتان را منتقل می کنند سپس به طرق مختلف از او عذرخواهی خواهند کرد.
✅ به گفته رئیس این شرکت تمامی کارمندان دوره های مختلف عذرخواهی کردن را می گذرانند و با توجه به مدرکی که دارند مشغول به کار می شوند برای مثال کلاس های بالاتر برای عذرخواهی های سنگین و شاید منجر به دعوا به کار گرفته می شوند.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ پارادوکس فلسفی خر بوریدان و فوبیای تصمیمگیری #پایگاه_جامع_مدیریار www.modiryar.com @modir
✍ پارادوکس فلسفی خر بوریدان و فوبیای تصمیمگیری
✅ زندگی ما انسان ها سراسر #تصمیم_گیری است، بعنوان مثال شما الان در حال تصمیم گیری هستید که این مطلب را انتها بخوانید یا خیر. در همین راستا دانستن اصول صحیح تصمیم گیری می تواند به ما در بهتر کردن روند زندگی کمک کند. ابتدا به سراغ داستان خر ژان بوریدان برویم. ژان بوریدان یکی از فیلسوفان قرون وسطی بوده است که این موضوع توسط وی بیان شده است:
✅ گفته می شود اگر یک خر (الاغ) گرسنه را بین دو دسته علوفه قرار بدهید و فاصله خر با هر دو یکی باشد، خر نمی تواند تصمیم بگیرد که به سمت کدام دسته علوفه برود و ممکن است از گرسنگی بمیرد، داستان دیگر می گوید اگر خری که هم تشنه است و هم گرسنه را بین علوفه و آب بگذاری، نمی تواند #تصمیم بگیرد که اول به سمت کدام برود.
✅ این داستان به #تصمیم_گیری ما انسان ها هم تعمیم داده شده است. خیلی اوقات ما انسان ها وقتی بین دو گزینه یکسان قرار می گیریم، دچار فلج تصمیم گیری می شویم، یعنی نمی توانیم بین دو گزینه یکی را انتخاب کنیم و مدام بین گزینه ها این و آن می کنیم.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar