✍ مدل تغییر رفتار ویلیام
✅ ویژگی اصلی #مدل_ویلیام بریجز اینست که تفاوت بین تغییر و تحول را شفاف و برجسته میکند. تغییر در افراد اتفاق میافتد و تحول در ذهن و فکر افراد وقتی اتفاق میافتد که آنها حاضر میشوند تا تغییر کنند.
✅ این مدل توصیف میکند که چگونه افراد به صورت روحی و روانی احساس میکنند که تغییر سازمانی باید اتفاق بیفتد و نسبت به تحقق آن تلاش و برنامه ریزی می کنند.
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ مدل مراحل تغییر SOC
▪#مدل_مراحل_تغییر یا SOC از ادغام بیش از ۳۰۰ تئوری به وجود آمده است. در این مدل از مراحل تغییر برای یکپارچه کردن اصول و فرآیندهای تغییر استفاده میشود و افراد در دوره گذار از یک رفتار به رفتار دیگر از مراحل مختلف عبور می کنند.
▪مدل مراحل تغییر رفتار یا SOC، نشان میدهد که چگونه افراد به سوی پذیرش و حفظ رفتار بهداشتی برای بهبود سلامت پیش میروند و از گذار #رفتاری به رفتار دیگر از مراحل مختلف عبور می کنند.
✅ ویژگی های اصلی مدل SOC
▪به صورت یک #چرخه است و یک فرد در مراحل مختلفی از این چرخه میتواند قرار بگیرد.
▪فرد همواره در #چرخه_تغییر باقی می ماند بنابراین مهر شکست نمی خورد و انگیزه خود را برای تغییر از دست نمیدهد.
▪زمان در این #مدل اهمیت زیادی دارد و برای گذر از مراحل مختلف باید زمانهای خاصی طی شود.
✅ سازه های مدل SOC
این مدل ۴ سازه دارد:
▪مراحل تغییر
▪فرآیندهای تغییر
▪تحلیل سود و زیان
▪وسوسه انگیزی و خودکارآمدی،
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ تئوری ماشین رفتار گلاسر #پایگاه_جامع_مدیریار www.modiryar.com @modiryar
✍ تئوری ماشین رفتار گلاسر
▪#تئوری_ماشین_رفتار می تواند به بهترین نحو، معنی و مفهوم رفتار را توضیح دهد. ویلیام گلاسر مطرح کننده تئوری های انتخاب و رفتار کلی به ما نشان داد؛ برخلاف آنچه که اغلب مردم تصور می کنند، رفتار به طور مطلق همان عمل نیست و رفتار کلی از چهار مولفه تشکیل می شود.
▪با درک این موضوع و کسب #اطلاعات صحیح در مورد آن متوجه خواهید شد که رفتارهای ما تحت تاثیر نیازهایمان شکل می گیرند. به این ترتیب می توانیم رفتارهایی بهتر، مناسب تر و سنجیده داشته باشیم. گلاسر ، رفتار کلی افراد را که چیزی بیش از انجام یک عمل می داند ؛ به چهار بخش یا مؤلفه تقسیم کرده است که از این قرار هستند:
✅ عمل کردن:
▪به آن قسمت از فعالیت هایی گفته می شود که در آن بعضی از قسمت های بدن به طور آگاهانه درگیر شوند مانند شنا کردن یا پیاده روی.
▪همینطور حرکت هایی هم هستند که خیلی، نیاز به ذخیل کردن آگاهی در آن حس نمی شود مانند: بلعیدن غذا و یا نوشیدن آب.
✅ فکر کردن:
▪ویلیام گلاسر، فکر کردن را افکاری می داند که به صورت هوشیار یا ناهوشیار، از افراد ساطع می شود. مانند اندیشیدن به مفهوم یا چیز خاصی و یا خیال پردازی
✅ احساس کردن:
▪به معنی تجربه کردن انواع بسیار گسترده ای از هیجانات و عواطف خوشایند و ناخوشایند است از قبیل: ترس، وحشت، سرنش، بی اعتمادی، شجاعت، صداقت، اعتماد به نفس و بسیاری از احساسات و عواطف گوناگون
✅ فیزیولوژی:
▪عبارت است از در گیری بخش های کلی رفتار، همزمان با کارکرد هوشیار و یا ناهوشیار ساز و کار بدن. مانند تپش قلب یا لرزیدن صدا و عرق کردن
▪#ویلیام_گلاسر، برای فهم بهتر موضوع، از مشکل جاری افراد مثال می زند یعنی افسردگی کردن که جزو زبان و ادبیات تئوری انتخاب است. در این مثال، وقتی افسردگی می کنیم:
✅ در بخش #عمل_کردن:
با کندی حرکت و یا اصطلاحاً با ایستایی مواجه می شویم.
✅ در بخش #احساسات:
عواطفی مثل رنج، بدبخت، بیچارگی و ناکارآمدی به سراغمان می آید.
✅ در بخش #تفکر:
افکاری از قبیل حالا که چی؟ چه کاری از دستم بر می آید؟ را تجربه می کنیم.
✅ در بخش #فیزیولوژی:
بی اشتهایی و یا اختلال در خواب را مشاهده می کنیم.
▪اگر فرد افسرده، به این آگاهی برسد که از صفت #افسردگی کردن به جای احساس افسردگی ، استفاده کند بهتر می تواند زندگی اش را تحت کنترل خود در آورد چراکه در این صورت می فهمد که فقط یک بخش از رفتار کلی اش درگیر است.
▪ولی در صورت استفاده از فعل افسردگی کردن هر چهار مؤلفه #رفتار، درگیر است و اینجاس که با این آگاهی، متوجه انتخاب خودش می شود و بهتر می تواند رفتارهایش را کنترل کند.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ نظریه احمق بزرگ تر
✅ #نظریه_احمق_بزرگ_تر یک تئوری اقتصادی نسبتا ساده است که با مفاهیمی مانند ارزش واقعی داراییها و حباب قیمتی سروکار دارد. بر اساس این نظریه، فردی یک دارایی خاص را با قیمت بالاتر از ارزش واقعی آن خریداری کرده و کسی که حاضر است همان دارایی را با قیمت بیشتری از او خریداری کند، «احمق بزرگتر» تلقی میشود.
✅ #تئوری_اقتصادی احمق بزرگتر بر پایه دو فرض اصلی ایجاد شده است: اول این که خریداری پیدا میشود که بدون توجه به ارزش ذاتی یک دارایی، برای خرید آن حاضر به پرداخت قیمت بالایی باشد. فرض دوم هم این است که خریدار اول میتواند دارایی را پیش از اصلاح قیمت و مشخص شدن ارزش واقعی آن، به فروش برساند. این یعنی سرمایه گذار به ارزش واقعی دارایی و تحلیل فاندامنتال اهمیت خاصی نداده و صرفا قصد دارد تا پیش از سقوط قیمت، از طریق پیدا کردن یک احمق بزرگتر به سود برسد!
✅ #نظریه_احمق_بزرگتر اهمیت آشنایی با طرز فکر سرمایه گذار و تاثیر آن بر بازارهای مالی را هم به خوبی نشان میدهد. برای مثال میتوان به فومو (FOMO) یا ترس از دست دادن (Fear Of Missing Out) اشاره کرد که همواره به عنوان یکی از دلایل نوسان قیمت ارزهای دیجیتال شناخته میشود. فومو میتواند نقش قابل توجهی در افزایش حجم حبابهای اقتصادی، رشد تعداد خریداران و ادامه یافتن روند صعودی قیمت یک دارایی ایفا کند. در چنین شرایطی، خریداران طبق نظریه احمق بزرگتر تا جایی به خرید ادامه میدهند که دیگر امکان افزایش قیمت وجود نداشته باشد و روند نزولی آغاز شود.
#Greater_Fool_heory
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ چرخه مراحل مدیریت تغییر
#مدیریت_تغییر رویکردی منظم برای مقابله با گذار یا تحول در اهداف، فرآیندها یا فناوریهای یک سازمان است. در هر مرحله از #تغییر ممکن است فرد به مراحل قبل برگردد. این بازگشت می تواند به هر قسمت چرخه تغییر باشد.
🔴 مرحله:
1⃣ #پیش_تفکر
✅ تعریف:
▪مشکل را انکار میکند و نمی خواهد عوض شود.
✅ مداخله:
▪فرد را آ گاه کنید، به او وقت بدهید و ارتباط دوستانه را حفظ کنید.
🔴 مرحله:
2⃣ #تفکر
✅ تعریف:
▪می داند مشکل وجود دارد ولی هنوز متعهد به اقدام نیست.
✅ مداخله:
انگیزه را نگه دارید، آ گاه کنید، اثرات مثبت و منفی را متعادل کنید.
🔴 مرحله:
3⃣ #آمادگی:
✅ تعریف:
تصمیم میگیرد اقدام کند و شروع به برنامه ریزی میکند.
✅ مداخله:
از تصمیم او برای تغییر حمایت کنید و برای پیدا کردن راهکار به او کمک کنید.
🔴 مرحله:
4⃣ #عمل
✅ تعریف:
برای مقابله با مشکل، فرد تغییراتی در سبک زندگی خود عمل می دهد.
✅ مداخله:
فهرستی از عوارض ناشی از رفتار پرخطر قبلی را به او گوشزد کنید. درباره
مشکل گفتگو کنید. طرحی برای عود آماده کنید.
🔴 مرحله:
5⃣ #نگهداری
✅ تعریف:
برای پیشگیری از عود تالش میکند و مهارت های کسب نگهداری کرده و الگوهای رفتاری را تقویت میکند.
✅ مداخله:
تحمل داشته باشید. آمادگی وقوع عود را داشته باشید. شبکه حمایتی را تقویت کنید
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ نظام جامع مدیریت منابع انسانی #پایگاه_جامع_مدیریار www.modiryar.com @modiryar
✍ نظام جامع مدیریت منابع انسانی
✅ #سازمان_ها به مثابه یکی از پیچیدهترین پدیدههای اجتماعی، با هدف حفظ بقای خود مستلزم تمهید مجموعه شرایطی هستند كه بتوانند از طریق آن در عرصههای گوناگون به شیوهای كارآمد و اثربخش نسبت به مدیریت مولفههای متغیر درونی و بیرونی امور اقدام نمایند. از این رو نیروی انسانی یا به تعبیری كاملتر و جامعتر، #منابع_انسانی به عنوان سرمایه محوری و وجه اصلی قدرت سازمانی بیش از پیش مورد توجه قرار گرفته است.
✅ #حوزه_منابع_انسانی حوزهای وسیع و دارای اهمیت خاص برای همه سازمانها است و مدیران هوشمند آگاهند كه هر قدر در زمینه توسعه و ارتقای نیروی انسانی سرمایهگذاری كنند موفقیت، كارآیی و برتری رقابتی سازمان خود را تضمین كردهاند. سرمايهگذاري هدفمند در سيستمها و بازنگري عميق در راهبردها و فرآيندهاي مديريت منابع انساني در سازمانها به ويژه سازمانهاي علمي حرفهاي بهمنظور توسعه و ارتقاء شايستگيهاي اساسي كاركنان در جهت اهداف راهبردي سازمان از اهميت فراوان برخوردار است.
✅ بر اين اساس ميبايست با طراحي نظام و چارچوب معماري مناسب و با محور قرار دادن شايستگيهاي سازمان و شناسايي شايستگيهای هيأت علمي، مديران و كاركنان سازمان، نظامهای مديريت منابع انساني را به صورتي منسجم و يكپارچه طراحي نموده و اهداف متعالي سازمان را محقق سازد. با اتخاذ اين رويكرد و تبيين عناصر سازنده آنها در قلب نظام مديريت منابع انساني سازمان، راهبردهای اصلي نظام منابع انساني مشخص خواهد شد و ميتوان نظام جامع نويني را مستقر نمود كه به صورت يكپارچه تحقق داراییهای #انساني سازمان را موجب گردد.
✅ #نظام_جامع_منابع_انسانی و تشکیلات، میتواند تمام فرایندهای درون سازمان را از لحظه استخدام تا اتمام دوران خدمت و بازنشستگی کارمندان به صورت یکپارچه مدیریت نماید. سه بخش برنامهریزی و سیاستگذاری منابع انسانی، مدیریت اطلاعات کارکنان و مدیریت مشاغل و تشکیلات، نظام جامع منابع انسانی و تشکیلات را دربر میگیرد که در ادامه به هر یک پرداخته شده است.
🔴 نظام جامع مدیریت منابع انسانی
🔴 تشریح اجزای مدل:
✅ برنامهریزی و سیاستگذاری منابع انسانی
▪تدوین استراتژیهای منابع انسانی: فرایند تدوین و اجرای استراتژیهای منابع انسانی به منظور مرتبط ساختن سیاستها و روشهای منابع انسانی با هدفهای استراتژیک سازمان است.
✅ مدیریت اطلاعات کارکنان
▪مدیریت اطلاعات کارکنان: با هدف گردآوری، پردازش، ذخيره و انتشار اطلاعات و بهمنظور پشتيباني تصميم، هماهنگسازی، كنترل، تحليل و رؤيت فعاليتهای مديريت منابع انساني سازمان به كار ميرود.
✅ مدیریت مشاغل و تشکیلات
▪بازطراحی ساختار سازمانی: بازطراحی ساختار از طریق برقراری یکپارچگی میان ساختار، فرایندها و سرمایه انسانی، به حمایت از استراتژیهای سازمان میپردازد.
▪طراحی و اجرای مدل شایستگی حرفهای: مدل شایستگی چارچوبی برای نظم بخشیدن به مجموعهای از مهارتها و رفتارهایی است که بر کیفیت کار افراد تأثیر میگذارند. این مدل نشان میدهد افراد باید چه کارهایی انجام بدهند تا بتوانند وظایف و مسئولیتهایشان را بهطور مؤثر اجرا کنند.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ فرآیند مدیریت ریسک ISO 27005 #پایگاه_جامع_مدیریار www.modiryar.com @modiryar
✍ فرآیند مدیریت ریسک ISO 27005
✅ اگرچه ISO 27005 هیچ روش خاصی برای #مدیریت_ریسک مشخص نمیکند، اما بر فرآیند پیوسته مدیریت ریسک اطلاعات مبتنی بر اجزاء کلیدی زیر دلالت دارد:
▪زمینهسازی
▪شناسایی ریسک
▪تحلیل ریسک
▪ارزشیابی ریسک
▪واکنش به ریسک
▪پذیرش ریسک
▪ارتباط و مشاوره
▪نظارت و بازبینی ریسک
🔴 #زمینه_سازی:
✅ #چارچوب_مدیریت_ریسک معیارهایی را برای نحوه شناسایی ریسکها، مسئولیت مالکیت ریسک، تأثیر ریسکها بر محرمانه بودن، صحت و در دسترس بودن اطلاعات و نحوه محاسبه تأثیر و احتمال ریسک تعیین میکند.
✅ در این مرحله زمینه داخلی و خارجی مدیریت #ریسک امنیت اطلاعات پایهگذاری میشود که شامل تنظیم معیارهای بنیادی برای مدیریت ریسک امنیت اطلاعات است. موارد زیر در این مرحله مد نظر قرار میگیرد:
▪تعیین رویكرد و روش مدیریت ریسک
▪تعیین معیارهای ارزیابی ریسک
▪تعیین معیارهای پیامد
▪تعیین معیارهای پذیرش ریسک
▪تعریف محدوده و قلمرو مدیریت ریسک امنیت اطلاعات
▪سازماندهی
🔴 #شناسایی_ریسک:
فرآیند شناسایی ریسک مبتنی بر #دارایی را که شامل پنج مرحله کلیدی زیر است، در این مرحله انجام میگردد:
▪گردآوری داراییهای اطلاعاتی
▪شناسایی تهدیدها و آسیب پذیریهای قابل اعمال برای هر دارایی
▪تعیین ارزش تاثیر و احتمال بر اساس معیارهای ریسک
▪ارزیابی هر ریسک در برابر سطوح از پیش تعیین شده مقبولیت
▪اولویتبندی و ترتیب خطرات احتمالی
🔴 #تحلیل_ریسک
تحلیل ریسک با توجه به سطح جزئیات مورد نظر، میزان حیاتی بودن داراییها، گستره تحلیل ریسک آسیبپذیریهای شناخته شده و نیز رخدادهای دربرگیرنده سازمان انجام میشود. روش #تحلیل ریسک میتواند كمی و یا كیفی و یا تلفیقی از هر دو باشد. این مرحله شامل گامهای زیر است:
▪ارزیابی پیامدها
▪ارزشیابی احتمال رخداد
▪تعیین سطح ریسک
🔴 #ارزشیابی_ریسک
✅ در این زیر #فرآیند بر اساس معیارهای استخراج شده در زیر فرآیند تحلیل ریسک، سطح پذیرش ریسک و ریسکهای قابل پذیرش استخراج میشوند. به عبارت دیگر فعالیتهای انجام شده در این مرحله عبارتند از:
▪تعیین معیار پذیرش ریسک
▪مقایسه ریسکهای تحلیل شده با معیار پذیرش، اولویتبندی ریسکها و تعیین ریسکهای قابل پذیرش
✅ برخورد با ریسک: چهار راه برای برخورد با ریسک وجود دارد، فرآیند برخورد با ریسک در انتخاب اقدامات امنیتی به منظور،كاهش، حفظ، اجتناب و انتقال انجام میشود:
▪تغییر (اصلاح) ریسک
▪انتقال (اشتراك) ریسک
▪اجتناب از ریسک
▪حفظ ریسک
🔴 #پذیرش_ریسک
✅ در این مرحله تصمیمگیری در خصوص پذیرش ریسک امنیت اطلاعات صورت میگیرد. باید توجه داشت كه #تصمیمات مرتبط با پذیرش ریسک و نیز مسئولیت تصمیمگیری باید به طور رسمی ثبت گردد.
▪ارتباط و مشاوره در رابطه با ریسک: ارتباط موثر برای افراد مهم است. فرآیند مدیریت ریسک امنیت اطلاعات این اطمینان را میدهد که تصمیماتی که گرفته میشود بر اساس چرایی اقدامات خاصی که مورد نیاز است، میباشد. به اشتراک گذاشتن و تبادل اطلاعات در مورد ریسک همچنین توافق بین تصمیمگیرندگان و سایر ذینفعان در مورد نحوه #مدیریت_ریسک را تسهیل میکند.
✅ فعالیتهای ارتباطی با #ریسک باید به طور مداوم انجام شود و سازمانها باید برنامههای ارتباطی با ریسک را برای عملیات عادی و همچنین شرایط اضطراری تدوین کنند.
▪نظارت و بازبینی ریسک: تهدیدات ثابت نیستند و میتوانند ناگهان تغییر کنند. به تبع آن ریسکها نیز تغییر نموده و یا ایجاد میگردند، بنابراین میبایست ریسکها به طور مداوم تحت نظارت قرار گیرند تا #تغییرات در کمترین زمان ممکن شناسایی شده و ریسکهای به وجود آمده بررسی و ارزیابی گردند.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ تکنیک خلاقیت زمانی پی. ام.آی (P.M.I) #خلاقیت #پایگاه_جامع_مدیریار www.modiryar.com @modi
✍ تکنیک خلاقیت زمانی پی. ام.آی (P.M.I)
🔴 تکنیک پی. ام.آی (P.M.I):
✅ این #تکنیک انسان را مجبور می سازد تا دقایقی بر خلاف قالب های ذهنی اش تفکر کند و به مرور نسبت به قالب های ذهنی خود آگاه تر و مسلط تر شود، لذا آمادگی ذهنی بیشتری برای خلاقیت پیدا می کند.
✅ نام این تکنیک بر گرفته از حروف اول سه کلمه PMI برگرفته شده است که به معنای افزودن، کاستن و جالب می باشد.
▪«PLUS» به معنای #افزودن
▪«MINUS» به معنای #کاستن
▪ «INTRESTING» به معنای #جالب
✅ روش کار چنین است که ابتدا فرد توجهش را به #نکات_مثبت موضوع یا پیشنهاد و سپس به نکات منفی و نهایتا به نکات جالب و تازه ی آن که نه مثبت است و نه منفی، معطوف می کند و در پایان نسبت به تهیه لیست نکات مثبت یا مزایای موضوع، لیست موانع، محدودیت ها و نکات منفی موضوع و لیست نکات جالب و تازه ی موضوع اقدام می کند.
🔴 کاربرد تکنیک پی. ام.آی (P.M.I):
✅ یکی از مهم ترین کاربردهای این #تکنیک_خلاقیت_زمانی است که نسبت به یک قضیه اطمینان داریم نه مواردی که نسبت به آن شک و ابهام داریم. به عبارت دیگر هر چه نسبت به موضوعی بیشتر بدبین یا خوش بین باشیم استفاده از این تکنیک کار گشاتر و اثر بخش تر خواهد بود. برای یافتن نکات جالب کافی است که جمله ی ((چقدر جالب می شود اگر……)) را کامل کنیم.
✅ از آنجایی که افراد غیر خلاق تمایلی به دیدن نکات مثبت و جالب موضوعات ندارند و بیشتر به نکات منفی توجه می کنند این تکنیک تمرین خوبی نیز برای مثبتاندیشی و دگراندیشی افراد می باشد. در واقع اینگونه ابزارها، در حکم عینکی هستند که فرد به وسیله آن می تواند همه زوایای موضوع را دقیقتر، کاملتر و شفافتر ببیند.
#خلاقیت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
🔴 تکنیک خلاقیت اسکمپر برای دستیابی به ایدهپردازی و خلاقیت
✅ موقعیتهایی وجود دارد که میخواهیم در ارائه خدمات و تولید محصولات تغییراتی ایجاد نماییم و یا راهکاری برای بهبود آن پیدا کنیم. از آن جهت که خلق ایده و حل مسائل در دنیای امروزی نیاز به تمرکز بالا دارد و مشکل بسیاری از افراد نداشتن تمرکز کافی و #خلاقیت برای حل مشکلات است.
🔴 تکنیک خلاقیت اسکمپر چیست؟
✅ روش و یا #تکنیک_اسکمپر ” SCAMPER ” به شما کمک میکند تا با استفاده از خلاقیت، ایدههای جدید برای محصولات و خدمات خود خلق نمایید. در صورتی که به درستی از این روش استفاده نمایید، شاهد تحولاتی چشمگیر در کسب و کار و زندگی خود خواهید بود.
✅ #روش_خلاقیت_اسکمپر مجموعهای از برانگیزهای فکری است که به افراد کمک میکند تا چشم اندازها و نگرشهای مختلف در محصول داشته باشند. ۷ تکنیک کاربردی این روش به شرح زیر است:
▪جایگزینی (Substitute)؛
▪ترکیب (Combine)؛
▪انطباق (Adapt)؛
▪اصلاح یا کوچک و بزرگ کردن (Modify)؛
▪استفادههای دیگر (Put to another use)؛
▪حذف (Eliminate)
#SCAMPER
#خلاقیت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ مدل آسیب شناسی سازمانی لويت
✅ مدتي بعد از ارايه تحليل ميدان نيرو توسط لوين، #لويت يك مدل نسبتاً ساده ديگر را طراحي كرد. اين مدل متغيرهاي ويژهاي را در داخل سازمان به نسبت بيشتر از نيروهاي محرك تعيين كرد. اين متغيرها شامل موارد زیر است:
▪متغيرهاي وظيفه
متغير وظيفه نيز به همه وظايف و زير وظیفههاي درگير در مهيا كردن توليدات و خدمات نهايي منسوب است.
▪متغيرهاي ساختار
متغير ساختار به سيستمهاي تفويض اختيار، سيستمهاي ارتباطي و جريان كار در داخل سازمان منسوب ميشود.
▪متغيرهاي فناوري
متغير فناوري شامل همه تجهيزات و نيازمندي ماشين آلات براي متغير وظيفه است.
▪متغيرهاي انساني
متغير انساني، به كساني كه وظايف وابسته به اهداف سازمان را انجام ميدهند منسوب است.
🔴 مدل لویت در آسیب شناسی سازمان
✅ پيكان هاي رسم شده در مدل بر وابستگي متقابل ميان چهار متغير تاكيد دارد. #لويت اينطور فرض كرده كه تغيير در يك متغير بر روي ديگر متغيرها موثر خواهد بود.
✅ #آسيب_شناسي_سازماني، روشي براي بررسي رويدادي چالش آفرین و در حال وقوع است، اين بررسي داراي دو زمينه زیر است:
▪درمانی
▪توسعهاي
✅ همواره استفاده موفقيتآميز از آسيبشناسي سازماني، به شروع، اجرا، و شناخت موقعيتهاي متفاوت بستگي دارد. موانع متعددي طرحهاي #آسيب_شناسي را در عمل با مشكل روبرو ميسازد.
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ مدل آسيبشناسي رفتار فردي و گروهي هريسون
✅ #هريسون (۱۹۸۷) يك مدل براي آسيب شناسي رفتار فردي و گروهي در سازمان به وجود آورد. اين مدل تا حدي در اينكه بر روي خروجيهايي نظير عملكرد سازماني و كيفيت زندگي كاري متمركز شده است، بي نظیر است و يك ديدگاه سيستمي باز با حداقل مرز ميان #سازمان و محيط خارجي ارايه ميكند. محيط خارجي با چيزي غير از منابع و حلقههاي بازخور ارايه نشده است.
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ مدل سلامت سازمانی تريكورد #مدل_مفهومی #مدل_مدیریت #پایگاه_جامع_مدیریار www.modiryar.com
✍ مدل سلامت سازمانی تريكورد
▪ #تريكورد تمامي جنبههاي مختلف يك سازمان را كه براي #سلامت_سازمان مورد نياز است تا با هم همخواني داشته باشند را شرح ميدهد.
✅ #راهبرد (استراتژي):
هر واحد سازماني ميبايست يك مفهوم مشخص از اهداف جاري و آنچه كه ميخواهد بدان برسد، داشته باشد. سازمان ميبايست يك برنامه راهبردي از چگونگي رسيدن به اهدافش داشته باشد. راهبرد تفسيري غير قابل تغيير از اهداف اصلي را در هم زمانها و بازارهاي موجود دربر ميگيرد. راهبرد (استراتژي) يك چشمانداز روشن و دستهاي از ارزشهاي و معيارهاي اخلاقي را فراهم ميكند كه هسته اصلي #فرهنگ سازماني را تشكيل ميدهد، اگر چه اين (راهبردها) مكتوب شده يا نشده باشد.
✅ #هويت:
هر واحد #سازماني ميبايست بداند كه كيست، به كجا ميخواهد برود و چه چيز منحصر بفردي ميخواهد بسازد. فهم موارد فوق روي تاريخچه، شعائر فرهنگي و دانش انباشته سازمان بنا ميشود. هويت سازماني دليلي براي موجوديت سازمان و عدم تغيير اهداف اصلياش ارايه ميدهد.
✅ #فرهنگ:
#سازمان با انرژي و روحيه افرادش زنده ميماند. آنها با شركت و احساسشان درباره آن به هويت ميرسند. گروه هاي كاري تبديل به تيم ها ميشوند. مديران به عنوان رهبر عمل ميكنند.
✅ #سيستم:
#راهبرد نيازمند به بكارگيري و ارايه شدن برروي عرصه سازماني ميباشد. اين مورد به وسيله سازماندهي فرآيندهايي كه قابليت تحقق اهداف و پاسخگويي به تقاضاي مشتريان را دارند، محقق ميشود. اين موارد در فناوري، تجهيزات، روش ها، قوانين و سياست ها و … تجسم مييابند. در نتيجه اساسيترين سطح سازماني در افراد تجسم مييابد. همه اينها به عنوان يك سيستم كلي فني ـ اجتماعي سازماندهي شدهاند.
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ مدل سازمانی شش جعبه ای وایزبورد
🔴 مدل آسیب شناسی ماروین وایزبورد
✅ در اواسط دهه ۷۰ ميلادي يك مشاور #طراحي_سازماني به نام ماروين وايزبورد، مدل شش جعبهاي خود را به عنوان ابزاري آسيب شناسانه از اثر بخشي سازماني ارايه كرد. او شش نقطه اصلي كه در آن ميبايست كارها به شكل درست انجام شود و ذاتاً با سازمان سازگاري داشته باشد را جهت #موفقيت_سازمان تشخيص داد.
✅ #مدل_وایزبورد یک رویکرد سیستماتیک برای تجزیه و تحلیل روابط بین متغیرهایی ایجاد می کند که بر نحوه مدیریت یک سازمان تأثیر می گذارد. این ارزیابی در شش حوزه فعالیت رسمی و غیررسمی صورت می گیرد:
▪رهبری
▪اهداف
▪ساختار
▪روابط
▪پاداش ها
▪فناوری های مفید
✅ دایره بیرونی #مرز_سازمانی مشخص می کند. این مرز، عملکرد محیط داخلی را نشان می دهد که قرار است مورد تجزیه و تحلیل قرار گیرد. محققان حوزه «نگرش نسبت به تغییر» را به این مدل اضافه نمودند.
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ مدل عملکرد و تغییر سازمانی علّی بورك و ليتوين
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ مدل عملکرد و تغییر سازمانی علّی بورك و ليتوين #مدل_مفهومی #مدل_مدیریت #پایگاه_جامع_مدیریار
✍ مدل عملکرد و تغییر سازمانی علّی بورك و ليتوين
✅ يك مدل نسبتاً جديد، #مدل_علّی_بورك_ليتوين از عملكرد و تغيير سازماني (مدل L ـ B) است كه به وسيله ليتوين و ديگران توسعه يافت و بعدها به وسيله بورك در آخر سال ۱۹۸۰ تصحيح شد. اين مدل شامل چند خصوصيت كليدي است. که شامل موارد زیر است:
▪مطالعات تجربي
▪مبتنيبر مدل هاي قبلي
▪تمايز ميان فرهنگ و جوسازماني
▪تمرين (عمل) آسيبشناسي سازماني
▪دوازده ساخت تئوريكي (متغيرهاي سازماني)
▪تمايز ميان تبديل و پويائيهاي فعل و انفعالات
▪تبيين طبيعت و مسير تاثير متغيرهاي سازماني
✅ دوازده #متغير_سازماني در مدل B-L عبارتند از:
▪رهبري
▪ساختار
▪انگيزش
▪سيستمها
▪محيط خارجی
▪جو واحد كاري
▪فرهنگ سازماني
▪ماموريت و راهبرد
▪ممارست مديريت
▪عملكرد فردي و سازمانی
▪نيازهاي فردي و ارزش ها
▪نيازمندي هاي وظيفه و مهارت هاي فردی
✅ با ارايه محيط خارجي به عنوان يك متغير، بديهي است كه تئوري سيستم باز تحت مدل B-L قرار ميگيرد. #بورك و #ليتوين (۱۹۹۲) به واسطه متغيرهاي جو سازماني و فرهنگ، يك تمايز ميان جو و فرهنگ سازماني ايجاد كردهاند.
✅ جو به عنوان ادراكات فردي از چگونگي #مديريت واحد كاري و اثر بخشي آنها و همكاری با يكديگر تعريف ميشود. افراد آگاه بيشتري از جوسازماني نسبت به فرهنگ سازماني دارند (جو در پيش زمينه است در حاليكه فرهنگ در گذشته است.)
✅ در مقايسه #فرهنگ به عنوان ارزش هاي نسبتاً پايدار، نرمها و اعتقاداتي تعريف ميشوند كه در زمينه سيستم اجتماعي محل كار وجود دارد. اين ارزشها، نرمها و اعتقادات مرتبط با فرهنگ سازي به طور كامل براي هيچ كس قابل دسترس نيست.
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ مکعب کوزو و کنترل های داخلی سازمان #مکعب_کوزو #پایگاه_جامع_مدیریار www.modiryar.com @modir
✍ مکعب کوزو و کنترل های داخلی سازمان
🔴 مکعب کوزو چیست؟
#کوزو (COSO)، مخفف کمیته سازمانهای حامی (Committee of Sponsoring Organizations) است که در سال ۱۹۹۲با همکاری برخی از سازمانهای خصوصی تشکیل شد تا با استفاده از آن بتوان کنترلهای داخلی سازمان را در دست گرفت.
🔴 سازمانهای مشارکتکننده
سازمانهای مشارکتکننده در تشکیل مولفههای #مکعب_کوزو عبارتند از:
▪مدیران مالی بین المللی
▪انجمن حسابداری آمریکا
▪موسسه حسابرسان داخلی
▪موسسه حسابداران مدیریت
▪موسسه حسابداران رسمی آمریکا
🔴 کاربرد مکعب کوزو در حسابرسی داخلی
چهارچوب مکعب کوزو در سال ۲۰۱۳ میلادی بهروزرسانی شد که بصورت یک شکل سه بعدی، نحوه ارتباط عناصر یک سیستمِ کنترل داخلی را نشان میدهد. در ادامه و در سال ۲۰۱۷، این کمیته با هدف کمک به سازمانها در درک و اولویتبندی ریسکها و ایجاد ارتباط قوی بین ریسک، استراتژی و نحوه عملکرد یک کسبوکار، چارچوبی برای مدیریت ریسک #مدیریتی معرفی کرد.
🔴 اجزای مکعب کوزو
از جمله مهمترین کاربردهای مکعب کوزو این است تا اطمینان حاصل کند سازمان بهصورت اخلاقی، شفاف و مطابق با استانداردهای #صنعت آن سازمان به فعالیت بپردازد.
1⃣ کنترل محیط:
این بخش از مکعب، به دنبال اطمینان از این موضوع است که آیا تمام فرآیندهای کسبوکار، مبتنی بر استفاده از شیوههای استاندارد صنعت پیادهسازی میشود یا خیر.
2⃣ ارزیابی و مدیریت ریسک:
این بخش که گاهی اوقات به عنوان مدیریت #ریسک_سازمانی نیز نامیده میشود، بر این ایده استوار است که ریسک، بخش ذاتی یک کسبوکار است. با این حال، همین خطرات گاهی اوقات منجر به روبرو شدن یک کسبوکار با عواقب نامطلوب میشود. به این ترتیب، سازمانها با اتخاذ برنامههای مدیریت ریسک میتوانند ریسکها را شناسایی کرده و ریسکهایی را که تهدیدی برای رفاه سازمان هستند، کاهش داده یا حذف کنند.
3⃣ کنترل فعالیتها:
کنترلِ فعالیتها با مفهوم #مدیریت_ریسک گره خورده است. آنها اساساً مولفههایی برای کنترل داخلی هستند تا سازمان اطمینان حاصل کند ریسکهای غیرضروری، آسیبی به فرآیندهای کسبوکار در جهتِ رسیدن به اهداف سازمان وارد نکند.
4⃣ اطلاعات و ارتباطات:
این دسته از عوامل برای اطمینان از رعایت الزامات قانونی، ارزشهای اخلاقی و شیوههای استاندارد صنعت در ارتباطات داخلی و خارجی ایجاد شدهاند. به عنوان مثال، سازمانهای بخش خصوصی معمولاً سیاستهای حفظ #حریم_خصوصی را اتخاذ میکنند تا نحوه استفاده از دادههای مشتریان را تعیین کنند.
5⃣ فعالیتهای نظارتی:
در حالت حداقلی، نظارت توسط یک #حسابرس داخلی انجام میَشود تا اطمینان حاصل کند کارکنان سازمان به کنترلها داخلی تعیین شده پایبند باشند.
#مکعب_کوزو
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ چرخه معاملات حسابداری در کنترل داخلی سازمان #پایگاه_جامع_مدیریار www.modiryar.com @modirya
✍ چرخه معاملات حسابداری در کنترل داخلی سازمان
▪#کنترل_داخلی در شرکت ها و تمامی معاملات در سازمانها، چه انتفاعی و چه غیرانتفاعی در قالب چهار چرخه معاملاتی پردازش میشوند. چرخههای معاملاتی عبارتند از:
✅ #چرخه_تولید «تبدیل»
▪چرخه تولید از دو بخش #سیستم_تولید و سیستم بهای تمام شده تشکیل شده است. در سیستم تولید این چرخه، برنامهریزی و کنترل تولید فیزیکی از طریق فرآیندهای چرخه تولید انجام میشود. در سیستم تولید مقدار مواد اولیه، تصویب میزان کاری تعیین میشود
▪و تمامی مراحل کالای در حال تولید در این #سیستم_پردازش میشود. سیستم بهای تمام شده اطلاعات موارد موردنیاز تولید، سربار ساخت، دستمزد و… را بررسی کرده و کالای ساخته شده را ارزش گذاری میکند.
✅ #چرخه_مالی
▪#کنترل_داخلی در حسابداری یک فرآیند اقتصادی است که حسابدار جهت اطمینان از تحقق یافتن اهداف شرکت توسط مدیرعامل و یا هیئت مدیره انجام میدهد.
▪کنترل داخلی شرکتها و تمامی #معاملات در سازمانها، چه انتفاعی و چه غیرانتفاعی در قالب چهار چرخه معاملاتی (مخارج، تولید، درآمد و مالی) پردازش میشوند.
✅ #چرخه_درآمد
▪در #سازمان و یا شرکتها، تمامی کالاهای ساخته شده به وسیله درآمد به مشتریان فروخته میشود و مراحل فروش در چرخه درآمد قرار میگیرد. چرخه درآمد شامل فروش نقدی، فروش اعتباری و دریافت وجه نقد است،
▪که شامل یک بخش فیزیکی و یک #بخش_مالی است. باید بخاطر داشته باشید که پردازش هر یک از بخشها باید به صورت جداگانه انجام شود. درآمد در ماهیت حسابها از نوع بستانکار میباشد.
✅ #چرخه_مخارج
▪برای شروع #تجارت و ساخت کالا جهت فروش، باید ابتدا مواد اولیه و نیروی کار تامین گردد و سپس معامله صورت گیرد، که اصولا اکثر معاملاتی که در چرخه مخارج صورت میگیرد به صورت اعتباری بین طرفین صورت میگیرد.
▪پرداخت وجه نقد در چرخه مخارج هم ممکن مدتی طول بکشد که از دیدگاه سیستمی و سازمانی چرخه مخارج هم به دو بخش فیزیکی و مالی تقسیم میشود و هر یک از بخشها توسط یک زیر #سیستم اداره میگردد.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
مدل عوامل مؤثر بر استقرار نظام کنترل داخلی
✍ #دکتر_آرش_تحریری
✅ #کنترل_داخلی فرآیندی است که به منظور کسب اطمینان معقول (نسبی) از تحقق اهدافی که توسط هیئت مدیره، مدیریت و سایر کارکنان یک واحد اقتصادی برقرار میشود، اطلاق ميگردد. کنترل داخلی از نظر حسابرسان مستقل نیز حائز اهمیت بسیاری میباشد.
✅ پياده سازي #كنترل_داخلي به سه دليل ممكن است رخ دهد و استقرار را امري اجتناب ناپذير سـازد:
1⃣ عدم مستندسازي مناسب رويه ها
2⃣ عدم تفكيك مناسب وظايف
3⃣ عدم كارايي و اثربخشي رويه ها
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar