✅✅✅#رویدادهای_علوم_انسانی
📝تأسیس مرکز رشد علوم انسانی کوششی برای کاربردیسازی علوم انسانی
💫رئیس پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، این پژوهشگاه را کانون تلاقی و تعاطی اندیشههای مردان و زنان ایرانی دانست و تأکید کرد: در سال 97 نیز رویکرد کاربردیسازی علوم انسانی را در چارچوب برنامه توسعه راهبردی دنبال خواهیم کرد.
💠به گزارش پایگاه خبری ـ تحلیلی #طلیعه به نقل از ایسنا، #حسینعلی_قبادی، رئیس پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی از پیگیری طرح جامع اعتلاء و ساماندهی #علوم_انسانی (معطوف به پیشرفت کشور) در سه بخش مبانی، بازشناسی انتقادی و کاربست نتایج پژوهشهای علوم انسانی خبر داد و گفت: در این طرح تاکنون نزدیک به ۳۰ پروژه قابل توجه به تصویب رسیده که مجریان آن نخبگان تراز اول علوم انسانی در کشور هستند.
وی ضمن اشاره به برگزاری جشنواره تقدیر از پایاننامههای برتر علوم انسانی در زمینه تولید و اشتغال با همکاری ۴۰ دانشگاه و مرکز پژوهشی و همچنین معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری با ارائه سخنرانیهای ارزشمند از صاحبنظران در جلسات آن، تأسیس دبیرخانه دائمی این جشنواره را از برکات جانبی این رویداد عنوان و تأکید کرد: در کشور فراتر از تصور ما، استعداد و نیز علاقه به کاربردیسازی علوم انسانی وجود دارد.
رئیس پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برخی دیگر از اقدامات این پژوهشگاه در سال ۹۶ را برگزاری جشنواره توسعه و نقد کتب و منابع علوم انسانی دانشگاهها در ۳۰ آذر با حضور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و چاپ تنها مجله علمی پژوهشی کشور با موضوع اختصاصی اقتصاد مقاومتی برشمرد و تأکید کرد: در سال ۹۷ نیز رویکرد کاربردیسازی علوم انسانی را ادامه خواهیم داد.
قبادی در همین زمینه به تشکیل کارگروه ویژه و جدید علوم انسانی و حل نیازها و چالشهای کشور به عنوان چهارمین حوزه طرح جامع اعتلا و ساماندهی علوم انسانی در سال ۹۷ اشاره و ابراز امیدواری کرد: تشکیل این کارگروه، بتواند ظرفیتهای ضمنی و صریح علوم انسانی را از طریق ارائه گزارشهای راهبردی، توصیههای سیاستی، راهکارهای عملی و فرهنگسازی در حوزه سلامت، اخلاق، بهداشت و نیز حل آسیبهای اجتماعی کشور به فعلیت دربیاورد
⏪مشروح خبر
http://www.talie.ir/%d8%aa%d8%a3%d8%b3%db%8c%d8%b3-%d9%85%d8%b1%da%a9%d8%b2-%d8%b1%d8%b4%d8%af-%d8%b9%d9%84%d9%88%d9%85-%d8%a7%d9%86%d8%b3%d8%a7%d9%86%db%8c-%da%a9%d9%88%d8%b4%d8%b4%db%8c-%d8%a8%d8%b1%d8%a7%db%8c-%da%a9/
#مدرسه_علوم_انسانی_اسلامی_صدرا
🌐 @moees_ir
✅✅ #مقالات_دانش_پژوهان_مدرسه_صدرا
🎓 #مقاله_دانشجویی
📃 گزیده هایی از مقاله با موضوع: شروع خاموش 2030
✒️✒️ نویسندگان:
💠 مریم مرادی : دانش پژوه مدرسه علوم انسانی اسلامی صدرا
💠 رضوان حیدریان :دانش پژوه مدرسه علوم انسانی اسلامی صدرا
💠 بهناز آرشی :دانش پژوه مدرسه علوم انسانی اسلامی صدرا
💠نجمه یوسفی :دانش پژوه مدرسه علوم انسانی اسلامی صدرا
⭕️ در تاریخ 25/6/1395 هیئت وزیران کارگروه ملی آموزش را ابلاغ نمودند. هدف این کارگروه «هماهنگی، ارائه ی راهکارهای تحقق اهداف و تعهدات برنامه ی آموزش 2030 همسو با تعهدات برنامه ی اهداف توسعه ی پایدار» بود.
🔸 سندآموزش 2030 ، سندی زیرمجموعه سند توسعه پایدار 2030 میباشد و دارای 7 بند است که در اوایل سال 2016 م به تصویب یونسکو رسید و تاکنون 160 کشور این سند را امضا کرده اند. مطابق این سند «نظامهای آموزشی باید افراد را برای زندگی در جوامع یادگیرندهای که به طور مداوم در معرض تحولات شتابان فناوری است، آماده سازند و شهروندان مسئول و پاسخگوی جهانی تربیت کنند.»
⛔️ ایرادات وارد بر سند آموزش 2030
1️⃣ عدم سیر مراحل قانونی برای بررسی، تصویب و اجرای این سند ↪️
🔻نقض اصل 77 قانون اساسی مبنی بر این که «عهدنامه ها، مقاوله نامه ها، قراردادها و موافقت نامه های بین المللی باید به تصویب مجلس شورای اسلامی برسد.»
🔻نقض اصل 125 قانون اساسی مبنی بر این که «امضای عهدنامه ها، مقاوله نامه ها، موافقت نامه ها و قراردادهای دولت ایران با سایر دولت ها و همچنین امضای پیمان های مربوط به اتحادیه های بین المللی پس از تصویب مجلس شورای اسلامی با رئیس جمهور یا نماینده قانونی او است.»
🔻نقض اصل 153 قانون اساسی مبنی بر این که «هرگونه قرارداد که موجب سلطه بیگانه بر منابع طبیعی و اقتصادی، فرهنگ، ارتش و دیگر شئون کشور گردد، ممنوع است.»
🔻 بی اعتنایی به نقش شورای عالی انقلاب فرهنگی به عنوان ستاد عالی فرهنگی و علمی دستگاه های کشور.
2️⃣ بنیان هایی که سند بر اساس و در جهت آن ها نوشته شده است↪️
🔻 مبانی فلسفی متفاوت شامل:
⬅️ مبانی معرفت شناسی متفاوت
⬅️ مبانی خداشناسی متفاوت
⬅️ مبانی انسان شناسی متفاوت
⬅️ مبانی جهان شناسی متفاوت
⬅️ اهداف متفاوت: هدف آموزش و پرورش ایران تربیت دانش آموزانی در تراز جمهوری اسلامی ایران و زمینه ساز برای جامعه ی عدل مهدوی است اما هدف یونسکو تربیت شهروند جهانی!
💬 ادامه دارد...
✅✅ #مقالات_دانش_پژوهان_مدرسه_صدرا
🎓 #مقاله_دانشجویی
📃 گزیده هایی از مقاله با موضوع: شروع خاموش 2030
3️⃣ ایراداتی که بر متن سند آموزش 2030 وارد است↪️
🔻 استفاده از کلمات و مجموعه کلماتی که در اسناد بالادستی این سازمان تعریف شده اند و این تعاریف از جانب جمهوری اسلامی ایران پذیرفتنی نیستند. (حقوق بشر، شهروند جهانی، صلح، نبود خشونت، برابری جنسیتی، دموکراسی، توسعه، افراد دارای سایر عقاید مذهبی، افراد آسیب پذیر، کنوانسیون محو کلیه اشکال تبعیض علیه زنان، کنوانسیون حقوق کودک، جنسیت محور، یادگیری مادام العمر، افراد طردشده و ... )
🔻 استفاده از جملاتی که بار حقوقی سنگینی دارند برای مثال این جملات: «دولت ها موظفند تا اهداف جهانی را در اهداف، سیاست ها، طرح ها و اقدامات ملی، چرخه سیاست گزاری و برنامه ریزی، سازماندهی نظام آموزشی و آماده سازی منابع ادغام کنند.» و «کمیسیون ملی یونسکو در کشورهای عضو، نهاد متولی عملیاتی سازی، هدایت و نظارت بر پیشبرد اجرای چارچوب عمل های جهانی در کشورهای عضو هستند.» و ...
4️⃣تبعات احتمالی امضا و پیاده سازی این سند↪️
🔻استفاده از لفظ «عملیاتی سازی» در سند می تواند در پایین ترین حالت خود منجر به تدوین محتوای آموزشی از سوی یونسکو شود. چراکه به موجب آن جمهوری اسلامی ایران به یونسکو اجازه ی اجرای محتوای سند را، طبق صلاحدید این سازمان داده و بر اساس آن یونسکو حق اضافه یا حذف کردن محتوای آموزشی خاصی را دارد.
🔻 استفاده از لفظ «هدایت» در سند می تواند در کمترین حالت خود منجر به دخالت یونسکو در روند مدیریت آموزش و پرورش کشور شود. چراکه به موجب آن جمهوری اسلامی ایران به یونسکو اجازه ی انتخاب نحوه ی آموزش و متولیان آموزشی را به این سازمان داده و بر اساس آن یونسکو می تواند در انتخاب معلمین و دیگر ساختارهای مدیریتی آموزش و پرورش ورود پیدا کرده و اعمال نظر کند.
🔻 استفاده از لفظ «نظارت» در سند، در پایین ترین حالت خود منجر به خروج اطلاعات مهم آموزشی از کشور می شود، چراکه به موجب آن جمهوری اسلامی ایران به یونسکو اجازه دسترسی به اطلاعات مهم آموزشی از قبیل تعداد دانش آموزان، معلمان، وضعیت امکانات آموزشی، مکان و استقامت مدارس و ... هر منطقه را داده است.
🌳 #مدرسه_علوم_انسانی_اسلامی_صدرا
🌐 @moees_ir
✅✅✅ #پنج_شنبه_ها⬇️
#گلچین_کانال_های_علوم_انسانی
💢 فصل سوم: اشکال مختلف ارائه محتوای مطبوعاتی
🔸 متخصصان عرصه روزنامهنگاری توسعه معتقدندکه اگر گزارشی دارای حداقل یکی از معیارهای زیر باشد، میتوان در آن آثاری از #روزنامه_نگاری _توسعه را دید:
1️⃣ نگاه انتقادی به برنامهها
👈 توجه انتقادی و بررسی یک رویداد از زوایای مختلف مثبت و منفی سبب خواهد شد گزارش از حالت عادی به یک گزارش تشریحی و تحقیقی مبدل شود.
2️⃣ تأکید بر نیازهای مردم
👈 روزنامهنگاری توسعه به دنبال تحقیق واکاوی در خصوص این موضوع است که طرحها و برنامهها و سیاستهای کلان با نیازهای محلی، منطقهای و ملی همخوانی داشته باشد و همچنین این برنامهها برای جلب مشارکت مردم و همسو با نیازهای واقعی آنان باشد.
3️⃣ ارائه سابقه موضوعها و طرحها
👈 برای شناخت موضوعها و رویدادها، آگاهی از زمینه و سابقه تاریخی رویداد امری ضروری است.
🔸 در بسیاری از موارد حتی لازم است روزنامهنگار توسعه موضوعها و رویدادها را در چارچوب تاریخی گزارش کند تا اهمیت آن مشخص شود.
4️⃣ تأکید بر فرآیندها
👈 در روزنامهنگاری توسعه روزنامهای موفق است که به موضوع و مسائل جامعه توجه و دقت بیشتری داشته باشد و درعینحال که آنچه روی داده است را گزارش میکند، در تکمیل آن گزارش تحقیقی و تشریحی نیز داشته باشد.
🔸 زیرا در روزنامهنگاری توسعه توجه به رویدادها صرفاً کافی نیست و باید به #فرآیندها نیز توجه داشت.
5️⃣ پیشبینی نیازهای آینده
🔸 یک خبرنگار توسعه میبایست برای پیشبینی نیازهای یک جامعه و مردم آن، با یک کارشناس متخصص ساعتها به گفتگوی عمیق و تخصصی بنشیند تا بتواند #نیازهای_آینده یک جامعه را پیشبینی کند...
#مجتمع_آموزشی_پژوهشی_شهید_آوینی
✅ گلچینی از کانال ⬅️
https://t.me/joinchat/AAAAAECc_TAEUGoN4dZwXQ
🌳 #مدرسه_علوم_انسانی_اسلامی_صدرا
🌐 @moees_ir
✅✅✅ #پنج_شنبه_ها ⬇️
#گلچین_کانال_های_علوم_انسانی
🔸 #شهید_آوینی در جایگاه میانهای بین نظامهای معرفتی گوناگون قرار گرفت. خاستگاه تعلیم و تعلم او در نظام علمی #مدرن، در ذیل حاشیهایترین بخش نظام معرفتی مدرن و در ذیل کسانی مثل #هدایت بود. در واقع شهید آوینی این فضای معرفتی را کاملاً درک و لمس کرد، اما جذب آن نشد، بلکه از حضور رویکردهای #پدیدارشناختی و #اگزیستانسیالیستی ، برای توجه به #تضاد این نظام معرفتی با #هویت تاریخی و فرهنگیای که میخواهد ابژۀ آن معرفت بشود به خوبی استفاده کرد.
🔻 او، که خود را از نظر #وجودی و تاریخی مجذوب خیزش عظیم انقلابی، تاریخی و تمدنی مردم #ایران ــ که به صورت یک #انقلاب پُرتوان اجتماعی ظاهر شده بود ــ میدید، همۀ ظرفیتهای این انقلاب را برای کار نظری کردن و تحلیل مسائل پیرامون خود به کار گرفت و با همۀ وجود، به میدان آمد.
🔻 وقتی که فردی با همۀ وجود، خود را به عرصۀ یک #تفکر و #تمدن بسپارد، در عرصۀ تاریخ، نمایندگی آن تفکر را برعهده میگیرد. آوینی از دسته افرادی نبود که در گذر از گسل موجود بین این دو نظام معرفتی فقط به #تقلید از اندیشمندان غربی سخنانی بر زبان آورد و در وضعیت #شیفتگی به غرب و بیگانگی با هویت تاریخی خود فلسفهبافی کند، بلکه او با معرفت تاریخی ایران عجین شده بود و بنابراین سخنانی که بر زبان میآورد حرفهای خودش بود نه تقلیدی از متفکران غربی.
🔻 باید گفت که مهمترین ویژگی آوینی، که شهادت او هم گواه بر این ادعاست، #صداقت او در گذر از این عرصههای متنوع معرفتی بود و از همینرو توانست با دادن وجود خود به این #حقیقت ، حظّی از حقیقت ببرد.
#حمید_پارسانیا
✅ گلچینی از کانال ⬅️
@hparsania
🌳 #مدرسه_علوم_انسانی_اسلامی_صدرا
🌐 @moees_ir
✅✅✅ #رویدادهای_علوم_انسانی
✔️ استاد سیّد محمّدمهدی میرباقری: 22/1/1397
🔻 طب مدرن، جزئی از الگوی توسعه است.
🔻 ما حتماً طرفدار طب اسلامی و بهداشت اسلامی هستیم، اما باید مُقَنّن و تجربهپذیر باشد.
🔹 طب مدرن و بهداشت مدرن، جزئی از الگوی توسعه است و با مدل اقتصادی و سیاسی و فرهنگی آن، و با زندگی صنعتی، همخوان و هماهنگ است.
🔹 اگر شما بهداشت مدرن را از فناوری مدرن جدا کنید، آیا چیزی باقی میماند؟ آیا میتوانید الگوی بهداشت مدرن را با سطح دانش و فناوری دویست سال قبل تأمین کنید؟ اگر شما مهندسی پزشکی را حذف کنید، حتما یک جایی نقص پیدا میکند. اینها به هم پیوسته هستند. نگاه ساده و بسیط به طب مدرن موجب میشود که در برابر آن مغلوب شویم.
🔹 ما حتماً طرفدار طب اسلامی و بهداشت اسلامی هستیم؛ ولی آن را باید در مقیاس توسعه دنبال کرد؛ در تولید طب اسلامی و الگوی بهداشت اسلامی، متناسب با فضای زندگی خودمان، باید یک طرح جدی و متقن و مقنن و تجربهپذیر داشته باشیم.
🔹 طب اسلامی یک طب سراسر نقلی نیست؛ اسلام منکِر تجربه و مطالعات میدانی و نظری نیست. اما اینکه مطالعات میدانی و آزمونوخطا را قبول دارد، معنایش این نیست که فرآیند تحقیقات را مدیریت نمیکند و زیرساخت تحقیقات را ارائه نمیدهد.»
🔻 من اصلیترین بحرانِ کنونیِ کشورمان را تحقیرشُدگی در برابر غرب میدانم.
«من اصلیترین بحرانِ کنونیِ کشور خودمان را تحقیرشُدگی در برابر غرب میدانم. ما باید جلوی این تحقیرشُدگی را بگیریم.
این اتفاقاتی که در حوزه ارز و دلار و... میافتد، عامل عمدهاش، تحقیرشدگی در مقابل غرب است.» ۹۷/۱/۲۲
☑️ @mirbaqeri
🌳 #مدرسه_علوم_انسانی_اسلامی_صدرا
🌐 @moees_ir
✅✅✅ #رویدادهای_علوم_انسانی
💫حمایت مالی بنیاد#روس از پژوهشهای #دینی
📝بنیاد #مطالعات اسلامی روسیه، در نظر دارد پس از بررسی طرح های دریافتی به برگزیدگان «گرنت پژوهش و نشر ابن سینا»، اهدا کند.
💠به گزارش خبرگزاری #رسا، بنیاد مطالعات اسلامی روسیه، پس از دریافت و بررسی حدود ۵۰ طرح و اثر پژوهشی در قالب «گرنت پژوهش و نشر ابن سینا»، نتایج نخستین دور حمایت خود از این پژوهشها را اعلام کرد.
لازم به ذکر است که بنیاد مطالعات اسلامی پس از یک دهه فعالیت علمی در روسیه، اقدام به اعطای گرنت پژوهشی و نشر ابن سینا کرد تا با اتکا به ظرفیتهای بومی، مطالعات اسلامی در روسیه را توسعه دهد. نخستین دور این گرنت، در نوزدهمین نمایشگاه بینالمللی کتاب نانفیکشن 2017 در مسکو به تاریخ جمعه 10 آذر 1396 اعلام و دریافت درخواستها تا اسفند سال گذشته تکمیل شد.
*گرنت به انگلیسی«Grant» یا وام بلاعوض، بودجهای است که به نهادها، مؤسسات، شرکتها یا افراد اعطا میشود.
اغلب گرنتها برای انجام کار یا پروژه خاصی داده میشوند و درجاتی از گزارشدهی را نیاز دارند. انواع پروژهها (پروژههای عمرانی، فرهنگی، بهداشتی، آموزشی، پژوهشی و…) را میتوان با حمایت گرنتها انجام داد.
«گرنت پژوهشی»، گرنتی است که برای انجام طرح پژوهشی اعطا میشود. معادل فارسی «گرنت پژوهشی»، کلمه «پژوهانه» است. کلمه پژوهانه، واژه مصوب فرهنگستان و به معنای حقالتحقیق است. در گرنتهای پروژهای متقاضی حقیقی یا حقوقی پروپوزال(پیشنهاده پژوهشی) خود را تسلیم نهاد بودجه دهنده میکند
http://www.rasanews.ir/detail/news/561010/27
🌳 #مدرسه_علوم_انسانی_اسلامی_صدرا
🌐 @moees_ir
✅✅✅ #رویدادهای_علوم_انسانی
📝علوم انسانی به دیگر علوم اعتبار می بخشد/باید ذائقه پژوهشی مان را اصلاح کنیم
💫گفت و گوی خبرگزاری #شبستان با حجت الاسلام ابوالفضل ساجدی، مدیر قطب فلسفه دین و استاد حوزه و دانشگاه: اساساً این دیدگاه به طور اساسی غلط است که علوم تجربی را ارجح تر از علوم انسانی بپنداریم. این علوم انسانی است که به علوم دیگر وجهه و اعتبار می بخشد. اصولاً دانش مدیریت کننده علوم تجربی در یافته های علوم انسانی نهفته است.(20/1/97)
🔵با توجه به برنامه ریزی های صورت گرفته در باب ترویج پژوهش های فکری و انسانی، چالش های فراروی این عرصه نظری را در شرایط موجود، در چه مؤلفه هایی می بینید؟
🔹 متأسفانه، می بایست بیان کرد که بحث #پژوهش در سالی که گذشت از منظر ارزش گذاری و تخصیص بودجه مکفی، مورد بی مهری قرار گرفت. این کم لطفی ها سوگمندانه باعث نقص و کاستی در باب مقؤله پژوهش شده است. در باب مسائل و توسعه مباحث دینی و ارزشی نیز بحث عدم تخصیص بودجه مورد نیاز، مراکز علمی دینی و حوزوی ما را با مشکل مواجه کرده است.
متاسفانه در سنوات گذشته اهم اعتبارات پژوهشی و تحقیقی به سمت علوم فنی گسیل شده است و این کارخانجات صنعتی و بعضاً ناکارآمد، بودجه های تحقیقی مملکت را بلعیده اند. یکی از علل این نقصان را می توان در برداشت مردم و جامعه نسبت به علوم دینی تعبیر کرد. مردم تولیدات صنعتی و تکنولوژیکی را بیشتر مورد توجه قرار می دهند تا مباحث ارزشی و اعتقادی.
اساساً این دیدگاه به طور اساسی غلط است که علوم تجربی را ارجح تر از علوم انسانی بپنداریم. این علوم انسانی است که به علوم دیگر وجهه و اعتبار می بخشد. اصولاً دانش مدیریت کننده علوم تجربی در یافته های علوم انسانی نهفته است.
درست است که فرآورده های بهداشتی و صنعتی و غذایی، اهم نیازهای انسانی را برطرف می کنند، اما باید توجه داشت که این مبانی، بدون برنامه ریزی و مدیریت و جهت دهی علوم انسانی، به مسیر صحیح وارد نخواهند شد، بلکه ممکن است در غایت امر برای انسان خطرآفرین و زیانبار نیز شوند.
http://www.shabestan.ir/detail/News/698478
🌳 #مدرسه_علوم_انسانی_اسلامی_صدرا
🌐 @moees_ir
✅✅✅ #پنج_شنبه_ها ⬇️
#گلچین_کانال_های_علوم_انسانی
⭕️ نیاز به فقیه سیاست شناس
🔻ما براي تعيين راهكارها و روشهاي دستيابي به اهداف و ارزشها و از جمله اداره حكومت و جامعه نياز به دو نوع تخصص و فعاليت علمي داريم كه در هر دو زمينه عموم مردم بايد از متخصصان تقليد كنند:
1️⃣تخصص اول به مسايل #فقهي مربوط ميگردد و متأسفانه در زمينه مسايل مستحدثه و مسايل مربوط به حكومت و نحوه اداره جامعه خيلي كم كار شده و تحقيقات اندكي صورت پذيرفته كه نياز جامعه و حكومت را برآورده نميكند. مسلماً گستردگي و پيچيدگي امور حكومتي و سازوكارهاي اداره جامعه ميطلبد كه در ابعاد فقهي تحقيقات گستردهتري انجام پذيرد.
2️⃣تخصص دوم به تشخيص موضوعات و تخصص در زمينه سياست و مباحث اجتماعي و دانشهايي از اين دست مربوط ميشود.
🔻سادهانگاري است كه ما تصور كنيم با استخراج احكام كلي فقهي كار ما به سامان رسيده و وظيفه ما روشن گرديده است؛ چه اينكه تشخيص موضوعاتي كه احكام فقهي بر آنها مترتب ميگردد، خود نيازمند تخصصهاي ويژهاي است.
🔻 به عنوان نمونه تشخيص موضوعات سياسي نيازمند تخصص در مسايل سياسي است و در اينجا از كسي بايد تقليد كرد كه در مسايل #سياسي متخصص باشد و در اينجا نظر هر فقيهي معتبر نيست و ما نميتوانيم به نظر فقيهي كه سياستمدار نيست عمل كنيم، بلكه اگر فقيهي سياستمدار بود رأي و نظر او در مسايل سياسي معتبر است.
◀️منبع: نقش تقلید در زندگی انسان ص92
#علامه_مصباح_یزدی
✅ گلچینی از کانال ⬅️
https://t.me/joinchat/AAAAADwNrAawvyhGvC1YfQAAAAADwNrAawvyhGvC1YfQ.
🌳 #مدرسه_علوم_انسانی_اسلامی_صدرا
🌐 @moees_ir
✅✅✅ #پنج_شنبه_ها ⬇️
#گلچین_کانال_های_علوم_انسانی
❓نقش دولتها و حكام در تمدنسازی و جهتگیری جوامع چیست؟ اين عامل با سبك زندگي چه نسبتي برقرار ميكند؟
🔻حكومتها و دولتها در تمدنسازي و (به تبع آن) سبك زندگي نقش بسیار مؤثري داشتند و دارند. با نگاهی به تاريخ جهان درمييابيم كه حكومتها و دولتها نقش پررنگی در #تمدن_سازي يا تمدنسوزي ایفا کردهاند.
🔻 به عنوان مثال، در تاريخ اسلام، دولت آل بويه، سامانيان، بخشي از دولت صفويه و بخشي از دولت عثماني در تمدنسازي نقش داشتند. اما سلجوقيان در #تمدن_سوزي نقش داشتند؛ نزاع فرقهاي درست ميكردند، قتلعام به راه ميانداختند و با مردم مدارا نميكردند.
🔻همچنین در دوران قبل از اسلام، میتوان دورهی هخامنشينان را با #ساسانيان مقايسه كرد. در دورهی ساسانيان، مخصوصاً در مقاطع پاياني اين سلسله، مردم در رنج و عذاب بسیاری به سر ميبردند؛ دولت به مردم ظلم ميكرد و طبيعتاً تمدني نیز شكل نميگرفت. اما در دورهی #هخامنشينان، عدالت و توحيد محوريت داشت؛ ارزشهاي اخلاقي به عنوان اصول راهبردي دولت به ویژه در زمان زمامداری كوروش و داريوش، پذيرفته شده بود. از این رو، در اين دولتها تمدنسازي به چشم میخورد. پس دولتها نقش بسیار بسزایی در تمدنسازي یا از بين بردن تمدنها ایفا میکنند.
🔻 اساساً نوع حرف زدن مسئولان، ادبيات، كردار، رفتار، منش و كنش آنها حتي با مخالفان، در تربيت جامعه به شدت تأثيرگذار است. بنابراين اول اینکه حكومتها و دولتها در تمدنسازي و تمدنسوزي در طول تاريخ نقش داشتند و خواهند داشت. دوم اینکه روش آنها در سبك زندگي مردم هم خيلي مؤثر است.
#خسروپناه
✅ گلچینی از کانال ⬅️
@khosropanah_ir
🌳 #مدرسه_علوم_انسانی_اسلامی_صدرا
🌐 @moees_ir
✅ #زندگینامه_دکتر_خسرو_باقری
💠دکتر خسرو باقری (زاده ۱۳۳۶ تهران) استاد دانشگاه تهران است. زمینه های تخصص وی فلسفه آموزش و پرورش، فلسفه شناخت و روان و تربیت دینی است.دکتر خسرو باقری، استاد دانشگاه تهران، درجه دکتری در فلسفه تعلیم و تربیت را از دانشگاه نیو ساوت ولز استرالیا دریافت کرد. دوره کارشناسی را در دانشگاه علامه و ارشد را در دانشگاه تربیت مدرس به اتمام رساند.
🔷زمینه های پژوهشی مورد علاقه
1⃣ فلسفه تعلیم وتربیت اسلامی
که در این زمینه در مباحث زیر به پژوهش و تحقیق می پردازد: روششناسی در مطالعات تربیتی در متون اسلامی، بررسی متون اسلامی در مباحث تربیتی، بررسی فلسفة تعلیم و تربیت در جمهوری اسلامی ایران،مواجهه تعلیم و تربیت اسلامی با چالشهای معاصر.
2⃣علم دینی
که در این زمینه در مباحث زیر به پژوهش و تحقیق می پردازد: نقد و بررسی رویکردها در رابطه علم و دین
بررسی رابطه دین اسلام با علوم انسانی و تجربی. صاحبنظر در این زمینه و رویکرد تأسیسی از نظریات ایشان می باشد.
3⃣ فلسفه تعلیم وتربیت جدید
که در این زمینه در مباحث زیر به پژوهش و تحقیق میپردازد: بررسی دیدگاههای جدید در فلسفه تعلیم و تربیت، روششناسی در فلسفة تعلیم و تربیت.
4⃣ فلسفه روانشناسی
که در این زمینه در مباحث زیر به پژوهش و تحقیق می پردازد: نگاهی به روانشناسی جدید از منظر فلسفه علم، بررسی زیرساختهای فلسفی نظریه های روانشناسی.
5⃣ فلسفه برای کودکان
که در این زمینه در مباحث زیر به پژوهش و تحقیق می پردازد: بررسی رویکردهای معاصر در حوزه فلسفه برای کودکان، جستجوی راههای نوین در این عرصه.
6⃣ فلسفه علم
📚 برخی از آثار ایشان:
الگوی مطلوب آموزش و پرورش در جمهوری اسلامی ایران
نگاهي دوباره به تربيت اسلامي
روان شناسي كودكان محروم از پدر، آدامز، میلز، شِرِف، ترجمه خسرو باقری
خويشتن از هم گسيخته: مطالعه وجودگرایانه در باب سلامت ذهن و جنون، رونالد دیوید لنگ، ترجمه خسرو باقری
🌳 #مدرسه_علوم_انسانی_اسلامی_صدرا
🌐 @moees_ir
✅ دکتر خسرو باقری
#علم_دینی بی شاخ و دم
1. علم دینی بر دو نوع است: شاخ و دم دار و بی شاخ و دم. اولی نیز خود بر دو گونه است، گونه بلند شاخ و گونه دراز دم!
2. علم دینی بلندشاخ بر هر علم غیر دینی حمله کرده و آن را از دم شاخ می گذراند.
3. علم دینی دراز دم نیز خوش خدمت است و برای اربابان خود دم تکان می دهد.
4. اما علم دینی بی شاخ و دم؛ در کنار علم های غیر دینی به شکلی مسالمت آمیز در مرتع حقیقت می چرد، تفاوت آنها در این است که هر علم علفی می خورد که به دهان خودش شیرین است. علم ها همه از حقیقت پروار می شوند و هر علم عطر و طعم خاص خود را دارد. کسی که مشابهت های این دو را دیده اما تفاوت ها را نمی بیند هنوز به دو راهی مورد اشاره راسل نرسیده است، جایی که وی می گوید:
"موش های آمریکایی وقتی در ماز بر سر دو راهی قرار می گیرند نگاه می کنند روانشناس در کدام راه غذا می ریزد، اما موش های آلمانی می نشینند و می اندیشند که از کدام راه باید رفت. "
@Khosrowbagheri
🌳 #مدرسه_علوم_انسانی_اسلامی_صدرا
🌐 @moees_ir
✅✅✅#رویدادهای_علوم_انسانی
📝ناکارآمدی #لیبرالیسم به عنوان مبنای یک #تمدن انسانی
💠نظام لیبرال ـ دموکراسی از آنجا که بر اهواء و آرای سرگردان و بی هدف توده ها استوار است، نتیجه ای جز سردرگمی و در بهترین شکل آن دیکتاتوری اکثریت و توده ها و در شکل رایج آن دیکتاتوری صاحبان سرمایه و تبلیغات را نمی دهد.
💫به گزارش #طلیعه، تضاد اصلی در منطق آزادی از نظر اسلام، میان لیبرالیسم و تفکر دینی است و نه میان دموکراسی و دین. این مهم ترین مغالطه دوران مدرنیته است که لیبرالیسم را به عنوان دموکراسی به فکر و روح بشر تزریق می کنند حال آنکه دموکراسی به عنوان شیوه ای معقول برای کسب مقبولیت اجتماعی و سیاسی نه تنها با اندیشه دینی ناسازگار نیست بلکه می توان گفت شرط ضروری برای موفقیت و کارامدی هرگونه فلسفه سیاسی و اجتماعی است، حال آنکه لیبرالیسم که تنها در بخشی ازدعاوی خود با دموکراسی هم پوشانی دارد، در قسمت عمده ای از مطالبات خود به کلی با تفکر سعادت محور و فضیلت اندیش مغایر است.
آنچه که در کلام پوپر به عنوان آموزه محوری اخلاق #کانتی به آن اشاره شده، انتقادی مشابه ادعای اصالت فرد دیگرخواه پوپری بر آن وارد است زیرا تا زمانی که برای فضیلت به عنوان حقیقتی وجودی در انسان مبنایی هستی شناسانه ای قائل نشویم – امری که فلسفه کانت به طور جدی و به کلی از فقدان آن رنج می برد و کانت به صراحت آموزه «من استعلایی» خود را فاقد خصیصه متافیزیکی معرفی می کند، در این صورت دعوت به فضیلت گرایی اخلاقی، یک آرزوی خیال پرورانه غیرواقعی است که به هیچ وجه نمی تواند منطقا موجبی برای عمل اخلاقی و خلاف امیال انسانی در فرد شود؛ کما اینکه فلسفه اخلاقی کانت نیز هرگز توفیقی در صحنه های اجرایی اخلاق انسانی نصیب بشریت نکرده است.
http://www.talie.ir/%d9%86%d8%a7%da%a9%d8%a7%d8%b1%d8%a2%d9%85%d8%af%db%8c-%d9%84%db%8c%d8%a8%d8%b1%d8%a7%d9%84%db%8c%d8%b3%d9%85-%d8%a8%d9%87-%d8%b9%d9%86%d9%88%d8%a7%d9%86-%d9%85%d8%a8%d9%86%d8%a7%db%8c-%db%8c%da%a9/
🌳#مدرسه_علوم_انسانی_اسلامی_صدرا
🌐 @moees_ir
✅✅✅#رویدادهای_علوم_انسانی
📝ناکارآمدی #لیبرالیسم به عنوان مبنای یک #تمدن انسانی
💠نظام لیبرال ـ دموکراسی از آنجا که بر اهواء و آرای سرگردان و بی هدف توده ها استوار است، نتیجه ای جز سردرگمی و در بهترین شکل آن دیکتاتوری اکثریت و توده ها و در شکل رایج آن دیکتاتوری صاحبان سرمایه و تبلیغات را نمی دهد.
💫به گزارش #طلیعه، تضاد اصلی در منطق آزادی از نظر اسلام، میان لیبرالیسم و تفکر دینی است و نه میان دموکراسی و دین. این مهم ترین مغالطه دوران مدرنیته است که لیبرالیسم را به عنوان دموکراسی به فکر و روح بشر تزریق می کنند حال آنکه دموکراسی به عنوان شیوه ای معقول برای کسب مقبولیت اجتماعی و سیاسی نه تنها با اندیشه دینی ناسازگار نیست بلکه می توان گفت شرط ضروری برای موفقیت و کارامدی هرگونه فلسفه سیاسی و اجتماعی است، حال آنکه لیبرالیسم که تنها در بخشی ازدعاوی خود با دموکراسی هم پوشانی دارد، در قسمت عمده ای از مطالبات خود به کلی با تفکر سعادت محور و فضیلت اندیش مغایر است.
آنچه که در کلام پوپر به عنوان آموزه محوری اخلاق #کانتی به آن اشاره شده، انتقادی مشابه ادعای اصالت فرد دیگرخواه پوپری بر آن وارد است زیرا تا زمانی که برای فضیلت به عنوان حقیقتی وجودی در انسان مبنایی هستی شناسانه ای قائل نشویم – امری که فلسفه کانت به طور جدی و به کلی از فقدان آن رنج می برد و کانت به صراحت آموزه «من استعلایی» خود را فاقد خصیصه متافیزیکی معرفی می کند، در این صورت دعوت به فضیلت گرایی اخلاقی، یک آرزوی خیال پرورانه غیرواقعی است که به هیچ وجه نمی تواند منطقا موجبی برای عمل اخلاقی و خلاف امیال انسانی در فرد شود؛ کما اینکه فلسفه اخلاقی کانت نیز هرگز توفیقی در صحنه های اجرایی اخلاق انسانی نصیب بشریت نکرده است.
http://www.talie.ir/%d9%86%d8%a7%da%a9%d8%a7%d8%b1%d8%a2%d9%85%d8%af%db%8c-%d9%84%db%8c%d8%a8%d8%b1%d8%a7%d9%84%db%8c%d8%b3%d9%85-%d8%a8%d9%87-%d8%b9%d9%86%d9%88%d8%a7%d9%86-%d9%85%d8%a8%d9%86%d8%a7%db%8c-%db%8c%da%a9/
🌳#مدرسه_علوم_انسانی_اسلامی_صدرا
🌐 @moees_ir
✅✅✅ #پنج_شنبه_ها ⬇️
#گلچین_کانال_های_علوم_انسانی
🔸#شیخ_بهایی یک عالم دین است که سی و چهارمین #زعیم_شیعه و نائب امام عصر(عج) از میان ۶۱ زعیم شیعه تا به امروز بوده است و علاوه بر علوم دینی، در ریاضی، معماری، مهندسی، ادبیات، سیاست، مدیریت، فقه و... تبحّر داشته است؛ مقیاس علمی ایشان را با فارغالتحصیلان فعلی دانشگاه قیاس کنید. تخصص و اشراف همه جانبهی شیخ بهایی بر علوم، حاصل چه چیزی جز درجهی اعلی #حکمت ایشان میتواند باشد؟
📷 http://llink.ir/8307
🔸حکیم کسی است که در پیمودن درجات علم و معرفت، هرچه بالاتر رود، خوف او از خدا بیشتر بشود. زیرا خودش را بیشتر در محضر خدا میبیند و معصیت نمیکند. حکمت، خاص #مؤمن است؛ تا مؤمن نشویم، راه به حکمت نخواهیم برد! در روایتی از امام علی(ع) آمده است که: «الحكمة ضالة المؤمن» «حکمت، گمشدهی #مؤمن است.» گام نخست در نیل به حکمت، #تزکیه است.
🔸تفاوت حکمیمپروری از دکترپروری در خوف از خدا است که رسولالله(ص) فرمودند: «رأس الحكمة مخافة الله عزّوجلّ» یعنی همان نسبتی که سر انسان با بدن او دارد، خوف از خدا در حکمت دارد. اگر علم در دست فردی با آلودگی اخلاقی توسعه پیدا کند، همچون شمشیریست که در کف زنگی مست باشد.
🔹اگر نظام دانشگاهی امروز، عاجز از پرورش ابن سیناها و خواجه نصیرها و شیخ بهاییهاست؛ علت مهم این است که حکیم نمیپروراند که به خوف از خدا بینجامد. در تمام علوم دانشگاهی، میشود به اعلیترین درجات رسید ولی آلودگی اخلاقی هم داشت.
🔸#امام_خامنه_ای - ۱۳۷۰/۱۱/۱۵
💬 «بعضی به غلط خیال میکنند که #علم_گرایی با #دین_گرایی نمیسازد... اینها کور خواندهاند و اشتباه میکنند؛ این دو با هم هیچ منافاتی ندارند؛ زیرا دین اگر دین اسلام است، دینی است که انقلاب میکند... و به علم دعوت میکند.»
❇️ علت اینکه مسلمانان توانستند برای مدت چند قرن متمادی به چنان اوج علمی دست یابند که از فارابی و خوارزمی و ابن سینا و تا شیخ بهایی و خواجه نصیر عرضه کنند، توجه دین مبین اسلام به علم و معرفت بود؛ علمی توأم با تزکیهی نفوس که: «ویُزَکّیهِم وَ یُعَلِّمُهُمُ الکِتبَ وَ الحِکمَة»
❇️هر در که زدم، صاحب آن خانه تویی تو//هر جا که روم، پرتو کاشانه تویی تو
❇️در میکده و دیر که جانانه تویی تو//مقصود من از کعبه و بتخانه تویی تو
✅مقصود تویی، کعبه و بتخانه بهانه... «شیخ بهایی»
#حسن_عباسی
✅ گلچینی از کانال ⬅️
@Hasanabasi_students
🌳 #مدرسه_علوم_انسانی_اسلامی_صدرا
🌐 @moees_ir
✅ #زندگینامه_دکتر_موسی_نجفی
🔷مرتبه علمی: استاد ـ پایه 22
🔷مدارک تحصیلی
•کارشناسی علوم سیاسی، دانشکده حقوق و علوم سیاسی، دانشگاه تهران – 1366
•کارشناسی ارشد علوم سیاسی، دانشکده حقوق و علوم سیاسی، دانشگاه تهران – 1370
•دکترای تخصصی علوم سیاسی (گرایش اندیشه سیاسی)، تهران، پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی1379
•عنوان پایان نامه کارشناسی ارشد: اندیشه سیاسی در عصر مشروطیت ایران
•عنوان پایان نامه دکتری: مراتب ظهور فلسفه سیاست در متون فرهنگ و تمدن اسلام
🔷سوابق فعالیتها
•عضو سابق هیئت علمی گروه آموزشی علوم سیاسی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران،
•مدیر گروه اندیشه سیاسی دانشکده الهیات و فلسفه دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران
•رئیس پژوهشکده اندیشه سیاسی و تمدن اسلامی
•مدیر گروه دوره دکترای علوم سیاسی با گرایش مسائل ایران در موسسه پژوهشی و آموزشی امام خمینی (ره) قم
🔷آثار قلمی منتشر شده
•نظریه پردازی
•کتب تألیفی
•مجموعه تحقیقی – تخصصی
•تصحیح متون
•مقاله
•جزوات درسی دانشگاهی
•سمینارهای دانشگاهی
•راه اندازی دوره های تحقیقی - پژوهشی و آموزشی
📚برخی از کتب تالیفی
•تمدن رضوی: مؤلفه های تمدن ساز در مکتب سیاسی امام رضا (ع)
•فلسفه تحویل تاریخ در شرق و غرب تمدن اسلامی،
•اندیشه تحریم و خودباوری، تحلیل متون و اسناد تاریخی اقتصاد مقاومتی در تحولات سیاسی ایران،
•کتاب اندیشه تحریم در تاریخ سیاسی ایران،
•کتاب بنیاد فلسفه سیاسی در ایران عصر مشروطیت،
و...
🌳 #مدرسه_علوم_انسانی_اسلامی_صدرا
🌐 @moees_ir
✅✅✅ #نخبگان_چه_می_گویند؟
✔️✔️در کجای تاریخ ایستاده ایم
❓❗️❗️صورت مسئله غلط!! و جوابهای ما؟
🔻🔺🔻وقتی از تقابل و جبهه بندی و یا حتی کمتر از آن از نوعی رقابت و زور آزمایی بین ما و غرب مدرن سخن گفته میشود ، بایستی بگوئیم همه این موارد به درجات و با شدت و ضعف میتواند به دو نوع مواجهه و یا رقابت "آشکار و پنهان" و یا "سریع و فرسایشی " تقسیم گردند ۰ اینکه یک انقلاب دینی غیر غربی (شما بخوانید ضد غربی) در مراحل رشد خود در کدام منزل ایستاده است ؟ و منازل قبلی و بعدیش کجاست ؟و در ارتباط و حتی مواجهه با غیر خودش چه نسبتی میخواهد برقرار کند ، پرسش و یا پرسش هایی است که برنامه ریزان استراتژیست و مدیران ارشد، لااقل دورنمایی از آن را بایستی ترسیم کنند۰
🔻🔺🔻متاسفانه در انتخابات سال گذشته برای تعیین عالی ترین سطوح اجرایی کشور کسی حتی زحمت ترسیم چنین خط مش و افقی را هم بخود راه نداد؛ شاید بیشترین عدم توجه به این امر مهم از اینجا ناشی می شود که برخی مسئولین کشور فراموش می کنند ، مدیران کشوری هستند که پرچم دار انقلابی بزرگ است و این تحول در مراحل رشد خود کشور را در شرایطی ویژه قرار داده است۰
🔻🔺🔻علیرغم این دورنما ، متاسفانه برای این شرایط جنگ فرسایشی نه برنامه ای دارند ، نه به الزامات چنین جنگی واقفتد ، نه استعداد سازماندهی استعدادها و تواناها را دارند ، نه هوش فهم شرایط و مدیریت کارآمد را ؛ از طرفی میدانیم به موازات بر نامه های اصلی که لازمه چنین شرایطی هست عملا توجهی ندارند ؛ اهم این برنامه ها عبارتتد از : انقلاب فرهنگی ، اقتصاد مقاومتی ، تحول علوم انسانی و تمدن نوین اسلامی ، سبک زندگی اسلامی ، هویت ملی و نسبت ما با ابعاد مختلف تجدد و غرب و تمدن ناشی از آن ۰
🔻🔺🔻مدیران اجرایی و حتی برنامه ریزان ارشد ایران معاصر، آیا صرفا با داشتن یک خط ریش و یک یقه بسته و چند آداب ظاهری ساده میتوانند از پرسش های مهم مطرح شده خود را جدا ببینند ؟!
✳️🔰🔰راستی از نظر برنامه ریزان ارشد ، ما در کجای تاریخ ایستاده ایم؟ و آیا چنین پرسش و یا پرسش هایی اصولا برای آنها معنا و مفهومی دارد؟ ختم کلام آنکه بسیار تفاوت می کند دیدگاه و عملکرد کسانی که دوره و زمانه را دوران "اعتلا و تمدن" می دانند با کسانی که فکر می کنند در عصر "انحطاط و اضمحلال " زندگی می کنند۰
🆔 @drmousanajafi
🌳 #مدرسه_علوم_انسانی_اسلامی_صدرا
🌐 @moees_ir
✅✅✅ #رویدادهای_علوم_انسانی
💎 رهبر انقلاب : #فلسفه باید در حوزه علمیه قم و حوزه علمیه تهران، رواج پیدا کند
⭕️ بیانات #رهبرمعظم انقلاب اسلامی در دیدار دستاندرکاران همایش حکیم تهران (نکوداشت مرحوم آقاعلی مدرس #زنوزی) که در تاریخ ۳ اردیبهشت ۹۷ برگزار شده بود، صبح امروز در محل این همایش منتشر شد.
🔸 حضرت آیت الله العظمی خامنهای در این دیدار با ابراز خرسندی از رونق علوم عقلی در حوزههای علمیه پس از انقلاب اسلامی، نقادی و نوآوری را موجب ترویج و اعتلاء این شاخه از علوم برشمردند و افزودند: از خصوصیات برجسته مرحوم آقاعلی زنوزی همین روحیه نقادی و بیان حرف نو در علوم عقلی است و اینگونه بزرگداشتها صرفاً بزرگداشت یک شخص نیست بلکه در واقع تکریم و ترویج یک جریان فکری و اندیشهورزی است.
🔸 ایشان با یاد کردن از برخی بزرگان فلسفه و تأکید بر لزوم شناساندن شخصیت و آراء آنان به جامعه علمی، اهمیت تدوین خلاصهای قابلفهم از نظرات فلسفی و عمیق این بزرگان را یادآور شدند و گفتند:
دعوت جوانان به علوم عقلی و توجه حوزههای علمیه به علوم عقلی و بویژه فلسفه بسیار مهم است.
🔸 رهبر انقلاب اسلامی افزودند:
حذف فلسفه از حوزه علمیه قم موجب خواهد شد افرادی سطحی و کمعمق، متصدی تبیین و تدریس این علم شوند، بنابراین فلسفه باید در حوزه علمیه قم و همچنین حوزه علمیه تهران که روزگاری مرکز فلسفه بوده است، رواج پیدا کند.
🔸 ایشان همچنین از مدرسان فلسفه و مجمع عالی حکمت اسلامی و حضرات آیات #جوادی_آملی، #سبحانی و #مصباح_یزدی که هدایت و نظارت بر این مجمع را برعهده دارند، تقدیر و تشکر کردند.
⭕️ پ ن:
به راستی آیا زمان آن نرسیده که حوزه علمیه این فرمان ( فلسفه باید در حوزه ها رواج پیدا کند) ولی فقیه را عملی کند؟! ...
این دستور بارها و در سال های متمادی از ایشان صادر شده است ...
✅ @feghheakbar
🌳 #مدرسه_علوم_انسانی_اسلامی_صدرا
🌐 @moees_ir