○اگر #تو عید همایون به عهد بازآیی
○بخیلم ار نکنم خویشتن به قربانت
🍀عید قربان مبارک باد 🍀
@mohamad_hosein_tabatabaei
□○" فضيلت نيكويى "○□
□نيكى و خدمت به خلق و برآوردن آرزوهای مردمان و مقدم شمردن دیگران بر نفس خویشتن جزءِ شرايطىست که برای رسیدن به مقام نیکویی لازم است، بهخصوص اگر آدمی آنچه را که خود دوست میدارد و نیاز دارد به دیگران هدیه کند، مُهر و نشان نيكويى را خواهد يافت زيرا معلوم است كه نيكويى را بيش از خود دوست دارد و مقام نيكويى همين است كه آدمى فضيلت نيكويى را بيش از هر چيز طالب باشد و حتى نظر به پاداش و جزاى آن نداشته باشد و نفس آن نيكويى را از هر پاداش برتر داند.
□○برگرفته از كتاب " در صحبت قرآن "
به قلم حسین الهی قمشه ای○□
@mohamad_hosein_tabatabaei
□حاجی که در مراسم حج در روز عید قربان در مِنیٰ گوسفند میکشد و سر میتراشد، معنایش این است که خدایا نفسم را کشتم و ذلّت عبودیت تو را بر عزّت دنیا ترجیح دادم و به جان خریدم، چون ذلّت عبودیت تو از عزّت همهی ماسوای تو بیشتر میارزد. این کار یعنی خدایا من میخواهم تنها بندهی تو باشم.
□مرحوم حاج اسماعیل دولابی□
□●مصباح الهدی
تٱلیف استاد مهدی طیّب ●□
@mohamad_hosein_tabatabaei
□○" صورت پرستی "○□
□مردمی که ایمان را در ظواهر و صورتهایی خلاصه می کنند خواهند که به لقب مؤمن آراسته شوند بی آنکه جوهر ایمان در ایشان متمکّن گردد، بی آنکه دست از ظلم و جور و حرص و آز و فریب و نیرنگ بردارند. جهد در راه خدا سهل کاری نیست، اما عمارت مسجد سهل است و نام و شهرت می آورد و اعتبار کسب می کند و شخص بدان اعتبار بر قدرت و ثروت خود می افزاید. نماز را می خواند اما نیاز کس را بر نمی آورد، روزه را می گیرد و درمانده ای را نان و چاشت نمی دهد.
صورت پرستی اغلب نوعی ایمان گریزی و فرار از مسئولیتهای انسان شدن و مسلمان شدن است.
□○برگرفته از کتاب " در صحبت قرآن "
در تفسیر آیه ۱۹ سوره توبه
به قلم حسین الهی قمشه ای○□
@mohamad_hosein_tabatabaei
□عید قربان، عید دل بریدن و دست کشیدن از بزرگترین دلبستگی ها به عشق حضرت رحمان، عید تسلیم مطلق در برابر حضرت یزدان، عید عروج به قله عبودیت حضرت سبحان، عید طی شدن چهله کلیمیه و نیل به دیدار حضرت جانان، عید امامت ابراهیم و ابراهیمیان، بر شما مبارک باد.نصیبتان از برکات این عید بزرگ افزون باد.
#یاعلی
#بندگی_خدا_روزیتون
کیش مهر (درمحضر علامه طباطبایی)
آیات 7-9 آل عمران ، قسمت اول بخش ششم1⃣ ● بررسى معناى ((تأويل )) در آيات قرآنى و اقوالى كه در اين ب
آیات 7-9 آل عمران ، قسمت اول
بخش ششم2⃣
●بررسی معنای (( تاویل )) در آیات قرآنی و اقوالی که در این باره گفته شده است
این بود آن معنائی که این گروه از مفسرین برای تاویل همه قرآن کردند، و لیکن این معنا با ظاهر آيه سازگار نيست ، چون اولا، ظاهر آن اين است كه تأويل امرى است خارجى و اثرى است عينى كه مترتب مى شود بر عمل خارجى مسلمانان كه همان ايفاى كيل و اقامه وزن باشد، نه امر تشريعى ، كه جمله ((و اوفوا الكيل اذا كلتم و زنوا))... متضمن آن است .
ترجمه تفسير الميزان جلد 3 صفحه : 37
پس تأويل امرى است خارجى كه مرجع و مال امر خارجى ديگر است ، نه مرجع و مال كلام خدا، بنابراين توصيف آيات كتاب خدا به اين كه اين كلام تأويل دارد، چون حكايت مى كند از معانى خارجى ، توصيف آيات نيست ، بلكه توصيف متعلق آيات است ، در انشائيات قرآن كه عمل مسلمين باشد و در اخبارياتش كه معانى خارجيه است .
و ثانيا، گو اين كه تأويل مرجعى است كه صاحب تأويل به آن بازگشت دارد اما بازگشت در اينجا به معناى خاصى است ، و هر بازگشتى تأويل نيست ، مثلا كارمند يك اداره درامور ادارى به رئيس مراجعه مى كند ولى اين مراجعه را تأويل نمى گويند.
پس تأويل مراجعه خاصى است ، نه مطلق مراجعه ، به دليل اين كه در آيات زير در مورد مراجعه خاص استعمال شده ، خضر به موسى (عليهما السلام ) مى فرمايد: ((سانبئك بتأويل ما لم تستطع عليه صبرا)).
و نيز مى فرمايد: ((ذلك تأويل ما لم تسطع عليه صبرا)) و آنچه خضر به موسى خبر داد صورت و عنوان كارهايى بود كه در مورد كشتى و ديوار و پسر بچه انجام داد، موسى (عليه السلام ) از آن صورتها و عناوين بى خبر بود، و به جاى آن صورتها و عناوينى ديگر تصور كرده بود، عناوينى كه با عقلش وفق نمى داد، و وادارش مى كرد با بى طاقتى هر چه بيشتر اعتراض كند، كه قرآن كريم اعتراض هايش را به ترتيب در سوره كهف آيه 71 و آيه 77 و آيه 74 حكايت كرده است .
صورتى كه موسى (عليه السلام ) از سوراخ كردن كشتى تصور كرده بود اين بود كه خضر مى خواهد اهل كشتى را غرق كند، پرسيد: ((اخرقتها لتغرق اهلها لقد جئت شيئا امرا)).
و صورتى كه از چيدن ديوار تصور كرده بود اين بود كه مى خواهد مزدى بگيرد، و به اصطلاح سور و ساتى فراهم كند، و وقتى ديد مزد نگرفت پرسيد: ((لو شئت لتخذت عليه اجرا)).
ترجمه تفسير الميزان جلد 3 صفحه : 38
و صورتى كه از كشتن آن پسر بچه تصور كرده بود اين بود كه وى مردى آدم كش است ، و از اين عمل لذت مى برد، لذا پرسيد: ((اقتلت نفسا زكيه بغير نفس ؟ لقد جئت شيئا نكرا)).
و تأويلى كه خضر براى كارهاى خود ذكر كرد اين بود كه گفت : ((اما السفينه فكانت لمساكين يعملون فى البحر فاردت ان اعيبها و كان وراءهم ملك ياخذ كل سفينه غصبا، و اما الغلام فكان ابواه مؤمنين فخشينا ان يرهقهما طغيانا و كفرا، فاردنا ان يبدلهما ربهما خيرا منه زكوه و اقرب رحما، و اما الجدار فكان لغلامين يتيمين فى المدينه و كان تحته كنز لهما، و كان ابوهما صالحا فاراد ربك ان يبلغا اشدهما و يستخرجا كنزهما رحمة من ربك )).
و منظورش از تأويل در اين آيات همانطور كه ملاحظه مى كنيد برگشت هر كارى به صورت و عنوان واقعى خويش است همانطور كه زدن كودك به تاديب بر مى گردد، و زدن رگ و خون گرفتن به غرض معالجه بر مى گردد.
ولى در جمله : ((زيد آمد)) نمى توان گفت كه تأويل آن آمدن زيد در خارج است .
قريب به همين معنا، تأويلهايى است كه در چند جاى داستان يوسف آمده .
يكجا فرموده : ((اذ قال يوسف لابيه يا ابت انى رايت احد عشر كوكبا، و الشمس و القمر رايتهم لى ساجدين )) و در جاى ديگر فرموده : ((و رفع ابويه على العرش و خروا له سجدا و قال يا ابت هذا تاءويل روياى من قبل ، قد جعلها ربى حقا)).
ترجمه تفسير الميزان جلد 3 صفحه : 39
در آغاز داستان از يوسف (عليه السلام ) حكايت مى كند كه به پدر بزر گوارش گفت : ((پدر جان در خواب يازده ستاره و خورشيد و ماه را مى بينم كه دارند برايم سجده مى كنند)) و در آخر داستان حكايت مى كند كه : ((پدر و مادرش را بر تخت سلطنت جاى داد، پدر و مادر و برادران در برابرش سجده كردند، آنوقت به پدرش گفت : پدر جان اين بود تأويل آن خوابى كه من قبلا ديده بودم ، پروردگارم آن رويا را صادق و محقق ساخت )).
كه در اين مورد سجده كردن والدين و برادران يوسف براى او تأويل رويايش خوانده شده ، و اين رجوع از قبيل رجوع مثال به ممثل است.
#تفسیر_المیزان
#سوره_آل_عمران
#علامه_طباطبایی_ره
🔹🔶🔸🔷🔹🔶🔸🔷🔹🔶🔸
🔹💠کانال کیش,مهر💠🔹
🔺درمحضرعلامه طباطبایی ره🔺
▶️: https://telegram.me/mohamad_hosein_tabatabaei
#حديث
□امام حسين عليه السّلام فرمودند: ما كسانى هستيم كه علم قرآن، و بيان آنچه در آن است، نزد ماست، و آنچه در نزد ماست نزد هيچيك از آفريدگان خدا نيست، زيرا ما محرم راز خداييم.
□نَحْنُ الّذِينَ عِنْدَنَا عِلْمُ الْكِتَابِ وَ بَيَانُ مَا فِيهِ وَ لَيْسَ عِنْدَ اَحَدٍ مِنْ خَلْقِهِ مَا عِنْدَنَا لاَِنّا اَهْلُ سِرّ اللّهِ.
□بحارالانوار ، ج ٤٤، ص ١٨٤□
@mohamad_hosein_tabatabaei
□اهل بیت علیهم السّلام کشتیهای الهیاند و در دریای متلاطم دنیا مایهی نجات ما میباشند. کُلُّنا سُفُنُ النَّجَاةِ: همهی ما اهل بیت کشتیهای نجاتیم. اگر قدر این نعمت را ندانیم، خدای حکیم ما را از کشتی تسلیم و رضای اهل بیت علیهم السّلام به دریای ابتلائات دنیوی میاندازد و وقتی طعم تلخ غوطهور شدن در دنیا و جدایی از اهل بیت علیهم السّلام را چشیدیم، دوباره ما را به این کشتی نجات باز میگرداند. آنوقت قدر نعمت محبّت و ولایت اهل بیت علیهم السّلام را خواهیم دانست و دیگر تکانهای ناشی از امواج ابتلائات دنیوی ما را بیقرار و ناآرام نمیکند.
□مرحوم حاج اسماعیل دولابی□
□○مصباح الهدی
تٱلیف استاد مهدی طیّب○□
@mohamad_hosein_tabatabaei
□●" اعجاب هنر "●□
□موزه ها و نمايشگاههای هنرى جهان همه شرح حيرت و اعجاب هنرمندان بزرگ در اطوار و تجلياتِ آن زيباى مطلق است كه دانسته يا نادانسته معشوق همهٔ جهانيان است. و اگر جمال طبيعت را سلام خداوند به آدميان دانيم توان گفت كه شعر شاعران و هنر هنرمندان پاسخى بدان سلام است.
□●برگرفته از كتاب "در صحبت حافظ"
به قلم حسین الهی قمشه ای●□
@mohamad_hosein_tabatabaei
□○" كعبه عشاق "○□
□به کعبه رفتم و آنجا هوای کوی تو کردم
جمال کعبه تماشا به یادِ روی تو کردم
شِعار کعبه چو دیدم سیاه، دست تمنا
دراز جانب شَعرِ سياهِ موى تو كردم
چو حلقه درِ كعبه به صد نياز گرفتم
دعاى حلقه گيسوى مشكبوى تو كردم
نهاده خلق حرم سوى كعبه روى عبادت
من از ميان همه روى دل بهسوى تو كردم
مرا به هیچ مقامی نبود غیر تو نامی
طواف و سعی که کردم به جستجوی تو کردم
به موقف عرفات ایستاده خلق دعا خوان
من از دعا لب خود بسته گفت و گوی تو کردم
فتاده اهل مَنی در پی مُنا و مقاصد
چو "جامى" از همه فارغ من آرزوى تو كردم
#جامى
□غزلیات جامى از نقطه هاى اوج
غزل سرايى در ادب پارسى است؛
عرفان عاشقانه در آن موج مى زند
و آكنده از هم آهنگى و زيبايى متعالى است.
□مُنا به معنى آرزو است
و اشارتى است كه عامه مردمان
از اين سفر الهى
در پى هواهاى نفسانى خويشند
به گرد يار نمى گردند
و در راه او سعى نمى كنند
به صورت ها سخت وابسته اند
و از سيرت انبيا و اوليا دور افتاده اند
شمارش ها را نگه مى دارند
اما خواست معشوق را
كه عشق به مردمان
و خدمت به ايشان است
در شمار نمى آورند:
□حاجى عاقل طواف چند کند، هفت بار
حاجى ديوانه ام، من نشمارم طواف
#مولانا
□من خواستم بتخانه دل كعبه سازم
عشقا تو باز اين كعبه را بتخانه كردى
خلقى به دور خانه مشغول طوافند
ما را اسير عشق صاحبخانه كردى
#مهدی_الهى_قمشه_اى
□○نوشته حسین الهی قمشه ای○□
@mohamad_hosein_tabatabaei
□○از حوادث بسیار مهم تاریخ اسلام، واقعه غدیر خمّ است○□
□داستان نصب أمير المؤمنين علىّ بن أبى طالب عليه السّلام در غدير خمّ به مقام ولايت كلّيّه كبراى إلهيّه، از داستانهاى بسيار مهمّ تاريخ اسلام است، و شايد واقعه اى با اين اهمّيّت و با اين خصوصيّاتى كه بيان خواهد شد، نداشته باشيم.
□زيرا در حقيقت اين واقعه بيانگر بقاء رسالت پيامبر اكرم و دوام دوره ولايت إلهيّه آن حضرت در تجلّى گاه وجود مبارك أمير المؤمنين عليه السّلام بوده است.
□غدير نمايشگر اتّحاد و پيوند رسالت به إمامت، و نبوّت به ولايت است...
□غدير نمايشگاه علىّ منّى و أنا منه در برابر ديدگان جميع خلائق و همه امّت، و إعلان و إعلام اين واقعيّت به جهانيان تا روز بازپسين است.
□غدير محلّ ظهور حقائق مخفيّه، و بواطن مختفيه، و إرشاد و هدايت مردمان به اين راه است.
□غدير صراط مستقيم و شاهراه أعلاى انسانيّت به مقام عرفان و ولايت كلّيّه حقّ است.
□○ #امام_شناسی، ج۷، ص۱۱○□
@mohamad_hosein_tabatabaei
□○«شاهد» و «مشهود» در قرآن چیست؟○□
□درسوره مبارکه بروج میخوانیم:«وَالسَّمَاء ذَاتِ الْبُرُوجِ وَالْیوْمِ الْمَوْعُودِ وَ شَاهِدٍ وَمَشْهُودٍ»، اما منظور از شاهد و مشهود چیست؟
#علامه_طباطبایی میفرمایند که بیش از ۳۰ قول اینجا بیان شده است اما در روایت نکتهای واردشده است که به بیانی بهترین معنا برای خود آیه محسوب میشود. این روایت به داستانی اشاره دارد و شخص راوی نقل میکند من روزی در زمان حضرت امیر (علیه السلام) در مسجدالنبی حضور پیدا کردم و نزد گروهی که مشغول درس و بحث بودند نشستم و از ایشان سؤال کردم مراد از شاهد و مشهود در سوره مبارکه چیست؟ گروه اول اینطور بیان کردند که شاهد به معنای روز جمعه است زیرا در روز جمعه مردم به نماز و عبادت و امثال اینها میپردازند، و مراد از مشهود همان روز عرفه است زیرا مردم در روز عرفه آنجا حضور پیدا میکنند.
□راوی میگوید از گروه دیگری معنای این دو کلمه را پرسیدم، آنان بیان داشتند که مقصود از شاهد روز جمعه است و مراد از مشهود یوم النحر (عید قربان در منی) میباشد. سپس راوی میگوید در اطراف مسجد قدم میزدم تا رسیدم به جوانی که همانند قرص ماه میدرخشید و او امام حسن (علیه السلام) بود، از ایشان معنای این دو کلمه شاهد و مشهود را پرسیدم.
گفت:شاهد، محمد رسول اللّه (صلى اللّه عليه و آله و سلم )، و مشهود روز قيامت است ، مگر كلام خدا را نشنيده اى كه مى فرمايد: «يا ايها النبى انا ارسلناك شاهدا و مبشرا و نذيرا» و در آن رسول خدا (صلى اللّه عليه و آله و سلم ) را شاهد و مبشر و نذير ناميده ، و نيز مگر نشنيده اى كه مى فرمايد: «ذلك يوم مجموع له الناس و ذلك يوم مشهود»، و در آن روز قيامت را روز مشهود مى خواند.
□○ترجمه تفسير الميزان،ج۲۰، ص۴۲۴○□
@mohamad_hosein_tabatabaei
کیش مهر (درمحضر علامه طباطبایی)
□○«شاهد» و «مشهود» در قرآن چیست؟○□ □درسوره مبارکه بروج میخوانیم:«وَالسَّمَاء ذَاتِ الْبُرُوجِ وَالْ
🍀بر قامت دلبرای دلبر (سبط نبی ، امام مجتبی ، قره عین بتول ، و صاحب حوض نبی صلی الله علیه وآله) صلوات🍀
□امانتی که به آسمان و زمین و کوهها عرضه شد و نتوانستند متحمّل آن شوند و سر باز زدند و انسان متحمّل آن شد، محبّت و ولایت بود.
□در آیهی اِنّا عَرَضنَا الاَمانَةَ عَلَی السَّمواتِ وَ الاَرضِ وَ الجِبالِ فَاَبَینَ اَن یَحمِلنَها وَ اَشفَقنَ مِنها وَ حَمَلَهَا الاِنسانُ: ما امانت را بر آسمانها و زمین و کوهها عرضه کردیم؛ از متحمّل شدن آن سر باز زدند و از آن ترسیدند و انسان حامل آن شد، مقصود از امانت، #ولایت است. با عرض ولایت، همهی موجودات وجود پیدا کردند، ولی این تنها مؤمن بود که آن را پذیرفت و حامل بار ولایت شد.
□خداوند در آخرت از آب و نان از مؤمن بازخواست نمیکند، بلکه از #محبّت بازخواست میکند که آن را کجا مصرف کردی. لَتُسئَلُنَّ یَومَئِذٍ عَن النَّعیمِ (اَلوِلایَةِ): همانا در آن روز از نعیم (ولایت و محبّت) مورد بازخواست قرار میگیرید.
○مرحوم حاج اسماعیل دولابی○
□○مصباح الهدی
تٱلیف استاد مهدی طیّب○□
@mohamad_hosein_tabatabaei
□●اهتمام به عید غدیر موجب تقویت ایمان، و هدایت به اصل و اساس اسلام یعنی ولایت امیرالمؤمنین است●□
□إمامان معصوم سلام الله عليهم أجمعين، شيعيان خود را أمر به شادى و سرور و تهنيت و تبريك و تسليم و روزه و إنفاق در اين روز نموده، و با عنوان عيد، و نام و نشانه عيد با آن رفتار می نمودند...
□سنّت عيد گرفتن در روز غدير... بيدارى به عبادت در شب غدير، و صله ارحام و ضعفآء و توسعه بر عيال، و زينت بستن، و لباسهاى نو و جامه هاى پاك و پاكيزه پوشيدن، و إحسان و برّ و گسترش خيرات و مبرّات در اين روز، همه و همه از موجبات بقاء اين أثر جاويد است،
□تا مردم به دنبال ريشه و سرچشمه غدير بروند، و تفحّص و تجسّس از أصل قضيّه بنمايند، و شاخه هاى ايمان در دلهاى ايشان رشد كند و قوى گردد.
□● #امام_شناسى، ج۹، ص۲۰۸و۲۰۹●□
@mohamad_hosein_tabatabaei
#عید_غدیر
□○[پیوند بعثت و غدیر و یگانگی نوری پیامبر اکرم صلّی اللّه علیه و آله و سلّم و امیر المؤمنین علیه السّلام ]○□
□در روز مبعث پیامبر صلّی اللّه علیه و آله و سلّم گفتیم که این روز بجهت شرافت بعثت بهترین روز و بهترین زمان می باشد و روایاتی در این زمینه ذکر کردیم.
□و روز غدیر نسبت به این روز بمنزله آخرین جزء از علت تامه، بلکه بمنزله باطن یک چیز ظاهر و بمنزله روح نسبت به انسان است. زیرا تمام خیرها و سعادتهایی که در مبعث وجود دارد مشروط به ولایت امیر المؤمنین و فرزندان امامش می باشد. روایات زیادی از طریق شیعه و اهل سنت وارد شده است که نورهای پیامبر صلّی اللّه علیه و آله و سلّم و امیر المؤمنین علیه السّلام یکی بود تا اینکه در صلب عبد اللّه و أبو طالب از هم جدا گشتند. و خداوند ولایت آنان را بر همه مردم واجب نموده و این ولایت در روز غدیر آشکار شد. و بهمین جهت درباره آن در قرآن آمده است: «امروز دینتان را برایتان کامل و نعمتم را بر شما تکمیل و دین اسلام را برای شما انتخاب نمودم.»
#المراقبات
@mohamad_hosein_tabatabaei
□از فرجى که خداوند بعد از هر شدت ارزانى مىدارد نومید نشوید،
"انه لا ییاس من روح اللّه الا القوم الکافرون "
زیرا از رحمت خدا مأیوس نمى شوند مگر مردمى که کافرند، و به این معنا ایمان ندارند که خداوند توانا است تا هر غمى را زایل و هر بلایى را رفع کند.
□●ترجمه تفسیر المیزان، ج۱۱،ص۲۲۱●□
@mohamad_hosein_tabatabaei
□○برشی از یک کتاب
#ضرورتی_به_نام_غدیر○□
□داستان #غدیر و تاریخ غدیر ، از عظمت غدیر و #ضرورت_ولایت و ریشهای بودن این مسئله خبر میدهد . رسول در آن هنگام و در زیر آن آفتاب سوزان ، آن همه جمعیت را برای چه نگه می دارد و چه پیامی برای آنها دارد ؟ باید این پیام اساسیترین پیام او باشد و بزرگترین #ستون_دین او ، چون او برای هیچ یک از پایه های دین خود اینگونه دعوت نکرد و اینگونه مردم را گرد نیاورد . باید این مسئله را تحلیل کرد و توضیح داد که :
○ولایت چیست ؟
○چه زیربناها و پایههایی دارد ؟
○و چه ضرورتی ؟
○هدف این ولایت و رهبری چیست ؟
○رسول برای این ولایت و رهبری چه گامهایی برداشته ؟
باشد در این تحلیل ، عمق پیام رسول ، که شیعه را بپاداشت و تاریخ او را به خون کشید ، لمس شود و احساس شود تا آنها که در راهند ، بیشتر بتازند و آنها که سنگ راهند به خود آیند ، مباد که نردبان دزد باشند و صندوق نسوز استعمار ، که #مومن_کودن ، صندوق نسوزِ #کافر_زرنگ است .
□○غدیر ، علی صفایی حائری ، ص ۹ و ۱۰○□
@mohamad_hosein_tabatabaei
#ابلاغ_ولایت
○بسمه تعالی شانه○
□يَا أَيُّهَا الرَّسُولُ بَلِّغْ مَا أُنزِلَ إِلَيْكَ مِن رَّبِّكَ وَإِن لَّمْ تَفْعَلْ فَمَا بَلَّغْتَ رِسَالَتَه....
چون فرمود بَلّغ، به جمیع اکوان من الازل الی الابد ابلاغ شد و ندای بلغ از جانب رب رسول ختمی که رب الارباب است ازلی و ابدی است و هرگز این ندا از عالم وجود منقطع نمیشود. چه بهره هر موجودی از خطاب ایجادیِ کُن بواسطه سریان این ابلاغ در متن وجود او محقق میشود.
□یکی از اولیاء الهی حقیر را فرمود که در مکاشفتی دیدم چون جناب حق تبارک و تعالی به رسولش فرمود يَا أَيُّهَا الرَّسُولُ بَلِّغْ مَا أُنزِلَ إِلَيْكَ مِن رَّبِّكَ، نوری از جانب ذات اقدس اش تجلی کرد و در اقطار هر موجودی نفوذ یافت و هر شیء به این نور شیئیت پیدا کرد. این نور فصل اخیر هر چیزی است و به اوست شیئیت هر شیء.
□مَا أُنزِلَ إِلَيْكَ مِن رَّبِّكَ چیست که رسول خاتم از جانب ذات غیبی امر به ابلاغ آن پیدا میکند چندان که اگر ابلاغ نکند تو گویی هیچ رسالتش را انجام نداده است؟
□از جانب ولی علی الاطلاق عالم وجود جز ولایتش نازل نمیشود. هو الولی؛ هر ولیی به اندازه بهره اش از این ولایت الهی ولی الله است. لذا ولایت همه اولیاء مقید است مگر ولایت خاتم که ختم اولیاء است. لذا خطاب شد که مَا أُنزِلَ إِلَيْكَ را ابلاغ کن. یعنی آنچه به جان عزیزت نازل شد را به تمامه ابلاغ کن. مَا أُنزِلَ إِلَيْكَ و مَا أوحي إِلَيْكَ هم ابلاغ تشریعی دارد و هم ابلاغ تکوینی. اگر ابلاغ نکنی رسول نیستی، زیرا رسالت هر رسول به ابلاغ ولایتش بر میگردد. یا علی کُنتَ مَعَ الأنْبیاء سِرّاً وَ مَعی سِرّاً وَ جَهْراً.
□چون حضرت خاتم در منزل سراح مطلق واقع شده ولایتش هم مطلق است از اینرو آنچه در سرّ سویدای اوست در جهر هم به تمامه در صورت ولایت علویه ظاهر گردید. و این ماه شب چهارده را میماند. چون انبیاء دیگر مظهر اتم اسم جامع نبودند، جامع نبودند لذا ماه ولایتشان تمام نبود و شب اول بودند یا دوم یا سوم و هکذا. اما رسول جامع است، قمر ولایتش هم کامل.
□لذا مامور به ابلاغ در یوم الغدیر شد تا دریای تکوین و تشریع بهم آید و متن واقع و ثبوتی که نفس الامر است در منظر عقول شهود گردد .غدیر برکه ایست که ثبات دارد فافهم.
تشریع از متن تکوین بر میخیزد. بدان آن ولایت عظمای علوی که در غدیر ابلاغ شد و مردم به صدق که تصدیق واقع است دعوت شدند امر ازلی الهی است؛ کُنت وَلیّاً وَ آدم بَینَ الماءِ وَ الطّین.
○دل هر ذره را که بشکافی
○آفتابیش در میان بینی
□ولایت عظمای الهی در هر چیزی از ذره تا مجره سریان دارد؛ إِنَّ إِسم عَلي مَکتُوبٌ عَلی کُلّ شَئ. دشمنان ولایتش چه بدانند و چه ندانند سر سفره این ولایت موجودند، بِوُجُودِهِ ثَبِتَت الأَرض وَ السَّماء. اگر اقرار کنند در شمار صادقین درآیند و اگر انکار کنند خطاب وَيْلٌ لِّلْمُكَذِّبِينَ را مشمول گردند که کذاب آن است که خود را تکذیب کند. مبالغه در کذب آنجاست که خود را تکذیب کنی!! منکر حضرت امیرالمؤمنین علی علیه السلام منکر خودش است پس گوی او را که كُونُوا قِرَدَةً خَاسِئِينَ. چون آنکس که خود را انکار کند از طبیعت انسانی اش منسوخ شده است.
○هر روز زنده ام به ولای تو یاعلی
○فردا به روح پاک امامان گواه باش
دوشنبه ۵ شهریور ۹۷
مصادف با سالروز میلاد مسعود امام هادی علیه السلام
بلد خلخال
#ح_م
□○گوشه ای از فضایل رسول اکرم، امیر المؤمنین و اهل بیت علیهم السّلام○□
□شیخ صدوق در «علل الشرایع» از مفضل بن عمر، روایت مفصلی را نقل کرده که در آن آمده است: «خداوند پیامبر صلّی اللّه علیه و آله و سلّم را برای تمام پیامبران و رسولان فرستاده و امیر المؤمنین علیه السّلام جانشین او در میان آنان می باشد. و همانگونه که فرمانبرداری از پیامبر صلّی اللّه علیه و آله و سلّم بر آنان واجب می باشد، فرمانبرداری از امیر المؤمنین علیه السّلام نیز بر آنان واجب بوده، مأمورین بهشت و دوزخ از او دستور گرفته، و فرشتگان مأمور به آمرزش خواستن برای شیعیانش می باشند، همانگونه که مأمور به پذیرش توحید، نبوت و ولایت هستند. خداوند متعال می فرماید:
«کسانی که عرش و اطراف آن را حمل می کنند، با ستایش خدا او را منزه داشته و برای کسانی که ایمان آورده اند، آمرزش می خواهند.»«» از این مطالب روشن می شود که تمام هدایتها و سعادتها منسوب به این دو نفر و جانشینان آنها می باشد. و بهمین جهت از طریق عامه و خاصه از رسول خدا صلّی اللّه علیه و آله و سلّم روایت شده است که فرمودند: اگر گلزارها قلم، دریاها مرکب، جنیان حسابدار شده و انسان ها بنویسند نمی توانند فضایل امیر المؤمنین صلّی اللّه علیه و آله و سلّم را بشمارند.(۱)
#المراقبات
@mohamad_hosein_tabatabaei
کیش مهر (درمحضر علامه طباطبایی)
□○گوشه ای از فضایل رسول اکرم، امیر المؤمنین و اهل بیت علیهم السّلام○□ □شیخ صدوق در «علل الشرایع» ا
□○گوشه ای از فضایل رسول اکرم، امیر المؤمنین و اهل بیت علیهم السّلام○□
□روایات قطعی داریم که پیامبر صلّی اللّه علیه و آله و سلّم و امیر المؤمنین علیه السّلام و همچنین جانشینان آنها سرچشمه و منشأ همه خیرات هستند. پیش از این، از پیشوایان اهل سنت، مانند «احمد بن حنبل» در مسند خود و «ابی یعلی» در کتاب «فردوس» و از «ابن خالویه» در کتاب «منهج التحقیق» روایت صریحی نقل کردیم که شیعه، تسبیح، تقدیس، ثنا کردن،لا اله الا اللّه گفتن و یکتا شمردن خدا را از آنان و فرشتگان نیز از شیعیان آنان آموختند.
زیارت جامعه کبیره که شیخ صدوق آن را در «الفقیه» روایت کرده و تمام علمای شیعه آن را پذیرفته و به آن عمل کرده اند، بعضی از فرازهای آن گویای این مطلب است که آنان سرچشمه هر خیر و سعادتی بوده، حساب خلق با آنان و بازگشتشان نیز بطرف آنان است.
و هر شریفی در مقابل آنان پایین آمده است. آنان معادن رحمت بوده و هر کسی که خدا را یگانه بداند باید آنان این مطلب را از او بپذیرند. خدا با آنان شروع و با آنان کار را پایان داده، بخاطر آنان باران فرو فرستاده و بخاطر آنان آسمان را نگه داشته است، جسم آنان در میان اجسام دیگران، روح آنان در میان روحهای دیگران و وجود آنان در میان مردم است ولی جایگاه و منزلت آنان نزد خدا بگونه ای است که کسی به آن نرسیده و توقع رسیدن به آن را هم ندارد.(۲)
#المراقبات
@mohamad_hosein_tabatabaei
کیش مهر (درمحضر علامه طباطبایی)
□○گوشه ای از فضایل رسول اکرم، امیر المؤمنین و اهل بیت علیهم السّلام○□ □روایات قطعی داریم که پیامبر
□○گوشه ای از فضایل رسول اکرم، امیر المؤمنین و اهل بیت علیهم السّلام○□
□شیعه و سنی روایت کرده اند که رسول خدا صلّی اللّه علیه و آله و سلّم به علی علیه السّلام فرمودند: «اگر عده ای از امت من درباره تو سخنانی شبیه به آنچه مسیحیان در مورد عیسی بن مریم گفتند، بر زبان نمی آوردند، امروز درباره تو سخنی می گفتم که از کنار هر جمع مسلمانی که می گذشتی، از خاک پا و باقیمانده آب شستشویت برداشته و برای شفا پیدا کردن از آن استفاده کنند. ولی همین مقدار برای تو کافی است که تو از من و من نیز از تو بوده، تو از من ارث برده و من نیز از تو ارث می برم.
این روایت تصریح دارد به این که پیامبر صلّی اللّه علیه و آله و سلّم فقط از ترس از دین برگشتن مردم فضایل او را کتمان کرده است. در عین حال می بینیم که فضایل او آشکار و دنیا را پر کرده است. نیز در احادیث زیادی آمده است که آنان علت ایجاد عالم بوده و حدیث «اگر تو نبودی افلاک را نمی آفریدم.» معروف و مشهور است.(۳)
#المراقبات
@mohamad_hosein_tabatabaei
□مرحوم آیتالله شاهآبادی نقل میکرد که یکی از علمای اهل سنّت کتابی علیه شیعه نوشته و گفته است که این کتاب مثل صاعقه شیعه را میسوزاند. امّا خود این عالم سنّی در همین کتابش از عایشه نقل کرده است شبی حضرت رسول صلّی الله علیه و آله و سلّم در حجرهی من بودند. نیمهی شب حضرت را نیافتم. حجرهی سایر همسرانشان را گشتم، آنجا هم نبودند. بعد دیدم با سر و پای برهنه بالای بام حجرهی خودم ایستاده و دست به آسمان بلند کرده و خداوند را به حقّ حضرت علی علیه السّلام قسم میدهند و عرضه میدارند:
🍀اِلهی بِحَقِّ عَلِیٍّ، اِلهی بِحَقِّ عَلِیٍّ🍀
و دعا میکنند. عرض کردم کسی را بهتر از علی نیافتید که خدا را به حقّ او قسم میدهید؟
□فرمود قسم به آن کسی که جانم به دست قدرت اوست، به آسمان نگاه کردم، بهتر از علی نبود، به زمین نظر کردم، بهتر از علی نبود، به شرق و غرب نگاه کردم، کسی بهتر از علی نبود، لذا خدا را به حقّ او قسم دادم.
□○مصباح الهدی - مبحث اهل بيت صلوات الله عليهم اجمعين -ص٢٨٩○□
@mohamad_hosein_tabatabaei
□○بخشیدن فدک به حضرت زهرا علیهاالسّلام- ۱۴ ذیالحجّه سال ۷ ه.ق○□
○وَآتِ ذَا القُربى حَقَّهُ
○دفاع از فدک، دفاع از کلیت حقّانیت اهل بیت علیهمالسّلام
#مناسبات_ماه_ذیالحجه
@mohamad_hosein_tabatabaei
□○میلاد مسعود حضرت امام علی بن محمد النقی الهادی علیه السلام بر تمامی شیعیان و محبان آلالله مبارک و فرخنده باد○□
○صلوات خاصهی حضرت امام هادی علیه السلام○
□اَللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى عَلِيِّ بْنِ مُحَمَّدٍ وَصِيِّ الْأَوْصِيَاءِ وَ إِمَامِ الْأَتْقِيَاءِ وَ خَلَفِ أَئِمَّةِ الدِّينِ وَ الْحُجَّةِ عَلَى الْخَلاَئِقِ أَجْمَعِينَ اللَّهُمَّ كَمَا جَعَلْتَهُ نُوراً يَسْتَضِيءُ بِهِ الْمُؤْمِنُونَ فَبَشَّرَ بِالْجَزِيلِ مِنْ ثَوَابِكَ وَ أَنْذَرَ بِالْأَلِيمِ مِنْ عِقَابِكَ وَ حَذَّرَ بَأْسَكَ وَ ذَكَّرَ بِآيَاتِكَ وَ أَحَلَّ حَلاَلَكَ وَ حَرَّمَ حَرَامَكَ وَ بَيَّنَ شَرَائِعَكَ وَ فَرَائِضَكَ وَ حَضَّ عَلَى عِبَادَتِكَ وَ أَمَرَ بِطَاعَتِكَ وَ نَهَى عَنْ مَعْصِيَتِكَ فَصَلِّ عَلَيْهِ أَفْضَلَ مَا صَلَّيْتَ عَلَى أَحَدٍ مِنْ أَوْلِيَائِكَ وَ ذُرِّيَّةِ أَنْبِيَائِكَ يَا إِلَهَ الْعَالَمِينَ.
@mohamad_hosein_tabatabaei
□فردی بود به نام #عبدالرحمناصفهانی که سنّی بود و فقیر؛ ولی در حرفزدن و مطالبهی حقّش انسان جسوری بود. مردم به او می گویند: برو به دربار متوکّل و حقّت را از او بگیر؛ او هم میرود. روزی که میخواهد به قصر متوکّل برود و او را ببیند، در مسیر مطّلع می شود که متوکّل، علیبنمحمّد، امامهادي علیه السلام، را احضار کرده است تا ایشان را اعدام کند. او هم در کنار جمعیّت میایستد؛ درحالیکه حضرت سوار اسب بودند و یال اسبشان را نگاه می کردند و اطراف را نگاه نمیکردند. می گوید: از دور که نگاهم به حضرت افتاد، مهر ایشان به دلم نشست –با اینکه سنّی بود- و در دلم شروع به دعا کردم خدایا! ایشان را از دست متوکّل نجات بده تا ایشان را نکشد. همینطور که در دلم دعا می کردم، اسب امامهادی علیه السلام به من رسید و ایشان رویشان را بهسمت من برگرداندند و فرمودند: خدا دعای تو را اجابت کرد و خدا به تو غِنا و خانواده ی بزرگی عطا خواهد کرد. حضرت این جمله را گفتند و راهشان را بهسمت قصر ادامه دادند. عبدالرحمناصفهانی میگوید: من به اصفهان برگشتم و بعد از اندک مدّتی خدا ثروت بسیار هنگفت و خانواده ی بسیار بزرگی نصیب من کرد و این از کرامات امامهادی علیه السلام بود و لذا بعد از اینکه من این اتّفاق را دیدم، شیعه شدم.
□○مجلسی، بحارالانوار، ج ۵۰، ص ۱۴۲
استاد مهدی طیب - جلسه ی ۸۵/۱۰/۱۴○□
@mohamad_hosein_tabatabaei
□○ #قرآن: دشمن علی، کافر است○□
□علامه طباطبایی در المیزان در ذیل آیه نخست سوره معارج، روایتی آورده است بدین شرح:
بعد از آنكه رسول خدا (صلی الله علیه وآله) على (علیه السلام) را به خلافت نصب كرد و فرمود:" من كنت مولاه فعلى مولاه- هر كه من مولاى او هستم على مولاى او است"، خبر به شهرهاى عرب رسيد از آن جمله خبر به گوش نعمان بن حارث فهرى رسيد. از ديار خود حركت نموده به نزد رسول خدا (صلی الله علیه وآله) مشرف شد و عرضه داشت: به ما دستور دادى كه به" لا اله الا اللَّه" اعتراف كنيم و نيز به اينكه تو رسول خدايى شهادت دهيم و دستور دادى جهاد كنيم، حج بجاى آوريم، روزه بگيريم، نماز بخوانيم، و ما هم قبول كرديم. آيا به اين مقدار راضى نشدى تا اينكه اين پسر را به خلافت نصب نموده و گفتى: " من كنت مولاه فعلى مولاه". حال بگو بدانم اين از ناحيه خودت بود و يا از ناحيه خداى تعالى؟ فرمود: به آن خدايى سوگند كه به جز او معبودى نيست، اين دستور از ناحيه خدا بود.
نعمان بن حارث برگشت، در حالى كه میگفت:" بار الها اگر اين سخن حق است و از ناحيه تو است پس سنگى از آسمان بر سر ما ببار" همين كه سخنش تمام شد خداى تعالى با سنگى آسمانى بر سرش كوبيد و او را در جا كشت، و اين آيه را نازل فرمود:" سَأَلَ سائِلٌ بِعَذابٍ واقِعٍ".
□(ترجمه المیزان، ذیل آیه شریفه)□
#نکته:
□طبق روایتی که جناب علامه از مجمعالبیان نقل کردند، حارث بن نعمان مدعی است که به همه دستورات الهی گردن نهاده و تنها زیر بار حکم ولایت کسی همچون علی علیهالسلام نمیرود. در آیه بعد میخوانیم که از وی به عنوان "کافر" یاد شده میفرماید: لِّلْكَافِرِينَ لَيْسَ لَهُ دَافِع. از این آیه فهمیده میشود که اگر کسی اهل نماز، روزه، جهاد، خمس، زکات و ... هم باشد اما معتقد به ولایت حضرتش نباشد، باز کافر است (و البته کفر، مراتب دارد).
@mohamad_hosein_tabatabaei