🏴صلی الله علیک یا امیرالمؤمنین🏴
#یا_حبیب_الباکین
●سهل تر ساده تر از قافیه ای باختی اش
●ننگ بادا به تو ای دهر که نشناختی اش
□چه برایش به جز اندوه و ملال آوردی
●جان او را به لبش شصت و سه سال آوردی
●سهمش از خاک فقط کفش پر از پینه اوست
●در عرق ریز زمین جامه پشمینه اوست
●باغ می ساخت و در سایه آن باغ نبود
●یک نفس قافله اش در پی اطراق نبود
●درد باید که بفهمیم چه گفته ست علی
●که شبی با شکم سیر نخفته ست علی
●از سر سفره اسلام چه برداشت امیر
●نان دندان شکنی را که نمی خورد فقیر
●آه از آن شب آخر که علی غمگین بود
●سفره دخترش از شیر و نمک رنگین بود
●شب آخر که فلک، باد، زمین، دریا، ماه
●می شنیدند فقط از علی انّا لله
●باد برخاست و از دوش عبایش افتاد
●مهربان شد در و دیوار به پایش افتاد
●مرو از خانه، به فریاد جهان گوش مکن
●فقط امشب فقط امشب به اذان گوش مکن
●شب آخر، شب آخر، شب بی خوابی ها
●سینه زن در پی او دسته مرغابی ها
●از قدم های علی ارض و سما جا می ماند
●قدم از شوق چنان زد که عصا جا می ماند
●با توام ای شب شیون شده بیهوده مکوش
●او سراپا همه رفتن شده، بیهوده مکوش
●بی شک این لحظه کم از لحظه پیکارش نیست
●دست و پاگیر مشو، کوه جلودارش نیست
●زودتر می رسد از واقعه حتی مولا
●تا که بیدار کند قاتل خود را مولا
●تا به کی ای شب تاریک زمین در خوابی
●صبح برخاسته، بیدار شو ای اعرابی
●عرش محراب شد از فُزت و ربّ الکعبه
●کعبه بی تاب شد از فُزتُ و ربّ الکعبه
●آه از مردم بی درد، امان از دنیا
●نعمتِ داشتنت را بستان از دنیا
●می رود قصه ما سوی سرانجام آرام
●دفتر قصه ورق می خورد آرام آرام
#یاعلی
#سیدحمیدرضابرقعی
■از کتاب( #تحیر)■
@mohamad_hosein_tabatabaei
آیات 242-228 بقره قسمت هفتم
بخش دوم
● رواياتى درباره آيه ((و لا حناح عليكم ان ...)) و موردى كه بر پرداخت نصف مهر بر مرد واجب مى شود
و در تفسير عياشى از امام صادق (عليه السلام ) روايت كرده كه در ذيل آيه ((و لا جناح عليكم ان طلقتم النساء...)) فرمود: هرگاه مرد قبل از وطى همسرش او را طلاق دهد نصف مهرش را بايد بدهد، و اگر همه را داده نصف آن را پس مى گيرد و اگر اصلا مهريه اى برايش معين نكرده به خوبى و خوشى و رعايت اينكه عمل پسنديده اى بايد انجام دهد چيزى به او بدهد، آنكه توانگر است به قدر توانش ، و آنهم كه فقير است به قدر توانائى خود، و چنين مطلقه اى عده ندارد، مى تواند در همان ساعت شوهر كند.
و در كتاب كافى از امام صادق (عليه السلام ) روايت كرده كه درباره مردى كه زنش را قبل از وطى طلاق داده فرموده است : بر عهده او است كه نصف مهرش را بدهد البته در صورتى كه مهرى برايش معين كرده باشد، و اگر معين نكرده ، بايد نصف مهريه اى را كه معمولا براى چنان زنى معين مى كنند بدهد (مهر المثل ).
مولف : در اين روايت جمله متاع بمعروف در آيه شريفه تفسير شده است .
و در كتاب كافى و تهذيب و تفسير عياشى و غير آنها از امام باقر و امام صادق (عليه السلام ) در تفسير جمله : ((الذى بيده عقده النكاح ))، رواياتى آمده كه فرمودند: منظور از ولى ، دختر و پسر است ، كه با ولايتى كه نسبت به آنان داشتند بين آن دو ازدواج برقرار كردند، با همان ولايت مى توانند از گرفتن نصف مهر صرف نظر كنند.
مولف : روايات در اين باب بسيار است ، و در بعضى از روايات وارده ، از طرق اهل سنت و جماعت ، از رسول خدا (صلى الله عليه و آله و سلم ) و على (عليه السلام ) آمده كه فرموده اند: تنها شوهر است كه اختيار نكاح به دست اوست .
مترجم : در نتيجه ، و بنابراين روايات ، معناى آيه چنين مى شود كه چنين زنانى ، نصف مهر مى برند، مگر آنكه به شوهران ببخشند، و يا شوهر آن نصف ديگر را ببخشد و پس نگيرد.
#تفسیر_المیزان
#سوره_بقره
#علامه_طباطبایی_ره
🔹🔶🔸🔷🔹🔶🔸🔷🔹🔶🔸
🔹💠کانال کیش,مهر💠🔹
🔺درمحضرعلامه طباطبایی ره🔺
▶️: https://telegram.me/mohamad_hosein_tabatabaei
🏴صلی الله علیک یا امیرالمؤمنین🏴
■●بهمناسبت ارتحال حضرت امام خمینی قدسسره●■
■شبی درِ خانه را زدند و ایشان[حضرت آیتالله بهجت قدسسره] در حال مطالعه بودند؛ اصرار کردند که خودشان در را باز کنند. وقتی رفتند و زود برگشتند، دیدم ناراحتند و مشغول قدمزدن و فکر کردن هستند. پرسیدم چه کسی بود و چه شده، فرمودند: «ایشان را بردند.» منظورشان حضرت امام بود. به ایشان گفتم : «شاید شایعه است و کسی همینطوری به دم در آمده و یک چیزی گفته است. مگر کسی جرأت دارد؟»
■فرمودند: «از اطرافیان آقای خمینی بود و آمده بود و میگفت حال آقا بد است. او را به تهران میبریم. پیغام دادهاند الآن در راهیم؛ ایشان خواستهاند دعا کنید.» فردای آن روز که ایشان از حرم برگشتند، دیگر حال ناراحتی دیشب را نداشتند و میفرمودند: «خدا خیلی رحم کرد و ده سال بر این مردم منت گذاشت.» بعداً فهمیدیم وقتی حضرت امام را به تهران بردند، حالشان دوباره بد شده است، بهطوریکه فکر میکنند از دنیا رفتهاند؛ ولی دوباره حالشان خوب میشود.
■مرحوم والد در اواخر عمر شریفشان فرمودند: «آقای خمینی قبل از وفاتشان با من خداحافظی کردند، در چه حالی و چه جمالی. من پنجشنبه در مسجد نشسته بودم و مشغول تعقیبات نماز صبح بودم که ایشان با صورت خندان آمد و از جلوی من رد شد. چقدر زیبا و با جمال و... بود. معلوم بود از اعمال خودش راضی است و پیش خدا مشکلی ندارد.»
■●بهنقل از حجتالاسلام والمسلمین علی بهجت●■
@mohamad_hosein_tabatabaei
کیش مهر (درمحضر علامه طباطبایی)
🏴صلی الله علیک یا امیرالمؤمنین🏴 ■●تحولی که امام در عرفان اسلامی ایجاد کرد●■(۱) ■آیت الله #استاد_حس
🏴صلی الله علیک یا امیرالمؤمنین🏴
■●تحولی که امام در عرفان اسلامی ایجاد کرد●■(۲)
■آیت الله حسن رمضانی در پاسخ به این سؤال که امام خمینی (ره) چه تحولی را در حوزه عرفان اسلامی در مقایسه با قبل و بعد از انقلاب به وجود آوردند، گفتند: عرفان و درس های عرفانی در حوزه های قبل از انقلاب، در خفا برگزار می شد و هیچ گاه به طور علنی از عرفان دفاع نمی شد.
■امام(ره) با توجه به پایگاه شخصیتی عرفانی که داشتند در صحبت ها، سخنرانی ها و در مقام عمل، طوری عمل می کرد و به گونه ای سخن می گفت که آنچه که کاملاً در خفا بود و مخفیانه از آن دفاع می شد علنا در سخنرانی ها و در درس های عمومی خود مطرح می کرد.
■ #علامه_طباطبایی (ره) می فرمودند ما در محضر اساتید خود، مباحث عرفانی را فرا می گرفتیم، سفره را پهن می کردیم، چند تکه نان هم در آن سفره بود و کتاب «تمهید القواعد» نیز در دست ما بود. اگر کسی می آمد که از قبل، پیش بینی نشده بود و ما با او آشنا نبودیم کتاب ها را زیر سفره می گذاشتیم و مشغول خوردن نان می شدیم که یعنی اکنون جلسه، جلسه سفره است و ما مشغول خوردن غذا هستیم.
@mohamad_hosein_tabatabaei
کیش مهر (درمحضر علامه طباطبایی)
🏴صلی الله علیک یا امیرالمؤمنین🏴 ■●تحولی که امام در عرفان اسلامی ایجاد کرد●■(۲) ■آیت الله حسن رمضا
🏴صلی الله علیک یا امیرالمؤمنین🏴
■●تحولی که امام در عرفان اسلامی ایجاد کرد●■(۳)
■قبل از امام(ره) این گونه کتاب «تمهید القواعد» را میخواندند. خود علامه طباطبایی نیز کتاب تمهید را مخفیانه به شاگردان بسیار معدود تدریس کردند اما اکنون تابلوی «تمهید القواعد»، آشکارا در همه جا نصب می شود و بیان می شود در فلان جا، فلان ساعت درس تمهید القواعد برگزار می شود. شرح فصوص تدریس می شود، مصباح الانس تدریس می شود. اسفار تدریس می شود.
■این اوج و آن حضیض، به وضع قبلی عرفان و تحولی که توسط حضرت امام (ره) در آن فضا به وجود آمد باز می گردد که با آمدن خودشان و با مطرح شدن افکارشان عنوان شد.
@mohamad_hosein_tabatabaei
🏴صلی الله علیک یا امیرالمؤمنین🏴
□دعای روز بیستم ماه مبارک رمضان□
□اَللَّـهُمَّ افْتَحْ لی فيهِ اَبْوابَ الْجِنانِ، وَاَغْلِقْ عَنّی فيهِ اَبْوابَ النّيرانِ، وَوَفِّقْنی فيهِ لِتِلاوَةِ الْقُرْانِ، يا مُنْزِلَ السَّكينَةِ فی قُلُوبِ الْمُؤْمِنينَ.
□خدایا در این روز درهای بهشتهایت را به رویم باز کن، و درهای آتش دوزخ را به رویم ببند، و به تلاوت قرآن موفّقم بدار، ای فرو فرستندهی آرامش در دلهای اهل ایمان.
@mohamad_hosein_tabatabaei
کیش مهر (درمحضر علامه طباطبایی)
🏴صلی الله علیک یا امیرالمؤمنین🏴 □دعای روز بیستم ماه مبارک رمضان□ □اَللَّـهُمَّ افْتَحْ لی فيهِ اَ
🏴صلی الله علیک یا امیرالمؤمنین🏴
#شرح_دعاے_روز_بیستم
□○آیت اللہ مجتهدے تهرانے(ره)○□
□اللهم افتح لے فیہ ابواب الجنان
خدایا درهاے بهشت را بر روے من بگشاے
□منظور این است ڪہ خداوند ما را از گناهانے ڪہ در طول عمر خویش انجام دادہ ایم پاڪ سازد و حسنات و ڪارهاے نیڪ ما را افزون سازد؛ چرا ڪہ تا انسان گنهڪار باشد و از خیرات و حسنات بہ دور باشد، بهشت بر او حرام خواهد بود و تنها هنگامے دربهاے بهشت روے او گشودہ مے شود ڪہ هیچ گناهے بر او نباشد و اینڪہ مے گوییم درهاے بهشت را بر روے ما بگشاے، بہ این خاطر است ڪہ خداوند بہ ما عنایت فرماید تا طورے در دنیا زندگے ڪنیم ڪہ بتوانیم در آخرت از هر درے ڪہ خواستیم وارد بهشت شویم.
□«اغلق عنے فیہ ابواب النیران»
□خداوند عز و جل در قرآن ڪریم فرمود: «الم یعلموا انہ من یحاد اللہ و رسولا فان لہ نارجهنم خالدا فیها» (سورہ توبه/ آیہ ۶۴)
یعنے «آیا نمے دانند ڪہ هر ڪس با خداوند و رسولش دشمنے نماید، آتش جهنم براے اوست ڪہ در آن جاودان خواهد ماند»
□با توجہ بہ این آیہ شریفہ در مے یابیم ما در این روز در اصل با این دعا از خداوند مے خواهیم ما را جزء ڪسانے قرار دهد ڪہ از دستورات ذات اقدسش و رسول گرامے اش پیروے ڪنیم چرا ڪہ پیروے از خداوند و رسولش برابر با رستگارے در دنیا و آخرت و دورے از آتش دوزخ است.
□و وفقنے فیہ لتلاوہ القرآن یا منزل السڪینہ فے قلوب المومنین
و مرا در این روز توفیق تلاوت قرآن عطا فرما اے فرود آورندہ وقار و سڪینہ بر دل هاے اهل ایمان
□از پیامبر اڪرم (صلی الله علیه وآله) توصیہ هایے در مورد تلاوت قرآن دارند. رسول گرامے اسلام فرمودند:
«نوروا بیوتڪم بتلاوہ القرآن اولا تتخذوها قبورا ڪما فعلت الیهود و النصارے، صلوا فے لڪنائس و البیع و عطلوا بیوتهم فان البیت اذا ڪثر فیہ تلاوہ القرآن ڪثر خیرہ و انسع اهلہ و اضاء لاهل السماء ڪما تصنئے نجوم السماء لاهل الدنیا» (اصول ڪافے، جلد۴)
□یعنے «خانہ هاے خود را بہ تلاوت قرآن روشن ڪنید و آنها را گورستان نڪنید چنانچہ یهود و نصارا ڪردند، در ڪلیساها و عبادتگاہ هاے خود نماز ڪنند ولے خانہ هاے خویش را معطل گذاردہ اند (و در آنها عبادتے انجام ندهند) زیرا ڪہ هر گاہ در خانہ بسیار تلاوت قرآن شود خیر و برڪتش زیاد شود» و اهل آن بہ وسعت رسند و آن خانہ براے اهل آسمان درخشندگے دارد چنانچہ ستارگان آسمان براے اهل زمین مے درخشند
□و ما نیز مے دانیم ڪہ هر چیزے بهارے دارد و بهار قرآن ماہ مبارڪ رمضان است؛
□چنانچہ امام باقر (علیه السلام) فرمودند: «لڪل شے ربیع و ربیع القرآن شهر رمضان»
یعنے «هر چیزے بهارے دارد و بهار قرآن ما، ماہ مبارڪ رمضان است»
□پس با اینحال ما نیز از خداوند در این روز مے خواهیم ڪہ بہ ما توفیق عنایت فرماید تا بتوانیم ڪلام نورانیش را تلاوت ڪردہ و بہ آن جامہ عمل بپوشانیم.
@mohamad_hosein_tabatabaei
🏴صلی الله علیک یا امیرالمؤمنین🏴
□●حاج محمد اسماعيل دولابي●□
□●اوّلین بارقهی نهضت #آقای_خمینی روزی بود که اتفاقاً به پیشنهاد یکی از رفقا به جلسهی درس ایشان در مسجد اعظم قم رفته بودم که در شبستان جنب قبر مرحوم آقای بروجردی تشکیل میشد و از دور این سیّد بزرگوار را در حالی که به چند صد نفر طلبه درس میداد، تماشا میکردم. آن روز کسبهی قم به خاطر اینکه حکومت شاه پاسخ تلگراف #آقای_خميني را نداده بود، تعطیل کرده بودند و در میانهی درس، جمع زیادی از مردم قم وارد شبستان شدند و پشت سر طلبهها نشستند.
□●آقای خمینی بعد از چند دقیقه فرمود: کسانی که آمدهاند، بلند شوند تا آنها را ببینم. جمعیت بلند شدند و #آقای_خمینی نگاهی به آنها انداخت و سپس فرمود: حالا بنشینید. (بار اوّل بیاجازه نشسته بودند، این بود که برای حفظ عزّت، آنها را بلند کرد و با اجازه نشاند). بعد فرمود: یک نفر بلند شود بگوید چرا تعطیل کردهاید و اینجا آمدهاید. یکی از حضّار بلند شد و عرض کرد: آقا بعد از این که حکومت پاسخ تلگراف شما را نداد، دیگر کسب و کار برای ما گوارا نیست و بیمعناست. فرد دومی بیاجازه بلند شد و فضولی کرد و گفت: البته این درس و بحث حوزه هم بیمعناست. آقای خمینی نگذاشت او حرفش را ادامه دهد و فرمود: خُب.
☑️بعد خطاب به طلبهها و مردم فرمود: در این حرکتی که امروز شروع شده و در آینده در همهی #قم هم نمیگنجد و در همهی کشور هم شاید نگنجد، فکر نکنید ما میخواهیم #اسلام و #قرآن را حفظ کنیم، بلکه قصد ما این است که دست ما از قرآن و اسلام کوتاه نشود .
□●(یعنی حافظ قرآن و اسلام خداست. اَلاِسلامُ یَعلُو وَ لا یُعلیٰ عَلَیهِ: اسلام برتر و بالاتر است و چیزی بالاتر از اسلام نمیتواند قرار بگیرد. اسلام و قرآن محتاج نیستند که ما حفظشان کنیم، ما محتاج قرآن و اسلام هستیم.)
□● #مصباح_الهدی ص ٤٩٠●□
@mohamad_hosein_tabatabaei
🏴صلی الله علیک یا امیرالمؤمنین🏴
■●اعمال شب بيست و يكم ماه مبارک رمضان●■
■فضيلت اين شب نورانى از شب نوزدهم بيشتر است و بايد اعمال اين شب را، از غسل و احياء و زيارت و نماز هفت «توحيد» و قرآن بر سر گرفتن و صد ركعت نماز و دعاى جوشن كبير و غير آنها را انجام دهد و در غسل و احياء و سعى در عبادت، در اين شب و شب بيست و سوّم اصرار ورزد، در روايات به اين كه شب قدر يكى از اين دو شب میباشد، تأکید شده است.
■علاوه بر اعمال مشترک شبهای قدر، از اين شب شروع كند به خواندن دعاهاى شبهاى دهه آخر ماه مبارک رمضان و همینطور در این شب:
#بخواند_این_دعا_را:
■يا مُولِجَ اللَّيْلِ فِي النَّهَارِ وَ مُولِجَ النَّهَارِ فِي اللَّيْلِ وَ مُخْرِجَ الْحَيِّ مِنَ الْمَيِّتِ وَ مُخْرِجَ الْمَيِّتِ مِنَ الْحَيِّ يَا رَازِقَ مَنْ يَشَاءُ بِغَيْرِ حِسَابٍ يَا اللَّهُ يَا رَحْمَانُ يَا اللَّهُ يَا رَحِيمُ يَا اللَّهُ يَا اللَّهُ يَا اللَّهُ لَكَ الْأَسْمَاءُ الْحُسْنَى وَ الْأَمْثَالُ الْعُلْيَا وَ الْكِبْرِيَاءُ وَ الْآلاءُ أَسْأَلُكَ أَنْ تُصَلِّيَ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ أَنْ تَجْعَلَ اسْمِي فِي هَذِهِ اللَّيْلَةِ فِي السُّعَدَاءِ وَ رُوحِي مَعَ الشُّهَدَاءِ وَ إِحْسَانِي فِي عِلِّيِّينَ وَ إِسَاءَتِي مَغْفُورَةً وَ أَنْ تَهَبَ لِي يَقِينا تُبَاشِرُ بِهِ قَلْبِي وَ إِيمَانا يُذْهِبُ الشَّكَّ عَنِّي وَ تُرْضِيَنِي بِمَا قَسَمْتَ لِي وَ آتِنَا فِي الدُّنْيَا حَسَنَةً وَ فِي الْآخِرَةِ حَسَنَةً وَ قِنَا عَذَابَ النَّارِ الْحَرِيقِ وَ ارْزُقْنِي فِيهَا ذِكْرَكَ وَ شُكْرَكَ وَ الرَّغْبَةَ إِلَيْكَ وَ الْإِنَابَةَ وَ التَّوْفِيقَ لِمَا وَفَّقْتَ لَهُ مُحَمَّدا وَ آلَ مُحَمَّدٍ عَلَيْهِ وَ عَلَيْهِمُ السَّلامُ.
■اى فرو برنده شب در روز، و ای فرو برنده روز در شب، و بيرون آورنده زنده از مرده، و بيرون آورنده مرده از زنده، اى روزى دهندهی بی حساب به هر كه خواهى، اى خدا، اى مهربان، اى خدا اى خدا، اى بخشنده، اى خدا، اى خدا، اى خدا، برای توست بهترین نامهای نیک و والاترین نمونههاى برتر و بزرگواریها و نعمتها، از تو میخواهم بر محمّد و خاندان محمّد درود فرستى، و قرار دهى نام مرا را در اين شب در زمرهی سعادتمندان و روحم را با شهيدان، و نيكوكارىام را در بلندترين مقام بهشت، و بدكارىام را آمرزيده، و بر من يقينى بخشى كه با دلم همیشه همراه باشد، و ايمانى كه شک را از من بیرون کند و خشنودم نمايى به آنچه نصيبم كردى، و عطا کن به ما در دنيا حسنه و در آخرت حسنه، و از آتش سوزان حفظ فرما، و روزی کن مرا در اين شب ذكر و شكر و رغبت به سويت، و توبه و توفيق به آنچه توفیق دادی محمّد و خاندان محمّد را، که درود بر او و آنان.
#بخواند_این_دعا_را:
■اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ اقْسِمْ لِی حِلْما یَسُدُّ عَنِّی بَابَ الْجَهْلِ وَ هُدًى تَمُنُّ بِهِ عَلَیَّ مِنْ کُلِّ ضَلالَةٍ وَ غِنًى تَسُدُّ بِهِ عَنِّی بَابَ کُلِّ فَقْرٍ وَ قُوَّةً تَرُدُّ بِهَا عَنِّی کُلَّ ضَعْفٍ وَ عِزّا تُکْرِمُنِی بِهِ عَنْ کُلِّ ذُلٍّ وَ رِفْعَةً تَرْفَعُنِی بِهَا عَنْ کُلِّ ضَعَةٍ وَ أَمْنا تَرُدُّ بِهِ عَنِّی کُلَّ خَوْفٍ وَ عَافِیَةً تَسْتُرُنِی بِهَا عَنْ کُلِّ بَلاءٍ وَ عِلْما تَفْتَحُ لِی بِهِ کُلَّ یَقِینٍ وَ یَقِینا تُذْهِبُ بِهِ عَنِّی کُلَّ شَکٍّ وَ دُعَاءً تَبْسُطُ لِی بِهِ الْإِجَابَةَ فِی هَذِهِ اللَّیْلَةِ وَ فِی هَذِهِ السَّاعَةِ السَّاعَةِ السَّاعَةِ السَّاعَةِ یَا کَرِیمُ وَ خَوْفا تَنْشُرُ [تُیَسِّرُ] لِی بِهِ کُلَّ رَحْمَةٍ وَ عِصْمَةً تَحُولُ بِهَا بَیْنِی وَ بَیْنَ الذُّنُوبِ حَتَّى أُفْلِحَ بِهَا عِنْدَ الْمَعْصُومِینَ عِنْدَکَ بِرَحْمَتِکَ یَا أَرْحَمَ الرَّاحِمِینَ.
■خدايا بر محمّد و خاندان محمّد درود فرست، و آن چنان بردبارى روزى من گردان كه درِ نادانى را به روى من ببندد، و هدايتى كه رهيدن از هر گمراهى را به وسيله آن بر من منت نهى، و ثروتى كه درِ هر فقرى را به سبب آن بر من ببندى، و نيرويى كه به آن هرگونه ضعفى را از من برگيرى، و عزّتى كه مرا به آن از هر خوارى اكرام نمايى، و مرتبه بلندى كه مرا به آن از هر افتادنى بلند گردانى، و امنيتى كه به آن هر ترسى را از من دور سازى، و سلامت كاملى كه مرا به آن از هر بلايى بپوشانى، و دانشى كه به آن درِ هر يقينى را به رويم بگشايى، و يقينى كه به آن هر شكى را از من برطرف سازى، و دعايى كه به آن سفرهی اجابت را در امشب و در اين ساعت بگسترانى همين ساعت، همين ساعت، همين ساعت اى كريم، و ترسى كه به آن هرگونه رحمتى را برايم پخش كنی، و بازدارندهاى كه بين من و گناهانم پرده شود، تا به سبب آن نزد معصومين به درگاهت رستگار شوم، به حقّ مهربانیات اى مهربانترين مهربانان.
#مراقبات_ماه_رمضان
@mohamad_hosein_tabatabaei
🏴صلی الله علیک یا امیرالمؤمنین🏴
□●" تعمیم عرفانی شب قدر "●□
●آن شب قدری که گویند اهل خلوت امشب است
●یا رب این تاثیر دولت از کدامین کوکب است
#حافظ
□سخن این است که باید هر شبی را قدر دانست
و تبدیل به یک شب نورانی کرد
زیرا خداوند از شب و روز بیرون است
□و سرّ آنکه فرموده است
قرآن را در ماه رمضان نازل کردیم این است
که وقتی انسان مدام نظر به طعام خاکی و نیاز جسمانی دارد،
آمادگی برای دریافت مائدۀ آسمانی ندارد
□اما وقتی دهان از این لقمه های خاکی بست لقمانی می شود
که از لقمه های افلاکی حکمت نصیب میگیرد
و به طور کلی باید گفت حال خوش روزه
یعنی فراغت از نیاز های جسمانی
بهترین زمان دریافت وحی و الهام است.
□به خصوص روزه از سخن می تواند گوش جان را
در شنیدن پیامهای غیبی یاری کند.
□در چنین حالی است که فرشتگان بر آدمی نازل می شوند
و بر حسب استعداد و قابلیت هر کس
برای او ارمغان هایی از اندیشه های بدیع، شعر ها و موسیقی ها،
نقش ها و صورت ها و الهامات و بشارتها می آورند
و عاشقان را برات آزادی می بخشند.
●چه مبارک سحری بود و چه فرخنده شبی
●آن شب قدر که این تازه براتم دادند
#حافظ
●یک دو نظر کردم از چهار جوانب
●قدر وجود مرا برات برآمد
#دیوان_شمس
●تو لیلة القبری برو، تا لیلة القدری شوی
●چون قدر مر ارواح را کاشانه شو کاشانه شو
#دیوان_شمس
●ای خواجه چه جویی ز شب قدر نشانی
●هر شب شب قدر است اگر قدر بدانی
#جامی
□●برگرفته از کتاب " در صحبت قرآن "
به قلم حسین الهی قمشه ای●□
@mohamad_hosein_tabatabaei
🏴صلی الله علیک یا امیرالمؤمنین🏴
■●هست هر جا گفتگویت یا امیرالمومنین●■
■اميرالمؤمنين عليه السّلام افتاد در محراب، امام است، قلب عالم امكان است، مصيبت آن حضرت در جمادات اثر كرد، درياها به خروش آمد، زمين لرزيد، بادهاى سياه مى وزيد، درهاى مسجد كوفه به هم مى خورد، جبرائيل صدا مى زند:
■تَهَدَّمَتْ وَ اللهِ أَرْكَانُ الْهُدَى وَ انْطَمَسَتْ وَ اللهِ نُجُومُ السَّمَاءِ وَ أَعْلَامُ التُّقَى وَ انْفَصَمَتْ وَ اللهِ الْعُرْوَةُ الْوُثْقَى؛
قسم به خدا كه ستونهاى ايمان متزلزل شد، ستاره درخشان مقام ولايت تاريك شد، ريسمان ولايت پاره شد
■قُتِلَ ابْنُ عَمِّ مُحَمَّدٍ الْمُصْطَفَى، قُتِلَ الْوَصِىُّ الْمُجْتَبَى، قُتِلَ عَلِىٌّ الْمُرْتَضَى، قُتِلَ وَ اللهِ سَيِّدُ الأوْصِيَاءِ؛ قَتَلَهُ أَشْقَى الاشْقِيَاء
اى اهل عالم، پسر عموى مصطفى را كشتند، وصى مجتبى را كشتند، على مرتضى را كشتند.
■اين صداى جبرائيل همه كوفه را گرفت، زن و مرد از خانه ها بيرون دويدند، همه رو به مسجد، در مسجد كوفه به فاصله چند لحظه، مملوّ از جمعيت و غوغا شد و همه لطمه به صورت مى زدند و با مشت به سرهاى خود مى كوبيدند و صدا مى زدند: وا اماماه وا علياه وا محمّداه
■حضرت امام حسن و امام حسين خود را به محراب رساندند ديدند پدرشان به روى خاك افتاده و خاك ها را بر مى دارد و بر فرق سر مى گذارد و مى گويد:
■مِنْها خَلَقْناكُمْ وَ فِيها نُعِيدُكُمْ وَ مِنْها نُخْرِجُكُمْ تارَةً أُخْرى
حضرت امام حسن عليه السّلام سر پدر را با عبايى محكم بست كه باز از زير آن عبا، خون جارى بود.
■●متن سخنرانی مرحوم #علامه_طهرانی در رابطه با امیرالمومنین علیه السلام●■
@mohamad_hosein_tabatabaei
کیش مهر (درمحضر علامه طباطبایی)
🏴صلی الله علیک یا امیرالمؤمنین🏴 ■●هست هر جا گفتگویت یا امیرالمومنین●■ ■اميرالمؤمنين عليه السّلام ا
■جان عالمی بفدایت یا امیرالمومنین■
🏴صلی الله علیک یا امیرالمؤمنین🏴
■●امروز، روز بیستم ماه مبارک رمضان است. روز مصیبت و غم سنگینِ ضربت خوردن امیرالمؤمنین عليه السلام و در آستانهی شهادت بودنِ آن بزرگوار است.
■●بنا به آنچه نقل شده است؛ شهادت #امیرالمؤمنین علیهالسّلام در شب بیست و یکم واقع شده است. بنابراین ساعاتی بیشتر از عمر شریف آن بزرگوار باقی نمانده است.
☑️آخرین ساعات عمر سرشار از ایثار و فداکاری حضرت است؛ عمر سرشار از مظلومیّت و آزار و اذیّتی که از جانب خلق به آن بزرگترین انسانِ دستپرودهی دستگاه ربوبیّت و همتای خاتم النّبییّن وارد شد؛ بیش از ساعاتی از عمر آن بزرگوار باقی نیست....
#یاعلی
■●استاد مهدی طيب _ ١٩ مرداد ٩١●■
#اميرالمومنين
@mohamad_hosein_tabatabaei
#نکته
■در اعمال شب قدر چنین آمده است که قرآن مجید را بگشاید و بگذارد مقابل و بگوید: اللّهُمَّ إِنِّی أَسْأَلُکَ بِکِتابِکَ الْمُنْزَلِ.... سپس در دستور دیگر میفرماید قرآن را بر سر بگذارد و بگوید: اللَّهُمَّ بِحَقِّ هَذَا الْقُرْآنِ وَ بِحَقِّ مَنْ أَرْسَلْتَهُ بِهِ... آنگاه ده مرتبه بگوید بک یا الله الخ
❗️مطلبی که باید رعایت شود دو چیز است:
■۱- باید قرآن ۳۰ جزئی باشد یعنی قرآن کامل نه عم جزء و موبایل و امثالهم
■۲- قرآن گشوده شود و صفحات آن رو به آسمان بر سر گذاشته شود نه بصورت وارونه و یا قرآن بسته شده.
■ان شاء الله ادب حضور قرآن مد نظر باشد و قرآن را به سرّ و دل جانم کنیم که عمده همین است.✋
آیات 242-228 بقره قسمت هفتم
بخش سوم1⃣
● مراد از ((صلوة وسطى )) در ((حافظوا على الصلوات و الصلوة الوسطى ))
و در كافى و فقيه و تفسير عياشى و قمى در ذيل آيه شريفه ((حافظوا على الصلوات و الصلوة الوسطى ...)) به طرق بسيارى از امام باقر و امام صادق (عليه السلام ) روايت آمده كه فرمودند: منظور از صلوة وسطى ، نماز ظهر است .
ترجمه تفسير الميزان جلد 2 صفحه 390
مولف : اين معنا از ائمه اهل بيت در رواياتي كه از ايشان نقل شده به كلمه واحد آمده است ، و بين روايات ائمه ، هيچ اختلافى ديده نمى شود، بله ، در بعضى از آنها آمده است كه منظور از آن نماز جمعه است ولى چيزى كه هست اينكه : از همانها نيز استفاده مى شود كه ظهر و جمعه را يك نوع گرفته اند، و عبارت از نماز نيمه روز كه در جمعه به صورتى و در غير جمعه به صورتى ديگر خوانده مى شود دانسته اند،
نه اينكه مانند نماز صبح و ظهر دو نوع نماز و مربوط به دو وقت باشد، همچنان كه اين معنا در كافى و تفسير عياشى از زراره از امام باقر(علیه السلام) آمده و عبارت روايت كافى چنين است :
خداى تعالى فرموده : ((حافظوا على الصلوات و الصلوه الوسطى ))، و منظور از نماز وسطى نماز ظهر است ، يعنى اولين نمازى كه رسول خدا (صلى الله عليه و آله و سلم ) خواند، كه از دو جهت وسطى ناميده شده ، يكى از اين جهت كه درست در وسط روز خوانده مى شود و دوم اينكه ، بين نماز صبح كه اول روز است ، و نماز عصر كه اواخر روز است قرار دارد.
آنگاه فرمود: اين آيه وقتى نازل شد كه رسول خدا (صلى الله عليه و آله و سلم ) در سفر بود و در سفر در ركعت دوم قنوت خواند، و آن دو ركعت را در سفر و حضر (غير سفر) به همان حال باقى گذاشت ، و براى شخص مقيم و غير مسافر دو ركعت ديگر اضافه كرد، و همين دو ركعت اضافى ظهر را در روز جمعه به خاطر دو خطبه اى كه در نماز جمعه واجب است ، و نيز براى اينكه بايد آن دو خطبه را امام بخواند از نماز ظهر روز جمعه برداشت ، از اين جهت كسى كه ظهر جمعه ، نماز را بدون جماعت بخواند، بايد مانند روزهاى ديگر چهار ركعت بخواند...
#تفسیر_المیزان
#سوره_بقره
#علامه_طباطبایی_ره
🔹🔶🔸🔷🔹🔶🔸🔷🔹🔶🔸
🔹💠کانال کیش,مهر💠🔹
🔺درمحضرعلامه طباطبایی ره🔺
▶️: https://telegram.me/mohamad_hosein_tabatabaei
🏴صلی الله علیک یا امیرالمؤمنین🏴
□● #آیتالله_بهجت رحمهالله در پاسخ به کسانی که دستورالعملی برای سیروسلوک میخواستند، میفرمودند: «هر روز نصف صفحه از کتاب #معراج_السعاده را بخوانید و بدان عمل کنید، بعد از یک سال در خود تغییر را احساس میکنید».
□●بیغیرتی و بیحمیّتی، ... و آن، کوتاهی و اهمال (سهلانگاری) کردن است در محافظت آنچه نگاهبانی آن لازم است، از دین و عِرض (ناموس) و اولاد و اموال. و این مرض از مهلکات عظیمه و صفات خبیثه است و بسا باشد که به دیّوثی منجر شود.
□●حضرت پیغمبر صلیاللهعلیهوآله فرمودند که «دل مرد بیغیرت سرنگون است».
□●... و حضرت امیرالمؤمنین علیهالسلام در وقتی که در عراق بودند، فرمودند: «ای اهل عراق! شنیدهام که زنان شما در راهها با مردان مدافعه میکنند؛ یعنی: شانه به یکدیگر میزنند که راه بدهند، آیا حیا نمیکنید؟!».
□●و باز فرمودند که «چرا حیا نمیکنید و به غیرت نمیآیید که زنان شما به بازارها میروند و با کفار شانه به هم میزنند که راه بیابند؟!».
□●(معراج السعادة، ص۲۲۰ و ۲۲۱)●□
@mohamad_hosein_tabatabaei
کیش مهر (درمحضر علامه طباطبایی)
□●ضرورت #صله_رحم_و_حفظ_زبان در طول ماه مبارک رمضان●□(۱) □انسان نه تنها هنگامی که روزه هست، بلکه در
🏴صلی الله علیک یا امیرالمؤمنین🏴
□●ضرورت #صله_رحم_و_حفظ_زبان در طول ماه مبارک رمضان●□(۲)
□كسى كه خدا را بشناسد و او را بزرگ بشمارد، در پیشگاه خداى عظیم، هر حرفى را نمىزند و شكم را هم با هر غذا، گرچه حرام باشد، آلوده نمىكند. لذّت خوردن چند لحظهاى است كه غذا در دهان است. كسى كه خدا را شناخت كنار هر سفرهاى نمىنشیند. عنایت دارد كه خود را با روزه گرفتن بپروراند؛ خودش را فراموش نمىكند.
□یكى از نصیحتطلبان به اباذر نوشت كه مرا نصیحت كن. #اباذر هم در جواب مرقوم فرمود: «به عزیزترین دوستانت ستم نكن». دوباره آن شخص نوشت كه این مطلب روشنى بود، انسان كه به دوست عزیزش جفا نمىكند.
□اباذر در جواب نوشت: عزیزترین افراد نسبت به آدم، خود «او» است. (هیچ كس به اندازه خود آدم پیش انسان عزیز نیست) فرمود: جان خود را نیازار، چون هر گناهى كه انسان مرتكب مىشود، فشارى است كه بر جان خود وارد می کند.(۲)
□۱. اربعین شیخ بهایى، ص ۷۶، ح ۲.
□۲. ارشاد القلوب، ج ۱، ص ۳۴۵.
□۳. كافى، ج ۲، ص ۲۳۷.
□حكمت عبادات، صفحات ۱۵۵ ـ ۱۵۶
#حکمت_عبادات
#ماه_مبارک_رمضان
#آیت_الله_جوادی_آملی
@mohamad_hosein_tabatabaei
کیش مهر (درمحضر علامه طباطبایی)
🏴صلی الله علیک یا امیرالمؤمنین🏴 □●ضرورت #صله_رحم_و_حفظ_زبان در طول ماه مبارک رمضان●□(۲) □كسى كه خد
🏴صلی الله علیک یا امیرالمؤمنین🏴
□●ضرورت #صله_رحم_و_حفظ_زبان در طول ماه مبارک رمضان●□(۳)
□كسى كه تنها مواظب باشد هر حرفى را نزند، پرخورى نداشته باشد یا هر غذایى را نخورد، روزهاش را بگیرد، نمازش را بخواند، چنین كسى از مؤمنان معمولى است نه اولیاى خدا. اولیاى الهى اهل #تأمل و #تفكر و #تعمق هستند. حرف مىزنند ولى حرف آنان یاد #حق است.
□قال رسول الله: «إنّ أولیاء الله سكتوا فكان سكوتهم ذِكْراً، ونظروا فكان نظرُهم عِبْرة، ونطقوا فكان نُطْقهم حكمةً، ومشوْا فكان مشْیهم بین النّاس بركةً، لولا الآجال التى قد كتب الله علیهم لم تستقرّ [لم تقرّ] أرواحهم فى أجسادهم خوْفاً من العذاب وشوقاً إلى الثواب»(۳). به مؤمن معمولى مىگویند: زیاد حرف نزن؛ به مؤمن عارف مىگویند: مرتب سخن بگو، مردم را هدایت و به یاد حق متذكر كن.
□۱. اربعین شیخ بهایى، ص ۷۶، ح ۲.
□۲. ارشاد القلوب، ج ۱، ص ۳۴۵.
□۳. كافى، ج ۲، ص ۲۳۷.
□حكمت عبادات، صفحات ۱۵۵ ـ ۱۵۶
#حکمت_عبادات
#ماه_مبارک_رمضان
#آیت_الله_جوادی_آملی
@mohamad_hosein_tabatabaei