هدایت شده از بنیاد شهید مطهری
🟢 بدون یادداشتبرداری و دستهبندی مطالب، یک محقق به جایی نمیرسد
🔹 ما هنوز به لزوم نقشه در زندگی یعنی در جزئیات زندگی ایمان نیاوردهایم. یک دانشمند اگر متد و روش صحیح در کار کردن و در یادداشت برداشتن و در کلاسه کردن مطالب نداشته باشد و بخواهد صرفاً به حافظه بسپارد و ننویسد، به جایی نمیرسد.
🔸به ما گفتهاند «ما حفظ فرّ و ما کتب قرّ». این دستور در حقیقت برای استفاده اکثر از وقت است. ما هنوز نمیدانیم این جزئیات را باید به ما یاد بدهند و گویندگان و نویسندگان ما هم نه خود میدانند و نه یاد میدهند.
📗 استاد مطهری، یادداشتها، ج۱۳، ص۱۱۰
🔻 کانال رسمی «بنیاد شهید مطهری» در تلگرام، ایتا و سروش👇
t.me/motahari_ir
eitaa.com/motahari_ir
sapp.ir/motahari_ir
بسم الله الرحمن الرحیم
انتقام سخت
#انتقام_سخت را می توان یکی از مهمترین محور گفتگوها از دیروز برشمرد. جمع های مختلف، گروه های متعدد، اشخاص فراوان در این موضوع سخن گفته اند و بر ضرورت آن تاکید کرده اند. ضرورت و اهمیت آن بر هیچ مومن غیرتمند و ایرانی وطن دوستی پوشیده نیست.
سوالی که ممکن است مطرح شود این است که انتقام سخت را #چه_کسی باید انجام دهد؟ آیا صرفا فرماندهان و نیروهای نظامی در این مأموریت دارای نقش هستند؟ آیا انتقام سخت از کسانی که هم میهنان ما را به خاک و خون کشیده اند، صرفا کشتن چند فرمانده یا سرباز نظامی یا تخریب مجموعه های نظامی آنهاست؟ آیا ماموریت #آحاد_جامعه صرفا مطالبه گری نسبت به تحقق انتقام سخت و فضاسازی رسانه ای برای انجام آن است؟
انتقام سخت صرفا برخورد نظامی نیست، هرچند برخورد نظامی هم قطعا باید باشد بلکه #انتقام_سخت_آن_است_که آحاد جامعه #احساس_مسئولیت کنند، خود را دارای نقش بدانند. هرکس تلاش کند #مسئولیت_خود را پیدا کند، نقش خود را پیدا کند. مطالبه¬گری و این که مدام گفته شود چرا انتقام نظامی گرفته نمی شود یا با طعنه و کنایه نسبت به مسئولین نظامی سخن گفتن، اقدام مسئولانه نیست. اگر ...
#انتقام_سخت_آن_است_که منِ طلبه خودم را دارای نقش بدانم و به دنبال چگونگی ایفای نقش خود باشم، جوان دانشجو همین طور. پدران، مادران، معلمان، دانش آموزان، مسئولان غیر نظامی و و و . هرکسی خود را دارای نقش بداند و به دنبال ایفای نقش باشد. انتقام سخت تحقق یک #احساس_مسئولیت_عمومی و فراگیر و #اقدام_متناسب با آن در جامعه است. #حاج_قاسم همانگونه که نسبت به مردم سوریه و عراق و ایران و ... احساس مسئولیت می کرد، نسبت به آهوان تپه های ستاد نیز احساس مسئولیت داشت.
این احساس مسئولیت عمومی باعث می شود جامعه زنده و فعال باشد.
این احساس مسئولیت عمومی باعث می شود جامعه اقتدار پیدا کند.
این احساس مسئولیت عمومی باعث می شود جامعه در مشکلات منفعل و خموده نشود.
این احساس مسئولیت عمومی باعث می شود آرامش در جامعه افزایش پیدا کند.
این احساس مسئولیت عمومی باعث می شود جامعه قدرت نرم پیدا می کند.
پ.ن: صحبت دیروز حضرت آقا: « قدرت نرم از قدرت سخت نافذتر و مؤثّرتر است. علّت چیست که قدرتمندان عالم مثل آمریکا، بمب اتم دارند، انواع و اقسام سلاحهای پیشرفته را دارند، درعینحال مهمترین سرمایهگذاریها را برای هنر و سینما و هالیوود و تبلیغات و امثال اینها میکنند؟ چرا؟ چون سینما قدرت نرم است، قصّهنویسی و فیلم قدرت نرم است؛ این [کار] است که اثر میگذارد؛ قدرت سخت اثرِ آنی دارد، بعد، از بین میرود. قدرت سخت یعنی اینکه آمریکا میآید بیست سال در افغانستان میماند، میلیاردها خرج میکند، آخرش هم با نفرت مردم مجبور به فرار از افغانستان میشود؛ این قدرتِ سخت است. قدرت سخت یعنی آمریکا با تجهیزات کامل میآید همهی عراق را تصرّف میکند، حکومت عراق را ساقط میکند، خودش آنجا به جای حکومت مینشیند و بعد از حدود بیست سال، امروز منفورترین دولت در عراق عبارت است از دولت آمریکا؛ قدرت سخت این است. امّا قدرت نرم یعنی یک گروهِ بظاهر در اقلّیّت امّا دارای نفوذ معنوی، میتوانند دنیا را به خودشان متوجّه کنند. امروز شما ببینید فلسطینیهای مظلومی که سلاح دفاع از خودشان را ندارند، توانستهاند با مظلومیّت خودشان، با صبر خودشان، با ایستادگی خودشان، دنیا را متوجّه به خودشان کنند؛ یعنی فاصلهی بین قدرت سخت و قدرت نرم اینقدر زیاد است، و تأثیرش اینقدر متفاوت است.»
#تربیت
@mojtaba_kafil
هدایت شده از پژوهشگاه فقه نظام
🔰حضور مؤسسهٔ پژوهشی فقه نظام،
در نمایشگاه کتاب و دستاوردهای علمی واحدهای پژوهشی حوزوی همراه با نشست های علمی .
مجالی برای رایزنی با اصحاب فکر، اندیشه و قلم و عرضهٔ آثار انتشارات فقه نظام .
پذیرای شماییم در:
📌 غرفهٔ ۵۳ ، طبقه دوم
📅 زمان: ۱۷ الی ۲۲ دی ماه ۱۴۰۲
⏰ ساعت بازدید: ۹ صبح تا ۱۹
📍مکان:قم گلزار شهدا،مجتمع امام خمینی (ره)
◻️پژوهشگاه فقه نظام
🆔@jiiss_ir
هدایت شده از وحید یامین پور
7.35M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 یک دقیقه از «مریم سلطانینژاد» که ماندگار شد
@IRNA_1313
هدایت شده از هادیانه ها
✍دغدغه این روزهای برخی از فعالان عرصه دانش آموزی *طراحی برنامه هایی متناسب با شرایط مخاطب برای اعتکاف* است
🔟 نکته مهم در این موضوع:
🔹 *سن و روحیه متناسب* با این امر عبادی باید در نظر گرفته بشه و هر مخاطبی وارد نشه 👈 این فرصت رو زود خرج نکنیم
🔹نباید این فناوری ناب دینی دست خورده بشه بدون *درک درستی از عظمت و شیرینی معنوی* اون متناسب با سطح مخاطب
🔹 این که دانش آموزان خود را در *ماه رجب ببریم اعتکاف یا ماه رمضان* که احتمالا آمادگی معنوی بیشتری دارند جای فکر داره
🔹 مسجدی که انتخاب میشه بهتره #حیاط با صفایی داشته باشه که جزء مسجد باشه
🔹 #تغذیه مناسب مهمه
🔹 نوجوونا اگر برنامه نداشته باشی برات برنامه دارن پس باید اوقات با برنامه های #جذاب، #متناسب و #فعال پر بشه
🔹 برای #قالب_های_برنامه میشه از حلقه (با طرح محتوایی خاص)، مسابقه تحلیل_مستند، نقد_کتاب، روزنامه_دیواری و... استفاده کرد
🔹چند #ایده_اولیه_محتوایی: ۱_نقشه زندگی ۲_ملاک انتخاب ۳_خدای من ۴_ چالش های من ۵_والدین...
🔹 برای طراحی برنامه متعادل و درست حتما #هیأت_اندیشه_ورز و #گروه_برنامه_ریز شکل بگیره و با بررسی ایده های مختلف و تجربیات دیگران، برنامه *متناسب با شرایط مسجد، مخاطب، مجریان و مربیان* طراحی بشه
🔹 اعتکاف مجموعه ای که سابقه قبلی بین اعضا و مربیان بوده مناسب است؛ در غیر این صورت گروه گروه کردن مخاطبین و *تأمین مربیانی که در این سه روز همراه ایشان باشند* امری حیاتی است
📌 کانال ذیل مجموعه ای از محتواها و تجربیات را برای خصوص همین مسأله به اشتراک گذاشته است
https://eitaa.com/itikaf_mohtava
#اعتکاف
#فرهنگی
@hadianeha
هدایت شده از پژوهشگاه فقه نظام
📙پنجمین کتابنشست مؤسسهٔ پژوهشی فقه نظام، با عنوان: «درآمدی بر فقه تربیت» با تحقیق و پژوهش مجتبی کفیل، توسط انتشارات مؤسسهٔ پژوهشی فقه نظام منتشر شد.
🔹در این کتاب که برگرفته از سلسلهنشستهای علمی مدرسهٔ فصلی فقه نظام تربیت در مؤسسه پژوهشی فقه نظام است، تلاش شده با طرحی منسجم، ابتدا مخاطب با مبادی تصوری این دانش و مفاهیمی همچون «فقه»، «تربیت»، «نظام» و «فقه نظام تربیت» آشنا شود، سپس «جایگاه»، «قلمرو»، «کارکرد» و «ضرورت» فقه تربیت برای تمدنسازی -با حفظ موجودیت فقهی آن- تشریح گردد. تبیین اصالت و پیشینهٔ فقهی این رشته و همچنین قواعد اصولی جدیدی که برای رشد این رشته لازم هستند، بخشهای دیگر این کتاب را تشکیل میدهند.
🔹از مهمترین ویژگیهای کتاب حاضر، آشنایی عملیتر مخاطب با زوایای این رشته است که در سه مبحث: «قرآنپژوهی تربیتی»، «روایتپژوهی تربیتی» و نمونههایی از استنباطهای فقهی تربیتی ارائه میشود.
🔹این کتاب در نمایشگاه «مشکات» معاونت پژوهش حوزههای علمیه، به علاقهمندان عرضه میشود.
🔹خبر، در وبگاه فقه نظام
🔸پژوهشگاه فقه نظام
🆔@jiiss_ir
هدایت شده از کلامکم نور
🌸🌸🌸🌺🌺🌺🌹🌹🌹
عن الإمام الباقر عليه السلام:
إِنِ اسْتَطَعْتَ أَنْ لَا تُعَامِلَ أَحَداً إِلَّا وَ لَكَ الْفَضْلُ عَلَيْهِ فَافْعَلْ.
تا می توانی اینگونه باش که با هر کسی تعامل و معاشرت داشتی ، در احسان و خوبی رسانی به او، دست برتر را تو داشته باشی.
(فضل و خیری که تو به او می رسانی از خیر و احسانی که او به تو می رساند بیشتر باشد.)
تحف العقول، ص293
أسعد الله أيامكم.
رحم الله من أهدى للإمام الباقر عليه السلام الصلاة على محمد وآل محمد.
🌺🌺🌺🌸🌸🌸🌹🌹🌹
هدایت شده از الهادی
💠 #روزه #رجب، توشه یک سال
🔻 در ماه رجب اگر در توان انسان باشد، ولو سخت باشد، هیچ خیری بزرگتر و بیشتر از صوم نیست. گرچه سخت است، گرچه بالفعل گاهی فقط خستگی آن برای انسان میماند ولی دارد بار یک سالش را میبندد.
🔸 خسته از روزه نشود. گرچه سخت میگذرد، بسیار پربرکت است. گرچه خلق انسان را طبعاً تنگ میکند، باز هم بسیار پربرکت است. برکاتش را بعد خواهد دید. حالا آخرتش جدا، در دنیا نیز اینگونه است.
🔹 اگر سخت نیست یا انسان بیماری ندارد، حیف است که صوم ماه رجب را از دست بدهد ولو در هفته دو روز، سه روز و برای کسانی که جوان ترند، من تصورم این است که [این روزه،] تعدیل کننده همه قوا است.
🔸 فرض کنید که حتی مسئله توان [و سایر] مسائل و مشکلاتی که یک جوان بیست و چند ساله مانند غلبه شهوت دارد، این [مسائل برای حل شدن] یک حمایت تقوایی میخواهد، [حل] همهی آن [مشکلات] هم فقط به نخوردن نیست، گاهی یک نفر غذای خودش را کم میکند، قوای متشتّت ذهنی اش بیشتر میشود. این [شخص برای حل مسائلش،] روزه میخواهد، این حمایت الهی میخواهد.
🔹 نخوردن با روزه گرفتن خیلی فرق میکند. صوم، مقوّم اخلاص و ارتقاء عمل است. همهی ما این نیاز را داریم که با صوم ماه رجب، این پیوند را با خدای متعال بزنیم.
┄┅═✧❁ااا❁✧═┅┄
🔺 کانال رسمی حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
👉🏻 @nasery_ir
1-panahiyan.mp3
33.95M
🎙صوت سخنرانی حجتالاسلام والمسلمین علی رضا پناهیان در افتتاحیه اجلاسیه مشترک جریانهای تمدنی / یکشنبه ۲۴ دی ۱۴۰۲- قم
❓بدون فقه نظام نمی توانیم جامعه را اداره کنیم / انکار فقه نظام، انحراف است.
❓بخش اقتصاد جامعه باید بر اساس فقه نظام تنظیم شود/ جامعه ما نسبت به فقه نظام به جهل مبتلا شده است!
❓تقسیم بندی علوم و مقاطع تحصیلی را دیگران انجام داده اند...
#جامعیت_اسلام
#فقه_نظام
#اجلاسیه_مشترک
https://eitaa.com/Tamadon_Islam
هدایت شده از الهادی حوزویان
#رجب
💠 حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
🔻 ما در اوایل طلبگیِ خود، غالباً همتها و آرزوهای بلند در خودشناسی و خداشناسی و انسان شناسی عملی داشتهایم؛
🔸 منتها وقتی وارد عالم طلبگی میشویم از یک زاویه اشتغالات ما را احاطه میکنند و نرسیدن به آن مقصد یک روحیه متأمّلی در ما قرار میدهد و از سویی دیگر هم انتظار و آرزوهای طولانی ما را دچار مشکل میکند و میگوییم که بله من، آرام آرام منتظر یک فرصت هستم، حالا نشد فردا، امسال نشد سال آینده.
🔹 وقتی ما این سِیر را در پیش میگیریم و زمانی از آن میگذرد، همین عقب انداختن برای ما ملکه میشود، دیگر ما افرادی هستیم که در پرونده برزخی ما مینویسند: شخصی است که همیشه میخواهد انسان خوبی بشود.
🔸 این خیلی بیچارگی است و خیلی فرق دارد با شخصی که حرکتی را شروع بکند. این شخص همیشه درصدد است یک فرصتی پیدا بشود. فرصتِ آن همین حالا است، فرصتِ آن همین امشب است، فرصتِ آن اول ماه رجب است، منتها اراده و تصمیم میخواهد.
🔹 ما فعلاً وظیفه خود را بفهمیم و بدانیم که با نزدیک شدن ماه رجب دریچهای از رحمت خدا به روی ما باز میشود و حداقل فعلاً حس خسران داشته باشیم.
کد ۱۹۴۱
▪️ @alHadi_h
▪️ @nasery_ir
💐💐💐💐💐
🔰اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى أَمِيرِ الْمُؤْمِنِينَ عَلِيِّ بْنِ أَبِي طَالِبٍ أَخِي نَبِيِّكَ وَ وَصِيِّهِ وَ وَلِيِّهِ وَ صَفِيِّهِ وَ وَزِيرِهِ وَ مُسْتَوْدَعِ عِلْمِهِ وَ مَوْضِعِ سِرِّهِ وَ بَابِ حِكْمَتِهِ وَ النَّاطِقِ بِحُجَّتِهِ وَ الدَّاعِي إِلَى شَرِيعَتِهِ وَ خَلِيفَتِهِ فِي أُمَّتِهِ وَ مُفَرِّجِ الْكَرْبِ عَنْ وَجْهِهِ قَاصِمِ الْكَفَرَةِ وَ مُرْغِمِ الْفَجَرَةِ الَّذِي جَعَلْتَهُ مِنْ نَبِيِّكَ بِمَنْزِلَةِ هَارُونَ مِنْ مُوسَى اللَّهُمَّ وَالِ مَنْ وَالاهُ وَ عَادِ مَنْ عَادَاهُ وَ انْصُرْ مَنْ نَصَرَهُ وَ اخْذُلْ مَنْ خَذَلَهُ وَ الْعَنْ مَنْ نَصَبَ لَهُ مِنَ الْأَوَّلِينَ وَ الْآخِرِينَ وَ صَلِّ عَلَيْهِ أَفْضَلَ مَا صَلَّيْتَ عَلَى أَحَدٍ مِنْ أَوْصِيَاءِ أَنْبِيَائِكَ يَا رَبَّ الْعَالَمِين. (مصباح المتهجد و سلاح المتعبد ؛ ج1 ؛ ص400)
💐💐💐💐💐
میلاد با سعادت امیر مومنان، مولی الموحدین، حضرت علی علیه السلام مبارک باد.
┈┈••••✾•🌹🌹🌹•✾•••┈┈•