✔️حدیثی که #استاد_عابدینی امروز شرح دادند:👇
اَلْحُسَيْنُ بْنُ مُحَمَّدٍ اَلْأَشْعَرِيُّ عَنْ مُعَلَّى بْنِ مُحَمَّدٍ عَنْ أَبِي اَلْفَضْلِ عَبْدِ اَللَّهِ بْنِ إِدْرِيسَ عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ سِنَانٍ قَالَ: كُنْتُ عِنْدَ أَبِي جَعْفَرٍ اَلثَّانِي عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ فَأَجْرَيْتُ اِخْتِلاَفَ اَلشِّيعَةِ فَقَالَ يَا مُحَمَّدُ إِنَّ اَللَّهَ تَبَارَكَ وَ تَعَالَى لَمْ يَزَلْ مُتَفَرِّداً بِوَحْدَانِيَّتِهِ ثُمَّ خَلَقَ مُحَمَّداً وَ عَلِيّاً وَ فَاطِمَةَ فَمَكَثُوا أَلْفَ دَهْرٍ ثُمَّ خَلَقَ جَمِيعَ اَلْأَشْيَاءِ فَأَشْهَدَهُمْ خَلْقَهَا وَ أَجْرَى طَاعَتَهُمْ عَلَيْهَا وَ فَوَّضَ أُمُورَهَا إِلَيْهِمْ فَهُمْ يُحِلُّونَ مَا يَشَاءُونَ وَ يُحَرِّمُونَ مَا يَشَاءُونَ وَ لَنْ يَشَاءُوا إِلاَّ أَنْ يَشَاءَ اَللَّهُ تَبَارَكَ وَ تَعَالَى ثُمَّ قَالَ يَا مُحَمَّدُ هَذِهِ اَلدِّيَانَةُ اَلَّتِي مَنْ تَقَدَّمَهَا مَرَقَ وَ مَنْ تَخَلَّفَ عَنْهَا مُحِقَ وَ مَنْ لَزِمَهَا لَحِقَ خُذْهَا إِلَيْكَ يَا مُحَمَّدُ .
📓( الکافي , جلد۱ , صفحه۴۴۱ ) 👆
✔️اصول کافی / ترجمه آیت اللهی ; ج ۲ ص ۴۸۹👇
-محمد بن سنان،مىگويد:من نزد امام محمد تقى عليه السّلام بودم و از اختلاف شيعه سخن گفتم،فرمود:اى محمد،به راستى خداى تبارك و تعالى هميشه يگانه و تنها بود،سپس محمد و على و فاطمه را آفريد آنها هزار دوران بماندند سپس همه چيز را آفريد و آنان را گواه آفرينش همه چيز ساخت و فرمانبرى آنان را بر همه چيز واجب نمود و امورشان را بدانها واگذاشت،
پس آنانند كه هرچه را خواهند حلال كنند و هرچه را خواهند حرام نمايند و هرگز نخواهند جز آنچه را كه خداى تبارك و تعالى نخواهد سپس فرمود:اى محمد،اين است آن دينى كه هركس از آن جلو رود بيرون رفته و هركس عقب بماند نابود گشته است و هركس به آن بچسبد به حق رسيده است اى محمد!پيوسته همراه اين دين باش.
https://hadith.inoor.ir/fa/hadith/105093/translate
@mola_amiralmomenin_as
هدایت شده از فضائل امیرالمومنین علی علیه السلام🇵🇸
8.52M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✔️محضر #حضرت_رضا(ع)
اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى عَلِیِّ بْنِ مُوسَى الرِّضَا الْمُرْتَضَى الْإِمَامِ التَّقِیِّ النَّقِیِ
وَ حُجَّتِکَ عَلَى مَنْ فَوْقَ الْأَرْضِ
وَ مَنْ تَحْتَ الثَّرَى الصِّدِّیقِ الشَّهِیدِ
صَلاَةً کَثِیرَةً تَامَّةً زَاکِیَةً مُتَوَاصِلَةً مُتَوَاتِرَةً مُتَرَادِفَةً کَأَفْضَلِ مَا صَلَّیْتَ عَلَى أَحَدٍ مِنْ أَوْلِیَائِکَ
#چهارشنبه_های_رضوی
#چهارشنبه_های_امام_رضایی
@mola_amiralmomenin_as
📣همراهان گرامی سلام عليكم
در راستای آشنایی بیشتر با تحقیقات و پژوهشی های نوین انجام شده در زمینه #نهج_البلاغه و #فضایل_امیرالمومنین_علی_علیه_السلام،
بنا داریم چکیده های مقالات علمی_ پژوهشی که به این مباحث می پردازند (به همراه لینک دانلود مقالات) در کانال *فضائل امیرالمومنین علی علیه السلام * بارگذاری شود. ان شاء الله...
امیدورام مفید واقع شود.
🔴#پژوهش_های_نهج_البلاغه
✔️از این که با ما همراه هستید بسیار سپاسگزارم.
♦️لطفا دوستان خود را به کانال *فضائل امیرالمومنین علی علیه السلام* دعوت فرمایید.
@mola_amiralmomenin_as
#پژوهش_های_نهج_البلاغه
✔️مدل صلاحیت شخصی زمامدار در حکومت اسلامی از منظر نهج البلاغه
📝نویسنده: رضا جعفری
📌چکیده
زمامدار در اُفق نهجالبلاغه، کسی است که اختیار ادارۀ امور جامعه را برعهدهدارد و فرامین حکومتی از سوی او صادر یا بهوسیلۀ او تنفیذ میشود و با واژگانی چون«امیر»، «امام»، «ولی» و «والی» از او یادشدهاست که امروزه در نظامهای سیاسی جهان، متناسب با قوانین اساسی کشورها، زمامدار به رهبر، رئیسجمهور، رئیس دولت، نخستوزیر، پادشاه و... اطلاقمیشود.
فرضیه تحقیق حاضر این است که «نهجالبلاغه مدل شخصیتی معیار را برای زمامدار جامعه اسلامی معرفی و ویژگیهای خاص برای او ذکرکردهاست.» که به تناظر این فرضیه، سؤال اصلی تحقیق آن است که «مدل صلاحیتشخصیِ زمامدار اسلامی در نهجالبلاغه، کداماست؟».
لذا با مطالعۀ نهجالبلاغه به روش کتابخانهای، اطلاعات اولیه پژوهش گردآوری و به روش تحلیل محتوا تجزیه و تحلیل و کدگذاری مفهومی گردیده و سپس با سازماندهی مفاهیم ذیل مؤلفهها، 9 مؤلفۀ «کفّ نفس»، «مردمی و تلاشگربودن»، «صداقت با مردم»، «قدرشناسی از مردم»، «متخلّق به فضایل اخلاقی»، «اهل مراعات و مواسات با مردم»، «ایجادکننده نشاط در جامعه»،«برپادارنده فرائض دینی» و «اهل مشورت با دانایان و شایستگان» برای صلاحیت شخصی زمامدار کشف و در قالب مُدل ارائهشدهاست که این مؤلفهها با سنجۀ خُبرگانی ارزیابی و حاصل سنجه با آزمون فریدمن محاسبهگردیده که خروجی آزمون نشانداد؛◀️ مؤلفة «تخلّق به فضائل اخلاقی» با عدد6.03 درصد، بالاترین و کفِّنفس با عدد 4.13 درصد، پایینترین رتبه را داشتهاست.
(تاریخ چاپ مقاله: زمستان 1402)
📎کلیدواژهها
#امام_علی(ع) #نهج_البلاغه #صلاحیت_شخصی #زمامدار #حکومت_اسلامی
🔗لینک دانلود مقاله 👇
https://www.nahjmagz.ir/article_202467.html
@mola_amiralmomenin_as
فضائل امیرالمومنین علی علیه السلام🇵🇸
✔️#شرح_نوین_زیارت_عاشورا #بخش_بیستم_و_نهم 🔘 يَا أَبَا عَبْدِ اللَّهِ إِنِّي أَتَقَرَّبُ ١
✔️#شرح_نوین_زیارت_عاشورا
#بخش_سی_چهارم
⁉️شيعيان هر گروهى را، چگونه مىتوان شناخت؟ (1)
#پاسخ
✔️كلمه (اشياعكم) كه جمع شيعه است در هر دو طرف استفاده شده است مانند (امام) كه در مورد هدايت و ضلالت آمده عدهاى مانند اهلبيت(صلوات الله عليهم) امام و پيشواى هدايتاند و گروهى امام و پيشواى آتش دوزخند يعنى پيروانشان را به گمراهى و ضلالت و جهنم مىبرند.
و چون كلمه (شيعه) از ظرافت و محتواى جامعى برخوردار است و لذا در هر جهت اعم از #الهى و #شيطانى كاربرد دارد و شامل كسانى مىشوند كه از پيشوايانشان بى كم و كاست پيروى و تبعيت دارند يعنى شيعه كسى است كه گام به گام با رهبران خود پيش مىرود و كوچكترين تخلفى از آرمان و اهداف آنها نمىكند.
چنانچه امام حسين(ع) در روز #عاشورا به سپاه عمر بن سعد وقتى كه به خيمهها هجوم بردند خطاب فرمود:
«اى پيروان و شيعيان خاندان ابوسفيان اگر بدينى معتقد نيستيد و از روز قيامت هراسى نداريد حداقل در زندگى مادى و دنيوى خود آزاد باشيد من با شما جنگ مىكنم زنان و دختران چه گناهى دارند كه شما به آنها حمله مىكنيد.»
✔️بنابراين شيعيان هر فرقه و يا مذهب و مكتبى با تمام وجودشان در خدمت كامل رهبران و پيشوايان خود هستند اگر چه مقصد و مقصود ايشان از ريشه و اساس با هم مخالفند يكى پيروانش را بسوى خداى يكتا و مقام بندگى او هدايت مىكند و ديگرى بسمت شيطان و هوسرانى و ... و دورى كامل از خداى متعال پيروانش را رهبرى مىكند اينها وجه تمايز و جدا شدن مكتبهاى انحرافى از مذهب و مكتب حق مىباشد.
✔️در كلمه (امام) هم همين تعريف وجود دارد چنانچه در آيات و احاديث خيلى مطرح شده است (ائمه كفر و ضلالت و ... ائمه هدايت و ...) كلمه شيعه هم مانند (امام) در ذات خود تعريف امتيازى ندارد مگر اينكه چه كارى را از خود نشان مىدهد و هر مقدار اين كلمات به اطاعت از خدا و دورى از هواى نفس و شيطان نزديك تر مىشود امتياز بزرگى را در خود جاى مىدهد مثلاً شيعه اميرالمومنين و حضرت فاطمه و حسنين و ساير ائمه هدى(ع) شدن خيلى افتخار بزرگ و سنگين و وزين است بهر كس ندهندش مگر اينكه شرايط لازم را در اطاعت از خدا و پيامبر(ص) و رعايت تقوا در خود ايجاد كند تا بتواند به مقام رفيع شيعه اهلبيت(صلوات الله عليهم) نائل شود.
✔️و شرط شيعه بودن از آل ابى سفيان و يزيد و معاويه و ... بريدن از خدا و منكر او شدن است چه اگر كسى در استخدام كامل آنها باشد و تمام خواستههايشان را بى كم و كاست و بلكه افزونتر از آنچه مىخواستند انجام دهد (شيعه) آنها مىشود.
#ادامه_دارد 👇
#محرم #عاشورا #زیارت_عاشورا
@mola_amiralmomenin_as
✔️#شرح_نوین_زیارت_عاشورا
#بخش_سی_و_پنجم
⁉️شيعيان هر گروهى را، چگونه مىتوان شناخت؟ (2)
#پاسخ
در شناخت شيعيان هر پيشوائى مشابهت اعمال و رفتار و اهداف و ... لازم است كسى در ظلم و جنايت پيشوا شده شيعيانش را با ظلم و جنايت و ... مىتوان شناخت و پيشوائى كه در دل شب با خدا مناجات دارد و اشك مىريزد و مىفرمايد اگر تمام دنيا را بمن بدهند تا پوست جوى را از دهان مورچه بگيرم هرگز اينكار را نخواهم كرد قطعاً شيعيانش را، با نور ايمان و قلبى پر از مهر و محبت و عدل و انصاف و احترام به حقوق ديگران و ... مىتوان شناخت.
✔️وقتى كه در ميان آنها اين همه فاصله وجود دارد كه اصلاً قابل جمع نيستند پس لازم است در فضاى روان و قلب هر كسى #تَبَرّى و #بيزارى از ظالمان شكل بگيرد تا از كيفر و مجازاتهاى دنيوى و اخروى آنها در امان باشند
بخاطر اينكه روان و قلب يك دستگاه بسيار پيچيده و حساسى است كه مىتواند فاصلههاى زمان و مكان را از ميان انسانها بردارد و همه را اعم از گذشته و حال و آينده يكجا جمع نمايد و اين مطلب بسيار بزرگ و پر محتوا را فقط حضرت #اميرالمومنين(ع) مىتواند بشكافد فرمود:
... اى مردم بيدار باشيد خشنودى و خشم دلهاى مردم آنها را در يكجا جمع كرده و سرنوشت مشتركى را در ميانشان پياده مىكند در ميان قوم ثمود يكنفر شتر را كشت ولى عذاب همه آنها را فرا گرفت
( لَمّا عَمّوُهُ بِالرّضا ... ) بخاطر اينكه همه از عملكرد او خشنود بودند.
(نهج البلاغه : کلام 201)
✔️يا در حديث ديگر مىفرمايد:
هر كس بكار و عملكرد هر گروهى خشنود و راضى باشد مانند اينست كه در ميان آنها بوده و اينكار را انجام داده است.
🔘بعد از ملاحظه اين احاديث نورانى نبايد از كلمات (#تولّى و #تبرّى) غفلت نمود زيرا ممكن است خيلى از امتيازات از دست ما گرفته شود و به كيفرهاى بسيار دردناكى گرفتار شويم پس اگر ما به حضرت على و يازده امام معصوم(صلوات الله عليهم) محبت و علاقه شديد داريم و از پيروى آنان كوتاهى نمىكنيم و در هر عصر بياد مصائب و مظلوميت آنان غمگين شده و اشك مىريزيم و آرزو مىكنيم اي كاش با آنها بوديم و با تمام وجود حمايتشان مىكرديم در اين صورت كه (#تولى) شكل گرفت بدون ترديد (#تبرى) هم حاصل مىشود.
✔️بعد از پايان #جنگ_جمل يكى از ياران حضرت اميرالمومنين(ع) عرض كرد دوست داشتماى كاش برادرم در اينجا بود و پيروزى حق را از نزديك مشاهده مىكرد حضرت پرسيد:
( اهوي اخيك معنا؟ ) آيا علاقه و ميل قلبى برادرت با ماست؟ گفت آرى، فرمود:
پس در واقع او با ما بوده نه تنها وى بلكه خيليها كه هنوز بدنيا نيامده و بخاطر آن علاقه قلبى كه بما دارند در لشكر ما شركت داشته و در تمامى پاداشهاى ما شريك هستند. (نهج البلاغه : کلام 12)
#ادامه_دارد
#محرم #عاشورا #زیارت_عاشورا
@mola_amiralmomenin_as
هدایت شده از حلقه معرفت
12.71M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
سلام
حرف ها و ادعاهای ایشون رو رد یا تایید نمیکنم، ولی از اونجا که جالب و کمی باور پذیر بود، گفتم شما ها هم ببینید!
@halghemarefat313
7.49M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#شانزده_سال_بعد
سال 2040
در سالگرد نسلکشی غزه
و سوال فرزندان از پدرانشان⁉️
#طوفان_الاقصی
@mola_amiralmomenin_as