هدایت شده از miRas Biotech
✅طراحی ، سنتز و فرمولاسیون #دو محصول الیگونوکلئوتیدی موسوم به Delivery-check Oligo و miRas mimic در #میراث برای پژوهشگاه رویان تهران (همکاری با مرکز ملی مهندسی ژنتیک)
✍️این دو محصول، دارای مدیفیکاسیون های شیمیایی خاصی هستند که آنها را در مقابل آنزیم های تجزیه کننده مقاوم می کند 👌🏻
محصول Delivery-Check :
برای سنجش کارآیی انتقال الیگو به سلول یا وزیکول خارج سلولی از Delivery -Check Olig استفاده کنید! این محصول یک الیگوی خاص، فاقد هر گونه هومولوژی با ژنوم میزبان است که با طراحی دقیق به طور محکم به یک رنگ فلورسنت متصل شده است .توالی این الیگو با اصلاحات شیمیایی، پایدارسازی شده است تا در برابر نوکلئازها مقاومت داشته باشد.
محصول miRNA mimic:
مولکولهای miRNA mimic مولکولهای دورشته ای پایدارشده با اصلاحات شیمیایی هستند که علاوه بر افزایش مقاومت نوکلئازی و طول عمر این مولکولها و طراحی دقیق مولکولی، امکان انتخاب ترجیحی رشته اصلی توسط کمپلکس RISC را فراهم می آورد و به شما اطمینان می دهد که تغییری که در رفتار سلول مورد تیمار شما اتفاق میافتد، صرفاً در پاسخ به رشته اصلی (رشته guide) است .
#میراث، فناوری جهانی، نوآوری ایرانی 🇮🇷
Join us:
🆔 @miRasBiotech
هدایت شده از RNA Biology
🔺 نتایج آخرین تحقیقات بر روی داروی Zilebesiran، یک داروی siRNAای برای درمان فشار خون بالا
ادامه در پست بعدی 👇🏻
Join us:
🆔 @RNA_Biology
🆔 @MolBioMed
هدایت شده از RNA Biology
🔺 داروی Zilebesiran، یک siRNA اختصاصی برای درمان فشار خون بالا
فشار خون از عوامل خطرساز سکته قلبی، سکته مغزی و بیماری مزمن کلیوی است و عامل اصلی قابل پیشگیری در مرگ و میر ناشی از علل قلبی-عروقی در سراسر جهان است. با وجود گزینههای درمانی مؤثر، تقریباً نیمی از بیماران مبتلا به فشار خون بالا به توصیه های مربوطه عمل نمی کنند که تا حدی به دلیل پایبندی ضعیف بیماران به مصرف هر روزه داروها است. حتی زمانی که به نظر می رسد فشار خون به خوبی مدیریت شده، این کنترل ممکن است به دلیل تغییر قابل توجه فشار خون در دراز مدت، کمتر از حد مطلوب باقی بماند.
سیستم رنین-آنژیوتانسین-آلدوسترون (RAAS)، یک مسیر مولکولی است که نقش اصلی را در تنظیم فشار خون ایفا میکند. آنژیوتانسینوژن تنها پیش ساز همه پپتیدهای آنژیوتانسین است و نقش کلیدی در آسیب ناشی از فشار خون بالا دارد. بنابراین مهار RAAS منجر به مهار آنزیم تبدیل کننده آنژیوتانسین و یا محاصره گیرنده آنژیوتانسین می شود. داروی Zilebesiran، یک مولکول siRNA است که به طور کووالانسی به لیگاند GalNAc اتصال داده شده است. این siRNA که برای مهار mRNA آنژیوتانسینوژن کبدی طراحی شده است، با میل ترکیبی بالایی به گیرنده asialoglycoprotein کبدی متصل میشود و سنتز آنژیوتانسینوژن کبدی را مهار کرده و در نتیجه فشار خون را کاهش میدهد.
اثرات اختصاصی کبدی این رویکرد، توسط دادههای مطالعات بالینی پشتیبانی میشود که حاکی از مهار تقریباً کامل بیان mRNA آنژیوتانسینوژن کبدی بدون تأثیر بر mRNA آنژیوتانسینوژن کلیوی است. اثرات فارماکودینامیکیِ ثابت و طولانی مدت GalNAc-siRNAها، پتانسیل کاهش مداوم فشار خون را در یک دوره 24 ساعته و برای ماهها، با تجویز زیرجلدی دوبار در سال یا هر سه ماه یکبار ارائه میدهد.
در این مطالعه که به تازگی در مجله New England Journal of Medicine منتشر شده است، بیمارانی که داروی Zilebesiran را دریافت کردند، کاهش قابل توجهی در میزان آنژیوتانسینوژن سرم داشتند که پتانسیل مولکولهای siRNA را برای درمان بیماری های قلبی-عروقی به خوبی نشان می دهد.
✍🏻 تهیه مطلب: مینا پهلوان نشان، دانشجوی کارشناسی ارشد زیست شناسی سلولی مولکولی، پژوهشگاه رویان
📝 مطالعه بیشتر:
https://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMoa2208391
Join us:
🆔 @RNA_Biology
🆔 @MolBioMed
🔴 اهمیت «نقایص کوانتومی گوانین» در طراحی زیستحسگر فلورسانسی
@MolBioMed
✅ استفاده از نانولولههای کربنی در ساخت حسگرهای زیستی بسیار رایج است، به این صورت که سطح این نانولولهها را میتوان بهطور غیرکووالانسی اصلاح (modify) کرد تا حسگرهایی ایجاد کنند که هنگام تعامل با مولکولهای زیستی دچار تغییر در نشر فلورسانس میشوند.
⬅️ با این حال، قرارگیری گیرنده های زیستی به صورت غیرکوالان حساسیت این نوع روش را کاهش می دهد.
✅️ اخیرا دانشمندان در دانشگاه بوخومِ آلمان، توانستند با استفاده از نتایج به دست آمده از تحقیقات دانشمندانی همچون R. Bruce Weisman مبنی بر خاصیت cycloaddition در باز آلی گوانین، بیوسنسوری را طراحی نمایند که در آن گیرنده زیستی با نانولولهکربنی پیوند کولانسی تشکیل دهد.
✅ طبق تحقیقات انجام شده در بین چهار باز آلی A,T,C,G فقط گوانین است که قابلیت ایجاد پیوند کوالانسی را با نانولوله های کربنی داراست. محققان این خاصیت را نقایص کوانتومی گوانین (Guanine Quantum Defects) نام نهادهاند.
برای تثبیت کردنِ کووالانسیِ گوانین بر روی سطح نانولوله کربنی، توالی نوکلئیکاسیدی شامل گوانین را در حضور ماده شیمیایی "رز بنگال" با نانولوله ترکیب کردند، که در طی این واکنش، یک ظرفیت خالی در کربن شماره 8 گوانین شکل گرفت، و این باعث شد که گوانین با نانولوله کربنی پیوند کوالانسی بسازد.
✅ برای نشان دادن پتانسیل این زیست حسگر، محققان حسگرهایی را برای شناسایی پروتئین "اسپایک" در SARS CoV-2 طراحی کردند و از آپتامرها برای اتصال به پروتئین استفاده کردند. حسگر فلوئورسنتی طراحیشده، وجود پروتئین SARS-CoV-2 را با حساسیت بالایی شناسایی کرد؛ همچنین گزینش پذیری (selectivity) سنسورهای دارای نقص کوانتومی گوانین بیشتر از سنسورهای معمولی بود.
✅ دکتر سباستین کروس گفت: برای کاربردهای تشخیصی، ما باید بتوانیم کار تشخیص را در محیط های پیچیده، مانند سلول ها، خون یا در خود موجود زنده انجام دهیم.
📋 تهیه مطلب: شایان آقاجانی دانشجوی کارشناسی ارشد سلولهایبنیادی، پژوهشگاه رویان
لینک خبر:
https://www.photonics.com/Articles/NIR_Biosensors_Use_DNA_Anchors_to_Target_a_Range/a69232
🌐 لینک مقاله:
https://pubs.acs.org/doi/10.1021/jacs.3c03336
Join us:
🆔 @MolBioMed
☝️☝️☝️☝️☝️☝️
هدایت شده از RNA Biology
جایزه نوبل پزشکی امسال، به دو دانشمندی رسید که «برهمکنش مولکولهای mRNA با دستگاه ایمنی» را مشخص کردند و به این ترتیب، سالها بعد امکان تولید واکسنهای کرونای مبتنی بر mRNA را میسر نمودند!
فناوری mRNA پتانسیل هنگفتی در آینده دارد و دادن جایزه نوبل به ابداعکنندگان این فناوری قابل انتظار بود، اگرچه از نظر برخی دانشمندان احتمالاً انتخاب امسال برای دادن این جایزه مقداری زودهنگام بوده است و باید برخی ابهامات تکنیکی و درون تنیِ این فناوری برطرف میشد.
باید توجه داشت که جایزه نوبل به «واکسن» کرونای mRNA داده نشد بلکه به توسعهی فناوری mRNA تعلق گرفت که پتانسیل بالاتری از صرف واکسنهای کرونا دارد. این دو محقق علیرغم دلسردیهایی که دانشگاه شان برای شان ایجاد کرد، نشان دادند که این مولکول چگونه با دستگاه ایمنی برهمکنش میکند و چگونه میتوان با استفاده از نوکلئوزیدهای تغییریافته (سودویوریدین بجای یوریدین)، ایمنیزایی آنها را کاهش داد. اما دخالت جدی این فناوری در تولید نسل اول واکسنهای mRNA قطعاً در اثبات ارزشمندی آن برای کمیته نوبل موثر بوده است.
✍ مرادی، عضو هیئت علمی پژوهشگاه رویان
Join us:
🆔 @RNA_Biology
🔴 سرطان سینه در دوران بارداری و پس از زایمان معمولا در مراحل پیشرفته تری در مقایسه با سایر سرطان های سینه تشخیص داده می شود .
✅ با توجه به مقاله جدید چاپ شده در مجله Cancer Discovery محققان موسسه سرطان شناسی (VHIO) Vall d'Hebron کشف کردند که شیر مادر بیماران مبتلا به سرطان پستان حاوی DNA آزاد توموری (ctDNA) است که میتواند از طریق بیوپسی مایع شناسایی شود.
✅ به طور کلی تجزیه و تحلیل DNA آزاد در گردش (cfDNA) در شیر مادر انواع تومور را در 87 % موارد با droplet dPCR تشخیص میدهد.
✅ در این مطالعه با استفاده از تجزیه و تحلیل NGS در ctDNA در شیر مادر، انواع تومورها با حساسیت 71.4% و اختصاصیت 100% شناسایی شدند.
✅ در مجموع، با توجه مطالعه صورت گرفته می توان گفت که شیرمادر میتواند به عنوان منبع جدیدی از بیوپسی مایع برای تشخیص زودهنگام سرطان سینه در مادران و زنان جوان منجر شود.
🔰تهیه مطلب: کیمیا حسنییان باتقوا، دانشجوی ارشد سلولهای بنیادی پژوهشگاه رویان
🔗 لینک مقاله
https://doi.org/10.1158/2159-8290.CD-22-1340
Join us:
🆔 @MolBioMed
☝️☝️☝️☝️☝️☝️
🔺️ فراخوان | حمایت از پایاننامههای ویرایش ژنوم و مهندسی ژنتیک تا ۱۵۰ میلیون تومان
🔹 ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری از رسالههای دکتری و پایاننامههای کارشناسی ارشد در حوزه ویرایش ژنوم و مهندسی ژنتیک با هدف تشویق طرحهای کاربردی و سوق دادن طرحها به سمت خروجیهای ملموس و فناورانه حمایت میکند.
📌 مشاهده جزئیات خبر
@pr_isti
Join us:
🆔 @MolBioMed
هدایت شده از RNA Biology
🔺 سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA)، یک نوع داروی siRNA را برای درمان یک بیماری ژنتیکی نادر تأیید کرد.
داروی نِدوسیران (nedosiran) بر مبانی فناوری RNAi با نام تجاری Rivfloza، توسط شرکت دانمارکی Novo Nordisk برای درمان یک بیماری ژنتیکی نادر که بر کلیه ها تأثیر می گذارد ساخته شده است و به تازگی توانست تاییدیه خود را از FDA کسب کند.
هایپراُگزالوری (hyperoxaluria) اولیه، یک بیماری نادر است که با سنگهای مکرر کلیه و مثانه همراه است. چون مبتلایان به این بیماری دارای اختلال در یکی از سه پروتئین خاص در کبد هستند، این وضعیت منجر به تولید بیش از حد یک ماده شیمیایی به نام اُگزالات (oxalate) در کلیه و مثانه می شود.
این دارو از طریق فناوری RNAi، با تزریق یک بار در ماه برای بیماران بالای ۹ سال، منجر به خاموش شدن ژن رمزگردان #لاکتات_دهیدروژناز کبدی می شود که به ایجاد این بیماری کمک میکند. طی مطالعات بالینیِ این شرکت، مشاهده شد که این دارو می تواند سطح دفع اگزالات ادراری ۲۴ ساعته را کاهش دهد و منجر به بهبود عملکرد طبیعی کلیه ها شود.
شرکت Novo Nordisk قصد دارد این دارو را در اوایل سال ۲۰۲۴ در دسترس بیماران قرار دهد. این شرکت اظهار کرد که ما مشتاقانه منتظریم تا اولین درمان RNAi خود را در دسترس افرادی که با این بیماری زندگی میکنند، قرار دهیم.
✍🏻 تهیه مطلب: مینا پهلوان نشان، دانشجو کارشناسی ارشد زیست شناسی سلولی مولکولی پژوهشگاه رویان
📝 لینک خبر:
https://www.reuters.com/business/healthcare-pharmaceuticals/us-fda-approves-novo-nordisks-therapy-rare-genetic-condition-2023-10-02/
Join us:
🆔 @RNA_Biology
🆔 @MolBioMed
🔴 هیدروژل جدیدی در آزمایش روی موش ها توانست از بازگشت سرطان به صورت 100% جلوگیری کند.
@MolBioMed
❇ این ژل ترکیب یک داروی ضدسرطان و یک آنتی بادی هست. بعد از برداشتن تومور مغزی شیارهای کوچکی از آن باقی می ماند که در جراجی قادر به برداشتنش نیستند این ژل با از بین بردن سلول های سرطانی باقی مانده و سرکوب رشد تومور نقش خود را اجرا می کند.
❇ همچنین این ژل باعث ایجاد یک پاسخ ایمنی می شود که بدن موش در هنگام مبارزه با گلیوبلاستوما تلاش میکند تا خود به خود فعال کند. هنگامی که محققان موش های زنده مانده را با تومور جدید گلیوبلاستوما به چالش کشیدند، سیستم ایمنی آنها به تنهایی سرطان را بدون داروی اضافی شکست داد. به گفته محققان، به نظر می رسد این ژل نه تنها سرطان را دفع می کند، بلکه به تنظیم مجدد سیستم ایمنی برای جلوگیری از عود با حافظه ایمونولوژیک کمک می کند.
❇ به گفته محققان، با این حال، جراحی برای این رویکرد ضروری است. این در حالی است که استفاده از ژل به طور مستقیم در مغز بدون برداشتن تومور با جراحی منجر به نرخ بقای 50 درصدی شد.
❇ محلول ژل شامل رشتههایی با اندازه نانو (nano-sized filaments) است که با پاکلیتاکسل (paclitaxel)، داروی مورد تایید FDA برای سرطان سینه، ریه و سایر سرطانها، ساخته شدهاند. این رشته ها حامل ای را برای تحویل آنتی بادی را علیه پروتئین CD47 فراهم می کنند.
❇ نتایج این مطالعه در مجله Proceedings of the National Academy of Sciences منتشر شده است.
🔗 لینک دسترسی به مطلب:
https://hub.jhu.edu/2023/04/24/mouse-brain-tumors-glioblastoma/
✍ تهیه مطلب: سعید محبی، پژوهشگر پژوهشگاه رویان
Join us:
🆔 @MolBioMed
سلام و احترام
آدرس صفحات ما در ایتا:
سلولهای بنیادی و سرطان
@pluricancer
بیولوژی RNA
@RNA_Biology
زیستپزشکی مولکولی
@MolBioMed
مهارت مقالهنویسی
@write_paper
شرکت زیستفناوری میراث
@miRasBiotech
نوزدهمین همایش بینالمللی انجمن الیگونوکلئوتید تراپیوتیکس (OTS meeting) طی یکشنبه تا چهارشنبه همین هفته در بارسلون اسپانیا برگزار شد و ما توانستیم با بچههای گروه به صورت مجازی به آن وصل شویم. نتیجه تحقیقات دو نفر از دانشجویان گروه را هم در قالب پوستر فرستادیم که پذیرفته و ارائه شد. تجربه شیرینی برای بنده و اعضای گروه بود و بهانه خوبی برای جمع شدن دور هم در زمانی غیر از جلسات هفتگی. تشکر از انجمن OTS بخاطر فراهم آوردن امکان شرکت و مشارکت تیم ما به صورت مجازی.
Join us:
🆔 @MolBioMed
🆔 @RNA_Biology
🔴 بیوسنسور برای تشخیص سرطان روده
@MolBioMed
❇️ دانشمندان بیوسنسوری طراحی کردند که از آن در تشخیص سرطان روده میتوان استفاده کرد.
❇️ دانشمندان در این بیوسنسور از باکتری به عنوان عنصر شناساگر استفاده کردند که میتواند جهش در کدون 12 در ژن KRAS را شناسایی کند.
❇️ طراحان این بیوسنسور با توجه به توانایی ذاتی باکتری Acinetobacter baylyi’s در بلع و اینتگره کردن ژن میزبان، با اعمال مهندسی ژنی و قرار دادن ژن مقاومت kanR و با استفاده از سیستم کریسپر خود باکتری، به نحوی آن را برنامهریزی کردند که در صورت اینتگره شدن DNA جهشیافته KRAS این باکتری به رنگ سبز میشود و چنانچه ژن KRAS جهشنیافته وارد شود باکتری از بین میرود.
❇️ از چالش های این طرح، مقاومت روز افزون باکتریها به آنتی بیوتیکها است.
❇️ محققان امیدوارند بتوانند در آینده این باکتری را به صورت خوراکی عرضه کند و به نوعی آنرا طراحی کنند که هنگامی فرد آن را میخورد، با ورود باکتری به روده، در صورتی که ژن KRAS جهش یافته را شناسایی کرد در همان زمان مولکول دارویی برای درمان اختصاصی سرطان را بیان کند و این امکان را بدهد درمان به صورت کاملا موضعی (Local) انجام بپذیرد.
❇️ متخصص کولونوسکوپی Daniel worthley در رابطه با این پژوهش گفته است:
از آنجایی که ما تمام پیچیدگی ها را در داخل سلول(باکتری) مهندسی کرده ایم، دیگر به چنین آزمایشگاه پیچیده ای در خارج از سلول نیاز نداریم.
✍️ شایان آقاجانی دانشجوی کارشناسی ارشد سلولهای بنیادی، پژوهشگاه رویان
🔗 لینک خبر:
https://www.the-scientist.com/news/biosensors-for-colorectal-cancer-71461
🌐 لینک مقاله:
https://www.science.org/doi/10.1126/science.adf3974
Join us:
🆔 @MolBioMed
☝️☝️☝️☝️☝️☝️
iqvia-institute-global-trends-in-rd-2023-forweb.pdf
2.15M
❇️ #مهم | روندهای تحقیق و توسعه (R&D trends) جهانی در صنعت دارویی
✍ برترین روندهای توسعه دارویی مربوط به کشورهای آمریکا، چین، اتحادیه اروپا، ژاپن و کره جنوبی است.
گزارش جامع ۲۰۲۲
Join us:
🆔 @MolBioMed
هدایت شده از RNA Biology
✅ توسعه کاربرد داروهای الیگونوکلئوتیدی به بیماریهای شایع
درمانهای #الیگونوکلئوتیدی، که در آنها از مولکولهای کوتاه DNA یا RNA برای هدفگیری RNA استفاده میشود، توانستهاند از درمان بیماریهای نادر به هدفگیری اختلالات شایع مانند بیماریهای قلبی و آلزایمر پیشرفت کنند. همکاری شرکتهای بزرگ دارویی و شرکتهایی که این فناوریها را ساختهاند، نقشی کلیدی را در این زمینه ایفا میکند. به عنوان مثال، الیگوی olpasiran، که یک داروی کاندید برای کاهش کلسترول «بد» است، از همکاری 674 میلیون دلاری بین شرکت Arrowhead Pharmaceuticals و Amgen نشات گرفته است.
#الیگو #داروی_الیگویی #آنتیسنس
✍ مینا پهلواننشان
Join us:
🆔 @RNA_Biology
🆔 @MolBioMed
تاییدیه داروی مبتنی بر آپتامر برای درمان AMD
@MolBioMed
🔻سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA) اخیراً داروی جدیدی به نام Izervay را که توسط Iveric Bio ساخته شده است، برای درمان نوع پیشرفته دژنراسیون ماکولا وابسته به سن (AMD) که به نام آتروفی جغرافیایی (GA) شناخته می شود، تأیید کرده است. این تأییدیه که در 4 آگوست 2023 اعطا شد، پس از آزمایشات بالینی گسترده شامل تزریق 2 میلی گرمی ماهانه در چشم، که به طور قابل توجهی آسیب ناشی از GA را در اکثر شرکت کنندگان کاهش داد، صادر شد.
🔻داروی Avacincaptad pegol که با نام تجاری lzervay تولید میشود، در اصل یک آپتامر از جنس RNA هست که گروه PEG به آن افزوده شده است و به عنوان یک آنتی بادی شیمیایی علیه کمپلمان C5 عمل میکند و نمیگذارد که به قطعات سازندهاش یعنی C5a و C5b بشکند.
🔻کارآزماییهای بالینی، بهویژه کارآزماییهای GATHER1 و GATHER2، نتایج امیدوارکنندهای را نشان دادند، به طوری که Izervay به کاهش 35 درصدی پیشرفت GA در GATHER1 و نزدیک به 18 درصد کاهش در GATHER2 دست یافت. این کارآزماییها شامل بیش از 700 شرکتکننده بود و عوارض جانبی مانند خونریزی زیر لایه شفاف چشم و افزایش فشار چشم در کمتر از 5 درصد از افراد گزارش شد.
🔻آتروفی جغرافیایی (GA) که AMD خشک پیشرفته نیز نامیده می شود، زمانی رخ می دهد که لکههای زرد یا drusen در شبکیه چشم جمع شوند و در ادامه می تواند ناحیه ماکولا را تحریک کند و منجر به از دست دادن بینایی به صورت غیرقابل برگشت شود. آتروفی جغرافیایی ممکن است در نهایت به مرحله مرطوب AMD پیشرفت کند و باعث عوارض بیشتر شود.
🔻تقریباً یک میلیون آمریکایی و هشت میلیون نفر در سراسر جهان مبتلا به AMD هستند و تأیید Izervay امیدی را برای مبتلایان ایجاد می کند. با این حال، پزشکان هشدار میدهند که بسیاری از موارد آتروفی ممکن است تشخیص داده نشود که این مورد بر اهمیت درمانهای مؤثر تأکید میکند.
✍️ شایان آقاجانی دانشجوی کارشناسی ارشد سلولهای بنیادی، پژوهشگاه رویان
🔗 لینک خبر:
https://eyewiki.aao.org/Avacincaptad
Join us:
🆔 @MolBioMed
🆔 @RNA_Biology
☝️☝️☝️☝️☝️☝️
هدایت شده از miRas Biotech
اطلاعیه مهم! 😍
به مناسبت #روز_دانشجو، همه محصولات
شرکت زیستفناوری میراث رو تا یک هفته (از ۱۶ آذر تا ۲۲ آذرماه) با ۱۰٪ تخفیف تهیه کن! 😘👍
🔺۱۶ آذرماه، روز دانشجو مبارک باد! 🌸💥🌟🩺🔬🧬🦠🩸🧪🧫💉💊🖊♥️🧠🧓👨🎓🌺👌
💥کدام محصولات؟
انواع siRNA، مولکولهای microRNA، الیگونوکلئوتیدهای آنتیسنس (ASO)، آنتاگومیرها و مهارکنندههای microRNA و سایر محصولات الیگویی #میراث
👈 کافیه به ادمین ما پیام بدید:
@miRasAdmin
✍ میراث، فناوری جهانی، نوآوری ایرانی 🇮🇷
Join us:
🆔 @miRasBiotech
هدایت شده از سلولهایبنیادیوسرطان
♦️ صدور مجوز بازاریابیِ آزمایش خون با قابلیت شناسایی تغییرات 47 ژن در انواع سرطانهای ارثی توسط سازمان غذا و داروی آمریکا (#FDA)
✅ تصور میشود حدود 10درصد از سرطانها، ناشی از تغییرات ژنتیکی است که از پدر یا مادر به فرزندان منتقل میشود.
✅ برای افرادی که مشکوک به خطر ابتلا به انواع سرطانهای ارثی هستند، از تست Invitae میتوان برای تایید وجود یا عدم وجود صدها تغییر احتمالی ژنتیکی در 47 ژن هدف استفاده کرد. روش ارزیابی این آزمایش با NGS و هدف این تست تشخیص زودهنگام سرطانهای ارثی است.
✅ پنل این آزمایشها، شامل ژنهای BRCA1 و BRCA2 است که باعث افزایش خطر ابتلا به سرطان ارثی #سینه و #تخمدان و چندین نوع سرطان دیگر میشود. همچنین، این پنل شامل ژنهای MSH6 ،MSH2 ،MLH1،PMS2 است که با سندروم #لینچ (یک بیماری ارثی که خطر ابتلا به سرطانهای مختلف را افزایش میدهد) مرتبط هستند. برخی از افراد مبتلا به سندروم لینچ در دهه 20 زندگی خود به سرطان #کولورکتال مبتلا میشوند. به طور کلی با تجزیه و تحلیل بیش از 9000 نمونه از افرادِ دارای یکی از تغییرات ژنتیکی موجود در پنل، به گفته FDA، همهی تغییرات دقت بیش از 99 درصد داشتند.
مطالعه بیشتر👇
http://spr.ly/6045RDSKf
✍ کیمیا حسنیان باتقوی، دانشجوی ارشد سلولهای بنیادی و بازسازی بافت پژوهشگاه رویان
Join us:
🆔 @pluricancer
🆔 @MolBioMed
نظارت بر سطح استرادیول در عرق انسان با حسگر زیستی پوشیدنی برای مراقبت های شخصی
@MolBioMed
🔻در یک نوآوری، محققان از یک حسگر زیستی پوشیدنی به شکل حلقه انگشتری رونمایی کردند که برای نظارت بر هورمون استرادیول در عرق انسان طراحی شده است. این فناوری نوآورانه جایگزینی سریع و غیرتهاجمی برای روشهای سنتی برای نظارت بر باروری و سلامت زنان ارائه میدهد.
🔻این بیوسنسور از میکروفلوئودیک به علاوه الکترود اصلاح شده با آپتامرها - رشته های DNA یا RNA کوتاه - ساخته شده است که قادر به اتصال اختصاصی به استرادیول میباشد. برخلاف روشهای مرسوم که از آنتیبادیها یا آنزیمها استفاده میکنند، آپتامرها اندازه کوچکتری دارند و میتوان آنها را به صورت مصنوعی سنتز کرد که به کارایی و تطبیقپذیری حسگر زیستی کمک میکند.
🔻این حسگر زیستی حلقهای شکل از دو لایه اصلی تشکیل شده است: یک پوشش داخلی آپتامرهای تشخیصدهنده استرادیول که رشته های DNA دارای برچسب متیلن بلو هستند، و به عنوان کاوشگر الکتروشیمیایی عمل می کنند و یک الکترود نانوذره طلا که با MXene پوشانده شده است که سیگنالهای الکتریکی دریافتی را تقویت میکند.
🔻آزمایشات با استفاده از عرق مصنوعی توانایی این حسگر زیستی را در تشخیص استرادیول تنها در 10 دقیقه در غلظت های کمتر از 140 نانومولار نشان داده است. این حلقه شامل سنسورهای اضافی است که دمای پوست، pH و غلظت نمک عرق را نیز اندازه گیری و نتایج به راحتی بر روی تلفن همراه نمایش داده می شود و دسترسی کاربران را فراهم می کند.
🔻عملکرد این حسگر زیستی از طریق آزمایشهایی بر روی عرق مصنوعی و آزمایشی که شامل پنج زن برای نظارت بر چرخههای قاعدگی آنها بود، تأیید شد. نتایج نشان داد که بین سطوح استرادیول در عرق و سرم خون، همسویی با الگوهای مورد انتظار در طول چرخه قاعدگی وجود دارد.
🔻این حسگر در حالی که در ابتدا برای ردیابی چرخه های قاعدگی توسعه یافته بود، برای کاربردهای مختلف دیگر نیز نویدبخش است. اندازه گیری استرادیول و نقش آن در روند باروری، سلامت زنان و کاربردهای بالقوه برای افرادی که تحت هورمون درمانی قرار می گیرند مورد توجه است. محققان در نظر دارند این فناوری را برای اندازه گیری چندین هورمون به طور همزمان گسترش دهند، از جمله هورمون محرک فولیکول، هورمون لوتئینیزه کننده، هورمون آزاد کننده گنادوتروپین و پروژسترون.
🔻طراحی آپتامر، اگرچه پیشرفت های چشمگیری داشته است، اما به عنوان یک زمینه در حال تحول شناخته شده است. محققان نسبت به پتانسیل مهندسی آپتامرها برای طیف وسیعی از اهداف خوش بین هستند. با پیشرفت فناوری، پیشبینی میشود که آپتامرها راه را برای توسعه حسگرهای زیستی پیچیدهتر و همهکاره باز کنند.
✍️ شایان آقاجانی دانشجوی کارشناسی ارشد سلولهای بنیادی، پژوهشگاه رویان
🔗 لینک خبر:
https://www.nature.com/articles/d41586-023-03812-x
Join us:
🆔 @MolBioMed
🆔 @RNA_Biology
☝️☝️☝️☝️☝️☝️
❇️ چگونه کلیه ها را از سرطان نجات دهیم
✅ دارویی که در حال حاضر در ایالات متحده به بازار عرضه شده میتواند از اختلال عملکرد کلیه ناشی از بروز تومور در دو مدل حیوانی جلوگیری کند. در مگسها و موشها، تومورها باعث فعال شدن گیرندههای روی سطح سلولهای کلیوی میشوند که این اتفاق باعث توقف دفع آب و اختلال در عملکرد طبیعی کلیه میشود. دارویی که در ایالات متحده به عنوان درمانی برای علائم پس از یائسگی تایید شده است (موسوم به fezolinetant)، نارسایی کلیه ناشی از تومور را با مهار این گیرنده ها متوقف کرد. این مطالعه می تواند به شناسایی
اهداف درمانی برای جلوگیری از اختلال عملکرد کلیه در افراد مبتلا به سرطان کمک کند. این دارو در اصل یک کوچک مولکولِ آنتاگونیست گیرنده نوروکینین-۳ (NK3) است که برای درمان اختلالات مرتبط با هورمون جنسی مورد استفاده قرار میگیرد.
🆔 @MolBioMed
علت تدفین پیکر برخی شهدا به عنوان شهید گمنام به رغم وجود دانش تعیین هویت ژنتیک در کشور 👇
https://didehbanelmiran.ir/?p=51164
✍ مصاحبه دیدهبان علم ایران با دکتر محمود تولایی، بنیانگذار شناسایی شهدای گمنام براساس اطلاعات DNA باقیمانده در پیکر شهدا
Join us:
🆔 @MolBioMed
راهکارهایی برای ناقل های غیرویروسی که اندامهای غیر از کبد را هدف قرار می دهند.
@MolBioMed
✅ در یک مقاله مروری ارزشمند که اخیراً چاپ شده است، چالشها و استراتژیهای دارورسانی نوکلئیک اسیدها به بافتهای غیرکبدی مورد بررسی قرار است.
⚠️تروپیسم یا گرایش کبدی، به تمایل برخی از مواد مانند ویروسها یا ناقل های دارورسانی برای تجمع در کبد گفته میشود. این تمایل میتواند به دلیل وجود گیرنده های خاص یا مکان های اتصال مشخص بر روی سلول های کبدی باشد که با این ماده تعامل دارند و منجر به جذب این مواد و داروها در بافت کبد بشود. در زمینه دارورسانی، تروپیسم کبدی میتواند برای هدفگیری درمانی بیماریهای مرتبط با کبد مفید باشد، اما از سوی دیگر هدف قرار دادن سایر اندامها یا بافتها، چالشهایی را در پیش روی خود دارد. درک و دستکاری تروپیسم کبدی در توسعه درمان های هدفمند و سیستم های دارورسانی بسیار مهم است.
❇️ دارورسانی مبتنی بر لیپید: مانند لیپیدهای یونیزهشونده کاتیونی (CILs)، به عنوان یک رویکرد امیدوارکننده برای تحویل ژن کاربرد دارند. این CIL ها در pH اسیدی پروتونه اما در pH فیزیولوژیکی خنثی هستند و باعث آزادسازی اِندوزومی محموله خود میشوند بدون اینکه اختلال غشای سلولی و سمیت بیش از حد سلولی ایجاد کنند.
❇️ دارورسانی مبتنی بر پلیمر: در حالی که پلی اتیلن ایمین (PEI) با وزن مولکولی کم بسیار مورد توجه بوده است، اما دوزهای بالای آن می تواند باعث مسمومیت شود. پلیمرهای کاتیونی جدید مانند پلی (β-آمینو استرها) (PBAEs)، دندریمرها و میسل های پلی پلکس، قابلیت تجزیه زیستی بهبود یافته، رهایش کنترل شده و معماری دقیق را برای تحویل کارآمد اسید نوکلئیک ارائه می دهند. سنتزِ فاز جامد، امکان تولید الیگوآمینوآمیدهای حاوی توالیهای نوکلئیکاسیدی را فراهم می کند که پتانسیل تحویل ژن را دارا هستند. پلیمرهای زیستی مانند پلی (l-lysine)، کیتوزان و پلی پپتیدها نیز در مطالعات پیش بالینی برای تحویل اسیدهای نوکلئیک مورد استفاده قرار گرفتهاند. این پیشرفت ها در پلیمرهای کاتیونی راه حل های امیدوارکننده ای را برای بهبود عملکرد تحویل ژن و غلبه بر محدودیت های ناقلهای سنتی ارائه می دهد.
❇️ دارورسانی مبتنی بر EVها: وزیکولهای خارج سلولی (EVs)، وزیکولهای طبیعی از جنس لیپید هستند که به دلیل توانایی هدفگیری ذاتی خود، نویدبخش رسانش مولکولهای درمانی هستند. بستهبندی اسید نوکلئیک در وزیکولهای خارج سلولی شامل بارگذاری برونزا (Exogenous loading) (پس از جمعآوری EV) و بارگذاری درونزا (Endogenous loading) (در طول بیوژنز EV)، با استفاده از روشهایی مانند الکتروپوریشن و دستگاههای سورتینگ سلولی انجام میشود. این رویکردها نویدبخش پیشرفت استفاده از EVs در درمانهای RNAمحور هستند.
❇️ دارورسانی مبتنی بر اصلاحات شیمیایی: این نوع دارورسانی، درباره تحویل مولکول های RNA به سلول ها بدون استفاده از بسته بندی و نانوذرات بحث می کند و در حال حاضر، در رابطه با درمانهای مبتنی بر RNAi مورد توجه است که می توانند بدون بسته بندی و صرفاً از طریق اصلاحات شیمیایی مولکول های RNA یا کونژوگاسیون با لیگاندهای خاصی، به داخل بدن عرضه شوند. در این رابطه، نمونهای از کانژوگه های GalNAc-siRNA ارائه شده است که به گیرنده Asialoglycoprotein روی سلولهای کبدی متصل میشود و تحویل سیتوزولی siRNA را پس از تزریق زیر جلدی ممکن میسازد. این روش همچنین پتانسیل پیوند مستقیم لیگاندها با مولکول های RNA را برای هدف قرار دادن اندام های خارج کبدی داراست، مشروط بر اینکه گیرنده هایی که لیگاندها به آن متصل می شوند، مختص اندام یا بافت هدف باشند، به وفور بیان شده و به راحتی در سلول های هدف در دسترس باشند. همچنین محققان، پروتئین Centyrin و لیگاندهای چربی دوست را به عنوان گزینههای موجود برای دارورسانی خارج کبدی، از طریق مسیرهای موضعی یا سیستمیک، ذکر میکنند.
🔰تهیه مطلب: شایان آقاجانی دانشجوی کارشناسی ارشد سلولهای بنیادی، پژوهشگاه رویان
🔗لینک مطلب:
https://www.nature.com/articles/s41565-023-01563-4
Join us:
🆔 @MolBioMed
🆔 @RNA_Biology
☝️☝️☝️☝️☝️☝️☝️
هدایت شده از مهارت مقالهنویسی
بسیار مهم!
لطفاً از پویش دانشجویان دکترا برای #دریافت_حقوق در طی تحصیل مقطع دکترای ایشان، حمایت کنید.
بسیاری از کشورهای جهان و تمامی کشورهای پیشرفته، به #دانشجویان_دکترا حقوق پرداخت میکنند تا تمرکز دانشجوی دکترا روی انجام تحقیقات کلیدی رساله دکترا باشد نه اینکه بخاطر مسائل معیشتی، مدام دغدغه مالی داشته باشد، موضوعی که به شدت روی کاهش بازدهی دانشجویان دکترا و تشویق ایشان به مهاجرت پس از فارغالتحصیلی موثر است.
اینجانب همیشه گفتهام که دانشجوی دکترا باید حقوق دریافت کند و اکنون که این پویش توسط برخی از دانشجویان دکترا راهاندازی شده است، شایسته است نه تنها دانشجویان دکترا بلکه همه دانشگاهیان (و افراد دیگر) از این پویش حمایت کنند. فقط یک کلیک برای حمایت از این پویش از طریق لینک زیر کافی است👇👇👇👇
https://www.farsnews.ir/my/c/225117
☝️☝️☝️☝️☝️
لطفاً همراهی بفرمایید.
با تشکر،
مرادی
عضو هیأت علمی پژوهشگاه رویان
Join us:
@write_paper
@pluricancer
☝️☝️☝️☝️☝️
حسگر زیستی پوشیدنی، پرخاشگری را در میان بیماران مبتلا به اوتیسم پیشبینی میکند!
@MolBioMed
📝شیوع پرخاشگری در بین کودکان و نوجوانان مبتلا به ASD (اوتیسم) بالاست، محققان دانشگاه Northeastern با استفاده از حسگرهای زیستی پوشیدنی (wearable) و با بهرهگیری از یادگیریماشین مطالعهای را در خصوص پیشبینی رفتار پرخاشگرانه در جوانان مبتلا به اوتیسم، انجام دادند. این مطالعه با شرکت 86 بیمار تایید شده اوتیسم انجام پذیرفت که در آن دادههای فیزیولوژیکی بیماران پس از جمعآوری با استفاده الگوریتمهای یادگیریماشین مورد تجزیهوتحلیل قرار گرفت.
تیم تحقیقاتی دادههای بیماران را از مارس 2019 تا مارس 2020 جمعآوری کرد. آنها رفتار پرخاشگرانه را در زمان واقعی رمزگذاری کردند، در حالی که شرکتکنندگان در مطالعه از حسگر زیستی تجاری موجود استفاده میکردند که سیگنالهای فیزیولوژیکی محیطی، از جمله فعالیت قلبی عروقی، فعالیت الکترودرمال، و تحرک را ثبت میکرد..
در طول دوره مطالعه، محققان 429 داده مستقل از رفتارهای روزمره و زندگی طبیعی بیماران کدگذاری کردند. آنها در این مدت 6665 رفتار پرخاشگرانه را مشاهده کردند که شامل 3983 اپیزود رفتار آسیب زننده به خود، 2063 اپیزود بی نظمی هیجانی و 619 قسمت پرخاشگری نسبت به دیگران بود.
📉نتایج چشمگیر بود، با الگوریتمهای یادگیری ماشین، بهویژه رگرسیون لجستیک، توانستند رفتار تهاجمی را از سه دقیقه قبل از وقوع، با معناداری بالایی نشان دهند، به طوری دادهها عدد 0.8 به عنوان مساحت زیر نمودار نشان میدادند. این یافته راهکارهای قابل توجهی برای مداخله پیشگیرانه و حمایت از افراد مبتلا به اوتیسم، فراهم میآورد.
این مطالعه میتواند یک گام بزرگ و رو به جلو در استفاده از فناوریها برای حمایت از افراد مبتلا به اوتیسم تلقی شود و می تواند به توسعه اقدامات نوآورانه و سیستم های حمایتی منجر شود.
🔰تهیه مطلب: شایان آقاجانی دانشجوی کارشناسی ارشد سلولهای بنیادی، پژوهشگاه رویان
🔗لینک خبر:
https://mhealthintelligence.com/news/wearable-biosensor-predicts-aggression-among-inpatients-with-autism
🔗لینک مقاله:
https://jamanetwork.com/journals/jamanetworkopen/fullarticle/2813185
Join us:
🆔 @MolBioMed
☝️☝️☝️☝️☝️☝️☝️