#قسمت_دوم
چرا نباید هیجاناتمان را سرکوب کنیم؟
✍ابراز هیجان به شیوۀ مناسب از این جهت اهمیت دارد که بر عوامل مؤثر بر رضایتمندی ما مانند «کیفیت رابطه با افراد مهم» و «تصمیمگیری» دربارۀ موضوعات با اهمیت زندگی تأثیری شگرف دارد.
دراز مدتترین پژوهشی که تاکنون دربارۀ عوامل مؤثر بر احساس خوشبختی صورت گرفته در دانشگاه هاروارد انجام شده و بیش از ۸۰ سال طول کشیده است. این پژوهش که به دلیل طولانی مدت بودن، اطلاعات بسیار مهمی را در اختیار پژوهشگران قرار داده، تأیید میکند که کیفیت رابطه با نزدیکان از مهمترین عوامل مؤثر بر خوشبختی انسانهاست.
حال تصور کنیداگر به جای کنترل یا بروز مناسب احساساتمان آنها را سرکوب کنیم چه اتفاقی میافتد؟ واضحترین نتیجه این است که ناگهان به خود میآییم و میبینیم که مثلاً ابراز خشم به شیوۀ نادرست دلخوریهای عمیقی میان ما و اعضای خانواده، همکاران، یا دوستانمان به وجود آورده، یا احساسی مانند ترس ما را از تصمیم مهمی بازداشته است. اما سرکوب هیجانات نیز ممکن است برای سلامت روان و جسم، کارو فعالیت، کیفیت زندگی و روابط ما پیامدهای منفی به بار آورد.
#ادامه_دارد
https://eitaa.com/moshaverehtolue
❤️❤️❤️
🔻اگر این کارو صداوسیما کرده بود، کلی جوک درست میشد. ولی چون اروپاست میشه فرهنگسازی!
#افزایش_جمعیت
#خانواده_موفق
https://eitaa.com/moshaverehtolue
❤️❤️❤️
🔹آیت الله حائری شیرازی🔹
🔸مراقبت نسبت به عادتهای بچه در خردسالی🔸
✍گاهی بچه از کوچکی عادت میکند به اینکه سلام کند و به مردم احترام بگذارد؛ عادت میکند به اینکه تمیز باشد و لباس و کفش خودش را پاک نگه دارد. گاهی بچۀ یکساله وقتی دانۀ برنج از دستش زمین میافتد، آن را جمع میکند. این بهخاطر عادتپذیری این طفل است.
اخلاق هم همینطور است. راست گفتن مثل نظافت کردن، و دروغ گفتن مثل کثیف کردن است؛ بچه از طفولیت با این عادتها بزرگ میشود. وقتی این عادتها در طفل جا افتاد، دنبال غذای عادتش میگردد. این یعنی چه؟ یعنی کسی که مثلاً به دروغ عادت کرده، اگر یک روز چند تا دروغ نگفت، مثل کسی که چیزی را گم کرده، احساس کمبود میکند. همانطوری که یک آدم هروئینی اگر چند بار دود نگرفت، احساس خماری و خستگی میکند!
#اخلاقی
#تربیتی
https://eitaa.com/moshaverehtolue
❤️❤️❤️
#قسمت_سوم
#کنترل_احساسات
برخی از اثرات سرکوب احساسات عبارتند از:
1.مشکلات روانی بهوجود میآید
افسردگی و اضطراب: زمانی که احساسات ناخوشایند مانند غم یا ناامیدی سرکوب شوند، احتمال بروز افسردگی افزایش مییابد. از سوی دیگر سرکوب احساسات ممکن است اضطراب مداوم بوجود آورد، زیرا برای سرکوب و پنهان کردن احساسات ناخوشایند انرژی روانی زیادی صرف میشود.
کاهش سلامت عاطفی: وقتی نتوانیم احساسات خود را به درستی ابراز کنیم، ارتباطات اجتماعیمان آسیب میبیند و ممکن است تنهایی و انزوای بیشتری احساس کنیم.
2.مشکلات جسمانی پدیدار میشود
بیماریهای جسمی: استرس و تنش ناشی از سرکوب احساسات میتواند مشکلات جسمی مانند سردرد، بیماری گوارشی، فشار خون بالا، و حتی بیماریهای قلبی به بار آورد.
3.رفتار ناسالم بروز میکند
رفتار تکانشی یا انفجاری: وقتی که احساسات خود را مدام سرکوب کنیم، ممکن است به محرکی کوچک، پاسخی ناگهانی و شدید ابراز کنیم.
#ادامه_دارد
https://eitaa.com/moshaverehtolue
❤️❤️❤️
🕌دانش و هدایت
پیامبر خدا صلی الله علیه و آله :
مَنِ ازدادَ عِلماً ولَم یَزدَد هُدًی ، لَم یَزدَد مِنَ اللّهِ إلاّ بُعداً.
هر کس بر دانش خویش افزود ، ولی بر هدایتش نیفزود ، جز بر دوری اش از خدا نیفزود.
🔸عدّه الداعی: ص 65. تنبیه الخواطر : ج 1 ص 220
حواسمون باشه علم آموزی تبدیل به
دوری از خدا، خراب شدن زندگی، پرخاشگری و بسیاری از مشکلات دیگه
نشه...
با لذت درس بخونیم🌺
#علم
#اخلاقی
#خانواده_موفق
https://eitaa.com/moshaverehtolue
❤️❤️❤️
@moshaverehtolue
#قسمت_سوم #کنترل_احساسات برخی از اثرات سرکوب احساسات عبارتند از: 1.مشکلات روانی بهوجود میآید ا
۴.خلاقیت و تمرکز کم میشود
گاهی سرکوب احساسات کاهش تمرکز، کاهش خلاقیت و انگیزه به دنبال دارد. انرژی ذهنی زیادی که صرف نگهداشتن احساسات میکنیم، توان ذهن را برای تمرکز بر وظایف و اهداف کم میکند.
5. موجب مشکلات در روابط می شود
سرکوب احساسات، در روابطِ دوستان، همکاران، اعضای خانواده یا روابط عاشقانه سوءتفاهم و تعارض بوجود آورده، اغلب رفتارهای ناسالم بدنبال میآورد . افرادی که احساسات خود را سرکوب میکنند ممکن است نتوانند نیازها و انتظارات خود را بهدرستی بیان کنند.
بنابراین، مهم است که یاد بگیریم به شکلی سالم احساسات خود را شناسایی و ابراز کنیم.
https://eitaa.com/moshaverehtolue
❤️❤️❤️
#جملات_قصار_فلاسفه_اسلامی
🔰انسان؛ میوه وجود هستی
📜 انسان میوه وجود همه آفریده هاست. (حکیم ملاصدرا)
📚منبع: کتاب تراوش حکمت
(تدوین، توضیح و ترجمه جملات قصار حکمای اسلامی)،ص 24
#انسان_شناسی
https://eitaa.com/moshaverehtolue
❤️❤️❤️
چطور احساسات خود را در محیط کار کنترل کنید
کنترل احساسات در محیط کار از چالشهای مهمی است که بیشتر افراد با آن سروکار دارند، ولی با کمی تمرین و یادگیری، میتوان آنرا بهتر مدیریت کرد. بیایید برای مدیریت بهتر هیجانات در محیط کار به چند مثال و راهکار بپردازیم:
1.نفس عمیق بکشید و چند ثانیه صبر کنید
مثال: فرض کنید رئیس یا همکاری به شما حرفی ناخوشایند یا انتقادی زده و میخواهید فوری جواب بدهید. در این موقعیت بهترین کار این است که قبل از پاسخ دادن نفس عمیق بکشید و چند ثانیه مکث کنید. این مکث کوتاه کمک میکند که مغز وقت داشته باشد تا به جای واکنش احساسی، پاسخی بر اساس منطقی ارائه کند.
راهکار: هروقت احساس کردیم عصبی یا ناراحت هستیم، چند نفس عمیق بکشیم. این کار مانند «ترمز اضطراری» برای احساسات عمل میکند.
2.احساسات خود را بنویسید
مثال: فرض کنید روز خیلی بدی داشتهاید و همه چیز به شما فشار آورده، بهترین کار این است که به جای بحث کردن با همکار یا رئیس، دفترچه یا حتی گوش تلفن همراه را برداشته احساسات خود را بنویسید.
راهکار: نوشتن احساسات کمک میکند که بهجای سرکوب کردن یا ابراز نادرست، آنها را به شکلی سالم بیرون بریزیم. اما به خاطر داشته باشیم که صرف مکتوب کردن احساسات، برای مشکلات ما راهحل پیدا نمیکند و فقط از شدت هیجانات ما میکاهد. با این حال، “نوشتن” نیز ابزاری بسیار قدرتمند برای حل مسائل است که در صورت کسب مهارت کافی، میتواند در چالشهای مختلف زندگی مانند حل مسئله به ما کمک کند.
3. زمانی را برای استراحت خودتان بگذارید
مثال: روز خیلی شلوغی در محل کار بوده و به خاطر فشارکار احساس خستگی یا عصبانیت میکنید. بهترین کار این است که برای خود چند دقیقه وقت استراحت بگذارید. حتی اگر شده بروید یه لیوان آب بخورید یا چند دقیقه از میز خود دور شوید.
راهکار: در محیط کار لازم نیست همیشه صددرصد انرژی بگذاریم. چند دقیقه استراحت در طول روز، کمک میکند که انرژی و احساسات خود را بهتر مدیریت کنیم.
#مدیریت_ذهن
#ارتباط_مؤثر
#ادامه_دارد
https://eitaa.com/moshaverehtolue
❤️❤️❤️