👈بررسی تأثیر نوع #لوازم_التحریر بر #سبک_زندگی دانش آموزان.
👈 بمب ساعتی در دست #کودکان_ایرانی!
🌐 لینک خبر:http://mava.iki.ac.ir/articles
✅مرکز مشاوره مأوا✅
@moshaveremava
👈امام خامنه ای(مد ظله العالی):
نگذارید غبارهای فراموشی، روی این خاطره های گرامی را بگیرد، یاد شهیدان نباید در جامعه ی ما از ذهنیت ها خارج شود.(97/6/21)
🔹آغاز هفته دفاع مقدس گرامی باد.
✅مرکز مشاوره مأوا✅
@moshaveremava
🔹چند قدم تا مدرسه
👈چند نکته کلیدی در مورد شروع مدارس در خدمت آقای دکتر مبین صالحی
🌐لینک خبر:http://mava.iki.ac.ir/articles
✅مرکز مشاوره مأوا✅
@moshaveremava
#تربیت_کودکان
📌مهرماه بهنوعی ماه خرید کتاب است؛ خیلیها در گیرودار تهیه نوشتافزار و کتب درسی فرزندان، کتابهای جنبی مناسب دانش آموزان یا فرزندان کوچکترشان را هم خریداری میکنند؛ اما یک پرسش مهم⁉️
❓چهطور فرزندمان را با کتاب و کتابخوانی آشنا کنیم؟
❓با چه کتابهایی آغاز کنیم و چهگونه مهر مطالعه را در دل او بنشانیم؟
✅ راهکارهای پیشنهادی ما را در ادامه بخوانید:
1⃣از خودتان آغازکنید: پدر و مادر و خواهر و برادرهای بزرگتر، کاملترین الگوها برای همانندسازی کودکان هستند. نخستین راه برای آشنایی فرزندان با کتاب این است که در دست پدر و مادر و اعضای دیگر خانواده کتاب ببینند. پیداست در خانوادهای که پدر و مادر به مطالعه چندان علاقه ندارند و فراغت خود را با سرگرمیهایی پر میکنند که با کتاب، هیچ ارتباطی ندارند، نمیتوان انتظار داشت که فرزندان هم به کتاب خواندن علاقهمند شوند.
2⃣خرید کتاب را از همان سال اول زندگی آغاز کنید. کتابهای زیادی بهعنوان «اولین کتاب زندگی» در بازار موجود هستند که عموماً فقط تصویر دارند و اساساً فلسفه وجودشان، آشنا شدن کودک با کتاب است.
اگر فرزند زیر دو سال دارید، از در دسترس قرار دادن کتابها نترسید؛ حتی اگر به کتاب آسیب زد؛ آرام و صبورانه با کمک خودش کتاب را تعمیر کنید. این کار به کودک کمک میکند که ارتباط بهتری با کتاب برقرار کند.
3⃣برای فرزندتان قصه بگویید: قصه وسیلهای است که میتواند کودکان را پای صحبت بزرگترها بنشاند و روابط عاطفی میان آنها را تقویت کند. قصه ظرفیتهای فراوانی در امر تربیت دارد و میتوان بسیاری از مفاهیم باارزش را بهجای انتقال مستقیم و در قالب تشر، غیرمستقیم و بهوسیله قصه به کودک منتقل کرد. خداوند متعال نیز در قرآن کریم برای بشر قصه گفته و این قصهها را مایه عبرت قرار داده است. درحقیقت ما با قصهگویی، لذت و شیرینی کتاب و مطالعه را به کام کودک میریزیم و کودک را برای خواندن کتاب مشتاق میکنیم.
@moshaveremava
مرکز مشاوره ماوا
#تربیت_کودکان 📌مهرماه بهنوعی ماه خرید کتاب است؛ خیلیها در گیرودار تهیه نوشتافزار و کتب درسی فرز
4⃣هنگام خرید کتاب حتماً به رده سنیای که کتاب به آن تعلق دارد، توجه کنید. بعضی از پدر و مادرها، بیتوجه به تناسب سن کودک، هر کتابی را میخرند؛ مثلاً برای خردسالان، خریدن کتابهایی با حجم زیاد و مطالب سنگین و طاقتفرسا، اصلاً توصیه نمیشود. همچنین اگر کتابی دارید که برای سن کودک شما مناسب نیست، مفاهیم و جملات آن را سادهسازی کنید یا اتفاقات داستان را به زبان سادهتر توضیح دهید. وقتی کتابی را میخوانید، با انگشت به تصاویر آن اشارهکنید و اجازه دهید که کودک، حرکت دست شما را ببیند و به تصاویر خوب نگاه کند.
5⃣کودکان معمولاً دوست دارند آنچه در کتاب خواندهاند را برای دیگران تعریف کنند. پسر من حتی کمی پیازداغ قصه را زیاد میکند و جای اتفاقات و شخصیتها را عوض میکند. اینطور وقتها باحوصله به داستان آنها توجه کنید و ذوق و علاقه نشان دهید. اینگونه او علاقهمند میشود که مطالعهاش را ادامه دهد تا دوباره آن را برای دیگران ارائه دهد و تشویق شود.
6⃣ کودکان زیاد سؤال میپرسند و بزرگترها اغلب پاسخ این پرسشها را میدانند و فوری در اختیار آنها میگذارند؛ اما پیشنهاد میکنم که بهجای پاسخ سریع، آنها را به مطالعه و پیدا کردن پاسخشان در کتابها تشویق کنید. برای این کار حتماً کتاب مرجعی را که بتوانند پاسخ سؤالشان را در آن پیدا کنند، در اختیارشان بگذارید.
7⃣ اگر پدر و مادر به خرید کتاب برای کودک اهمیت بدهند و این کار، جزئی از برنامه زندگی و خریدشان باشد، میتوانند بهراحتی کودک را به مطالعه علاقهمند کنند؛ مثلاً برای خرید کتاب، حتماً قرار بگذارید. هرچند وقت یکبار حتماً به کتابفروشی بروید. دیدن کتابهای خوش آبورنگ، کودک را بر سر ذوق میآورد و برای خرید و مطالعه مشتاق میکند.
8⃣ مناسبتها را جدی بگیرید و در مناسبتهای بزرگ یا کوچک، کتاب هدیه بدهید. سال نو، عید غدیر، برای سوغاتی، تولد و جشن تکلیف. اینگونه کودک متوجه خواهد شد که کتاب بهاندازه اسباببازی یا لباس، اهمیت دارد.
@moshaveremava
♦️در تحقیقات مشخص شده خوابهای نامنظم تمرکز و یادگیری را پایین میآورد و اضطراب و عصبانیت را افزایش میدهد.
💢درست کردن سیستم به هم ریخته خواب کار راحتی نیست و اینکه والدین فکر کنند که کودک در طول تابستان میتواند تا دیر وقت بیدار باشد سپس در ابتدای پاییز به دنبال تغییر خواب فرزند به شکل سابق باشند اشتباه است، به این دلیل که ممکن است تنظیم خواب دانش آموز برای بازگشت به حالت طبیعی دو تا سه ماه طول بکشد.
@moshaveremava
🔈🔈🔈 قابل توجه والدین، مربیان و فعالان محترم فرهنگی:
👌بسته ویژه تحصیلی رسید.
☎️ لطفا برای خرید و یا کسب اطلاعات بیشتر با شماره های زیر تماس بگیرید:
02532911126
02532113122
✅مرکز مشاوره مأوا✅
@moshaveremava
May 11
🔴کمی صبر داشته باشید!
📌تغییر مدرسه و رفتن دانش آموز به مقاطع بالاتر در سال جدید تحصیلی ممکن است مشکلاتی برای دانش آموز پیش آورد .
📌مثلا ممکن است در مقطع جدید معلم های بیشتری داشته باشند، شیوه آموزش و درس خواندن آنها هم با سال قبل تفاوت خواهد کرد و... .
📌والدین و معلم ها باید با تحمل، صبوری و همراهی بیشتری به دانش آموز کمک کنند تا با شرایط جدید بخوبی کنار آید.
@moshaveremava
#خبر_و_عدد
♦️40: هر 40 ثانیه، یک نفر در جهان خودکشی میکند.
♦️6: میزان خودکشی در ایران بین 6 تا 9 نفر در هر 1000 نفر اعلام شد.
♦️18000: سالانه حدود هجده هزار ایرانی در تصادفات جادهای کشته میشوند.
♦️1: ایران در جراحی زیبایی بینی در دنیا رتبه اول را دارد.
♦️10: ایران جایگاه دهم تولید تخممرغ را در جهان داراست.
♦️72 و 74: امید به زندگی تا سال ۱۳۵۹ برای زنان ایرانی، ۵۴ سال و برای مردان هموطن ما، ۵۶ سال بود. درحالیکه این میزان اکنون برای مردان ۷۲ سال و برای زنان ۷۴ سال است.
♦️3: سیگار فعلاً هر شش ثانیه یک قربانی میگیرد، اما در آینده هر سه ثانیه!
@moshaveremava
🔹#حدیث روان شناختی هفته:
👈امام صادق(علیه السلام): هر گاه کسی را #دوست داشتی به او خبر بده، چرا که این کار، #دوستی میان شما را #استوارتر می سازد.
(اصول کافی، ج 2، ص644)
✅مرکز مشاوره مأوا✅
@moshaveremava
📌ورشكسته واقعي
🔹حجتالاسلام عالي
حقالناس، علاوه بر اینکه حق مردم است، حق خدا هم هست. زیرا خدا امر کرده است و آن فرد، مخلوق خداست و کسی حق ندارد به مخلوق خدا بیاحترامی کند. پس حقالناس نوعی تمرد از خدا و ضایع کردن حق خدا هم هست و به خاطر همین مهمتر است. پیامبر(ص) فرمود: مفلس کسی است که در عرصه قیامت با اعمال خیر میآید و در مرصاد (موقفي در قيامت) وقتی میخواهد طلبکارانش را راضی کند آنها میگویند که باید اعمال خیر خودت را به ما بدهی. اگر اعمال خیر او تمام شد از بدهیهای طرف برمیدارند و به دوش او میگذارند، این مفلس و ورشکسته واقعی است. حقالناس علاوه بر قیامت در دنیا هم عقوباتی دارد. بعضی از ظلمها در دنیا به سرعت پاسخ داده میشود. امام صادق(ع) میفرماید: از ظلم کردن به کسی که جز خدا یاوری ندارد بترس زیرا عقوبت آن سریع دامن شما را میگیرد. عالمی در زمان ناصرالدینشاه نقل میکند که قحطی شده بود و جوان یهودی به نانوا التماس میکرد که نانی به او بدهد. نانوا او را کشید و به طرف تنور برد و مقداری سنگریزههای داغ را بر پشت گردن او ریخت. جوان سوخت و نفرین کرد و رفت. مدتی بعد خود نانوا فریاد میزد که سوختم و وقتی او را گرفتند، دیدند که تا پایین گردن او تاولهای بزرگی زده است. دکتر گفت که جوان یهودی را بیاورید. به او گفتند که هرچقدر پول بخواهی به تو میدهیم تا تو از نانوا بگذری. جوان گفت: آن حالی که من آن موقع داشتم و نفرین کردم الان ندارم که برای او دعا بکنم تا مؤثر باشد. چند ساعت بعد نانوا از دنیا رفت. البته اینکه تمام ظلمهایی که در دنیا میشود حتماً جزایش در همین دنیا باشد، کلیت ندارد. دنیا، دنیای عمل و عکسالعمل است. اینجا عالمی است که اگر شما بزنید، میخورید زیرا خدا حسیب است. حسیب بودن خدا به این معنا است که هیچ عملی رها و مهمل نمیماند. پس هر عملی عکسالعملی دارد ولی الزاماً عکسالعمل آن در این دنیا نیست. بخشی از عالم وجود دنیا است ولی بخش مهمتر عالم وجود، آخرت است.
@moshaveremava
#پرسش_و_پاسخ
⁉️ با حسادت کودکانمان چه کنیم؟
✅ کودکان کم سن و سال معمولا توانایی بیان احساسات خود در قالب کلمات را ندارند و دقیقاً به همین دلیل که نمیتوانند با زبان، احساسات خود را ابراز کنند، سعی میکنند با اعمالشان ناراحتی خود را نشان دهند.
✅مثلاً آنها به جای اینکه بگویند من از توجه و محبت شما به خواهر کوچکترم ناراحتم، ممکن است به او حمله کنند یا موهای او را بکشند یا رفتارهای پرخاشگرانه دیگری انجام دهند مانند آسیب رساندن به وسایل.
✅والدین باید تلاش کنند به کودکان بیاموزند که احساسات خود را بشناسند و از طریق کلمات آن را بیان کنند. مثلا میتوانید به او بگویید: «میدونم از اینکه ما برای برادر کوچکت وقت زیادی صرف میکنیم و دیگه مثل قبل نمیتونیم برای تو وقت بذاریم، عصبانی هستی اما کتک زدن اون مشکل رو حل نمیکنه. هر وقت عصبانی هستی بیا با من حرف بزن»
✅یا بگویید: «فکر میکنی اون نمیذاره من تو رو دوست داشته باشم؟ از دستش ناراحتی؟ من همیشه تو رو دوست دارم اما خواهرت چون کوچک تره، به مراقبت بیشتری نیاز داره.»
@moshaveremava
🖊یادداشت مشاور
🔹حجت الاسلام ابراهیم اخوی (مدیر مرکز مشاوره مأوا)
🔷نوجوانی فصل تغييرات بسيار است و نوجوانان با تحولات فراوانی روبهرو هستند که گاهی موجب پدیدآیی تنش در ارتباط با والدین میشود.
🔷پدر و مادرهای آگاه، تحولات دوره نوجوانی را درك ميكنند و در رويارويي با آن روشهای مؤثری را پیش میگیرند که به آرامش در کنار اقتدار منتهی شود، ولی والدین ناآگاه، تنشهای خرد ارتباطی نوجوان را تبدیل به نبرد قدرت مینمایند.
🔷نوجوان، هم به جدیت و ابهت والدین نیاز دارد و هم به صمیمیت و رفاقت آنها. ازاینرو «مذاکره» یکی از بهترین جایگزینهای «مشاجره» در ارتباط با نوجوانان است.
🔷 البته لازم است ظرفیت شخصیتی نوجوان بهخوبی لحاظ شود تا مذاکره را تفسیر به ضعف والدین ننماید.
🔷همچنین داشتن درک مناسب از روحیه و شخصیت نوجوان میتواند به بهتر شدن شرایط و ایجاد مسیر مطمئنتر برای مدیریت این دوره سنی کمک كند.
@moshaveremava
31.63M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
👈توضیحات آقای دکتر محمد مهدی #عباسی_آغوی در مورد:
🔹ضرورت #مشخص کردن #هدف شغلی و تحصیلی.
🔹ابزار #تعیین هدف.
🔹#ارزش هر انسان به اندازه #همت اوست.
✅مرکز مشاوره ماوا✅
@moshaveremava
#فضای_مجازی
📵حریمها در شبکههای مجازی، زودتر شکسته میشوند و خبر بد اینکه متاسفانه مقدمهای میشوند تا ما در دنیای واقعی هم به چنین دیوارشکنیهایی اقدام کنیم.
@moshaveremava
🔹حدیث روان شناختی هفته:
👈امام علی (علیه السلام): #خشم، صاحب خود را به پَستی و #هلاکت می اندازد و #عیب های او را آشکار می سازد. (غررالحکم ج 2 ص 31)
✅مرکز مشاوره مأوا✅
@moshaveremava
#رضایت_مندی
📌بیان چند تکنیک ساده برای افزایش رضایت مندی شما از زندگیتان:
1⃣ نکات مثبت زندگی تان را کشف کنید:
مثبت نگری، بر این منطق استوار است که توجه فرد مصیبت دیده را از مشکلات و سختی ها به سمت خوبی ها و زیبایی ها معطوف سازد.
2⃣ تجربه های مثبت قبلی را به یاد آورید:
اگر همراه سختی های زندگی، خوشی هایی نیز وجود داشته باشد، موقعیت تنش زا " تعدیل" می شود.
3⃣ به آینده ی روشن و خوشایندی فکر کنید:
همواره به این فکر کنید که آینده ی روشنی در انتظار شماست. همانطور که خداوند در قرآن می فرماید بعد از هر سختی آسانی است." انشراح، 5"
4⃣ نعمت های حال را دریابید:
در اوج سختی ها به نعمت های خوبی که هم اکنون در اختیار شماست، فکر کنید.
@moshaveremava
🔹نکات ضروری برای #راهپیمایان_اربعین.
🔹#راهکارها و تجربیاتی برای شیفتگان #مسیر_عشق.
🌐 لینک خبر: http://mava.iki.ac.ir/articles
👈 التماس دعا
✅مرکز مشاوره مأوا✅
@moshaveremava
🌹زندگی خوب و مثبت، زندگی ای نیست که سراسر لذت بوده، هیچ درد و رنجی در آن نباشد، بلکه زندگی خوب آن است که" معنا و هدف " داشته باشد.
@moshaveremava
May 11
#ازدواج
💢همه افراد از زندگی زناشویی خویش در آینده، تصویرهایی روشن، همراه با آرامش و لذت بردن از زندگی ترسیم میکنند.
💢اگر شما نیز اینگونه باشید (که هستید) برای رسیدن به این هدف به ازدواجی بههنگام، آگاهانه، پایدار و موفق نیاز دارید. از آنجا که موفقیت در این مرحله بهطور عمده به ویژگیهای همسرتان وابسته است، انتخاب شما از دو جنبه اهمیت مییابد:
1⃣دقت در انتخاب
2⃣معیار های انتخاب
✅کامیابی زندگی آینده در همه ابعادش، به انتخاب درست شما وابسته است.
🚫بسیاری از ناکامیهای زندگی زناشویی ریشه در انتخابی عجولانه، ناآگاهانه و احساسی دارد.
✅از آنجا که در ازدواج، امکان انتخاب برایتان هست، شما را به دقت در آن دعوت میکنیم و میگوییم «ازدواج، پیشبینیپذیر است.»
💢پیشبینیکنندههای موفقیت در ازدواج، در حقيقت، همان شرایط و معیارهای اساسی انتخاب هستند و اينكه چگونه بايد در یافتن این معیارها دقت کنید.
💢اين پیشبینیکنندهها حتی درباره خودتان نیز معیار ارائه میدهند؛ پس درباره سه موضوع مرتبط با ازدواج، آنها را بررسی کرده، به کار خود نمره بدهید:
1⃣ درباره خود شما که قصد دارید ازدواج کنید؛
2⃣ درباره کسی که قصد دارید با او ازدواج کنید؛
3⃣ در مراحل خواستگاری و شکلگیری ازدواج.
@moshaveremava
مرکز مشاوره ماوا
#ازدواج 💢همه افراد از زندگی زناشویی خویش در آینده، تصویرهایی روشن، همراه با آرامش و لذت بردن از زند
#ازدواج
1⃣سلامت روح و روان داريد؟
🔸سلامت ذهنی، احساسی و هیجانی به موفقیت و خوشبختی در ازدواج کمک میکند. وقتی زوجی سلامت روانی نداشته باشند، به ازدواج خود آسیب میزنند و چهبسا آن را نابود میکنند.
🔸در شخصیتهایی که از نظر هیجانی بیثباتاند، بهطور معمول این ویژگیها وجود دارد:
1. اهل عمل کردن هستند، منتها بدون توجه به پیامدهای آن؛
2. به رفتارهای ستیزهجویانه گرایش بارزی دارند؛
3. در کنترل رفتارهای انفجاری ناشی از حملههای خشم ناتواناند؛
4. در برابر ناکامیها كم تحملاند و آستانه تحریکشان در ابراز پرخاشگری پایین است؛
5. خلق بیثبات و دمدمی مزاجند.
🔸کسانی که در کنترل افکار منفی و هیجانهای مخربشان ناتواناند، زندگي را هم بر خود و هم همسرشان تلخ و ناگوار ميسازند.
🔸امیرمؤمنان علی(ع) میفرمایند «سه ویژگی است که برای زندگی صاحبش، خوشی باقی نمیگذارد: کینه، حسد و بدخلقی»
🔸این ویژگیهای منفی با زمینههای فکری نادرست به وجود میآیند و هیجانهای منفی تولید میکنند. در پایان نیز به صورت رفتاری نامناسب در برابر دیگران بروز مییابند. در چنین موقعیتی، همسران چگونه به هدف ازدواج که آرامش و سکونت روانی است، دست خواهند یافت؟
@moshaveremava
مرکز مشاوره ماوا
#ازدواج 1⃣سلامت روح و روان داريد؟ 🔸سلامت ذهنی، احساسی و هیجانی به موفقیت و خوشبختی در ازدواج کمک
2⃣سبک زندگیتان چگونه است؟
🔻اگرچه ويژگيها، عادتها و رفتارهای هر فرد را میتوان با مطالعه و بررسی شخصیت وی پیشبینی كرد، اما چه کسی میتواند ادعا کند که در دوره کوتاه همسرگزینی، ميتواند شخصیت همسر آینده خود را بهطور كامل بشناسد.
🔻از سوي ديگر، رگههای عميق شخصیت یک فرد، هميشه خود را نشان نمیدهد؛ البته با مراجعه به روانشناسي حاذق و دادن تست شخصیت، شايد بتوانید این رگهها را شناسایی کنید.
🔻به نظر میرسد بررسی سبک زندگی کسی که قصد داريد با او ازدواج كنيد، بتواند موفقیت ازدواجتان را پیشبینی کند. افزون بر این، سبک زندگی تا اندازهاي برآمده از سیستم پیچیده شخصیت فرد است؛ با این تفاوت که اراده و خواست او را نیز در ایجاد چنین سبکی نشان میدهد.
🔻سبک زندگی، روشی است که فرد برای رسیدن به هدفش، در چگونگي تفکر، ابراز هیجانها و نوع رفتارهای خویش پیش میگیرد. توجه داشته باشید که در سبک زندگی کارآمد، افزون بر این که فرد میتواند اهداف زندگی خود را در سه سطح هدف برتر، اهداف میانی و اهداف مقطعی بیان کند؛ باید از پس تکالیف زندگیاش، در سه زمینه برآید:
1. تعامل و ارتباط با دیگران؛
2. امور مربوط به اشتغال (داخل و خارج از منزل)؛
3. رابطه با همسر (صمیمیت، تعهد و رابطه زناشویی).
@moshaveremava
🔹حدیث روان شناختی هفته:
👈 پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله و سلم):
اوج خردمندی، پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم، جز به هنگام ترک حقیقت است.
(تحف العقول، ص 42)
✅مرکز مشاوره مأوا✅
@moshaveremava
مرکز مشاوره ماوا
2⃣سبک زندگیتان چگونه است؟ 🔻اگرچه ويژگيها، عادتها و رفتارهای هر فرد را میتوان با مطالعه و بررسی
3⃣فاصلهتان با عرش چگونه است؟
▫️دینداری یا سویگیری مذهبی، رویکردی کلی است که فرد از دین و مذهب بهدست میآورد. این رویکرد باعث میشود در ارتباط با آفریدگار خویش به مجموعهای از باورها، اعمال و تشریفات ویژه در زندگی پایبند باشد.
◽️ایمان مذهبی از دو راه بر ثبات و استحکام خانواده تأثیر میگذارد:
🔸نخست: باعث تقویت و تحکیم مبانی اخلاقی همسران ميشود. فرد ديندار از يك کنترل درونیای برخوردار است كه از اقدامات ناهنجار وی جلوگیری ميکند.
همچنين، مبانی ارزشي افراد، خواستهها و انگيزههاي نيرومند را هدایت میکند. توصیههای فراوان اسلام به دینداری و اخلاق بهويژه درباره ملاک خوشخلقی در همسرگزینی آشکار است.
🔸دوم: دینداری و مذهبی بودن با مصاديقي چون صداقت، توكل، قناعت، گذشت و... جلوه مينمايد. اين ارزشها به زندگی معنا میبخشد و سبب احساس رضایت ميشود.
♨️امروزه يكي از عوامل اصلی اختلال خانواده، توقعهای بیش از اندازه و آرمانگرایانه زوجهای جوان از یکدیگر و از زندگی نوپایشان است. برآورده نشدن این توقعها موجب احساس نارضایتی و در نتیجه، تلاش نامعقول و نسنجیده در جهت تغییر وضع موجود است.
@moshaveremava