مسلمنا muslimnair
🎥 تلویزیون شبهای رمضان ۲۰۲۴، میزبان سریال عربی حسن صباح و تاریخ قلعه الموت 📽 المتحده بزرگترین شبکه
⚡️اعتراض شدید اللحن اخوان المسلمین به سریال رمضانی الحشاشین: مسلسل الحشاشین می خواهد به مخاطب القا کند که «حسن الصباح» و «حسن البنا» دو روی یک سکه اند و «اخوان المسلمین» در چارچوب «باطنی ها» عمل می کند.
🔹بلافاصله بعد از پخش نخستین قسمت از سریال مصری «الحشاشین» در ماه رمضان از تعدادی از شبکههای مصری و عربی، فعالان و چهرههای رسانهای وابسته به «اخوان المسلمین» کمپین «انتقاد شدید» را علیه این سریال به راه انداختند.
🔸 فعالان رسانه ای طرفدار اخوان المسلمین کمپین شدیدی را برای تحریم سریال و سازندگان آن راه اندازی کردند. کمپین حمله جنبههای مختلفی داشت که برخی از آنها مستقیماً از توصیف سریال بهعنوان «طرح تاریخی تشابه اخوان به گروه حشاشین» انتقاد کردند. برخی طرفدار اخوان المسلمین نوشتند که: «فوری... با پخش تازهترین قسمت حشاشین... معلوم شد که اخوانیها هنوز هم هیولا هستند». با این حال، بسیاری از نظرات در مورد آن پست کارگردان، انتقادات شدیدی را متوجه تهیه کننده سریال کرد و گفتند که او «به شباهت بین اخوان و حشاشین اعتراف کردهاست».
🔹 برخی بر آن هستند که «حسن الصباح، بنیانگذار حشاشین، و حسن البنا، مؤسس اخوان، دو روی یک سکه هستند و همه انتقادات به این سریال، منشأ و شیوههای حشاشین را افشا میکند که هیچ تفاوتی با شیوههای اخوان ندارد و سریال الحشاشین با سبک «کمیک» برای تمسخر خشم اخوان علیه سریال استفاده کردند.
🔸در واکنش به حملات اخوان به این سریال مدافعان پخش این سریال نظرات دیگری دارند. احمد البکان، پژوهشگر متخصص در امور سازمانهای بنیادگرا نیز به نوبه خود اظهار کرد که حمله اخوان به سریال«حشاشین» را میتوان در چارچوب این دانست که اعضای اخوان این سریال را به عنوان یک «طرح سیاسی و فکری علیه خود» میبینند: «بسیاری از گروهها مانند اخوان نسبت به هرگونه تلاش برای انتقاد، بسیار حساس هستند». وی افزود که «با وجود تفاوت در زمینههای تاریخی، بین گروه اخوان و حشاشین شباهت وجود دارد، نه تطابق». او افزود: اعتماد مطلق در درون حشاشین بسیار خطرناک تر از درون اخوان است، اما استفاده از مذهب در سیاست موضوعی است که هر دو گروه مشترک هستند. وی توضیح داد که تمرکز سریال بر نقد این ایده ممکن است یکی از دلایلی بوده باشد که احساسات پیروان گروههایی را که وجودشان به استفاده از دین در سیاست وابسته است جریحهدار کند.
🔹منیر ادیب مخالف اخوان نیز گفت که نقاط مشترک فراوانی بین «اخوان» و «حشاشین» وجود دارد؛ آن گروه به عنوان گروهی است که به بهانه جهاد از جنگ و از دین برای خدمت به اهداف سیاسی خود استفاده میکرد. حسن البنا با الهام از حسن صباح ایده ساخت گروه را بر اساس وفاداری مطلق پیروان به رهبر گروه ایجاد کرد؛ در هر دو گروه، این بیعت مبتنی بر «سمع، اطاعت و اعتماد کورکورانه از جانب وفاداران به رهبر گروه» است.
💥مسْلِمْنا (کانال علمیتخصصی مسائل جهان اسلام) در تلگرام، ایتا و بله:
➣ @Muslimnair ؛ @muslimnair
➣ واتس اَپ:
https://chat.whatsapp.com/H7nizlXGUrP2CtEK6UrE2J
مسلمنا muslimnair
📜 بایسته های ایجاد پل مستحکم روابط بین المذاهب در کنفرانس مکه مکرمه
🔹کنفرانس بینالمللی «ساختن پل میان مذاهب اسلامی» از سوی رابطه العالم الاسلامی با حضور اندیشمندان و علمایی از مذاهب مختلف کشورهای اسلامی و دو سخنران مدعو از جمهوری اسلامی ایران در مکه درحال برگزاری است.
🔸 این کنفرانس دو روزه میزبان علما، مفتیان، اندیشمندان و شخصیتهای اسلامی مذاهب مختلف از کشورهای متعدد اسلامی است.
🔹 دکتر عباس خامهیار، معاون فرهنگی اجتماعی دانشگاه ادیان و مذاهب و آیتالله احمد مبلغی، منتخب ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری در لرستان و از چهرههای بینالمللی و اندیشمند برجسته حوزه علمیه قم، از جمله سخنرانان مدعو از جمهوری اسلامی ایران هستند که به همین منظور به مکه مکرمه سفر کردهاند.
🔸 این کنفرانس که اولین بار در نوع خود است با هدف تقویت تفاهم و همکاری میان مذاهب مختلف اسلامی از طریق این نشست علمی برادرانه، با محتوای گفتوگوهای هدفمند برای تقویت روابط در خدمت اهداف مشترک، بهویژه با توجه به موضوعات عمدهای که نیازمند وحدت نظر حقوقی است برگزار میشود.
🔹همچنین این کنفرانس بر راههای مقابله با گفتمانها، شعارها و عملکردهای افراطگرایی فرقهای که به دنبال دامن زدن به درگیریها و اختلافات مذهبی است و به ارزشهای برادری اسلامی خدشه وارد کرده و به سیمای اسلام و مسلمین لطمه میزند، تمرکز خواهد کرد.
🔸 کنفرانس مکه همچنین در پی درک ویژگیهای مذاهب مختلف، نفی روشهای توهین و تحقیر مذاهب و تأکید بر برخورد با همگان به نام اسلام متعالی است و اینکه مباحثات و توصیههای علمی و روشمند با رعایت ادب و حکمت گفتوگو بهدور از درگیری و برخورد باشد، علاوه بر تعیین نقشه راهی که همگان را از طریق «پل زدن میان مذاهب» به سوی تحکیم بیشتر روابط، تقویت اعتماد و روشنکردن مسیر هدایت کند.
🔹شرکتکنندگان در این کنفرانس بر آن هستند تا «سند پلزدن میان مذاهب» در نتیجه این نشست تاریخی حاصل شود که مملو از موضوعات علمی و همچنین سخنرانیها و مداخلاتی است که در آن جمعی از مفتیان نخبه و علمای ارشد جهان اسلام ایراد میکنند.
🔸 فعالیتهای این کنفرانس همچنین شامل جلسهای ویژه خواهد بود که طی آن علمای ارشد پیرامون فاجعه غزه و همبستگی کامل با آن سخنرانی میکنند و جامعه جهانی و وجدان بشری را مسئول این بحران میدانند و در عین حال بر ایجاد کشور مستقل فلسطین به پایتختی قدس شریف تأکید میکنند.
💥مسْلِمْنا (کانال علمیتخصصی مسائل جهان اسلام) در تلگرام، ایتا و بله:
➣ @Muslimnair ؛ @muslimnair
➣ واتس اَپ:
https://chat.whatsapp.com/H7nizlXGUrP2CtEK6UrE2J
مسلمنا muslimnair
🎥 تلویزیون شبهای رمضان ۲۰۲۴، میزبان سریال عربی حسن صباح و تاریخ قلعه الموت 📽 المتحده بزرگترین شبکه
⚡️شلیک رسانه ای سکولاریسم به اسلام سیاسی در سریال رمضانی جهان عرب (اولین یادداشت مسْلِمْنا)
✍️ به قلم: سیدعلی بطحائی
🔹 شب های رمضان ۲۰۲۴ جهان عرب با پخش مسلسل «الحشاشین» همراه شد. در حالی که تولید و پخش سریالهای رمضانی رشد چشمگیری داشته و اهداف این فیلمها ارتقا معنویت و رشد اخلاق معرفی و کمتر مباحث غیردینی و تسویه حساب های سیاسی در این سریالها مطرح شده است. اما امسال در مسلسل الحشاشین این هدف نادیده گرفته و شبکه المتحده با پخش سریال الحشاشین به تسویه حساب سیاسی پرداخت و تیرخلاصی از پایگاه سکولاریسم به اسلام سیاسی اهل سنت با گرایش اخوان المسلمین شلیک کرد. اما حلقه مفقوده در ساخت و پخش این مسلسل و ارتباط نزاریان اسماعیلی و اخوانیون سیاسی در کجاست که این سریال با این هزینه گزاف (با وجود بدهی سرسام آور مصر) تولید و پخش می شود.
یکم: نزاریان شعبه ای از اسماعیلیه اند که پس از عدم پذیرش خلافت نزار توسط مستعلی در مصر به ایران منتقل و راهبری آن توسط «حسن الصباح» تداوم یافت. الحشاشین فیلمنامه ای از زندگی حسن الصباح (م ۵۱۸ ق)، قلعه الموت و فرقه فدائیان نزاری (موسوم به حشاشین) است که به زندگی حسن صباح و روانشناسی شخصیت او و فداییان تحت امر او پرداخته. مورخین تصریح کرده اند که مهمترین شیوه فداییان نزاری تحمیل عقیده با چماق رعب و ابزار ترور بود. نزاریان، مخالفان خود را با کاردِ برّان از بین برده و آنها را با این شیوه به سکوت دعوت می کردند. فخررازی (م۶۰۶ ق) به نمونه ای از برخورد آنها اشاره و می نویسد: «در مباحث جدلی کلامی خود تا قبل از رویارویی با حشاشین از عبارت «خلافاً للملاحده خذلهم الله» بهره می برم. تا اینکه یکی از فداییان اسماعیلی، من را به گوشه ای برد و به رویم کارد تیزی کشید و تهدید به قتلم کرد. از آن به بعد لحنم را تغییر و می گفتم: «خلافاً للاسماعیلیه.» یکی از شاگردان وی از علت تغییر لحنش پرسید و فخر پاسخ داد: ای یار! اسماعیلیه برهان قاطع دارند. چاقوی تیز، جایی برای قوت استدلال باقی نمی گذارد!!!» (جامع التواریخ، رشیدفضل الله همدانی، به کوشش محمدتقی دانش پژوه، ص۱۷۲). همچنین پژوهش های کنونی روشن کرده که حشاشین یک افسانه ساخته مارکوپولوست و اعتبار علمی ندارد.
دوم: سرآغاز ورود سریال و تعامل او با مخاطب عام بی خبر از ارتباط حقایق تاریخی با وقایع معاصر با سکانس جنجالی و عبارت «مفتاح الجنه» فداییان نزاری شروع میشود. جان نثاران نزاری در سکانس اول فیلم خطاب به حسن الصباح او را «کلید رفتن به بهشت» می دانند. در سکانس بعدی، یک فدایی با پرت کردن خود از بالای قلعه الموت و فریاد بلند «جانم فدای تو ای کلید دار بهشت» به مخاطب القا می کند که فدائیان حسن صباح افرادی چشم بسته و گوش به فرمانند که هم به شخص حسن صباح رگه قداست داده و هم تفکرات او را با لسان زور ترویج می کنند. همین تک سکانس دستمایه اصلی کارگردان و تحلیل گران شده که این سریال، به دنبال یافتن تشابه «حشاشین» با «اسلام سیاسی» است و «حسن الصباح» را پدر معنوی «حسن البنا» معرفی کنند.
سوم: حلقه مفقوده این سریال (فراتر از قضاوت تاریخی درباره محتوای فیلمنامه حشاشین)، اینکه چطور کارگردان فیلمنامه را به شکلی ارائه کرده که حشاشین دقیقا بر اخوان منطبق شود. احتمالا نقطه خیالی تاریخی اتصال اخوان با حشاشین در این سریال را در ترورهای نجیب محفوظ، فرج فوده و نوال سعداوی می توان یافت. بنابه برخی گزارش های دولتی این افراد در لیست سیاه ترورهای بنیادگرایان مصر قرار گرفته بودند و دولت با هدف حذف اسلام سیاسی از سپهر سیاست مصر، همه آنها را در کارنامه اخوان ثبت کرد. نجیب محفوظ، تنها برنده عرب زبان جایزه صلح نوبل در ماجرای کمپ دیوید ضمن حمایت از آن در لیست ترور سیاه تکفیری ها (که لزوما به اخوان ارتباط نداشتند) جای گرفت. حتی نجیب در ماجرای آیات شیطانی به بهانه آزادی بیان کتاب رشدی را تخطئه و از این جهت به لیست سیاه ترور تکفیری ها وارد شد. این شواهد باعث شد که سکولارها، اتهام ترور و رفتارهای تروریستی برخی افراطیون را به اسلام سیاسی منتسب کند و قیاس اخوان با حشاشین، موجه شود.
النهایه: در زمانه ای که برگ برنده نبرد اسرائیل و حماس در طوفان الاقصی به نفع کارنامه اسلام سیاسی رقم می خورد، چنین رویارویی رسانه ای را می توان در راستای تضعیف اسلام گرایان و کمرنگ کردن موفقیتهای آنان تحلیل کرد. اینجاست که ارتباط حشاشین با اسلام سیاسی را می توان از سنخ شیطنت های تاریخی تحلیل کرد که نه ارتباط تاریخی موثق و نه تشابهی بین اسلام سیاسی و رفتارهای تروریستی دارد. از این روست که مخالفت اخوانیها با پخش این مسلسل را واکنشی طبیعی و آن می توان کنشی منطقی تفسیر کرد.
💥مسْلِمْنا (کانال علمیتخصصی مسائل جهان اسلام) در تلگرام، ایتا و بله:
➣ @Muslimnair ؛ @muslimnair
➣ واتس اَپ:
https://chat.whatsapp.com/H7nizlXGUrP2CtEK6UrE2J
⚡️آینده جهان اسلام، آمیزش افق ها یا نبرد خونین جریانات فکری
➣ https://eitaa.com/muslimnair مُسْلِمْنا
🔸دوم فروردین، ششمین سالگرد درگذشت داریوش شایگان نویسنده کتاب «آسیا در برابر غرب» و «آمیزش افق ها» است. گزافه نیست اگر شایگان را متعمق ترین روشنفکر ایرانی را در موضوع رابطه سنت و مدرنیته بدانیم. او پایان طوفان نبرد جریانات اسلامی را رسیدن به ساحل آرام آمیزش افق های گفتمانهای فکری می دانست.
💠 شایگان - که تجارب معنوی فراوانی از همنشینی با علامه طباطبایی کسب کرده بود - درباره آینده نبرد جریانات فکری جهان اسلام می نویسد: «همه ما در مرحله آمیزش تمدنی به سر می بریم و تمدن در دنیای آینده محصول مشترک و ثمره پیوند جهان اسلام و سایر تمدنهاست. او می نویسد: «همه ما در افق یک تمدن جهانی قرارگرفته ایم و در این مسیر شرقی و غربی، چینی، ژاپنی، ایرانی، عرب یا فرانسوی ومسلمان یکسان هستند.»
💠 مؤلف کتاب آسیا در برابر غرب بر آن بود که در نهایت سرنوشت هویتی جهان اسلام با سه هویت بومی، هویت اسلامی و هویت مدرن اروپایی آمیزش خواهد کرد و همه اینها به شهروندان جهان اسلام احساس تکامل شخصیت میبخشد و هیچ مشکلی پیش نخواهد آمد و ما با یک ایرانیِ مسلمانِ مدرن رو به رو خواهیم بود.
مطالعه کامل⬅️↙️
http://muslimna.ir/news/3249-2022-03-21-19-33-49.html
📸 عکس نوشت:
داریوش شایگان یکی از همراهان اصلی هانری کُربَن، در جلسات شیعه شناسی با علامه طباطبایی بود که در تصویر پیوست نفر دوم از سمت راست نشسته است.
🏷 #اسلام_روشنفکری #داریوش_شایگان #ایران #آینده_نگاری #چالش_های_جوامع_مسلمان
💥مسْلِمْنا (کانال علمیتخصصی مسائل جهان اسلام) در تلگرام، ایتا و بله:
➣ @Muslimnair ؛ @muslimnair
➣ واتس اَپ:
https://chat.whatsapp.com/H7nizlXGUrP2CtEK6UrE2J
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚡️ مدارای مبلغ ترک در تذکر به روزه خوار
🔹در کلیپ تِرِند شده چند روز اخیر یک مبلغ دینی در منطقه فاتیح استانبول به جوانان روزه خواری که در کافه تجمع کرده اند درباره روزه خواری تذکر ملایم می دهد. این کلیپ مورد توجه کاربران فضای مجازی جهان اسلام شده و مدارای هر دو طرف را ستوده اند.
✍ پانوشت:
💠 امروزه شیوه صوفیانه در امر به معروف یکی از روش های فراموش شده است. در تذکره الاولیاء عطار نیشابوری (م ۶۱۸) در ذکر بایزید بسطامی (م ۲۶۱) نمونه ای از شیوه های صوفیان در برخورد ملایم با منکرات را نقل کرده است؛
«نقل است که شیخ [بایزید بسطامی] جوانی را دید بربطی [از آلات موسیقی] می زد و با نواختن آن خود و مستان اطرافش عیش می کردند. چون بایزید وی و آن جماعت را دید به نشانه اعتراض «لاحول» گفتی و اعتراض خود را اینگونه نمود.
جوان عصبانی شد و بربط بر سر «بایزید» زد و هم بربط و هم سر «بایزید» شکست!!!
«بایزید» به زاویه [محل تجمع صوفیان] آمد؛ توقف کرد و بامداد، یکی از ملازمان خود را خواند و گفت: «قیمت بربط به چند دهند؟» ملازم، بهای آن معلوم کرد. بایزید قیمت بربط در خرقهای گذاشت، پارهای حلوای شیرین همراه قیمت بربط کرد و به آن جوان فرستاد و گفت: «آن جوان را بگوی که «بایزید» عذر میخواهد و میگوید: دوش، آن بربط را بر ما زدی و شکست. این زر، در بهای آن صرف کن و با این حلوا، غصهی شکستن آن را از دلت بردار!»
💥مسْلِمْنا (کانال علمیتخصصی مسائل جهان اسلام) در تلگرام، ایتا و بله:
➣ @Muslimnair ؛ @muslimnair
➣ واتس اَپ:
https://chat.whatsapp.com/H7nizlXGUrP2CtEK6UrE2J
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚡️ تمسخر شهدای غزه در سریال رمضانی مصری
🔸 پس از پخش قسمت ششم سریال کمدی مصری «لانش بوکس» که در ماه رمضان پخش میشود، بخشهایی از آن باعث واکنش تند کشورهای عربی شد.
🔹در این قسمت یکی از شخصیتهای فیلم در دیالوگی میگوید که به دنبال شخصی به اسم یوسف میگردند، و در ادامه میگوید:
«أبيضاني وشعره كيرلي وحليوة» (سفید با موهای مجعد و بانمک).
این دیالوگ شباهت زیادی به شیونهای مادری فلسطینی دارد که در بیمارستان به دنبال فرزند خود یوسف است و با این جزئیات نشانی فرزندش را میدهد.
🔸 بسیاری از کاربران خواستار توقف پخش سریال هستند. نویسنده اثر در پاسخ به اعتراضات گسترده گفته در دیالوگ اسم شخص سيف بوده و ادامه دیالوگ کاملا چیز دیگری بوده است.
🔸 اگر تا دیروز zara با کالکشن جدیدش یا کاریکاتوریستهای فرانسوی شهدای غزه را مسخره میکردند، امروز در یک کشور عربی- اسلامی در ایامی که غزه زیر آتش است و از گرسنگی رنج میبرد، آن هم در ماه رمضان مادری که به دنبال فرزند شهیدش هست تمسخر میکنند.
💥مسْلِمْنا (کانال علمیتخصصی مسائل جهان اسلام) در تلگرام، ایتا و بله:
➣ @Muslimnair ؛ @muslimnair
⚡️داعش خراسان، از انکار طالبان تا انجام حملات انتحاری هدفمند
💥حملهی انتحاری که روز پنجشنبه دوم فروردین در شهر قندهار رخ داد، نزدیک به ۴۵ کشته و دهها زخمی برجای گذاشت. شاخهای از گروه داعش موسوم به داعش خراسان، مسئولیت این حمله را بر عهده گرفت. طبق گزارشها، این حمله انتحاری در یک شعبه بانک در شهر قندهار هنگامی به وقوع پیوست که عده زیادی برای دریافت حقوق ماهیانه خود به این بانک مراجعه کرده بودند.
💥 بر اساس ادعای گروه داعش، این حمله در صف نظامیان طالبان صورت گرفت؛ ولی شواهد و گزارشهای مستقل این ادعا را تأیید نمیکند و بیانگر آن است که غیر نظامیان زیادی در صف انتظار حضور داشتند. برخی از حملات تروریستی در خیابانها، مساجد و مراکز آموزشی همواره از غیرنظامیان افغان قربانی گرفته است و به همین دلیل است که در ادبیات سیاسی افغانستان از این نوع حملات به حملات کور تعبیر میشود. اما نه تنها این حملات کور و بیهدف نیستند؛ بلکه حملاتی حساب شده و هدفمند هستند.
💥 گروههای تروریستی به سه دلیل دست به حملاتی میزنند که در آن غیرنظامیان قربانی میشوند.
1⃣ نخست این که اجرای عملیات دهشتافکنانه در مناطق نظامی و حفاظت شده دشوار است.
2⃣ دوم، حمله به محلهای پرجمعیت و غیرنظامیان، نارضایتی افکار عمومی را از کارکرد حکومت افزایش میدهد و باعث فشار بر حکومت میشود. به تعبیر دیگر، حمله به جمعیت غیرنظامی، نوعی تنبیه حاکمان برای پذیرش خواستههای گروه تروریستی یا حامیان این گروهها میباشد.
3⃣ سوم، مکان و گستره حادثه، به لحاظ تبلیغاتی و رسانهای، به شدت برای عاملان حمله حائز اهمیت است. فلسفه حملات تروریستی، به معنای اعلام حضور گروههای دهشتافکن در همه جا میباشد.
💥 گروه داعش و حامیان این گروه با انجام حمله در شهر قندهار، هر سه هدف یاد شده را مد نظر داشتهاند اما به صورت ویژه در پی اعلام این موضوع بودند که دامنه حضور داعش به مرکز قدرت طالبان و محل استقرار رهبر طالبان یعنی شهر قندهار رسیده است. از سوی دیگر، گروه داعش با این حمله تلاش کرد ادعای طالبان را برای تامین امنیت افغانستان، زیر سؤال ببرد. در عین حال، حمله داعش در مرکز قدرت سیاسی طالبان یعنی قندهار، در رسانههای جهان بازتاب گستردهای داشت و باعث شد که تمام کشورهای منطقه و جهان به آن توجه کنند. این وضعیت در عین حال که توجه منطقه و جهان به افغانستان جلب کرد، پس از یک سکوت طولانی داعش، حضور و فعالیت این گروه را در افغانستان مخابره کرد.
💥 این وضعیت چند پیامد اساسی را به دنبال دارد.
1⃣ نخست این نوع فعالیت داعش، انکار حکومت طالبان درباره شکست داعش در افغانستان را زیر سؤال برد.
2⃣ دوم، مفهوم این نوع تبلیغات داعش این است که حتی در صورت تضعیف، قادر به انجام حملات در مناطق حساس است.
3⃣ سوم، این تبلیغات رسانهای داعش، این سیگنال را مخابره میکند که این گروه به عنوان یک بازیگر قدرتمند امنیتی در مسائل افغانستان مطرح است و میتواند با دیگر بازیگران امنیتی ذیدخل در مسائل افغانستان، وارد تعامل و ائتلاف شود.
💥 اگر این تحلیل وضعیت از داعش را با شرایط افغانستان و واقعیتهای موجود منطقه مورد بررسی قرار دهیم، دو واقعیت قابل استنباط است.
1⃣ واقعیت نخست این که، انکار حکومت طالبان درباره حضور داعش در افغانستان نمیتواند مانع فعالیت داعش شود.
2⃣ دوم، بدون تعامل و همکاری مشترک و هدفمند منطقهای برای مبارزه با داعش، ریشههای این گروه در افغانستان نه تنها قطع نمیشود، بلکه ممکن است به سرعت به خاک کشورهای منطقه نیز سرایت کند. با این نگاه، بایسته آن است که حکومت طالبان نسبت به پدیده داعش در افغانستان رویکرد واقعبینانه را اختیار کند و کشورهای منطقه نیز با طرح یک نقشه راه مشخص، زمینههای مبارزه مشترک با داعش را پیریزی کنند.
💥مسْلِمْنا (کانال علمیتخصصی مسائل جهان اسلام) در تلگرام، ایتا و بله:
➣ @Muslimnair ؛ @muslimnair
➣ واتس اَپ:
https://chat.whatsapp.com/H7nizlXGUrP2CtEK6UrE2J
مسلمنا muslimnair
⚡️ داعش در روسیه
✍ به قلم: مهدی فرمانیان
➣ https://eitaa.com/muslimnair مُسْلِمْنا
💥 نفوذ دستگاه های اطلاعاتی کشورها در گروه های مخالف، امری شایع است که به روش های گوناگون انجام می شود:
1⃣ یکی از روش های رایج، نفوذ در درون تشکیلات گروه های تروریستی مخالف است. متعدد شنیده می شود امنیتی های آمریکا و اسرائیل در تشکیلات داعش نفوذ کرده و بعضا شنیده می شود داعش ساخته آمریکاست. این یک تحلیل است. گاهی گفته می شد که ابوبکر البغدادی آموزش دیده اسرائیل است.
2⃣ شیوه دیگر، دستگیری رهبران صاحب نفوذ یک تشکیلات و بررسی افکار و اندیشه های آنهاست. بعد از تحلیل و بررسی افکار فرد دستگیر شده، وی را برای اهدافی خاص آزاد کرده و او را به صورت غیر مستقیم مدیریت می کنند تا همان کاری را انجام دهد که آن دستگاه اطلاعاتی می خواهد. آزاد کردن برخی از رهبران القاعده زندانی در گوانتانامو برای رسیدن به محل اختفاء اسامه بن لادن شیوه ای بود که آمریکا توانست به «ابیت آباد پاکستان» محل زندگی اسامه بن لادن دست یابد. یا آزاد کردن ملابرادر، از رهبران طالبان از زندان گوانتانامو برای مدیریت کردن مذاکرات با طالبان از دیگر نمونه های این روش است. آزادی دادن به «ملاکریکار» برای سفر با هواپیما از دیگر موارد این نمونه است.
3⃣ روش سوم این است که با بررسی افکار رهبران دستگیر شده، با بازجویی های هدفمند یک بخش از اهداف مشترک را پررنگ کرده و با برجسته سازی این هدف به صورت نامحسوس، بدون آن که تغییر خاصی در فکر و اندیشه مخالف ایجاد کنند، ضمیر ناخودآگاه فرد دستگیر شده را نسبت به هدف خاص تحریک کرده و سپس وی را آزاد کرده تا خود همان راهی را برود که آن مجموعه اطلاعاتی می خواهد. داعش، شیعه را دشمن اصلی خود می داند و امنیتی های جهان با تحریک نامحسوس این مطلب که آمریکا و اسرائیل مهم ترین دشمنان ایران شیعی بوده و ضربه زدن به آمریکا و اسرائیل می تواند باعث تقویت شیعیان شود و روسیه و چین حامیان اصلی ایران در عرصه بین الملل هستند، لذا ضربه به آنان، ضربه به شیعیان است. با تحریک و برجسته سازی این مفاهیم در ذهن و ضمیر داعشیان، آنان خود همین هدف را دنبال می کنند و کار با کمترین هزینه انجام می گردد. اسم این روش را می توان «ضربه زدن به دشمن با کمترین هزینه به وسیله دشمن دیگر» نامید.
4⃣ احتمالا در آنچه در روسیه اتفاق افتاده، روش سوم به کار گرفته شده است. یعنی آمریکا با کمترین هزینه و فقط با تحریک احساسات یک گروه از داعشیانی که به صورت محسوس یا نامحسوس بر آنان تسلط دارد، توانسته است این کار را انجام دهد و به قول امنیتی های جهان بر این گروه سوار شده است، بدون اینکه آن گروه تروریستی بفهمد که دارند سواری می دهد. احتمالا جوانان داعشی تصور می کنند اسباب این فتح بزرگ را خدا برایشان ایجاد کرده و حتما دلالان فروش قاچاق اسلحه های بسیار پیشرفته، بدون هیچ برنامه ای سر راهشان قرار گرفته و احتمالا توفیق الهی بود که بدون هیچ دردسری از فرودگاه استانبول به روسیه سفر کردند.
5⃣ بنابراین هم داعش بیانیه می دهد و صفر تا صد این عمل را برای خود می داند و هم شبکه خبری راشاتودی (Russia Today) صحیح می گوید که قطعا پشت این کار عظیم یک دستگاه اطلاعاتی خوابیده است و هم آمریکا صحیح می گوید که کار خاصی انجام نداده و داعش خودجوش این کار را انجام داده و آمریکا بر اساس اطلاعات به دست آمده هشدار داده که احتمالا داعش قصد عملیات عظیمی در تجمعات روسیه را دارد.
6⃣ در پایان لازم است تا همیشه قول امیر بیان که فرمود: «لیس من طلب الحق فاخطاه کمن طلب الباطل فادرکه» را سرلوحه کار خویش قرار دهیم.
🏷 #اسلام_سلفی #اسلام_جهادی #تکفیر #داعش #روسیه #مهدی_فرمانیان
💥مسْلِمْنا (کانال علمیتخصصی مسائل جهان اسلام) در تلگرام، ایتا و بله:
➣ @Muslimnair ؛ @muslimnair
➣ واتس اَپ:
https://chat.whatsapp.com/H7nizlXGUrP2CtEK6UrE2J
May 11
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚡️جدال مدرنیته با سنت در مسلسل رمضانی سعودی
📽 شب های ماه مبارک رمضان سعودی، با پخش سریال (خیوط المعازیب؛ ریسندگی عباهای زردوز) همراه شده است.
🎥 فیلمنامه این سریال، بر اساس نقد باورهای مردسالارانه، زن ستیز و نظام ظالمانه کارفرمایان عربستان در دوران پیشین نوشته شده است.
📽 این مسلسل، ضمن نشان دادن رفتارهای ظالمانه کارفرمایان با کارگران در کارگاه های نخ ریسی، به رفتارهای قیم مأبانه مردان سعودی با زنان و کودکان کار نقب زده و آنها را با زبان طنز به نقد کشیده است.
🎥 در این سریال طلوع قوانین سکولار و شکلگیری زندگی مدرن در عربستان و پیدایش شرکت نفت عربی-آمریکایی [آرامکو]
به عنوان نقطه طلایی هجرت از عربستان سنتی به مدرن معرفی و حکمرانی عربستان جدید، به عنوان نقطه پایان این ساختارهای غلط سنتی شمرده شده است.
📽 مخاطب با مشاهده این سریال متوجه می شود که این مدرنیته و اصلاحات حاکمان جدید سعودی است که باعث درهم تنیده شدن این ساختارهای سنتی می شود و جنگ فعلی عربستان جدید با سنت موجه و معقول جلوه داده شده است.
💥مسْلِمْنا (کانال علمیتخصصی مسائل جهان اسلام) در تلگرام، ایتا و بله:
➣ @Muslimnair ؛ @muslimnair
➣ واتس اَپ:
https://chat.whatsapp.com/H7nizlXGUrP2CtEK6UrE2J
⚡️تفاوت از زمین تا آسمان رهبر فعلی طالبان با رهبران پیشین
🔹تفاوت عمده ملاهبه الله آخندزاده با دو رهبر پیشین طالبان آن است که هر چه قدر دو رهبر قبلی یعنی ملاعمر و ملااختر، افرادی جنگجو و چیره دست در امور نظامی بودند؛ اما آخندزاده یک عالم و رهبری مذهبی است. وی شیخ الحدیث و سالیان دراز قاضی القضات طالبان بوده است.
🔸امروز که وی بر مسند امارت اسلامی افغانستان تکیه زده، طالبان با او از مرحله جنگ و جنبش وارد مرحله جدیدی شده و به گفتمان و نهادسازی رسیده است.
🔹سخنان اخیر آخندزاده، سر و صدای زیادی به پا کرده و بخش عمده سخنان وی خطاب به غرب بود. وی در این بخش از سخنانش، غرب را اینگونه توصیف می کند:
«شما غربی ها مدعی نجات بشریت هستید و ما هم مدعی هستیم.
شما مدعی هستید که برای انسانیت می جنگید و ما هم می جنگیم.
اما ما نماینده الله هستیم و شما نماینده شیطان. فإن حزب الله هم الغالبون»
💥مسْلِمْنا (کانال علمیتخصصی مسائل جهان اسلام) در تلگرام، ایتا و بله:
➣ @Muslimnair ؛ @muslimnair
مسلمنا muslimnair
⚡️ رمضان الکریم ۲۰۲۴؛ سروکله زدن مفتی ۷۱ ساله مصر با پرسش های دینی تین ایجرها (Teen ager,s)
🔹 از ابتدای ماه مبارک رمضان برنامهای تلوزیونی با عنوان «نورالدین» توسط دکتر علی جمعه، مفتی اعظم سابق مصر پخش و وی مستقیما جوانان، نوجوانان و کودکان را مخاطب خود دانسته و به دلیل دغدغه های خاص این نسل، حواشی متعددی به پا کرده است.
🔸 در این برنامه دکتر علی جمعه، مجددا با فتاوای دینی و فقهی خود جنجال های جدیدی به پا کرده و این بار، درباره ورود غیرمسلمانان به بهشت، داستان حضرت آدم و حوا و جایگاه والای شفاعت در اندیشه دینی را متذکر شد.
🔹 شیخ علی جمعه در این برنامه گفت: «این مقوله که حوا، حضرت آدم را از بهشت بیرون کرد، صحیح نیست.» علی الجمعه در پاسخ به نوجوانی گفت: «آیا حوا حضرت آدم را از بهشت بیرون کرد؟ خیر هرگز چنین نیست. در روایتهای جاهلانه بین مردم گفته میشود که حواء دلیل رانده شدن حضرت آدم از بهشت بوده است در حالی که این کاملا نادرست است.» علی الجمعه ادامه داد: «هرآنچه در این خصوص غیر از قرآن به ما رسیده، قائل به آن است که حواء آدم را از بهشت بیرون کرد؛ اما قرآن گفته است که هر دو مسئول این قضیه بودند و شیطان فقط حواء را وسوسه نکرد بلکه هر دو را وسوسه کرد. گفته میشود که این زن بود که آدم را از بهشت بیرون کرد در حالی که این یک دروغ بی اساس است و اصلا صحت ندارد.»
🔸 جمعه در پاسخ رو در رو به نوجوانی تأکید کرد که بهشت فقط مختص مسلمانان نیست و پیروان دیگر ادیان نیز وارد بهشت خواهند شد و خداوند این نکته را در آیهای از قرآن کریم بیان کرده است.
🔹 مسئله دیگری که جنجال برانگیخت، مربوط به سئوال نوجوانی بود که پرسید «ممکن است خداوند جهنم را در آخرت «روز قیامت» از بین ببرد و همه مردم وارد بهشت شوند»؛ جمعه گفت: که بسیاری از مردم از عذاب قبر با مار هفت سر و وحشت روز قیامت میگویند؛ اما از مسئله مهم شفاعت و وجود ۷۰ هزار شفاعت کننده سخنی نمیگویند و شفاعت هر یک از آنها درباره هفتاد هزار نفر دیگر پذیرفته مىشود. یعنی ۴ میلیارد شفاعت و تعداد مسلمانان از دو میلیارد نمیگذرد. وی افزود: ممکن است خداوند جهنم را در آخرت از بین ببرد و همه مردم وارد بهشت شوند.
🔸این مفتی در پاسخ به سئوال تین ایجری که پرسید: «شیطان که از آتش خلق شده است چطور در آتش جهنم می سوزد!!؟» گفت: شیطان آتش محض نیست؛ همانطور که انسان خاک محض نیست. ما از خاک آفریده شدهایم و شیطان نیز از آتش آفریده شده است. وی ادامه داد: انسان پس از مرگ به خاک تبدیل میشود، اما شیطان پس از مرگ به شعلههای آتش تبدیل خواهد شد. جمعه خاطرنشان کرد که فرشتگان از نور آفریده شدهاند؛ اما خود نور نیستند و این موادی است که مخلوقات از آن خلق شدهاند.
🔹در همان برنامه، جمعه به سوال یک کودک که «آیا شیطان پیش از رانده شدن از رحمت خدا، عبادتی داشت؟ پاسخ داد: شیطان سجده میکرد، رکوع میگرفت و خدا را یاد میکرد. او همانند فرشتگان تمام عبادات را انجام میداد. وی ادامه داد: شیطان از رحمت خدا رانده شد و دریافت که دیگر قادر به انجام عبادات نیست. او خود را خارج از این محدوده یافت و به گمراه کردن مردم پرداخت. در حال حاضر شیطان مشغول فریب فرزندان آدم برای بیرون راندن آنها از بهشت و وارد کردن به جهنم است.
🔸این پاسخها و شیوه علی الجمعه با نوجوانان در میان بسیاری از مسلمانان در جهان عرب در شبکههای اجتماعی جنجال های فراوانی را برانگیخته است.
🏷 #اسلام_سنتی #علی_الجمعه
💥مسْلِمْنا (کانال علمیتخصصی مسائل جهان اسلام) در تلگرام، ایتا و بله:
➣ @Muslimnair ؛ @muslimnair
➣ واتس اَپ:
https://chat.whatsapp.com/H7nizlXGUrP2CtEK6UrE2J
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚡️ یک بام و دو هوای داعش در مواجه با اسرائیل
🔹 دیشب گروهک تروریستی داعش در راستای حمایت از مقاومت مجاهدان فلسطینی اعلام عملیاتهای گسترده انتحاری در کشورهای اروپایی، آمریکا و اسرائیل کرد و وعده عملیات طوفانی انتحاری در آن سرزمین ها را داد!!!
🔸اما سابقه این گروهک در مواجه با اسرائیل و طرد مجاهدین عزالدین قسام (شاخه نظامی حماس) چهره واقعی آنها را نشان می دهد.
🔹در کلیپ هفت سال قبل منتشر شده در فضای مجازی (حدودا سپتامبر ۲۰۱۷) داعشیان، فردی را به جرم ارسال اسلحه و مهمات به مقاومت فلسطین در صحرای سینا اعدام و رسماً گردانهای القسام را مرتد و خارج از اسلام اعلام کردند!!!
🏷 #اسلام_سلفی #اسلام_جهادی #تکفیر #داعش #اسرائیل
💥مسْلِمْنا (کانال علمیتخصصی مسائل جهان
اسلام) در تلگرام، ایتا و بله:
➣ @Muslimnair ؛ @muslimnair
➣ واتس اَپ:
https://chat.whatsapp.com/H7nizlXGUrP2CtEK6UrE2J
مسلمنا muslimnair
⚡️ خیز حامیان اردوغان برای تصاحب شهرداری استانبول با چاشنی ولنتاین سیاسی 🔹ستاد انتخاباتی نامزد حزب
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚡️پاسداشت رسم دیرینه خلفای عثمانی در شب انتخابات شهرداری استانبول
🔸 رجب طیب اردوغان به رسم همه انتخابات گذشته، امشب نماز عشای قبل از انتخابات فردا را در مسجد ایاصوفیه اقامه کرد.
🔹 مراد کورم نامزد حزب اسلامگرای عدالت و توسعه در استانبول هم دوشادوش اردوغان در این مراسم شرکت کرد.
🔸رسم دیرینه خلفای عثمانی چنین بود که شبهای قبل از جنگ در مسجد ایاصوفیه نماز بر پا می کردند و امید به پیروزی را دوچندان می کردند.
✍ پانوشت:
بنابه نتایج آخرین نظرسنجی های انتخاباتی، وضعیت حزب عدالت و توسعه در انتخابات شهرداری های ترکیه خوب نیست؛ ولی رصد رفتارهای اردوغان نشان داده که وی به خوبی توانسته در بحران ها برگ برنده انتخابات را به نفع حزبش برگرداند.
🏷 #اسلام_سیاسی #حزب_عدالت_و_توسعه
#ترکیه #اردوغان
💥مسْلِمْنا (کانال علمیتخصصی مسائل جهان اسلام) در تلگرام، ایتا و بله:
➣ @Muslimnair ؛ @muslimnair
➣ واتس اَپ:
https://chat.whatsapp.com/H7nizlXGUrP2CtEK6UrE2J
مسلمنا muslimnair
⚡️پاسداشت رسم دیرینه خلفای عثمانی در شب انتخابات شهرداری استانبول 🔸 رجب طیب اردوغان به رسم همه انتخ
⚡ شکست اسلام سیاسی و پیشتازی اپوزیسیون در کلانشهرهای ترکیه
🎙 اردوغان پس از اعلام نتایج انتخابات: متأسفانه به نتیجهای که امیدوار بودیم نرسیدیم
🔹 این همه پرسی یک دستاورد بزرگ برای دموکراسی ترکیه است که چنین انتخاباتی داشته باشیم که در آن شهروندان به دلخواه خود رأی دهند.
🔸 اشتباهاتی را که در حزب عدالت و توسعه مرتکب شدیم اصلاح می کنیم و برای انتخابات بعدی آماده می شویم.
🔹 ما به حمایت از همه نامزدهای پیروز به نفع کشور ادامه خواهیم داد.
🔸 عدالت و توسعه از سیاست های پوپولیستی فاصله گرفته که برای ترکیه گران تمام می شد.
🏷 #اسلام_سیاسی #حزب_عدالت_و_توسعه
#ترکیه #اردوغان
💥مسْلِمْنا (کانال علمیتخصصی مسائل جهان اسلام) در تلگرام، ایتا و بله:
➣ @Muslimnair ؛ @muslimnair
➣ واتس اَپ:
https://chat.whatsapp.com/H7nizlXGUrP2CtEK6UrE2J
⚡️زنگ خطر انتخابات ترکیه در مهمترین پایگاه مردمی اردوغان
🔸از نتایج هشداردهنده انتخابات اخیر برای اردوغان، برگزیده شدن خانم سینم دِدَهتاش (Sinem Dedetaş) نامزد حزب جمهوری خلق [با محوریت احیای آرای سکولاریسم و متأثر از آرمان آتاتورک] در محله «اسکودار» استانبول است که نمی توان به راحتی از کنار آن گذشت.
🔹 منطقه اسکودار در بخش آسیایی استانبول، محل زندگی اردوغان و به عبارتی پایتخت «حزب عدالت و توسعه» بود. این منطقهٔ سنتی نشین و پرجمعیت [حدودا نیم ملیون جمعیت]، هسته اصلی تشکیل اسلام سیاسی و محل زندگی سردمداران این حزب از اربکان تا اردوغان و اخوانیون بوده است و کلیه شهرداران آن تا امروز بلااستثنا از اسلامگرایان بوده اند. این منطقه، از زرق و برق قسمت های اروپایی استانبول به دور و میزان آرا در این منطقه همواره معیاری مناسب برای تخمین دقیق سبد آرای اسلام گرایان به شمار میرفت.
🔆 شکست سهمگین حزب عدالت و توسعه در برابر اصلی ترین حزب سکولار (جمهوری خلق و قدیمی ترین حزب ترکیه) در انتخابات این منطقه می تواند از مهمترین نشانه های پایان عمر سیاسی اردوغان و حتی می توان آن را به عنوان مهمترین علامت عدول از اسلام گرایی نسخه حزب وی در ترکیه دانست که در حال حاضر نه اخوانی ها به او اعتماد و نه از پشتوانه سنتی ها برخوردار است. باید صبر کرد و دید «رفاه نوین» یا «سعادت» جایگزین آنها می شوند؟
🏷 #اسلام_سیاسی #حزب_عدالت_و_توسعه
#ترکیه #اردوغان
💥مسْلِمْنا (کانال علمیتخصصی مسائل جهان اسلام) در تلگرام، ایتا و بله:
➣ @Muslimnair ؛ @muslimnair
➣ واتس اَپ:
https://chat.whatsapp.com/H7nizlXGUrP2CtEK6UrE2J