خودآموز پایان نامه و مقاله نویسی
روش مطالعه PQ4R يا پس ختام https://eitaa.com/myganj 🙏لطفا شما نیز 👈معرف کانال 👆باشید
#مرحله سؤال كردن
پس از مطالعه اجمالي موضوعات و نكات اصلي ، به طرح سؤال در مورد آنها بپردازيد.
اين كار باعث افزايش دقت و تمركز فكر و سرعت و سهولت يادگيري ميگردد.
روش مطالعه PQ4R يا پس ختام
#مرحله خواندن
در اين مرحله به خواندن دقيق و كامل مطالب كتاب پرداخته ، كه هدف فهميدن كليات و جزئيات مطالب و نيز پاسخگوي به سؤالات مرحله قبل ميباشد.
در مرحله خواندن براي فهم بهتر مطالب ميتوان از كارهايي مثل يادداشت برداري ، علامت گذاري و خلاصه نويسي بهره جست.
https://eitaa.com/myganj
🙏لطفا شما نیز 👈معرف کانال 👆باشید
#مرحله تفكر
روش مطالعه PQ4R يا پس ختام
در اين مرحله هنگام خواندن ، ساختن سؤالها ، و ايجاد ارتباط بين دانستههاي خود ، درباره مطلب فكر كنيد.
در اين مورد نيز مهمترين اصل همان بسط معنايي است. بسط معنايي ممكن است در مراحل پنجم و ششم نيز يعني در مراحل از حفظ گفتني و مرور كردن نقشي داشته باشد.
https://eitaa.com/myganj
🙏لطفا شما نیز 👈معرف کانال 👆باشید
روش مطالعه PQ4R يا پس ختام
#مرحله از حفظ گفتني
در اين مرحله بايد بدون مراجعه به كتاب و از حفظ به يادآوري مطالب خوانده شده پرداخته شود و بار ديگر به سؤالاتي كه خود فرد طرح كرده بود پاسخ دهد.
در اينجا بايد مطالب آموخته شده را در قالب كلمات براي خود كرده ، در غير اينصورت لازم است كه مجددا به خواندن مطالبي كه آموخته نشده پرداخته شود.
مرحله از حفظ گفتني در پايان هر بخش انجام ميگيرد و وقتي بخشهاي يك فصل به اتمام رسيد به مرحله بعد ، يعني مرور كردن يا آزمون وارد ميشويم.
https://eitaa.com/myganj
🙏لطفا شما نیز 👈معرف کانال 👆باشید
روش مطالعه PQ4R يا پس ختام
#مرحله مرور كردن
اين مرحله ، كه مرحله آزمون نيز ميباشد، در پايان هر فصل انجام ميگيرد. در اينجا به مرور موضوعات اصلي و نكات مهم و نيز ارتباط مفاهيم مختلف به يكديگر پرداخته و در صورت برخورد با موضوعات مورد اشكال به متن اصلي يا مرجع مراجعه شود.
يكي از راههاي كمك به اين مرحله پاسخگوئي به سئوالات و تمرينات پايان فصل است: اجراي اين مرحله ميتواند مقداري از اضطراب امتحان را كاهش دهد.
https://eitaa.com/myganj
🙏لطفا شما نیز 👈معرف کانال 👆باشید
خودآموز پایان نامه و مقاله نویسی
روش مطالعه PQ4R يا پس ختام #مرحله مرور كردن اين مرحله ، كه مرحله آزمون نيز ميباشد، در پايان هر ف
آشنایی با روش استناد و ارجاع پایان نامه (1)
#پاورقیها
چگونگی ارجاع در پاورقي صفحات رساله، بايد به شرح ذیل باشد:
1. در ارجاع به قرآن مجيد باید نام سوره و شمارة آيه ذكر شود؛ مثال: (بقره/72).
2. در ارجاع به كتب حديثي افزون بر نام کتاب و جلد و صفحه آن، ذكر عنوان باب و شماره حديث نیز ضروري است؛ مثال: (وسائلالشیعه، ج6، ص234، باب آداب السفر، حدیث5).
3. در ارجاع به ساير كتابها، يكي از دو روش زیر به کار میرود:
یک. نام كتاب، شمارة جلد و صفحه؛ مثال: (مجمع البيان، ج5، ص223).
دو. شهرت یا نام خانوادگی و نام مؤلف، نام کتاب، شماره جلد و صفحه؛ مثال: (طبرسي، فضلبن حسن، مجمع البيان، ج 5، ص 262).
4. در ارجاع به مقالات بایستی نام خانوادگی و نام مؤلف، عنوان مقاله، نام مجله، سال نشر، شمارة مجله و صفحة مجله ذكر شود. افزون بر این، عنوان مقاله باید داخل گیومه («») نوشته شود؛ مثال: (ربانی گلپایگانی، علی، «امامت اهل بیت (ع) در آینه حدیث ثقلین»، انتظار موعود، 1392، شماره 41، ص5).
5. در صورت تكرار ارجاع به يك منبع، بدون فاصله، ميتوان از كلمة «همان» استفاده کرد.
6. نام کتاب یا مجله با قلم مشکیتر و ضخیم¬تر (بولد) نوشته شود.
7. برخی توضیحات ضروری که نمیتوان در متن بدان اشاره کرد، در پاورقی آورده میشود؛ همانند تعریف اصطلاحات خاص یا معادل برخی واژههای غیر فارسی.
https://eitaa.com/myganj
🙏لطفا شما نیز 👈معرف کانال 👆باشید
آشنایی با روش استناد و ارجاع #پایان_نامه
#فهرست #منابع
در فهرست منابع، اسامي تمام منابعي كه در رساله از آنها استفاده شده است، باید كامل و دقيق و بر اساس نام خانوادگی مؤلفان و به ترتيب الفبایی ذكر شود؛ جز قرآن كريم و نهج البلاغه که بايد قبل از همة منابع قرار گیرند.
فهرست منابع در رساله علمی به صورت زیر تنظیم میشود:
نام خانوادگي، نام، نام كتاب، مترجم، مصحّح، نوبت چاپ، ناشر، محل نشر، تاريخ نشر.
چنانچه كتابي نام ناشر، محل يا تاريخ نشر نداشت، در فهرست منابع اينگونه نوشته ميشود: بينا، بيجا، بيتا.
https://eitaa.com/myganj
🙏لطفا شما نیز 👈معرف کانال 👆باشید
#در_چنین_روزی
#کلام_آقا
بیانات در بازدید از پژوهشکدهی رویان تاریخ: 1386/04/25
📝از قول من نقل کردهاند که من گفتهام:
(این سلول بنیادی یک حرکت علمی است)، واقعش همین است؛
همینطوری که این سلولهای بنیادیِ شما، یک دامنهی تمامنشدنی برای تحقیق دارند
- که هرچه شما تحقیق میکنید، پیش میروید، یک میدان دیگری باز میشود که میبینید میتوان آن را موضوع تحقیق قرار داد و پیش رفت و به مرزهای جدیدتری رسید - رویان هم همینجور است؛
✏️ این مجموعهی شما هرچه کار کند، پیش برود، باز قابلیت پیشرفت دارد و یکایک #محققان، #پژوهشگران #معتقد_به_علم و با ایمان - که در این مجموعه یا هر مجموعهی دیگری از این قبیل هستند - همین حکم را دارند؛
👈🏼یعنی توانائی اینها تمامنشدنی است.
https://eitaa.com/myganj
🙏لطفا شما نیز 👈معرف کانال 👆باشید
#در_چنین_روزی
#کلام_آقا
بیانات در بازدید از پژوهشکدهی رویان تاریخ: 1386/04/25
وقتیکه راجع به سلولهای بنیادیِ شبیهسازی و اینطور کارها آقایان حرف زدید و بنده یا دیگری هم تجلیلی از این کار کردند، مقامات امریکایی اعلام کردند که برای علوم ژنتیک هم باید شورای حکامی به وجود بیاید! این معنایش چیست؟
👈دشمن از اینکه شما در این رشته دارید حرکت میکنید، دردش آمده است. مثالهای واضحش را عرض میکنم؛ هزاران مثال دارد.
آنروزی که شما مثلاً بتوانید آنچنان راداری بسازید که از هیچ نقطه از فضای آسمان این کشور، هیچ جنبندهای نتواند وارد شود، آن روز دشمن دردش میآید؛ یعنی این تیری است که مستقیم میخورد به دشمن. این، میشود جهاد.
❤️در حرکت جهادی، در علم جهادی، در #تحقیق_جهادی، این عنصر حتماً شرط است.
دشمن هم مقصود آمریکا نیست. حالا ما در مقام صحبت، دشمن واضحمان آمریکا و استکبار جهانی است.
نه، دشمنها انواع و اقسامی دارند. یک وقت یک کارتل بزرگ مالی و اقتصادی از اینکه شما بتوانید مثلاً کارخانهی سیمان بسازید، ناراحت میشود؛ مانعتراشی میکند؛ نمیگذارد، که الان در گزارشهائی که در اینجا به من دادند، از جمله همین مسئله بود.
دلشان میخواهد یک شورای حکام هم درست کنند برای ساخت سیمان، که هر کس حق نداشته باشد کارخانهی سیمان بسازد یا تولید سیمان کند.
❎مطالعه کامل متن بیانات👇👈
http://www.ghadeer.org/BsnText/3828
https://eitaa.com/myganj
🙏لطفا شما نیز 👈معرف کانال 👆باشید
#در_چنین_روزی
#کلام_آقا
بیانات در بازدید از پژوهشکدهی رویان تاریخ: 1386/04/25
🔴اما راجع به مسئلهی علم و تحقیق، من این را عرض بکنم: 👇
👈کشور ما بدون حرکت در جادهی گسترش دانش و گسترش پژوهش، امکان ندارد بتواند به نقطهی مطلوب خودش دست پیدا بکند؛ مخصوص کشور ما هم نیست. کلید، دانش و پژوهش است.
✳️دانشمند شدن یک ملت هم به این نیست که دانستههای دیگران را فرا بگیرد.
آن، مقدمهی کار است. علم یک دامنهی وسیعی دارد؛ انحصاری نمیتواند باشد که ما فرض کنیم یک مجموعهای از کشورها و یا ملتها هستند که نخبگان اینها علم را باید تولید کنند، مرزهای جدیدی را برای علم تعریف کنند، یک مقداری خودشان استفاده کنند، یک مقداری هم که زیاد آمد، بدهند دیگران استفاده کنند.
این نمیشود. این نسبت، این شکل کار، معنایش همین عقبماندگی دائمیِ بخشی از کشورها، همین رابطهی ظالمانهی بین کشورها، همین مسئلهی دنیای اول و دنیای دوم و دنیای سوم و شمال و جنوب و همین حرفهائی است که جزء ادبیات رائج سیاسی در این قرن و قرن قبل بوده و شده.
❤️همهی انسانها توانائی #دانشپژوهی و دانشمندی را دارند.
#استعدادها البته مختلف است، لکن هیچ کشوری نیست که در آن انسانها توانائی این را نداشته باشند که در این دامنهی وسیع و عظیمِ علم بالقوه و بالاستعداد، یک جایگاهی برای خودشان پیدا کنند و یک نقشی در آن ایفا کنند.
اگر کشوری که سابقهی او، تاریخ او، تجربهی او، نشان میدهد که توانائی استعداد او، توانائی بالائی است و از متوسط بالاتر است - که کشور ما قطعاً از این قبیل است - این بایستی در #ایجاد_علم، در توسعهی علم، در پیشرفت علم نقش ایفاد کند
و اگر توانست این نقش را ایفاد کند، آنوقت این عقبماندگی، این تبعیض و بیعدالتی در همهی زمینههای سیاسی و اجتماعی و اقتصادی از بین خواهد رفت و خواهد شد دارای سهم برابر در مقابل کشورهای دیگر و در مقابل قدرتهائی که امروز وجود دارند.
آنوقت میتواند خودش را اداره کند، روی پای خودش بایستد؛ یک چیزی بدهد، یک چیزی بگیرد؛ اما امروز اینجور نیست.
❎مطالعه کامل متن بیانات👇👈
http://www.ghadeer.org/BsnText/3828
https://eitaa.com/myganj
🙏لطفا شما نیز 👈معرف کانال 👆باشید
و من اصرارم بر اين است كه هر وقت ما براي پيشرفت علم كار ميكنيم، اين را فراموش نكنيد كه علم و دين توأمانند. علم مجرد از دين و دور از دين ولو در گام اول در كوتاهمدت يك كشوري را به يك نقطهاي از افتخار هم برساند، اما در بلندمدت براي بشريت زيانبار است؛ كما اينكه داريد ميبينيد كه زيانبار است.
https://eitaa.com/myganj
🙏لطفا شما نیز 👈معرف کانال 👆باشید
#اهمیت آموزش مقاله نویسی
در بسیاری از موارد مشاهده میشود که بسیاری از دانشجویان به مزایای مقاله نویسی کاملا آگاهند و تمایل بسیار زیادی به نوشتن مقالات علمی دارند. این دانشجویان تحقیقات و مطالعات وسیعی را نیز به انجام رسانیده و داده ها و نتایج بسیار مطلوبی برای ارائه در اختیار دارند. این در حالی است که آنها جهت نوشتن مقاله اعتماد به نفس کافی را نداشته و نمیتوانند داده ها و اطلاعات ارزشمند خود را آنچنان که شایسته است به نگارش در بیاورند.
همچنین در بسیاری از موارد مشاهده میشود که بسیاری از دانشجویان برای بدست آوردن داده های مناسب تلاشهای بسیار زیادی کرده و زمانهای زیادی را صرف مطالعه و یا آزمایش مینمایند. اما از آنجا که آنها نمیتوانند در ابتدا دیدی روشن از مقاله مورد نظر داشته باشند، متاسفانه بیشتر تلاشهای آنها برای کسب داده ها در عمل غیر استفاده و بیهوده میباشند.
در صورت آموزش دیدن برای نوشتن مقالات علمی، دانش پژوهان با دیدی کامل تر میتوانند مطالب را تجزیه تحلیل کرده و از به حاشیه رفتن تلاشها جلوگیری نمایند. به علاوه با دانستن اصول صحیح مقاله نویسی میتوان داده ها و نتایج موجود هرچند که چندان کامل نیز نباشند را به صورتی منسجم و سازمان یافته در فرمت و سبکی که مورد نظر مجلات علمی است بیان نمود و با تلاشهایی کمتر به کسب نتایج بسیار بالاتر در نوشتن مقالات علمی دست یافت.
https://eitaa.com/myganj
🙏لطفا شما نیز 👈معرف کانال 👆باشید
آیةاللّه العظمى بهاءالدینی (ره)
👈جوانى را در راه حق صرف کنید،
👈 اعضا و جوارح را در راه خدا صرف کنید،
👈بیدارى شبها را صرف حیات ابدى خود کنید،
👈 به اندازهخودتان که مىتوانید حرکت کنید،
👈کسى نمىتواند بگوید:👇
ما که پیغمبر صلىاللّهعلیهوآله نیستیم، ما که على علیهالسلام نیستیم، نباشید؛
ولى یک موجودى هستى که تا اندازهاى مىتوانى از حیوانات جدا شوى و تکانى بخورى...
https://eitaa.com/myganj
🙏لطفا شما نیز 👈معرف کانال 👆باشید
📚 نردبان آسمان ص156
animation.gif
57.3K
#اداب_تحقیق
اگر شما آقایان #طلبه، نماز اول وقتتان را ترک بکنید، اگر تهجد و شبزندهداری را ترک کنید، تحصیلات شما منقطع خواهد شد. #عشق و علاقه و #استعداد را پروردگار باید بدهد.
مرحوم حاج میرزا جواد آقا ملکی تبریزی در کتاب «اسرار الصلاة» میفرماید: اگر کسی #تحصیل را بر اخلاق مقدم بدارد، مدقق مشکک میشود، مانند فخررازی و اما اگر تحصیلاتش نورانی باشد، محقق مدقق خواهد شد.
درس خواندن باید جنبه عبادی پیدا کند، باید با قصد قربت همراه باشد، باید به نیت خدمت به ساحت مقدس شرع، نجات دادن بندگان خدا و متوجه کردن مردم به تکالیفشان باشد.
آیتالله حقشناس (ره)
📚 از ملک تا ملکوت
پژوهشگر موفق از نظرآیةاللّه رىشهرى
👈 تقواى پژوهشى، گرفتار غرور علمى نشدن، اولویتبندى پژوهشى و استمداد از خداوند را از ویژگىهاى لازم براى موفقیت یک #پژوهشگر دانست.
👈در متن پژوهش تنها مطرح کردن روایت و استفاده از آنها کافى نیست، بلکه باید بیان روایات
همراه با درایت باشد و این درایت با تحقق اصل «اخلاص» در وجود آن پژوهشگر میسر خواهد شد. با تحقق اصل اخلاص در وجود پژوهشگر مسلمان، دیدههاى بصیرت و نورانیت در او پدید مىآید و بهتر مىتواند حقیقت را بنویسد.
👈اگر #تحقیق یا پژوهشى بخواهد نیازى از نیازهاى جامعه را برطرف کند، باید پژوهشگر آن با تمام توان خود وارد آن مبحث علمى شود.
پژوهشگر لازم است تمام آن چیزهایى که در زمینه تحقیق خود لازم مىبیند را مطالعه کند،
👈پژوهشگرى که مىخواهد در کار خود موفق باشد و به نتایج صحیحى برسد، نباید به یک مورد پژوهشى در یک زمینه خاص اکتفا کند بلکه باید به نظرات محققان مختلف در آن زمینه نیز مراجعه و آنها را به دقت مطالعه کند.
👈براى موفقیت یک پژوهشگر اسلامى استفاده از #تجربه پژوهشى علما و محققان بسیار ضرورى است،
👈وقتى کسى مىخواهد مسئلهاى را مورد پژوهش قرار دهد، باید تجربه کسب کند؛ از این رو نباید توقع داشت که از همان ابتدا که براى اولین بار #قلم پژوهش به دست مىگیرد، پژوهشگر شود؛ بنابراین تجربهآموزى بسیار مهم است، چرا که استفاده از تجربهها، علوم و معارف جدیدى را به انسان اضافه مىکند.
👈رعایت تقواى پژوهشى را در رسیدن به موفقیت و #نتیجه مطلوب ضرورى است .تقواى پژوهشى این است که براى مثال اگر در مسئلهاى احاطه علمى کاملى نداریم، اظهار نظر نکنیم.
هرگاه انسانى دچار #غرور علمى شود، این امر مانع پژوهش مطلوب و رسیدنش به حق و حقیقت خواهد شد.
👈اولویتبندى پژوهشى نیز از این جهت است که #موضوعات نیازسنجى شده و طبق نیازهاى جامعه اولویتبندى کنیم.
👈کمک خواستن از خداوند نکته بسیار مهم دیگرى است که پژوهشگران و کسانى که قصد تحقیق در موضوعى را دارند باید به آن توجه کنند، چرا که استمداد از خداوند متعال براى اینکه ما را به آن چیزى که حق است، هدایت کند بسیار لازم و ضرورى است.
https://eitaa.com/myganj
🙏لطفا شما نیز 👈معرف کانال 👆باشید
با عرض سلام و ادب
محضر پژوهش گران گرامی که به جمع ما پیوستید
لطفا برای بهتر شدن و مفید بودن محتوای کانال انتقادات و پیشنهادات خود را با بنده در میان قرار بدهید .
و اگر مطلب مفید ی در موضوع پایان نامه و مقاله نویسی داشتید بفرستید تا با نام خودتان در کانال قرار داده شود
با تشکر
#غلط_هاي_دستوري
#بیشتر_بدانیم
📝استاد: اين واژه فارسي است و بايد جمع آن را استادان گفت نه اساتيد .
📝مهر: مهر واژه اي فارسي است و صلاحيت اشتقاق عربي را ندارد و نبايد مثلا گفت حكم ممهور شد، بلكه درست آن است كه بگويند: حكم مهر كرده شد يا مهر زده شد
https://eitaa.com/myganj
#غلط_هاي واگويي (تلفظي)
#بیشتر_بدانیم
📝پساوند «وَر » در زبان فارسي براي رساندن مالكيت و به معني « صاحب » و دارنده است. « رنج وَر » به معني دارنده ي رنج و « مزد وَر» به معني دارنده ي مزد است. امروزه بر خلاف اين قاعده و برخاسته از خط عربي كه ايرانيان به كار مي برند، اين واژه ها را به صورت رنجور و مزدور مي نويسند كه موجب آن گرديده است تا آن ها را به نادرستي با واو « سيرشده » (مانند واو در واژه ي « كور ») تلفظ نمايند.
واژه هاي ديگر ي نيز مانند دستور ( دست وَر به معني صاحب منصب، وزير) و گنجور ( گنج وَر) نيز از اين گروه است.
https://eitaa.com/myganj
✳️ ناميدن پدر به جاي پسر
#بیشتر_بدانیم
📝زكريا نام پدر « محمد بن زكرياي رازي » و سينا نيز نام پدر « ابوعلي اين سينا » بوده است. ليكن همه جا آنان را با نام زكرياي رازي و ابن سينا ، يعني نه با نام خود، بلكه با نام پدران شان مي نويسند. « بيمارستان ابن سينا » هنوز نيز در چهار راه حسن آباد تهران با اين نام وجود دارد.
📝منصور نيز پدر « حسين ابن منصور حلاج » است كه كوتاه شده ي نام وي «حسين حلاج » است. ليكن اين نامي ترين صوفي ايران در سده ي سوم هجري را همه جا « منصور حلاج » مي نامند و نه «حسين وار»، بلكه «منصوروار» بر سر دار مي كنند، در حالي كه منصور (يعني پدر حلاج) در آن هنگام در خوزستان به حلاجي و پنبه زني مشغول بوده است. !
https://eitaa.com/myganj
#درست_بنویسیم
#آموزش_ويراستاري
#آموزش_نویسندگی
#غلط_هاي املايي مشهور
#بیشتر_بدانیم
📝آزمايشـات: واژه آزمايش را كه فارسي اسـت برخي از فارسي زبانان با « آت » عربي جمع مي بندند كه نادرسـت اسـت و بايد با « ها» ي فارسي جمع بسته شود. آزمايش ها درسـت اسـت.
ادبيات
در جمع بستن واژه ها ي فارسي با « جات » نيز غالبا همين گونه اشتباهات رخ مي دهد، چرا كه به نظر مي رسد كه اين نوع جمع فرقي با جمع با « آت » ندارد .
اما براي نوشتن فارسي فصيح به تر است كه اين واژه ها نيز با « ها »جمع بسته شود، براي احتراز از عربي مآبي . يعني به جاي روز نامه جات ، كارخانجات ، نوشته جات ، شيريني جات ، ترشيجات ، دسته جات ، ميوه جات ، نقره جات و.... به تر است چون اين بنويسيم :روزنامه ها ، كار خانه ها ، نوشته ها، شيريني ها ، ترشي ها ، دسته ها ، ميوه ها ، نقره ها .
از #غلط هاي فاحش در همين زمينه يكي هم جمع بستن نام هاي جمع است.
مانند تشكيلات كه جمع تشكيل است و هنگامي كه با : ها آن را جمع مي بندند ، جمع الجمع مي شود، از آن جمله اند : آثارها، اخبارها ، اركان ها ، اعمال ها ، جواهرها يا جواهرات ، حواس ها ، عجايب ها ِ، منازل ها ، نوادرات ، امورات ، عمليات ها و ديگر، كه شكل درست نوشتن وگفتن آن چون اين است : آثار، اخبار ، اركان ، اعمال ، جواهر ، حواس ، عجايب، منازل ، نوادر ، امور ، عمليات و ..
https://eitaa.com/myganj
🙏لطفا شما نیز 👈معرف کانال 👆باشید
#غلط_هاي املايي مشهور
#بیشتر_بدانیم
📝ان شاء الله / انشاء ألله: جمله ي « ان شاء الله » از سه كلمه ساخته شـده است: اِن ( اگر )، شـاء (بخواهد )، الله (خداوند)، يعني: اگر خداوند بخواهد.
اما جمله ي « انشاء الله » از دو كلمه ساخته شده است: اِنشـاء ( آفريدن )، الله ( خدا ) به معني: خداوند بيافريند.
آن چه به هنگام نوشتن اين جمله مراد نويسنده است جمله ي نخست است ولي آن را به صورت جمله ي دوم مي نويسد.
https://eitaa.com/myganj
#کتاب
كتابهاي سودمند و نافع همچون گلستان و بوستانِ با طراوت و خوشبويي است كه با گلهاي مُعطّرش غبارِ ملالت و غم و اندوه و نگراني را از ما دور ميكند و به جان و روح و روانِ ما حيات و طراوت و شادابي و صفا و اميد ميبخشد.
علي (عَلَيهِِ السَّلامُ) فرمودند: اَلكُتبُ بَساتينُ العُلَماءِ:
يعني كتابها، بوستانهاي (مُعطّر و صفابخش) علماء و دانشمندان است.
(غُرَرُالحِكَم و دُرَرُالكَلِم- حديث ۹۹۱).
يكي از شخصيتهاي بسيار بزرگي كه شيفته و شيداي كتاب و مطالعه و تحقيق بود
و آثارش بيانگر جامعيت و تبحر او در همه علوم است
جناب خواجهنصيرالدين طوسي ملقّب به اُستادالبشر و سُلطانُ الحُكَماء است.
او درباره عشق و علاقهاش به #مطالعه چنين سروده است:
لذّاتِ دنيوي همه هيچ است نزد من
در خاطر از تغيُّر آن هيچ ترس نيست
روز تَنعُّم و شبِ عيش و طَرَب مرا
غير از شبِ مطالعه و روز درس نيست
https://eitaa.com/myganj
🙏لطفا شما نیز 👈معرف کانال 👆باشید
مقام معظم رهبري حضرت آيتاللهالعظمي سيد علي #خامنهاي است. ايشان در رابطه بااهميت و ارزش كتاب و كتابخواني و مطالعه چنين فرمودند: [… در اهميت عنصر كتاب براي تكامل جامعه انساني، همين بس كه تمامي اديان آسماني و رجال بزرگ تاريخ بشري، از طريق كتاب جاودانه ماندهاند و روابط فرهنگي جامعه بشري نيز از پوشش #كتاب و مبادلات فرهنگي تقويت شده است… * اگر بخواهيم بدانيم كه در دنياي معارف چه ميگذرد، راهش اين است كه كتاب بخوانيم. هر كس كتاب بخواند به بخشي از معارف موجود عالم دست خواهد يافت * من چندين برابر جوانها كتاب ميخوانم]
https://eitaa.com/myganj
🙏لطفا شما نیز 👈معرف کانال 👆باشید
#دستورالعمل #تدوين_رسالة علمي سطح سه و چهار كه نويسندگان بايد رعايت کنند،
به شرح ذيل است:
1. پس از تصويب عنوان، نخست لازم است نويسنده #طرح_تحقيق رساله را با رعايت موارد ذيل تهيه کند:
1️⃣ تبيين #مسئله رساله و محدودة آن؛
2️⃣ بيان #اهمیت و #ضرورت بحث دربارة آن؛
3️⃣ بيان #پيشينة مسئله و پیشینه پژوهشهای مسئله؛
4️⃣ بيان سؤال اصلي و سؤالهای فرعي مورد تحقيق؛
5️⃣ ذكر #فرضية تحقيق؛
6️⃣ بیان #اهداف و فواید تحقیق؛
7️⃣ ذكر #روش تحقيق رسالة علمي (#تاريخي، #توصيفي، #كتابخانهاي، #ميداني، #استدلالي و ...)؛
8️⃣ تنظيم اولية بخشها و فصول و عناوين زيرمجموعة آنها همراه با توضيح اجمالي مباحث؛
9️⃣ فهرست #منابع.
https://eitaa.com/myganj
🙏لطفا شما نیز 👈معرف کانال 👆باشید
#در_چنین_روزی
#کلام_آقا
در پی رحلت آیتالله حاج سید رضا بهاءالدینی، حضرت آیتالله #خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی پیام تسلیتی به این شرح صادر فرمودند:
👈🏼✏️تاریخ: 1376/04/28
این عالم بزرگ از جملهی نوادری بود که همواره در حوزههای علمیه همچون ستارهی درخشان معنویت و عرفان، راهنمای خواص و مایهی دلگرمی و امید برجستگاناند.
مقام رفیع اخلاقی و معنوی آن بزرگمرد، موجب آن بود که هر کلمه و اشارهی او چون برقی در چشم ارادتمندانش بدرخشد و دریچهیی به عوالم معنا بگشاید.
مجلس او همواره معراج روح مستعد فضلای جوانی بود که میخواستند علم دین را با صفای عطرآگین عرفان دینی توأم سازند.
معلم اخلاق و سالک الی الله بود، و صحبت نورانی و کلام راز گشای او، دل مستعد را در یاد خدا مستغرق میکرد.
https://eitaa.com/myganj
آیت الله #بهاءالدینی در جاهای مختلف #تدریس داشت و از یک ساعت قبل از اذان صبح مشغول بود، سپس نماز صبح را می خواند و تا شب، مشغول درس و بحث می شد . بسیاری از بزرگان امروز از شاگردان او هستند . وی به تفکر زیاد، بیشتر از نقل اقوال و بحث در اقوال اهمیت می داد. باید گفت اهل تتبع نبود، بلکه اهل #تفکر بود. بیان روشنی داشت و به شاگردان خود بینش می داد. «یک سال تمام از مدرسه #فیضیه بیرون نیامدم. مادرم می آمد در مدرسه و از دور مرا نگاه می کرد و باز می گشت. اشتغالات ما به حدی بود که فرصت نمی کردیم به منزل سری بزنیم».
https://eitaa.com/myganj
🙏لطفا شما نیز 👈معرف کانال 👆باشید
خودآموز پایان نامه و مقاله نویسی
آیت الله #بهاءالدینی در جاهای مختلف #تدریس داشت و از یک ساعت قبل از اذان صبح مشغول بود، سپس نماز صبح
اکثر اوقات شب و روزِ ایشان به تفکر می گذشت. حتی سحر ها- بعد از این که نماز شب می خواند- به تفکر می پرداخت. می فرمود: «من روی یک جمله صحیفه سجادیه چندین سال فکر کردم» و کراراً می فرمود: «همین فکر کردن، دریچه هایی را روی انسان باز می کند؛ ولی طول می کشد».
انواع #روشهاي تحقيق
انسان همواره براي رسيدن به مقصود و حل مشكلات, راههاي مختلف را تجربه مينمايد و مناسبترين راه و روش را انتخاب ميكند
بنابراين #روش_تحقيق عبارت از بكارگيري راه و روش خاصي است
كه اطلاعات مناسبتر و بيشتر را درباره موضوع مورد مطالعه فراهم نموده و عوامل و علل مرتبط بدان را مشخص نمايد.
روشهاي تحقيق بصورتهاي گوناگون تقسيمبندي شدهاند كه رايجترين آنها به قرار زير است
(لازم به توضيح است كه تعيينكننده نوع روش تحقيق مربوط به ماهيت سؤال مورد بررسي و نوع اطلاعاتي است كه براي شناخت موضوع, جمعآوري ميشود).
1️⃣- روش #تاريخي Historical Method
2️⃣- روش #توصيفيDescriptive Method
3️⃣- روش #تجربي Experimental Method
https://eitaa.com/myganj
🙏لطفا شما نیز 👈معرف کانال 👆باشید
#تحقيق_تاريخي
تحقيق تاريخي فعاليتي است براي شناخت واقعيتهاي گذشته و يك از دشوارترين انواع پژوهش است
اين تحقيق وقايع مربوط به گذشته را مورد تعبير و تفسير و ارزيابي قرار ميدهد.
در اين #روش هدف اين است كه وقايع گذشته دقيق و درست شناسايي شوند تا وضع موجود بهتر درك گردد
در روشهاي ديگر مانند توصيفي يا تجربي محقق ميتواند نمونه مورد مطالعه را با ميل خود انتخاب نمايد,
اما در تحقيق #تاريخي مجبور است فقط اطلاعات و اسنادي را كه از گذشته باقي ماندهاند مورد بررسي قرار دهد
https://eitaa.com/myganj
بررسي وضع تعليم و تربيت ايران در دوران قاجار نمونهاي از تحقيق تاريخي است
بررسي روند آموزش عالي ايران از تشكيل دانشگاه جنديشاپور تا تأسيس دارالفنون مثال ديگري از اين نوع تحقيق ميباشند.