8.55M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📚 به بهانه هفته کتاب و کتابخوانی
📃 دادهنمای کتاب در فضای مجازی
فضای مجازی شئون مختلف زندگی ما را به درون خود میکشد و زیستجهانی مجازی پدید میآورد. کتابخوانی هم جای خود را در این جهان مجازی دارد. در آن میشود به کتابفروشیهای اینترنتی سر زد، میان قفسههای اینترنتی گشت، بخشیهایی از کتابها را خواند، با کتاببازهای دیگر گپ زد و کتاب خواند.
👈🏻 نمافر در دادهنمای کتاب در فضای مجازی نگاهی دقیق و دادهمحور به این زیستجهانی مجازی انداخته است.
🆔 @namafar
💢 پرطرفدارترین ژانر بازیهای ویدیویی
🔹 بیش از ۳ میلیارد گیمر در جهان وجود دارد و پیشبینی میشود این رقم تا سال آینده به ۳.۳۲ میلیارد برسد.
⁉️ اما بازی ویدئویی چرا اینقدر فراگیر است؟
🔹 دلیل این فراگیری آن است که بازیهای ویدئویی تشکیل شده از ژانرهای گوناگونی هستند و به هر قشری فرصت تجربهکردن ویدئوگیم را میدهند.
🔹 آمارها نشان میدهد ژانر اکشن و زیرژانرهای آن با محبوبیت ۹۰.۳ درصدی بیشترین میزان محبوبیت را در میان سایر ژانرهای مختلف دارند.
👈🏻 متن کامل را در نمافر بخوانید.
🆔 @namafar
#نمودار
📊 هزینهکرد مردم کشورهای مختلف جهان برای اسباببازی
🔹 بیشترین میزان هزینهکرد برای اسباببازی متعلق به ایالات متحده آمریکا است و چین در رتبهی دوم قرار دارد. اگر بخواهیم از نظر جمعیتی نیز این دو کشور را مقایسه کنیم، جمعیت چین با ۱.۴ میلیارد نفر تقریبا ۴ برابر ایالات متحده است.
🔻 این مقایسه نشان میدهد که با وجود جمعیت ۴ برابر چین نسبت به ایالات متحده، هزینهکرد اسباب بازی در ایالات متحده ۲ برابر چین است. پس میتوان آمریکاییها مصرف کنندهی سرسخت اسباببازی و یکی از بهترین بازارها برای فروش اسباببازی را ایالات متحده دانست.
🔎 Statista Market Insights
🆔 @namafar
The_Democratization_of_Reading_From_the_Printed_Pocketbook_to_the.pdf
550.9K
#معرفی_مقاله
📚 به بهانه روز ملی کتاب و کتابخوانی
☑️ مردمی شدن مطالعه: از کتاب جیبی تا کتاب الکترونیکی
▪️نویسندگان: آنا دوکامو و الیزابت رولو
▪️ سال انتشار: ۲۰۲۳
▪️ نشریه: Human Factors in Communication of Design
🔻 استفاده از ابزارها و فناوریهای جدید بهمنظور بهبود کیفیت زندگی، تلاشی مستمر در گستره زندگی انسان است. دموکراتیکسازی یا مردمی شدن مطالعه هم مفهومی است که به تکامل و تسهیل شیوههای مطالعه و تولید و ارائه کتاب در طول زمان اشاره دارد.
🔻 در همین راستا، هدف این مقاله بررسی سیر توسعه و تحول فناوری و قالبهای کتاب و اثر آن بر مردمی شدن مطالعه است.
🔻 یافتهها نشان میدهند که تغییر و تحول در فناوری منجر به ظهور روشهای دلخواه و تسهیلگرایانه برای مطالعه در هر دوره و بروز اشکال مختلفی همچون کتاب چاپی، جیبی و الکترونیکی شده است.
🔻 همچنین افزوده شدن فناوریهای دیجیتال به حوزه کتاب، زمان اختصاص داده شده به مطالعه توسط مردم را افزایش داده است.
🔻 اگرچه فناوری کتابهای دیجیتال در رایانهها، تبلتها و کتابخوانهای الکترونیکی نیز وجود دارد، اما تلفنهای هوشمند بهموجب فراگیری حتی در کشورهای کمتر توسعهیافته، بیشترین پتانسیل را برای مردمی شدن مطالعه دارند.
👈🏻 متن کامل را در نمافر بخوانید.
🆔 @namafar
#نمودار
📊 روند درآمد جهانی صنعت کتاب به تفکیک کتابهای چاپی و دیجیتال
🔹 درآمد جهانی صنعت کتاب در سال ۲۰۲۲، ۷۹.۶ میلیارد دلار بوده که این عدد پایینترین میزان از سال ۲۰۱۷ تاکنون است.
🔹 اما مطابق با پیشبینی درآمد صنعت کتاب از سال ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۷ که ۰.۴ درصد رشد مرکب سالانه را تخمین زده است، تا پایان سال ۲۰۲۳، این عدد به ۸۲.۳ میلیارد دلار خواهد رسید.
📚 بررسی درآمد بازار کتاب -در بازه زمانی فوق- به تفکیک کتابهای چاپی و دیجیتال نشان میدهد که نسخههای چاپی با اختلاف زیادی اغلب سهم بازار را به خود اختصاص دادهاند، برای مثال در پایان سال ۲۰۲۳، از بازار ۸۲.۳ میلیارد دلاری صنعت کتاب، ۶۸.۱ میلیارد دلار به کتابهای چاپی و ۱۴.۲ میلیارد دلار نیز به کتابهای دیجیتالی تعلق خواهد داشت.
🔎 Books: market data & analysis: Statista
🆔 @namafar
📚 به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی گزارش «مسائل صنعت کتاب در ایران» توسط گروه سیاستپژوهی و تحلیل داده نمافر منتشر شد.
📘 از آنجا که مسائل صنعت کتاب بسیار گسترده است و از جوانب مختلف با نهادهای بسیاری در ارتباط است، بررسی تمامی زوایای آن برای پژوهشگران این عرصه با دشواریهایی همراه است. در این گزارش تلاش شده با تکیه بر آمار و به صورت شواهدمحور، مسائل مهمی که بازیگران صنعت کتاب با آن دستبهگریبان هستند بهروشنی ترسیم شود.
📘 افسار گسیختگی قیمت کاغذ، عدم دسترسی کافی و مناسب به کتب فیزیکی، کم توجهی ناشران به نقش ویراستار در محتوای کتاب، تعدد ناشران دارای مجوز ولی غیرفعال به همراه هجده عنوان دیگر از جمله مسائلی هستند که در گزارش با نگاه ویژه به وضعیت آماری آنها، به تفصیل بررسی شدهاند.
📘 «مسائل صنعت کتاب در ایران» بهمثابه چشماندازی برای تسهیل برنامهریزیهای این حوزه تدوین شده است تا بتواند به توسعه پایدار این صنعت کمک کند. از این رو مطالعهی این اثر به تمامی مدیران نهادهای مربوطه، ناشران، نویسندگان و اثرگذاران این حوزه توصیه میشود.
👈🏻 برای تهیه محصول «نقشه مسائل صنعت کتاب» به سایت نمافر مراجعه کنید.
🆔 @namafar
#یادداشت_همکاران
💢 بیثباتی نرخ ارز صنعت نشر را با چه چالشهایی مواجه میسازد؟
✍🏻 نویسنده: جواد شاملو
🗒 تعداد کلمات: ۱۱۳۸
⏱ میانگین زمان مطالعه: ۶ دقیقه
🔹 برای تولید یک کتاب مواد اولیه گوناگونی نیاز است اما مهمترین ماده اولیه کاغذ است. بهطوری که ۶۰ درصد قیمت تمام شده یک کتاب مربوط هزینه کاغذ میشود.
🔹 کاغذ در ایران هم خودش وارداتی است و هم مواد اولیه تولیدش. یعنی در صورت خودکفایی نیز با اینکه ممکن است رابطه آن با دلار کمتر شود اما در هر صورت تحت تأثیر قیمت دلار است. به طور کلی ۸۰ درصد مواد اولیه صنعت چاپ وارداتی است.
🔹 از نیمه دهه نود به این سو، قیمت دلار مدام با بیثباتی و شوکهای ارزی همراه بوده است. اتفاقی که باعث شده قیمت کاغذ و کتاب هم در نهایت تزلزل و ناآرامی باشد. در این حالت یک ناشر ممکن است در مدتی که کتاب را آماده کرده و میخواهد برای چاپخانه بفرستد با افزایش قیمت کاغذ مواجه شود.
👈🏻 متن کامل را در نمافر بخوانید.
📘 همچنین برای تهیه محصول «نقشه مسائل صنعت کتاب» به سایت نمافر مراجعه کنید.
🆔 @namafar
#نمودار
📊 تعداد کاربران جهانی کتابهای الکترونیک از ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۲
🔹 نمودار فوق تعداد کاربران جهانی کتابهای الکترونیک از سال ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۲ و پیشبینی آن تا 5 سال آینده را نشان میدهد. تعداد کاربران کتابهای الکترونیک مدام رشد میکند. چراکه آنها ارزان، متنوع و در دسترساند.
🔹 محبوبیت کتابهای صوتی نیز در حال افزایش است. حتی سکوهایی مانند اسپاتیفای با تشخیص ظرفیت کتابهای الکترونیک و صوتی وارد این عرصه شدهاند و بیشک دسترسی به کتابهای الکترونیک در آینده آسانتر هم خواهد شد.
🔻 تعداد کاربران جهانی کتابهای الکترونیک همواره صعودی است و تا سال ۲۰۲۴ این عدد به ۱ میلیارد نفر خواهد رسید.
🔎 Statista Digital Market Insights
🆔 @namafar
📚 به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی
💢 نگاهی آماری به وضعیت کتابخانههای عمومی
🔹 فارغ از کیفیت و ظرفیت کتابخانهها، شاخص میزان دسترسی به کتابخانههای عمومی در ایران به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر ۴.۲۸ باب کتابخانه است.
🔹 کشورهای هند، روسیه، ایتالیا و آلمان از بالاترین تعداد کتابخانههای عمومی برخوردار بوده و روسیه با عدد ۶۱.۶۴ دارای بیشترین تعداد برحسب جمعیت است.
🔹 در داخل کشور استان خراسان جنوبی دارای بیشترین کتابخانههای عمومی برحسب جمعیت است و استانهای سمنان و کهگیلویهوبویراحمد در رتبههای بعدی قرار گرفتهاند.
🔹 اگرچه تهران دارای بیشترین تعداد کتابخانه است و نزدیک به ۱۰ درصد کتابخانههای کل کشور را شامل میشود، اما استانهای البرز، تهران و سیستانوبلوچستان کمبرخوردارترین استانها از نظر میزان دسترسی به کتابخانههای عمومی هستند.
منبع: نمافر(۱۴۰۲). مسائل صنعت کتاب در ایران
🆔 @namafar
#خبر_کوتاه
📢 پیکاسو همچنان رکورد میشکند!
🔻 تابلو «زنی با ساعت» (Femme a la Montre) که توسط پیکاسو در سال ۱۹۳۴ خلق شده است، در حراج Sotheby’s با قیمت ۱۳۹ میلیون دلار به فروش رسید. این تابلو گرانترین اثر هنری فروختهشده در یک حراج در سال جاری بوده است.
🔻این تابلوی پیکاسو بعد از تابلوی دیگر او به نام «زنان الجزایری» که با قیمت ۲۲۱ میلیون دلار فروخته شد، گرانترین اثر فروختهشده پیکاسو در حراجها است. گرانترین تابلوی فروخته شده تابلوی «سالواتور موندی» یا منجی جهان اثر داوینچی است که با قیمت ۵۳۷ میلیون دلار توسط بن سلمان در سال ۲۰۱۷ خریداری شد.
🔻وقتی که امیلی فیشر لاندو، مالک قبلی «زنی با ساعت» و یکی از بزرگترین کلکسیونرهای هنری قرن بیستم درگذشت، ۴۰۰ اثر از مجموعهی او به موزهی آمریکایی هنر ویتنی اهدا شد. این اثر و ۱۲۰ اثر هنری دیگر نیز از کلکسیون لاندو در هفتهی گذشته توسط حراجی Sotheby’s در نیویورک به فروش رسید که مجموع قیمت فروش آنان به بیش از ۶۱۱ میلیون دلار رسید.
🔍 منبع: theguardian
🆔 @namafar
Development of the creative sector of the world economy.pdf
943.7K
#معرفی_مقاله
☑️ رشد اقتصاد خلاق و روندهای آینده
▪️ نویسندگان: ریابوف و ریابوا
▪️ سال انتشار: ۲۰۲۳
▪️ نشریه: Futurity Economics&Law
🔻 اقتصاد خلاق بخشی رو به رشد در اقتصاد جهانی است که بر پایه خلاقیت، نوآوری و مهارتهای فردی شکل گرفته است. با توجه به اهمیت اقتصاد خلاق نویسندگان این مقاله وضعیت اقتصاد خلاق و روندهای اثرگذار بر آینده آنرا بررسی کردهاند.
🔻 مطابق با آمارهای اتحادیه اروپا، تا پایان سال ۲۰۲۱، بریتانیا با سهم ۵.۸ درصدی که بخش خلاق در اقتصادش ارزش آفرینی کرده در میان کشورهای جهان پیشتاز است.
🔻 یافتهها نشان میدهند ۵ مهارت تفکر تحلیلی و نوآور، خلاقیت، تفکر انتقادی، توانایی حل مسائل پیچیده و راهبردهای یادگیری فعال مهمترین ویژگیهای مشاغل خلاقانه در سال ۲۰۲۵ هستند.
🔻 همچنین حرکت کشورها به سمت توسعه مهارتهای خلاقانه، حمایت از حقوق مالکیت معنوی و ایجاد زیرساختهای مرتبط، برای بهرهمندی آنها از فرصتهای اقتصاد خلاق الزامی است.
👈🏻 متن کامل را در نمافر بخوانید.
🆔 @namafar
ولادت حضرت زینب کبری سلامالله علیها و روز پرستار را بر دوستداران آن حضرت و پرستاران صبور و فداکار تبریک میگوییم. 🌸
🆔 @namafar